Руският рай(х) преди и след аншлуса

 

Никой не може да опише руския рай(х) в честитка към завърналите се в него след аншлуса щастливци от един достатъчно дълго живял в рай(х)а руснак.

Както всичко, което е руско, така и руската “русофобия” е най-голямата “русофобия” на света- българската направо ряпа да яде!

Посвещавам текста на руския колега на българофобите, които се самоопределят като русофили!

e-vestnik:

Добре дошъл, Крим!

22 Март 2014

Аркадий Бабченко*

Аркадий Бабченко. Снимка: личен архив

Ами, здравейте, скъпи кримчани! Радваме се да ви видим. И в първите редове на нашето писмо да ви поздравим с това, че сте участвали в последния референдум в живота си. Повече такива „волеизявления” няма да имате. Повече няма да избирате – нищо и никога. Нищо и никога. Даже цвета на бордюрите в родния си двор. Запомнете това веднага.

Второ, можете да се сбогувате с телевизията си.

Довиждане, преки предавания, ток шоу и обсъждания. Здравей, мръсотия, трупове, дебили и урино-полови шеги. Само Кисельов (проправителствен руски журналист и ТВ водещ, директор на руската държавна информационна агенция „Русия днес” („Россия сегодня”), който на 17 март 2014 г. заяви в ефир, че „Русия може да превърне САЩ в радиоактивна пепел” – б. р.), само хардкор!  Хайде на преките линии с Путин.

Трето, наборната армия. Това е изцяло отделна тема. За 23 години окупация вие разбира се вече сте забравили какво значи да взимат децата ви войници. Няма нищо. Ще си припомните. А особено ще си припомните, когато децата ви в нашата – сори, сега вече във вашата – армия започнат да умират от болести, от които никой в света не е умирал през последните 100 години. От пневмония например. След кримския климат да служиш чак в Кунашир (най-южният остров от Курилските острови, които са във владение на Русия, но се принадлежността им се оспорва от Япония – б. р.). А, да, и надписът „Кавказ-сила” изглежда добре на обръсната глава.

Между другото, запишете си веднага това адресче: http://mright.hro.org/

Това е Фонд „Право на майката”, който вече 20 г. се занимава с помощ за семействата на загинали военнослужещи. За мината година Фондът е помогнал на семействата на 2 465 загинали военнослужещи. От тях между другото 20% са самоубийства, 20% довеждане до самоубийство, 15% от заболяване и 5% от побой. Като цяло – „не плачи, моми-и-иченце!”

А, да, инвалидните пенсии на войнишките майки, отпускани като компенсация за загубата на главата на семейството, в Русия се равняват на 40 долара. Правилно чухте. И ще ви трябват години, за да ви я отпуснат. Добре дошли в нашата съдебна система.

Въобще, разговорът за съдебната система е дълъг, затова само ще ви напомня: разпалването на омраза, оскърблението на чувствата на вярващите, оправданието на тероризма, екстремистките изказвания, клеветата – всичко това са углавни престъпления.

Отричането на историята, блокирането на пътя на гражданите, несанкционираното събиране на повече от петима души, аморалното поведение – всичко това и още много, много други! – са административни престъпления.

Е, с нашите казаци вече сте се запознали, доколкото разбирам. Красавци са, нали? Е, нищо, нищо. Ама вие не сте видели поповете ни.

При нас, впрочем, понастоящем тече федерална програма за повишаване на духовността и за скрепяването на духовните връзки. Под лозунга „Да вмъкнем черква във всяка празнина”. Така че там, където сте си мислили, че до вас ще има детска градина или транспортен възел – ще си имате черква. Точно, както е сега при мен – под прозореца ми на празното място около Московското околовръстно шосе тъкмо вкарват една вместо пътен възел. Тук всяка сутрин има задръствания и хич не ни трябва пътен възел, трябва ни именно църква. Нищо, с времето и това ще разберете.

И да – отделният ред в квитанция при заплащането за храма – това вече е като пито-платено. Общината на Електростал (град в Русия, Московска област, с население ок. 150 000 д. – б.р.), автор на тази духовна иновация, ще ви научи.

Между другото, като заговорихме за квитанции – при нас върви реформа на жилищно-комуналното стопанство. Вече около 10 г. И току-толку започна нов етап. Така квитанцията за жилището ви скоро ще е около 5 000 рубли примерно.
Да, а облекченията! Монетизираха ли ви ги вече? Не са? Е… вече направо ви завиждам. Колко още чудни открития Ви очакват.
Освен това нашата дивизия „Дзержински” вече проведе учения на тема „разгонване на тълпи недоволни пенсионери” преди около пет години. Струва ми се, че те с радост ще предадат опита си на вашия „Беркут”.

Е, за такива дреболии като отнемането на най-апетитните парчета земя под дворците и извънградските домове, промяна на бизнеса – край! – събарянето и изгарянето на жилищни блокове при строителството на търговски центрове и пр. и пр., няма да говоря.

За данъчните, санитарно-епидемиологичната инспекция, пожарникарите, прокуратурата, следствения комитет, ФСБ-ейците, администрация и пр., също. Казват, че там се изхранвате от туризъм, нали? Е, нищо, нищо. При нас това се казва „да мачкаш бизнеса”. Нищо. Ще се приспособите.

По отношение на туризма. Там си имате частни хотелчета, нали? На първа линия на плажа, нали? В Крим? Е, не е беда, не е беда.

Като се замислиш – няма да имате вече частни хотелчета на първа линия. Но каква само ще бъде дачата на Ткачов (губернатор на Краснодарския край в Югозападна Русия, с малки прекъсвания от 2000 г. насам, кара пети мандат – б.р.)! Дачата на Шойгу (дългогодишен министър на извънредните ситуации, сега министър на отбраната – б.р.)! Дачите на всичките сенатори! Дачите на всичките депутати! Дачите на всичките ФСБ-ейци! След тях на цялото следствие и на цялата прокуратура! Какви яхти ще се паркират там при вас на частни кейове!

С какви огради ще затворят вашето море! Всички проклети бандеровци ще ви завидят. А на вас ви стига и градският плаж в Севастопол.

Между другото, препоръчвам ви също така да научите фразата „Много сте, а аз съм сама” за „Пощата на Русия”, обслужване на едно гише, Сбербанк, Пенсионен фонд, социално осигуряване  – всичко това вече е ваше. Поздравявам ви.

А, да. По отношение на Сбербанк. Отново сериозно ви провървя – при нас върви поредният кръг пенсионна реформа. Как се изчисляваха тези пенсии преди – така и никой не разбираше, а сега вече съвсем никой не разбира – поне ще ги има ли, или няма да ги има.

Впрочем, научете още два термина. КТО – това е контратерористична операция, и „хексоген”. Това е важно. Това е наистина важно. И се постарайте отдалеч да избягвате места със струпвания на хора, гари, летища – особено гари и летища – автогари, пазари, концерти и т.н. На летището вече идвайте около три часа по-рано. С милицията по-добре не се шегувайте. Постарайте се да не носите брада. Изсветлете си косите. Джобовете си обръщайте и давайте да ви пребарват при поискване. От вкъщи никога, никога без документи не излизайте.

Е, не забравяйте и за санкциите от нашите международни приятели, т.е. сега вече врагове. Вие сега сте – Русия.

Това е за дреболиите. Накуп:

Митингите в Русия са забранени.
Съпротивата при незаконните арести и незаконното задържане е забранена.
Самоопределението на нациите е забранено. Излизането от състава на Русия е забранено. Сепаратизмът е забранен.
Осиновяването на деца от чужденци е забранено.
Пропагандата на хомосексуализма е забранена.
Концертите на Мадона и „Океан Эльзы” (украинска рок група – б.р.) са забранени.
Несанкционираните плакати са забранени.
ТВ каналът „Дъжд” (големите руски ТВ оператори „по нареждане отгоре” спряха да го излъчват след анкета със зрителите дали не е било по-разумно да се предаде Ленинград на немците – б.р.) е забранен.
Онлайн парите ще бъда забранени до дни.
Цените в Москва са точно два пъти по-високи, отколкото в Киев. За всичко.
А, да. Най-после. Алкохолът у нас (а сега и у вас) – също е забранен от 11 вечерта до 8 сутринта. Знаете, сух закон.

От сайта Сноб

*Авторът е независим руски журналист, създател на проекта „Журналистика без посредници”. Работил е за редица издания като „Московски комсомолец” и „Новая газета”. В качеството си и на донаборник, и на професионален военнослужеш е участвал и в двете войни в Чечения. Като военен кореспондент е отразявал войната между Русия и Грузия през август 2008 г. Арестуван е при протести както в Москва, така и на площад „Таксим” в Истанбул с при това с еднакви обвинения, че е „чуждестранен шпионин”.

 

 

 

 

 

 

 

17 мнения за “Руският рай(х) преди и след аншлуса”

 1. Русофилите не са Българофоби,та те обичат България страстно,така както педофилите обичат децата!

 2. Вчера четох в интернет че на новоспасените граждани на Русия им давали паспорти с «прописка» в Магадан. Помислих че е пресилено, тъй като го четох в един от форумите а не в официално съобщение.
  Днес реших а проверя в «сети» с думите «крым, магадан, пасспорт» и излезе много материал от който предлагам една песничка, която навярно ще се хареса на младото поколение което си пада по рапа и още едно в което пък има суб-линкове които говорят че това не са само слухове и легенди.
  Така че на спасените от “бЕндеровския терор” – Честито пътешествие и приятни емоции в БРАТСКАТА ДЕПОРТАЦИЯ !!!
  ЧЕМОДАН – ВОКЗАЛ – РОССНЯ – МАГАДАН – УРА !!!

 3. В разговори с руснаци закупили имоти в България разбирах,че не само българската природа ги привлича.Аз им казвах ,че държавата ни не е подредена и има какво да се желае,а те ми отговаряха….. бедна ви е фантазията какво се случва при нас….статията е доказателство за това,а още по- добре е че е писана от руснак.

 4. NIMAM DUMI.NAISTINA TRIABVA DA SI MNOGO PROST PRI PRAVOTO NA IZBOR DA IZBERECH RUSIA .POZNAVAM TASI STRANA.BILA SAM TAM.SAMO PRI MISALTA 4E MOGEM DA SE VARNEM V NEINATA ORBITA ME VTRISA

 5. Силна, съчувствена статия. Надеждите на Крим ще се сбъднат в свободна, демократична, европейска Украйна.Както каза г-жа Меркел за Путин: “той се намира в друг свят и е загубил връзка с реалността”. Интересното е, че в същото полурелигиозно състояние са безработните, безсмислени и безнравствени последователи на миража за диктаторския уют на XIX век, който ВовкаПутин реанимира. Мракобесна Русия е узряла да се присъедини към Севрна Корея. И понеже това е абсурд, ще се случи имплозия на политическия атавизъм. Глобалната свързаност на съвременния свят го прави в степени по-силен от овехтелите кремълски клишета.
  То е видно и от масата зомбирани защитници на отминалото величие във форумите. (виж и моча) Очевадно, това е депресиран, ръждиво-червен скрап на някога могъща лъжа за надмощие. Най-често некадърна пяна от мвр, мно и оф резерва.
  Реалният живот е много радостен, щастлив и весел. Просто отместете поглед от екраните и погледнете навън. 🙂

 6. Смазваща публикация! Кара те да се замислиш какво е на всички свестни хора в Русия-от гениални учени, писатели, изобретатели,които все свършват или под куршума и на въжето, или в ГУЛАГ,или в най-добрия случай успяват да емигрират, или се самоубиват, или замлъкват в мизерия и преследвания до гроб- та до най-обикновения мужик, който просто иска да му оставят кравичката…
  Нека прочетат това и путинските рубладжийски лакеи с български имена, макар че не вярвам нещо да проникне в кратуните им!

 7. Русия е бензиностанция маскирана като държава — John McCain

 8. Това е част от писмо на една жителка на Севастопол.
  Севастопольский дрейф
  …“Теперь про вопрос, рада ли я, что в городе российские войска. Ответ: нет. Я против. Потому что это оккупация, как бы ее ни называли. Потому что это в разы повышает градус противостояния и на Украине, и в самом городе. Потому что в украинских войсках, которые дислоцируются в Севастополе, служат такие же севастопольцы.

  Потому что мне непонятно, по какому принципу собираются отбирать «правильных» и «неправильных» севастопольцев, чтобы защищать одних от других.
  Потому что большинство горожан живет на доходы от курортного сезона, который теперь накрылся. Потому что скопление в одном городе огромного количества людей с оружием (а сейчас здесь украинские войска, российские войска, народное ополчение, милиция и «Беркут») с огромной вероятностью приведет к стрельбе, что бы кто ни говорил.

  Теперь про вопрос, что делать. Ответ: я не знаю. События происходят так стремительно, что я не успеваю их даже отследить, а не то что осознать. Причем каждый следующий виток еще более отрывает от реальности, чем предыдущий. Мой прогноз: будет еще хуже.
  http://www.gazeta.ru/comments/2014/03/21_e_5958889.shtml
  В связи с событиями, происходящими в мире, многие комментарии приобретают всё более оскорбительный, а порой и вовсе экстремистский характер.
  В этой связи «Газета.Ru» временно закрывает возможность комментирования на сайте.
  Вместе с тем мы с уважением относимся к праву каждого читателя высказывать свое мнение, поэтому «Газета.Ru» оставляет возможность обсуждения новостей и статей в наших группах в социальных сетях: Facebook, ВКонтакте, Одноклассниках, Google+ и Twitter.
  За неразбиращите руски:
  Севастополски дрейф
  …“Сега по въпроса, радвам ли се, че в града има руска войска, Отговорът е – не. Аз съм против. Затова, защото това е окупация, както и да я наричат, Затова, че това повишава в пъти градуса на противопоставяне и в Украйна, и в самия град. Затова, че в украинските войски, които са дислоцирани в Севастопол, служат също и севастополци.
  Затова че аз не разбирам по какъв принцип се готвят да отделят „правилните“ от „неправилните“ севастополци, за да се защитават един от друг.
  Затова, че повечето от гражданите живеят от доходите от курортния сезон, който сега не е започнал. Затова, че струпването в един град на огромно количество хора с оръжие (а сега тук има украинска войска, русийска войска, народно опълчение, милиция и „Беркут“) с огромна вероятност ще доведе до стрелба, каквото и да ни казва някой.
  Сега по въпроса какво да се прави. Отговорът е : аз не зная. Събитията преминават толкова стремително, че аз не успявам даже да ги проследя, а какво ли пък да ги осъзная. При това всяка следваща случка ще ни откъсва от реалността повече, отколкото предишната. Моят прогноза: ще бъде още по-лошо.“
  В полето за коментари има следното съобщение:
  „Във връзка със събитията, ставащи по света, много коментари придобиват все по-оскърбителен, а понякога и съвсем екстремистки характер.
  В тази връзка „Газета.Ru” временно затваря възможността за коментари на сайта. Въпреки това ние с уважение се отнасяме към правото на всеки читател да изказва своето мнение, затова Газета.Ru” оставя възможността за обсъждане на новините и статиите в нашите групи в социалните мрежи: Facebook, ВКонтакте, Одноклассниках, Google+ и Twitter.

 9. Референдумът в Крим с резултатите и с екзалтираните физиономии наподобява и нашия референдум след девети септември – така мощно подпрян от Червената армия, че друг резултат е невъзможен. Та те от Крим са били съветски граждани, не е възможно по своя воля да се върнат отново в казана. Яка им душа! Прав е Бабченко.

 10. Ако приемем, че резултатите не са манипулирани, относно въпроса в някои Интернет медии относно трябва ли да признаем референдума в Крим, би трябвало да сме притеснени от факта, че по- голямата част подкрепят признаването на референдума.
  Всички издания на ДС ни облъчват колко зле ще бъде за нас ако има санкции срещу Русия. А в същото време тези, които подкрепят новия путиновски СССР, ще си счупят краката от бързане по пътя към Европейския парламент.

 11. Или да перефразирам Джеферсън, съобразно ситуацията -Като ти наложат “сигурността” пред свободата,губиш и двете.

 12. Другари русофили, Защо децата ви учат или живеят на запад ? Защо парите ви са в западни банки ? Защо карате Мерцедеси, а не Запорожци ? Защо НИКОЙ НЕ емигрира на изток ? Защо криете, че когато Русия окупира България НАШИТЕ синовете ще воюват в Дагестан и Авганистан – докато ВАШИТЕ купонясват на запад ? Защо така арогантно ни лъжете ? ЗАСРАМЕТЕ СЕ !

 13. За какъв референдум можем да говорим, когато танковете седят в съседната улица, а бабаитите са готови да пребият всеки. Но как може да признаем резултатите от 97% за Русия. Казват от статистиката, че 58% от населението са руснаци. Би трябвало да приемем, че никой от тях не иска да живее в Европа и предпочита Путин. Как тогава десетки хиляди руснаци, доста от тях от Крим, предпочитат да си купуват къщите в България, защото е в ЕС, а не отиват в Русия или по руското Черноморие. 27 % са украинци и “единодушно” предпочитат Путин пред Украйна. 12% са изселени татари върнати от Сибир и дължат дълбока признателност на руснаците за своя геноцид. 3% се имали куража да гласуват отрицателно. За евреите, българите, турците няма данни, но те са записани изглежда като руснаци. Колко от тези проценти са за гласувалите или негласувалите е неизвестно, и е пазена “държавна” тайна. Кой с малко мозък в главата може да вярва на този така наречен “референдум” изнамерен от служителите на ФСС и Путин.

 14. ПЕНДО,въпроса ви е безсмислен!
  Според вас какъв може да е “разултата”, когато “гласуваш” в ОКУПАЦИОННА “предреферендумна” и “референдумна” обстановка.
  Още повече , че татарите са БОЙКОТирали т.н. “референдум”, а сигурно и доста голяма част от украинците, освен това едва ли и 100 процента от “рускоезичните” са били – “ЗА”!
  “Резултата” е известен още преди даже да се сетят да проведат “ОКУПАЦИОННИЯТ референдум”!

 15. Не се заблуждавайте госпожи и господа! За всички варвари – законът, това е волята на Вожда, всички различни от племето са врагове, които мислят само как да вземат за роби членовете на племето, затова нашите съплеменници нямат права извън земите на племето и извън защитата на Вожда. Всички в рамките на племето трябва да са роби на Вожда, а на всички извън племето трябва да се гледа като на потенциални роби на племето. Това са схемите на разсъждение на руският мозък, най общо казано. Ако помислите спокойно, ще видите, че това са основанията за анексията на Крим. Това са, междувпрочем, основанията на цялото поведение на руската държава в исторически план. В това вярват безапелацкионно руснаците. Хора като Бабченко и други такива са нищожна част от обществата на варварите. Не е близко до истината да се твърди, че високия процент на референдума е заради наличието на окупационни войски.

 16. Прав е Живко Боев.То затова няма по жалък и изостанал народ от руския.Не говорим за тези живещи в столиците им,а за целокупният народ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.