Българофоби вече зоват Путин за “освобождаване” от ЕС

“Президентът Росен Плевнелиев в момента стои като кулата в Пиза, а тя е наклонена към страната на ГЕРБ. Бойко Борисов се дължи като доносник спрямо България. Това заяви лидерът на БСП и европейските социалисти Сергей Станишев”.( Vesti.bg)

Като автор на книгата „Премиер на РъБъ” с главен антигерой Бойко Борисов- заради което герберолюбивите ми сънародници ме попържат доста в собствения ми блог, съм имунизиран срещу подозрения за подмазвачество към лидера на ГЕРБ. Горният коментар на Сергей Станишев обаче е толкова долен от фактологична гледна точка, че съм провокиран да реагирам с риск да бъда заподозрян несправедливо във внезапен пристъп на симпатия към  Бойко Борисов.

Истината е, че с доноси срещу България масирано се занимават руската пропаганда и нейните адепти в България. Писал съм за това, но спестих имената, за да не бъда упрекван, че „правя списъци”.

Московските душмани на България не жалят сили и средства по обругаването на европейска България за целите на внушението, че членството в Европейския съюз носи бедност, нещастие и деградация. Машината на Путин по отвратителен начин си служи с примери от България, обилно онагледявани от небезизвестни българи, които се жалват един през друг от западното иго в България.

Във филма „ България умира тихо”, произведен по поръчка на кремълския гьобелсов център РИСИ ( Руски институт за стратегически изследвания) от мненията на известни русофили в България, гарнирани с всичко най-гадничко, което може да се каже и покаже за съвременна България, нашата страна е представена като окаяна европейска дупка, деградирала до това състояние поради откъсването й от СССР.

Сред жалващите се участници в тази надпревара по очернянето на България, са социолозите Андрей Райчев и Кънчев Стойчев, журналистите Валери Найденов и Иво Христов, политиците Румен Овчаров, Ангел Джамбазки и Красимир Каракачанов…И нито един руснак не е ползван в тази пропагандна боза, в която също няма нито едно различно мнение по въпроса. Явно така са преценили за по-ударно посланието за пропадналата под европейско робство България.Друго си е българските страдалци сами да поплачат на българските гробища под европейския гнет.

Станишев, шеф на европейската ПЕС, би трябвало да се възмути от това, ако наистина милееше за България и нейния европейски път.

Или от това ( публикувам му на руски характерен пропаганден донос на българин за руска медия , за да схване по-добре):

73% жителей Болгарии поддерживают воссоединение Крыма с Россией

20 марта 2014

Болгарское информационное агенство “Фокус” провело опрос читателей на тему: “Должна ли Болгария признать результаты референдума в Крыму”?

По результатам опроса, 72,86% полагают, что Болгария должна признать итоги референдума;  23, 96% ответили отрицательно, и остальные не определились с позицией.

Руководитель Неправительственной организации “Едины за Болгарию” Димитр Здравков так прокомментировал для ИА REX итоги опроса:

“Позиция властей Болгарии и народа Болгарии абсолютно диаметральны. Болгары с огромным интересом и надеждой следят за развитием ситуации на Украине. Многие видят в России освободителя от ЕвроСоюза, который довел страну до нищеты и демографической катастрофы. Я только что вернулся из России, и поражен теми позитивными переменами, которые в ней происходят. Если Путин нашел лекарство от коллапса для России, то не мог бы он поделиться этим лекарством с болгарами? А мы активно поддержим его действия.  Действительно, большинство болгар считает, что референдум в Крыму – это начало новой эры для мировой политики. Если власти Болгарии этого не понимают, то они идут против интересов собственного народа”.

Ето и за за хората, които разбират повече български език какво казва ръководителят на неправителствената организация “Единни за България Димитър Здравков:

“Позицията на властите и на народа в България са абсолютно противоположни. Българите с огромен интерес и надежда следят развитието на ситуацията в Украйна.

Мнозина ( от нас) виждат Русия като освободителка от Евросъюза, който доведе страната ни до нищета и демографска катастрофа.

Скоро се върнах от Русия и съм поразен от позитивните промени. Ако Путин е намерил лекарството за изход от колапса на Русия, то не може ли да го сподели и с българите? А ние активно поддържаме действията му. Мнозинството от българите смятат, че референдумът в Крим е начало на нова ера в световната политика. Ако българските власти не разбират това, те вървят против интересите на собствения си народ”.

Видните русофили в България вече открито призовават Путин да “освободи” България от ЕвроСъюза, но явно и това не пречи на др. Станишев и компанията му  зле маскирани на европейци управляващи съветофили.

Не знам колко наклонен към Борисов е президентът Плевнелиев, но че Станишев е склонен да приписва другиму наклонностите на собствените си съмишленици българофоби, е видно от факта, че няма нищо против те безнаказано да ругаят тъкмо европейската ориентация на България, за която той е отговорник на върха на евросоциализма, откъдето вероломството на Москва е видно за истинските европейци, но не пробива някак си през замъглените от сълзливите митове за дружбата очила на българското социалистическо съветолюбие.

Българофобията, гарнирана с еврофобия, ражда в България русолюбие.

P.S.

Dimitar-Zdravkov

 

ИНФОРМАЦИОННА МЪГЛА ОБВИВА СТРАНАТА, РУСИЯ И ПУТИН СТАВАТ МРЪСНИ ДУМИ

Димитър Здравков е роден и живее в Димитровград – плод на Българо-съветската дружба, както се изразява. Машинен инженер, магистър по икономика и управление. Председател е на сдружение с нестопанска цел „Единни за България“. Постоянен представител на Междурегионалното обществено движение /МОД/ „Евразийски народен съюз“ – Русия, в България. Казва, че за него Владимир Путин не е култ, а пример, вяра и знаме. Европейският съюз пък е сбърканият път на България.

( из интервю на въпросния Здравков в сайт, на който не желая да правя реклама- бел. ivo.bg)

 

 

 

 

 

26 мнения за “Българофоби вече зоват Путин за “освобождаване” от ЕС”

 1. хаха ако българските путин-о-лизци направят така, че Путин да “освободи” българия от ЕС това може само да ме радва, веднага ще поискам убежище и граждаснтво от нормална държава, което немога да направя сега въпреки и да живея в нея.
  А за населението в БГ няма какво да сепритеснявам и без това не вярвам, че повечето т.нар. българи са европейци, тия дето са отдавна не живеят там, а тия дето са останали по някакви причини много лесно ще се изнесат.
  Така че – давайте българофоби извикайте Путин да ви освободи!!!!

 2. Георги Минчев
  КОМУНИЗЪМ БЛУС

  Кога ли най-после ще дойде този ден,
  когато комунизма ще бъде победен!
  Когато ще го видим как с наведена глава
  поема по пътя обратно към Москва!

  Кога ли ще кажем – “Не”,
  кога ще покажем, че не сме на колене!
  Комунизмът е буксуз и затова и
  живота ни е тъжен – като блус!

  Единствено от нас зависи вече да решим
  Дали ще се наложи още дълго да търпим!
  Вижте колко много сме – ще бъде срамота
  студентите пак да ни спасяват честта!

  Кога ли ще кажем – “Не”,
  кога ще покажем, че не сме на колене!
  Комунизмът е буксуз и затова и
  живота ни е тъжен – като блус!

  Промяна, смяна ни е нужна този път
  И танкове да пратят – не могат да ни спрат!
  Защо не им покажем, че целта ни е една –
  България да стане свободна страна…

  Колко актуално, Поета и барда на рока и свободата си отиде през 2001г. А, от тогава комунизма даже стана по-страшен…..
  Има и клипове на песента в мрежата. Чудя се защо не чувам понякога по ТВ или радиото негови песни?
  Пеевски, Доган или Сергея да питам, или направо батюшка Путинь?
  Майната им на Путинофилите ,русофилите и всички подтисници на свободата и живота! Вярвам че Природата не търпи злото и ще справи с него!
  Боже,пази България.

 3. Г-н Инджев и колеги, макар да не е по темата бих искал да споделя една новина получена днес от ООН който обнародва данни за бежанците в света през 2013г.
  В момента гледам ДО///ДЬ който в специално предаване разглежда и коментира тази статистика на ООН, която показва че след Сирия от която има 52000 бежанци, втората страна е Русия с 40000 бежанци. Мнозинството руснаци бягащи от Русия са чеченци, които бягат от тоталната диктатура на местното царче на Путин – Рамзан Невский.
  През 2013г е отбелязан 76% ръст на бежанците от Чечения.
  Ето линк за статистиката на ООН а след като свърши предаването и както обикновено се прави то бъде качено в Интернет, ще се постарая да дам линк и към него.

  http://www.ksl.com/?nid=235&sid=29137718

  По подобен начин, от България бежанците за последните 20 години прехвърлиха 2 милиона души, бягащи от местните царчета на североизточната Империя.

 4. САЩ: Путин вероятно е милиардер.
  Отговор от Москва: Обама вероятно е негър.

 5. Както не щем да повярваме, така и вече е започнала същинска руска атака срещу европейското членство на България.
  Петата колона вече не се крие, говори открито за излизането ни от ЕС и НАТО.
  Налице са факти от всякакъв характер, които говорят за координирана кампания в тази насока.
  Не трябва да си правим никакви илюзии, че фашисткия режим на Путин заедно с тукашните му поддръжници е взел на прицел България.
  Българи, бдете!!!

 6. Това е някакъв кошмар и тези хора се наричат българи.Наистина генното инжинерство на коминтерна е по-опасно и от спина

 7. Май трябва да се вдигаме.
  Току що чух, че България може да наложи вето върху по- тежки санкции на ЕС срещу Русия, според др. Орешарски.
  Не знам защо почти всички обвявайки се за демократични формации не са начело срещу явно национално предателство на правителството.

 8. Може “Единни за България” да искат излизане от Европейския съюз и влизане в Евро азиатския съюз на г-н Путин, но той като добър сметкаджия, ще трябва да изпусни възможностите, които г-н Орешарски като верен троянски кон предлага да спре с вето всякакви ограничения за Русия от ЕС. В замяна на това, г-н Путин може спечели няколко набързо събрани идолопоклонски тълпи, които ще повтарят до небето Путин, Путин, както някога викаха Сталин, Сталин. Не вярвам г-н Путин да е толкова глупав да замени кон за кокошка.

 9. Да, скоро може да искаме визи за българското Черноморие. Достатъчно е българофобите, които са мнозинство в България, да поработят още малко в посоката, задавана им от руската политика, поддържана и в органа на комунистите, в. “Правда”:

  “До границите на Русия

  До новата граница между Русия и Украйна набира сила противопоставяне с фашизираната киевска власт. Все по-забележим е пламъкът на народния гняв в Донбас, Харков и в другите източни райони на Украйна. Красавицата Одеса все по-явно демонстрира готовността си да поеме по пътя на Крим. Анализатори смятат, че към одесци може да се присъединят приднестровците. Тогава кримският път ще се окаже пряк път към Балканите.

  В България идеята за влизане в СССР се е обсъждала още през 60-те години на миналия век. При сегашното икономическо състояние на страната руският фактор може да се окаже спасителен вариант за България. И съдбата на Крим ярко потвърждава това.

  Референдумът в Крим несъмнено ще предизвика изблик на проруски настроения и в Сърбия. Там са много силни всеславянските обединителни тенденции при доминираща роля на Русия.”

  Това е положението. Немците не искат да си развалят далаверите с Русия и този път те са, които ще ни харижат с безхаберието си на азиатците в Масква: Италианците от “Ени” са казали, че Южен Паток няма да го бъде, обаче немският участник е много оптимистичен и говори за пари, пари, пари… Герхард Шрьодер просто е еманацията на бюргерската рационалност, пардон, меркантилност. А европейските ценности, демокрацията, западната цивилизация… са просто празни думи за тях. Полезните идиоти на Запад нямат свършване.

  И ний, ний също сме идиоти.

 10. трагедията на станишев започва с края на евроизборите но честно никак не искам да го мисля а този патриот руски е жива илюстрация колко неграмотни исторически са българите или ги държат в неграмотност което е жалко путин се опита да се направи на мъж и явно в очите на доста хора ще изглежда такъв истината е че е жалък помисли че възползвайки се от украйна ще разбуни петролния пазар и ще успее да обърне провала в сочи и да спечели нещо жалко че трагедията от провала ще я споделят много руски хора милиони а много от тях са наистина наши много близки ще се молим за тях а путин да гори в ада

 11. извинете ме за грозния език, нямам друг начин. социалистическата слуз е увредила менталните схеми на доста българи. някакво болтче е паднало, ама трябва да е било структурно най-важното. как иначе да си обясня защо учителката преподаваща български на сина ми тропа по масата и вика с все гърло като продавачка на Женския пазар: ‘шшшшшштттттт тихо!’
  в името на живота тези хора трябва да измрат и да вземат със себе си всичко от себе си. междувременно младите хора да бъдат предпазени от ухапването на умиращата змия.
  как?
  https://ivo.bg/2013/09/17/%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B3%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%BD%D1%80%D0%B1-%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B2%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D0%B5%D0%B4/

 12. Днес в Парламента “големият български патриот” Волен Сидеров в парламентарен контрол за пореден път демагогски оспори финансовата помощ за България от ЕС и призова да бъде напуснат.

 13. По същия начин комунистите-родоотстъпници са “подготвяли почвата” и в началото на 40-те: България е в разруха, народът мизерства, а Съветска Русия твори чудеса! Индустриализация, колективизация, руският народ се труди свободно и всички са щастливи и равни, благоденствие… и прочие идиотии.

  Исторически шанс за малкия човек да стане “голям”, продавайки родината си.

  Този… инженер от Димитровград вероятно вече се вижда като министър на тежката индустрия at least.

  Този път обаче номерът няма да мине!

 14. Аргатите от петата колона винаги са проявявали такова дупедавство (с извинение, няма друг термин), че дори съветските чорбаджии понякога се изненадват. Но не бива да губим надежда, ето няколко линка, които показват истинското лице на “висшата раса”, населяваща 1/6 от света, или Путинистан:

  http://www.extremecentrepoint.com/archives/15007

  http://www.youtube.com/watch?v=-gL6wfwhdIM

  http://www.extremecentrepoint.com/archives/14994

  http://www.extremecentrepoint.com/archives/14923

  http://www.extremecentrepoint.com/archives/14067

 15. В тези няколко дни Русия доказва своята същност.
  Русия иска ли война?
  Руснакът иска ли война?
  не питай тази тишина,
  в която братските могили
  войниците са приютили.
  Ти за това попитай тези,
  които в цинкови ковчези
  тук от земи съседски влачат
  стариците да ги оплачат.
  Попитай храбрите момчета,
  които днес из Кремъл шетат,
  с пагона си го украсяват
  и сопа „мирна” там развяват.
  Литовец питай и поляк –
  за тях кошмарът е руснак,
  попитай пролетта във Прага
  как мир със сила се налага.
  Унгарците попитай как
  войникът руски в руски танк
  из Будапеща мирно гази
  от тях мира за да опази.
  Ще ти отвърне побелял
  финландец доста остарял
  как „мирно” руската войска
  там зиме драпа през снега.
  И братът белорусин даже
  намерил би какво да каже,
  че на изгаряща цена
  дари им братството Москва
  когато с ордата си зла
  Суворов палеше села.
  Попитай техните поля –
  кръв непокорна ги поля.
  Попитай ти Украйна братска
  защо от любовта славянска
  и от прегръдката на брата
  защита търси днес при НАТО.
  Миролюбивият Иван
  обстрелваше Афганистан
  и в градове, и във села
  не мир донесе, а беда.
  Деца, вдовици във Чечня
  руснакът иска ли война
  попитай и ще чуеш сам
  руснак как „миротворства” там.
  Грузинец винаги щастлив
  през сълзи днес ще премълчи,
  че от съсед „миролюбив”
  сега земята му гори !
  „Руснакът иска ли война?” –
  от Литва питай до Китай
  съсед дали един поне
  ще отговори твърдо: „Не!”

 16. Акционерньй Банк Россия е касичката на властта в Путинистан. Това е тяхното КТБ, което дърпа конците на обръчите от фирми – собственост на васали-олигарси. От вчера обаче вече им е втричена фъшкията – плащанията през Мастеркард и Виза им бяха блокирани.
  Правилно са се ориентирали американците че няма нужда да си цапат ръцете с Путин: те много добре знаят че новата версия на СССР, както и старата, съществуват единствено благодарение на ограбените труд и природни богатства на подтиснатите от тях народи и когато им бъде прекъснато финансирането много бързо ще опънат петалата както стана преди 25 години. Следващият фалит на новия СССР вер. 2.0 ще бъде и последният. Дано не съм прав но според мен това ще е началото на гражданска война и в самата Русия.

  http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/krim-krise-sanktionen-gegen-banken-rossija-und-smp-a-960093.html

 17. @ZUKERMAN
  Благодаря за линк-овете. Учебниците ни по история след “освобождението” от османско робство и до ден днешен трябва да се пренапишат с истината за Русия.

 18. Учебниците все още се пишат от хора, които не четат документите от историята ,а изданията на БКП.
  Аз бях помолила г-н Иджев да си помисли е да напище книга за подменената съвременна бъпгарска история.Зная,че много знае и може.

 19. “Мнозина ( от нас) виждат Русия като освободителка от Евросъюза”

  Отговорът ми на това е еднозначен и единствен: there will be blood

 20. Сугарев го обявиха за гербер, сега г-Инджев, Вие сте наред 🙂

 21. ИВО МИНДЖЕВ-НИЕ НЕ СМЕ БЪЛГАРОФОБИ-НО,НЕ СМЕ ЛИЗБЕРАСТИ И ТОЛЕРАСТИ.МАЙНАТА ВИ НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ВИ ЦЕННОСТИ.ТЕ СТРУВАТ КОЛКОТО ЦЕННОСТИТЕ ВИ В ПАНТАЛОНИТЕ ВИ-ТОЕСТ НИЩО.МАЙНАТА НА ВСИЧКИ ПЛАТЕНИ И НА АМЕРИКАНСКА ЯСЛА ПРЕДАТЕЛИ.ЕВРОПА Е ЕВРОЖОПА.ПРОДАЖНИ ДЕМОКРАСТИЧНИ И ПРИНАДЛЕЖАЩИ НА 3-ТИЯТ ПОЛ БОКЛУЦИ.

 22. Към Димитър Денев Бяндов,
  гр. Бургас.
  телефон: 0893478782. адрес: гр. Бургас, п.к.8000, общ. Бургас, обл.Бургас, ж.к.” М. Рудник”, ветеринар, който се е обозначил в интернет като едновременно почитащ Стефан Стамболов и вдъхновен от Путин:

  Браво, е това е истински пример за русофилия с елементи на шизофрения!

 23. Абе Инджев, кой ти дава право да публикуваш телефон и адрес на човека? Отрепка долна…
  Ама това са ти евроатлантическите ценности…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.