Нагломерът на един опиянен от безнаказаност ментор на прехода

Като победител се държа героят на телевизионния репортаж, излъчен тази вечер по Би Ти Ви по повод, който е доста срамен за всеки човек, способен да изпитва срам.

 

Ако можех, бих избегнал споменаването му поименно, за да не захраня отново с фалшиви основания адвокатите на пияницата, които определят възмущението от поведението му като „донос”.

 

Но няма как: става дума за прославения вече, трижди пияния професор Драгомир Драганов: университетски историк, войнстващ русофил, бивш червен депутат и социалдемократстващ малко по-късно неуспял инициатор БСП да бъде дублирана с нещо подобно, назоваващо се „Евролевица”.

 

Същият беше виден сътрапезник на всесилната проруска корпорация „Мултигруп”, а по време на (и след ) разпада й- чест коментатор в най-тиражните български издания ( като в. 24 часа”) по всякакви въпроси.

 

Изобщо- ментор от онези ментета, които изментиха доста народ, за да не кажа-целия.

 

Същият е сред бащите на законодателния ни преход към демокрация, сделана по калъпа на своите бащи.

 

Вече трети път Драганов п(р)опада с алкохолен публичен „подвиг” в полезрението на масовата публика- два пъти по линия на КАТ и веднъж с документални кадри, разпространени от студенти като видеозапис на безпаметното му пиянство насред Алма матер в София.

 

Гледах просълзения му от обида поглед в предишното негово  телевизионно интервю, в което той заклейми изобличителите си като доносници, които искали да го дискредитират ( все едно, че те са се натряскали като свини в университета, а не той!). В онзи поглед сякаш се отразяваше цялата перверзия на т.н. преход, през който фашизоидните болшевики заклеймяват като фашисти своите опоненти при всеки остър публичен спор.

Този път погледът му имаше друг нюанс- нямаше и сянка от самосъжаление вече. Успя в няколко изречения да счупи нагломера!

 

Не бил шофирал пиян, а ( бидейки пиян) само паркирал.

 

Паркирал на някакви си няколко стотин метра и „веднага” бил спрян.

 

От паркирането му нямало да произтече заплаха за никого, освен за кучката на задната седалка.

 

Една жена ( като репортерката насреща) разбира, че му се полага точно той да паркира, щом жена му го е помолила- щото от другия пол не го могат паркирането ( за разлика от пияните професори).

 

Не си е броил питиетата преди да седне пред волана, но ги определя сумарно на 100 грама водка.

 

Ял таратор, а той без водка не бил таратор ( интересно, ако беше хапнал и салатка?!).

 

Нямало как да е имал 2,4 промила в кръвта, защото с толкова много алкохол би трябвало да пълзи ( а той напълно легитимно, защото имал само акт за предишно пиянство и имал законно право да шофира) си паркирал без да пълзи.

 

За финал гордият с правотата си професор обобщи, че срещу него държавата води война на унижение, защото бил „критикар” на МВР.

 

Да беше каруцар, а той виден другар!

 

Учи младите на своята интерпретация за историята, а всички останали образова как да наглеят дори и в момент, когато би трябвало поне за миг да сведат виновно глава.

 

За пореден път декларирам, че не ритам падналия- а и той се държи като всички ние да сме паднали от небето.

 

В случая не ритам, а питам как е възможна такава наглост- не е ли тя еманация на цялата безнаказаност, царяща в нашето общество по отношение на демонстративната безотговорност за вината, която другарите не пожелаха да поемат „без мезета”?

 

 

 

 

 

31 мнения за “Нагломерът на един опиянен от безнаказаност ментор на прехода”

 1. Не зная какви са правилата, нравите и обичаите в престижните университети в цивилизованият свят, но едва ли бяха търпяли такива прояви на “професор”, като нашия хубавец. Като имам в пред вид многократните му рецидиви в тази насока, той би трябвало отдавна да е отлъчен и забравен, като университетски преподавател във всяко едно учебно заведение.

 2. Наглостта на комунетата иде от това че отрекоха религията. А моралът в нормалните общества минава в една или друга степен точно от там. В резултат имаме тези тотално нагли индивиди за които няма нищо свято (освен партията хранилка разбира се).
  На запад викат “communist scourge” – комунистическа напаст, бич. Да, рак на обществото е. Наскоро от европейската централа ни критикуваха за липса напредък и неспособността да носим отговорност. За нас израсналите сред тези наглеци е напълно ясно защо е така. Въпроса е как отново да се създаде общество с нормална ценностна система която комунетата категорично съсипаха последните 50-60 години. Ако има отговор то той непременно включва изрязването на този рак.
  А ти Иво си един от малкото хирурзи.

 3. И тоя нещастник-бесепар пияница, беше написал през 1990 год във вестника, че “СДС означава Стани Да Седна”. Червен боклук нещастен…

 4. Хак му е такава известност на известния професор-пияница! Този коментар за опиянения ментор трябва да обикаля медиите, а не той самия да се показва по екраните, вместо да търка наровете.Но къде ти – показвайки едни и същи лица до втръсване нашите телевизии се превърнаха в рекламни пунктове за раздел/ител/но събиране и демонстриране на подобни нему опиянени и обогатени от прехода типове.

 5. Извинявам се че отново пиша, но да допълня предишния си коментар – като този нагъл и безочлив боковски наследник- сега дипломат, където “поема вината с мезета”-червен боклук, като баща си…

 6. Безчестие е думата за българското общество. Въпросът е вече : “Кой е Джон Голт?”

 7. Гнусс-сс-с! Но, бъдете сигурни, като си знаем нашето “правосъдие”, нищо няма да се случи на тоя самозабравил се червен екскремент! Пак ще раздава акъли и морални критики от 1-та страница на парцала “24 часа”. И студентите му ще цъфнат в аудиторията, защото пияният търтей друго освен 6 не пише-купува си спокойствие. Това да не е Америка, където сума ти знаменитости потъркват нара за пиянски изцепки зад волана! Тук мутра, комуняга, виден престъпник (то е едно и също), мутреса, ритнитопковец, чалгар са недосегаеми н пътя. В Швеция, повтарям – в ШВЕЦИЯ!, освен линейки, пожарни и полицейски само 4 автомобила имат право на специален режим на движение.Но там упраляват не такива като комунягата пияндурин.

 8. Според мен, не може да се вини свинята, че е свиня. Нямаме основание да й се сърдим, че грухти, че дриска в копанята си и после плюска, че обича да лежи в лайната си и, че вони. Престъпници са онези, които са изкарали въпросната свиня от кочината, вкарали са я в Алма Матер, хабилитирали са я, облекли са я в права на ментор и морален съдник и отказват да си я приберат обратно.
  Вина имаме и ние, които търпим свинщините и дори плащаме на свинята да “образова” децата ни как да грухтят “правилно”!

 9. Една моя приятелка го нарече зрагомир Драганов-лапацалото!
  Горкия той!Почти като в оня виц:”Излизам си тихо и кротко от кръчмата и един простак ме настъпъ пэ ръцете.”

 10. Без да съизмервам вижданията си с Иво Инджев, искам да споделя ,че ПРОФАНесор Драганoff е известен на академичната общност като най-големия трезв алкохолик сред комуналните историци.За мен той е съвременния вариант на комунистическия Бай Ганю, който за разлика от оригинала гледа с надежда сам на изток, защото само на няколко стотин километра от българския бряг /п-в Крим/ вече има милиция, а при нея както знаем престъпления и престъпници няма, а за пияни шофьори да не говорим. А в действителност е жалко на подобни нищожества да им се дава трибуна ,но за съжаление метастазите на комунистическия рак ,наречен преход ,възползващ се от демократичните ценности на западната цивилизация, са се настанили навсякъде в обществото ни. Надежда за бъдещето на държавата ни са онези млади хора , които се престрашиха и показаха истинското лице не само на т.н. преход , но и на такива като Д.Д. Затова смятам ,че резултатът от работата на МВР и Прокуратурата по казуса пиандето Д.Д. ще е съобразен със Закона за движение по пътищата и то в максималния му размер. Вярвам също, че ръководството на СУ ще бъде адекватно на заветите на създателите на Алма матер и ще помогне на г-на да се пребори с проблемите си в съответното лечебно заведение.

 11. Този самозабравил се БОКЛУК не бива да бъде сравняван с някой беден честен човек който кара каруца за да изхрани челядта си. Този “професор” е просто нагъл ПОМИЯР!

 12. Емблематичен пример на демагогията на другарите болшевики – крадецът вика “Дръжте крадеца”!
  Тези хора са закърмени с двойния аршин за мерене на собствените си простъпки, и тези на другите, особено ако другите не са техни другари (по чашка или по оръжие – за тях няма разлика).
  Възмутително е не само наглото поведение на подобните на “професора” Драганов. Възмутително е, че подобни екземпляри на човека “учат” и “образоват” нашите деца!?! Няма как с “учители” като Драганова и подобните му ченгета в университетите в България децата ни да се образоват! Няма как това да става.

 13. Това е нивото в най-големия и от толкоз десетилетия подопечен на 100летната старица-мръсница БСП/БКП университет в България. Колкото за този изтърсеняк драганов (комплимент му правя като го наричам така, защото той е нещо далеч по-долно) той е едно въплъщение на партията на която принадлежи в буквален и преносен смисъл, на столетната си извратена майка кърмилница. Такива изродчета ги е нацвъкала тази пачавра – кой от кого по-отвратителни.

 14. Ето затова т.н. сегашен “елит” на България “рита” срещу Запада и ни “тегли” здраво към руския модел.

  Западът изисква правила (закони) и стриктното им спазване (върховенство на закона).

  При руския модел – обратното: ако си сред слугите, гъзоблизците, ибрикчиите и блюдолизците на властта, можеш да си позволяваш почти всичко. Нашият “герой” например нямаше да бъде санкциониран от КАТ, нямаше да се даде гласност на “произшествието” и в крайна сметка щеше да му се даде възможност да пиянства и безчинства на воля. Сиреч, щеше да бъде поставен в привилегировано положение по отношение на “обикновените” граждани.

  По западните правила този “юнак” отдавна щеше да бъде лишен от правото да управлява МПС и отдавна щеше да бъде освободен от работодателя си…

  Накратко: западният модел дава възможност на “изправените” хора, разчитащи на собствените си сили, способности, знания и предприемчивост да се издигат в социума; руският модел издига “наведените” хора – слугите, тези, които в честно състезание нямат никакъв шанс да успеят.

  В България обаче моделът е смесен – преобладаващо руски с елементи на западен, което буквално “трови” живота на “елита” ни. Големият стремеж е да бъдем потопени изцяло в руския модел, а доколкото има някакви европейски правила (няма как – България е член на ЕС, откъдето постъпват доста средства за “усвояване”), те да бъдат единствено проформа, на хартия.

  Въпросът “Запада или Изтока” трябва да бъде решен!

  Ако ние, гражданите не успеем да изринем от управлението на страната цялата паплач от последните 25 години и да наложим западните стандарти, за достойните хора няма да има никакъв шанс за нормален живот в родината ни. Това означава да се изселим в нормалния свят, позволявайки България да се превърне в колониална на Русия република на несретниците.

  Но как да оставим тази прекрасна земя на “наведените” човеци!

  Много по-добре е да запретнем ръкави, да вкараме “прасетата” обратно в кочините им и да си подредим държавата.

 15. Този боклук да го е гнъс човек да го заплюе. Жалко русофилско нищожество, това пишман-професорът Драганов.

 16. СУ “св. Климент Охридски”, ако желае да запази лика си на най-престижен български университет, трябва да прекрати “по взаимно съгласие” или да отпрати ДД в друго ВУЗ(такива наспори Партията, няма да остане безработен). Всеизвестно е , че катедри и преподавателски места вече служат за удобен пристан на подходящи и удобни хора. Но тия , дето крепят и потдържат такива “видни интеректуалци”, не виждат ли, че те колкото и полза да им пренасят с “политическата си ориентация” и “исторически интерпретации”, толкова и вреда нанасят на морала на младите хора независимо от убежденията им? … А дали това не е основната цел на висшата академичната общност? … Или тя е готова, зареди “честа” на СУ, да продължи да си затваря очите. Ако той – ДД, няма срам, ако затварящите си очите в СУ нямат срам, то поне инстинкт за благоразумие нямат ли?

 17. Toй – Драго Натото, още много преди матрялът в РъБъ да има и хабер за предстоящата демокрация (разбирай окончателното разграбване от 100-те семейства потомствени каскет-милиционери), беше проводен като стипендиант на НАТО да учи как се прави социализЪм с човешко лице. Явно е имало интифа да го гудят на виден ръководен пост в бъдещото планирано “спонтанно” разбъркване на комун-милиционерското блато. Hо Драго фили водката повече и от рассеята. Та работата се разсъхнала.
  “Да беше каруцар, а той другар”, обобщава размазващо авторът. Но, г-н Инджев, кой от другарите, самообявили се за “елит” на РъБъ Милиционеристан, не е каруцар? Ако ми посочите поне 1, ще си изям шапката без сол.
  Трагедията ни е, че онези, които знаят кой е Джон Голт (и Айн Ранд, и са чели “Атлас изправи рамене”, или поне са чули за него), търпеливо, покорно и толерантно търпят подобни комун-милицейски недоразумения да ги “представляват” и управляват!

 18. Внесто по медиите и в частност по БТВ, да създадат условия за нетърпимост към каралите пияни, и то при толкова много жертви на ПТП в България, те ги оправдават публично.Срам и позор за такива медии.Никой не трябва да е по-голям от закона.А този Драганов, ще продължава да пие и да преподава и да кара и да хапва таратор с водка- нова неизвестна рецепта, дотогава, докато обществото каже – СТИГА.

 19. Koy e vinoven za MIZERIATA V BG ?? Do 1939 g. BG e sred parvite v Evropa!!! 1944g. komunistite uzurpirat vlasta i podlagat naroda na ujasen genotzid!!! I tova do dnes !! Vinovni sa gadovete ot BKP , tehnite sateliti : DPS, ataka, BBZ, Ref. Blok, CHERVENI PODLOGI kato SKORPIO , BIBITKO, FLINT, BATKO, VELEMIR I DAVLAT rushat sistemno naroda y stranata !!!
  I obviniavat DESNITE !! Kakva naglost !!! Nie demokratite shte izchistim zavinagi tazi IZMET ot BG i ot Evropa !!! Smart na stalinizma i putinizma!! Smart na komunizma!! Da jivee DEMOKRATIATA!!

  Mohamed Said Sbay , sedesar

 20. Здравейте, изненадан съм от позицията Ви приятно. Винаги съм се съмнявал във Вашата искреност към критиките към комунизма.

 21. Демократ,у нас за съжаление има доста антикомунисти,но няма антикомунизъм. Няма никакво противопоставяне на комунистическата паплач.Никой или почти никой не призовава за организиране на антикомунистите и започване на политическа и морална борба срещу комунистическата партия,но по културен,мирен и законен начин.

  Антикомунистите в България не са организирани и нямат организация.
  Ако си действително “седесар”,не си антикомунист.СДС ни излаъга като за световно защото не знаехме,че ръководството му е от хора на комунистите и ДС. Не беше направено абсолютно нищо когато СДС беше на власт.Един-единичък документ на тайните служби не беше изваден.Крадците на парите на хората не бяха дори попитани за нищо. Нито Тодор Вълчев,нито Л. Филипов,никой от тези крадци не беше попитан къде са парите на държавата и народа.
  Целия измамен “преход” е бил подготвян от комунистите. Ние сме били страшни наивници.
  Антикомунизмът е сериозна дейност,сериозна фразеология и действия. Тук за един комунист се изписват таква неща,но никой не го определя за комунист.За наго въобще не трябв ада се говори на този сериозен сайт. Човекът,пардон комунистът Д. Д. е зле и не става нищо от него.

 22. г-Н “АНТИКОМУНИСТ”
  оГРАМОТЕТЕ СЕ ! Няма да обвинявате СДС защото когато те бяха на власт обявиха комунистическият режим за престъпен.Но дойде т.н. антикомунист Симеон 11 и се прегърна с комунистите.Спря всички действия по ликвидиране последсвията от комунизма.А прявителството на СДС/нарочно не казвам на Костов защота това беше цялото правитество/ изгони шест -6- руски дипломати за шпионаж против България Нещо което и Стамболов не го е направил.Помните ли го онзи/ може би като Вас /дето го хванаха на оградата на руското посолство и гащите му бъха паднали и му се показваше голият задник.После го осъдиха и лежа в затвора.Ще Ви припомня за много неща с имена и дати

 23. Всъщност, другарят Драганов е типично въшлъщение на съветския учЕн…

 24. Имаве десни партии няколко на брой /може и да са повече, но да не знам за тях/, те развиват политическа дейност, те ще излъчат кандидатски листи и прочие. Не разбирам обаче какъв е КПД /коефициент на полезното д-е/ и ако е почти никакъв, защо е така? Защо? Когато нещо работи толкова дълги години, защо не го разучим в детайли, видим какви са пречките да работи добре и го конструираме така, ча най-после да заработи. Иначе за какво ни е? За красота или за заблуда? И друг път съм казвала, че докато десните са “орел, рак и щука” – ще оцеляваме някак си, но до кога…

 25. Като “служил” като доцент в СУ мога, мисля, да си позволя да констатирам, че в обществото ни все още битува някаква идеализирана представа за професорите такива, каквито може и да са били преди Втората Световна Война. Сиреч културни типове, завършили и дълго време живяли в Германия или Австро-Унгария и съответно попили обноски.

  Истината е, че има и такива, но повечето са много далече от тази представа.

  А преподавателите по история и другите “идеологически” науки са направо за съжаление: “партията” навремето ги е държала за топките нон-стоп. Единствена надежда да се “откачат” поне малко: ДС. Та като се изпъчи някоя госпожа и гордо заяви, че е от катедрата по политология, примерно, единственото, което ми идва да кажа, е българският вариант на WTF.

 26. Г-жа Савова,не е нужно да се обявява комунистическия режим за престъпен.Комунистите по-добре от нас знаеха,че е престъпен и хич не се развълнуваха от това. И като има такъв закон кой беше подведен под съдебна отговорност.Може да се издадат още десет такива закона,но комунистите никой не ги пипа с перце дори.И Вие може един ден да издадете таъв закон,но ако не го прилагате,кой има полза.
  Никакви последствия СДС не е ликвидирал от комунизма.
  Основните фактори за комунизма у на нас са два-съветските агресори и комунистическата партия.
  Памтениците на съветската паплач си стоят непокътнати ,а комунистите са на власт и скоро няма кой да ги свали от властта.

  За каква декомунизацивя говорите Вие. За какви закони за прстъпния комунстически режим говорите.
  Бил някой хванат,ама това са несериозни работи,агентите сега не се ткрият,всичко си тече за Русия съвсем спокойно.
  За Цар Симеон сте напълно права.
  Българските избиратели,които избраха СДС на власт напълно се разочатроваха от своите избраници и ги свалиха от власт. Бил им виновен Цар Симеон. Браво бе,той от чужбина стана по-силен… Комунистите доведоха свой човек за да смени също техен човек. А ние?-ние тъпеехме и продъожаваме да тъпееем. Кога ще се преборим с комунистите.Хайде да гласуваме пак за СДС. Той пък взе ,че се разпадна,раздели и т.н.Случайно,така ли?Не,комунистите вичко това направиха.За да убедят избирателите,че антикомунистите не могат да наоравят нищо и полза някой да глува за тях няма.И затова дъражвати ни си е кристално комунистическа.

 27. Росе,не се подваждай по пропагандата,няма нито леви партии,нито десни,има само комунистически и не комунстически. У нас комунистическите са на власт.
  Дясното не е заместител на антикомунистическото.А много хора се подведоха ,дори и антикомунисти.И си повтарят едно и също всеки ден-десни,десни,дясно и накрая всичко става ясно-на комунистите съвсем не им е тясно. Вилнеят си по същия начин,но демократично.

 28. Tovarisht antikomunist
  net takoe pravoe i levoe est bolgarskoe i putinskoe.Bi naverna lubite puskie.sdes ob etom idiot slova

 29. СДС беше рожба на кукловодите на прехода от БСП/ДС и ние редовите антикомунисти-седесари от първите му дни спокойно можем да отчетем вярата си към него като младежка наивност поради неосведоменост и липса на демократична и изобщо политическа култура. Откъде редовите седесари сме можели да предположим, че ръководството на СДС е бъкано с троянски коне на БКП/ДС!

  Днес не сме наивни, но това се отнася само за тези от нас, които се интересуват какво става. Виждате, обаче, че дори ние, 98% от коментиращите тук, искаме подобни неща за бъдещето на страната ни, но не гласуваме еднакво. Когато се обединим около един, и то най-добрия политически субект, ще имаме достатъчно тяжест, за да наложим в обществото идеите си за европейско развитие на България. Ние трябва да водим вече дискусия кой е той и защо е точно той, за да имаме какво да противопоставим на днешното вредно за България управление. За мен най-доброто в момента е Реформаторският блок, а политик номер едно си остава Иван Костов, когото бих искал/а отново да видя като премиер на България.

 30. Симпатизанке,първата част от коментара Ви е правилен,но ще трябва изглежда да мине още време,за да се убедите,че не само едното разклонение на СДС е лъжливо,а и това на което симпатизирате.
  Иван Костов е възможно най-добрия политик,внимателен,възпитан,тактичен и има много други добродетели,но за съжаление не е антикомунист и никога не се е обявявал за такъв.Да стои на власт един Министър-председател(“антикомунист”) четири години начело на Изпълнителната власт и да не разруши поне един паметник на чуждите агресори,които окупираха страната ни и гарантират избиването на 40 хиляди невинни българи,моля,моля,антикомунист той не може да бъде.
  Без Съветския Съюз,комунистите нямаха никакъв шанс да вземат властта,ама съвсем никакъв шанс.И до днес,пък и в бъдеще няма никакви шансове някой да събори тези сурогати.

  Аз пък призовавам всеки,който се определя за истински антикомунист в България да гласува само за човек,който ако застане на голяма държавна длъжност да обещае,че първата му акция ще бъде събарянето на Альошите…
  Ако трябва няма да се храним,пием,отопляваме,но тази смрад да бъде веднъж завиниаги изхвърлена извъб живита на българския народ. Ако искат комунистите да си направят села и градове само за комунисти и да ги оградят с Альоши и Матрьоши,но да не мърсят нашия живот.

  Коко пъти Иван Костов посети акциите на Иво Инджев и други като него на ПСА в София.Добре,не е имал време,или му е било студено,но колко пъти той взе отношение върху тези паметници? О,може би той не ги е виждал,да,да,даааа,ясно човека не е длъжен всичко да вижда.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.