Щастливо анексираните кримляни са плакали основателно

Противниците на глобализацията ( както за благозвучие се наричат американофобите) са на път да постигнат първата си победа на полуострова на свободата Крим- оттам вече бягат не само несъгласните с руската анексия местни малцинства, но и големи западни компании.

 

Омразната на глобалистите „Макдоналдс” напуска анексираната територия и сега кримчани ( както вече ги наричаме по руски образец и у нас, по-им отива да са кримляни, завладени от остготиния Путин) са спасени от ужаса на бързото хранене.

 

Но това е нищо: бягат капитали(сти) и финансисти. Търти да бяга например австрийската банка „Райфайзен”, която закрива всичките си филиали в анексираната територия с изричната уговорка, че за това има „глобални причини”.

 

Направо се чудя: тези американци и австрийци не четат ли български вестници, в които се разказва как управляващи и опозиция в България непрекъснато се кълнат в необходимостта да не се бърка политиката с икономиката и да не се посяга на нищо руско ( във връзка с Крим)? Какво ще спечелият с това бягство „Макдоналдс” и „Райфайзен”- не е ли по-добре по български да си затворят очите и да си правят търговийката с Путин?

 

Явно „Макдонолдс” и „Райфайзен” не са истински капиталисти, като нашите атакисти, социалисти и герберисти, защото бъркат политиката с икономиката.

 

Направо са много тъпи. Сигурно не знаят какво благоденствие ще настъпи в Крим след указа на Путин да дари туземците на прилапания полуостров с руски заплати. Вместо да удвоят броя на ресторантите и банковите офиси, които да поемат тълпите забогатели кримчани, малоумните американци и австрийци бягат от тази чудна перспектива!

 

Сега кримчаните ще могат да си припомнят знаменитото руско банково изкуство, прилагано по съветско време на принципа „ една държава, един народ, една партия една банка”. И ние му се наслаждавахме, преди да ни развратят глобалистите с хилядите си офиси, където лятото можеш да настинеш от климатиците, а зимата да се изпотиш опасно от отоплението, защото тарикатите глобалисти нарочно го надуват, за да могат служителите им да се фръцкат по ризки с рекламни надписи.

 

Засега няма данни, дали носталгичната вълна няма да реабилитира ръчното сметало, което масово се употребяваше в СССР в годините, когато дори в кретащата на опашката на технологиите България беше оборудвала своите магазини и канцеларии със сметачни машинки- родно производство при това. У нас отдавна зад каси и гишета щракаха лелки с „елки”. Докато в СССР лелките щракаха с дървените топчета на сметалата.

 

Български русофоби, окопали се вероломно край (все още) българския черноморски бряг вчера трудно сдържаха радостта си от това развитие на събитията. Неблагодарни по отношение на братушките- освободители, местни печалбари обясняваха радостно в телевизионен репортаж, че към България се пренасочват туристически потоци, които за разлика от „Южен поток” наистина се очертава да донесат истинска полза за българския туризъм това лято- поне по отношение на круизните обиколки, отклонени вече от предварително обявените им маршрути до Крим.

 

На тази русофобия трябва решително да се сложи край!

 

Смятам, че това е посегателство спрямо интересите на Русия, които тук по вековна православно-славянска традиция са над всичко. Българското правителство, парламентът и прогресивната русофилска общественост трябва да заклеймят ощастливяването на български пристанища чрез нещастието на кримляните.

 

По почина на разюзданите украинки от “Фемен”, най-косматите български русофили да бъдат командировани на съответните кейове и да се държат като гейове за сплашване на пренасочените от Крим туристи, демонстрирайки обаче обратната на тяхна сексуалност . За целта да се учреди незабавно българска неправителствена организация “Гларус”, начело с правителствения служител Божидар Димитров ( който смята Крим за законна плячка на Путин и същевременно е споделял медийно богатия си опит на гларус от зората на соцтуризма в България).

 

Настоявам веднага да се внесе закон за забрана на пренасочването на бягащи туристи, капитали, граждани, селяни, таврийски, бесарабски българи и др.подобни малодушни елементи от Крим към България, защото това оттичане вреди на нашата вековна “течна дружба” с руския народ. Преди украинският народ да ни освободи от нещо, не бива да му се помага с русофобски акции по посрещане на туристи, от които не е забогатял русифицираният Крим.

 

В краен случай, ако се надигне бежанска вълна от бесарабски българи, България да услужи на Русия с вълна от българизирани араби за компенсация. Демонстрацията на солидарност да се организира под надслов: ”  Бесарабски и арабски българи- дружба навеки”!

Ако българизираните араби не пожелаят доброволно да заселят опустяващите земи на бесарабските българи, да бъдат повикани на помощ казаци, за да приложат описания от Г.С.Раковски в сп. „Дунавски лебед” метод на убеждаване на цели български села да емигрират под ударите на нагайките и бичовете на братушките.

 

Важното е преди всичко да не ядосваме Путин. Защото като нищо ще пожелае да ни освободи още веднъж- този път от игото на „Макдоналдс”, „Райфайзен” и българските неблагодарници, които искат да печелят от (не)щастието на анексираните кримляни. Путин има всички основания да защити правата на отрудените руски олигарси, които с пот на челото наблюдават в момента как спечелените от тях с честен труд милиарди се топят на борсите с още по-голяма бързина, от онази, с които са ги натрупали.

 

Прави ще се окажат онези другари и другарки у нас, които в разгара на анексирането на Крим изтъкваха като основен аргумент в полза на анексията факта, че тя е била посрещната от местните руснаци със сълзи. Имало е защо, но тепърва ще го разберат.

12 мнения за “Щастливо анексираните кримляни са плакали основателно”

 1. А като се оттекат към Булгаристан кримчаните дали ще го направят с руски или украински паспорт. Мой приятел живее в Крим от 20 години ми разказа че руснаците им дали 30 дни да си сменят абсолютно всички документи с руски, включително пререгистрация на фирми, без разбира се да осигуряват техническите предпоставки За това. Защо ли, ами чакат се ‘взятки.’ Върнаха кримчаните в рая, а нас тая руска измет кога ще ни ‘приобщи’ официално?

  Всички позорни паметници на окупационната съветска армия в БГ трябва да бъдат разрушени! СТИГА ОКУПАЦИЯ от ВАРВАРИ!

 2. Г- н Инджев по тази тема детайлно е направил анализ Алрксандър Рощин в сайта на Независимая газета. Статията се казва …. Три мифа об Украйне – благословенна Крим .Там е описано колко милиарда и по какви направления ще се харчи за да се приобщи Крим

 3. С вчерашна дата имаме нов скандал свързан с окупацията на Крим, който разбира се е дребен, но незнайно защо(ако нещо не пропускам) не намира никакво отражение в българските медии, макар името на страната ни да е замесено.
  Става дума за прихванат разговор между посланиците на Русия в Еритрея и в Зимбабве. Първият се обажда на втория да го поздрави че “неговата” страна била подкрепила Русия при гласуването в Генералната Асамблея в ООН.
  Следва цяла серия дебелашки шеги в имперски дух, в която поне на два пъти се споменава името на България в крайно обиден и заплашителен смисъл.
  Който има желание, може да се наслади например тук: http://www.kasparov.ru/material.php?id=534026A0A64C6

  Руското външно министеркство, естествено, отрича автентичността на записа, но лъжата излиза наяве много скоро – българският журналист Момчил Инджов прави интервю с Пълномощния Посланик на Руската Федерация в Эритрея Игор Чубаров. Последният нито за миг не отрича за въпросния разговор.
  Какво следва?
  Ще бъде ли извикан например Исаков в българското Външно Министерство и ще бъде ли питан дали наистина Русия възнамерява с ритници да ни навре еди къде си? Питам риторично, разбира се.
  Това, което най-силно ме впечатли в разговора на рассийските дипломати, обаче, беше невероятното за хора на такъв пост скудоумие и простащина.
  Все пак, това би трябвало да са избрани, образовани люде, дипломати, представители на “Велика сила”, пък макар и в девета глуха някъде в Африка…

 4. Руският простак е най-големият простак в (около) Европа. Ето текста, за който споменава Румен: “Латвию, Эстонию и прочих, блядь, европейцев, – а также румынов и болгар пинками загнать туда, где им нужно быть”.
  А етои стихотворение, написано от талантлив украинец:Привет, фашистская Россия.
  Послушай, путинская Русь:
  В своей стране я не мессия,
  но и Иуды не боюсь;
  Ко мне пришла ты с автоматом,
  закрыв чулком своё лицо,
  Ты говоришь со мною матом,
  наполнив каждый звук свинцом;
  Мои поля взрыхляя танком,
  ты сеешь мины вместо ржи,
  Надев солдатские портянки,
  насквозь промокшие во лжи…
  Да разве думал в сорок пятом
  мой дед, уставший от войны,
  Что тот, кто был когда-то братом,
  сегодня враг моей страны!?
  Прощай, фашистская Россия.
  Зачем тебе моя страна?
  У Путина – шизофрения.
  Но ты же… ты же не больна?!

 5. Към Румен:

  Нищо ново. Точно като тези “посланици” говорят руснаците за българите в тяхния собствен варваристан – русия, а българите си умират да им лижат мръсните задници и да боготворят тази човешка измет. Що за народ сме, нямаме грам достойнство?

 6. Алфа гномчето трябва скоростно да защити най-вече парите на отрудените руски олигарси, които гледат не с пот, а с ярост на лице как тези пари се топят на световните борси поради именно неговите, на алфа гнома, действия. Ако не го направи, имам едно много лошо предчувствие, за предсрочното му пенсиониране от страна на олигарсите,а именно с един контролен изстрел в челото от упор.

 7. Трябва да споделя нещо от кухнята – през последната седмица разбрах, че по нашето Черноморие практически няма брокер или агенция за недвижими имоти, които в последните десетина дни да не са получили запитвания за покупка на имот и възможности за прехвърляне на бизнеса в България от страна на жители на Крим.

 8. Как може толкова близо до Европа да има толкова прост и изостанал народ.Народът от цял свят се е втурнал към Европа.Иска да живее в Европа,иска да учи в Европа,иска да работи в Европа.Мечтае да бъде европеец.Да попитаме бежанците иска ли някой от тях да иде в Русия.Няма такъв.Всички искат в Европа.А тези нещастници Европа им беше на ръка разтояние но тъпоттата им попречи.Поколенията им ще ги проклинат.УБЕДЕНА СЪМ В ТОВА.

 9. Брилянтно, г-н Инджев!
  Аз обаче имам предложение за малка корекция – вместо наш’те араби, да предложим казашко гостоприемство на всички нашенски видни русофилисти гербери и комуно-атакисти, все пак арабите са къде, къде по-качествен и полезен мат’рял.

 10. Жозе Барозу от днес, от Фокус:

  „Ето защо, казваме на България да е много предпазлива, например при реализирането на газовите връзки с Русия, за сметка на други връзки, които могат да осигурят диверсификация на българската енергетика. Ето защо беше от огромно значение историческото решение за приемане на България и Румъния в ЕС, защото, ако те не бяха в съюза, сега, освен проблеми с Украйна, щяхме да имаме проблем и с България и Румъния, където Русия щеше да е влязла, за да разшири влиянието си. Има хора в България, не от ЕНП, които са агенти на Русия. Затова беше наистина историческо значението България и Румъния да влязат в Евросъюза…”

 11. С възхищение и преклонение пред таланта Ви!
  Сега кримчани ще разберат “кон боб яде ли?”
  Тук всички които коментират(понякого се появява някой трол,но те са разпознаваеми)са свободни хора и ми става по-леко.Приятно е да чета мненията на знаещи и искрени хора!

 12. Благодаря за приятното четиво

  Както винаги брилиантно есе и превъзходна сатира.

  Истинско удоволствие е да Ви чете човек г-н Инджев

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.