Политическа подкрепа за усилята на гражданите за европейско демонтиране на лъжата

IMG_7594Усилията на гражданската съпротива срещу доминиращото над българската столица агресивно наследство от съветския колониализъм дадоха резултат. Получиха първа по рода си политическа подкрепа през това хилядолетие.

Ще бъде интересно да се види сега, дали ГЕРБ ще се възползват да се присъединят към този пробив на демократичността в дългогодишното увъртане около каузата за освобождаване от лъжата за “освобождението” като фундамент на целия фалш на т.н. преход от комунизъм към …Путинизъм .

Идват избори. Би било много европейско!

ПОЗИЦИЯ на общинските съветници от Синята коалиция в СОС

21.03.2014

 Относно: Идеята паметникът на съветската армия да бъде демонтиран и

преместен от Княжеската градина

Подкрепяме категорично идеята паметникът на съветската армия да бъде демонтиран и преместен от Княжеската градина. Тази позиция сме защитавали без колебание и във връзка с нейното осъществяване сме предприели следните инициативи:

 • По наше предложение и доклад Столичният общински съвет взе решение, с което бе върнато историческото име на Княжеската градина, която несправедливо почти 60 години бе наричана Градина на паметника на съветската армия.
 • По наше предложение Столичният общински съвет взе решение за провеждане на конкурс с международно участие за проектиране и реконструкция на Княжеската градина.На публичното обсъждане на заданието за конкурса за проектиране и реконструкция на Княжеската градина, с активното участие на общински съветници от Синята коалиция и граждани, бе наложено в заданието да не се изисква категоричното запазване на паметника, като условие пред екипите, които ще се включат в конкурса.
 • Общински съветници от Синята коалиция публично са заемали нееднократно позицията, че паметникът трябва да бъде демонтиран и преместен от Княжеската градина

Заявяваме, че всяка публична проява на Инициативния комитет на ГИДПСА, във връзка с реализиране на неговата кауза, ще бъде подкрепена от общинските съветници от Синята коалиция.

Княжеската градина е живо свидетелство за стремежа на поколения българи към независима и европейска държава и тя трябва да продължи да се развива в духа, завещан от нейните първостроители!

 

15 мнения за “Политическа подкрепа за усилята на гражданите за европейско демонтиране на лъжата”

 1. Нека да напомним всеизвестни истини. Тези паметници бяха заповядани от Комунистическата Партия на Съветския съюз не само в България, но навсякъде където влиянието на КПСС беше наложено. Тук не може да се говори за БКП да изразява някакво съгласие или несъгласие, одобрение или отрицание, признателност или непризнателност. За всяко неизпълнение на партийните поръчение съпротивлението бе смачквано. Изпълнители на това висше партийно поръчение бяха ръководството на БКП с български работници, специалисти и пари. Сега няма Комунистическа Партия на Съветския съюз, няма Българска Комунистическа Партия, няма Съветска Армия. Никой от тези паметници, не е правен когато Русия бе самостоятелна държава за да може да се смята руски под какъвто и да е предлог. Ако говорим за историята и приноса към войната няма съветски войници да са воювали на българска територия с когото и да било. Сто хилядна българската армия се би реално девет месеца на страната на съюзниците, както и армиите на Англия и САЩ наравно с съветските. Нито за българите или за другите участници в войната има някакви исторически паметници. Така че те нямат никаква историческа истина и стойност. Паметникът бе направен от мобилизирани изпълнители под надзора и строгите канони на соцреализма без никаква свобода на творчеството от изпълнителите. Произведения, когато са направени с рекламна или друга подобна цел не се смятат за произведения на изкуството. Така че тези паметници, нито са руски, нито са с историческа ценност, нито са произведения на изкуството. България е член на ЕС и няма никаква политическа основа за тези паметници да съществуват на нейната територия. Единствената причина да се пазят, е страхът на пенсионерите от комунистическия режим, че ще загубят пенсиите и привилегиите си, които уж не съществуват. За съжаление те са все още твърде влиятелни и продължават да упражняват собственост си над държавата, с привилегиите си от миналото, камуфлирани с различни чадъри и знамена. А балами да им вярват има колкото щеш не само в България, но и в Русия.

 2. Г-н Инджев, аз смятам, че е време за нещо много повече. Предлагам на всички форумци, които са християни, да започват всеки ден да се молят на Бог да се махне това отвратително стърчило, знак на дяволско идолопоклонничеството, а също така Господ да премахне всички тези от ръководството на България, които работят противно на неговата воля. Също така и продължаване на човешките усилия за същата цел, пък да видиме какво ще стане.

 3. Най-после! Светлина в тунела на безнадеждното късогледство по отношение на истината за окупаторската роля на Съветската армия и нейната лъжеосвободителна мисия за България!
  Дано някога успеем да победим мисленето на промитите мозъци не само по отношениие на този паметник!

 4. До 500 S&W,нали знаете онази приказка дето ако сам не си помогнеш и Господ не може да ти помогне.Така,че сами трябва да се издърпаме нагоре,въпроса е как ние от чужбина можем да помогнем,щото иначе звучим като кибици , които нищо не правят ами само дават акъл.Обаче момента е много важен за България и смятам ,че и българите в чужбина трябва да помогнем с каквото можем.

 5. Маските навсякъде паднаха, да видим наи-после истинското лице и на ГЕРБ /защото досега баше някаква аморфна маса с хамелеонски свойства/

 6. ГЕРБ, покажете истинското си лице.
  МОЧА е удобен момент да направите това.

 7. Толкова искам да се махне тази (и всички други)комунистическа язва от Родината ми, че не издържам. Изпитвам неудържима, граничешта с истерия непоносимост към воинстващата русофилия, тържеството на простите и некъдърните, дембелеенето на олигофрени,извратеняци и комунисти, на комплексари-подмазвачи-нагаждачи, шушумиги бездарни и всякаква друга сво̀лоч(превод от руский:сбирщина, сган, подли хора).
  Господи, злото само може да породи друго зло! Какво става? Какво? Не виждат ли българомразците че унищожават народа си? Децата си? Боже,Боже? И,сега като си помисля как сигурно много над 50% от българите ще гласуват за БСП-ДПС-Атака-Барек, изпадам в депресия. А, пък много нашумялата теория на конспирацията(за анунаки и билденберги), прегърната и дообработена от КГБ, действа силно и на наша територия. Вече имам познати, малко по-лабилни и слабо интелигентни, които не искат да гласуват, защото вече е решено от някого там горе! Язви много в народа и родината. Как ще се обърне палачинката? Как, като нормални и смели малко? Трябва някакво подкрепа и обединение на нормалните хора в България! Боже Пази Родината!

 8. @Таня Стоянова, ами то ГЕРБ и Синята коалиция управляват София от петилетки ( поотделно или заедно ). Досега не сме видяли практически действия по демонтирането на този позорен за националното ни самочувствие монумент…
  Да, има решение на Общинския съвет, и…..нищо повече….
  Страшно много ми се иска да съм оптимист, но ни е бедна фантазията колко надълбоко са се разпрострели пипалата на Петата колона….

 9. Дай Боже повече българи да настояват за премахването на омразния символ на окупацията на България от Сталин.

 10. @R.Winford, ако прочетете внимателно поста ми, ще видите, че съм за продължаване не работата в тази посока. Живял съм достатъчно (35 години като атеист, а след това като християнин), за да знам, че ако Господ не благослови една дейност, ти може да се дърпаш нагоре за ботушите колкото си искаш, може сам да се напъваш, но нищо няма да излезе.
  Научил съм едно нещо, когато си мисля, че няма с какво друго да помогна, с молитва мога да окажа най-голяма помощ.

 11. KAM STEVEV
  SAMO GERB UPRAVLIVA SOFIA OT 10 GOD .TOVA E EDNA OT PRI4INITE/DVULI4IE/ DA NE GI PONASAIM

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.