Путин гледа на България като на амбразура за стрелба срещу западното единство

Най-високопоставеният в йерархията на ЕС политик Жозе Барозу днес каза в прав текст това, което в много свои (явно  „криви”, защото се „радват” на медийна изолация) текстове съм писал: в България действа руска агентура!

 

Как по-ясно от това да бъде формулиран проблемът на България, изправена пред невъзможната задача да се снишава пред руската агресивност и опитите тя да бъде възпряна от евроатлантическата общност, от която страната ни официално е част, но поради активността и влиянието на петата колона на Кремъл у нас се  опитва да избегне позицията на противопоставяне срещу Путин!

Репликата на Барозу за руската агентура в България е признак за прелялата част на търпението спрямо заиграването на Кремъл с българската карта в търсене на малка, но все пак европейска амбразура за стрелба срещу общи западни усилия да бъде усмирен прероденият завоевател на “жизнено пространство” за неговия “богоизбран народ” Владимир Хитлер.

 

Както можеше да се очаква, след демонстративната бруталност при анексирането на Крим, Путин не дава признаци на вразумяване. Този човек буквално лъже пред целия свят- както на 4 март, когато заяви в руския телевизионен ефир, че прииждащите въоръжени бойци без опознавателни части на полуострова били „местна самоотбрана”.

 

Миналата седмица, след извънредната среща на Джон Кери със Сергей Лавров в Париж, кремълската пропаганда беше упълномощена на излъже, че е започнало изтегляне на струпаните по границата с Източна Украйна руски войски. Те обаче изобщо не са напускали позициите си в 30 километровата гранична зона. Стоят там в като надвиснала лавина, докато се разгарят провокациите срещу украинските власти в серия от градове, чрез които се цели да бъде създаден повод да бъдат задействани готовите за този сценарий руски „освободители”.

 

През това време България се прави на славянин, потопен в блатото, който диша през сламка, за да не го забележат враговете и да нападне коварно в правилния момент ( така ни учеха в училище едно врееме- че това била типична славянска военна хитрост).

 

Ако има нещо, което обединява 4-те партии в българския парламент, някои от които са официално скарани по какви ли не въпроси, това е общата им позиция по един единствен пункт: не бива да има санкции срещу Русия!

 

Така мислят както управляващите, така и от ГЕРБ.

 

Така разсъждава и извънпарламентарният борец за пробив в следващия парламент Бареков, който по всички останали въпроси напада статуквото, но само за санкциите срещу Русия е солидарен с това статукво.

 

Интересно, какво още трябва да предприеме Адолф Путин, за да бъде припознат най-после като Владимир Хитлер, на какъвто го оприличават от седмици насам в европейските и американските медии?

 

Ако Адолф Владимирович се опита да приложи кримския опит за ново посегателство срещу териториалната цялост на Украйна, разчитайки на ясно заявеното нежелание на Запада да му се противопостави военно, пак ли радетелите на проруското статукво у нас ще се тревожат колко би било вредно да се опълчваме на Кремъл?

 

За съжаление, колкото Владимир Хитлер е непредсказуем, толкова неговите адепти у нас са лесно предвидими. За дребните човечета, добрали се до върховете на българската политика и властта приоритет е да бъдат с Русия, пък ако ще и тя за пореден път да гази с танкове правила, граници, договори, традиционни връзки ( с братя славяни или православни християни, като грузинците).

 

Да сте чули поне веднъж някой от защитниците на бон тона у нас- което означава на руската политика ( каквато и да е тя!) да коментира изобщо най-опасния аспект от московското вероломство спрямо Украйна? Нищо чудно мнозина дори да не са го забелязали.

 

С накърняването на суверенитета на Украйна, при това от позицията на военното превъзходство, Русия създаде прецент по повод ядрените гаранции за световната сигурност, под които се е подписала. Защото тя даде писмени уверения през 1994-та, че Москва ще гарантира сигурността на нововъзникналата независима държава Украйна, ако тя предаде ( на Русия!) ядрените оръжия.

 

Русия прегази вероломно собственото си обещание с откъсването и анексирането на Крим, което едва ли би си позволила, ако знаеше, че насреща си има противник, способен да й отвърне с възпираща сила. Сега Украйна е попаднала в унизителното положение на отказ от военна съпротива,тъй като Адолф Путин само това чака, за да доразвие агресията си като „ответна реакция”.

 

Как сега да бъде обяснено на държави, които световната общност мъчително се опитва да въвлече в преговори срещу разширяването на ядреното въоръжаването в света, че системата на международната сигурност заслужава доверие?

 

Всеки дебнещ ядрен екстремист получава от Путин подарък „ядрена бухалка” с прецедента в Украйна!

 

Домораслите ни коментатори, за които сълзите на радост от „завръщането” на Крим в Русия са основен пропаганден коз за оправдаване на руската агресия срещу Украйна, не обичат да задълбават в такива пластове. На тях им дай подхвърлените от Адолф Путин на повърхността повърхностни опорни точки и гледай само пропаганден сеир!

 

За съжаление обаче не става дума само за зрелище, а за престъпна дейност. Подкрепата за Владимир Шикългрубер днес не е въпрос на изопачено схващане за плуралистичен нагон, а на престъпна поддръжка на опитите за създаване на нов световен ред по стъпките на Адолф, превърнал в ад живота на десетки милиони хора.

 

Ако някой не разбира още, да му го опиша така: легитимирането на опорните точки на Путин като част от нормален диалог е все едно да сложиш в едно студио да спорят Химлер и жертва на холокоста с презумпцията, че представяш двете равностойни гледни точки.

 

Да се заеме днес принципната позиция на осъждане на руската агресия е също толкова императивно важно, колко е било да се противодейства на Хитлер. Преди да е станало твърде късно, когато новият Нюрнбергски процес ще бъде слаба утеха.

 

Западът твърде дълго плащаше съюзнически данък „втора световна война”  на съветско-руските безобразия в мачкането на близки и далечни народи. Избирателно, в зависимост от ситуацията, Москва и нейните протежета, обичат да се позовават на съветския принос за разгрома на хитлеризма и на сътрудничеството със Запада, но само тогава, когато е необходимо да се натрие носа на някой, който се оплаква от московския гнет в Източна и Централна Европа примерно.

 

Това пропагандно обезоръжаване на демократичния свят донесе неизброими страдания на подчинената на СССР част от европейския континент. Синилата от бича, следите от позора тегнат е днес!

 

Самата Русия обаче този път е сама ( ако не броим петата й колона в държави, като България).

 

Явно само през страданието на изолацията ще бъде показано на нейния народ какво си е причинил сам, когато позволи на Путин да го подкупва със спечелените от износа на нефт и газ милиарди, за да преглъща и прегръща авторитарното управлeние на Адолф Путин- точно както германците са възприемали икономическото възстановяване на реваншистка Германия като заслуга на техния Хитлер.

26 мнения за “Путин гледа на България като на амбразура за стрелба срещу западното единство”

 1. Радвам се че Европа и САЩ започват да осъзнават къде и кой е ВРАГ! От историЯта знаем колко пъти варвари са съсипвали Европа. Ако не ме лъже паметта обаче винаги варварите са били различни. В рамките на 70 години е възможно да станем свидетели на това как едни и същи варвари – руснаците – я съсипват два пъти. НАТО да ни е на помощ!

  Всички паметници на националня позор и унижение – тези на окупаторската съветска армия в Българя – трябва да бъдат премахнати! Докато не се случи това българите сме без национално достойнствo!!!

 2. REFORMATORSKIA BLOK ZAPO4BA KONSULTACII S PREZIDENTA I POSLEDOVATELNO S POLITI4ESKITE SILI BEZ *ATAKA*I *BBC* OTNOSNO ZAKONA ZA UGEN POTOK I OPASNOSTTA OT NAPUSKANE NA EU.DA GI PODKREPIM!

 3. Все пак, в името на коректността, ГЕРБ направиха важното уточнение, че няма смисъл и са против ПОЛОВИНЧАТИ, беззъби санкции, които не засягат например нефтените и газовите доставки, ядрените проекти и прочее. Това уточнение впрочем докара до истински бяс таваришч Станишев Сергей Дмитриевич, който го нарече “антибългарски донос”. Ето няколко линка:
  http://www.mediapool.bg/barozu-predupredi-da-sme-predpazlivi-za-gazovite-si-vrazki-s-rusiya-news218897.html

  http://dnes.dir.bg/news/rusia-tzvetan-tzvetanov-uzhen-potok-zhoze-manuel-barozu-16462816?nt=10

  (интересни са и коментарите)

  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3972667

  Въпреки цензурата и слугинажно-продажните “медии”, заявлението за руска агентура не е просто шамар, това си е жив нокаут за Курешарски, Стойнев и останалата неокомунистическа и постмилиционерска паплач. Чини ми се, че дори техните дебели очи трудно ще го преглътнат.
  Освен това, г-н Инджев, Вл.Вл. Сталин не е сам, освен РъБъ петата колона с него е и цяла Сев. Корея. Днес една от слугинажните ни телевизии дори даде репортаж за 100-годишния рожден ден на една РъБъ “лична приятелка” на вожда Ким Ир Сен, която била специално поканена в посолството на Сев. Корея. Кукуто не знаеше на кой свят е, но гордо показваше “всички книги на великия вожд”. Щеше да е смешно, ако не беше толкова гнусно и страшно – планът да ни завлекат в Евразийския им съюз се изпълнява методично и точка по точка.
  И само ТВ+ се осмели да повдигне въпроса за държавната измяна, осъществена чрез последните промени в закона за енергетиката. С тях доброволно се отказваме от суверенитет над 24 км. териториални води и ивица, за да се случи Патокът. Единствено ГЕРБ са гласували против тези изменения(но понеже са си страхливички и подлички по генезис и по лидер, още нямат официална декларация по случая). Изобщо, отчайваща работа. Ако Йосиф Висарионович Путин прати маскираните си “доброволци” да бранят Патока и петата колона, амин за България.

 4. Разтърсващ текст! Признавам, че и мен ме стресна приятно изказването на Барозу. Щом като той- бившият ултралевичар-маоист, силно оплетеният в коридорно-салонните интриги на брюкселската еврокрация и коректното говорене ясно сочи,че България е вече оглозгана от съветска агентура,значи,че ситуацията е повече от нетърпима. Няма друг начин, освен фантастичният за нас-да се криминализират действията против военнополитическите съюзи на страната т.е.- срещу НАТО! Такъв закон действа в Унгария от 1999 г.! А по повод смазващата победа на Виктор Орбан, който промени страната си с твърда, дясна, консервативна и антикомунистическа политика, ще кажа само :”Който не разбира конструктивния евроскептицизъм на Качински, В.Клаус и В. Орбан (които направиха икономически чудеса!), ще му се наложи да търпи монголоидния антиевроидиотизъм на сыдэровци, каркачани, расатета и пр.!” Гнусна е нашенската 5-та колона, но западната не е по-цвете. Снощи сигурно пак гледахте “В като Вендета”- филм, достоен за Ленинска премия по истерията си срещу дясното и консерватизма, ам`чи той си е фашизъм, както знаем от българските “антифашисти” от Велко Вълканов до Волгин,че и волэн сыдэрав вие против ДЖОН МАКЕЙН! Те, порномоделите, аслъ, все либералите подкрепят!
  Разбирайте го както искате!
  Не желая да се повтарям за проклятието- точно в този момент САЩ да се управляват от индивид,който мрази Америка- а, бе,бай дъ уей, нещо някаква Сирия имаше там, кво стана с Бараката, ракетите къде паднаха? И точно в този момент Европа да се управлява от парад на политически импотентни уроди-а, бе там, апропо,санкции някакви за Русия нещо щяло да има, чува ли се или тъй ми се е чуло!
  Това е. “Отникъде взорът надежда не види…

 5. Имало документален филм /Triumph of the will/, посветен на партийния конгрес на N.S.D.A.P. през 1934 г., поръчан от Фюрера.
  Създаден от Лени Рифенщал /Leni Riefenstahl/ и прожектиран свободно тогава. Отделно от това дипломати от Европа сигурно са присъствали там. Вече 80 години от тогава, и сега ми е чудно – не е ли разбирала Европа-та каква манджа се вари в Нюрнберг.
  И не разбира ли /Европа-та/ какво цвърчи сега в главата на “Адолф Путин” след Крим?

 6. Пантагонът взе, че се оправда с липсата на ‘експерти по Русия’. Aкадемичните интереси от 2001 насетне разбираемо се пренасочили към държавите в Близкия Изток и напоследък към Китай. И изведнъж Путин се оказал непредсказуем.
  Общо взето, това е казване на нищо.
  А и А. Путин е в режим на тотално безумие, а не е мотивиран от ‘руски патриотизъм’, както някои все още твърдят.
  Патриотизмът може да бъде политически легитимиран, безумието не!

 7. Една кофа вода и ще се решат проблемите с Украйна. И не само на Украйна, но и на други места по света, както Сирия, да речем. С мисъл, да се излее една кофа вода в устата на побесняло псе Путин и готово.

 8. Нещата по възстановяване на крепостничеството вървят по план. Следва ограничаване на правото за пътуване зад граница.
  “Закон направлен на ограничение выезда таких категорий граждан, как должники, лица находившееся какое-то время под следствием, а также лиц с двойным гражданством. Мои коллеги из правового департамента готовят проект закона об отмене двойного гражданства”

  http://www.gumilev-center.ru/rossiya-otmenyaet-vyezd-za-granicu-dlya-nekotorykh-kategorijj-grazhdan-v-perspektive-otmena-dvojjnogo-grazhdanstva/

 9. Съгласен съм с г-н Инджев, но не мога да разбера, защо само прави аналогия с политиката на Адолф Хитлер. Нали той разбира, че за да коментираме Адолф Хитлер сега, и тогава е имало ВЕЛИКИ Франция и Англия, които са подписали споразумението от 1938г., което е уж е гарантирало целостта на Полша и Чехословакия, и после знаете, какво се е случило с тях. Без хитреца Сталин/Путин, без демократите от Европа нямаше да има Хитлер, нямаше да има сега и Крим. Надеждата е само свободна Америка, но само с републикански президент. С това младо негърче в Белия дом нищо хубаво не може да стане в Европа. Няма го Рейгън, няма го и Буш. И за това сега да имаме поне относителната свобода на словото искам да благодаря на хилядите американски млади момчета, които загинаха по бойните полета на Европа и Тихоокенаския басейн. Поклон и на всички загинали в борбата срещу руския имперско/комунистически експанзионизъм.

 10. По време на преговорите между Рейгън и Горбачов на кораб край Малта под ,,сурдинка ” се говореше , че БГ остава под егидата на СССР /Русия / …..до като ,,мечката ,,беше в нокдаун България живна , но пратиха царя – комунист и всичко започна от начало ….Дано да имаме късмет /а той е в нашите ръце / ,в 21 век се намираме , а не около 9 .09. 44 г. ……!

 11. Страшно точна и навременна статия, г-н Инджев! Дано бъде публикувана в някой ежедневник! Не случайно в един мой по-ранен пост изразих опасение Европа и Америка да не застанат “меко” срещу Путин, така, както срещу Хитлер през тридесетте години на миналия век. РБ е единствената съвременна политическа сила в България, която заяви ясно позицията си срещу действията на Путин! Хайде да обясним на населението около нас, че Русия постъпва лошо, че се възраждат, благодарение на Путин, имперските й амбиции и да видим дали родината ни има шанс да се отърси от петоколонното ни подчинение! Съгласен съм с призива на г-жа Савова. Мотива на РБ да не разговаря по въпроса с ББЦ и Атака е пределно ясен.

 12. Да не изброявам поимено преумните читатели на този блог, които в своите коментари обвиняват Европа, САЩ, Ватикана, Далай Лама, Вселенския събор, Всециганското мешере и всуе, дето не оказали съпротива едно време на Хитлер и сега на Путин.
  Я, прочетете внимателно още веднъж заглавието на статията:
  „Путин гледа на България като на амбразура за стрелба срещу западното единство”
  Драги ми, сънародници!
  Проспахте ли създаването на Евразийски център за магистърски, докторантски и постдокторантски изследвания към Историческия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски” през 2011 г.?
  Прозяпахте ли конференцията: “135 лет спустя: Болгария–Россия–Евразия”, проведена в София от 27 февруари до 1 март 2013 г.?
  САЩ и ЕС ли са ни виновни за овчата ни незаинтересованост към случващото се в татковината ни?
  На ниво правителство. Както и на ниво „обикновени” хорица.
  САЩ и ЕС ли отгледаха русофилистиците, които коментират по форуми?
  Русофилистици, които заблеяно блеят по думите на Тютчев:
  „Умом Россию не понять,
  Аршином общим не измерить:
  У ней особенная стать —
  В Россию можно только верить.”
  И вярват проклетите русофилистици!
  А ние? Ние не вярваме на никого.И всички са ни виновни.

 13. Скъпи приятели,

  Зная, че всеки от вас се възмущава искрено от действията на Путин и от начина, по който родният “estublishment” с всички сили се стреми да отцепи България от естествената ѝ среда – ЕС и НАТО и да я прикачи към назадничавия евразийски керван на страните от третия свят.

  Възмущението, скубането на коси, писането на коментари и призоваването “Бог да ни е на помощ!” обаче съвсем не са достатъчни!

  Помогни си сам, за да ти помогне и Господ!

  Ние трябва да се заявим!

  Рупорът на медиите е в ръцете на путинофилите, властта угодничи на путинска Русия. Погледната отвън, страната ни изглежда отчайващо.

  Изключително наложително е да се чуе и види другата гледна точка (вярвам, на голямата част от българите) – за европейското бъдеще на страната ни и за твърдо противопоставяне на фашистка Русия.

  Моля всеки, който милее за горда и достойна ЕВРОПЕЙСКА България да дойде на 12 април в 18:00 ч. на митинг пред МОЧА с шествие до Парламента.

  Основни искания към управляващите:

  – категорично осъждане на агресивната политика на Путин;

  – заявяване на твърда проевропейска и пронатовска позиция на България.

  Доведете съмишленици, приятели и роднини! Да покажем, че в България има много разумни, интелигентни и политически ангажирани граждани.

  Да подкрепим Барозу и Плевнелиев!

 14. Дано този път не позволят нахлуване в Украйна и откъсване на нови части.Барозу добре ни подметна, но и в ЕС имат много трски за дялане.Могат спокойно да я отрежат тази пета проруска колана, като пето – ненужно- колело на европейската каруца, стига само да им спрат офшорните сметки или да ги изкарат на яве и да ги вкарат на топло по бързата процедура.И вече САЩ и ЕС няма как да се оправдават, че ги хванали неподготвени.Путин им изнесе нагледно урока с Крим , да са слушали и гледали и да започнат с действия.Стига приказки по телефона, да ги оставим на Дж.Родари и на децата за лека нощ.

 15. Малка корекция-не че в България има руска агентура,Република България като държава е агент на Русия.

  Цялата държавна структура и самата комунистическа власт са подвластни на чекистка Русия.

  И още по-лошо,няма никакъв шанс да се промени нещо. Шансовете са само два:

  -България незабавно да бъде изгонена от ЕС и НАТО
  -България да се освободи от комунистите и да зпази тези членства

  Който търси други варианти е обречен на неуспех.

  По отношение на Русия,Западът и Съединените Щати правят глобално-стратегическа грешка.И в тази посока съществуват само два варианта:
  – с Русия да се подържат максимално добри отношения,но никой да няма претенции към нея,независимо какво прави,или
  – с Русия да бъдат прекъснати всякакви връзки.

  Средните,конюнктурни,компромисни и пр. варианти задължително водят да трагични развръзки и недодяланост.Ще загубят винаги цивилизованите народи.

  Както Съветския Съюз,така и днешна Русия са нецивилизовани конфигурации-категории и дори цивилизованите държави да проявяват максимална толерантност,руснаците не могат да се впечатлят от такава толерантност………………..

 16. Преди 24 години Западът постъпи човешки с разпадналата се империя на Злото; едва ли някой е допускал, че руснакът като се посъвземе икономически, ще се върне към екзактно същите навици и претенции, които е имал до разпада на империята. На света му трябва спешно нов Рейгън…

 17. А на 12 май ни чака концерт на ансамбъла на МВД на Русия със специалното участие на Йосиф Кобзон.
  Срам!Срам!Срам!

 18. Отлична статия,превъзходни сравнения,г-н Инджев! Подкрепям предложението за организирани,общи действия на мислещите хора.

 19. JERAR, КОГА започна Втората световна война?
  През ноември 1938г.?
  През декември 1938г.?
  През януари 1939г.?
  Не, и НЕ!
  Започна през септември 1939г.!
  А , ЗАЩО започна ТОЧНО тогава? Защото на 23 август 1939г. Сталин и Хитлер подписаха съюзнически договор “за ненападение”. Но Сталин НЕ смяташе да спазва дори този договор, което и доведе до превантивният удар на Хитлер на 22 юни 1941г..
  Мюнхенското споразумение от ноември 1938г. е по-скоро опит да се отстранят някои от непомерните претенции на победителите от Първата световна война, особено тези на Франция през 1919г..

 20. Симпатизанке,западът постъпи не човешки,а античовешки към комунистическите страни.
  Той трябваше да каже -стоп на комунистите, както каза навремето стоп на нацистите.

  След Втората свет. война западът и американците направиха подобна грешка,като се договаряха със Съветите за зони за влияние и др. А тези зони се оказаха зони за окупация от болшевиките.След по-малко от година самия Чърчил се усети ,че е бил измамне,но кой не остава измамен когато се е на комунисти.

  Комунистическата пропаганда е най-измамната в света за висчки времена. Съветските комунисти сега пуснаха вица че Хрушчов и само той е подарил крим на Украйна.Но който знае какво представляваше целия Съветски Съюз и държавната структура на централната власт и на републиките не може да бъде подведен. И българските неграмотници повтарят до полуда-да Хрушчов,той е мизерника,а днес спрведливостта побеждава.Като допълват с друга фраза “истрическата истина”се възстановява.
  Но разумния човек знае,че комунизъм и истина нямат пресечни точки.

 21. Николова,нужни са общи действия на антикомунистите.

 22. Призовавам да последваме примера на Савова-да се тръшкаме по улиците ,площадите и парковете и да се молим на Всевишния. Да плачем,да се тресем от тстрасти към Него,да си скубем косите да постим,да се кръстим,да се кланяме и всичко друго,но за нищо на света да не се борим срешу комунистите.

  На молитва,драги сънародници!

 23. @антикомунист
  А аз те призовавам да не преиграваш показния си антикомунизъм. Прекален светец и Богу не е драг.

 24. Симпатизанке, такова нещо като “показен антикомуниъм” няма. Всеки истински антикомунист се придържа към стриктно и честно протовопоставяне срещу комуунистическата сган. Антикомунистите са изключително скромни и принципни хора и квалификации като показност са напълно неприложими към тях.
  Антикомунизмът не е нито политическа, нито идеологическа доктрина, а твърда човешка позиция и противопоставяне на комунистическото зло.

 25. О още нещо. Да не би по инерция да прехвърляш показността на комунизма към антикомунизма.
  Антикомунизмът е морална и скромна позиция, докато кмунизмът е точно обратното- античовечност и показност. В практическо отношене , кмунизмът е кристална форма на бандитизъм. От комунизма извират само три ПОТОКА:

  КРЪВ
  ПОТ и
  СЪЛЗИ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.