Путин върна колелото на истерията

Путин успя да настрои целия свят срещу Русия и доказа, че си заслужава първото място в западните класации за „най-влиятелен лидер”. Само изключителен талант, една истинска силна ръка, може да похарчи 50 милиарда за автореклама под формата на зимна олимпиада, а после с лека ръка за броени дни да запрати ефекта от шоуто на бунището на историята.

 

Путин, когото западните опоненти продължават да ласкаят измамно като голям шахматист, размени – както се казва в шаха- „кон за кокошка”.

 

Путин закла златната кокошка, житница Украйна, която би могла да храни Европа до степен, че да разори зърнопроизводителите в целия ЕС. На практика я разменена срещу куция кон Крим, когото тепърва предстои да пасе от държавната ясла на Русия, на която вече зобят изпосталелите кавказки анклави Абхазия и Южна Осетия, анексирани от него през 2008-ма.

 

 

Путин спечели куция кон Крим за колекцията си от гладни руски храненици, без шанс да се самоиздържат в условията на международна изолация, която ги обрича не просто на инвестиционна суша, но и на истински пазарен икономически  бойкот.

 

Дали Путин ще налее и там милиарди, както в Чечня след като я смаза военно? И колко дълго руските граждани ще продължават да гледат безучастно как националното им богатство се пилее за издръжката на пуделите на своя император?

 

Крим е куц кон, защо от пристанище с руска военна база за влияние в Средиземноморието ( което употреби максимално за спасяването на своето кърваво протеже Башар Асад в Срия), се превърна в пристанище с руска база с локално значение в черноморското вътрешно езеро. Турция вече му затръшна вратата на Босфора…

 

Всичко това не пречи да се твърди, че Путин бил победил чрез аншлуса на Крим. Така е, победи Украйна без нито един изстрел както Сталин България през септември 1944-та. И празнува тази победа срещу несъпротивяваща се държава като голям подвиг!

 

Българската партия „Атака” свали прозрачната маска и заложи вече напълно откровено на руската карта. За начало депутатката Деница Гаджева, картечарката на партийния атаман Сидеров, илюстрира колко е прав Путин със следното наблюдение: видяла е сълзи на радост в очите на руснаците в Крим.

 

Москва може да не вярва на сълзи, но московските (ю)наци с българско гражданство вярват в юридическата валидност на аргумента с руските кримски сълзи. С днешните си изстъпления в защита на мъничката Русия самият (ат)аман Сидеров също е на път да докара до сълзи от смях всеки трезв наблюдател на истината, че все пак не Русия е жертва на Украйна, а обратното.

 

Някои стари кримки помнят добре докъде води просълзяването от пристигането на руски окупатори.

 

Половината Крим от снощи вече е без ток. Постсъветска власт без електрификация=Путинокрация.

 

Планът за връщането на съветския начин на живот в анексирания Крим се развива с почти толкова бързи темпове, колкото и рекордният за историята на референдумите блицкриг с допитването от 16 март под дулата на руските диверсанти с необозначените униформи.

 

С изчезването на тока и водата, която също е украински ресурс, отсега може да се предвиди и отказът на туристите това лято да снесат парите си в кримската икономика. Така се очертава да изчезнат и доходите на преживяващия от туризъм полуостров, който трябва да се пльосне напълно в нозете на владетеля Владимир с молба за прехрана.

 

В опит да вдъхне оптимизъм на новоосвободените от несъществуващия украински гнет граждани на Крим днес цар Владимир обещал за цели 6 години да ги освободи от данъци.

 

Тази полумярка на полуострова, която освобождава неплатежоспособните от задължението да плащат, напомня на черния хумор от времето на комунистическа Румъния, където нямаше тоалетна хартия, което било калкулирано прагматично като отговор на факта, че просто не се налагало да има поради липсата на храна .

 

Като става дума за тоалетна хартия- когато тя изчезне от Крим, заедно с много други подобни глезотии, Путин ще може да се смята за окончателен победител в борбата за връщане на колелото на историята във времето на СССР.

 

На финала предвиждам изчезването на Путин. Въпросът не е дали, а кога.

 

Дори и търпеливият руски народ, ако сте забелязали, прави от време-на време по някоя революцийка, когато му дойде до гуша да го мачкат и да търпи прищявките на своя кремълски господар.

 

Колкото до огъня на шовинизма, разпален в момента в Русия, трябва да припомня, че той бе потушен автоматично в СССР именно със средствата на недоимъка, дефицита и безумията на забраните на елементарни човешки права.

 

Една международно изолирана Русия, зависеща напълно от природните си суровини, чиито цени се определят от международната конюнктура, се е устремила към подобно минало и едва ли ще благодари нежно на капитана на потъващия кораб.

 

 

 

 

23 мнения за “Путин върна колелото на истерията”

 1. Владимир Буковски: “Путин може и да не преживее конфликта в Украйна.”
  Колкото до изцепките на “празната лейка” Гаджева – съвсем я закършиха българофобите-путифили, щом пуснаха държанките си да им защитават каузата.
  🙂 🙂 🙂

 2. “Путин закла златната кокошка, житница Украйна, която би могла да храни Европа до степен, че да разори зърнопроизводителите в целия ЕС. На практика я разменена срещу куция кон Крим”

  Ние този филм вече сме го гледали в собствена си история. Причините са донякъде сходни – в незрялото колективно чувство за “нация”, което дава шанс именно на шовинизма, докато не го попари модернизмът…
  През цялата ни след-съединителна (1885) история до краха в края на 20те г. на ХХ век нашите доморасли (и на общинска мера пасли) политици, заедно с “целокупния” народ, са имали една налудничава утопия – да анексират пълната с чукари и арнаути безплодна отвсякъде Македония (ей-така, за едното патриотарско-шовинистично чувство), изоставяйки вече спечелените чудни и плодородни (поливни) земи, като (на) тепсия в Беломорието и Одринска Тракия, даващи по 2 и 3 реколти на година и можещи да изхранят два пъти цяла тогавашна България…

  Та така… Явно руснаците наистина се движат с един век закъснение дори и спрямо нас – ситуацията (от гледна точка на утопията за “величието на нацията”) е копи-пейст. Единствената разлика е в това, че Масква е империя. И като такава ще падне от мнооого по-високо, когато дойде време за плащане на сметката (храна, вода, електричество, тоалетна хартия…).

  А от високо се падало много болезнено, казват.

 3. “той се намира в друг свят и е загубил връзка с реалността”
  Сега вероятно ще обяви Крим за офшорна зона и ще удуши олигарсите да си внесат парите там. И си помислете, че съществуването на единствения разумен живот във Вселените зависи от истерията на това ядрено джудже. Никаква милост за този изнудвач!

 4. “… — Кажете честно, Шура, колко пари ви трябват, за да сте щастлив? — попита Остап. — Само че пресметнете всичко.
  — Сто рубли — отвърна Балаганов, като със съжаление се откъсваше от хляба и салама…”

  Следва краят на Шура Балаганов, той е арестуван за джебчийство, а джоба си има 50 хиляди рубли.

 5. Руснаците тепърва ще берат гнилите плодове от действията на Путин по възстановяването на градината на покойния СССР. Руснаците са известни с грандоманията си, но същата облечена в постсъветските дрехи на самбиста-пРЕЗИДЕНТ Путин непременно ще доведе до проблеми не само за руския народ, но и за Европа. Надявам се българите , че няма да поискат отново да заживеят в света на бурканната икономика,че няма да допуснат недоразуменията БСП и Ат ака, начело с техните шефчета да ни управляват нито мандат повече, че ще изпратят русеещите се безродниците в страната на безкрайната шир, за да могат до края на живота си да очакват изгряването на призрака крачещ из …….

 6. в държавата- бензиностанция (Русия) опасно си играят с клечките от кибрита – иначе строго забранено за всеки пожароопасен обект.

  най-страшното ще дойде когато цените на нефта и газта паднат с 25-30% – тогава ще дойде и московската пролет

 7. Благодарение на Пут.ин, колелото на истерията в България бе завъртяно с пълна сила от страна на българофобите (т.наричащите се “националисти” и “русофоби”). Но по-смущаващото и тревожно явление през днешният ден бе, че вместо да се популяризира и подкрепя становището на КСНС за неприемането на “референдума” за Крим, осъждането на анексията от страна на Русия и налагаенето на санкций спрямо режима на Пут.ин, по “независимите” ТВ медиии, през целият ден се показват “шествията” на Сидеровите “шпицкоманди” и кресливите и истерични изяви и на други представители на Атака и сродните им разклонения. В същия момент имаше и демонстрация в подкрепа на президента и на европейският ни път на развитие, но тава събитие почти не бе отразено (дори и в момента на участието на г-н Индзжев по Нова ТВ). Нормалният човек остава с впечатление, че в България се извършва (с масовата подкрепа и на всички медии без изключение), реставрация на миналото ни, във вреда на България и на българският народ.

 8. Bravo IVO, gledah te po NOVATV!!! Ako imashe 100 IVOS v BG shte bade strashno za idioti kato Dardareva!!! No tova e teoretichno, kato znaem kakvi sme MIJITURKI v BG!!!

 9. На входа пред президентството днес, имах чуството, че наблюдавам кадри от страрите ленти от преди точно 80 години, когато “фюрера” приема овациите на “многохилядното мнозинство” и гордо и уверено влиза в президенството????!!!!

 10. @1 НAYМ
  “…са имали една налудничава утопия – да анексират пълната с чукари и арнаути безплодна отвсякъде Македония (ей-така, за едното патриотарско-шовинистично чувство), изоставяйки вече спечелените чудни и плодородни (поливни) земи, като (на) тепсия в Беломорието и Одринска Тракия, даващи по 2 и 3 реколти на година и можещи да изхранят два пъти цяла тогавашна България…”
  ==========================
  Моля да скриете някъде и никъде да не показвате това си наистина позорно твърдение!
  АБСОЛЮТНО НЕУМЕСТНО СРАВНЕНИЕ!
  Изложихте се сериозно, “1Наум”!
  …Македония е люлката на българското Възраждане, и е ценна не толкова като изконна българска земя като територия, а като родина на най-коравите и юначни българи!
  Македония не е “пълната с чукари и арнаути безплодна отвсякъде” земя.
  Явно не сте били никога там.
  И в Северна Гърция, и във ФИРОМ, както и в България със сегашните й граници има превъзходни, плодородни и обгрижени земи, даващи изобилен плод на човешкия труд. Идете в Костурско, Воденско, Солунско – ще се изумите каква глупост сте написал.
  Ако днес ФИРОМ наистина отглежда множество “арнаути”, то периодът, който Вие разглеждате, не се характеризира най-вече с това.
  Срамувам се вместо Вас.
  И още нещо.
  Нямам нищо общо като произход с Македония.
  Корените ми са от Свищовския край.

 11. @1 НAYМ
  “…са имали една налудничава утопия – да анексират пълната с чукари и арнаути безплодна отвсякъде Македония (ей-така, за едното патриотарско-шовинистично чувство), изоставяйки вече спечелените чудни и плодородни (поливни) земи, като (на) тепсия в Беломорието и Одринска Тракия, даващи по 2 и 3 реколти на година и можещи да изхранят два пъти цяла тогавашна България…”
  Искам да кажа, че колкото и да е парадоксално не сте прав и добре, че Слава Богу са се стекли обстоятелствата така!
  Защото сега базите на СССР, днес на путинова русия щяха да са сигурно в Кавала, Солун и къде ли не по евентуалното българско средиземноморско крайбрежие, а не в Сирия.
  В допълнение днес цялото това крайбрежие щеше да е потънало в мутробетон, фекални води, а вероятно и скраб от руски ядрени подводници. Като например горе на север в Архангелск.
  А там на север, точно заради това щеше да е чиста антарктическа природа, защото болшевиките днес путинисти щяха да имат своето топло море.
  Искам да кажа, че днес съм щастлив, че само на 200 км от София съм на прекрасен плаж, който не е отровен от бетон и евтин алкохол.
  С ясното съзнание, че загубата за България тогава и за мене в частност е днес, след падането на границите, победа и някакво възмездие за изтърпените от предците ми унижения и страдания.

 12. До: инж.Симеонов

  Чудя се кога тоя съветски поплювко ще възнагради някой руски хотел с присъствието си? А не само по Париж и Брюксел да се мота!

 13. Днес в канала “изтече” новината, че Русия е на печалба(!) от олимпиадата в Сочи.

  Не стана ясно дали балансът е направен от Deloitte and Touche или от касиер-счетоводителят на кооперацията в с. Жмеринка.

  Ясно е само, че резултатът е поредварително зададен от най-високо място.

 14. Надявам се гласуващите за фашиста Сидеров да си отворят очите какъв “националист’ е – същински националсоциалист!

 15. Русия гласяла армия за мащабна, многофронтова, дългогодишна война казва тази страница http://www.interpretermag.com/do-putins-moves-reflect-russian-militarys-dependence-on-ukraines-military-industry/

  и малка изненада – планът се провалил заради разрива в отношенията с Украйна, поради взаимовръзки между руското и украинското производство на компоненти за оръжия.

  Източник и на руски допълващ информацията от горния сайт http://sovsekretno.ru/articles/id/4047

 16. Всичко си идва на мястото.Сидеров просто става жалък.Толкова жалък е и Путин за съжаление той държи съдбите на милиони хора.Днес в в.”24 часа е отпечатена статията на А.Бабченко “Добре дошъл Крим”

 17. 1 НAYМ, няма да ви доказвам ,че важето сравнение между Крим и Македония не е много адекватно, НО обърнете внимание само на факта ,че в Македония българите присъстват вече 14 века,докато руснаците формално владеят Крим по-малко от 200, а чисто етнически по-малко от 60-70 години , след геноцида и депортациите на Сталин .
  И ако загубата на земя също има значение , то оставането на хората там(в Македония) под чужда власт без възможност за защита на техните човешки и етнически права, доведе до сегашното им обезличаване.
  В Украйна, и по специално в Крим положението е коренно различно, там “рускоезичните” са с повече права от самите украинци. Като не забравяйте къде е започнала съществуването си самата Русия, и възможно ли е изобщо украинците да подтискат “рускоговоряшите”?
  Това е все едно българите да подтискат “македонците”!……….

 18. Bolencho ne si zaslujava truda da se pishe za nego, no nejse.
  Osven vsicho drugo, toj za men e i narkoman i alkoholik. Vechno blestjashtija mu pogled go izdava, a izbuhvanijata mu sa za men izraz na abstinenzija.
  Kato go razsledvat, zasho ne mu napravjat i edna nedadeina urinna proba za narkotizi?
  Njama da e losho. Bas durja ,che ste e positivna

 19. Владимире,а толкоз ли ти е трудно да качич кирилица на компа си.

  Заглавието е много показателно,действително комунистическата истерия се е завърнала в Русия.Чекистите извиват като вълци.Но това е разбираемо,те не можаха да гъкнат,когато Съветския Съюз агина без бой.нека да бъдем по-толерантни към ях и да ги оставим да повият още. Но интересното е,че бългаските комунсти още по-силно вият от самите руски…

 20. do “bez ime”
  Sujaljavam, ot slujebnija PC v chujbina ne stava.
  Ne che ne rabotja, a samo cheta….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.