Руснаци отсрамиха българите с извинение за кримската агресия на Путин

Докато родните българофоби се надпреварват да поздравяват безкръвната победа на Путин над несъпротивяващите се украинци и татари в Крим ( защото много руска кръв била пролята там през вековете!), руснаци отсрамиха с важен жест България.

Руснаци се извиняват за Путин с плакат в Несебър

в. 24 часа

20.03.2014

В община Несебър имоти имат над 36 хил. руснаци.

Плакат на български и руски с извинение за политиката на Путин в Украйна цъфна на входа на Стария Несебър. От текста му се предполага, че той е писан от руснаци, които притежават имоти в града и се застояват за дълго по морето ни.

“Простете ни братя българи. Ние не искаме тази война” е изписано на постера под зачеркнатата дума “war”/на английски война/. В текста-извинение Путин е заклеймен като “сволоч”.

Руската общност в Несебър е най-многобройната в България. По неофициалната статистика 36 хил. руснаци притежават имоти в най-атрактивната морска община. След Несебър се нареждат Бургас и Поморие, където цял квартал вече носи името “Малката Москва”.

 

36 мнения за “Руснаци отсрамиха българите с извинение за кримската агресия на Путин”

 1. Благодаря на руснаците от Несебърско, че са изразили позицията, която трябваше да бъде официалната българска по казуса. Ето още едно доказатлство колко далече (в Кремъл) са днешните ни управници и професионални разбирачи от реалността.

 2. Може да изглежда трогателно това извинение ( ако е искрено ), но повече ме притеснява “Малката Москва”. Не искам тук ни малка, ни голяма Москва изобщо. То май всичко така започва и после ” олеле”. Още малко да се стопим и те ще си станат мнозинство. А може би и това е един начин за анексия.

 3. Най-гнусното от действията на кремълското джудже е, че насъсква православни срещу православни. Взел е пример от най-гнусните ислямски фундаменталисти избиващи мюсюлманите в Ирак, Афганистан, Йемен и т.н. Или мародерите от Позитано забравиха какви са и украинците, и българите и другите православни в Крим, изтока и запада на Украйна. Или забравиха, че дедите им са давали живота си по бойните полета 1877-78 година.
  Мръсно извратено копеле е комуниста. Дай му само да краде и мародерства.

 4. Putin si e krasnoy svoloch, no mijiturkite v BG go bogotvoriat !! BKP-to i DPS-to sa pozora na Balgaria!! Samo 10°/° ot balgarite go zaiaviavat svobodno!!!????

 5. NIKAKBA MILOST ZO BALGAROFOBITE!TUK HE E PUTINOVA rUSIA.CHTOM SA DOCHLI V BALGARIA TRIABVA DA IA OBI4AT UVAGAVAT

 6. : Сахалин? Ало?
  – Тук, тук.
  – Какво решихте?
  – Всичко е наред, всичко е наред. Гласуваме.
  – Какво гласувате? Какво така изведнъж?
  – Към Япония преминаваме, да, с всеобщо тайно гласуване.
  – И как се разделиха гласовете?
  – Никак не се разделиха. Единодушно към Япония.
  – Против няма ли?
  – Има, има, японците са против, но вече е късно, ние вече се присъединихме..

 7. Извинението е на безупречен руски, а преводът явно е правен с “google translate” и затова е почти неразбираем. Но важното е, че се е постарал човекът да осигури превод. Пълният текст на руски е:

  простите нас
  Болгарские братья,
  мы не хотели этой войны…!
  и мы еще свернем шею
  этой сволочи – Путину…!

  Което на български се превежда като:

  простете ни
  Български братя,
  ние не искахме тази война…!
  и един ден (със сигурност) ще извием врата
  на тази измет/гадина/боклук – Путин…!

  Тук може да се види снимка:
  http://flagman.bg/news/2014/03/19/139521586165796.jpg

  Ех ако всички руснаци у нас приличаха поне малко на този анонимен човек…

 8. @кбожилов

  Е, щом авторите на плаката са избягали от путлеровия рай, явно не са съвсем като другите, които боготворят императорчето си.

  И все пак, след като видях плаката на снимката, не мога да се въздържа oт апел към авторите да поработят над българския си език, защото преводът е пълна излагация. Аз живея в Германия и бих се срамувал/а жестоко да изложа плакат, написан на толкова неграмотен немски език. Сори!

 9. В подписката в интернет против нахлуването на Путин в Крим, ми направи впечатление , че украинците и руснаците бяха най-много.Не им е лесно на руснаците с Путин, който окупира властта и няма намерение да я пуска, съвсем като диктатор.

 10. Поздравления за домакина на този блог – г-н Инджев! Дано този плакат е написан от добросъвестните руснаци, живеещи в региона, а не под диктовка за да не се надига антируска вълна в България. Дали пък не е продукт от наследения страх за отмъстителност вследствие на руския/съветския режим? Смятам, че руската черноморска военна база на п-в Крим е стратегическия обект на путин (нарочно с малка първа буква). Чрез нея Русия може да показва мускули и да играе роля на силен играч в Черноморския басейн. Под 200км е разстоянието от руската база на Крим до пристанище “Бургас” / “Росенец”. Според очевидци на военно учение през 80те години руснаците доближили българския черноморски бряг на бойни кораби и амфибии, виждащи в далечината мъгла, преди да ги разпознаят след приближаването им.
  Та, дори и за теоретично допускане за морски десант, това руснаците са го “упражнявали” неколкократно, предполагам.

 11. Приятел от Одеса ми изпрати следното писмо:
  Наши друзья в Москве участвовали в марше против оккупации Крыма. Говорят, что в Москве все переругались по поводу Украины вплоть до личных оскорблений. За пределами Москвы все кричат УРА!!! В России сейчас страшно, работает маховик пропаганды. Все источники информации перекрыты. Из телеканалов “Эхо Москвы”, но он только в Москве. Закрыты почти все правдивые сайты, даже поисковик Yandex. Ожидают репрессий внутри России. В Крыму наши знакомые говорят, что была создана атмосфера массового психоза. Только российские каналы, даже мобильная связь не работала. Теперь похмелье. Многие говорят. что мы наделали. На улицах люди с автоматами. Кого то обыскивают, кого то высаживают из автобусов и уводят. В банки огромные очереди, но деньги уже не выдают. Никакие, ни депозиты, ни зарплаты. Дачи захватили казаки с Волги и кавказцы (в основном осетины), а также командиры риехавших из России войск.В магазинах продуктов нет. Базары не работают. Татары 20 лет боролись за то, чтобы не платить никому взятки на базарах. Теперь с них требуют деньги чеченцы. А самое главное документы. Россия не признает украинские документы на права собственности. Надо получить гражданство России и после этого подать документы для признания новыми властями права собственности на квартиру, дом, землю магазин. С землей и магазином можно попрощаться, права собственности на квартиру одиноким пенсионерам будут оформлять пока они не умрут.

  А много точен анализ на ситуацията може да се види тук: http://www.kasparov.ru/material.php?id=532B4909DDBD8

  Г-н Инджев,
  Надявам се, че ще ми простите, че използвам блога Ви …

 12. Нашите дупедавци не благоговеят пред Русия (дреме им!), а пред Кремъл (защото им дава пари и ги прави началници).

  Нормалните руснаци имат тежки проблеми с Кремъл. Дано скоро ги разрешат, че да живнат и да се почувстват свободни хора, защото от повече от петстотин години са роби на властници-психопати с мания за величие.

 13. «Чувство, которое испытывали к русским все чеченцы от мала до велика, было сильнее ненависти. Это была не ненависть, а непризнание этих русских собак людьми и такое отвращение, гадливость и недоумение перед нелепой жестокостью этих существ, что желание истребления их, как желание истребления крыс, ядовитых пауков и волков, было таким же естественным чувством, как чувство самосохранения»
  Лев Толстой, «Хаджи Мурат»

 14. извинявам се на всички но целия свят иска отново да има баланс на силите.не може америка сама да оправлява,и да си прави каквото иска.не налагането на санкции от германия на русия говори точно за това

 15. Някога гледахме как тълпи маршируваха с книжките на Мао. Никой не казваше, че това изглежда на добитък, който карат на стада. Същото бе на манифестациите в България и въодушевлението от вождовете на БКП и КПСС водени от сталинистите и техните рожби. Сега същата история се разигра в Крим. Как може болшинството руснаци в Несебър да са против Путин, когато могат да гласуват свободно, а 39% НЕ руснаци в Крим да са ЗА Путин. Да не говорим за 56% руснаци, които по дефиниция са определени като путинисти. Явно 97% за референдума в Крим са постигнати с ръгането на същия добитък, както в Русия, България, Китай от същите наследници на Сталин, които управляваха и управляват България и сега. Разликата между путинисти и сталинисти намалява с всеки ден. И много путинисти у нас издигат и се крият под големия чадър на русофили. Ще се пребиете ли да гласувате за тях?

 16. Без извинение, но ако наистина ги е срам да се връщат обратно в Масква и да не се връщат преди да са свалили диктатора си. България не вярва на руски крокодилски сълзи.

 17. Законови мерки за забрана за покупка на недвижимо имущество в пределите на Република България от руски, беларуски и казахстански граждани.

  Забрана за получаване на българско гражданство от граждани на РФ, Беларус и Казахстан.

  Отзоваване от територията на Република България на настроящия руски посланик (гнус ме е да спомена името му).

  Черен печат на попа на руската църква в София.

  Прекратяване на издаването на всякакви други освен туристически визи на граждани на РФ, Беларус, Казахстан.

  Поради високата опасност от извършване незаконни и противоконституционни сепаратистки дейности изрично да бъде забранено и да се наказват с незабавна депортация всички граждани на РФ, които участват в протести.

  Граждани на русофилски или други организации да бъдат глобявани в размер от 100 000 лв. за участие в или организиране на каквито и да било масови събития и/или протести. При повторно нарушение да бъде отнемано гражданството на извършителите.

 18. Г-н VVAKO, в извинен сте единствено затова че в желанието си да възнегодувате срещу несправедливостта в света да има някой който “си прави каквото поиска” сте написал в неграмотността си и омразата си една голяма истина – за Оправлението.
  Да, Америка наистина Оправлява това което е силно разрушено и изкривено от СССР и Русия по света през последното столетие и дай Боже да продължава да го прави. Защото Западна Европа не може, не е способна и не иска да Оправи нищо тъй като освен че е затлъстяла и парализирана, но и целите и са краткосрочни – рейтингите, печалбите, договорите, коалициите, изборните резултати и други елементи от кратковременната ТАКТИКА. Така е свикнала през последните 70 години след войната през които за безопасността (СТРАТЕГИЯТА) се грижеше Америка а тя се грижеше за възстановяването и укрепването на икономиката си, пазара си и кривината на краставиците си. И в крайна сметка излезе лош ученик и се потвърди старата българска поговорка «храни куче да те лае». Видя се и в последния акт на Оправяне, в Либия, където Америка я остави да Оправя и се оправя сама и се стигна до няколкомесечно мъчително и напрегнато губене на време и средства и много жертви, нещо което Америка би Оправила за няколко дни а Израел, ако имаше мандат би Оправил за часове и то с много по-малко средства.
  Иначе, във всеобщия огромн поток от “информация” все пак главното сега е според мен дали Украйна ще издържи във войната. Войната е обявена и с Крим няма да свърши, ще се смени формАтът и фОрмата но тя ще се интензифицира – ще бъде скрита, нелегална и много ожесточена и ще се води на територията на югоизточна Украйна. И не заради “онеправданото” руско население там а заради украинския Военно-Промишлен Комплекс който е разположен в голямата си част там. А това е ВПК който в момента е на 4-то място в света по износ на военна продукция след САЩ, Русия и Китай, като Китай го изпреварва с малко само преди една година. И този ВПК е по-голям от този на всички западни страни поотделно, някои от тях “велики сили” и притежаващи ядрени арсенали. Мисля че тактиката на украинското правителство е правилна в тази открита война да отстъпи някакви територии и няколко ръждясали корита в черноморския си флот, да не допусне жертви и ескалация но да съхрани ВПК.
  Да проблемът с татарите е крайно остър но те ще бъдат подпомогнати и от цялата световна общественост и няма да бъдат оставени сами особено в условията на днешния информатизиран свят.
  Предлагам на колегите следната статия която ясно показва че най-големият удар за Империята с нейните прекомерни амбиции ще бъде нанесен не от САЩ и Западна Европа с техните санкции а именно от Украйна със съхраняването на своя ВПК и откъсването му от ВПК на Русия.

  http://sovsekretno.ru/articles/id/4047/

  Колкото до руснаците в БГ и техния опит за извинение, да извиненията винаги трябва да бъдат приемани, но трябва да се помисли и върху искренността им. Аз продължавам да си мисля че преобладаващата част от притежателите на имоти в БГ от руснаци това са хора от различните обръчи около Путин, удобно възползвали се от конюнктурата, т.е. това са стопроцентови ВЕЛИКОРУСНАЦИ, с имперско мислене и пренебрежително гледащи на всичките си съседи без изключение.
  Затова сега по ми е интересно дали ще бъдат фотографирани тези които ще разкъсат този плакат и кои ще са те – ВЕЛИКОРУСНАЦИ или наши (без)родни БЪЛГАРОФОБИ.

 19. До VVAKO:
  Бих искал да отговориш само на един-единствен въпрос:
  По какъв начин и с какво България е зависима от “едноличното управление на целия свят от Америка”?
  Аз от своя страна съм готов да ти отговоря с какво е васално зависима България от Русия, благодарение на продажните си управници.

 20. А ето как Украйна приема извиненията на Великоруските homo sovieticus.

  http://espreso.tv/new/2014/03/22/anastasiya_dmytruk_%E2%80%94_rosiyanam_my_nikoly_ne_budemo_bratamy

  Никогда мы не будем братьями
  ни по родине, ни по матери.
  Духа нет у вас быть свободными –
  нам не стать с вами даже сводными.
  Вы себя окрестили «старшими» –
  нам бы младшими, да не вашими.
  Вас так много, а, жаль, безликие.
  Вы огромные, мы – великие.
  А вы жмете… вы всё маетесь,
  своей завистью вы подавитесь.
  Воля – слово вам незнакомое,
  вы все с детства в цепи закованы.
  У вас дома «молчанье – золото»,
  а у нас жгут коктейли Молотова,
  да, у нас в сердце кровь горячая,
  что ж вы нам за «родня» незрячая?
  А у нас всех глаза бесстрашные,
  без оружия мы опасные.
  Повзрослели и стали смелыми
  все у снайперов под прицелами.
  Нас “КОТЫ” на колени ставили –
  мы восстали и всё исправили.
  И зря прячутся крысы, молятся –
  они кровью своей умоются.
  Вам шлют новые указания –
  а у нас тут огни восстания.
  У вас Царь, у нас – Демократия.
  Никогда мы не будем братьями.

  Анастасия Дмитрук

 21. Kam WAKO
  NE ZNAM KOI SI PRAVI KAKVOTO SI ISKA.NO AMERIKA PODPOMOGNA KOSOVO V BORBATA ZA NEZAVISIMOST NO NE GI NAPRAVI 52 STAT I NE GI PRISAEDINI KATO SVOIA TERITORIA A RUSIA GO NAPRAVI.ZATOVA TIA E AGRESOR.BILA SAM V KOSOVO.PREKRASNI PRAVOSLAVNI MANASTIRI.PO VREME NA RIMSKATA IMPERIA TAM GIVEE PLEMETO DARDONI ZA RAZLIKA OT SARBITE TE NE PIEMAT XRISTAN.NO PO SLE PRIEMAT ISLIAMA.ZA RAZLIKA OT NAS BALGARITE KOITO SAGITEL.MIRNO S TURCITE B NACHIE ZEMI SARBITE ZPO4VAT GONENIA/V 20 V/ NA DRUGOVERCITE I SE POLU4I DNECHNATA KARTINA-ZADUBA NA PRAVOSLAVIETO

 22. pRO4ETOX V PRESATA *24 4ASA* IZKAZVANE NA VICH RUSKI 4INOVNIK ZA PRISAEDINIAVANE NA MONGOLIA I ZASELVANE S NOMADSKI PLEMENA CIGANI.DA IM E 4ESTITO NA BRATIATA ROMI

 23. До VVAKO:
  Чакам отговора ти. Като си казал “А”, кажи и “Б”, не се ослушвай.

 24. Интересно ми е да науча как са реагирали общинските власти. Имало ли е акция “а ла шаренкова” за почистване ? И друго не ми е ясно от дълго време – как е възможно за руснаци да купуват недвижимо имущество в европейска България, където на граждани от ЕС не е, или поне не беше възможно доскоро. Не ми е ясно какво предвижда законът в момента. Само си спомням новините за възмутените псевдопатриоти-парламентаристи, които искаха да предпазят свещената българска земя от разпродажба на чужденци. А що се отнася до малката Москва – няма лошо. Стига да има и малък Истанбул, малък Лондон или малък Манхатън. Малък Париж (Кючук Париж) си имаме вече от дестилетия в Пловдив 🙂

 25. Украйна няма да може да задържи Харковска, Донецка, Одеска област. Което в краткосрочен план е голям проблем за страната, разбира се, но това е единствения начин за организирането на демократична, модерна и развиваща се по модела на западните ценности държава. Руския император няма да остави украинския ВПК, който си е част от руския такъв, под чуждо влияние. Без този комплекс, без цялата инфраструктура и население на източна и югоизточна Украйна, Русия не може да бъде велика сила. А цялото руско обещество е болно на тази тема. Затова смятам, че украинците трябва да му приложат на Путин “първия принцип” на Мао – когато те е.. противника, не мърдай, за да не му правиш кеф…, т.е. да проведат референдуми в тия области, които така или иначе ще идат при Путин, и да запретнат ръкави и да изграждат страната си. “Когато преценявате бъдещето на дадена страна, не гледайте каква територия има, какви полезни изкопаеми има в недрата на страната, какви са пристанищата и т.н., а вижте дали и колко е предприемчив нейния народ…” – М. Тачър.

 26. Подкрепям съмненията на г-н Росен Йорданов относно искреността на съдържанието. Да не бъдем чак толкова безкритични , да не кажа въодушевени . Нали все пак “който търси – намира” . Сигурен съм , че авторът на плаката щеше да намери грамотен човек да му го напише , ако беше потърсил .

  Човекът може да е свободолюбив , може да мрази путин (с извинение) , може би дори иска да му извие врата обаче… Обаче с тоя плакат подсъзнателно (малко оптимизъм “за баланс”) най – приятелски ни препоръчва следното : учете руски език , бълхарские блядъй , да не си мислите че ще ви учим бълхарския !

 27. Живко Боев – велика сила?!?
  Живко Боев – гаварит масква?!?

 28. VVAKO, огледай се около себе си, стига си гледал и слушал путинофилската пропага(н)дност, ето както виждаш Олигархски ни е премиер, СС е шеф на ПЕС, Доган пак е във властта….., та въпроса ми е – КЪДЕ по нашите путинофилски ширини вида Оправлението на САЩ?
  Нито един от горните трима не е на издръжката на Обама, а на Путин.

 29. ДЕМОКРАТОР
  сигурно си мисли, че “велика сила” е определение, дадено от мен на Русия, а пък то си е международно правен статус, от който се ползват няколко държави в света. Но и извън този статус във военно отношение Русия безспорно е велика сила.

 30. Хм.. Остава да си помислим, че повечето руснаци в България са против анексията на Крим от Путим?
  Дай Боже, ама надали..
  И все пак, адмирации за плаката!

 31. Към Александр Клемент:
  Чест Ви прави, включително, че заставате с името и лицето си с позицията си срещу мракобесието на един антидемократ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.