Руската “културна революция” срещу прозападната ориентация на България

Има ли български партиец, който да може във всеки момент да звънне “на достатъчно високо ниво” във Вашингтон- при положение, че България е член на НАТО и официален съюзник на САЩ? Питам, защото, както ще видите по-долу, сред вождовете на русофилите има такива, които се хвалят с връзките си на високо ниво в Москва.

Задайте си този въпрос, за да отговорите на евентуалното си учудване от факта, че в България се води истинска вътрешновидова надпревара в рамките на руската пета колона за пистите, по който държавата ни бива пързаляна от Кремъл.

Една от тези писти, сред многобройните състезатели в дисциплината петоколонен марш, се оглавява от форума Русия-България на Светлана Шаренкова, която в страстно електронно писмо до депутата Кирил Добрев ( публикувано в оригинал в ivo.bg) разкрива, че била “направила” Георги Първанов ( докато е бил президент!) “лице на отношенията на България с Русия”.

Шаренкова и Кирил Добрев се ограничиха да реагират на публикувания имейл с ” не съм изпращала такова писма” или с “кой е Иво Инджев”, но писмото си е факт- нищо, че българските медии предпочетоха да не го цитират при цялата автентичност на видимия подател и явния получател.

Факт е и другото, посочено от моя милост в ivo.bg- че Шаренкова е водила(!)  неотдавна Георги Първанов на среща с външния министър на Русия Сергей Лавров в Москва.Тя, не без чувство на гордост,  потвърди това.

Можете ли да ми посочите, понеже русофилите са автоматично американофоби и пренасочват всяка критика срещу Русия към някаква извинителна аналогия със САЩ, поне един пример на неправителствена организация в България или на отделна личност, свързана с нея, която има карт бланш да организира подобни аудиенции в кабинета на американския държавен секретар?

Не можете. Няма такъв и изобщо не може да бъде правено каквото и да било сравнение на комуникацията и субординацията между руската пета колона у нас с Москва и каквото и да било подобно нещо като неофициален коридор за влияние на Вашингтон в България, дирижирано и делегирано на неовластени чрез механизмите на изборната демокрация субекти, действащи под прикритието на “културни организации”.

Няма е не е имало нищо подобно като инструмент за западно влияние не защото в България няма прозападно настроени Българи- басирам се, че са голямо мнозинство (по чисто прагматични причини), а защото няма кой да организира нищо подобно на руския сплотен юмрук тук.

Съответно на никого не минава през ум да прави многохилядни сборища в прослава на друга държава, освен на руската- многохилядните, ако не и многомилионни вече гласове в полза на Запада “просто” се виждат от мигрирането на българите. Тук обаче остават онези, чиито деца и роднини също търсят по-добрия живот на Запад, но правят всичко възможно да го вгорчат у нас по руски образец, включващ раболепие пред грубата сила, търпимост към нетърпимата корупция и преклонение пред лъжите и митовете от историята, с които се оправдават.

В статия на в. “Капитал”, поместена в Kafene.net, е казано още доста по въпроса…

Към Русия с любов

Кой е депутатът от БСП, честитил на православните славяни “победата в Третата Кримска война”

Елена Старидолска
capital.bgДепутат от БСП, председател на движение “Русофили”, издател на в. “Дума” – Николай Малинов има много функции, но въпреки това до преди десетина дни той оставаше незабелязан. На 18 март обаче във вихъра на политическите страсти по повод кризата в Украйна, към него изведнъж се насочиха прожекторите, след като честити на православните християни “победата в Третата Кримска война”. “И да напомня, че след Кримската война следват Балканите по Южния път”, каза пред БНТ Малинов.

Вместо да възприеме изказването му като удар под кръста в момент, в който социалистическата партия търси сложен баланс между русофилски настроените си привърженици и държавническия подход на крепител на правителството, председателят на БСП Сергей Станишев беше провокиран единствено от твърдението, че войната е трета, а не втора, както той знае като историк.

Малинов обаче също е историк (и само с две години по-млад от Станишев), и то завършил висшето си образование не къде да е, а в университета “Тарас Шевченко” в Киев, Украйна. Той има и защитена “кандидатски минимум” по международни отношения. Въпреки че Станишев го води с няколко обиколки – и като произход (майка му е рускиня, а той самият руски гражданин до средата на 90-те), и като образование – завършил е история в Москва, очевидно Малинов е силно повлиян от Русия.

“Разбирате ли руски”, попита той, докато разговаряхме (няколко дни след скандалното изказване) и изчете на глас стих, пристигнал в съобщение на телефона му преди минути, който завършва така: “И жизнь нужно прожить, а не просрать”.

Той е в политиката отдавна, но досега не е попадал много във фокуса на вниманието освен със сравнително дребни скандали. Неговата пламенна подкрепа за анексирането на Крим обаче, заедно с факта, че той очевидно има някакво влияние в БСП, а оттам и върху формирането на външната политика на държавата го прави интересен пример за това как Москва се опитва да печели влияние в България.

Възгледите му за отношенията с Русия, доскоро звучаха маргинално – изглеждаха като просто един от атавизмите на левицата. Днес обаче Малинов и хората като него имат друго самочувствие. Неуверената позиция на Станишев в партията и не особено стабилното правителство правят всеки глас важен. Така някогашните маргинали могат да си тананикат “Союз нерушимы…” и няма кой да ги сгълчи, защото всеки нов конфликт носи големи опасности.

“Какво означава диктатор?!”

В Киев Малинов е живял заради баща си, който по това време е бил дипломат. И служител на Държавна сигурност. В годините малко преди демократичните промени и разпада на Съветския съюз сегашният депутат е бил референт за България в градския комитет на комсомола в столицата на Украйна, а после е оглавил и партийната организация на българските студенти там.

Закриването на руския комсомол и промените го принуждават да се захване с бизнес. Може би заради ролята на президента на Русия по това време в разпада на СССР Малинов сравнява Борис Николаевич Елцин с Владимир Путин: “Путин на фона на другите международни лидери не знам да стои много зле. Това е човек, който народът си го харесва и добре управлява държавата си. Смятате ли, че някой трябва да налага на други държави модела, по който те да се развиват? Аз не мисля. Когато Борис Николаевич Елцин ходеше и пощипваше госпожиците по летищата, слизаше пиян от самолета, дирижираше оркестрите и управляваше Русия към нейния разпад – мечтата на всички русофоби, особено в Америка, тогава Русия получаваше отлични оценки за това как се управлява. Сега, когато Русия проявява характер, развива икономиката си, стъпила е на краката си, бележи и икономически, социален и културен подем, пишем тройки, казваме колко е лош Путин и трябва да му налагаме санкции.”

На аргумента, че Русия се управлява от диктатор, Малинов отвръща: “Какво означава диктатор? Православието не е нито демокрация, нито тоталитаризъм, а съборност.” Спорно е коя линия е по-силна в ценностната система на народния представител – подкрепата за русофилството или за православието. Той обаче има отговор на въпроса дали можеш да си едновременно русофил и български патриот и социалист –  “българската история е доказала, че българските русофили са българските патриоти, това е аксиома”.

“Самият комунизъм и социализъм като система е възможен именно в територия, която преди това е била православна. Защото там, където колективизмът, общността, съборността доминират, там е възможно да бъде направен някакъв такъв строй, с всичките му оценки, плюсове и минуси, грешки, докато в един свят, където цари индивидуализмът, социализмът е невъзможен”, казва Малинов, без въобще да отбелязва историческите данни, че българското общество нито е било подготвено, нито насочено натам, накъдето го тласка насила комунизмът.

Според него България е направила цивилизационния си избор още преди 1200 години от “свети цар Борис I”, а “идеалът на православна държава е Света гора”. Моделът на управлението й, твърди Малинов може да бъде използван от светските власти.

“Вълната на русофобията е тежко спъната”

Обратно в реалността – след като идеалът е православна държава, дали в думите на депутата русофил, че след Кримската война следват Балканите по Южния път, не се крие заплаха? След първата Кримска война, която според него е от 1783 г., резултатът за българските територии е, че православното малцинство е признато от Османската империя, а около 300 000 българи се заселват в Крим.

След втората война за полуострова през 1856 г. започват освободителните движения в империята, последвани от Руско-турската война. След третата – от 2014 г., Малинов твърди, че “вълната на русофобията в България е тежко спъната”. “Всички русофили и инакомислещи хора получават възможност не да сервилничат и да се държат послушно, болшинството от хората в България ще могат да говорят това, което мислят”. Според него като цяло светът тръгва към многополярност, “XXI век ще е векът на Азия, ще има друга алтернатива, различна от атлантическата”.

Триумфът на Малинов е лесно разпознаваем. Той е триумф на онези, които след провала на комунизма така и не приеха идеята за друг тип общество, но доскоро така и не можеха да формулират алтернатива, която да предложат. Сега очевидно вече могат.

Преди седмица дискусията в националния съвет на БСП за позицията на България по кризата в Украйна продължи повече от три часа на “Позитано” 20 и Малинов имаше активно участие в нея. Председателят на областния съвет на БСП в Благоевград (и член на движение “Русофили”) например беше сред инициаторите на подписка под алтернативна на официалната декларация, изработена от Янаки Стоилов, в която между другото се искаше и оставката на министъра на външните работи Кристиан Вигенин.

В крайна сметка общата позиция на България е силно балансирана – макар и не признаваща референдума за отделянето на Крим, в нея няма нито дума за санкции срещу Русия. “Мисля, че България не беше от ястребите на санкциите срещу Русия и това е правилно политическо решение, за което и аз съм положил много усилия”, казва по този повод Малинов.

Той се пази обаче от лобиране за руски икономически проекти. “Да, България е енергийно зависима от Русия, но е въпрос на България да си намери, ако иска други източници на доставки. Не знам защо за 25 години не са го решили този въпрос, а също и в Европа”, казва Малинов.

“Спасението на България зависи от това в каква степен ще развием отношенията си с Русия. Без да се занимаваме с икономически проекти, Русия е предложила на тезгяха на българо-руските отношения достатъчно интересни проекти за българската държава – АЕЦ “Белене”, “Южен поток”, Бургас – Александруполис, развитие на българските пристанища. Тези икономически проекти при едно правилно отиграване от страна на българските власти могат да донесат десетки хиляди работни места и милиарди инвестиции. Предложението не е лошо, друг е въпросът как го отиграваме, или ще бъдем против това само защото отсреща е Русия и това е против нашето възприятие за Владимир Путин”, смята депутатът, като, както е прието за руската страна в дебатите за тези проекти, премълчава икономическата им страна – колко ще струват и ще има ли някога от тях печалба и за България.

Оказва се, че мрежата на “Русофили” се простира отвъд границите на БСП – депутатът от “Атака” Станислав Станилов например е зам.-председател на движението, а по думите на председателя му в редиците му има няколко мюфтии, няколко митрополити, четирима кметове от ГЕРБ и други, общо 30 000 души организирани в 186 структури в страната. Активни са близо 100 000. На ежегодния събор в местността “Копринка” през септември се събирали над 10 000 души.

Въпреки че твърди, че движението е неправителствена културно-масова организация, регистрирана в частна полза, понякога им се “налага да провеждаме и обществено-политически мероприятия – събрахме над 150 000 подписа срещу разполагане на американските бази, както и подписи за запазване на паметника на съветската армия – за един месец 54 000 подписа само в София. Направихме две кампании в подкрепа на референдума за АЕЦ “Белене”, но те не бяха агитация за или против проекта, а само да се участва активно в допитването”.

През 2013 г. пък са разкрити над 470 кабинета в детски градини за изучаване на руски език, за което движението е получило 10 000 евро гранд от фондация “Руский мир”, учреден с указ на Владимир Путин през 2007 г. Финансирането на повечето инициативи обаче е чрез членски внос, твърди Малинов.

“Руский мир” е интересна организация, създадена да разпространява руското влияние в някогашния съветски блок. Според балтийския център за разследваща журналистика Re:Baltica фондацията се занимава с организиране на културни събития, издаване на книги и учебници, и разпространяване на филми, които често премълчават, или омаловажават тъмните страни на Съветския съюз.

“Важно е да има кой да те предложи и да няма кой да те задраска”

Определя се като политик, който не се бори за пари и власт. “От малкото изключения съм, които ще влязат в политиката по-богати и ще излязат по-бедни”, твърди депутатът. Той се появи в политическия пейзаж през 2005 г., когато беше на шесто място в една от софийските листи на БСП и за няколко месеца, в края мандата на тройната коалиция стана народен представител. За около година от края на 2008 г. той беше в борда на държавното тогава дружество “Булгартабак”.

Тогава възникнаха съмнения за конфликт на интереси, тъй като по това време притежаваше няколко марки цигари, една от които тютюневото дружество произвеждаше на ишлеме. Малинов обаче твърди, че е приключил с търговията с цигари, преди да влезе активно в политиката през 2005 г. Година по-късно той беше за кратко и председател на борда на “Пловдив – Юрий Гагарин БТ”, фирма част от холдинга. По време на управлението на Сергей Станишев Малинов беше избран от ръководството на БСП за издател на партийния вестник “Дума”.

Сега, освен издател на “Дума”, “Монд дипломатик”, “Съвременен показалец” и др., е и представител “за България и не само” на 11 рускоезични телевизии, а и “консултант към няколко фирми, които са свързани с доставки на спомагателни материали и машини за цигарената индустрия”. Чуждестранните си партньори от Виетнам, Китай, Индия и Беларус, някои от които оперират и на българския пазар, съветва само за дейностите им в чужбина.

Познава депутата от ДПС Делян Пеевски покрай издателството на в. “Дума”. “Няма как да бъда близък с човек, с когото се виждаме или чуваме не повече от веднъж годишно. Той е основен играч в разпространението, ние сме във финансово икономически взаимоотношения с неговите фирми, абсолютно нормално е да се познаваме и да можем да се чуваме”, казва Малинов.

За кариерата си в БСП твърди, че “много е важно да има кой да те предложи, но и да няма кой да те задраска”. Тръгва от партийната организация в район “Илинден” в София, когато председател на Градския съвет е влиятелният Румен Овчаров, но казва, че никой не го е посочвал. “Не съм от най-незабележимите.” По адрес на бившия министър на икономиката коментира – “изградихме добри отношения с него, след като той престана да бъде министър”.

През октомври м.г. Малинов опита да оглави софийската организация, но изгуби от Калоян Паргов с разлика от 14 гласа, по-късно стана негов заместник. Малко след това в кулоарите на парламента се заговори, че Малинов е сърдит, защото не е получил подкрепа от Станишев и затова не идва на работа, и застрашава кворума. Депутатът отрича, а също и твърди, че никога не би използвал положението си на издател на “Дума” например за личната си кариера.

По неофициална информация БСП отпуска около 50 000 лв. месечно за издаването на партийния вестник, което според критиците на ръководството позволява на Малинов да използва “Дума” за престиж, без да влага лични средства и усилия.

Депутатът обаче отговаря, че месечната издръжка на изданието е 200 000 лв., от които освен субсидията на партията около 30 – 40 хил. лв. са постъпления от реклама и абонамент. “Останалото е грижа на издателя.”

Вестникът обаче преди четири години стана арена на сблъсък между него и зараждащото се тогава АБВ на Георги Първанов. Заради противоречията тогава Малинов уволни главния редактор и бивш депутат Ивелин Николов.

“Смятам, че създаването на АБВ извън БСП вреди на БСП. Съгласен съм с много от нещата, които казват, но те трябва да бъдат обсъждани в рамките на партията, в конгреса. Още през 2010 г. казах, че такова нещо няма – нито риба, нито рак. Животът доказа, че съм прав”, казва сега Малинов.

На въпрос дали не ревнува заради известната близост на Първанов с Русия, той отвръща: “Пистите, по които аз и Първанов тичаме, са съвсем различни – той иска форум, площадка за дискусия, за разговори, за очертаване на перспективи за следващите 20 – 30 години, докато движение “Русофили” е културна организация. Няма такъв тип състезание – кой е по-близък до Кремъл, защото той говори с едни хора там по-добре, пък аз със други. Да, мога да се обадя на достатъчно високо ниво в Кремъл по всяко време.”

28 мнения за “Руската “културна революция” срещу прозападната ориентация на България”

 1. Не знам как им се събират в устата думите православие и комунизъм на другарите. За всеки вярващ човек това е богохулство. Как няма журналист да го попита знае ли другарят как благосклонно е гледала комунистическата власт на православните вярващи българи. И как от любов към православието е избивала православни свещеници.

 2. Без коментар:

  “Запис на телефонен разговор между руски дипломати – посланикът на Руската федерация в Зимбабве и Малави Сергей Бахарев и посланика в Еритрея Игор Чубаров, се появи в YouTube.

  В него двамата обсъждат резултатите от гласуването в ООН на декларация за Украйна и актуалната обстановка в Крим. В хода на разговора двамата се шегуват, че Русия няма да се успокои, докато не анексира Каталуния, Венеция, Шотландия и Аляска, съобщава в. “Преса”.

  Игор Чобаров развива мисълта си: „..Латвия, Естония и други европейци, а така също и румънците, и българите, ще ги натирим където трябва..” В отговор Бахарев отговаря, че е по-добре, вместо с България и Румъния, да се заемат с „пусти райони“ като Калифорния и Маями.

  Чубаров: “Да, прав си, в Маями 95 процента са наши граждани… Имаме пълно право на референдум…

  Бахарев: Както и в Лондон…

  Чубаров: Прав си… Засега ще оставим румънците и българите, да си висят в Евросъюза…

  Бахарев: Заедно с прибалтийските лайнари…

  Чубаров: Говорих наскоро с посланика на Евросъюза, той ми казва: “Слушай, вземете си обратно румънците и българите… А аз му казвам: “Не, няма да стане”…”Сърбайте им попарата”…”

  Слушайте в Ютюб и се радвайте как посланиците говорят за това как натискат отделните африкански страни да гласуват в ООН против резолюцията осъждаща анексията на Крим:

  http://www.youtube.com/watch?v=xJK00daiKD8

  Признанието, че европейският посланик ни предлага обратно (заедно с Румъния) на Путин е от 4 м.25 сек. до 4,40.

  Там сме си, спокойно, не сме мърдали от руското блато!

 3. Blgarofili i bulgarofobi – shte poznaete razlikata po otnoshenieto im kum moskva i suvetskite pametnici na luzhata zamursiavashti do dnes prostorite na nashata rodina.

 4. Г-н Малинов звучи като историк от “Историята” с главно предназначение да служи на пропагандата – по същия начин, по който някои пишман физици виждат математиката единствено в служба на физиката.
  Тезата, която застъпва г-н Малинов, е толкова досадна и изсмукана от пръстите, и толкова изхабена в служба на класически имперски амбиции, както и толкова силно опровергана директно за всеки човек, посетил страни от католическия свят и видял качеството на живота там във всичките му аспекти, че не си струва да се налива вода в толкова похабена мелница на словото от отдавна отминал свят.
  Но мен лично, като роден православен, особено много ме дразни една специфика на съвременния статус на това разклонение на православния клон на християнската религия – той е резултат точно от масивната експлоатация на вярата на хората в интерес на агресивна имперска политика ТОЧНО в Русия – силово създаване на външен изглед за единство на народа, прерастващо в съответна индивидуално имплантирана схоластична схема в отделните хора. Този подход директно води до поне две, според мен, ужасяващи следствия: 1. Всяка обществена организация, белег на човешкия прогрес в нормалните страни, в православните, и в частност в Русия, неизбежно “завива” към някакъв тип феодализъм; 2. Създаденото по този начин “единство” в православния свят е мощен трамплин за забогатяване на агресивни невежи за сметка на зомбираното с “ценностите” на изкуственото единство мнозинство от хората.
  Няма как да бъдат създадени удивителните технически образци на западна Европа, източник на реален прогрес в живота на хората, чрез индивидуализма, за който така уверено говори вероятно технически несведущия г-н Малинов. Докато руската схоластика в техниката винаги изродява творенията на напредничавите им (индивидуални) умове до някакво яко, тежко и с недоизкусурена ефективност творение. На този фон думите на г-н Малинов звучат така: На Запад работят колективно, а живеят индивидуално, а в източното православие работят индивидуално, а живеят колективно. Който помни естеството на нашия реален социализъм, би се съгласил поне с втората част на изречението.
  С риск да стана прекалено многословен, бих разказал една случка от пребиваването ми в малко белгийско градче – Дейнзе. Там всяка събота, точно от 8 ч. до 12 ч., до сградата на градската полиция, се разкрива пазар, на който се продават стоки директно от производителя, качествени и евтини, предимно зеленчуци, месни и сладкарски произведения, както и текстил от малки кооперативни производители от селата. На този пазар се стича голяма част от населението на Дейнзе. Една сутрин наблюдавах следната от балкона случка – голям Мерцедес, управляван от доста възрастна дама, паркирайки на заден ход и малка скорост, някак удари (според мен просто докосна) друга възрастна дама, зазяпала се нанякъде. Последната изпищя! До пазара имаше паркче, пълно с пазаруващи. Когато чуха писъка на ударената възрастна дама, кой където беше, пуисна на земята обилието пакети, които носеше, и хукна към местопроизшедствието, включително и продавачите зарязаха сергиите си. Изправиха дамата, изправиха я, успокояваха я, порусиха я с вода и пр., извикаха линейка. Жената бързо се изправи, оказа се, че и няма нищо, линейката дойде веднага, лекар и санитар я прегледаха (в присъствието на ВСИЧКИ струпани) внимателно и опитаха да я въведат в линейката, но тя отказа, благодари на всички и им се извини за безпокойството. През цялото време другата дама, предизвикала инцидента, беше най-активна в помощта на пострадалата. И когато всичко приключи, хората бавно се върнаха към изоставените си пакети, покрили навсякъде алеите на паркчето.
  Та такава е западната индивидуалност на обикновените хора – т.е., както се казва в онзи виц “Как без Комсомол сте подивели толкова?”

 5. Както се вижда – това е една типична биография на “НАШЕ момче”, и НЕ случайно Едина Русия на Путин е доминирана от също от НАШИсти.
  Едни и същи номенклатурни корени, едно и също номенклатурно “израстване ” и в нАуката и “бизнеса”…..
  И все пак като историк НЕ струва , щом не знае ,че национално-освободителните движения в Османската империя НЕ са започнали след Кримската война, като по този начин обижда най-малкото сърбите, гърците , румънците …….
  Но к’во да го праиш ,като си е “наше момче”…..???…..
  Все пак “нашата” пропаганда не прощава дори на “нашите” момчета и момичета………………

 6. Последните две изречения са показателни. Съжалявам, че в България има много хора облъчени от влиянието на такива като тях.

 7. Да, всички русофили са родоотстъпници. Не се шегувам и не иронизирам. Всъщност би трябвало да сме Българофили. Само че както споменава г-н Инджев привържениците на САЩ и ЕС са такива по прагматични причини – защото искат да живеят по-добре, както по-добре живеят хората в тези страни. Нищо не ни свързва със САЩ или ЕС, освен желанието да достигнем техните стандарти на живот.
  Но хората, сляпо развяващи руското знаме, мисля че трябва най-после да го приберат и да го сложат редом до френското, американското, китайското и пр.и да извадят и развеят българското знаме. Да, руснаците са православни, да – на тях дължим освобождението ни от османско иго, но започвам да си задавам въпроса колко века трябва да плащаме за това. В крайна сметка какво добро сме видели от тях след освобождението!? Първо са спомогнали да ни разпокъсат, а после са ни натресли насила комунизма, без който сега щяхме да сме една нормална европейска държава.
  Защо има хора русофили??? Защо трябва да има изобщо някакви “фили” и “фоби”??? Колко от тези русофили са пратили децата си в Русия, и колко от тях в САЩ и Европа!?
  По време на турското робсто не са ли гледали една голяма част от българите на себе си като втора ръка хора, хора които трябва да прекланят глава пред турчина, а султана и османската империя са нещо велико. Така както им се е набивало в главите. И по какво се различават съвременните русофили от тези поробени българи – не смятат ли те, че Русия е велика, че Путин е велик, а ние българите трябва да сме благодарни, че такава велика държава да ни е покровител и господар…
  Преди години малка България в лицето на Иван Костов каза “НЕ!” на руските самолети над България, и Русия с цялото си величие остана с пръст в уста пред цял свят. Е, после май се погрижи въпросния премиер да не изкара втори мандат, но поуката остана. Една малка България може да накара всяка една велика сила да се съобразява с нея – това е силата зад теб да стоят ЕС и НАТО.

 8. Страшно ми е да си помисля какво качествено изменение ни очаква след огромното русофилско натрупване. Имам чувството .че тези ненаситници са като един нефтен разлив в морето,задушавайки всичко живо,като всеядни орляци скакалци ,оставящи пустини след нашествието си.Може би коментара ми емоционален,но страшно/пак повтарям тази дума,защото имам лични наблюдения/са се активирали и желязната им прегръдка застрашително се затяга.

 9. След такива “православни” лекета, на човек му иде на драго сърце да стане католик.
  Зер нищо хубаво не сме видели от това Православие, че то и без това е овчата кожа на гърба на имперска Русия… пък и Православието е най-здравият клин в общността на Християнството.

 10. Страхотна статия, страхотни коментари! Отнасящи се за нашата си 5-та колона на империята.
  За мен , най-ярък пример за сегашната руска “културна” революция са:
  1. писанието на Дмитрий Рогозин в неговия си Twitter:

  “Ако си мислите, че благодарение на вашите визови санкции, сте се освободили от мъката да видите у вас мен и моите колеги, то искам да ви уверя, че руският военнопромишлен комплекс има редица други начини да се придвижва по света – освен екскурзиите с туристическа виза”

  източник:
  http://clubz.bg/2453-trqbva_li_j_viza_na_ruskata_armiq

  2. телефонният разговор между двама съветски, пардон руски посланици:
  http://clubz.bg/2471-ruski_poslanik_da_zavrem_bylgarite_s_shutove_tam_kydeto_im_e_mqstoto

  И това е само за сега.
  Какво ли още ни очаква!?

 11. Записан разговор межу двама руски дипломати:

  After this, Chubarov says Russia will make a move for “all those fucking border countries”, such as Estonia, as well as Romania and Bulgaria. He adds that the head of the EU mission to Eritrea had jokily said in a recent conversation that he wished Russia would “take back” Romania and Bulgaria.

  Източник: http://www.theguardian.com/world/2014/apr/04/russian-ambassadors-catalonia-venice-scotland-alaska-annex-crimea

 12. Абсолютно съм сигурен, че читателите на този блог предпочитат тази култура:

 13. Слушам , говорят , Хималайската сол била страхотна ..Каква сол ,кой мисли за сол…..Най – добрата сол ….е съветската сол …Соли яко …не се предава ,,Осолената “колона …..

 14. Имал три вида русофили:русофилици(болни),рублофили(национални предатели),и русорубладжии(мелези от предните два типа ).Първите-да се лекуват, вторите и третите в затвора ,в затворническа болница или в Сибир.

 15. Четейки, нямаг сила да го изкарам докрай интервюто на таварищ Малинов не мога да проумея как през 21 век, в страна член на НАТО и ЕС може да има толкова откровен идиот при това депутатин. На него от мен само това. Българският народ никога не е славил като вярващ. И независимо от това бащите на горния кретен преследваха неистово и най-малките проявления на религиозните българи.
  Мерзост изливаща се в турлю гьовеч на полуистини и откровени лъжи без никакъв срам.

 16. До блогара ММ.”лошия” Костов освен,че
  не допусна руските самолети да преле-
  тят над България за Сърбия и Косово,
  като каза НЕ,а така също каза НЕ и на
  Америка като не приехме бежанци от
  Косово.Затова за мен Костов бе най
  добрия министър председател и държав-
  ник.ПО ЗДРАВ!

 17. България не е прозападно ориентирана, защото е комунистическа държава и властта е комунистическа. Комунистите може би флиртуват с някаква прозападна ориентация, но са си комунсти и предани на руските чекисти. Това че пускат по някоя ” антируска фраза”, съвсем не ги прави истински прозападни хора. Същото направиха и с българския антикомунизъм- впрегнаха го в техен впряг за да им служи на тях. И съвсем испешно им служат еазни сдс- ри и дпс-ари и дсб-ари.
  То бива наивност българска, но нашата е на световно ниво.

 18. Илия Павлов се заблуждава за Иван Костов. Беста за самолетите е токова тривиален и постен, че е направо смешен. Костов не е антикомунист. И затова не пипна дори с перце нито символите на съветската агресия , нито комунистическите престъпници.
  Една страница, , един ред не извади от комунистическите архиви. Един комунист не беше попитан откъде тези банки и милиони долари
  И заспалите маси по комунистески маниер постояно цвилят колко успешен премиер бил. И колко юнашки загуби изборите и никога няма да се върне на власъ СДС. Някакво опианение е обхванало токова много хора. А какъв премиер щеше да бъде ако беше спечелил изборите

 19. “…още преди 1200 години от “свети цар Борис I”, а “идеалът на православна държава е Света гора”.”
  Ха-ха-ха! Ще го видим “господинът” с неговия “колективизъм” какви са му “съмишлениците”! Ама той дали ще може да разбере?!

 20. Главният идеолог на Путин/Лавров говори за присъединяване на цяла Европа към Русия, за да бъде спасена от гей браковете, Фемен, Пуси райът, имигрантите и т.н.

  Също така съвсем открито говори за установяване на руски пети колони колони в Европа с пари от Газпром.

  Крим е само началото!

 21. ANTIKOMUNIST
  NE SI NIKAKAV ANTIKOMUNIST
  NAPRAO SI *ТАVARIST*
  EDNO I SASTO POVTARIACH
  OGRAMORI SE MALKO
  ZA 4 G. SDS KOLKO NESHTA NAPAVI GLASUVA SE ZA MAHANI NA MO4A.OTVARIANE HA DOSIETATA ZAPO4NA NO DOIDE ANTIKOMUNISTTA SIMEON 2 I SPRIA VSI4KO.KOGATO ISTINITE GOVORIA I KOMUNISTITE*KATO IEB* MAL4AT
  BES UVAGENIE

 22. Алеко, велик си! Как се сети да постваш това видео!? Два пъти изслушах валса заедно с аплаузите и си тръгвам за дома с чудесно настроение!! Да си жив и здрав!

  Госпожа Савова, съветвам Ви приятелски, не се занимавайте с тролове. С тях дискусия не става. Те обслужват служебно по няколко блога и всички са “анти-комунисти”. Надявам се, да се съгласите с мен.

 23. kirov | април 5, 2014, 18:59
  Благодаря за благодарностите.
  Велика е тази култура, която показва на света таланта на двама представители на малки народи – фламандецът Андре Рю и уелсецът Антъни Хопкинс. Които не дрънкат оръжие, не заплашват останалите, а са граждани на света.
  Допълнително ме впечатли, че валсът е композиран от Антъни Хопкинс преди 50 години.

 24. Таня Стоянова | април 5, 2014, 18:36
  “Подполье мултиплицируется!”
  Точно! То не бяха “антикомунисти”, то не бяха всякакви -исти и глисти.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.