В (П)русия на Балканите: “проверено, мины есть”

Имало едно време една държава, която още в зародиша на нейното възкръсване е изродена така от чуждите акушери на скопената по рождение и по замисъл българска свобода, че да не може да се освободи никога от лъжата за щедро обещания й мит за територия на три морета, в името на което претърпява три национални катастрофи.

Трите национални катастрофи на тази държава са косвено или пряко причинени от сблъсък със същата тази освободителка, създала миража за трите морета, за да може българите да се бият за него до пълно изтощение в едно невъзможно противопоставяне в балканския лабиринт от взаимно изключващи се интереси- всеки си пази неговия си излаз на море и въпросната държава се оказва мюре на чуждата имперска интрига на заложените мини на балканското противопоставяне.

Първата национална катастрофа е прието да се нарича „междусъюзническа”, но е правилно да се казва „руска интрига” , обединила през 1913-та всички балканци срещу центъра на полуострова ( като наказание за българското непослушание по отношение на мащехата с манталитета на убийца на „своето дете”).

Втората национална катастрофа, преди да се превърне в такава през 1918-та, изправя за първи и последен път пряко български срещу руски войници в една открита руско-българска война, която никой и до днес не нарича така, макар да е пълномащабна и се води месеци наред на два фронта с пълна победа на българските войски над бягащите руски злополучни завоеватели на Добружда.

Третата национална катастрофа не изправя български срещу руски войници, а направо поваля на колене България с вдигнати предварително ръце в знак на отказ да воюва с Червената армия, която отвръща с налагане на окупация на една държава, с която СССР поддържа през цялата Втора световна война на пълни дипломатически отношения, отказва да изпрати войски на Източния фронт и да стреля срещу нахлуващите съветски войски.

И трите ни национални катастрофи са свързани с Русия и нейната брутално антибългарска политика.И понеже това не може да бъде отречено, разговорът просто се отклонява към нечии други двойни стандарти, за прикритие на тройната ни национална катастрофа, дошла от едно и също място.

И така…Имало едно време една държава на Балканите, чийто народ настървено преследвал интригантски подхвърлената й химера за трите морета и в името на тази щедро подарена лъжлива следа жънела една след друга пирови победи по бойните полета.

Заради победите в битките на загубените войни я наричали Прусия на Балканите.

Бившата Прусия на Балканите отдавна е превърната в (П)русия на Балканите с помоща на съветския валяк- една малка русийка за употреба от  властелините на Кремъл, когато оттам свирнат на своите възторжени съветофили, които днес наричат останалите българи псета- както благоволи да се изрази фанатичният шеф на движението „Русофили” Николай Малинов.

Понеже „псета” му е малко, той днес вече надгражда с още по-голяма обида по скалата на Путин: американофили! Българите, които не са съгласни да служат за наторяване на бурените на Путинската пропаганда в България, по думите му били „американофили”.

Доколкото ми е известно, в България има само една организация, които си е позволила да се обозначи като американска и това е фондация „Америка за България”- и тя си наистина американска, а не някаква филска шайка от туземци, щастливо влюбени в лъжите и митовете за „дружбата” толкова сляпо, че дори не искат да научат какво ни е причинила.

Моя милост, който категорично не обича Русия на Путин и го е заявява публично, е кандитаствал два пъти с проекти в тази американска фондация, но, чудно- и двата пъти не беше припознат като американофил.

В същото време България гъмжи от горди да демонстрират преклонението си към чуждата държава Русия дружества, движения, форуми, заявяващи се като дълбоко вярващи русофили.

Повечето от тях изобщо не познават антибългрската политика на Русия през вековете. Установил съм го лично в сблъсъци със съветофили, които искрено се възмущават например да научат, че Сталин е поддържал дипломатически отношения с България до последния миг на съветската окупация от вечерта на 5 септември 1944-та, възклицавайки, че това просто не е вярно и не може да бъде ( защото срива цялата им претенция за освобождаване от „фашизма” от страна на такъв антифашист, като др.Сталин, припознал България за „фашистки” враг тъкмо при правителството на Муравиев, скъсало отношенията с Германия).

Съветските мини, заложени тук от десетилетия, обаче са повече от каквато и да било логика в мотивацията на русофилите, базирана на (не)осведоменост. Те продължават да гърмят и днес.

България днес прилича на превзетия от Червената армия Райхстаг с известния ни от съветските документални филми надпис „Проверено, мин нет”.

Само че  днес тук трябва да пише обратното :„Проверено, мин есть”.

Диверсантите от петата колона се опитват да излъжат, че срещу тях действали американофили, макар тук да няма нищо противопоставящо се организирано на техните подстрекавани отвън българофобски организации. Просто главите им се тъпчат съзнателно с обратния образ на собственото чуждопоклоничество- гузно и сервилно спрямо московските им суфльори. Те дори не могат да си представят, че защитаването на българската кауза да сме част от развития модерен свят, а не от мракобесната империя на Путин ( в която самите русофили не отиват да живеят, да работят или да се учат), е автентичен български рефлекс. На тях им диктуват отвън и те смятат, че това е универсално заболяване, от което няма как да не страдат и онези, стоящи на отвъдния бряг срещу тяхното плиткоумие.

Време е наистина да се появи организирана съпротива от български сапьори, които да се надигнат срещу българофобията на русофилите, които вече служат на чуждия си господар не само в България, но и като част от пропагандата на Путинизма срещу Европейския съюз, която Москва води с „българския аргумент” за еврочленството като …национална катастрофа.

 

 

41 мнения за “В (П)русия на Балканите: “проверено, мины есть””

 1. (П) русия на Балканите като ПРОКОБАТА русия на Балканите.

  В по-малко от 150 реда разказани последните 150 години от историята на България – аргументирано, концентрирано, мощно!!!
  Дано има ефекта на ПАНАЦЕЯ срещу комата в която са изпаднали умовете на обитателите на тази земя и доведе до така закъснялото им ПРОБУЖДАНЕ!!!

  Браво МАЕСТРО !!!

 2. Късно е вече. Поне главата на мафията трябва да падне, за да се борим още 30 години с пипалата ѝ тук. Засега не виждам как може да стане. Как да убеждаваш някого за каквато и да е кауза, ако той служи на друг господар, в когото е и ножа, и хляба!
  Това са пластове от мини!

 3. Да, странно е да слуша човек как с лекота съветофилите прехвърлят собстените си помисли и рушветчийство на опонента си! В главиците им, където трудно си проправя път каквато и да е мисъл, която не е продиктивана от пропагандата, няма как да проникне простата истина, че човек може да преследва идеалите си БЕЗ платената любов на която са свикнали да бъдат подлагани от путинската агресия. Тези хора последните дни (след анексията на Крим) вече жадуват реванша на путинската Русия над Запада в който както знаем обичат да пребивават и да се ползват от постиженията му. На нас пробутват “достиженията” на батошката им Путин, не желаят сами да се облегодетелстват от тях!??
  Надявам се този път ЕС да не пропусне да се отблагодари на Путин за завръщането на Студената война. Крайно време е да проумеят, че да – Путин не мисли като тях! Путин се изживява като диктатор и иска да бъде диктатор, и прави стъпките си към неговата си диктатура. Спомнете си жалката сценка със смяната на местата си с Медведев, който издигна кандитатурата на Путин за президент докато все още беше “президент” на Русия. Как може след подобни безброй факти да вярваш, че Путин ще спазва договори АКО НЕ ГО ЗАСТАВЯТ!??

 4. От известно време не спира да ме тормози въпросът за психичното състояние на русофилите.Искам затова да попитам, хората тук, има ли някакви трудове или автори, които са се занимавали с изследване на причините за тази извратена любов на русофилчетата?Не мога да го оттдам само на меркантилността им.Не е възможно да поставяш друга страна над своята и то с такъв плам, не мога и да си обясня яростната им защита на всичко, което идва от Кремъл, обосновайки го на безумно нелогични и лесно разбиваеми доводи.

 5. Искането за демонтирането на МОЧА да бъде придружено с изискване на архивите от окупаторите.

 6. Изглежда, новата директива на Кремъл е да се работи за излизане на България от Евросъюза. Когато допуснаха да влезем, явно са смятали, че България ще бъде чисто и просто техен троянски кон в Брюксел, но явно са видели, че ползата от този троянски кон не е тази, която са очаквали и че ще им е много по-изгодно да сме вън от ЕС, така че да си разиграват тук руския кон така както намерят за добре. Вероятно новата стратегия ще е България да се държи неадекватно и враждебно към ЕС и в един момент по инициатива на Брюксел да бъде изключена от него.

 7. Добруджанската конница

  Не конница – морски
  вълни побеснели,
  сонм зверове горски
  от гняв пощръклели;

  не конница – буря
  от бесни демони,
  що всичко катуря
  ил тъпче, ил гони;

  не конница – хала
  от саблен звек, блясък,
  от цвил, ура – цяла
  от топот и трясък,

  блян вихрен понесен
  над степ ековита,
  ужасната песен
  на конски копита!

  Не конница – лава
  в димящи талази,
  в прах, гръмот и слава
  летящи витязи!

  1916

 8. В друг ритъм съм и тук е сутрин, но бързам да прочета блога и коментарите преди всичко друго днес. Любопитни чуждоезични колеги ме молят да им превеждам. Опитвам се скромно, но смисълът на този блог е твърде жив в своя си език и трудно влиза в живината на друг език. Но хората са благодарни за този смисъл, както и аз.

  „В същото време България гъмжи от горди да демонстрират преклонението си към чуждата държава Русия дружества, движения, форуми, заявяващи се като дълбоко вярващи русофили.“

  Да. Но да ги наречем русофили не е ли да ги назначим на по-висок пост,отколкото заслужават?
  Защото ако справедливо се вгледате в тези дефилиращи за сметка на България политически ‘русофили‘ ще забележете, че така нареченото днес русофилие у нас е екзистенциална метафора на Властофилие и Денгифилие. Не става дума за действително русофилие/ понятие имлицитно съдържащо свързаност с Русия и нейната култура въз основа на панславянски или еклесиастични поверия (въпреки, че ‚аргументите‘ често биват използвани от проловутите политици, и то не на място). Не става дума за галицийски русофили или пък за политически елит, който така добре познава текстовете на Чехов, Лотман и Бахтин, че е заобичал Русия с цялата си чувствителност и разум. Става дума за хора, които в по-голямата си част нямат никаква цивилизационна култура. И за безумна алчност.
  Ако бяха действително русофили, не биха ли се асоциирали с определени руски малцинства, които дълбоко познават духовните и интелектуални постижения на руската култура? Тези малцинства (за справка) категорично осъждат престъпленията на Путин и биват системно преследвани и пребивани до смърт. Нашите русофили играят игра, която е гнусна и недостойна… защото продават не само България но и идеята за човешко достойнство. Политическото говорене за руска култура или руски език като аргумент в полза на слугинажа е порочно.
  Отвратително е да бъдеш българин днес и по неволя да бъдеш ежедневно припикаван от проруска, в действителност псевдо-проруска, про-путинска ЗЛОСТ.

 9. По въпроса на Ангел за “психичното състояние на русофилите”:
  И на мен ми беше интересно и известно време задавах въпроси и анализирах проблема със сляпата любов към Русия.

  Може да ви се строи повърхностно, но нищо по-дълбоко не съм открил досега:
  – незнание;
  – трайна и дълбока манипулация;
  – слабоумие (липса на здрава собствена мисъл);
  – примитивизъм (първичен афинитет към някои силен, бащица);
  – материален интерес.

  Русофилията е вид религия.

 10. Как България може да бъде окупирана и присъединена към Русия и то без да бъде задействан член 5 от съюзния договор с НАТО. Събитията в Крим дават ясен отговор на този въпрос. Трябва да са налице следните условия:
  1. В България трябва да управлява русофилско правителство от типа на правителството Орешарски.
  2. Окупацията на България да се извърши тайно от въоръжени зелени човечета без опознавателни знаци и със георгиевски лентички на реверите.
  3. Българските русофили да действат в тясно сътрудничество и стриктно да спазват заповедите на зелените човечета.
  4. Българската армия по никакъв начин да не се намесва в събитията, гарантира се от правителството.
  5. Правителството да тръби пред света, че България не е нападната, а превземанията на българските държавни учреждения и издигането на руското знаме върху тях на мястото на българското се извършва единствено и само от българските русофилски сили за самоотбрана и всички тези действия са суверенни действия на български граждани поради което няма право да се намесва и българската армия, тъй-като става въпрос за политически борби вътре в страната.
  6. Спешно раздаване на руски паспорти и 500 евро подкуп към тях на желаещите. Сами разбирате че мургавите братя заедно с русофилите веднага ще станат московци и донски казаци.
  7. На 6-тия ден от началото на тези събития да се проведе референдум за присъединяване на България към Руската Федерация. Резултата от такъв референдум е ясен още от сега.
  8. На 7-мия ден да се проведат масови всенародни тържества с които съвсем да се докаже на света, че всъщност няма такава държава България.

  По тази схема няма как да се приложи член 5 от съюзния договор, защото няма да има юридическото основание че е извършено нападение над страната членка на НАТО България. Светът и НАТО ще бъдат поставени пред свършен факт точно в рамките на 1 седмица. Вижда се че основното звено в схемата е наличието на българско русофилско правителство, това е и главната заплаха за българския суверенитет отсега нататък.

 11. Към Ангел,
  И аз много мисля по въпроса за тяхното (на комунягите и русофилите) психическо здраве,обаче отговор все още нямам.Вие (пък и всички тук) много добре знаете ,че те никога нищо не са създали в живота си,винаги са били една кръгла историческа нула и всичките им приказки са теория на общия лаф.Те нямат предприемачески дух или желание за работа,те мразат не само собственият си народ,те мразят всички,липсва им чувството за хуманност и креативност,обаче в същият момент егоизма им е развит до степен безкрайност та и отгоре.Това тяхното е античовешко,така че само здравата сопа ще ги оправи,щото наглостта им е също безкрайна величина.Всъщност тези хора нямат родина,те нямат нищо освен да мислят как да ядат и пият повече и как да си купят поредното кичозно нещо или на кой остров да отидат на почивка.Толкова са първосигнални,че психологията трябва да падне на доста ниски нива , за да опише подобни индивиди.
  Не мисля ,че България ще бъде извадена от ЕС и НАТО,това ще означава да посегнат на децата и внуците на България , които сме по чужбина и тогава наистина не сопа ами нещо много повече може да се стовари върху русофилите и техните извратени желания,но пък хубавото на ситуацията е ,че наистина сега е времето в което най-после България ще се отърве окончателно от руката мечка.Аз поне вярвам в това.

 12. За мен русофилството е патология, а русофил – диагноза! Русия е страна, както е известно, разпростряна на огромна територия, съставена от множество националности и поради това винаги е била разкъсвана от противоречия, които официалните власти грижливо замазват. Онова, което мен лично много ме дразни, е силовият начин, по който се създава изкуствено единство в тази страна – наричам го метод на имплантираните в мозъка непроницаеми образи, атомите, с които борави съответната мисъл. Всеки, дошъл на власт в Русия, имплантира масово в мозъците цели серии непроницаеми мозъци, единствено с цел да не се мисли задълбочено. Масовото мислене с такива непроницаеми образи прави задълбочено мислещия човек, способен да направи по-дълбоки изводи, истински идиот в очите на останалите. Минавайки покрай безсмъртния роман на Достоевски с това име, Идиот, ще цитирам Иля Илф и Евгений Петров: “В советском обществе сумасшедший дом – одинственое место, где может жить нормальньiй человек”.
  Много пъти съм забелязвал, че корифеите на БКП преди и на БСП сега, по напълно аналогичен начин се стремят да имплантират в мозъците на симпатизантите си такива непроницаеми чрез мисълта образи – една част от тях са “светини”, недосегаеми, независимо каква е действителността и ако човек каже някаква неприятна истина за тях, към него подхождат като към майка, убила новороденото си дете. Друга част са образи, олицетворение на злото в най-драматичната му крайност. Наскоро един най-обикновен човек, доста тщеславен, без да си премери добре силите станал за известно време Премиер на България, бе имплантиран в мозъците като злодей, пред който Дракула е някакво добродушно пале. И затвори и последните остатъци от разум в главите на хората с имплантанти дотолкова, че и на очевидни Неадекватности на техните любимци, пет пари не давайки кой си и в какво вярваш, следва репликата “Ами Боко?”.
  И тъй като нашият социализъм беше обществена организация, вегетираща върху инстинктите на сиви, непредприемчиви и невзискателни към себе си хора, и тъй като те сега много страдат за него, остана им само мисленето с Абсолютно Непроницаемите Имплантирани в Мозъка Образи (АНИМО) напълно идентично както е при сивия човек в Русия. Оттук, струва ми се, идва заболяването Русофилия, за което “бронебойни патрони (лечение) няма открити”, особено след като се знае, че в тази страна най-много се презират взаимно хората с еднакво мнение.
  Ако не вярвате – попитайте някой, който Ви казва, че в Украйна Западът е наложил на власт фашисти, какво е това фашист. Посрещнете с човешко съчувствие причудливите отговори!

 13. Г-н Инджев,трябва да се внесат някои допълнения в вашият прочит на темата за трите ни национални катастрофи.
  И в трите участието на Русия е много по-пряко от представеното от вас.
  Първата е породена от неизпълнението на ангажиментите на цар Николай II при определяне на Спорната и Безспорната зони , довели до войната със Сърбия, която той подкрепя чрез включването във войната и на Румъния подхранвайки пък нейните претенции към България.
  Във втората национална катастрофа участието на Русия също е водещо, защото тя е съучастника , който в крайна сметка пали фитила на Първата световна война, но която позорно загубва.
  Същото се случва в още по-изразена форма и с Втората световна война, където всичко даже е документирано с пакта Молотов-Рибентроп, и която отново води до апокалиптични последици за подпалвачите й.
  След първите две катастрофи някак си сме успявали да вървим напред, дори когато обстоятелствата са били много по-тежки отколкото след Втората световна война.
  Но след третата ОКУПАЦИОННА катастрофа, както виждате резултатите са много по-разочароващи.
  Особено след като ги сравним с другите следОКУПАЦИОННИ катастрофи в ПНР,ЧССР,УНР,ГДР, ЕстонскатаССР,ЛитовскатаССР,ЛатвийскатаССР ………………
  Г-н Инджев отговоряте със своята статия на простичкият въпрос – ЗАЩО са толкова големи разликите ни с тях? Надявам се отговора сам ще се появи пред всички, които искат да го намерят!

 14. @redaccounts
  много добре структурирано технически.
  забравяме, че средностатистическият руснак мрази/ презира българите.
  сигурно ще има програма за интеграция след точка 6 с паспортите – всеки ще трябва да се научи да прави казачок, дори и дископатите. празненствата на 7-мия ден посветени на несъществуването на България ще бъдат озаглавени просто ПРАЗНЕНСТВА. щото нали България няма и не е имало
  логически парадокс на матьошки охолно положени една в друга направо дрънчи

 15. Чета блога Ви, търся информация и в други сайтове. Попаднах на много подходящо определение за нашите “русофили” – путриоти :).

 16. Чудесна статия. Не се заяждам, но понеже е в заглавието: “мин нет” сменя падежа и става “мины есть”.

 17. Абсолютно!
  И двете легитимират неслучването ни като нация и са знак за психопатологизирала русофилщина.

 18. към everyone else и redaccounts,

  Много е точна картината която сте описали на българската ни действителност , стигнала дотук под управлението на верни на руските интереси правителства.Най -много ме е яд , че рублофилите говорят, все едно от името на всички.И тук стигаме до въпроса с медийната зависимост.Облъчват нещастните хора с лъжи по цял ден.А е истина , че руснаците не ни обичат, а презират.Даже това “русофилство” директно наричат слагачество.И се чудя каква е тази наша любов към тези, които ни презират и утре пак са готови да ни окупират по посочената от Вас схема.

 19. Това поствам от друг блог, който чета от доста време и който едва ли е четен от четящите и коментиращите тук. Но смятам (не, няма да използвам русизма “считам”), че си струва, още повече, че е списван от перничанин (не зная как да сложа подходящия емотикон).
  “И така, Трети март март е всъщност празник на презумпциите и болните амбиции, а българинът се заробва самичък с един “план”, заченат в главите на няколко руски ентусиасти-русофили, които подклаждат Априлското въстание чрез обучени и финансирани от Русия “революционери”. В края на краищата пращат българите на заколение с едничката цел Русия да се завърне в международните дела. Самите руснаци не вярват в този “план” и затова всичко е доста претупано. Ами така де, кой идиот би си казал, че една конституция, съчинена от руснаци-поданици на абсолютна монархия за народ от селяни, би представлявала искрен израз на социалните стремежи на една все още неродена нация, без интелектуален елит, без икономика, без културен живот? И кой би повярвал, че един парламент, съставен от файтонджии и селски търговци може да функционира делово и смислено? Но на руснаците не им пука особено – нито за избитите Априлци, нито за загиналите руски солдати. Защото за тях важно е единствено премахването на последвалия Кримската война Парижки мирен договор (от 1856 г.), който изтиква Русия в Азия и й забранява да поддържа военен флот в Черно море, отдалечавайки я по този начен от стратегическите търговски пътища на “топлите” морета и Дунава.

  Но на кой му дреме за истината? Кой би предпочел истината пред тоталната ревизия на досегашните грешни разбирания и колосални илюзии? Кой би се решил да се отърве от толкова удобното оправдание, състоящо се в прехвърлянето на вината за сегашното ни състояние върху една отдавна отминала епоха, за която средностатистическият българин не знае абсолютно нищо? Кой би приел да се срамува от това, което (не) построихме върху костите на Априлци?”
  http://sandolino.blogspot.com/2014/03/blog-post.html

 20. Към @REDACCOUNTS

  Руснаците презират тези българи, които им се слагат.

  Аз например не им се слагам и им разрешавам да ме уважават.

  Не ги и презирам. Това, което изпитвам към тях е съжаление (защото са роби от векове) и укор – задето периодично поставят и крепят чудовища на върха на страната си.

 21. Политиката на Русия, и особено на путинова Русия към всички, не само към РъБъ, е политика на бандитизъм. А бандитизмът разбира само от силово противопоставяне. Справка – пердахът над руснаците през 1915-16 в Добруджа; Финската война 1939 г.; Афганистан 1974 г.; Словения 1991 г. – когато 50,000 словенски опълченци не позволиха (със снайпери и гранатомети) армията на СФРЮ да излезе от казармите и завояваха независимостта си.
  И, г-н Инджев, не сте получили проект от ФАБ, вероятно защото не сте “русофил”. Сигурно знаете, че от 2004-2005 практически всички евро и други проекти се вземат само от “наши” момчета и момичета, има цяла мафиотска структура за това. Дори руският анклав Камчийски пясъци бе изцяло изграден с европари по програма “Околна среда”. Комун-милиционерските крадци в РъБъ филят расеята, но не се гнусят да присвояват и европейските пари. Такива са си те, разкрепостени.
  А иначе материалът е страхотен!

 22. @ИГНАТИЯ,
  понеже споменавате за чудовища искам да ви допълня. Чудовището Путин беше създадено от Запада благодарение на щедро изсипваните петродолари в Русия през последните 15 години без да се интересуват от последствията които могат да се стоварят като бумеранг върху тях. Сега това чудовище щедро им се “отблагодарява” и може да бъде премахнато само от собствените си създатели, дано Запада осъзна най-после какво сътвориха в Русия.

 23. радвам се за вашия оптимизъм (без ирония)
  преди два дни погледнах съвсем бегло какво пишат в руски сайт, посветен на тези, които възнамеряват да купуват имоти в България. картината е грозна и мисля, че мнението им за българите не е особено диференцирано. съжалявам,не мога да споделя оптимизма ви.
  не мога да споделя и благородството ви. аз ги презирам, точно за това, за което вие изпитвате съжаление към тях.

 24. Има няколко езикови степени в определението на думата “русофили”. За тези, които ги вербуват и създават са известни като “полезни глупаци”. А когато същите вербовчици си говорят помежду си за тях са известни като “улями пулями”. А агитпарцалите се смятат за себе си, че са издигнати на пиедестал, като за пример. Както лъжат другите, така се самоизлъгват вътрешно.

 25. „Крим разкри тревожната липса на реализъм, характеризираща нашата външна поритика при президента Обама. Този светоглед или липсата на такъв изобщо трябва да се промени. /…/ Русия е бензиностанция, маскирана като държава. Това е клептокрация. Това е корупция.”
  Джон МАККЕЙН – кандидат за президент на републиканците, загубил изборите през 2008 г.

  Казано по съветски: “Здравствуй, я твая тьотя”.
  Казано по нашенски: “Като ти пях Пенке-ле …”

 26. На вниманието на СИДЕРОВ,БАРЕКОВ,СИМОВ.СЛАВЧЕВ и т.н
  Г-да познаватели ЛИ Вие Русия на на 20 век.
  1,Знаете ли вие,че най големите Руски творци на 20-век са били тормозени,гонени и изгонени от Русия и са творили в емиграция,от същота организация КГБ,която създава и изгражда “държавника” Путин.Това са нобеловите лауреати БУНИН,НАБОКОВ,ПАСТЕРНАК,СОЛЖЕНИЦИН
  2.Знаете ли вие, че най голямото унищожение на руският народ е извършено от организацият създала и изградила”държавника”Путин – КГБ отразено в произведенията на очевидци като Ваарлам Шаламов.Рибаков.Солженицин,Суворов,Буковски Бунич.Чели ли сте тези произведения?Те са писани от Руснаци.
  3,Знаете ли вие че големите руски поети Есенин,Маяковски,Булгаков,Цветаева са докарани до самоубииство от същата орг КГБ ……..
  4.Знаете ли вие че най големото гонене на христиани в 2 хил.историа на христианството е извъшена в Русия през 20век от същата орг.КГБ…….
  5,Знаете ли вие че през20 век не е направено никакво ново технологично откритие от руснаци с значимост за човечеството.Посетила съм руски хим предприятия в Сумгаит,Донецк,Казан.Стари немски трофейни технологии от времето на Хитлер,унищожена природа.И как иначе несвободен опианчен народ.Какво може да сътвори!За Чернобил не говорим.
  На там ли ни карат новите политици?Те или са малоумни или са идиоти или са продажни .ТОВА СА ФАКТИТЕ.ОСТАНАЛОТО СА ФАКТУРИТЕ В РУБЛИ.Но да знаят тези които дават подкупи мразят.Руснаците ни мразят ибез това Усетила съм на взаимни срещи,сипозиуми,конференции.Знаят и нашите посланици там.Знае го и Станишев,който чакаше в предверието на дворците им.Само така наречените РУСОФИЛИ НЕ ГО ЗНАЯТ .Дано да го УЗНАЯТ.НО НЕ ЗА НАША СМЕТКА!

 27. Цитат: “Если русским предоставить выбрать себе предводителя, они выбирают самого лживого, подлого, жестокого, вместе с ним убивают грабят насилуют, впоследствии сваливают на него свою вину. Спустя время церковь провозглашает его святым.”
  Михаил-Евграфович Салтыков Щедрин.

  Превод: Ако на руснаците им се даде възможност сами да си избират предводител, те избират най-лъжливия, най-подлия и най-жестокия. Заедно грабят, убиват и насилват, впоследствие му приписват цялата вина за случилото се. Минава време и църквата го провъзгласява за светец. Здравствуйте братушки!

 28. Н-тият брилянтен коментар на г-н Инджев допълнен от изключително адекватни коментари. От мен само една житейска случка и извод налагащ се от само себе си.
  Преди тридесетина години, моя колежка, щерка на дребен профсъюзен началник с блясък на очите по някакъв си повод обяви: ” Аз обичам руснаците много повече от българите”. Същевременно изпитваше неистова омраза стигаща до маразъм към “тюбитейките”. Квалификацията е нейна.
  Сред т.н. безплатни русофили тя съвсем не беше изключение. Ерго, тях ги гони освен бългорофобията но и ги друса расизма. Що ли не съм изненадан и сега като си припомня култовото изказване пред събора на рубладжиите на язовир Копринка на тогавашният кандидат-президентин на БСП Калфин. “Любовта към България минава през любовта към Русия”.
  Не е имало, няма и едва ли ще има подобна измет в родната история.

 29. Обявяването на българската съпротива за американска и на украинската за фашистка е стар номер, но продължава да върви. Както и откъсването на територии и настройването на хората в тях срещу родината-майка. За северна Корея най-големия враг е южна Корея, за Македония е България, и т.н.-примери колкото щеш.

 30. Май драпането на русия за Крим е и поради тази истина ,че:
  В ЧЕРНО МОРЕ СЕ КРИЯТ ОГРОМНИ ЗАЛЕЖИ НА МЕТАН И БОГАТИТЕ НАХОДИЩА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ГАЗ
  Според учените запасите биха стигнали на страната ни за следващите 400 години при сегашното потребление

 31. Другари, защо пращате децата си да учат и живеят на запад ? Защо вашите парички са в западни банки ? Защо карате Мерцедеси, а не Запорожци ? Защо НИКОЙ НЕ емигрира на изток ? Кого лъжите с вашето русофилство – себе си, децата си или само „червените бабички” ?

 32. 21 век в България……. ? Сега има информация , всякаква , но ми се струва , че на българина му трябва отново и радио – станция ,,Свободна Европа “…………

 33. Малко парадоксално звучи, но г-н Инджев за сега остана единственият у нас обществен говорител, който адекватно по енергия и многократно надвишаващ по интелектуален капацитет дава отпор на проруската пропаганда.Не ми се иска да пропусна и г-н Илиян Василев, но и на него е залепено клеймото “агент на ДС”, та вероятно “чистите” проевропейски сили хигиенично избягват да го докосват. Не е важно защо отделно изявени коментатори пропускат да се изявят напоследък. Но много ми е важно защо конкретни политически формирования се снишават по темата.РБ например се ограничи до гръмката прокламация, че изисквал конкретна позиция на правителството по украинската ситуация. ‘Ми то правителсвото се изяви най-конкретно- занесе се Орешарски в Брюксел, изказа се,че не ще санкции, донякъде го подкрепиха Меркел и Камерън и какво от това. Ако по този начин изискването на РБ е удовлетворено, питам какво следва от тук нататък. Имате ли реакция, имате ли вие позиция и ако “да” защо не я съобщавате на хората. Па като я съобщите, не намирате ли за нужно да идете и по-нататък, някак си да организирате противостояние на това очевидно погубване на ценностите ни. Ко, нье…

 34. Do D. Savova:

  Che rusnacite ni mraziat e fakt koito samo tezi koito ne sa zhiveli v tehnite sredi ne znaiat, a i ne podozirat veroiatno. Te mraziat vsichki osven sebe si. Horata ot stranite na sredna azia (bivshite SSSR republiki), s nesravnimo po-goliama kultura ot obiknovenia rusnak (koito nai-chesto e prostak) koito sa osnovnata kachestvena rabotna sila v rusia sa narichani “NEGRI” (chernazhopie ili chernomazie) ot ruskite pitekantropi.

 35. IVANOVA
  Sledia gi vnmatelno.Po kraini sa i ot men.Otvorete saita im.Vigte prezkomferenciite im.Ponmite Kostov koito izgoni 6 rwski chpioni .Nichto ne se e ppomenilo.za sagalenie takiva prikazki kato vachite obarkvat horata.n\Ne znam dali tova e zlonamereno ili ste nevega.Za sega edinstvenata anti rwska pol sila e RB Vsi4ko drwgo e chmenti kapeli

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.