Българи (ю) наци

По сигнал от Москва петата й колона в България организира все “по-благородно” и най-социалистическо състезание между леви, по-леви и крайно леви защитници на Путин на тема: долу нацизма!

 

Не е изненада, че съюзилите се с фашизоидите от „Атака” български социалисти ще повтарят упорито опорната точка за нацизма в Украйна като оправдание за истинския нацист от Кремъл, който си разиграва танковете по границата с братската славянска държава. По някакъв начин все пак столетницата продължава традицията на антифашисткото говорене и прикачване на етикети на принципа- който не е с нас, е фашист.

Е, сега поне парламентарно представените фашизоиди в България са плътно до столетницата в един кворумен отбор и са застраховани от подобен упрек.

 

Когато обаче и фашизоидите у нас заговориха за ужасите на украинскя нацизъм, това наистина е вече прекалено! Същите, чийто лидер крещеше на паметника на Левски срещу циганите, които клатили трупа на Апостола на въжето, днес изведнъж се преобърнаха ( на думи) в първи борци срещу нацизма.

 

Българи (ю)наци!

 

Нашите парламентарно представени (ю)наци си имат вожд, който е изкрещял толкова обиди по расов и религиозен признак в регионалния и националния телевизионен ефир, колкото самият Хитлер не е успял да избълва върху главите на народа си поради невъзможността на тогавашната пропагандна машина да се мери с днешната по нейната всепроникваща във всеки дом пробивност на телевизионния сигнал. За книгите му срещу световното еврейство, да не говорим…

 

В антинацистка реторика се давеше и тази сутрин една мутра с депутатски имунитет по една телевизия – сякаш се бореше да докаже, че думата „мутра” наистина заслужава да бъде от женски род! На всеки опит за оспорване легитимността на руската агресия срещу Украйна тя безброй пъти се подпря на опорната точка, за „нацисткия преврат” в Киев като индулгенция за Путин да прави каквото си иска.

 

Номерът на червено-кафявата пропаганда се свежда до простичкото гьобелсово стократно повтаряне на лъжата за нацисткия характер на събитията в Украйна, което демонстрантите на столичния площад бяха доведени до отчаянието на опълченци, упорито оказващи съпротива срещу бруталния си въоръжен противник на Майдана.

 

За да „докажат” тезата си за нацисткия преврат, нашите (ю)наци вадят всяка забелязана, подсказана или измислена нацистка символика, присъствала във врящия казан на ръкопашните схватки, в които, за изненада на самия Путин, обучените, екипираните и мотивираните да бият и убиват специални части Беркут бяха победени в крайна сметка от решимостта на украинските граждани, чиито коктейли молотов днес се опитват да превърнат в символ на екстремизма, подменяйки фактите за това кой нажежи обстановката и доведе с действията си до кървавата развръзка.

 

Не, не е нацистки повратът в Киев, който в Москва наричат преврат. Каквито и символи да е имало на барикадите, самите барикади и огромното множество от хора, които сумарно взеха участие в протестите, правят бунта срещу корумпираната проруска власт на Янукович напълно автентично народно съпротивително движение за отстояване на потъпканата справедливост.

 

На февруарските протести в София през 2013-та година имаше доста нацистки символи. Участвал съм в походи през цяла София и около мен беше пълно с младежи, който най-предизвикателно си демонстрираха татуираните свастики на бръснатите черепи. Къде бяха атакистите да се възмутят тогава- бяха между тях! Моя милост направи единствено възможното в тази ситуация: напуснах тази неприемлива компания, за да мога да я опиша за протокола- за да се помни в моменти, като днешния. Атакистите обаче се чувстваха прекрасно между свастиките.

Единственото небългарско знаме, което гордо и несанкционирано от тълпата се развя на тези протести, беше руското.

14 са задържани на протеста, четирима - от групата на Петното (видео)

Снимка: Велислава Попова, в. “Дневник”

На снимката се вижда разкъсан плакат от подписката на Национално движение “Свобода” на 18 юли 2013-та година.

Българи (ю)наци имаше и на летните протести, но този път не им мина номера , както на февруарските шествия, където имаше пълна толерантност към нацистката символика, а атакистите бяха особено горди, че са единствената партия, приета без забележки от протестиращите по софийските улици. На летните протести, където появата на свастики беше немислима и нетърпима провокация, нямаше атакисти- те бяха отсреща, при контрапротестите и  свастиките.

Присъствието на нацисти на протестите през февруари 2013-та обаче не прави самите протести преобладаващо нацистки , макар да имаше доста основание да бъдат определяни като такива поне в сектора, в който атакистите маршируваха с щурмовите си униформи и със знамената със стилизираните кръстове, чиито уклон към нацистката идеология не оставя съмнение у никого- включително сред крайнодесните в  Европа, като фронта на Мари Льо Пен, които гнусливо прогониха от западноевропейските редици българските Путинисти от “Атака” заради прекалената им ксенофобия!

 

Така че, другари Путинисти, хващайте си пътя за Москва, щом толкова ви харесва да сте повече руснаци – може и да се от полза на самия Путин като лична охрана в момента, когато неговите сънародници му потърсят сметка защо съсипва икономиката, репутацията и достойнството на нацията!

 

Но наглостта тъкмо вие да се правите на възмутени от нечий нацизъм, издава във вас нещо повече от слугинаж на чужда кауза: издава елементарната продажност на вождовете ви, които се перчат с луксозен живот, но паразитират върху мизерията на бита мисленето на българите, лутащи се за отговора на въпроса защо им се случва нещастието да са на дъното. Отговорът е пред очите ви и крещи с издути жили и изцъкления поглед на нашите (ю)наци, които се напъват да услужат на Путин с възгласа: „дръжте онези наци”!

Р.S. Ето как днешната възторжена почитателка на Путин Магдалена Ташева си е позволявала да оспорва във в. “Атака” най-съкровения фундамент на другарите от БСП, подвластни изцяло на постсъветския руски шовинизъм, черпещ легитимност от победата във Втората световна война.

Написала е нещо … близко до истината ( ако не броим удобната лъжа, за западното съучастие в поробването на България от СССР), от която днес бяга като атакистки вожд от скромен живот!

Какво честват отроците на АБПФК* на 9 май?

С тържествата пред паметника на Фунев БКП-БСП се мъчи да легитимира престъпленията си

Магдалена ТАШЕВА

Единиците живи днес ветерани вероятно не разбират, че с присъствието си в тържествата на БСП по случай 9 май участват в легитимацията на една престъпна геополитика, с която великите сили си поделиха света. Тези велики сили имат какво да честват –  след войната седнаха в Съвета за сигурност на ООН и започнаха да раздават справедливост както на тях име  удобно. Русия има какво да празнува – изходът от войната я направи втората най-велика сила. Цяла източна Европа й бе поднесена като буфер срещу бъдещи заплахи. Факт е, че за този статут тя плати с милиони жертви. Пищният парад на победата в Москва има своите основания.
Ние обаче на какво се радваме?! На това, че с нас платиха на Съветския съюз?! Какво добро донесе тази война на България?
“В едно отношение включването на България във войната не можеше да измени нейната съдба. В едно небрежно изписано невзрачно листче в характерен имперски стил

Сталин и Чърчил бяха разделили в проценти влиянието си
на Балканите
За България то беше 75% съветско и 25% западно. Възможно е с обявяването на война на България на 5 септември 1944 г. Сталин да е искал да отмъкне и британските проценти влияние”, пише “История на България” от 1993 г. на изд. “Хр. Ботев”.
Над 30 хиляди са българите, които загинаха от куршум, но не защото воюваха на фронта. Те бяха убити тук, в България, от бродещите и грабещи из селата “антифашисти”. Колко умряха в лагерите за “политически неблагонадеждни” – още се спори, затова няма да соча числа. Но са от порядъка на хиляди.
“Да се пише за Втората световна война е много трудно, но крайно наложително. Тази война е като че ли още жива. На всяка крачка съвременният свят усеща присъствието на нейния огнен дъх. За съжаление у нас изследванията върху този период са  ограничени предимно в историята на революционното движение”, е  писал големият български националист, чл.-кор. Николай Генчев (1931-2000 г.), в книгата си “Външната политика на България 1938-1941 г.” Тя е издадена през 1968 г. и след това веднага изгорена по заповед на такива като Димитър Яков Станишев от отделите на ЦК, защото припомня, че БКП (тогава БРП) няма почти никакво участие ни в “антифашистката борба”, ни във войната, ни в борбата за спасяване на България от огнения вал на войната – виж карето. Обратно, БРП-то е било толкова объркано, че без инструкциите на Москва не е могло да разбере съотношението на силите след сключването на договора между Молотов и Рибентроп. Не е знаело на кого да полегне. Затова изглежда е определило действията на съюзниците на Балканите като офанзива, а действията на Хитлер – като “контраофанзива”!
Смешна е и “победата” в преврата на 9 септември 1944 г., извършен от звенари. Комунистите са най-изненаданите от решението на СССР да обяви война на България, която вече е излязла от войната. “Бързият ход на събитията не остави на комунистическата партия време да си спрете една прилична революционна ситуация”, пише Стойчо Грънчаров в “История на България”. Правителството е дало нареждане да не се оказва никаква съпротива на навлизащите съветски части, а по тяхно искане да им се предава и българско оръжие. Местната власт е в състояние на пълна дезорганизация. На “героичното” завземане на градове и села никой не се противопоставя. Разбиването на вратите на затворите не среща никаква съпротива, за радост на освободените от тях криминални престъпници, които после се писаха “политически затворници”
Още на 6 срещу 7 септември началникът на полицията полк. Чавдаров е обещал неутралитета на полицията и той се спази.. Малко след 2 ч.

на 9 септември правителството е арестувано от офицери на “Звено”
Едва след това в София са вкарани няколко партизански групи като Шопския отряд. Те обаче са толкова малобройни, че не стигат и за охрана на ключовите сгради, които се очаква да завземат.
Това е и цялата “победа” на БРП-БКП-БСП!
Оттук започва митологията. След влизането в управлението на страната депутатите комунисти приемат Закон за подпомагане на жертвите в борбата против фашизма и капитализма (Държавен вестник /ДВ/, 224, 12.10.1944). Първоначално семействата на убити антифашисти са подпомогнати с парични суми и безплатен ремонт на техните жилища. На 01.07.1945 Допълнение към закона разрешава на “незаконните съпруги на народните борци”, тези, с които те са живели, без да имат сключен брак, да получат също финансова помощ. На 12.08.1945 ново Допълнение към закона включва сред подпомаганите и помощниците-ятаци – най-вече роднини и представители на етническите малцинства в големите градове. На 13.05.1946 е прието друго Допълнение, което предоставя финансова подкрепа за кръвните роднини на “героите антифашисти” до трета степен на родство и за роднините по сватовство до първа степен на родство. На 28.06.1946 с друго Допълнение непълнолетните братя и сестри на “народните герои” също са включени в групата на подпомаганите. Издаденото през 1950 Постановление за създаване на истинска народна интелигенция позволява на “народните герои” и техните помагачи да бъдат приемани без изпити и без образователен ценз във ВУЗ – липсата на средно образование се компенсира с предварително обучение от 6 до 12 месеца в т.нар. работнически факултети. Размерът на финансовите помощи непрекъснато се увеличава и голяма част от социалните фондове на общините са изразходват за подпомагането на “народните герои”. (Петър Воденичаров. “България през 70-те години”. )
На 30.09.1959 Секретариатът на ЦК на БКП институционализира съществуването на специална привилегирована група – активни борци против фашизма и капитализма (АБПФК) в 4 степени в зависимост от приносите и препоръките. Всяка прослойка от тази класа се ползва с определени привилегии, а за получаването на такъв статут са необходими от 3 до 5 свидетелства на други активни борци (Централен държавен архив /ЦДА/, ф. 1-Б, оп. 5, a.e. 391). На 25.08.1969 е приет Специален декрет № 31 за “Подобряване на материалното и социално положение на революционните кадри” която разширява и стратифицира привилегиите (ЦДА, ф.1-Б, oп.35, a.e. 801, л. 3, 45-51). Активните борци се превръщат в специална каста поставена над законите и регламентите, засягащи обикновените граждани: ако двама активни борци кандидатстват за едно работно място и двамата кандидати могат да бъдат назначени, ако активните борци не искат да се пенсионират, те не могат да бъдат пенсионирани, активните борци имат право на допълнителна пенсия при пенсиониране, право на по-високи пенсии, право на специални медицински грижи, достъп до специални аптеки, болници, магазини, курорти, балнеолечебници и ловни стопанства, жилищни фондове, право на жителство в големите градове, право да записват средни специални и висши училища без конкурсни изпити, предимства при назначаване на работа и т.н. Привилегиите обхващат почти всички сфери на социалния живот, така например дори Наредбата за ползване на публичните бани (ДВ, 100, 26.12.1969) съдържа специални клаузи за активните борци: деца под 5 години и активни борци против фашизма имат право на безплатно ползване на къпалните, активните борци имат право на безплатен чаршаф и кабина. От края на 60-те привилегиите на активните борци започват да се предават и на техните деца и внуци. През 1985 г. за активен борец бе признат 53-годишен човек, за това, че като 9 годишно момче занесъл на брат си, нелегален, веднъж храна край селото.” (в. “Атака” 30. 03. 2009 г.)
Това са привилегиите, с които представителите на червените кланове Станишеви, Бокови, Живкови, Пръмови, Велчеви в днешната власт получиха висше образование, гигантски жилища без пари и специализации в чужбина. Това те честват, когато се събират на 9 май пред паметника на Съветската армия .
Нелепа е дори датата. Понеже актът на капитулацията е подписан в Берлин на 8 май в 23:00 часа, когато в Москва е било вече 1:00 часа през нощта на следващия ден, западните държави празнуват победата на 8 май, а руснаците – на 9 май. В България е било точно полунощ. Затова предлагам следното – да променим датата за онези българи, които държат да отбелязват края на Втората световна война, но не искат да имат нищо общо с червеното сборище в Борисовата градина. Ние да го отбелязваме на 8 май, както е в цяла Европа. А червените потомци на АБПФК да си го честват на 9 май, заедно с Москва”.

23 мнения за “Българи (ю) наци”

 1. Днес премиера декларира, че правителството ще се противопостави на налагането на санкции на Русия. Ако кризата не се реши чрез санкции, единственият път за решаването и остава военният. Друг начин за спиране на военната ескалация на агресията на Путин няма. Питам премиера, по какъв начин ще ни защити без налагане на санкции? Румънското правителство вече призова НАТО да настани войски за защита на територията и. Възнамерява ли и нашето правителство тогава да потърси същата защита? В противен случай се приема, че негласно кани Путин да анексира територията на България.

 2. НИКОЛАЙ, той самият Олигархски е под европейско ембарго, за сега неформално, но не се знае утре може и де юре да му го наложат.
  Ан блок заедно на него и на цартрапа му от рАЗИЯ,

 3. Дааа, едни напълно неграмотни простаци, които са живяли в разкош и охолство на гърба на всички нас! И техните “дечица” продължават да грабят и днес! Отчайващо!

 4. Трябва непрекъснато да се изобличават фашагите на Сидеров и подобните му мутри за да види така наречения български народ за какви типове гласува. На кого се кланят и кой им плаща. Националсоциалистите от Атака се продраха да повтарят спуснатите им от руското посолство опорни точки за изгонването на Янукович. И както е присъщо на болшевиките да обвиняват другите в собствените си помисли и действия.
  Цял свят видя, че на Майдана нямаше фашисти, а най-обикновени украинци, които отстояха свободата си. Поклон пред тези хора! Бих искал и българина така да отстоява свободата си, а не да се лута като муха без глава.
  Всеки мислещ човек веднага разбира демагогията на кресльовците сидерови. И няма как да му повярва човек на лъжите, които бълва.

 5. Сидеров да прочете докторската дисертация на шефа на ПЕС – Сергей Дмитриевич Станишев.

  Там няма и ред за свастиката в РККА.
  Препоръчвам им да направят авторски колектив, с цел “ъпгрейд” на творението.
  За начало , ето и жокер:

  http://ledokol-ru.livejournal.com/503601.html

 6. Много се мълчи, но е факт. България се присъедини към съюзниците с правителството на Муравиев и започна обезоръжаването на германските войски в България на 2 септември 1944. Сигурно може да се намери някъде някой вестник от това време, въпреки, че вестниците и документите са отдавна изгорени или скрити. Фактически Сталин обяви война на България едностранно, и изненада както съюзниците и така българските комунисти.
  Другия факт е че 100,000 българска армия от 2 септември 1944 г. до 9 май 1945 се би заедно с съюзниците и защитаваше южния фланг на съветската армия. С това позволи войната да се скъси и хиляди съветски войници бяха спасени. Да сте чули за някаква благодарност към бойците за това от Кремъл или от БКП? Напротив това бе забранено да се споменава. Победилата българска армия бе обявена за победена от самата себе си. Как можеше да се признае, че България е “освободена” от фашистите, когато същата тази армия, обвинена за уж “фашистка”, се би и победи германците. Къде са другарите “историци академици” да обяснят тази основна нагла фалшификация и лъжа разпространявани не само в България, но и в чуждите сведения за войната. Никакъв глас не се чува. Защо?

 7. Боже,какъв абсурден театър/в ролите на главни действащи лица ангажирани най-отявлените политически помияри/ се разиграва за момента в остатъчнаРЪБЪ .

 8. Интересно, какво мисли тази “другарка” за паметника МОЧА?!
  Ами, че той е апотеоз на победата от 9-ти май и последвалите я престъпления на БКП-БСП и АБПФК, както тя отбелязва!

 9. До ДО НИКОЛАЙ
  “Премиерът Пламен Орешарски заяви, че България няма да наложи вето върху евентуално решение на Европейския съвет за санкции …”
  Явно вече го притиснаха. Рублофилите в скоро време ще останат без финансова помощ.Инвестициите напускат Русия в галоп,теглят се спестяванияот банки, рублата се обезценява.Така е като не живееш в реалния свят и си въобразиш, че го въртиш на пръста си, като великолепното изпълнение на Чарли Чаплин в “Диктатора”.

 10. ДАРИ, и аз лично прочетох тази новина, но явно Николай нещо не е разбрал ,и аз се подведох по неговият пост.

 11. Г-н Павел Тинков Тази”другарка” въобще не мисли.Тя преписва от предварително разработени теми.

 12. Преди дни прочетох в един от малкото свободни руски сайтове чудесна мисъл на великия Чърчил:

  Фашистите на бъдещето, ще наричат себе си антифашисти.

 13. За това,че “червената” не е освободителка,а окупаторка искам да споделя нещо ,което научих от леля си.След като влизат във Варна на 8 септ.1944 освободителите изкарват българските войници от 8-ми Приморски полк пред казармите на полка и демонстративно и унизително ги обезоръжават .След време вкараха нашите войници да се бият срещу немците,а след 30 хил.наши жертви България не беше призната за съвоюваща държава,а остана като победена!
  Руската злоба е безгранична.Представям си какво би станало с България,ако болшевиките не бяха направили преврата си и Русия като член на Антантата беше сред победителите в 1-вата св.война!Слава на нашите доблестни
  войски ,които през 1916-18 г. стигнаха до 03.03.1918г.,когато Русия капитулира пред централните сили:Германия,Австро-Унгария,България и Турция .

 14. Гнус, гнус, гнус и отврат! Но за това, че отрочетата на каскетаджиите със “Шпагин”-ите продължават да грабят всички нас сме си виновни само ние. Искам също да уточня, че не Сталин обявява война на царство България, а неговият измекяр с пагони маршал Толбухин Ф.И. Това е едно флагрантно нарушение на всички международни норми, но нали сталинизмът и фашизмът винаги са били две страни на една и съща монета. Благодарни за съветската окупация, признателни български рубладжии с типичната си ду..давщина прекръстват града на Толбухин,когато маршалът умира (в края на октомври 1949 г.) Същият е обявен за почетен гражданин на Добрич през 1946 г., а през 1979 г. посмъртно е обявен за “Герой на Народна Република България”. Виждаме, че “нема лабаво”! През 1990 г., на 25 септември официално отново е върнато името Добрич. Днес градът се слави като крепост на червената зърнена мафия в РъБъ.

 15. Тази “другарка” имаше 25 години да напише това си “съчинение”. Но не го е направила!
  А го прави сега, очевидно защото бащицата Путин е низвергнал окончателно партията на отроците … мдаа атаката е много на място и много на време. Замества партията на партийния “аристократ” станишев с тази на партийния плебей първанов. Така де, путин също е плебей като партиец.
  И на сцената излиза русофилското-кагебейско АБВ.
  И първото ура за новия посочен русофил-наместник дават най-гласовитите путинови лакеи.
  А ташева е рупор, доста речовит за съжаление.

 16. ‘Първоначално семействата на убити антифашисти ”

  Автпрката Ташева май признава за валидна комунистическата пропаганда за наличие на “антифашисти” е България.
  Нищо подобно,убите са комунисти-терористи.Бъдете малко по-прецизна

 17. г-н Инджев
  Днес има статия в “24”часа от Капка Тодорова-20 причини да харесваме Запада.Все едно че Вие сте я писали.Това ме изпълва с надежда ,че нещата в нашата страна се осъзнават от все повече хора и то журналисти ,интелектът на нацията.Благодяря Ви че бяхте един от първите “будители” на заспала България.Вестникът който ви цитирах се купува от години от фирмата ,където работя като експерт.Напоследък става все по обективен.

 18. Дано има Бог ! Дано, за да има някаква справедливост на този свят. И все пак с или без Господ, аз избирам да живея честно и достойно. В крайна сметка не сме вечни, живота е кратък. Все ще издържим. А на продалите се на злото пожелавам, цялата вечност…..

 19. За тези които са пропуснали да видят телевизионната изява на нашия домакин, Иво Инджев, пускам линк:
  http://play.novatv.bg/programi/zdravei-bulgariya/372303?autostart=true

  Гости в студиото освен г-н Инджев, бяха Георги Коритаров и Велислава Дърева. Разговорът с тях почва към 11-тата минута. Обърнете внимание каква сладка червена звездичка носи Дъра-бърева. И пак я представиха със скромното “журналист”. Все пропуска да се представи с много важното член на Националния съвет на БСП.

 20. Мерси VORBIS за линка.Гледах го и се чудех да се смея ли да плача ли?.Дърева вЕрно ли си вярва или просто не си взима хапчетата?
  Иначе,поздравления за г-н Инджев.

 21. @ R. WIFORD:
  Не! Не си вярва! Но не се заблуждавайте – тя няма нужда от хапчета.Просто защото не е от зомбираните, а от зомбиращите. Уродливостта, която струи от тази изпечена мръсница не е продукт на плиткоумие, наивност или ментални девиации. При нея и подобните й става дума за модус вивенди. Помислете си само какъв социален статус, каква кастова принадлежност, какви професионални изяви и признание би имала тази нещастница, предвид действителните си лични качества и способности ако не съществуваше свряна под крилото на “любимата си Партия”?

 22. Простете грешката ми – да се чете WINFORD!

 23. Г-н Тинков,напълно съм съгласен с вас,а колкото до грешката за името ми , не трябва да се извинявате изобщо.Наистина ми хареса коментара Ви.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.