Пукнатини в руския лед, сковал България

          Световният български рекорд по продължителност на граждански протести  открои въпроса „кой”. Той се отнася за задкулисието, за вината, която- ако перифразирам…Ленин за революцията, се „търкаля по улиците”, но никой не иска да поеме в България.

 

Протестите не успяха да отместят ни най-малко цинизма на управляващите от набелязания (им от задкулисието и руските му покровители) път.

 

Задават се избори- планирани почти като плановото соцстопанство, загинало под тежестта на закодираната в това планиране предсказуема смърт.

 

Украинската криза и руската агресия обаче са на път да развалят идилията на усилията да ни се обясни, че нищо не можем да променим. Защото светът около нас се променя и дори проруските български управляващи днес заговориха за зависимостта ни Русия, която ТРЯБВА да бъде прекъсната.

 

Цели трима министри от същия този проруски кабинет вече изплюха това камъче,заседнало в ресорната им обувка. Първи беше принуден да признае абсурдът бойната ни авиация да зависи от изцяло от Русия военният министър Ангел Найденов. След него се произнесе и за прекалената ни обвързаност в енергетиката министър Драгомир Стойнев.

 

Днес, направо не е за вярване!- министърът на външните работи Кристиян Вигенин не само продължи темата за необходимостта да се отървем от руската зависимост по отношеине на руското оръжие, но употреби думата „заплаха” по адрес на Русия.

 

В интервю за БНТ Вигенин направи и друго (само)признание: че руската намеса в Украйна е повторение на случилото се в Грузия през 2008-ма ( когато водената от БСП тройна коалиция позорно запази мълчание за руската агресия и се задоволи само с лаконично еднократно присъединяване към осъдителната позиция на Брюксел след края на петдневната война на Москва в Кавказ).

 

За автора на този блог, който описваше ден след мълчанието на София и следеше как в българските медии месеци наред не се появи нето един български критичен коментаторски ред срещу руското анексиране на Абхазия и Южна Осетия през 2008-ма година, днешното признание на Вигенин е нещо като закъсняла награда за журналистическа позиция- уви, доста самотна по онова време.

 

И още нещо: идва времето да се отговаря „пред строя” на въпроса „кой”. На едро, не на дребно, какъвто е случаят с „дреболията Пеевски”.

 

Плановете да бъдем манипулирани, водени за юздите като троянски кон с наведена глава, се объркаха.

 

Ако питате „кой” може да допринесе за това, ето един отговор с днешна дата: за евродепутат се кандидатира Алекс Алексиев. В обръщение по този повод той информира, че тъкмо „капката Украйна” е преляла чашата на неговото решение да стане кандидат за български евродепутат, подкрепен от инициативен комитет в България.

 

          Ето и биографичния му отговор с обратен знак на въпроса „кой”:

Биография

Александър Алексиев е роден на  11.20.1941 в София в семейството на бележития български  писател, художник и карикатурист Райко Алексиев. Потомък е на известни  български революционери, възрожденци и родолюбци. От бащина страна, дядо му Никола Алексиев , българин от Солун, е всеотдаен деец и покровител на Македонското Освободително Движение. Баба му Стоянка Белопитова,от Панагюрище, е сестра на Тодор Белопитов, секретар на Бенковски, загинал в сражение с турците през Априлското Въстание в 1876 г. Баба му Евгения  от майчина страна е сестра на големия български актьор Константин Кисимов и внучка на забележителната българка възрожденка Евгения Кисимова, която организира първата „Женска Община” и десетилетия наред работи неуморно за образованието на българската жена в Търново и в цяла България. Братът на Евгения, Пандели Кисимов, революционер, писател  и виден общественик е също така светла личност в Българската история

След идването на власт на комунистическия режим на 9.9.1944г. Райко Алексиев е арестуван, жестоко изтезаван и убит в затвора.  Цялото му имущество и банкови сметки са конфискувани и майката на Алекс, Весела Алексиева ,  остава на улицата с три невръстни деца. Следват години на нищета и политически тормоз..

Алекс  Алексиев завършва гимназия в София и след като отбива военната си служба в трудови войски, следва английска филология в Софийския Държавен Университет от 1962 година. В началото на май 1966 година  успява да избяга от България  и потърсва политическо убежище в Западна Германия.  След шест месечен престой в лагер за бежанци, получава политическо убежище   и записва английска филология в Кьолнския Университет докато чака да получи разрешение за емиграция в САЩ. Емигрира в Съединените Щати през януари  1969 година.

От 1970 година започва да следва политически науки  в Калифорнийския Университет в Лос Анжелис ( UCLA ) .  През  1973 година получава магистърска степен  и  е назначен за асистент в Центъра за Руски и Източно Европейски Изследвания ( CREES) в UCLA .  Две години по късно получава предложение за работа като анализатор  в отдела за национална сигурност на Корпорация Ранд ( Rand Corporation) , най – реномирания американски институт за стратегически и геополитически анализи по това време, 1978 година е повишен на старши анализатор и директор на проекти (project director) и започва да ръководи изследователски проекти за Пентагона и други правителствени агенции. За кратко време става един от известните американски съветолози и покрай научната работа развива широка публицистична дейност в американските и международни медии. Явява се в качеството си на експерт в  прослушвания на Американския Конгрес  и в продължение на години изнася лекции по цял свят под егидата на Американската  Информационна Агенция (American Information Agency). Автор е на десетина книги , десетки монографии и стотици статии.

През цялата си кариера в Rand Corporation, Алексиев не престава живо да се интересува от родината си и редовно дава интервюта на Радио Свободна Европа и пише в емигрантската преса . От самото начало се включва в работата на Български Свободен Център (БСЦ) , организация която за щ и т ава българската национална кауза и култура в чужбина и подържа тесни приятелски отношения с  н e й ните организатори,  известните български интелектуалци и патриоти като  Дими Паница в Париж, Стефан Груев в Ню Йорк, Христо Бояджиев в Рио де Жанейро и Панайот Панайотов в Каракас.

Към края на 1980-те години, когато признаците на приближаващия колапс на комунизма стават все по очебийни, Алекс  Алексиев приема предложението на Джиин Пел (Gene Pell) генерален директор на  Радио Свобода /Радио Свободна Европа/ да поеме ръководството на българската  емисия за известно време, за да извърши остро необходими реформи и се оказва директор на радиото точно когато комунистическия режим рухва. Връща се в България  за първи път от 25 години и отваря  бюро на Свободна Европа  в София под ръководството на талантливата журналистка Румяна Узунова.

В края на 1991 година Филип Димитров и СДС печелят първите демократични парламентарни избори  и по молба на Филип Димитров,  Алекс става негов pro bono съветник. За съжаление, много бързо  се оказва, че макар и България де юре вече да е демократична, де факто тя все още е контролирана от комунистите и техните подмолни структури.  Правителството на Димитров пада в края на 1992 и Алексиев се връща в Америка  и по точно в Института Хувър ( Hoover Institution) в Станфордския Университет където е поканен като учен гост ( guest scholar).

След  разпадането на Съветската империя и края на Студената война,  Алексиев основава консултантска фирма и заедно с колеги  почва да съветва  инвестиционни банки за Източна Европа и Русия, Турция, Индонезия, Тайланд и др.

Връща се отново в геополитиката след  атентатите на 11 септември 2001 година. Запознат е с радикалния Ислям и тероризма  още от 1980-те години когато е съветник на Пентагона  за войната в Афганистан и прекарва дълго време в Южна Азия и Близкия Изток.  След 11.9.2001 работи във Вашингтон като вицепрезидент на Центъра за Политика на Сигурността (Center for Secuity Policy) и научен сътрудник  в Института  Хъдсън (Hudson Institute).  От  2005 година прекарва все повече време в България и установява постоянно местожителство в София. През 2011 година заедно с български колеги основава Центъра за Балкански и Черноморски Изследвания ( CBBSS ) в София и става неговият пръв председател.

 

84 мнения за “Пукнатини в руския лед, сковал България”

 1. Как ми се иска да се зарадвам на всичко казано в статията!
  Но /има едно но!/
  Може да е субективно усещане, може да е придобит песимизъм, може да е екстраполация според логиката на досегашното развитие с комунистическата паплач на върха на тази държава и простащината в низините и междинните пластове.
  Какво сочат реалностите?
  1аАтанас Чобанов, Алекс Алексиев, Светльо Малинов, Надежда Михайлова в различни листи = разединение! А това означава КРАХ!
  2.Срещу честните и светски хора се водят персонални битки – те са притеснявани поединично, и то ЖЕСТОКО, с уж нямащи нищо общо простотии, но времето е прекалено емблематично, за да се смята за случайност каквото и да е утежнение в личен план!
  3. Докато не се разпадне путлерова Русия, НЯМА шанс за България, а часовникът й цъка назад, ако ще и Орешарски, Станишев, Местан, Волен и Боко сами да си плюят на сурата – всички едновременно!
  SORRY!

 2. Впечатляваща биография, произход и особено богато CV, с тежест и достойно за УВАЖЕНИЕ!!! Такива са необходими на България, но не по-малко и на ЕС, защото на настоящия ЕС може да му се постави оценка не повече от 3= (тройка на релси). Доколкото разбрах е независим кандидат. Дано бъде избран и в ЕС се оформи някаква по-радикална група за корекция на действията му по отношение на страните от Източна Европа и Русия.
  Снощи гледах пряко по BBC двубоя Farage vs Clegg, по темата UK in or out EU, който бе охарактектеризиран после от наблюдателите като “брутален”. Farage победи с резултат 68:27 процента. Както разбирам ако UK излезе от EU което е много вероятно то Farage ще напусне европарламента и критиката на паркетните евродемократи съвсем ще осиротее.
  Представям си на негово място да се издигне нашият евродепутат. ЗАЩО НЕ!!! При това с доста по-различна позиция спрямо Русия. Гласувам с две ръце ЗА, за съжаление мога даго направя само тук защото по това време няма да имам възможност да гласувам.

  А иначе и по въпроса за родните социалисти, както изглежда ще започне и при тях процес на отлюспване което е добър знак. Все пак трябва да се припомни че има и социалисти-антикомунисти, които са дори от най-върлите. Но това е вид който е изчезнал (по-скоро затрит, ликвидиран) от БГ а в Европа го има и в някои случаи е зарегистрирал немалки успехи (там , в Европа). Може би и в БГ ще има зародиш на такива.

 3. Едно време на най-заклетите комуняги им разрешаваха да критикуват Партията за да демонстрират “свобода” на словото. Опасявам се, че пукнатините в червения лед може да са драскотини, направени от самия Путин…

  Ако Алекс Алексиев наистина се кандидатира, има моя глас!!!

 4. Ха , отдавна бях отписал гласуването , но сега май ще участвам в евроизбора .

 5. Ето че на фона на почти пълната личностна пустота в редиците на кандидат-евродепутатите най-сетне се появи човек, за когото бих гласувал без колебание, че може да се окаже руски троянски кон в Европарламента.

 6. Господин Инджев, както винаги сте прав, но има едно нещо, което лично мен ме кара да се съмнявам в искреността на “политиците” ни. Това е ролята им на “Горбачов” в момент на криза – ще говорим за перестройка, ще обявим на всички, че се променяме и единствената цел ще бъде да запазим властта. (Пиша името на Горбачов с кавички, защото винаги съм се съмнявал в неговата искреност. Другите поне са честни – искат всичко и на всяка цена. Путин не се крие, напада и си взема това, което му харесва. Чиста мутра! Но в думите на Горбачов не мога някак си да повярвам, защото целта му беше да запази и партията на комунистите, и държавата на Съветите. Само че явно не можа да успее и си навлече гнева на искрените руски империалисти – просто съсипа всичко, за което те бяха трепали и заличавали цели народи. Но това е друг въпрос.) Така ще замажем очите и на българите и на европейците. А след изборите … всички знаят какво ще последва – едно голямо нищо! И пак ще чакат на опашка пред съветското посолство за консултации.

 7. Чудесна новина!Дано покрай този изключителен мъж успеем да се обединим и да бъде чут и нашия глас,на “бившите”хора с буржоазен произход.Три поколения едра,средна и дори дребна буржоазия и потомците им живеят в периферията на социалния,икономически и политически живот в България.Милион българи не са представени и нямат свои представители в управлението на тази страна.

 8. е, много хубаво – няма що! Айде още малко про-европейски гласове да откъсне някой, щото малко е неразумността на Зелените и на Синьо Единство! След вчерашното саморазкриване на ГЕРБ като Граждани за Еварзийско Развитие на България /в Десятката, Иво!/ – между впрочем, не само БСП, и ГЕРБ мълча като глухоням още в 2008-ма относно войната в Грузия, е ясно , че имаме една- единствена про-европейска политическа сила с шанс за реални мандати. И всеки, на който действително му е скъпа про-европейскта ориентация на страната ни, има да я подкрепи, не да къса гласове – без да има никакъв шанс да ги оползотвори за реален мандат.

 9. Съжалявам, че написах този идиотски ник (не съм трол!), но съм държавен чиновникт и се притеснявам да не би да си изгубя хляба (което в момента не мога да си позволя).
  Искам да приветствам от все сърце кандидатурата на г-н Алекс Алексиев!!! Следя проявите му в българските медии от години. Чета с голям интерес всичките му публикации. Последно го видх на живо на възпоминанието за жертвите на комунизма през февруари, но не посмях да отида да се запозная с него и да му засвидетелствам уважението си от страх да не ме вземе за някое подставено ченге. Ще гласувам за него на евроизборите! Ако има някакъв сайт за изборите, където да има технически подробности, моля публикувайте го!!!!!!!!! Слава Богу, че има такива хора! Пак казвам, че ще гласувам за него!

 10. амин дай Боже други, освен национални предатели – българофоби да започнат да ни представляват. Искренно се надявам човека да е читав! Успех желая на г-н Алексиев!

 11. Да се надяваме точно Алексиев да пука руския лед в България, и то като евродепутат, си е “кауза пердута”.

  Просто това е поредният пирон в отдавна скования ковчег на българското “дясно” – той ще дръпне няколко хиляди гласа, които иначе биха отишли (макар и с отвращение) в РБ или при Надето и ще вдигне гребена на оклюмалите руски петлета в предизборната кампания, които не са си и мечтали за такъв удобен спаринг-партньор, който ще им е като шестица от тотото – американски гражданин, бивш служител на Ран, съветник на омразния за русофилите премиер Филип Димитров, твърд почитател на Буш-младши (който, да си припомним, напакости на демокрацията и свободната икономика толкова, колкото никой азиатски сатрап не е успявал), твърд противник на еврото и на финансовата интеграция в ЕС…

  Та, според мен, Алексиев – иска или не – ще бъде използван максимално като много удобно плашило за сплотяване на част от русофилския електорат, който в България е мнозинство, но част от него е разколебана дали и коя от русофилските фракции на БКП (БСП, АБВ, АТАКА, ББЦ, ГЕРБ) да подкрепи. И заедно с това ще бъде неудобен “партньор” за РБ или Синьо единство, поради крайно-десните си и лишени от трезвост в преценката позиции (може да се припомнят негови “твърди прогнози” (скрити желания) за сриването на еврозоната, за връщането на драхмата в Гърция, за убедеността му в загубата на “най-левия американски президент в историята [Обама]” на изборите през 2012 г., твърденията му за това, че Обама е мюсюлманин и не е роден в Америка….).

  Жалко е, че след всеки изгубен за бъдещето на демокрацията в България политически избор, оттук (си) тръгва още една вълна на емиграция на онези, които изгубват и последните си надежди за преодоляване на ужасяващото състояние на обществото ни. А, според мен, именно “десни алтернативи” като Алексиев добавят допълнителна енергия за образуването на такива вълни.

  Но ние сме свикнали с това, уви…

 12. Ivo , az stanah PESIMIST ili otchaian mizernik!! Nishto ne se promenia i shte ostane oshte 100 god. Shte ni izhvarliat ot Evropa!!!!! Tova ROBSKO BALGARSKO PLEME ne zaslijava vnimanie – 20 dushi PROTESTIRAT i 200 sa protiv tiah , bez da znaiat zashto?? Ey taka, ot PROSTOTIA !!!!!!! GOSPODI !!!!!!!!!

 13. За “обединмителя” с обратен знак, оня с “научния комунизъм” няма забрава и прошка. Без значение, че от година вече е извън политиката. Без значение, че единствената, за съжаление, политическа формация с реални стъпки и политики като гарант за запазване на Евроатлантическата ни интерграция, а и на страната ни, особено в контескта на динамичните събития близо до нас, ще избоде очите на и на слепите. Единствено важно е, че част от последната е партиен следовник на оня същия–извечният отговор и изтривалка за пълната ни неадекватност и безпомощност от 13 години насам. Което оправдава неприкритата неприязън и откровените клевети на горерекламирания “почтен, пореден спасител” срещу РБ. Оправдава и безмисленото, обречено пропиляване на истински демократични гласове в полза на и без друго достатъчената, като мащаб и консолидация, евразийска политическа маса в България.

 14. Може да съм мнителен,но през 1962 г. да те приемат английска филология трябваше да си дете на активни борци срещу фашизма или с протекциите на едни специални служби.

 15. Аз не бих гласувал за господин Алексиев. Ще обясня – 1. Господин Алексиев е много близо до ГЕРБ и политиката на ГЕРБ. За мен политиката на ГЕРБ е популистка и русофилска. Спомнете си само за шистовия газ, което е достатъчно. 2. Отношението на господин Алексиев към Турция е крайно критично, което е за мен е неприемливо, защото Турция е наш съюзник и по-важното съсед. Искаме или не искаме, България и Турция в близко бъдеще ще крепят югоизточния фланг на НАТО, което е наше съюзническо задължение. Днешната проруска политика на България в най-скоро време ще бъде само жалка история. 3. Нямам доверие на човек, който добре се разбира с Кеворкян и хули РБ.

 16. това ‘изплюто камъче’е част от реториката на експлоадираща червена мравка (в неистов стремеж да се съхрани).

 17. Този път Таня Стоянова е ударила десетката!!

  “1аАтанас Чобанов, Алекс Алексиев, Светльо Малинов, Надежда Михайлова в различни листи = разединение! А това означава КРАХ!”

  Алексиев се появи малко, като Симеон, в “дванадесет без пет”. За чистите му намерения, имам едни съмнения! Лошото е, че те не са неоснователни. Бизнесът, особенно когато е печеливш е сладко нещо!

  Както казваше “Царя”, ще го разберем, “като му дойде времето”, но от опит знаем, че(пак) ще бъде много късно. Интересна порода сме това българите, умиране има, научаване няма.

 18. Само дето не мога да разбера защо като независим? Какво чака до сега – колко му беше да спретне преди месец-два едно НДАА?
  Арменецът има опит в тези хватки още от времето, когато засне първите интервюта със Симеон – можеше и в случая да подскаже “верния ход”. “Интелектуалците” от инициативния комитет можеха да оглавят щаба на новото НД. А и А.А. можеше малко да се понапъне, да подбере група задокеански июпита и да ги покаже по “Всяка неделя” с плакат: “Сини реформатори, срам ни е от вас!” /примерно/.

 19. До “00”
  Лично аз не съм виждал по-“нелюбезно” и по-“неприязнено” поведение на интервюиращ от това на Поли Златарева. Съмнявам се, че руски журналист би задавал по- “unfriendly” въпроси от тази наша ТВ журналистка. Всичко това е грозно и тъжно на фона на претенциозната директорка Вяра Анкова. Иначе Иво отдавна е характеризирал детаилно състоянието на журналистиката у нас и не би следвало да се учудваме на подобни “интервюта”!

 20. Моите уважения към личността на г-н Алекс Алексиев и неговата общественно-политическа дейност. Но от тази “добра” новина, ве можах да “проумея”, коя политическа сила той подкрепя и на която той разчита за да бъде успешна кандидатурата му евродепутат? Надявам се, че като демократично мислещ и десно ориентиран общественник не разчита на псевдодесната партия ГЕРБ. А от това, какво следва??? Не е ли това пореден опит на поредната куковица, която се опитва да снесе яйце в гнездото на десните сили и преди всичко в това на РБ. И без това вече се появиха и достатъчно други такива кандидати в лицето на: Синьо единство, ББЦ и др.подобни формации. Не съм привърженик на “соловите” акции, които винаги са в услуга на антидемократичните сили и другите русофилски (българофобски партии). Не ми се вярва, че и г-н Алексиев не осъзнава каква неоценима помощ оказва на тези политически сили (направлявани и от КГБ и ДС).

 21. Май не сме разбрали урока за снопа пръчки на Кубрат! Кому е полезна отделната кандидатура на г-н Алексиев?Ако е истински демократ и милее за България трябва да си оттегли кандидатурата и да работи за РБ като експерт, например.

 22. Всеки има мнение,аз също-намирам г-н Алексиев за образован и професионалист,смятам,че той и семейството му са преживели смърт и репресии и заслужава доверие.Г-н Сотиров нима имахте доверие на всички предишни евродепутати?Надявам се да помните,че Косьо Мишев беше набеден за оръжейна афера,което се оказа активно мероприятие?Много отдавна Алексиев,Паница,Груев,Статев и стотици други политически емигранти трябваше да бъдат фактор в българската политика.Мнозина са вече покойници.Чехи,словаци,румънци приеха с отворени обятия политическата си емиграция,а ние докога ще ги игнорираме?

 23. Моите уважения към личната история на г-н Алекс Алексиев. Но като си спомня как с лека ръка пусна партенката, че Реформаторският Блок се финансира от Турция няма сила която да ме накара да гласувам за него. Следя изявите на Радан Кънев и мога с ръка на сърцето да кажа, че няма по-компетентен политик от него. Само визията му за бъдещето на пристанище Варна е цял трактат. И това е проблем на пръв поглед страничен от дневният ред на България. За да уверите, че не съм самотен в разсъжденията си ето мнението на 25 годишен българин в Лондон.
  http://www.dnevnik.bg/live/chitatelski_dnevnik/2014/04/03/2273969_chitatelski_dnevnik_smelostta_da_se_doverish_ili/?ref=rss

 24. До сега не съм видял, чел и/или чул за политически субект в БГ, ясно и недвусмислено говорещ и работещ за ДЕРУСИФИКАЦИЯТА на нацията – дипломатическа, информационна, военна и икономическа. Ако А. Алексиев е човекът, който ще започне работа в тази посока, то аз ще подкрепя него на предстоящите избори. Надявам се и дясното да се “освести” и присъедини към тази платформа. Относно това, че е допускал грешки при работата си като аналитик – да това е естествен процес за работещите в сектора. Идеята е, че разнообразието на произведените заключения от различни аналитици, които съставляват аналитичната общност подпомага процеса на неутрализиране на грешките. И е нормално, когато пробиваш път напред не всеки път се движиш по идеалната линия към целта.

 25. АЗ няма да гласувам за този със силно парфюмирано CVкандатИнтуитивно усещам,че в него има нещо гнило/защото вимателно съм проследявала вписването му в посткомунистическото ни политическо пространство/. И не съм нито трол,нито гном ,изказвайки мнението си.Не се ли напатихме през годините на мъчителният ни преход/ние наивниците/ от твърде многото прехвалени,назначени,фасадни” демократи”, ,

 26. И на мен ми се струва, че беше редно да се кандидатира А. Алексиев в листата на РБ. Никой от левите няма да гласува за него, а само ще се разпилеят десните гласове. Не ми харесва да не е помислил за това.

 27. Подкрепщм Сотиров освен за РБ (сами си навлякоха хулите на десните с олевелите си лидери).

 28. Алекс Алексиев е “бялата лястовица “за България!ТОЙ Е !

 29. Аз съм симпатизант на ДСБ и костовист. Искам да кажа как ще гласувам. На изборите ще гласувам за кандидатите на РБ, но без преференция. Т.е., както кадидатите са подредени. Считам, че трябва да сме честни и почтени към нашите партньори в РБ.

 30. А не е ли по-добре читавите българи като Ал.Алексиев да работят в България.Явно тук много се нуждаем от такива като него.Да се направят центрове, които да остояват демократичните правила и ценности.И да се работи най-много срещу тази руска зависимост и лъжите, че сме им длъжни на руснаците.

 31. Ледът се пука, господа съдебни заседатели! Ама не руският лед.
  Единственото ми утешение е, че хората в този блог, чието мнение уважавам, споделят моите мисли.

 32. Пропуква се кухия брюксел, пука се и световния полицай от към отзад. Ще се разцепим и ние по дължина на Балканът. Скоро. Много скоро. Ще се броим отново.

 33. Алекс Алексиев е от същия калъп “мъдреци” като Й Соколов, Гоцев (не Л Гоцев, а министъра на правосъдието при И Костов -97 / -01г.) и др., на които изкуфели старци Костов се довери, а те умниците подмолно регистрираха партията на онова нищожество Величеството и върнаха страната обратно в комунизма. Идиоти, които сега не смеят да стъпят в централата на ДСБ от гузна съвест, и вече са все “антикомунисти” – гербаджии. Та от тоя калъп е и А А. И винаги говори безапелационно, със самочуствието на последна инстанция.Като нищо ще дръпне пет, шест хил. гласа от РБ, глупаци дал Господ. Изобщо няма да се учудя ако е спяща клетка. Или пък 10 – 20$ на глас, какво са за Внешторгбанк! За американския стандарт той си е един бедняк, с чиновническа пенсия.

 34. Една кандидатура, която може и да ме върне при урните, но… къде е единството на “десните”, защо толкова късно се кандидатира, плюс ред въпросителни по ред негови позиции в ред ключови за България моменти? Той никога не се е определял по въпроса какво да прави България с русифилизма. И все пак, всички останало са милиционери, комунисти и техни деца и снахи. Искам да припомня, че бащата на Алекс, Райко Алексиев – “Фра дяволо”, е зверски убит след многодневни изтезания от комун-милиционерските садисти Лев Главинчев, негов … млечен брат, “поетът” Крум Кюлявков и Георги Боков, бъдещ шеф на “Работническо дело”, който след това се разхожда с палтото на убития. Днес дъщерята на този палач е генерален секретар на ЮНЕСКО, а снахата друг такъв палач, командвал разстрела на стачката на тютюноработничките в Пловдив от 1953 г., ни я пробутват в Реформаторския блок. Гнусно!

 35. Достатъчно колеги казаха думите, които исках и аз да кажа. Ще обобщя, Иво, бъркаш с трактата за Алекс Алексиев (без да оспорвам автобиографията му). Първо: Алергичен съм към категорията “независим кандидат” (четвърт вековни примери колкото искаш). Второ: Нали говорим за обединение на дясното пространство, а не за индивидуални изпълнения, като на Едвин, Евгени, Надежда… Нелепо е да си представим, че г-н Алексиев ще пребори сам ламята! Трето: Да си припомним наистина “новината”, която съобщи Алекс Алексиев една съботна сутрин в предаването на сем. Григорови. Категоричното заключение, че РБ се инвестира от Ердоган!?! Можем ли да приемем такъв “приятелски огън” към едно дясно обединение, колкото и голямо да е отвращението към Турция на г-н Алексиев (явно доста по-голямо от това към Путинова Русия)? Съжалявам, но Алекс Алексиев не може и няма да бъде новият спасител на България, подобно на Симеон или Бойко! Но може да помогне на родината си, като обедини своите усилия с останалите дясно- и проевропейско мислещи (защото все пак ги има)!

 36. Уважаеми приятели , възхищавам се на чувството за хумор на някои от вас , изразено по повод на “разпиляването на истинските десни гласове” с появяването на едеин независим кандидат .

  Ето какво излиза , значи – оттегля си кандидатурата г-н Алексиев , например и аз хоп – право при кака Меги и нейните другарчета , за да няма “разпиляване” – че как иначе . Смешка , нали . И още как !

  Относно концентрацията на десните гласове имам една сериозна идея . Що не земете да кандърдисате това РБ , или както там му викате , да се откаже от евроизборите и по този начин да пратим в Европарламента барем един антикомунист ?

 37. Колкото и да ми е тъжно и дори срамно, ще кажа: Алекс е изкукуригал. Ще гласувам убедено за Блока, защото това е най-доброто, което имаме днес. А и ченгето дим.иванов, който ни доведе кобурга е последния боклук, когото бих послушал. Жалко за Алекс, новоизлюпен скелет в гардероба.
  В този критичен момент всяко възражение против Реф.блок е европейско предателство.

 38. Така е , като казва Анна Мария :

  “Чудесна новина!Дано покрай този изключителен мъж успеем да се обединим и да бъде чут и нашия глас,на “бившите”хора с буржоазен произход.Три поколения едра,средна и дори дребна буржоазия и потомците им живеят в периферията на социалния,икономически и политически живот в България.Милион българи не са представени и нямат свои представители в управлението на тази страна. Posted by Ана Мария | април 3, 2014, 15:00 ”
  От себе си ще добавя : Усетих автентичното му старософиянско излъчване в далечната 1992 г, когато разменихме няколко думи за общ приятел – Сашо Руевски/Щако/

 39. Какъв наивник е българският гражданин.Почти като племената в Африка.Той не изисква,той не пита ,не поставя условия,Той се надява на поредният месия.Той ще гласува безрезервно,с една ръка ,с две ,три,четри пет до 25 май обещава да му израснат още ръце за да гласува за “точнят кандидат”
  Имам към г-н Алексиев няколко въпроса
  1.Защо като съветник на г-н Филип Димитров позволиха на ченгето Б.Аспарухов да клевети българското правителство за сделките в Македония.Пълно мълчание.След време Б.А. се извини но правителството падна от власт и България отново влезе зоната на здрача.Г-н Алексиев не чувства ли вина за провала.
  2.Вярна ли е че правителството на Ф.Д.е било пред разпад/според Пушкаров/заради вътрешни противоречия и каква е била ролята на съветниците.
  3.Каква дейност е извършил г-н Алексие за за подкрепи влизането на България в НАТО и ЕС – ключови за съществуване на България.
  4.Какви са медиините и политически проекти с К.Кеворкян/една много спорна личност с роля в задкулисието виновно за сегашното положение на България-руските проекти,разцепването на дясното,олиг.проекти/.
  5.Какво е отнашението му към засилването на позициите на България в НАТО и т.н. и т.н.
  6.Поредният проект за разцепване на дясното.Благодаря .
  Къде беше до сега.
  За найвниците ще разкажа една истинска история.
  Живко Кушев син на министъра на земед.в прав. на Муравиев-убит от комунистите.Майка му е австриика.Постъпва на работа в Балкантурист и води на Зл. пясъци немски групи .Жени се за немкиня Гизела.След 10г.внезапно се връща в България и е изпратен на работа в свинекомплекс с Силистренско.В края на 80-те години прочитам в списание Антени от Веселин Йосифов-баща на Бисера Йосифова как са разменили бълг.разузнавач Ж. Кушев за немски шпиони.След 1990 Живко Кушев се върна в София болен и разбит и умря в кооперацията в която живея в апарт. на мой близки .Неговият апарт. на ул.Солунска одавна беше приватизиран от комун.Кое го накара да служи на комунистите.Парите или принудата Мисля че и двете .Както и Симеон 11

 40. Абсолютно ясно е,че тези които няма да подкрепят Алексиев тънат в дълбок провинциализъм.Те не са се докоснали до западноевропейския и американския цивилизационен модел или са безвъзвратно заблудени,или дивото(руското) ги зове.Дами и г-да,имате ли представа какво значи да направиш кариера в чужбина?Какви качества и умения са необходими?Не разбирам защо противопоставяте Алексиев на Кънев?Аз пък въпреки,че одобрявам Радан Кънев,няма да го подкрепя,докато в РБ се мотае Кунева.Ако е толкова ценна, да съветва,но да оглавява листа не мога да преглътна.Защо Вацлав Хавел покани всички политически емигранти,а вие бягате като Дявол от тамян от българските?Всички говорят за лоби в чужбина и никой не работи за това,старата емиграция е тотално забравена.Може ли някой от вас да каже кой е Христо Статев?А дали знаете,че неговите потомци са достойни и преуспели хора в чужбина?А дали някой ги потърси,да помогнат с опита си в бизнеса?А проф.Любомир Делин?Стотици са имената на достойните българи прогонени от комунистите след 1944,та до ден днешен.25години абсолютно целенасочено се игнорират всички,които могат да пропукат руския лед,който ни сковава!Използвам гениалното сравнение на г-н Инджев!

 41. no comment…
  Алекс Алексиев: ГЕРБ е по-добрата алтернатива. Костов е гробокопачът на дясното (пред Кеворкян, ВН)

 42. Към D.Savova:

  Наистина не е моя работа да отговарям на въпроси, зададени към г-н Алексиев, но в политическата им част се изкушавам да припомня истината, че самото назначаване на Бриго Аспарухов от президента Желев се превърна в причина за първия публичен сблъсък между Филип Димитров ( и неговите съветници) от една страна и Желев от друга- още през януари 1992-ра. Моя милост например реагира остро на факта, че Соломон Паси, президентът на току-що учредения ( от шепа хора, сред които бях и аз) Алантически клуб взе страната на Желев, което стана причина за разрив между нас.
  Ужасно превратно е да употребявате тъкмо “македонската сделка” срещу съветник на Филип Димитров с днешна дата при положение, че всъщност обвиненията на Бриго Аспарухов визираха именно…съветник на премиера Димитров, т.е. целяха да го дискредитират, а чрез него и премиера.
  Съответно атаката на Аспарухов беше срещу правителството, а не с негово участие или разрешение, а му се наложи да се извини след изричното настояване на Ф. Димитров.
  Мога да кажа доста и за това “къде беше” през всичките годините след това г-н Алексиев, който е дал десетки интервюта и пресконференции в София, но действително не желая да говоря от негово име. Само с истинско учудване наблюдавам, как дори и от доказан антикомунист ( направо от международна величина), като него, се намират отново тук по-големи антикомунисти, които да го атакуват от антикомунистически позиции. Това е наистина удивително!

 43. До Ана Мария.
  г-жо, не подценявайте интелекта на българските граждани живяли и израснали в България.Това че някой е живял и израстнал в чужбина не го прави априори по умен.Колкото до г-н Алексиев той не е непознат.Емигрантите бълг.граждани имат същите права като мен и Вас.Да заповядат ,ако са с чисти помисли и открити сърца да помогнат на България в този критичен момент.

 44. Докато ние се разгорещяваме по отношение на един много спорен персонаж, комунистите от БСП, ДПС и Атака гласуваха за излизането на България от ЕС!!! И това не е четвърто-априлска шега, защото преди малко три от четирите парламентарни фракции на руската империя в НС гласуваха закон, според който Южен паток, преминавайки през България, всъщност не преминава на европейска територия и затова за него не важат законовите европейски норми на Третия енергиен пакет!!!

  Ето това е истински важната новина, колеги, а не дали Алексиев и Кеворкян работят заедно (очевидно е, че го правят) за намаляване на гласовете за РБ!

  Време е май за опелото на “европейска” България……

 45. Съзнателно не искам да противореча на домакина. Това си е неговата къща. Ако искам да агитирам за някого – да си направя блог.
  Пък и г-н Инджев познава Алекс Алексиев, а аз съм го виждал в не особено сполучливите му медиини изяви.
  Но снощи си мислех (като Шопенберг)за инициаторите – Димитър Иванов и Сотиров. Ако нещо зависи от Вас, г-н Инджев, махнете тези двамата от списъка на гарантиращите за Алексиев. Няма да намерите свестен човек, който да им повярва. И го посъветвайте да седи далеч от Кеворкян. Иначе се превръща на един Волен Сидеров – любимият душеприказчик на К.К.

 46. Г-жо Савова аз не искам да противопоставям едни български граждани на други,а напротив искам всеки да помага с каквото може за развитието на България.Бихте ли ми обяснили защо политическите емигранти не бяха привлечени да работят за СДС?А тези от тях,които се опитаха да направят контакт бяха отхвърлени директно или индиректно?Аз не подценявам интелекта на българите,но съм наясно с ограниченията,които бяха поставени пред нас и ние не можахме да реализираме потенциала си-желязната завеса изигра своята роля и ни нанесе огромни щети -икономически и духовни.Аз не съм чуждопоклоничка,но но на бялото не казвам черно!

 47. Чудя се как да го приема този А.Алексиев?! Да кажете че не се е самоопределил е малко неуместно, защото какво по-ясно самоопределение от това ,че се изказва категорично ЗА ШИСТОВИЯТ ДОБИВ У НАС.
  УДАРИШ ЛИ ЕНЕРГЕТИКАТА ,ОТРЯЗВАШ ГЛАВАТА НА МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ И РУСКАТА НИ ЗАВИСИМОСТ.
  ОБАЧЕ ОТ ДРУГА СТРАНА “ВРАГ НА НАРОДА” ВЛЯЗЪЛ В ЕЛИТЕН УНИВЕРСИТЕТ И УЧИЛ ТОЧНО АНГЛИЙСКИ, ЧЕ И ИЗБЯГАЛ??? ЧУДЯ СЕ ИЗБЯГАЛ ЛИ Е ИЛИ СА ГО ИЗБЯГАЛИ ?
  ИМАЛ ЛИ Е СДЕЛКА, АЛЕКС АЛЕКСИЕВ С КОМУНИСТИТЕ, СЕ ПИТАМ ?

 48. Г-н Инджев,
  Не ме разбирайте погрешно .Бих била щастлива ,ако прозападни хора управляват страната.Но защо г-н Алексиев не дойде на точното място в точното време /след 12 май 2013г/.да оглави и обедини десницата,когато тя беше тотално разбита.Аз/не съм член на никоя партия но подкрепям ДСБ като най автетична прозападна партия.Найстина да оставим старите неща и да гледаме напред.Но защо в последният момент ще разпръскаме прозападните гласове.За това попитах “къде беше”.Какво му пречеше да отиде на форумите на някоя от десните партии да се кандидатира за лидер и да обедини не партии А ДЕСНИ ИЗБИРАТЕЛИ.Сега 20 дни преди изборите няма да обедини а само ще разедини.А за връзката с Кеворкян направо съм смутена.

 49. Съгласна с Д.Савова.Всичи,които искат да помогнат на България, трябва да гласуват за РБ.

 50. Длъжен съм да го повторя понеже така и така съм косвено споменат. Уважавам личната история на г-н Алекс Алексиев и дотук. Но докато не представи “доказателства” на твърдението си, че Турция финансира Реформаторският Блок и същевременно не вземе позиция отностно заигравките на ББ с Ердоган той не може да бъде моят избор. Да прибавя и “симбиозата” му с агент Димитър. Който от своя страна се самообяви за пръв антикостовист когато му бише отказано да оглави предизборният щаб на СДС през 1997г. Като контрапункт случайно или да КК е пръв оръженосец на агент Буда.
  Да, няма на 100% чисти хора но след като вече четвърт век широко си затваряме очите за “греховете” на нашите трябва ли отново, за кой ли път да преглъщаме наедро пропускането на отговор на закономерни въпроси. Да изчистим един път завинаги, спорното от безспорното. Когато хвълипръцкото Бареков риторично се изцепи по адрес на Радан Кънев, кой бил, кой го познавал, с какво се е занимал по времето когато в Пловдив, колко е вярно е друга опера, оглавявал студентските бунтове срещу правителството на Жан Виденов, РК светкавично не само точ в точ отговори но го направи по начин оня милион пъти да съжали за глупоста си.
  Такива ми ти работи.

 51. Мисля, след като съм чел някои от публикациите на г-н Алексиев, че е достоен да представлява България в Европа, защото съм убеден, че ще защитава Българските интереси!!!

 52. Уважаема Д.Савова, правите ли си сметка, че робувате на рушкото внушение за многоважността на шпионажа? Наистина, постиженията им са изключителни, спомнете си само как си направиха атомната бомба, но пази Боже да си мислите, че всичко става така… Съществуват и грешки! И от тази и от другата страна! Благородството ще победи! Затова мълчете. Аз ще гласувам за Алексиев!

 53. То и Бойко Борисов е антикомунист, щото комунистите били убили дЕдо му, ама профука един млрд. лв за АЕЦ-а, изтрепа се от бързане да подпише за Южен Поток, сакън, някой да не го превари, против санкциите е, ама той е “по добрата дясна алтернатива”!?
  То и Величеството, ако го питаш, и той ще се тръшка и ще се кълне, че е антикомунист, ама за да си осигури “мъни” за комар що ли не чудотвори – то не бяха назначения на Бригадир Аспарухов, то не бяха коалиции…, ама и той – антикомунист. ПовЕрвахте му! ПовЕрвайте и сега!

 54. @ D.SAVOVA
  Като един от тези които обявиха че биха гласували с две ръце за кандидатурата на А.Алексиев за ЕВРОДЕПУТАТ, които Вие цветущо обрисувахте като “НАИВНИЦИ ОТ АФРИКАНСКИТЕ ПЛЕМЕНА” бих искал да Ви попитам:
  ЗАЩО СМЯТАТЕ ЧЕ НИЕ ВЪЗПРИЕМАМЕ ЕДИН БГ-ЕВРОДЕПУТАТ КАТО МЕСИЯ ??!!

 55. “”Пропуква се кухия брюксел, пука се и световния полицай от към отзад. Ще се разцепим и ние по дължина на Балканът. Скоро. Много скоро. Ще се броим отново.””

  Тъпарищ Дмимитър, КОЙ се пропукал наистина скоро ще се види. Затова си стягай куфарите за рАЗЗЗИЯ. Путин те “чака” с “отворени РАЗЦЕПЕНИ обятия”, за да те ПОБРОЙКА лично!

 56. Иво и колеги, не мога глава да вдигна от работа и поради това мълча като пукал, макар че темата на дискусията и равнището на коментарите са изключителни. ПРЕДЛАГАМ БЪРЗО: тъй като, май през май, ние, прозападните антикомунисти пак ще гледаме филма “много вожд-малко индианец-хич депутат”, защо ИВО не модерира един пряк или дистанционен дебат между всички десни, празападни пр. лидери, защото наистина ми иде да хвана сопата. По 5-6 еднакви въпроси на всеки!МОЧА, шиста, Турция, Русия, Украйна и т.н.?

 57. @ АНА МАРИЯ
  Разговорът за полит.емигрантите е добре да започва ВИНАГИ със Симеон II. И кого доведе. И кои доказани агенти му бяха свитата. И как реагира на това “демократичната” Бг общност по света и у нас. Кога Алекс Алексов ще събере. .150 000 гласа? Моля?
  Но ако беше подкрепил Реф.блок, било и със забележки и експертни препоръки, всеки повлиян от него глас щеше да е от полза за България.eu и във вреда на глутницата на Путин.

 58. Много ще ми бъде интересно дали при евентуалното му избиране за евродепутат независимият Ал Алексиев ще бъде и необвързан.Колко практично е да си избереш състояние на блуждаеща молекула или необвързан атом. Нещо като Фигаро тук,Фигаро там.

 59. G-n Indjev, tolkova vi uvajavam,che shte zamalcha s navedena glava sled vashite preporaki. Ako aleksiev mileeshe za BG, SHTESHE DA SE VLEE V reformatorskia blok-drugoto e falsh i demagogia za razpadane na dyasnoto i za uspeh na komunistite ,v pomosht na putinovite namerenia.jalko….razkasvate slabo misleshtite hora…

 60. Всеки българин, който се определя за антикомунист има смисъл да гласува само за антикомунисти. Лошото е , че нашата държава е комунистическа и властта е в ръцете на комунистите. Те опрделят кой да защитава интересите на тяхната власт в чужбина. И съвсем не е важно за тях дали някой е работил, учил и живял в Щатите или Русия. Оказа се, че те са внедрили свои хора по целия свят.
  Най- малко два са смущаващите фактора при Г-н Алексиев. Досега той не е казал как е избягал от комунистическа България и не се е обявил за антикомунист. Силно основателна е репликата на читателя който припомня думите му за Реф. блок и Турция.
  Всяка дейност , която не е насочена срещу комунстическата партия и комунистическата власт в Република България води до легализиране и фаворизирането на тази власт. По този начин каузата на нормалните българи пропада и комунистите никога не може да бъдат отстранени от власт. Дори и най- големия български антикомунист да бъде избран в която и да е европейска или международна институция, българите- антикомунисти няма да имат никаква полза при факта, че
  Комунистите са на власт. Те са изключително хитри и много от ходовете имсе разбират с голямо закъснение. Кой е тоз български антикомунист, който през 1990-91 г. е допускал , че организацията на нългарские турци ще служи така строктно на комунистическите бандити. Има дори среди в компартията, които смущават комунистическото ръководство и правят брожение, но от страна на ДПС комунистите нямат никакъв проблем.
  Кой е този български антикомунист и монархист, който предвиди, че Българския Цар Симеон- Втори ще служи така дисциплинирано на комунистите и проруско-чекистките среди в България и Русия.
  Няма нито един достоен български кандидат за Европейска институция, който заслужава да получи глас от наистина принципен и неподкупен български антикомунист. Игрите на комунистическата банда са съвършени. Тчно затова тя е така солидно завзела цялата държава.

 61. Стамбо
  “защо ИВО не модерира един пряк или дистанционен дебат между всички десни, празападни пр. лидери, защото наистина ми иде да хвана сопата”
  Това го подкрепям с две ръце.

 62. Edna misal ne mi dava mira, pak iskat da ni osvobojdavat bratiata za koi li pat……

 63. Shte mi se da glasuvam za A.A.-imam podobna familna istoriya,NO:vinagi sam bila yasno sinia, diasna,antikomunist,prozapadna i nikoga ne bih se oka4estvila kato”nezavisima!!!”.

  g-n I.Indzev, naistina mnogo t.n.desni triabva da gi podlozin v efir da otgovariat na mnodo vaprosi i za lustraziyata, za MO4A,za zeliya BKP-arski period i prestapleniya,-nadali 6te stignat 8 rab.4asa sa tova, no si zasluzava!!!Za6to ne se kandidatira A.A.ot RB i da zamesti M.K.?Nagledahme se na interviuta na Simeon i kevork i sega na A.A. i pak Kevork?…Ima mnogo ne6ta nad klit da se zamislim za tazi kandidatura za EU deputat, a sam 100% uverena, 4e A.A. s rakav kurikulum e /ne kato nezavisim!” dale4 po-polezen tuk-v Bulgaria!!!

 64. S edna duma-mnenieto mi za tazi kandidatura e kato imeto miNEDA-i da i ne.,vse pak moze bi pove4e da!.

 65. Опитът ми подсказва, че последните критерии, по които трябва да определя своето отношение към кандидата, са:
  – потекло;
  – живот и кариера в САЩ и Западна Европа;
  – декларативен антикомунизъм.
  Дали ерудит, обигран в политиката не е наясно относно ролята на партиите в политиката, относно това, как ще повлияе подобна “мажоритарна” кандидатура върху политическата конюктура преди изборите, както и какви са шансовете за успех?
  Според мен, подобно допускане сериозно подценява качествата на Алекс АЛЕКСИЕВ.
  Интересен е все пак съставът на Инициативния комитет.
  Тестът на СТАМБО би имал смисъл единствено в комплект с детектор на лъжата.

 66. “Само с истинско учудване наблюдавам, как дори и от доказан антикомунист ( направо от международна величина), като него, се намират отново тук по-големи антикомунисти, които да го атакуват от антикомунистически позиции. Това е наистина удивително!”
  Удивителното е, че в качеството си на такъв, въпросният господин си служи с “фактите” по комунистически, атакувайки с клевети точно политиците, при това единствените, които еднозначно и безкомпромисно отстояват принципи, които самият той прокламира. Оставям настрана фамилиарниченето и взаимния комфорт, който си доставят взаимно с агент димитър. “дедо мони” идва пак 12 без 5, този път не от Мадрид. И не цели 50+%, нито дори евромандат. Стига някой глас, който при никакви случаи не би отишъл за евразия.

 67. За мен Алекс Алексиев е толкова достоверен антикомунист с богата биография, колкото и мадридският мошенник! Не мога да се въздържа и да не го оприлича на последния разбивач на дясното, и по-точно на остатъците от дясното в бедната ни България.
  Хора, вразумете се!

 68. Г-жа D.SAV. изберете си друг обект за вашите манипулации.
  “Какъв наивник е българският гражданин.Почти като племената в Африка.Той не изисква,той не пита ,не поставя условия,ТОЙ СЕ НАДЯВА НА ПОРЕДНИЯ МЕСИЯ…..” са ВАШИ ДУМИ, цитат от ваш коментар по-горе, НЕ МОИ.

 69. Дари какво означава това десни и прозападни лидери. А с комунистите какво да правим. И те са вече прозападно ориентирани

 70. Неясен медиен продукт, който сега се активизира с цел отнемане гласове от РБ

 71. Щрих в биографията на А.А.
  Господин Инджов,този щрих е “Пандели Кисимов, революционер, писател и виден общественик”… Това ще ме накара да се поровя повече в книгите, за да се убедя в казаното. Иначе, това което знам, но в което не съм сигурен е, че
  1) книгите на Пандели Кисимов може да ги чете само човек, който знае гръцки. Той на български не е писал нищо за народа си
  2) Пандели Кисимов е бил радетел новоосвободената България да се върне и присъедини към Турция, за да може да просперира

  “А дали е така” – кой ще ни каже…
  А дали е революционер?

 72. Виждам, че темата за кандидатурата на г-н Алексиев здраво е активизирала форума в блога на г-н Инджев, което ясно показва, че съдбата на десницата вълнува много хора у нас. Затова ще си позволя да препостна един свой коментар по темата, направен под една статия във в-к “Дневник”.
  Нямам вяра на солови играчи, появили се в 12 без 5 с мотивацията и илюзията да преборят самостоятелно петата руска колона у нас, колкото и качествени да изглеждат като биография. Политиката е колективна обществена дейност, а не индивидуална дисциплина. Ето защо никога няма да дам гласа си за него, а ще гласувам за политическата сила, която си е поставила за цел и е в състояние действително да промени страната и това е Реформаторският блок.
  За месии никога не съм гласувал, няма да гласувам и сега.
  Моите уважения към г-н Алексиев, но ако е имал сериозни политически амбиции, да се беше включил в политическия живот на десницата или ако наличната не му е достатъчно дясна, сам да организира нова дясна партия. Е го, движение “22 септември”, само чака някой да го структурира като партия.

 73. Някой знае ли какъв е прагът за влизане на независим кандидат (като г-н Алексиев) в Европарламента? Като за партия ли е – тоест 6% или е различно?

 74. Много се радвам, че успял на запад човек идва и открито представя себе си с точни и ясни послания. Имам въпрос към поддръжниците на реформаторския блок, който тотално се дискредитира в очите ми след като г-жата Кунева ще е негов представител. Та може ли някой “костовист” да ми цитира някаква критика на Иван Костов към Пламен Орешарски откакто е министър-председател? Моите уважения към господин Костов, но той просто не иска да пречи на статуквото, на което принадлежи и той. Не е сериозно неулегнала личност като Радан Кънев да ни се представя за водач на консервативна партия. Аз лично уважавам себе си и не ми е приятно да ми се подиграват в лицето. Омръзна ми креатури на нашето абсолютно облъчено от русофилщина общество да ни се представят за прозападни пропагандатори.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.