Как действа руската корупционна бензиностанция в България

          Ако Русия е „ бензиностанция, маскирана като държава” ( по израза на американския сенатор Джон Маккейн), то нека проследим у нас миризмата на нейните пари ( ударението върху „а” или „и” можете да сложите сами- и в двата случая ще сте прави).

 

          Московските потайности в зареждането с „бензин” на петата й колона у нас са видими от крайния резултат: управлява ни тройна проруска коалиция, подсигурена с парламентарна проруска опозиция, зад която „дебне” уж алтернативната, но също толкова проруска „България без цензура”.

 

          Макар и старателно забулени, най-вече чрез пълната незаинтересованост на разследващите органи и медии, следите на парите обаче миришат.

 

          Колкото и да е нищожно за масовата публика влиянието на официоза на управляващата партия БСП в. „Дума”, все пак е показателно как е обгрижван от Кремъл чрез схема за финансиране, която ни дава представа как действат руските държавни подкупи за пазаруване на влияние в България ( и по света, където обаче поне това се върши открито за пред публиката, за да знае тя, че става дума за платена от Москва реклама, маскирана като „средство за информация”).

 

          Можем само да си представим какво се случва с потока от руски подкупи в наистина приоритетните за Кремъл области в българската енергетика, външната и вътрешната политика, заразени от руски агенти, за чието съществуване в България тази седмица за първи път пое инициативата да предупреди толкова отговорен политик, като председателя на Европейската комисия Жозе Барозу.

 

          Ето как работи московската схема за инжектиране на необявени пред публиката субсидии в българския соцофициоз „Дума”.

 

Това става чрез проекта Russia Beyond The Headlines RBTH ( Русия отвъд заглавията). Изписвам го на английски, защото той съществува под тази форма- предназначен е за пропаганда в чужбина.

 

Проектът е изцяло държавен и е спонсориран от руския вариант на българския „Държавен вестник”, чиито еквавилент в Русия е „Российская газета”. Финансира се от държавния бюджет, от „собствени приходи, спонсори и реклами”.

 

Официално обявената цел на проекта е да събира и публикува теми за руската политика, обществен живот, култура, бизнес, наука и др., които „обикновено не се отразяват от чуждите медии за техните местни аудитории”, както се отбелязва в сайта на RBTH.

 

Един поглед във въпросния сайт е достатъчен, за да стане ясно, че краткото описание на всичко това  се побира в една дума : пропаганда.

 

Партньори на RBTH са вестници с международна репутация, като Ню Йорк Таймс, Вашингтон пост, Дейли телеграф, Зюддойче цайтунг, Ел Паис ( общо 22 влиятелни вестника,списвани на 16 езика- размахът на начинанието е направо като финансирането на комунистическите органи по света от времето на СССР). Изданията  нямат нищо против да вземат щедро предлаганите им руски пари, но при едно условие: че оповестяват пропагандата като платена реклама. Това по-скоро я прави смешна, отколкото достоверна информация, в очите на западния читател.

 

От българска страна партньор обаче е…в. „Дума” Вижте как е вмъкнат сред големите издания със световна слава този местен партиен официоз:

 

Duma is one of the ten most influential Bulgarian newspapers currently shaping public opinion. The paper focuses on culture, education, and social policy, while devoting special attention to international politics.

Circulation – 15 000. Readership – 62 000.

 

Оказва се, че „Дума” не само бил сред „най-влиятелните български вестници в момента”, но и „оформял общественото мнение”. Как ли горчиво се кискат в самата маргинална редакция на тази великодушна руска лъжа, нареждаща вестничето до световните колоси по нареждане на Кремъл!

 

Освен това „Дума” посвещавал специално внимание на външната политика- как да не го превърнеш в партньор на кремълската пропаганда, за която този всекидневник свенливо не осведомява читателите си, а я таксува на страниците си като собствен продукт.

 

Подчертавам, че проектът RBTH поддържа собствени редакции с платени за целта щатни служители и поема всичките разходи по изготвянето на рекламните листовки, претендиращи да за журналистически продукт. В България са оповестени двама души, но те не се „издават” , когато се подписват под материалите, които подписват в „Дума”.

 

Веднъж месечно RBTH отпечатва брошурките си с рекламата на руската политика в партньорските си вестници, плащайки десетки хиляди на брой за тази обозначена реклама.

 

Българският партньор „Дума” обаче си прави оглушки и с нищо не дава да се разбере, че е партньор по това луксозно сътрудничество и сервира на читателите си големи порции пропаганда под редовната рубрика РУСКИ ДНЕВНИК, където българските шарани могат да се насладят на обилната кремълска пропагандна стръв.

 

Колко точно прибира „Дума” , чиито издател е членът на ВС на БСП и лидер на социалистическото движение Русофили Николай Малинов (който наскоро поздрави „всички православни славяни” за т.н. победа на Русия в Крим от екрана на БНТ), това си знаят само съзаклятниците.

 

Не се иска обаче голямо въображение, за да си представим какво се случва по аналогия в разни канцеларии, от които зависи придвижването на други, несравнимо по-големи като финансиране и геополитическа важност руски корупционни проекти, като „Южен поток”. Заради него продажният български парламент се реши да финтира европейското законодателство в явен сговор с Москва, с което предизвика репликата на Барозу, че в България има руски агенти.

 

19 мнения за “Как действа руската корупционна бензиностанция в България”

 1. Поздравления за изявата по Би Ти Ви, г-н Инджев!Специално благодарих на Цветанка Ризова за тази възможност да се чуе истинското положение с проруската политика на България след анексията на Крим.
  Препращам Ви линк към бургаско издание, където се вижда делото на един от героите в днешния ви разговор лице в лице – Павел Маринов, областния управител. http://www.burgasinfo.com/news/view/5/44992/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=burgasinfo
  Тези хора наистина използват всевъзможни начини да стоят на повърхността като…. петно от руски нефт в залива на “Росенец”, пардон, в залеза на радостта си.

 2. Позволявам си да се включа с един цитат, но ми се стори важно и исках да го споделя с Вас и съмишлениците:
  Елмар Брок: Добре си помислете за „Южен поток“ – В България се вихри проруска пропаганда с одобрението на управляващите социалисти, заявява шефът на външната комисия в Европарламента: “БРЮКСЕЛ—България ще понесе последствия, ако се опита да разруши единството на европейската енергийна политика с решенията си за „Южен поток“. Страната се очертава като слабо звено на Европейския съюз в противопоставянето му с Русия за Украйна и това се дължи на твърде свързаното й с Москва правителство. Това каза днес председателят на Комисията по външни работи на Европейския парламент Елмар Брок пред „Клуб Z“.

  Той заяви, че при изострящата се криза между Русия и Украйна и очертаващ се трети кръг европейски санкции, вече засягащи дълбоко руската икономика, в България се води открита проруска пропаганда под благосклонния поглед на управляващите социалисти.

  „Загрижен съм, че се създава впечатлението, че Русия би направила много повече за благото на българския народ,“ каза Брок. „Това просто не е истина. Той няма да получи същата подкрепа. Ако имат предвид по-евтина доставка на енергия, значи да си организират нова зависимост от Русия…Трябва да кажем ясно, какво би означавало това за българите: Никаква свобода, никаква икономическа перспектва.“

  „При наличието на правителствена система толкова свързана с Москва, трябва да е ясно, че този дебат, който се подклажда от някои социалисти и панслависти в България не е в интерес на българския народ,“ заяви Брок.

  Той добави, че ЕС трябва да обясни на българите, какво би било правилното поведение в сегашните обстоятелства и какво трябва да направи правителството им. „Аз обаче се съмнявам, че това правителство ще го направи,“ каза той.

  Комисията: „Ако стигне до Бургас, руският газ става европейски“

  „Аз съм против „Южен поток“. Той ще създаде по-нататъшна зависимост (на България и ЕС от Русия – б.а.),“ каза Брок. Той посочи, че истинската алтернатива е Трансадриатическият газопровод (от Каспийския басейн през Турция и Гърция до Италия), с който България може да се свърже с бъдещ интерконектор между Стара Загора и Комотини в Гърция.”
  http://clubz.bg/2672-elmar_brok_dobre_si_pomislete_za_%E2%80%9Eiujen_potok%E2%80%9C

 3. Проектът Южен поток е вреден за България

  1.Високо съдържание на сероводород в Черно море което може да доведе до мощен взрив снеобратими последици за България.По въпроса вече писа и г.Тинков и аз.Аз съм инж.химик.Това не е плиткото и/студено Балтииско море.
  2.Иконом.загуби от спиране на настоящите такси събирани за пренос към съседни страни
  3.Неясни приходи във времето /15-20г/според руската страна,а според мен ние никога няма да получим и лев заради невъзможност за изпъл.на условията-запълване на тръбата и т. н.
  3.Излагане и унижение ,че сме троянски кон и изпълнаваме заповедитена друга държава-Русия не за да върши търговия а да рекетира и държи в подчинение цяла Европа.За търговиа на газ има и сега готови тръби през България.Нашата газопреносна мрежа.Заради нея според мен за да я овладеят руснаците убиха Луканов и пуснаха по бобслея Виденов.

 4. Поздравления за участието ви в телевизионното предаване!Пожелавам ви успех в разобличаването на внушенията,че 90 процента от българите са русофили.Тази лъжа се повтаря хиляди пъти от много публични личности.Българите са българофили и с малки изключения от добре платени агенти, биват представени за русофили,за да внушат на света и нас самите,че Русия и България са “неразривно свързани”,както казваше Тодор Живков.Тази нескопосана руско-българско-комунистическа пропаганда ще се върне като бумеранг и вместо едни нормални човешки и държавни отношения ще посее омраза.Защо?

 5. Няма да има Южен паток, колкото и да им текат лигите на червените корумпета. Украйна вече има политическо споразумение с нас*, и скоро, след изборите Май’25-ти, ще подпишем и икономическо. Тоест ние си имаме тръби за доставка на газ от Русия. И нека руснаците са сигурни, че ще ги охраняваме зорко от тях. Ако Кремъл толкова държи, нека направи ново предложение. Старото пропадна в Крим.

  *за по-разсеяните и недоразбралите, Бг е член на ЕС.

 6. Наглостта на платените руски пропагандатори у нас, е толкова голяма, че се наложи в прав текст Барозу, като Председател на ЕК, да им размаха червен картон като на руски агенти.С отявлените си проруски промени в закона за Южен поток , обаче нагазиха в дълбокото.

  Нашето законодателство (Закон за морските пространства – ДВ бр.55/87 г.) разглежда морските пространства, към които страната ни има правно отношение, по следния начин:2. Териториално море – съставлява морска ивица от 12 мили в дълбочина от брега. Разграничава се от териториалното море на съседната държава с географски паралел от точката на сухоземната граница, опираща се на морския бряг. То е част от територията на България, вкл. неговото дъно, недрата му, въздуха над него. Външните и странични граници на териториалното море са държавна граница на страната.
  Как при това положение строежа на Южен поток в Черно море не бил
  част от ЕС, след като е част от България?Или се отказваме от българската част на Ч. море.
  Дали и играта на Станишев за евродепутат – тука има, тука нема- не е знак, че не го искат в ЕП, като осветил се руски агент?

 7. Стана така, че България се управлява от уроди, които за шепа рубли са готови да продадат и майка си и баща си и работят за всякакви интереси, само не и българските. Но вероятно ние – всички ние – носим отговорност за това. За това, че сме ги избрали, а ако не сме – за това, че ги търпим.

 8. Продавайки ни енергоносителите на космически цени руснаците всъщност са направили система за самофинансиране на тяхното господство в БГ – от печалбите се финансират разните станишефци, сидеровци, местановци, борисовци и други подобни псевдо българи и техните про-руски и анти-български партий.

  русия е врагът и реален окупатор на България чрез управляващатa вече 68 години пета колона! освобождаването започва с премахването на монументите на лъжата и позора – паметниците на съветската армия поробителка!

 9. “Bulgaria torn between old friends and new partners over Crimea”

  http://www.reuters.com/article/2014/04/10/bulgaria-russia-idUSL4N0MW1YL20140410

  Това е линк към статия от агенция Ройтерс.Целият свят вижда що за стока са нашите комуняги и какви ги вършат.Време е да се събудим.Обидно ми е да чета подобни оценки(вярни) за Родината ми като знам ,че повечето Българи са прозападно настроени и нямат никаво желание да бъдат подвластни на комунистически режим отново.Крайно време е и ние да гледаме на Русия като на окупатор какъвто всъщност е била и продължава да бъде.Не може да допуснем едно малцинство от нагли и крадливи хора да управлява България отново.Сега е най-важният момент да покажем на света кои сме всъщност и какво наистина искаме.

 10. Тъй като и това има връзка с действията на корупционната руска бензиностанция в България, искам да подчертая, че тя действа успешно и по отношение нагласите за бъдещите избори за депутати в Европейския парламент. От последните социологически проучвания, се вижда, че непрекъснатите атаки срещу Реформаторския Блок, са довели до значителен спад на привържениците и подкрепящите тази политическа сила (за радост на всички врагове на НАТО и ЕС, както и на всички сторонници на Евроазийското ни развитие и вечната ни дружба със СССР и Русия). Жалкото, че между тях има мнозина, които се представят за “демократи” и “патриоти”.

 11. P.S.
  Може би (за съжаление), ще се окаже, че в ЕП ще влязат депутати българи, които желаят не укрепването, а унищожаването на ЕС, в угода на Русия и диктатора им Путин. Ако това не е “троянски кон”, не зная какво друго може да бъде?

 12. Вече е ясно, че руския подкуп за червените корумпета е 12 милиарда евро предвидени за т.н. реиндуструализация на България. Цената е финтирането на европейската директиви и прокарването на “Южен Паток”, въпреки нежеланието на Еврокомисията. Справката е от проруската медия ИнфоБалкани https://infobalkani.wordpress.com/2014/03/27/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0-e-3-%D0%BC%D0%BB%D1%80%D0%B4-%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B8/

 13. ТОВА Е ПЛАТЕНО СЪОБЩЕНИЕ!!!

  Веригите бензино и газстанции -“ПутинОйл енд ПутинГаз”, предоставя на своите “клиенти” много, но малкоизгодни ,и малко, но многоизгодни оферти за зареждане от нашата вериги.
  Многото , но малкоизгодни оферти, се предлагат на всички КОЛОНКИ , без тази ,която е с номер ПЕТ!
  На КОЛОНкА номет ПЕТ, се предлага единствената ,но МНОГОизгогна оферта, която предлага ЗАПЛАЩАНЕ за зареждането на всички ,които “зареждат” от нея!

  П.П. Г-н Инджев,един личен въпрос конкретно към вас – Вие посещавате ли “бензино и газ станциите” на “НАШ(Ц)Ите” ВЕРИГИ, и на коя колонка зареждате на колата си?

  П.П.1 МОЛЯ, бъдете така добър да отговорите на нашият конкретен въпрос, защото правим “търговско” проучване сред “НАШ(Ц)Ите” “клиенти”!

 14. Една малка статия в последния брой на ‘Икономист’ подсеща за разнообразните практики на инвазия, и Украйна е причината за това подсещане.
  Но политическите интервенции на Русия върху България са по-зловещи от тези, в Украйна. Те са възможни заради поколения алчни родоотстъпници с пилиони (моя дума) леви ръце. Последните няколко дни се занимаваме с някои от тях, та чак ни се повръща. Същите имат наглостта да играят на ‘европейски политици’ в някакъв девиантен псевдополитически дискурс, където най-простото разпознаване би било за липса на култура. Същите индивиди, за съжаление! са част от едно ‘ние’, ‘ние българите’.

  Образование? Познание за нефалшифицираната българска история? Публични паметници? Трябва да се говори с децата: умно, търпеливо, непрекъснато в диалог за всичко. Няма да се спасим, ако си мислим, че те няма да разберат, защото е твърде рано да разберат. И не става дума за това, да ги плашим. Достатъчно плашещо е да пуснеш телевизора и да видиш Симов. Неговото ужасяващо публично битие е в семантична мрежа с други неща.
  (сещам се за интевюто с историка Евелина Келбечева в ‘Дневник’ от 3-ти април)

 15. Само в едно нещо не сте прав г-н Инджев. Не ни управлява тройна про руска коалиция, а четворна.
  ГЕРБ ясно показват отношението си към Русия и стила на управление.
  Ако спечелилата най- много гласове партия иска да промени ситуацията в България то за нея това не би било проблем, но явно не искат.

 16. Обикновено жълтите сайтове,които иначе имат голяма аудитория този път пропуснаха предаването по БТВ.Това е абсолютно доказателство за явна руска връзка . А днес ПАСЕ отне гласа на Русия в Парламентарната асамблея на Европа до края на годината и никоя от българските медии не отрази тази новина.Аз наистина съм ужасен от възможностите и инфилтрация та на руското лоби в България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.