Дружбата с Путин е като слънцето и въздуха за всяка жи(ла)во червено-кафяво същество

Безсмъртен е в неговата обобщаваща бездната на безправието краткост виц от времето на комунизма, в който Нане не искал да повтаря въпроса на Вуте от предишния път на събранието на ТКЗС-то „къде изчезна хляба”, а само искал да знае вече къде е изчезнал Вуте.

 

Ще ми се да знам къде се намира българската десница в съпротивата срещу съветската окупационна символика в момент, когато червено-кафявият сектор я ухажва повече от когато и да било след като призракът на комунизма замина нейде на почивка, за да се завърне днес с руски паспорт.

 

Не е новина, че  червеният Станишев завидя на  кафявия си парламентарен съдружник в крепенето на тази власт Сидеров и за пореден път го имитира в търсенето на червено-кафяви симпатии.

 

Сидеров е руската сонда, която първо се пуска, а след нея следва и подводницата БСП. Така беше с тютюнопушенето, така е с Електроразпределителните дружества като посочен от „Атака” главен западен враг в и на България, така се очертава да бъде все повече и по отношение на умилкването около съветската символика в навечерието на изборите, в които не би трябвало да има нищо съветско- нито символично, нито принципно.

 

Както вече няколко пъти отбелязвам, „Атака” тази година за първи път извади на показ фанатично просъветската си позиция, като направи нещо, което дори и брандираната като наследница на съветофилството БСП не си позволява: поднесе партиен венец на Монумента на окупационната червена армия в столичния център. Направи го в добре съгласувана с руското посолство акция, призвана да финтира медиите с двудневно изпреварване на 23 февруари, „Ден на защитника на отечеството” в Русия ( и в България, по отношение на цели партии, които признават за свое отечество СССР и наследницата му Русия).

 

Стратезите от Москва просто са преценили, че тази кафява енергия няма нужда повече да бъде сдържана в ножницата- преклонената българска главица си иска сабята, за да оправдае позата си. На терена загрява резервният отбор„България без цензура” и „Атака” вече може да бъде пусната във фронтална Путинистка офанзива за обиране на русофилската реколта, наторявана с пачки и напоявана със  сълзливи „културни мероприятия” през годините от московските протежета в България.

 

Апропо, би било честно Русия да наследи и вината за каква ли не. Например за онези повече от 7 милиона избити с глад украинци (а мнозина казват и доста повече, т.е. повече от жертвите на холокоста) през 1929-30 година от миналия век. Би било честно и по „братски” дори Русия да поеме отговорността и за съветското наследство по отношение на зверствата на българските масови убийци, ползвали тук протекцията на окупационната Червена армия. Но къде ти честност там, където има само една имперска надменност, политика на свършените факти и презрение към „подробностите” от историята от страна на една толкова „велика” сила!

 

Днес в атака е и Станишев. Ходи в Пловдив да наглежда ненагледния на съветофилите „Альоша” и обещава кампания по почистване на съветските паметници в България. Опитва да надцака и „Атака”.

 

Няма да му е лесно, но да ги оставим да се състезават- явно не можем да им попречим в момента с нищо. В тях е сабята, в тях е и хлябът!

 

Обаче питам: ако за левия червено-кафяв сектор поклонението пред метастазите на покойния СССР е като слънцето и въздуха за всяко жи(л)аво червено-кафяво същество, то няма ли за десните партии да се очертае поне малко необходимостта да заемат позиция по въпроса за доминиращия в България съветски монументален тормоз, използван така безогледно от червено-кафявия противник за очевидно предизборни цели в момента?

 

В предизборната реклама на червено-кафявите в България е инвестирано монументално държавни пари в продължение на 45 години. Това прави неравенството в предизборната борба особено несправедливо. Освен ако демократите не се „сетят” да използват тези рекламни чучела на съветския колониализъм за антиреклама с днешна дата, както би било редно. Или ще ми кажат, че са „против конфронтацията” и ще продължават да си смучат палеца на дясната ръка с навлажнен от електорален бой поглед?

 

За червено-кафявите съветофили поклонението пред съответните тотеми е обединяваща кауза. Но точно толкова легитимно е на това да се противопостави със свои акции, като демонстрации и митинги, проевропейската част от България.

 

В Столичната община групата на общинарите, избирани със синя бюлетина, явно са усетили смразяващия полъх на пълзящата ресъветизация и за първи път приеха похвална в това отношение обща декларация, в която заявяват, че подкрепят всяка инициатива на гражданската инициатива за демонтиране на съветския паметник от центъра на София.

 

Прекрасно. Обаче този факт не отменя прискърбната реалност. Пасивното наблюдаване на партийно ниво как троянският кон на Русия си разиграва съветския призрак с „европейска” цел, спомага на Путин да вкара проруски депутати с български документи в новия Европарламент. Тази пасивност на практика позволява на управляващите да поощряват пълзящата реставрация на Путиноподобния капиталистически комунизъм без никаква реална съпротива.

 

Ще го кажа направо, пък нека ми се обиждат: десните партии се крият зад гърба на шепа граждани от битката, която би трябвало да водят приоритетно с целия си партиен ресурс. Тази криеница е не само грозна, но и неразбираема за собствените им избиратели. Поради което не бива да се чудят, че са натикани в ъгъла от червено-кафявите агресори.

 

Червено-кафявите залагат на русофилската емоция. Къде отиде проевропейският атлантически плам на десните, някои от които дори се именуват партийно „граждани за европейско развитие”?!

 

От Бойко Борисов  явно не може да се очаква да се възправи като един (евро)атлант и да понесе на плещите си товара на откритото противопоставяне на Путинизма в България. Това обаче е колкото проблем за България, толкова и шанс за истински демократичните проевропейски партии да заемат нишата, страхливо освободена от него. Хиляди българи очакват това!

44 мнения за “Дружбата с Путин е като слънцето и въздуха за всяка жи(ла)во червено-кафяво същество”

 1. А дано, ама надали!
  Това е лакмус за принадлежност към цивилизационна ориентация.

 2. До сега май само Костов посмя да действа срещу интересите на Русия. Всичките ни други управници са срамно обвързани с “империята на злото”. И наистина десните са като неми свидетели. Сякаш ги интересува само кой да седне в европарламента. Та не виждат ли каква пропаганда върви от ляво? Нима няма кой да сътвори десни “опорни точки” и с техните камъни, както с техните контрапротести. Трябва ежедневно да се изтъкват безобразията, та дано уври главата на този народ!

 3. Не е ли назряло времето в противовес на дв-ето “Русофили” да се организираме във виртуално движение с името “Българофили”, “Еврофили”, или да речем “Путинофоби”?

 4. Г-н Инджев, като един от МИЛИОНИТЕ надяващи се на (но не очакващи) промяна в дясното политическо пространство в БГ ми се ще да изкажа моята ЛИЧНА гледна точка по въпроса в няколко точки, които бих желал да видя в позицията на десните партии, зафиксирани в техните програмни документи. Гледна точка изказвана от мен и друг път в мои коментари:
  1. ДЕМОНТИРАНЕ на МОЧА и изпращането му в истински музей на тоталитарната монументалистика и де-съветизацията, заедно с всички подобни в страната.
  2. Преименоване на Храма-паметник Ал. Невски на «ХРАМ-ПАМЕТНИК СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ»
  3. Демонтиране на паметника на царя-“освободител” срещу НС и замяната му с «ПАМЕТНИК НА БЪЛГАРСКОТО СЪЕДИНЕНИЕ», а той да отиде в музея на де-русификацията, както и смяна на всички руски наименования на улици и площади в БГ, незаслужаващи такова признание с български.
  4. Паметниците на индивидуални ГЕРОИ от Руско-турската война 1877-78 да останат на мястото си по цялата страна, както и мемориални комплекси на битки от типа на Плевенската панорама.
  5. Паметници от типа на ген. Суворов в Тутракан и адм. Ушаков на Калиакра – също да отидат в музея на де-русификацията.
  6. Конкретни стъпки в посока на една ЕФЕКТИВНА ЛУСТРАЦИЯ.
  7. Официално изискване от РФ на всички БЪЛГАРСКИ АРХИВИ.
  Мога да се обзаложа че нито една от тези точки няма да бъде поставена в тия програмни документи и това ще бъде ОТ СТРАХ да не бъдат залети от масираната руска пропаганда която ще обяви десницата в БГ за радикална, нацистка, фашистка и др. подобни, както това става сега с «Десния сектор» и «Свобода» в Украйна

 5. Здравейте г-н Инджев!Изключително прав сте в оценката на червено-кафявата атака на БГ гражданите,особено след кримската кампания на Москва.В контекста на това ,два пъти по- прав сте спямо почти липсващата ответна реакция на т.н.”десни”.Вярно е ,че такава реакция е свързана с наличие на финансови ресурси,но поне можем да се позовем на собствения си опит ,особено по време на летните протести от миналата година.Вероятно те бяха спонтанни ..,но в настоящата ситуация ролята на “десните”е особено значима за организация на аналогични действия ,като контрапункт на вихрещата се червено-кафява буря!Действията ня “сините” в СГС може да бъде само отправна точка за организацията ,за която споменах.В противен случай,тези действия ще останат само в протокола на заседанието на съвета…Ръководствата на РБ трябва незабавно да направят необходимото,за да не остане само протокола от заседанието на Съвета.

 6. Напълно съм съгласен със зададения въпрос “Къде е дясното”, но можем и да гоазшерим ” Защо определящите се като демократични партии, не застават начело на борбата срещу анти демократичното поведение на Русия?” Само тук таме плахи декларации в Интернет и нищо повече.
  Преди малко по случайност станах свидетел на разговор, в който бизнесмен обясняваше как продава всичко и се маха от БГ, поради една единствена причина, сегашните управляващи са вдигнали двойно таксата да правиш бизнес ВС държавата, а Р. О. Граби с пълни шепи. Най- страшното беше извода му: “По- добре да ни управлява мутра, отколкото комунисти.”
  Това ли ни е избора, господа партийни лидери на демократични формации?

 7. Като си спомням какъв беше пълнежът на изникналите /след партийният ноемврийски преврат през’89 год/ много скоростно, почти веднага, по неведоми пътища т.н.демократични/уж антикомунистически/ движения се съмнявам, че в България е осъществена и съществува автентична дясна партия

 8. Жалко, ама наистина много жалко е откриването на приятелски огън. Не е за първи път.
  Това би имало някакъв смисъл, ако г-н Инджев регистрира партия и учавства в избори. Тогава бих имал алтернатива и бих мислил за кого.
  За сега нямам алтернатива, а имам един отдушник в този блог и САМО една възможност за гласуване.
  На тези, които плямпат за липса на ясни позиции на РБ, ще им кажа, че незнанието няма как да бъде аргумент. Извинете, бъркам. Незнанието е страшно силен аргумент за червено-кафявата чума.

  За паметниците:
  http://blog.reformatorskiblok.bg/2014/03/blog-post_8687.html
  http://blog.reformatorskiblok.bg/2014/03/httpwww.html

  за кризата, предизвикана от руската агресивност и подчинената й 5-а колона:
  http://blog.reformatorskiblok.bg/2014/03/blog-post_7339.html
  http://blog.reformatorskiblok.bg/2014/03/blog-post_25.html
  http://blog.reformatorskiblok.bg/2014/03/blog-post_9.html
  http://blog.reformatorskiblok.bg/2014/03/blog-post_8485.html
  http://blog.reformatorskiblok.bg/2014/03/blog-post_6570.html

 9. Г-н Инджев, ето и гледната точка на Ю. Латинина на Ехо-то, чието предаване приключи преди малко, мисля че най-добрия от всички нейни анализи за времето на Майдана.

  http://echo.msk.ru/programs/code/1289072-echo/#video

  Що се отнася до “Десния сектор” бих препоръчал мъдрото и може би по-информирано мнение на бившия украински президент Кучма от онзи ден, вместо емоционалното мнение на Латинина.

  http://tvrain.ru/articles/pervyj_prezident_ukrainy_leonid_kravchuk_nazval_prichiny_aktsii_u_zdanija_rady_v_kieve-365911/

 10. Бих искал да се допълня, що се отнася до кандидатурите за президент, моите симпатии са изцяло на страната на Олга Богомолец – една наистина силна фигура и безспорен голям авторитет, изнесла на плещите си изключително тежка роля по време на Майдана, независима и според мен единствената която би могла да се впише в длъжността не наистина НЕЗАВИСИМ, НАДПАРТИЕН ПРЕЗИДЕНТ НА НОВА УКРАЙНА.

 11. Rossen Iordanov

  Абсолютно съм съгласен!И също толкова песимист, че подобни инициативи ще бъдат ясно зявени в политически категории от някого в българския парламент.
  Поздравления на Иво и колегите коментатори!

 12. Неадекватността на десните партии е факт. Но по-голям проблем според мен с гражданската пасивност.

  На последния митинг пред МОЧА бяхме едва 150-ина човека! Пред посолството на РФ – 30-ина!

  Скъпи приятели, със стоене в къщи, в удобния диван пред телевизора или с писане по блоговете нищо няма да променим.

  Това си е чисто мрънкане в момент, когато трябва да се действа.

 13. Уважаеми съфорумци, извинявам се за честите включвания, за да не изглежда че се отклонявам от темата за България, бих искал да споделя и мнението ми за вота в БГ.

  Изказвал съм позицията си по отношение на десницата и тъй като не чета и не гледам вече нищо друго от БГ с изключение на ivo.bg, престанал от няколко месеца да следя и блога на Сугарев, с оглед и на това че не мога още да разбера каква е разликата и дразгите между РБ и синята коалиция, имайки предвид и несъгласието ми с тактиката на десницата, неприемането напълно на техните лидери, все пак бих дал гласа си за РБ (с много големи резерви), макар присъствието на противоречивата фигура на др. Меглена ЕВРОМОЛЕЦ в техните редици да не ми е особено приятна и това е по-скоро от симпатия към някои от нашите съфорумци и нищо друго.
  Поздрави !!!

 14. Големият въпрос е не толкова, къде е дясното или лявото, колкото защо смелите хора като Иво, които се борят за истината са толкова малко. Къде са историците академици и професори да кажат следните няколко истини за съветските паметници в България. За тях изглежда изпълнението на партийни задачи на БКП е най-важното. Те не се ли чувстват българи. Защо не искат да осветлят следните истини, който много знаят и за които има някъде явни или прикрити документи.

  1. Съветските паметници в България и в другите сателити са направени по нареждане на КПСС в Кремъл. Те НЕ СА БЪЛГАРСКИ и не отразяват мнението на българите. Български са само изпълнителите, парите и местото. БКП можеше да действа само в тесните рамки на изпълнение на партийното им нареждане от КПСС. Известно бе как само няколко години преди това, за отклонението от тези рамки, Трайчо Костов бе погребан, а за Георги Димитров бе построен мавзолей. В тази атмосфера нямаше място за никаква истинска “благодарност”, “признателност”, “освобождение” или каквато глупост агипарцалите можеха да измислят.

  2. А колкото за творческата “свобода” на изпълнението и художествена ценност в тази атмосфера, може да се говори доколко една ЧУЖДА НЕ БЪЛГАРСКА ПАРТИЙНА РЕКЛАМА може да се пази в музеите.

  3. Тези войници в България бяха съветски НЕ РУСКИ. Може да е имало руснаци, но това не беше руска армия и Русия беше само част от СССР. Приписването на тези паметници за руски е явна фалшификация на истината. Когато се правеха паметниците Русия не беше независима държава, а само част от СССР. Никой не твърди днес, че Русия е пълен наследник на СССР, който съвсем не съществува.

  4. Историческата истина е, че съветските войници НЕ СА СЕ БИЛИ на БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ или за БЪЛГАРСКИ ИНТЕРЕСИ, за да им дължим каквото и да е.

  5. Историческа истина е, че България бе в ПОЛОЖЕНИЕ НА ВОЙНА с Германия от 2 септември 1944 г. (виж вестниците от това време) до 9 МАЙ 1945 г. с една БЪЛГАРСКА стохилядна армия, която събра не малко куршуми, и спаси живота на хиляди руснаци, като водеше южният фланг на съюзническата армия до Австрия.

  6. Да сте забелязали българска или руска признателност към тези хора, които единствено от Източна Европа се биха в войната срещу Германия? Да сте видели паметници за тях? За “награда” някои от тях бяха изпращани в оловните и ураниеви рудници за “превъзпитание”. Не може да каже, че средства е нямало. За партийните членове, от които много си приписаха “бойни” подвизи, паметници колкото щеш.

  За каква СВОБОДА можем да говорим в България, когато вече 23 години тези които са отговорни, се страхуват да кажат истините и да махнат тези жалони на поробителя, които са срам и позор за страната, защото: НЕ СА БЪЛГАРСКИ, НЕ СА РУСКИ, НЕ СА ИСТОРИЧЕСКИ, НЕ СА ХУДОЖЕСТВЕНА ЦЕННОСТ. Нека агитпарцалите на БКП да продължават да ни пълнят главите с техните лъжи.

 15. https://www.facebook.com/atanassov.at/posts/612133668868941?stream_ref=10
  Атанас Атанасов :
  ВЪРХОВНО НАХАЛСТВО!
  Антон Кутев в парламента постави на една плоскост Римската империя с комунистическия режим ,а протестиращите срещу днешното управление с хуните, които разрушили Рим. Комунизмът бил цивилизация, която днешните хуни разрушават!
  От друга страна Цветлин Йовчев си позволи да квалифицира различните форми на протест, срещу обявения със закон за престъпен комунистически режим ,като хулигански прояви!
  Хора, днешната марионетна власт, използвайки репресивния апарат, пълзящо реабилитира престъпния комунистически режим!
  Това нахалство изисква решителна реакция!

 16. “Повече от всеки друг път в историята, човечеството е изправено на кръстопът. Единият път води към отчаяние и крайна безпомощност. Другият – към пълно изчезване. Нека се помолим да имаме мъдростта да изберем правилно.”
  Май тази мисъл на Уди Алън, много подхожда на настоящото ни положение в България.Дано да имаме мъдростта да изберем правилния път, правилния човек и да не спираме да ги контролираме.Защото, когато нещата толкова се объркат, започнаха макар и за малко да канят г-н Инджев ту в едно, ту в друго предаване, гузно осъзнавайки , че само с лъжи не може. И все повече хора ще имат нужда от истината.

 17. Алеко, с пресконференции, които почти никой не разбира за тях не става-тук е необходима по-широкомащабно изразена опозиция.
  Виж колко фронта са отворили рубладжиите. Виж каква пропаганда и агресия бълват. Срещу тях не може да противостоиш с някакво блогче и ялови пресконференции.Не разбирам как не ви увряха главите за тия очевидни истини?! Затова има отлив от привържениците на Реформаторите

 18. Започвам да си мисля,че просто ги е страх и инертността е голяма сред тях.
  Страх ги е да не загубят по -центристкият електорат, склонен да гласува за тях. Пък и съзнават ,че русофилството е вкоренено в българинът и ЩЕ просвещение и здраво противостоене на тая заблуда,а това иска време и енергия , а те са баби…
  И си мисля,че не дърпат дявола(Русия) за опашката, за да не го разлютят и да ги подпука и тях

 19. хайде холан… | март 29, 2014, 23:38

  В тази статия на г-н Инджев иде реч за червено-кафяви същества.
  Нали?

  Изключително много ми допадна Вашия израз ..”пресконференции, които почти никой не разбира..”

  Че какво толкова има за разбиране, драги ми господине??

  Че да не би в този блог да не се въздейства с думи?
  И каква е разликата между думите на г-на Инджева и думите на тез “неясни (за Вас)пресконференции”?

  Хайде, холан

 20. Идеята на АЛЕКО, Иво Инджев да влезе в политиката сьс собствена партия, наистина е впечатляваща. Може би, ако всички ние дадем подкрепата си за това, то може дастане реалност. Няма невьзможни неща. Само с четене и писане в блога няма как да променим нещата в тази дьржава. Дано повече читатели видят коментара ми и това да е следваща тема за обсьждане.

 21. Наем зала 300
  Обяви А3 50
  съобщение по
  местна кабеларка 24
  съобщения преса 40
  отразяване на
  събитието 250
  —–
  Всичко лева: 664
  Толкова струва една що годе добре организирана политическа проява в провинцията. Забележете, че не са включени никакви разходи за телефони, автомобили и др. Разбира се, винаги може да се организират евтини, но ялови прояви. Тарифите на централните медии са такива, че с по малко от 100000 /сто хиляди лв./ няма смисъл да се захващате. Ако нямате олигарси зад гърба си, действително може да ви сбъркат с баби (в политиката).

 22. OKAZA SE 4E EDINSTVEENIAT TREZVO MISLECHT BALGARIN E KOST0V .GORDEA SE 4E SAM KOSTOVISKA.

 23. KOLKOTO POVE4E GO SLUCHAM KOSTOV TOLKOVA POVEE SE UBEGDAVAM 4E TOVA E PRAVILNIAT 4OVEK.KOLKOTO POVE4E BALGARI SE OBEDINIAT OKOLO TOVA TOLOVA PO SILLNA NAZIONLNA KAUZA

 24. На 25 септември 1944 г. вестник „Работническо дело” (орган на комунистическата партия – БРП), в уводна статия, озаглавена „Отмъщение”, отправя следния призив към комунистите и членовете на ОФ: „Стреляйте верно, забивайте ножа по-дълбоко! Дръжте здраво пушките в ръцете си! Крачете смело срещу врага! Унищожавайте го безпощадно! Той не заслужава никаква милост – дори и оная към едно пребито куче!”…

  Така бе благословен, поощрен и инспириран жестокият терор, залял с кръв България след окупацията на съветската армия и въоръжения преврат на комунистите.

 25. Един от вицовете в богатата колекция за руснаците на Роналд Рейгън е следният: три кучета, едно американско, едно полско и едно руско си говорат за живота. Американското казва: “В мойта страна достатъчно е да започна да лая и все ще се намери добър човек да ми хвърли парче месо.” Полското го прекъсва: “Какво месо?”, а руското: “Как лаеш?” Ако се заменят държавите с БСП и “Атака” вица нищо няма да изгуби.

 26. Как да започнат тази борба със съветските тотеми г-н Инджев като повечето “политици-демократи” също жадуват за съветската власт. Спомнете си от къде се “пръкнаха”! Спомнете си как Бойко Борисов напусна Народната милиция през 1990г. за да НЕ НАПУСНЕ БКП, партията с главно П в живота му. Кой от тези “десни” и деснеещи “политици” да извиси глас в защита на демократичните ценности и да изисква спазването на решението на Столична община за демонтирането на МОЧА (както правилно сте кръстили това недоразумение в центъра на София)? Та София се управлява от така наречените “десни” вече 25 години! Не им стигна това време за да направят необходимото за възстановяването на историческата истина?!? Ясно е на всеки мислещ човек, че това не са демократи, а демократури поставени там като кукли на конци! И те го доказаха нееднократно досега в тези 25г.

 27. Мда,добра статия,смислени коментари,нооооо.Всичко вече е минало:(Енергията в началото на прехода беше изхабена,от ИДИОТИТЕ които изконсумираха власта,Костов,Димитров,Атанасов,Стоянов,Надка,иии всички.опа за оня Сугарев да не говорим…Все фигури които”УБИХА'”дясната идея,заради его кой е по-по-най…отече се в канала,и сега се чудим що се обърнаха нашите сънародници на изток,ами след като видяха и почустваха лично-демокрацията-БъГъ най изроден вид с мин.10%,РМД у свои хора,;)найс а?Ами няма как,и си седим на дивана,ЗАЩОТО,как да обясниш на бай ти Иван,че съседа с майбаха,секрет.на местната организация на СДС-1997г,прибрал 2 завода,после виден НДСВ-ист,сега лачен ГЕРБ-ер…все десни обирджии/не че левите не са.ама/както и да е бъдете здрави,и МОЧА ще си стърчи там където е.щото запада пак е импотентен,Русия си е стар мечок …жалко но..да видяхте некви смислени санкции,не-няма и да видите,а е спряла газа,я Меркел,са я свалили,Симен,и още олигарски компании,казах-не ни интересуват санкции,ние ще работим с Русия,та парата прави играта,щом има кинти-ценностите,забрави,

 28. NE PLUITE PO REFOMATORSKIA BLOK SAMI SA .DRUGI NIAMMA.DRUGITE MIGITURKI SA ZA PURIN.SAKAN DA NE ZAGUBAT NIAKOI RUSOFILSKI GLAS

 29. KAM NEMA NA4IN
  IA U LEVU
  DA BLAGODARIM NA KOSTOV 4E NI VKARA V NATO I ES
  A TI DRUGARU NEMA NA4IN MNOGO SI IZPROSTIAL.V TOZI BLOG KOMENTIRAT INFORMIRANI I UMNI HORA. IDI PRI PASTIRITE

 30. Алеко, пак не четете правилно:
  пресконференции, които почти никой не разбира ЗА ТЯХ
  не са сложни посланията на реформаторите а пресконференциите им са балон под налягане…
  Аз лично търчах за тяхна среща с пловдивчани и ударих на камък-нямаше такава, а беше обявена такава в техният блог за 18ч. не разбрах къде я проведоха и дали въобще я проведоха.

 31. ….а в Пловдив нямаше нито един плакат дори.Случайно разбрах, че имат същият ден пресконференция /на която не можех да присъствам, защото съм на работа/и търчах през глава, поне от 18ч. да ги хвана. Обаче ядец…Нямаше НИЩО

 32. Сигурно не са се събрали и едно такси хора и срещата е била безпредметна.Поне аз това си мисля…

 33. Хайде холан,
  Има срещи, публикации,партиини сайтове ,лични блогове,телевизионни изяви,преса,Които иска – намира,А който не иска -мърмори,Успехите на дясното не се формирот само от лидерите, а от всички нас,Предизборно ви призовавам по малко да мърморите ,а повече да работите за десните кандидати,Ако не искате -у леву към Путин,Писнало ми е от мърморковци Все другите нещо не са направили

 34. @ Хайде холан
  Г-н Холан, наистина трябва да вземем нещата в свои ръце и да не мърморим. Конструктивното предложение на г-жа Савова заслужава да му обърнем внимание. Какво ни пречи сами да организираме пресконференции ? Нищо. Вие можете да се съберете сами в квартала със съкварталците си пловдивчани и да дадете пресконференция. Аз например също, с моите съселяни от десницата можем също да дадем пресконференция. Те не знаят какво е това, не им е изобщо ясно какво е Органайзешън чарт, спийкър и прес-аташе но нищо, ще се постарая да им го обясня, дори да участвам в съставянето. После в селското кино в читалището ще пробваме да наемем място за пресконференциите и ако ни откажат, което е сигурно, ще отидем в кръчмата и там ще я организираме. Почвам да се организирам и следващия ми отпуск мога да посветя на селската пресконференция. Така и по цялата страна, във всяко село, град, квартал ще залеем страната с пресконференции и накрая ще ги смачкаме.

 35. към Савова
  Когато напишеш в официалният си блог ли,сайт ли беше ,че в определен ден и час ще бъдеш еди къде си за среща с хората -трябва непременно да си там на определеното място и време. А не да обикалят хората, като сбъркани наоколо и да се окаже че няма такова събитие-поне така ми каза портиерът и категорично отказа да ме пусне в сградата-нямало никой в нея.Изглежда не е имало интерес към събитието от 18ч и затова е отпаднало от само себе си.
  Вие си направете изводите, какво губят Реформаторите с това си поведение,ако можете, де…
  Нали в крайна сметка, ако планината /народът/не отиде при Мохамед -Мохамед трябва да отиде при планината -иначе е НЕНУЖЕН, БЕЗПРЕДМЕТЕН

 36. към ROSSEN IORDANOV

  Вие сте гений, как не се бях сетилА?!
  Повелителю и Учителю наш, колко била проста и рационална методологията Ви? Савова требе да Ви изучава :)))

 37. ЖИВКО БОЕВ,сега ви видях-
  няма нужда да харчиш парите си за неща, които почти никой не вижда и отразява. Има много повече смислени противодействия на реални политически събития, които ако посмееш да предприемеш, няма начин да не попадаш по-често в медиите – това поне ще се вижда и отчита от хората.
  Най-простото нещо-РЕАЛНАТА ЗАЩИТА И ТВЪРДОТО ЗАСТАВАНЕ ЗАД ХОРАТА ОТ ПРОТЕСТНА МРЕЖА, КОИТО ПОДАДОХА СИГНАЛ С/У ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ДО ПРОКУРАТУРАТА.
  СЕГА ГИ ОТСТРЕЛВАТ И ИМ ТРОВЯТ ЖИВОТА ПО ОТДЕЛНО.
  РЕФОРМАТОРИТЕ СТОЯТ ОТСТРАНИ БЕЗМЕТЕЖНО, ВТОРАЧЕНИ В ДРЕБНИ СМЕТКИ И СЯКАШ ТОВА НЕ ГИ ЗАСЯГА.
  ТРЯБВАТ РЕАЛНИ,АКТИВНИ ДЕЙСТВИЯ,ЗА ДА ТЕ ВИЖДАТ,ТРЯБВА ДА ГИ ЗАСТАВИШ ДА ТЕ ЗАБЕЛЯЗВАТ И ТРЯБВА ДА ТЪРСИШ ШИРОК, ОБЕДИНЯВАЩ ФРОНТ СРЕЩУ ЙЕЗУИТСКАТА ПОДЛОСТ НА СТАТУКВОТО

 38. Уважаема Г-жа Холан, дълбоко съм поласкан и благодаря за суперлативите, но бързам да Ви успокоя че те са с грешен адрес.
  Съжалявам че не сте идентифицирала иронията ми тъй като методологията не е моя, нито пък гениалната идея за пресконференциите.
  В края на краищата Вие говорите за Мохамед и планината, а моите саркастични разсъждения по-горе са следствие на точно тази приказка.

 39. към ROSSEN IORDANOV
  Споко, разбрах сърказмът и му се изкефих
  За информация на г-жа Савова – разбира се,че ще гласувам за Реформаторите,но дано не се окажат хилав проект, заради многото баби.
  Ако обичате, не ме пращайте при интелектуалният титан Борисов,нищожеството бареков и вся остальная сволочь…хайде да не се обиждаме.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.