България е минирана с даровете на задунайците

Ние не знаем какво точно си е говорил два дни в София с българските си събеседници генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, но можем да си представим, след като публично заяви пред БТВ достатъчно откровената истина, че Русия очевидно има амбицията да възстанови своята сфера на влияние в постсъветско пространство.

 

Станишев на практика му отговори, че за България това няма значение, защото тя не е излизала от постсъветското пространство поради спецификата да сме различни от своите бивши сълагерници в съветския лагер.

 

Оставям настрана нахалството на Станишев да говори от името на всички българи ( както се вижда от цитата по-долу). В това няма нищо ново, нахалството на тоталитарния рефлекс е основна характеристика на рожбите на вълците в червени овчи кожи- проблемът е на овцете, които продължават да благогоблееят пред тях.

 

По-интересно е друго: Станишев с едно изречение потвърждава моите дългогодишни твърдения, че тъкмо отношението към Русия е разделителната линия между нас и откъсналите се от руската котва народи на континента.

 

“Ако поляците, унгарците и прибалтийците имат основания да се притесняват от Русия, за нас тя носи друга символика, защото Освобождението на България идва с цената на много руски войни”. Така коментира случващото се в Украйна лидерът на БСП Сергей Станишев, на среща с партийния актив в Белоградчик, предаде БГНЕС.

 

Макар да е брутално ясно какво съобщава Станишев, нека все пак да си преведем още малко дълбокият подтекст на плиткото обобщение за въпросното освобождение като генератор на безкритично отношение към каквото и да било безобразие, извършвано близо век и половина по-късно от руския режим. Защото не става дума само липсата на солидарност с Украйна, която в по-голям мащаб напомня на България като енергийно зависима и шантажирана от агресивната Русия „славянска” и (частично поне) православна държава ( нали така- не Украйна праща войски на руска територия, за да ги анексира, а обратното, все пак!).

 

Става дума за самата България, на която руският посланик в София Исаков вече публично предлага да се присъедини към маниакалната мечта на Путин да възстанови СССР под формата на евразийски съюз. Това е интервю, в което  руският посланик ругае българския президент, единствения управляващ фактор в България, който очевидно оказва съпротива срещу руската мечешка прегръдка, но после превъзходителството Исаков решава да „спести” тази част от истината за неговия начин на мислене на слушателите, обажда се в радиото и то удовлетворява искането му, вместо да излъчи записа в автентичния му вид и да помогне на българите да прогледнат!

 

Междувременно самото радио мълчи- би могло да ме нарече лъжец, защото информацията за цензурирането на „неудобната” част от интервюто е моя и засега отлежава единствено в ivo.bg.

 

Втори ден от Дарик отказват да ме нарекат лъжец, но ако ме познават поне малко, не бива да се заблуждават- няма да ме накарат да млъкна ( като тях).

 

Колеги от Дарик, ами ако моят източник реши да проговори?

 

В крайна сметка Станишев е прав да обобщава, че сме различни от останалите сълагерници от времето на съветския лагер, подклаждайки концлагеристката носталгия. Той е достатъчно циничен да си го каже публично.

 

Тук става това, което нареди руският посланик- това не би могло да се случи нито в прибалтийските републики, нито в Полша и Чехия. У нас стана пак така през 1993-та, когато едно обаждане  на тогавашния наместник на Кремъл в София Авдеев спря в последния момент на подготовката за демонтирането на главния пилон на съветското монументално напомняне за принадлежността на България към постсъветската сфера на влияние. И България се примири.

 

Въпросният паметник в центъра на София по дефиниция също е обобщение и не случайно така яростно го бранят от нас, българите, пожелали той да отиде в музея на колониализма ( както би трябвало да се нарича Музеят на социалистическото изкуство).

 

Защото това не паметник- каква памет съхранява, че да се нарича така?

Паметта за избитите хиляди българи с ръцете ( и с краката- има и такива случаи) на местните надзиратели на съветския концлагер?

Или паметта за убити от българи червеноармейци- каквито просто няма?

Или паметта за една война, в която има близо 40 000 загинали български войници и офицери, но за тях няма паметник, докато такъв изниква цели 10 години след войната в прослава на държавата, пледирала България да си остане със статут на победена и унизена страна под крилото на СССР?

Или паметта за скулптора професор Любомир Дачев, който избяга в САЩ и оттам нарече подобен род паметници „жалони на окупацията”, създавани с участието му на голям творец под натиска на онова време, настоявайки те да бъдат „преместени някъде другаде”?

Или дори паметта за самата Червена армия, която в благодарствения надпис в основата му е наречена „съветска”,  макар тя да възниква под това име доста по-късно?

 

Не, това е маркировката на границите н една империя. Това е паметник на безпаметността, който цели да я увековечи, за да може и днес мандатоносителят на властта Станишев да говори от името на всички българи по същия начин, по който със златни букви са изписани благодарности към „съветската армия” от името на целия български народ.

 

Същата тази армия, която днес се нарича руска, се прояви в Крим и дрънка оръжие по границата на Украйна. Но Станишев не намира думи за грам съчувствие към по-слабия, към застрашената Украйна, а намира индулгенции за руската агресия в освобождаването на България от 19-ти век.

 

Нека Расмуен е спокоен в чисто военния аспект на проблема. Едва ли, дори и Станишев и компания официално да пожелаят руската армия да заповяда отново да ни освобождава, този път от НАТО, ще приеме подобна покана. Защото целта на Кремъл в България друга.

 

За Москва България е по-важна не като поредното парче земя, което да погълне след Абхазия, Южна Осетия и Крим ( макар че тук, както подсказва на Путин и Станишев, също се е ляла руска кръв- чудесно основание да станем втори Крим).

 

България е по-важна за Путин като верен диверсант срещу западния му враг, който да бъде активиран в критични моменти, като сегашния, когато една малка държава в рамките на НАТО и ЕС може да блокира големите си съюзници с демократичното си право на вето, за каквото и дума не можеше да става в рамките на СИВ или Варшавския договор.

 

И както виждаме диверсантът си върши работата съвестно. Русия се позовава на „правото” си върху Крим от последните 200 години, а местният й адвокат Сакскобургготски , доведен от Мадрид да разбива непокорните на Москва сини управници ( нещо като оранжевите в Украйна) уточнява в България във вестникарско интервю, че това право датира от Екатерина Велика. Какво да кажем по тази логика за България и „правото” на Русия да я притежава на същите права, базирани на силата на оръжието от 19-ти век?

 

Ето какви подаръци ни завеща доведеният син ( не на Борис Трети) на Кремъл.

 

Преди всичко Сакскобургогготски разчисти терена на БСП и ДПС, а после и на ГЕРБ, от зловредните „русофоби”. Днес единствената издънка на онази синя „русофобия”, бившият министър на външните работи в „русофобското управление” на България (1997-12001 г.) Надежда Нейнски, се бори самотно за доверието на ( казват социолозите) около процент от българските граждани. Но след като из България русофилите се разходиха с подкованите ботуши върху кълновете на онова „русофобско” синьо управление, доверието в окаляното минало е трудно за реанимиране.

 

За начало през 2001-ва руският гастрольор Сакскобургготски, представян в афиша на спектакъла за повече престиж като мадридски, свали от власт напълно демократично политиците, които напълно патриотично вбесиха Русия с отказа си да предоставят въздушен коридор на руските десантни самолети за Косово през юни 1999 г. и по този начин предопределиха две неща: приемането на България в НАТО и ЕС и мобилизирането на руската пета колона за превръщането на този факт в предимство за Русия, сдобила се със свой шпионин и саботьор в двата западни съюза.

 

България току-що беше прогонила трима руски шпиони, маскирани като дипломати. Това уникално събитие се случи през март 2001-ва. След това на зелената морава пред двореца във Врана на 6 април поникна Сакскобургготски, който ни обеща да ни оправи (  да ни вкара в правия път след безобразието да се заяждаме с Русия) за 800 дни. Спази обещанието си за по-малко време дори – дойде времето за реванша срещу „русофобска” дързост на предшествениците му във властта. Един от руските шпиони беше заловен с доказателства, че създава прототипа на „Атака” , обикаляйки България почти като руски поп от 19-ти век, градейки структури за влияние.

 

При Сакскобургготски, който се напъваше да похлупи всички тайни служби с прогонения от предишното пробългарско управление Бриго Аспарухов ( и бе спрян в това упорито намерение само след публичната намеса на западните държави), руската агентура не просто си отдъхна- тя разцъфна. От цъфтежа се роди „Атака”, която нахлу триумфално с крясъците на своя фюрер в парламента в края на мандата на Сакскобургготски през 2005-та , изникнала уж от нищото с цели 8 процента добре организирана електорална подкрепа.

 

Следващият подарък, който Сакскобургготски ни завеща е реанимираният на партиен конгрес на НДСВ АЕЦ „Белене”. Този стратегически поклон беше висшата му публична форма на изразяване на благодарност към онези, на които днес адвокатства за агресивната им политика с позоваване на своята далечна роднина Екатерина Велика и с абсурдното ( доказано абсурдно от разгрома на Германия и разпада на СССР! ) известно твърдение на баща му за парадигмата на българската карма „Винаги с Германия, никога против Русия”.

 

Малък, сравнимо с другите големи подаръци, но също от сърце, е издигането на Меглена Кунева за министър, еврокомисар и кандидат за евродепутат днес.

 

Сред подаръците на задунайците, довели тук троянския кон Сакскобургготски, има и по-замаскирани. Като финансовият му министър Милен Вълчев, който върти местните дела на руската Външотърговска банка- майка и покровителка на най-едрата българска олигархично-корпоративна структура.

 

И да не забравим- самият Бойко Борисов е негова (тяхна) рожба също.

 

Защо да се чудим, че той вдъхна живот на любимия проект на Путин „Южен поток”, замислен като примка за Украйна и примамка за лакомите търбуси на корумпираните адепти на руската корупционна щедрост, каквито има не само в България?

 

Не се чудим. Но се маем. Защото май друго не ни остава.

 

Не ни остава друго,освен да се надяваме бащицата Путин така да загази в блатото, в което вече е нагазил, че да се задави и това да отслаби най-после въпросната примка от нашия врат, както вече веднъж се случи през първите години в периода на разпадането на СССР в началото на 90-те години на миналия век. Тогава всеки българин беше свободен да отиде и да изрази отношението си към съветската окупация върху главния жалон на съветския колониализъм без страх да бъде арестуван и заплашван от прокурори, както се случва днес.

 

 

 

 

33 мнения за “България е минирана с даровете на задунайците”

 1. Явно в Дарик ценят повече бахура отколкото понятия като морал,да не говорим за себеуважение и т.н. все в тоя ред на мисли.Не искам да слагам всички от Дарик под един знаменател разбира се,но факта си е факт и не мисля ,че ще ви нарекат лъжец г-н Инджев защото това ще Ви даде повод да говорите още по темата,което не им е удобно пък и на страха очите са големи.Жалка история…
  Благодаря Ви отново за чудесната статия.

 2. Наистина ни остана само да се молим тинята на блатото да го погълне и си отдъхнем от тази мечешка любов.

 3. Писмо до Ванка с танка
  Радой Ралин
  Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
  Помниш ли кагда пришол със танка?
  Беше млад, но се държеше мъжки.
  Зарази семейството ми с въшки…
  Взе на мама златните пендари
  и дори галошите ми стари.
  Помниш ли, как кушаше картошки?
  Наконец забърса три кокошки.
  После си преспал със какa Сия
  и изпил си всичката ракия.
  А след време чухме и мълвата,
  че си гръмнал тате във главата!
  Длъжен бях да те обичам, Ваня.
  Даже кръстих дъщеря си Маня.
  Залъкът си давахме насила
  на Русия – тая дива сила.
  После цели девет петилетки
  грабихте уран и руди редки.
  Грабихте и жито, папироси…
  Зарад тебе ходим голи-боси!
  Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
  Ние всички хранехме танкиста.
  А пък ти ни пазеше със танка
  и ни взе последната луканка…
  Пазеше и немците, и чехите.
  Ние тук възпявахме успехите.
  С паметник стърчиш ни на главата
  и скверниш небето и земята.

 4. Хубаво е, че има журналисти като вас, които говорят истини. Пожелавам Ви истински Светла седмица! Бог да е с Вас!

 5. “Жозе Мануел Барозу преди дни да заяви директно, не по европейски дипломатично, две неща. Първо, той каза – „има хора в България, които са агенти на Русия”. Барозу уточни, че тези хора не са от ЕНП, тоест от европейската десница, с което ясно фокусира вниманието към управляващите отляво.
  За първи път от времето на промените, тоест, от 25 години насам, чувам толкова еднозначно и категорично изказване от толкова високопоставен европейски представител по отношение на българската левица. Вече няколко дни опитвам да си представя каква ли точно информация имат европейските специални служби, за да си позволи председателят на Европейската комисия да каже това.
  И не само да го каже, но руските агенти в България да не реагират остро и да го похулят до бога, както биха сторили в други случаи. Чудя се също дали тази информация е добита в сътрудничество и дали изобщо е достояние и на българските спецслужби или те проспиват онова, което става под носа им.”
  Пламен Асенов
  И не само не реагират руските агенти у нас, а и като Станишев направо се разкриват с това си изявление – “Ако поляците, унгарците и прибалтийците имат основания да се притесняват от Русия, за нас тя носи друга символика” Каква по-точно символика ,г-н лакей на Путин има Русия за българите – чели сме българската история и даже вкусихме от руското господство у нас , и знаем , че се стигна до самопредлагането от ТЖ и обкръжението му, в което е и бащата на Станишев , да станем 16-та република на окупатора си.Сега сина на предателя отново ни предлага на тепсия на Путин, независимо от принадлежността ни към ЕС.

 6. Идват светли празници,но нека си спомним за полицейските кордони и хайки около “Александър Невски”и другите църкви,за разрушените църкви и манастири по време на тоталитарния режим.Атеизмът беше посят от болшевишка Русия.Има една руска светиня-камбаните на Даниловския манастир,които прекараха години в Харвардския университет и през 2012г.бяха откупени и върнати в Русия.Тези камбани бяха спасени от претопяване от американеца Крейн и пренесени отвъд океана.Аз искам да съм на страната на уравновесени и нормални хора,а не на такива които претопяват камбани,пък после ги връщат.Няма нужда от любов и омраза,а от цивилизовани отношения и традиции.

 7. Ох, не знам какво да кажа след такъв материал.Да,всичко е така ,да руснаците икономически и политически са ни хванали за гърлото.Но нали трябва да има някаква надежда ,нали наистина трябва промяна .Реформаторския блок ли е тази надежда ?

 8. Възможно най-лошото е, че сме минирани вече с натурални руснаци / не просто партийни пионки на БСП, които по правило са селски кюфтета, никога неспособни да вденат в руския език, неподдатливи на оскъдица, руска партизанщина и на друго, освен на чалга!/ и то от най-затънтеното подполие, през всички етажи на държавната и общинската администрация, по градове и села, по болници, пощи, магазини, секционни избирателни комисии и къде ли още не – насадени са масивни орди от руснаци! КОЙ ги настанява и крепи!
  Да не говорим за Сатанишев, но той е само връхчето на айсберга!

 9. Този питекантроп (правя му комплимент на т.н. посланик, защото всъщност го смятам за нещо далеч по-нищожно) говори безнаказано, защото се чувства на ‘собствена,’ руска територия. ‘Болгария не за граница’ – руснаците смятат така от много десетилетия. Милиони българи, обаче, твърдят същото и в това се крие голяма част от нашата национална трагедия. Дали ако русия пък присъедини България по техния си нов официален или не толкоз официалент начин няма да се окаже че официално най-нещастният народ на планетата (вече трета година поред) – българският – няма изведнаж да се окаже най-щастливият?

  Началото на освобождтението на Бъгария от северните варвари ще бъде белязано от премахването на монументите на съветската армия – символите на национално унижение и подчинение на българите на най-шовинистичния народ на планетата – руския.

 10. Podobni DOKTRINI kato putinovata sa AKTIVNI pri prostashkite narodi !!! Zashto v BG ima mnogo , ama mnogo PUTILI !!!????????????

 11. Статията на г-н Инджев е НАПРЕЧЕН РАЗРЕЗ на БГ действителност,нещо като политически томограф на нещата във и около нас,вкл.народопсихологиятяа ни!ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
  Пожеланията ми за здраве и весело прекарване на днешния голям християнски празник,на Вас г-н инджев и на останалите форумци!

 12. (Запис)

  “….Не требва така, Инджев, да се магнифицират некои неща,нали, около наша августейша Особа,като в цивилизовани страни требва да се обмислят нещата, спокойно требва, от всички страни, разумно,да не избързваме, господари на мълчанието требва да бъдем, не като некои в нецивилизовани страни правят прости булгари, чип да им се смени требва, те със стар чип мислили, дедо цар ще ги оправи за 800 дни, ха-ха-ха!, а дедо им цар оправи за по-малко дни и имоти и тази ниня сеньора Доллоресса дел Арсеньо е Уна Гранда Мутресса е Простакесса на дедо цар Метресса оправи също, разбирате, нали, един аристократ понекога да снизхожда до девойки от простолюдие требва, хе-хе, синя кръв да освежи требва, а дедо цар и с комунисти, и с руснаци консенсус оправи, те не магнифицират некои неща,знаят на августейша особа потребности, спокойно, сега дедо цар ще каже, как Крим да не е на Русия, това го пише и в анали на моя августейша особа, дедо получи пак хонорар от Москва, а прости булгари да пият уна студена акуа-а-а-а-а-ха-ха-ха!…”

 13. Като един обикновен средностатистически европейски гражданин и аз съм притеснен от договороломното поведение на Кремъл. Предвид използването на руското гражданство и език, като основание за заграбване на територия и закупеното поведение на публични европерсони, предлагам:
  1.Руското гражданство и език да бъдат забранени на територията на ЕС.
  2.Списъкът на санкционирани лица да бъде разширен и включва Герхард Шрьодер, Жерар Депардийо, Гернот Ерлер, Питър Манделсън, Жан Лиу Бианко, Георги Първанов, Сергей Станишев и останалите. За подробности се обърнете към Расмусен.
  3.На Путин да се даде грамота за заслуги към провала на Русия. На Жан Виденов, като предвестник също.
  4.Поддръжниците на кримския анекс да се диспансеризират и лекуват с предимство.
  5.Българите да се кръстят по три пъти на ден, че са в НАТО и ЕС.

  Весели празници!

 14. Г-н Инджев,благодаря Ви за чудесната статия,за пореден път.Но това се случва тук,в България,при бездушното мълчание на българите.И по-страшни неща ще се случат,защото позволяваме с мълчанието си.А сега,пред нас са светли празници,Пожелавам Ви в дома Ви да влезе духа и светлината на Възкресението.

 15. Таня Стоянова | април 13, 2014, 15:23

  Не е страшна руската диаспора, където и да е по света. Ако местното население, където е тази руска диаспора, е националистически настроено, т.е. обичат собствената си Родина, а не чуждата такава.

  1. В Барселона има изграден “Руский дом. Който уж е за подпомагане на руснаците, посетили Испания. В Барселона и има местна УКВ радиостанция, излъчваща на руски език. Това пък било предназначено за руски туристи, а най-вече за руснаци, придобили каталунски имоти. Да си представяте, че каталунците на някакъв референдум ще поискат да бъдат под “руский флаг”???
  2. Във Франция най-добре посрещнатите туристи по хотели и ресторанти са руснаците. Френските имоти са предпочитани за покупка от руските новобогаташи. Които са и приятели на Путин. Да си представяте, че Франция би предпочела “руский флаг” пред френския такъв???
  3. В България също има руски интерес към закупуване на имоти. И се придобиват. Дълбоко се съмнявам, че българите ще предпазят България при руски претенции.
  Извинете ме, ако обиждам нечии чувства. Обичам страната си. Но имам реалистичен поглед към сънародниците си. Опит, който не е кабинетен.

 16. До GIST:

  “Синьо единство” или “Реформаторския блок”, ползвайки възможността за гласуване с преференция, разбира се.

 17. Колко струва на България “двойното” освобождение от Русия и СССР?

  През януари 1884 г. „Държавен вестник“ публикува знаменателен документ. Става дума за Указ № 1144 на тегления от опълченци Александър Батенберг.

  Казано е: „Ний, Александър I, с Божията милост и народна воля княз на българите, провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата Конвенция за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските Императорски Войски, съгласно с определението на Берлинский договор.“
  Следват подробностите, които сочат, че за Освобождението ни от Турско дължим на братушките 10 милиона и половина рубли и 43 копейки …

  По онова време реципрочната стойност на тази сума е 32,5 тона злато. Платили сме ги до копейка, защото свободата е като сиренето – струва пари.

  В брой № 2 на Държавен вестник от 10. 01. 1884 г. е публикуван следният Указ № 1144. “ Ний Александър І С Божията милост и народна воля княз на българите Провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските Импер. Войски, съгласно с определението на Берлинский договор”. В пълния тескт се описват размера и сроковете за заплащането, където “безкористната” помощ е определена на 10 680 250 книжни рубли и 43 копейки, което по онова време се равнява на 32,5 тона злато. Като справка ще допълня, че една рубла е струвала една крава в подмосковието.
  Въпреки това и днес, се изповядва двуколенно преклонение пред Руската империя. Независимо от строя.

  Така е и при т.нар. комунизъм и социализъм …
  Българското правителство срещнало някои трудности – пише пролетарският вожд Георги Димитров в своя Дневник – само по приложението на точка 15 от примирието.

  Какви са били тези някои трудности и каква е тази точка 15?

  Докато нашите войници воюваха извън пределите на България, вътре в територията и се бяха разположили съветски войници, числеността им заедно с преминаващите за фронта от 8.ІХ до края на 1944 и началото на 1945 г. достига 600 000 души.

  Според въпросната точка 15: България (трябва да) изплаща парични суми и предоставя гориво, храна и др., нужни на Съюзното (Съветското) Главно командване.

  Българското правителство е силно озадачено от факта, че само за четири месеца (до края на 1944 година)по същия параграф са взети стоки и пари за повече от седемнадесет милиарда лева за съветската войска.

  До края на 1945 година, пак според сведение на БНБ, озадачаването се увеличава до 30 милиарда и 470 милиона лева, а в шифрована телеграма, изпратена на 20.ІХ.1947 г. до българската легация в Москва, не друг, а Трайчо Костов пише черно на бяло: …по изпълнението на съглашението за примирие държавата е изразходвала приблизително 150 милиона долара.

  За сравнение:жестоките репарации, които трябваше да платим след войната на Гърция и Югославия в продължение на 8 години, бяха общо 70 милиона долара – сиреч: издръжката на съветската армия за три години ни струва двойно повече: 150 милиона долара!

  Пресметнато по тогавашния официален курс на БНБ (298-302 лева за долар), тези 150 милиона долара се равняват на 45 милиарда лева, а по пазарния курс, който достига 350-450 лева за долар, сумата е около и над 60 милиарда лева.

  Но тази цифра не е реална, скъпи читателю, тъй като само около една трета от тази сума се изплащаше с парични знаци, а двете трети – в стоки и хранителни продукти, калкулирани по силно занижени цени: брашното – 23 лева вместо реалните 100; олиото – 25 лева вместо реалните 300-400; захарта – 93 лева вместо 500-600, тютюнът – 320 вместо над 1000 лева за килограм и т. н.

  Това изсмукване на България е узаконено от Спогодбата за взаимни доставки, сключена на 10 март 1945 г. от нашия министър на търговията и промишлеността Нейков със съветския министър на външната търговия Микоян.

  Според тази спогодба и по нареждане на Министерския съвет Българската земеделска и кооперативна банка продава на СССР 5000 килограма розово масло от неприкосновения държавен резерв по 110 000 лева килограма при призната стойност на банката 250 000 лева за килограм, като Министерският съвет разпорежда “разликата да се покрие от Изравнителния фонд на цените”, т. е. от държавата – казано по-просто: продавайки 5000 килограма розово масло, държавата не печели, а губи (плаща на банката) 700 милиона лева.

  (Между другото СССР тутакси продал розовото масло на Франция по 1400 долара, т. е. по 410 000 лева (четири пъти по-скъпо), печелейки от всеки килограм по 300 000 лева, или общо милиард и половина!)

  Това е още нищо. Според същата спогодба трябва да продадем на СССР 25 000 тона тютюн по 320 лева за килограм, а той струва на международния пазар 2,60 долара (775 лева по официалния курс на долара, над 1000 по пазарния курс), сиреч губим от всеки килограм 455 до 680 лева, умножено по 25 000 000 килограма – загубата се изразява с колосалната сума от 10 до 17 милиарда лева!

  За утеха СССР ни продава свои стоки по-скъпо, отколкото струват – например, тон бензин на международния пазар струва 24 долара, ние го купуваме от СССР по 42 долара. И т. н.

  “Братската помощ” е отбелязана и в скимтенето на Георги Димитров до Сталин и Молотов, че: известни са редица случаи на насилие по отношение на местното население, така например: произволно се отнемат работен добитък, каруци, хранителни продукти; произволно се изземват държавните и гражданските частни моторни превозни средства и смазочни масла; някои военнослужащи в пияно състояние нахлуват през нощта в частни домове на градовете и селата, грабят, а в някои случаи изнасилват жени и убиват мъже.”

  (Източник: Pontif/Офнюз)

 18. Иво, има ли поне едно мнение срещу глупостите,които си натворил? Няма.Чудно защо!Ами защото държиш ножа и кокала,логично!Наистина ли мислиш каквото пишеш?Ако е така,иди на психиатър.Ако пък не е, старай се повече, че господарите ще ти спрат премията.Поздрави.

 19. Chudesna statia kakto vingi,no znaete li kolko mnogo nashi sanarodnici revat za vremeto na hitria selyanin todor givkov zabravyaiki deficita na elementarni neshta. A na gled sa uj obrazovani ,intelegentni,pak prosti ,ne vijdam za sajelenie svetlinkata v tunela ise seshtam za Petko Slaveykov ;ne narod a marsha;

 20. Това трябва да се прочете от всеки българин…
  Благодарност!!!

 21. Задълбочен и много поучителен анализ!
  Поздравления, г-н Инджев! Струва си да го препращаме на познати, не добре информирани и мислещи хора. Това е най доброто, което можем да правим ние всички, читателите на Иво Инджев. Дано и европейските ни партньори да то четат и си правят изводи.

 22. Все се надявах и имах надежда, че нещата ще се оправят за внуците ми,те са на 25,23 и 16год.
  но както е тръгнало не само няма да се оправят за тях но няма да се оправят за техните деца,а
  за мен те ще са правнуци ако доживея и дочакам сватбите им.Нещата биха се оправили ако народа
  когато отде до урните гласува със сивото си вещество,а не с меките си части на д…то си.Го-
  ляма роля изигра ДС и четвъртата власт медиите-агент Бор,Бреза и още много други на които не
  си спомням имената,за жалост те продължават и сега да промиват мозаците на електрората.
  ПО ЗДРАВ!

 23. Въпрос към Иво Инджев и всички форумци: От кой вид дворно четириного е авторът на следното “Нямаше да се занимавам повече с Реформаторския блок (РъБъ – в добрите традиции на Иво Инджев, хахах)” и т.н. Жокер: обичайното му занимание е да се въргаля в калта и лайната и да грухти. Също така обикновено се храни и с коментари от кръстосано корито. Последната му закуска е от днес сутринта.

 24. Ще дам още един пример за минираността на България – този път от нейното военно разузнаване през 1999.
  За да не ме осъди полковник Иван Пенков, ще цитирам филма на Радостина константинова, където тази разузнавателна персона (Иван _Пенков) е главен герой.
  източник:
  http://vbox7.com/play:4cd5d643ec

  Тези, които имат търпение да изгледат филма, първо ще видят заглавието:
  “Тайната история на плана “подкова””
  И веднага следва знаменателен цитат от Сун Дзъ – “Войната, това е пътят на измамата”.
  Това, че Че Сун Дзъ е прав е видно от агресията на Русия в Украйна. Но да се върнем към филма на Радостина константинова.
  Моля Ви внимателно да слушате думите ма п-к Пенков. Внимателно,
  защото в тях има много смущаващи неща – смущаващи човешката логика:
  1.Думи на п-к Пенков са :”Ние имахме информация, че югославското ръководство има намерение да принуди албанците да напуснат Югославия”;
  2.Думи на полковника са разказа за разговора между ген. Бранко Кръга и – ген. Кацаров и п-к Пенков, От който разговор ние разбираме, че Милошевич и сие ще повторят нашата “голяма екскурзия”.
  Полковник Пенков, да имате възражения?
  Тогава, за каква тайна история иде реч, г-жо Радостина Константинова?
  Засега, в този сайт обявявам, че нямам никакви роднински отношения с въпросната госпожа.

 25. Страшна и трагична констатация,но и абсолютно вярна!
  Остава ни да си мечтаем ,че “кривата”вина ги се променя т.е. ,че когато слезе долу(и си мислим ,че ще стои винаги там)тя неизбежно се връща на горе.
  Сега е страшно зле,без видими надежди за промяна в близко време,но след ноща идва и деня.

 26. Интересно ми е защо от ПЕС не потърсят сметка на председателя си за любовта му към Русия? И поради каква причина вече не са му поискали оставката заради позициите, които защитава тук на родна земя? Кандидатът на ПЕС за поста на Барозу не се ли срамува от лидера си по партийна линия Станишев?
  И в крайна сметка щом му е толкова мила тази Русия защо другарят Станишев не ни освободи от нелепото си присъствие в натовска България и не се завърне в путинска Русия за да му олекне на сърцето?!? Едва ли иска да живее при Путин нашият путьоновец “храбър”! Но няма нищо против да ни набута нас в блатото на фашиста руснак, а той да дърдори глупостите си за благодарност от някое тихо местенце пребивавайки в омразният му запад.
  Горкият Станишко! Жалка мижитурка, която лази наведен пред государя и се прави на мъжле пред простолюдието.
  Най-дразнещото е, че точно тази подлога се опитва на прекара останалият (все още) читав народец по тези географски ширини. Тъпите руснаци и маши не могат да си изберат! Сидеров ли е нормален, Станишев ли е в ред, Бареков ли е в час, Гоце ли е с всичкия си????

 27. П. П. Станишев си заслужава една раирана пижамка, след като постоянно нарушава действащия у нас закон, който обявява комунистическия режим за престъпен!
  Последното му изказване, че за нас Русия носи положителна символика, за разлика от възприемането й в страни като Полша, Чехия, Унгария и Прибалтийските републики, цели само едно: оневиняване на зверствата на СССР и подопечните им комунистически правителства. Може би за тъкмо такова “синхронизиране” намеква и Исаков, тъй като в Русия действа тъкмо обратният закон, според който престъпление е отричането на СССР.
  И при едно участие /не дай, Боже/ на България “в двата съюза”, предвид окраската на управляващите, преди да са наказали когото и да било за комунистическа пропаганда – учители в час, медии, политици, преди да се е случила лустрацията, ще погнат пак нас, досегашните жертви, за изповядване на истината за тоталитаризма.

 28. Колко много искам този материал да стигне до повече хора!

 29. Mnogo tochna statia g- n Injev.Kolko e prav Ivan Kostov, /drugarkata Kuneva mati v chujdo gnezgo/, /niamame lideri/….

 30. Тоя СС не беше ли от Украйна???
  И той , както дедо Мони се е налапал с путинските деньги, затова му е мила рАЗЗЗИЯ? Все си мислех , че на дедо Мони имотите му са множко , но явно не съм бил прав, сигурно и некоя рубла е клъвнал?!?!?
  Колкото за тъпотиите на СС , нека си ги говори само пред “отбраната” си “публика” сред селските баири, “просвещавйки” я в “тънкостите” на червеноармейската екипировка , за да няма неразбории относно “легитимните” диверсанти ,които окупираха Крим!
  С такава “историческа закалка” , КАКВО ли друго може да изтърси СС???

 31. До ИГНАТИЯ Всяка бюлетина за „Синьо единство“ е загубен глас за десницата, а самото
  това образоване е поредната изцепка на Надежда Нейнски.
  Според социолозите, под един процент са очакваните гласове за тях.
  Триглавата ламя БСП, ДПС, ГЕРБ, потрива ръце.
  Гласът на разума подсказва – гласувайте за „Реформаторския блок“.

 32. P.S. Като погледнах пак вчерашният си пост,видях че не съм довършил мисълта си. Защото СС “просвещава” “партийният” си актив в “тънкостите” на червеноармейската екипировка,както през 1944г., така и днес – 2014г., за да няма неразбории относно “легитимните” “ОСВОБОДИТЕЛНИ”(!!!) диверсанти ,които окупираха България преди 70години, и днешните , които окупират Крим!

 33. Страхотен анализ на Иво Инджев,но не бива да се чете от комунистически глави.Те не са узрели за такъв текст.
  Невероятно справедлива е идеята му за адекватното название на Музея на соц-изкустовто.

  МУЗЕЙ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ КОЛОНИАЛИОЗЪМ

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.