Путин приложи в Крим съветската приказка “ела мечко, изяж ме”

 

Аналогиите с аншлуса на Крим не се ограничават само с  очевидното повторение на сценария, по който Хитлер присъединява населени с германци територии в навечерието на Втората световна война и получава за този „подвиг” френетичната подкрепа на екзалтирания в шовинистичното си заслепение народ.

Именно на овациите на руснаците, подкрепящи аншлуса, акцентират и безпомощните да защитят по друг начин Путин български пропагандатори на всепобеждаващата (  в техните очи) съветска правда, какъвто е случаят с репортажните свидетелства от Крим на пратеника на една от безбройните русофилски организации в България Александър Симов. За него и подобните му радостта на радващите се е „аргумент” в полза на валидността на киевския фарсов референдум. Някакви си 25 на сто украинци и стотици хиляди татари, бойкотиращи шовинистичната еуфория , просто не си заслужава да бъдат споменати.

Путин всъщност черпи от богатия опит на СССР и диктатора Сталин. Днешният Сталин просто прилага изпитаната схемата по присъединяване на територии към СССР през миналия век.

Да вземем за пример предизвиканата от Сталин „освободителна” война срещу Финландия през 1939-та година, повод за която е бащинското му сърце, което не може да не откликне на призивите на местни сталинисти, зовящи на помощ бащицата срещу надигащия се финландски фашизъм.

Нали помните- всеки, който не е съгласен с болшевизма,е обявяван автоматично за фашист от болшевиките, освен в периода август 1939-та до 21 юни 1941-ва, когато по силата на договора за дружба между двете соцдържави ( наричан по-късно за удобство –или от неудобство- в СССР „пакт за ненападение, макар документът да урежда истинска инвазия на огромни количества съветски суровини  и материали за военната машина на Хитлер”).  СССР и нацистка Германия се радват в този период на процъфтяваща търговия, обмен на военен опит и общи паради в чесст на разпокъсването на Полша, например. А пропагандата в СССР обяснява на тружениците, че в Германия също са на власт работниците и селяните, поради което между двете социалистически държави цъфти плодотворно сътрудничество ( докато Хитлер черпи сили от плодовете му да громи Европа).

През 1956-та Хрушчов мачка с танкове ( изпробвани вече и при смазването на работническия бунт в Източен Берлин през 1953-та) унгарската свобода под формата на братска помощ за местни комунисти. Съответно Брежнев прегазва пражкия порив за очовечаване на комунизма през 1968-ма в отговор на гореща молба от чехословашки другари (арестувани при първа възможност и транспортирани за по-нататъшен инструктаж в Москва).

Да не забравяме България! Тя също бива „освободена” от „монархофашизма” с половин милионна Червена армия след преврат на съветската агентура от военния от кръг „Звено”. Решаващата помощ оказва военният министър Иван Маринов, направил всичко възможно да сдържа цели три дни решението на правителството на Муравиев да обяви официално война на Германия, за да има формален повод стоящата на Дунав Червена армия не просто да нахлуе, но и да окупира България.

В предаване на радио „Етото на Москва” ( по чудо все още оцеляващ остров на свободна журналистика в руската столица) чух  главният редактор на „Независимая газета” Константин Ремчуков  да казва,че по негово мнение Западът до последния момент не е вярвал, че Путин ще анексира Крим. Той се позова на свои многобройни срещи със западни посланици в навечерието на днешната развръзка с анексирането на полуострова, при които било видно, че западните дипломати отказват да повярват във вероятността Путин да стигне до края.

Така е, като не четат история…Например- историята на собствените им отношения със Сталин, който си присвоява България без да пита западните си съюзници в бушуващата по онова време Втора световна война!

У нас е широко разпространена подклажданата от много години лъжа, че по силата на устни договорки ( понеже писмени все пак няма), че Западът буквално подарил България на СССР. За целта се изтъква известната неприязън на Чърчил към заставащата в две поредни войни срещу него насреща България.

Подаряването на България на СССР обаче е мит, напълно сравним с онзи за добрата освободителка Русия, която била подарила на България нещо, което не й принадлежи по силата на мандата й да воюва срещу Турция, подпечатан на конференцията в Цариград през декември 1876-тагодина от тогавашните Европейски сили- излаз на три морета в Сан Стефано.

Русия всъщност подписва прелиминарен договор, т.е. предварително споразумение ( като при покупка на имот- условията се договарят в същинския нотариален акт). На българите обаче се внушава, че след това лошият Запад разпокъсва в Берлин щедрия руски подарък.

Тази фактологически доказуема лъжа празнуваме като национален празник на 3 март, ден на коронацията на руския император, избран от победителите за подписването на първичния документ.

В книгата си „Течна дружба” цитирам разсекретени в днешно време дипломатически преписки от септември 1944-та, от които е видна изненадата и раздразнението на западната дипломация от окупацията на България. Милите, били арогантно преметнати от Сталин, точно като от Путин днес, който действа от позицията на силата, включително спрямо далеч по-силния сумарно, но вечно разединен по въпроса за това кой какво е готов да жертва от спокойствието си Запад.

В книгата си съм публикувал също доказателство, че българското разузнаване също е смятало до последния миг, че Сталин ще следва военно-дипломатическата логика да преследва германците в Югославия през територията на България, която не само не го е предизвикала с войски на Източния фронт и със съпротива на своя земя, но и през цялата война поддържа пълни дипломатически отношения с Москва. Но Сталин си е наумил да си „вземе” България като свършен факт, разчитайки Западът да не му се меси в ситуация, когато имат обща по-голяма цел. А когато англоамериканците започват да протестират, Сталин „просто”  нарежда да ги прогонят от общата съюзническата контролна комисия в България.

Това е маниерът, който Путин имитира.

Руският журналист спомена и друго: че събитията в Крим буквално повтарят „аргументацията” на СССР по отношение на намесата в Чехословакия, например. И там имало „млади фашисти”, „обучени на запад провокатори” т.н., които притискали здравите сили, на които доблестните братя по оръжие се притекли на помощ по тяхна молба.

Опорните точки на Путин, да обобщя накрая, експлоатират богатия съветски опит в играта на „ела мечко, изяж ме”!

Жалкото е, че Западът за пореден път се изненадва от апетита и нрава на мечката, която вече заиграва и в съседния двор , в Приднестровието. Там съветолюбиви чеда на Русия, тежко въоръжени от Москва от четвърт век насам, вече написаха молба да бъдат освободени от Молдова ( и „фашисти” ще се намерят пак за декор, това е сигурно). Ще се изненадам също, ако бащицата в Кремъл, не приласкае и тези просители до любящото си ядрено сърце.

А в същото време на българските управляващи другари им се къса сърцето от културно обоснована ( нали сме си били близки с Русия по култура, каза др. Станишев!) жалост към страданията, които би понесъл Путин, ако му бъдат наложени ужасяващи европейски санкции- например с ограничения за пътуванията на някои негови чиновници, на които може да бъде отказано разбираемото в София право да се порадват на крадените си богатства, изнесени в страните от ЕС.

 

50 мнения за “Путин приложи в Крим съветската приказка “ела мечко, изяж ме””

 1. Гласувам за отцепването на Видинското царство – Видин, Монтана, Враца и Плевен (дъге) и:
  1. Присъединяване към Австрия. Видин е бил владян административно от Хабсбургите и смятам, че това е достатъчно основание.
  2. Присъединяване към Унгария. Полит-икономическите и културните връзки с маджарите са от средновековието. Те са ни владели политически.
  3. Присъединяване към Румъния. Във Видинското царство има голямо влашко малцинство, което има право на самоопределение. Етническите българи също ще подкрепят това, понеже в Румъния заплатите са малко по-високи. Може да е с малко, но са над. Малко, малко, но кой ти го дава?
  4. Присъединяване към Венеция, Генуа или Дубровник. Във Видинското царство от векове са оперирали търговци от трите градове – републики. От днешна гледна точка това си е място на стопанска дейност, т.е. установяване. Всички сте чували за Дубровнишката грамота. Във Видин още има нощен бар “Венециански склад”, който е разположен в автентично каменно подземие, използвано от венецианците за склад. Е барът не работи от години, но някои разправят, че това е умишлено, за да бъдат изкоренени и забравени нашите древни корени.
  5. В крайна сметка, ако никой от горните не ни иска на първо време, гласувам за независимост. И за това имаме основание. Видинското царство (пашалък тогава) е първата българска територия, която се отцепва/освобождава от Османската империя. Това става по времето на Осман Пазвантоглу, който обединява всички етноси в борбата срещу султана. По него време наблизо е минал Наполеон на път за Бородино. Жалко, че не е свърнал към Османката империя, която е щял да събори като кибритена кутийка, а се е поддал на егото си да гони Михаля в руското блато. Иначе сега щяхме да искаме присъединяване към Франция (ехааааа).

  Както и да е – най-важното е да не останем в България, на която й предстои анексиране от импперията на Путлер.

 2. Первые потери экономики из-за Крыма: минус $65 млрд оттока и 2% ВВП.Николай Дзись-Войнаровский
  http://slon.ru/economics/ekonomicheskie_posledstviya_kryma_v_tsifrakh_rts_ottok_oesr-1070538.xhtml

  Любить Путина издалека очень приятно, но менять паспорт гражданина или даже негражданина ЕС на российский никто не хочет.
  http://slon.ru/world/neonatsisty_bez_separatistov_kto_v_evrope_podderzhal_putina_v_krymu-1072065.xhtml

 3. А другарят Симов е на избираемо място в евро(???)листата на БСП…

  За съжаление, след Босна, която следва след Приднестровието, идва и нашият ред (Камчия, Росенец, Варна – руски граждани и интереси за “защитаване” колкото искаш).

  И докато западните страни се туткат и се маят, Путин много вероятно подготвя вариант за България, в който опразнените от българи пространства из страната да бъдат заети от руски мужици. А и един отявлен кремълски корумпат като Бранимир Ботев вчера ги покани да си строят каквото си поискат, където си поискат в България.

  Черни години ни предстоят, уви…

 4. НИКОГА не вярвай на руски държавник. ВОВКАПУТИН го потвърди за сетен път. Няма пример в историята за обратното.
  Евросъюзът е длъжен:
  Да забрани руското гражданство на територията на страните-членки.
  Приемането на нови страни-членки да става със задължително въвеждане на еврото и Шенген.
  Да изгради общоевропейски сили за сигурност и отбрана.
  Да покани Украйна, Молдова, Грузия и Западните Балкани за пълноправни членове с институции, структури и период за кохезионна подкрепа на място.
  Да подпомага измамения и ограбен руски народ в стремежа му към свобода и благополучие.
  Да си тежи на мястото!

 5. Блядовете от “Приднестровието”, няма нужда да пишат до Путин. Просто да си стягат багажа , и хей го запустелият Сибир ги очаква , и Путин също, щом толкова си го искат.Там може да се поизлекуват от луменпутнизацията си, след като взаимно си се “порадват”.

 6. blestaichto!Ictori4ecki mnogo to4no.Opian4eniat rucki narod 4aka samo plia4ka i prirodni resurci.Srednata pod.na givot e 64g.Nai golemiat mu prinoc za svetov.postigenia e vodorodnata bomba razrabotena ot Saharov

 7. Какво ли би станало, ако освен свалянето от самолетите вземат да посегнат на спестяванията им?

  За самия полковник мълвата твърди, че бил голям спестовник.

 8. В мрачната историческа ретроспекция, която напомня коментарът на Иво има 2 поуки- 1.)късогледството и малодушието на Запада,което винаги заплащат нещастните народи на Изтока.
  2.) дивата наслада от подвига на ГЕНЕРАЛ КАРЛ МАНЕРХАЙМ с героичното си финландско опълчение, който преби, помля,претрепа, утрепа и накрая размаза 10-кратно по-мночислената и 100 кратно по-въоръжената болшевишка орда агресори. Така, че (писал съм по темата) самият Сталин (!!!) малко преди смъртта си изразява възхищение от ГЕНЕРАЛ КАРЛ МАНЕРХАЙМ и не допуска да бъде съден като военнопрестъпник. Това-Сталин!!! Ясен извод: бандитът почита и има страх само от онзи, който му разбие мутрата!

 9. Ето още един перфектен анализ на Илиан Василев
  idvassilev.blogspot.com

 10. И още нещо за ГЕНЕРАЛ КАРЛ МАНЕРХАЙМ. Пред него Хитлер дори не смее да постави “еврейския въпрос”, а за Сталин вече казах. Това – като поука за “малката страна, дето нищо не може и нищо не зависи от нея”, каквито лакърдии дрънка др. Орешарски…Мащабът н една страна зависи от ранга на нейните политици и достойнството на народа й.Пак ясен извод: рангът на ГЕНЕРАЛ КАРЛ МАНЕРХАЙМ и достойнството на финландския народ побеждава двамата световни бандити, защото и двамата знаят кого имат насреща си.
  Ау, какъв ли страх тресе Путин пред Обама, ван Ромпой, Барозу, Путеринг, Дол, Ащън, Шрьодер и Станишев!

 11. В днешното си фарисейско шоу кагебисткото АБСОЛЮТНО ПЕРДЕ и АЛФА-НЕВЕЖА показа и още едно унижение към “братския” български народ – дословно:
  «….В этой связи, конечно, возникают и другие мысли. Нам говорят о какой-то российской интервенции в Крыму, об агрессии. Странно это слышать. ЧТО-ТО НЕ ПРИПОМНЮ ИЗ ИСТОРИИ НИ ОДНОГО СЛУЧАЯ, ЧТОБЫ ИНТЕРВЕНЦИЯ ПРОХОДИЛА БЕЗ ОДНОГО, ЕДИНСТВЕННОГО ВЫСТРЕЛА И БЕЗ ЧЕЛОВЕЧЕСКИХ ЖЕРТВ ??!! (Аплодисменты !!!)»
  Трябва да му се припомни и ПО ВЪЗМОЖНОСТ ОФИЦИАЛНО че през септември 1944 при болшевишката инвазия в България не бе изстелян нито един изстрел срещу и не бе дадена нито една жертва от страна на агресора.

 12. На всички препоръчвам да прочетат книгата на Мадлин Олбрайт “Пражка зима”. Много точно е описано как Хитлер “защищава правата” на судетските немци в Чехословакия. За мен това е книга за Нобелова награда.
  Господ ни преподава един и същ урок, докато не го научим, уви…

 13. Изборът на Крим – жизнь пасынком

  Анексите на република Крим и град Севастопол вече са факт. Проведеният референдум в Неделя показа еднозначно желанието на населението от тези области да се присъединят към Руската федерация. Руският президент призна за независими Кримската република и град Севастопол и днес официално обяви анексирането им. Остават обаче въпросите какво избраха кримчани и как ще изглежда обещаното им бъдеще?

  Как направи избора си Крим?

  На първо място – Крим направи чисто емоционален избор – напълно логично надделя разбирането, че има много силни исторически, културни и семейни връзки между населението на полуострова и това на Русия. Второ – руската пропаганда свърши своето – успя да създаде страх сред хората – страх от дестабилизация и надвиснала опасност от конфликт, което неминуемо води до мобилизиране на изборния потенциал, но и съкращаване на вариантите на избор до желание да се запази поне текущото състояние на живот. Пикът в насаждането на безпокойство сред руснаците в Украйна и Крим бе представянето на Майдана като победа на фашисти, антисемити или крайно десни което доведе до усещането на рускоезичното население за малцинство, изправено пред предстоящ геноцид. Последвалото навлизането на руските войски бе посрещнато с облекчение, че това население вече е защитено. Пропагандните ходове на Путин дадоха своя резултат, а присъствието на руските армейски части вдъхна допълнителен кураж и сигурност. Жителите на полуострова предпочетоха добре смляната пропаганда, подкрепена с военната техника и жива сила на Руските войски, пред собствена визия и желание сами да определят развитието си. Трето – поради широко отворените очи на страха Крим не разбра, че е марионетка в театъра на Путин. Жителите не разбраха, че страховете им са създадени от този, който е започнал игра за установяване на контрол над източните райони на Украйна и че изборът им ще донесе на Русия толкова нужната „победа“ за укрепване на влиянието и доизграждането на образа на Владимир Путин като „защитник“ в собствената му страна.

  Изборът на Крим…

  Кримчани избраха да се присъединят към държавата с едни от най-ниските показатели на жизнен стандарт в цяла Европа. Полуостровът се издържа главно от туризъм – сектор, обречен след анексирането от Русия, на значителни икономически загуби поради попадането на Крим в област на засилващата се изолация от страна на Европа и останалия Свят. Останала икономика на региона се формира от няколко по-големи държавни и частни предприятия работещи предимно с Украински капитал. По предварителни изчисления за покриване на годишните правителствените разходи ще са необходими минимум 2 милиарда евро. Властите в Крим вече национализираха всички Украински активи в държавата и започнаха процедури по въвеждането на рублата като основна парична единица. Освен това предстои изграждането на редица инфраструктурни проекти, които да свържат Крим и Русия през Керченския пролив. В същото време икономиката на Русия бележи пореден спад, с тенденция икономическият ръст да се понижи под 1% до следващата година. Самото анексиране на Крим, чиито брутен вътрешен продукт е по-нисък от средния на Русия едва ли ще облекчи състоянието на Русия – напротив, като добавим и факта, че Крим е почти напълно зависим от Украйна за доставките си на електричество и питейна вода, сумите в краткосрочен план, необходими за нормализиране на живота на полуострова нарастват значително, а Русия едва ли ще е в състояние да ги осигури.

  Кримска (не)зависимост?

  Анексът на Крим превърна зоната от автономна област с известно политическо влияние в Украйна в Руска провинция със неопределен статут. На Украйна и предстои засилване на връзките с Европа и членство в НАТО. Ако Крим бе запазил статута си на автономна република в рамките на Украйна предстоящите процеси щяха да засегнат и полуострова, превръщайки го във сериозен политически фактор при взимане на решенията както за цяла Украйна, така и за собственото си развитие. В Крим щяха да имат възможността сами да влияят и определят собственото си бъдеще. С анексирането си към Русия, полуостровът, освен с гореизброените чисто икономически предизвикателства, трябва да се примири и с ролята си на послушното, осиновено дете, изпълняващо безропотно прищевките на деспотичен баща.

  Какво предстои?

  След цялата проруска пропаганда и всички ходове на Путин, в Крим на ход отново е… Русия. Очаквам с голям интерес позицията на Кремъл относно фактическото присъединяване на областта към Руската федерация и условията, при което ще бъде извършено, а в по-дългосрочен – чисто икономическото му осъществяване. По последна информация, пропагандните милиарди, които бяха щедро обещани на Кримското население преди провеждането на референдума, вече се стопиха до десетки милиони. Обмисля се и предложението Крим да остане свободна икономическа зона и всички негови приходи от данъци и такси да остават в републиката в продължение на пет години. Последното едва ли ще е от съществено значение за полуострова – свободна икономическа зона губи напълно своя смисъл като част от Руската федерация, призната само от руските власти. Отреждането на подобен статут по-скоро е сигнал за Кримското правителство, че ще се наложи да се оправят сами. Какво ще направи Владимир Путин за танцуващите от щастие свои привърженици и какво ще е настроението в Крим след година? Поживём — увидим…

 14. Без никакво съмнение ЕС и САЩ зрелищно се издъниха по отношение на кризата Украйна-Крим-Елементарвия и непрофесионален опит на мнозина българи ,вкл.моя милост,предвиждаха това което се случи-анексирането на Крим.Необходимо е малко да се назнайва историята не само непосрадствено преди ІІ-та световна война ,имам предвид Германия,СССР,Франция ,Англия,дори САЩ,но историята ня разширяването на Русия и СССР,столетия преди това.И следва законния въпрос,съвременните политически ръководители и САЩ нищо ли не са научили от споменатата история,за да смятат,че с предвижданите “санкции”може да бъде спрян един съвременен Сталин/Хитлер/ ,чиято официална доктрина е възраждане на СССР в граници и ВОЕННА мощ съответстващи приблизително на онова,преди рухване на Империята на Злото!Пред едно ПРЕДВИДИМО ЗЛО ,мисля че Западните ръководители и тези на САЩ,трябва незабавно да започнат кампания за да уверят собствените си ,пък и другите народи,че единствения изход от очертаващата се опасна ситуация в Европа,е да се наложи истинско ембарго на всички стратегически и промишлени стоки на Русия,което естествено ще доведе до по-малки печалби на съответните производител и извество влошаване на живот на съответните народи!Рейган успя в това си начинание като успя да убеди западните съюзници,че това е единствения начин да се стопира съветския експазионизъм .И УСПЯ,въпреки мащабната кампания всички,които провиждаха светлото бъдеще на човечеството благодарение на един мощен СССР!Има ли днес такива ръководители на запад?Май че няма!И новата империя на злото ,Русия,ще продължи планирания от Путин попеден поход!!!

 15. Токущо прочетох,че Меркел е отрязала Франция в желанието Русия да излезе от Г-8.И отново бърборенето за надежди да бъде обуздан Путин с пеговори и дъра,дъра…

 16. “.. при които било видно, че западните дипломати отказват да повярват във вероятността Путин да стигне до края…” дали ? реално това е компромис удовлетворяващ двете страни,Путин не е унижен губейки Украйна,напротив,герой,’спасяващ’ Крим..всяка ескалация на напрежението,която би се получила при действия на Запада ще капсулира рускуто население в Крим ,полуострова така или иначе е загубен , няма друг изход..разбира се,остри думи,някаква краткосрочни санкции и дебнене в дългосрочен план да бъде премахнат не само Путин а целия режим

 17. Ето вече и новите “горещи молби” към Бащицата не закъсняха: http://europe.actualno.com/I-Pridnestrovieto-poiska-da-stane-chast-ot-Rusija-news_19935.html

  Ситуацията все повече ми заприличва на тази от довоенна Европа, със слепотата, глухотата и най-вече мекушавостта на европейските лидери към новата източна ЛАМЯ!

 18. “Референдумът в Крим съотвества на международните норми и напълно отговаря на демократичните процедури. Това съобщи за ИТАР-ТАСС ръководителят на мисията на международните наблюдатели Матеуш Пискорски (Полша)”

  КОЙ обаче е Пискорски?

  Той е известен полски неонацист и антисемит, откровен поклоник на национал-социализма, отрича Холокоста. Той пише статии във вестник “Аз съм руснак” и е бивш главен редактор на “Одала” – списанието на полските скинари, в което се възхваляват “арийската раса” и Адолф Хитлер. Освен това Пискорски е съратник и на “евразиеца” Александър Дугин, обичащ да разобличава “чифутския способ” на икономическо влияние.

  Явно КГБ имат сериозен дефицит на въображение – в Полша – Пискорски, у нас – Сидеров…

 19. Даааа, изключително слаба и неубедителна реакция на САЩ и най-вече на ЕС. Можеше да се очаква, тъй като народите и правителствата на тези страни са доста разглезени от годините материално благополучие и просто не искат да си “развалят рахатлъка” заради “някакъв си Крим”. Безумно недалновидно и глупаво, но факт! А и за втори път стана ясно, че Обама е слаб президент при възникване на сериозни конфликтни ситуации.
  Изненадваща е обаче (поне за мен) голямата подкрепа на руската окупация сред българското население. Оказва се, че в почти всички допитвания близо 70% са зад Путин! Явно годините промиване на мозъците дават своя резултат, а несполуките на Прехода също се тълкуват вполза на Русия и във вреда на Запада като цяло. Интересна и още по-плашеща особеност е, че тук не става въпрос за мнение на “червените бабички”, а за гласувания в Интернет, където би следвало да се очаква да участват по-будни и интелигентни хора. Така, че поне за мен се налага мнението, че ББ изглежда по-скоро е бил прав, когато се оплакваше за “лошия маТРЕал” в България. Жалко, но факт. И какъв е изходът? Просветителска анти-руска дейност? ОК, но колко години? А и как, когато медиите са рублофилски? Нима единствен изход ще се окаже спасяване поединично през Терминал 2? Дано не съм прав, но…

 20. Изглежда, че сме на път Обама да се върне, както Реган, към единствения език който се разбира в Москва. Когато той разположи своите круз ракети из Европа и направи удара срещу Москва да бъде само за няколко минути, империята на злото реши да отстъпи. Може би Байден ще постави основите на тази политика при следващите си срещи в Европа. Или ако Путин както Хитлер насочи предварителни удари да премести границите си на запад, с това ще подпише собствената си присъда и край.

 21. Никак не ми се иска да влизам в спор с Пендо.
  Но се чудя как до ден днешен може да се таят надежди за адекватна реакция било от Обама, било от ЕС.
  Колкото и да е странно, те виждат коварството на Путин, но се блещят досущ като шопа пред жирафа и казват: “Те такова животно нема”.
  Просто отказват да го приемат.

 22. Май, че не само Путин не е от този век, ами и Запада се оказа не на място.Не вярвали, че Путин ще завладее Крим.Де факто си го завладя.Друг е въпроса как ще уреждат де юре нещата.Така, че е време не само да повярват, ами и да се противопоставят и то решително, защото ако не го направят, като нищо Станишев ще им прилича най-много за председател на Европейската комисия, а не само на ПЕС.

 23. МАЛКО ВАЖНИ НОВИНИ ОТ ПАРТИЯ “СВОБОДА”
  Защо ли ми звучи последният призив на Имре Надь по радиото към западните сеирджии -SOS…SOS! Няма ли да се трогнат пред трагедията на Украйна холивудските прокомунистически лайнояди майкълдъгласовци, шонпеновци, мадони, джесики, стрейзъндки, нюйорктаймските ч…, такива, де, сещате се.., които натресоха на света това некадърно и вредно леке в Белия дом! Колкото се е трогнал Уолтър Дюранти пред жертвите на Гладомора Че и Смирненски ми идва да цитирам малко изменен.

  …Братя наши, наши бедни братя,
  пленници на орис вечна, зла!…

  18 березня 2014 року відбулося позачергове засідання фракції ВО “Свобода” у Верховній Раді України з приводу анексії Автономної Республіки Крим та Севастополя Російською Федерацією. За підсумками засідання фракція пропонує українському уряду зробити наступні кроки:

  1. Звернутися до міжнародних організацій із закликом виключити Російську Федерацію зі складу міжнародних структур, принципи яких вона порушила.

  2. Розробити та подати до Верховної Ради України проєкт Закону України “Про тимчасово окуповані території України”.

  3. Терміново відкрити кримінальні справи та розпочати слідство щодо осіб, які закликали до сепаратизму (порушення територіяльної цілісности України).

  4. Розірвати дипломатичні відносини України з Російською Федерацією та припинити членство України в усіх наддержавних утвореннях, в яких домінує Росія, зокрема СНД.

  5. Звернутися до Европейського Союзу та Сполучених Штатів Америки щодо запровадження для України пільгових умов ведення зовнішньоекономічної діяльности.

  6. Створити центральний орган виконавчої влади, відповідальний за захист українських громадян, що проживають в Автономній Республіці Крим, та українців, що проживають в Російській Федерації.

  7. Запровадити візовий режим з Російською Федерацією.

  8. Здійснити в односторонньому порядку делімітацію та демаркацію українського кордону з Російською Федерацією.

  9. Денонсувати Угоду між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

  10. Переглянути Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією від 31.05.1997 р.

  11. Звернутися до зарубіжних держав з ініціятивою створення Антиімперського блоку народів.

 24. Общия размер на БВП на Европейския Съюз и САЩ е около 32 млрд.$. Този на Русия е $2.5 млрд. Западът позволява на путин да се държи така сякаш съотношението е обърнато. Запада е клекнал сякаш очаква кога великият варварски вожд ще му нареди да се наведе, свали гащите и разтвори бузите, така както е наведена България пред русия вече почти цял век готова да удовлетвори всички желания на русите дяволи по всияко време. Това поведение на Запада пред бруталността на руските варвари е позорно. Лидерите на Свободния свят днес изглеждат жалки, много жалки.

 25. Преди малко видях станишев и орешарски да събират подписка на улицата за присъединяване на БГ към руската империя. Похвалиха се че вече са събрали 5000 подписа, само за един час. Путин им казал че му трябват не повече от 1000 подписа за да може в съответствие с новите международни правни норми да прати зелените си човечета без опознавателни знаци да убедят останалите българи как да гласуват на референдума. Обещал им също че ще ни присъедини не по-късно от 9 Септември. Още малко ни остана да страдаме в тази пуста Европа.

 26. Не мога, приятели, да си обясня защо трябва да се доказва днес един от постулатите на диалектическият материализъм, че човешкото развитие е в спирала и че всичко се повтаря, но на по-високо ниво. Нима днес имаме същата комбинация от страхливи, индиферентни и непрозорливи западни политици, подобно на тези срещу Хитлер в края на тридесетте години на миналия век?!? Нима няма отново да вземат осакатяващи и възпиращи мерки срещу Путин? А за България, какво да се каже, след като болшинството от населението й робува на максимата: “По-добре да ни владеят руснаците, отколкото американците”! Вместо да си кажем: “А не можем ли да сме, като финландците?” Господи, наистина ми е непоносимо в родната страна. Отчайващо е, че умните и дясно мислещи хора нямат достъп до печатните и електронните медии, за да се “прелее” малко мозък на безмозъчните им сънародници.

 27. Много жалко е и ,че болшенството (явно)от Българитя все още са с промити мозъци и симпатизират на “силният”Путин.Последните дни чета по разни форуми (и не само)и се смаях от факта ,че за повечето булгаристанци този “аншлус”е велик акт на сила.Това всичко ми говори -колко далече сме от европейците с тяхното мислене и ценности.Тук все още се търси “юнака”който да ни оправи.Жалкото е ,че няма реална информация колко е зле в Русия и за какво си мечтаят облъчените(от рождение)булгаристанци.От една страна е Ердоган ,от другата -Путин.

 28. Тази вечер, както всеки вторник, БНТ предложи предаването “Референдум”. Темата: Украйна и Крим, мястото на България. Още “от началния удар” представителят на БСП ни прати в нокдаун. Той честити на всички православни славяни победата в третата Кримска война и напомни многозначително, че в предишните войни след Крим следва освобождение на Балканите. С това този юнак (Малинов)решително излезе пред Сидеров, а малко по-късно окончателно ни тушира, като заяви, че всъщност той говори от свое име и не знае каква ще бъде позицията на Партията Наша.
  След такова шоу, дали има място за оптимизъм ?

 29. Г-н Инджев,

  има един много красноречив американски сайт, за който малцина знаят, че се пише от Българин. Той е предимно предназначен за инвеститори и трейдъри на борсата, но там има много полезна информация, която съм сигурен, че ще оцените по достойноство. Пращам ви една статия само, която съм сигурен, че ще събуди интереса ви. С уважение за истинския блог, който пишете.

  http://www.zerohedge.com/news/2014-03-18/meet-brand-new-and-shocking-third-largest-holder-us-treasurys

  А.М.

 30. Браво,
  тази вечер се държахте Достойно и не се поддадохте на провокация при недостойни хора (част от тях)!
  Още веднъж Браво !

 31. Забележителен анализ, който би трябвало да бъде тревожна камбана в ушите на дълбоко спящия, безнадежден средно статистически РъБъ-идиот.

  В бокса има правило, “бий, за да те уважават”. Точно така Княжество България присъедини Източна Румелия. Но армията на България спуква от бой нахлулите в гръб сърби, като преди това изминава за 3 дни пеш пътя от Кап. Андреево до Драгоман. Горе-долу така опълченците на Манерхайм спукват от бой сталиновите дивиизи на подстъпите към Виипури и при езерото Толваярви в 1939 г. Само че днес в РъБъ вече няма кой! Няма ги и Рейгън, и Тачър.

 32. Какво да се лъжем-на всички ни е ясно, че Путин не милее за никого в Крим. Русия има само два коза- суровините и военната сила. Като се разбуни кошерът Украйна на Путин му призля, че Украйна може да стане член на ЕС, че и на НАТО (отдавнашен негов кошмар). Какво?- той да остави да си разиграват коня на статегическия Крим, като го лишават от голям излаз на Черно море и му “издърпват килимчето” изпод Черноморския флот. А, не тази няма да стане – свива железен юмрук и прави само единственото, което може- безпардонно прилагане на военна сила…

 33. Една дребнава забележка ще си позволя. Всъщност дребнава е само на фона на случващото се, инак е показателна за примитивното мислене в родината ни. Александър Симов и организацията, която го е изпратила в Крим според мен не е русофил, а путинофил и русофоб.

 34. Към Ангел И. Грънчаров:

  Поне аз не съм виждал Вашия коментар и нямам представа какъв е проблемът…Ако не се получава, пратете ми го по мейла, моля.

 35. Колеги, а гледахте ли снощи поне част от бозата, наречена Референдум по Канала?
  Всички най-(с)видни болгарски “патриоти”-русофилистици убеждаваха и без това лесния за убеждаване оскотял народец колко трябва да се страхуваме от санкции срещу пияните монголоиди с ушанки и ватенки, които по незнайни причини другарят-патриот Долен Пидеров наричаше Православната империя?! Ама най се изкефих, кат почна др.Пидеров да заклеймява антисемитските настроения в Западна Украйна… Ще речеш, че др.Пидеров не е запознат със собственото си ранно “творчество”, когато се опитваше да заблуди своите лупмпенизирани фенове какъв голям нацио-анал-цоциалист (на рубладжийска заплата) е всъщност.

 36. Аз мисля,че повечето българи имат европейска ориентация,но върхушката определено е комунистическа(руска) и затова медийната пропаганда показва само русофили.Българите ясно разбират,че всяко връщане към съюз с Русия значи мизерия-материална и морална.

 37. Какъв антисемитизъм и нацизъм в Украйна,като имат министър евреин?Пропагандата си върши работата,но да си припомним Александър Цанков-“кръволок”и “фашист”,а двете му дъщери женени за мъже с еврейски корен-Милка за Edy Geltsch и Славка за Georg Meissner.Внуците му са успели хора в Бразилия и Аржентина,а ние още си играем на русофили и русофоби и антисемити и фашисти ,вече 150 години.Какъв урок сме взели от историята ,по мъдри или по прости сме станали?

 38. @ ANTICOMM

  Адски си прав! И аз съм потресен от “рефЕрендума”. Добрина Чешмеджиева, за която имах по-високо мнение, можеше да измъкне по-качествени събеседници дори и от контейнерите в КРАСНА ПОЛЯНА. Имаше голям плурализъм…на различните категории рублажийство и различните видове прокремълска поцелуйковщина- само нына дьюльгэровна липсваше! Дори от чисто професионално гледище това предаване, което вече спирам да гледам,беше катастрофа, защото не може събеседници на креслив (формално политик, Бог да пази!) като волэн сыдерав да са никому неизвестна леля от ГЕРБ с вид и интелект на помощник-деловодителка в община Годеч, никому неизвестен кютюк от БСП с с вид и интелект на помощник-кмет на същата община, също никому неизвестен явен рубладжийски бойлер-“бизнесмен” от там, руско-българско нещо, никому неизвестно момче от либералните стратегии, дето освен с компютър и с пишка с друго не си е играло, и експерта по сигурността и бивш син министър Б.Ноев, за когото не е ясно кого представлява. Явно, червеният вятър в БНТ вече е ураган, че и торнадо.

 39. Писала съм го вече и пак ще го повтарям,докогата има такива като Сидеров
  Защо да ненавиждаме Русия:
  1.Заради 100000 българи убити по нареждане на Кремъл в т.число загиналите от натрапената ни от Русия 2-ра св-война
  2.Зоради изнесените природни богатсва/УРАН,ЦВЕТНИ МЕТАЛИ ЗЛАТО/
  3.Заради изнов на евтини консерви ,пловове,и зеленч.и съсипване на сел.стопанство
  4.За постряване на технологично изостанали заводи продукцията на които само те изкупуваха,а след това отказаха5.
  5.За най скъпата газ
  6.За двойните мита на българските стоки
  7,За липсата на демократични и човешки ценности в Русия
  8.За опиянчването на нацията им и лош живот/64г.средна продължителност/
  9.За липса на развитие нови технологии
  10.За агресивност и високомерие към другите народ.и още,и още
  ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА БЯГАМЕ ДАЛЕЧ ОТ РУСИЯ И ДА ВЪЗПИТАВАМЕ В ИДНИТЕ НИ ПОКОЛЕНИЯ НЕТЪРПИМОСТ КЪМ НЕЯ

 40. Сега в Kрим следва да издигнат МОЧА /version P(utin)/ и ще затворят кръга (на руското колониално робство).

  П.С. Г-н Инджев при мен се явява подобен проблем, като на г-н Грънчаров, не мога да постна коментар от българското си IP от известно време на сам…

 41. Идва времето за затваряне на страницата на Втората световна война.
  От тогава стои СССР(усия)
  За да приключи тази война, трябва авторитарните режими от този период да влезнат в историята.
  Националсоциалистите бяха закрити, остават болшивиксоциалистите.
  Време е и за тях!

 42. г-н JOHN,
  г-жа(н) АЗ,
  Сякаш забравихте за ОПОРНИТЕ точки на БКП и троловете й в Интернет???
  НЕ забравяйте , че на путинските тролове това им е “работата”, те с друго не се занимават ,и сигурно са се лумпенизирали , ако преди това не са си били такива!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.