България търси атлант

Окуражен съм от факта, че руското външно министерство не реагира с протест срещу лицето на монархосоциализма в България Симеон Сакскобургготски, което във вестникарско интервю даде за пример вярата на своя баща цар Борис Трети в дружбата с Германия. Сакскобургготски цитира завета на баща си България винаги да бъде с Германия- независимо от факта, че като съюзник на Германия България претърпя поредна национална катастрофа и не можа да заслужи пред СССР статута на победител във Втората световна война с кръвния данък, платен чрез близо 40 000 убити във войната срещу Германия български войници и офицери.

Взимам повод от този факт ( че Русия не възразява- вероятно поради втората част от завета на царя обединител никога да не сме против Русия, което и правим де факто след кончината де юре на СССР) и подкрепям следната германска инициатива:

„Германия трябва да премахне двата съветски танка от Втората световна война, които са поставени на пиадестали до Бранденбургската врата, в знак на протест срещу действията на Русия в Крим и Украйна, настоя най-популярният вестник в страната “Билд”.

Заедно с локалния таблоид B.Z. редакцията призова читателите да изпращат протестни писма до парламента срещу тези символи на войната.

Става дума за два зелени танка Т-34, поставени пред съветския военен мемориал, издигнат през 1945 г.

“Не искаме руски танкове на Бранденбургската врата”, пише на примерна форма на писмото до парламента, която отпечатват и двата вестника. “Бундестагът трябва да вземе решение: Руските танкове на мемориала в берлинския парк “Тиергартен” трябва да бъдат премахнати. Причината е, че в една нова епоха, когато руски танкове са заплаха за свободна и демократична Европа, не искаме руски танкове на Бранденбургската врата.”

Възпоменателният комплекс се издига на място, където са загинали около 2000 от падналите в битката за Берлин близо 80 000 войници от Червената армия. Той се намира съвсем близо до Райхстага и е един от трите съветски мемориала в германската столица.”(Медиапул)

Пояснявам още веднъж, за да няма недоразумения.

Цар Борис Трети ни е завещал никога да бъдем винаги Германия и никога да  не сме против Русия и това съжителство на българските приоритети явно се приема спокойно от Москва. Ето защо можем да се присъединим към Германия без страх от руски репресии и в надигащата се в Берлин кампания срещу съветската окупационна символика, която не е руска.

Щом на Германия, на чиято съвест лежат милиони руснаци, това е позволено, то защо на нас българите да не е разрешено!

Нещо повече, най-сериозно, без никаква ирония, предлагам България да поиска от Русия да построи паметник на България и лично на министър-председателя Константин Муравиев срещу руския парламент за това, че е наредил да не се стреля срещу Червената армия, а доблестната българска войски дисциплинирано се е подчинила на държавното ръководство, както се полага в една демокрация. А е можел да повтори българския опит от Първата световна война. България едва ли (отново) е щяла да  победи руските завоеватели, както става в Добруджа през 1916-та и 1917-та година, но е могла да окаже яростна съпротива и десетки хиляди руснаци да последват  окървавената съдба на предишното поколение руски пришълци, нахлули тогава на българска земя.

Понеже нас българите няма кой да ни чуе сред грохота на руските танкове около Украйна, предлагам също за начало да започнем да изпращаме писма до германския парламент в подкрепа на инициативата  на в. „Билд” с изричното напомняне на факта, че в България няма убит нито един червеноармеец и бихме искали този уникален факт да достигне до съзнанието на европейците и съюзниците отвъд Атлантика, които да ни подкрепят в правото да премахнем монументалните подигравки с историческата истина, изопачаващи фактите по същия начин, по който днешната кремълска пропаганда се опитва да стовари вината за украинската криза другиму.

Може би това е начинът най-сетне да бъдем разбрани. Жалко е, че у нас няма евроатлант на власт, който да защити тази българска кауза, но се отваря възможност сами да направим нещо за себе си като сираци, изоставени от малодушните ни р(ъков)одители.

Ако успеем, заслуга ще има и Адолф Путин, който се опитва да налапа Украйна, но в средносрочна перспектива ще му приседне и по този начин малкият залък България получава шанс за глътка свобода чрез поредното освобождение от „братушките”- в смисъл да се освободим от тяхната газова примка с германска помощ.

Моля, тази статия да се смята за първото българско писмо в подкрепа на инициативата на в. “Билд” ( за което ще се погрижа в превод на немски език при адресирането му до Бундестага).

При евентуалното му публикуване в интернет на германската публика може да бъде посочен линк с интервюто на германската телевизия АРТЕ, направено с автора пред съветския монумент в София и излъчено миналия декември за многомилионната европейска аудитория.

30 мнения за “България търси атлант”

 1. Подкрепям всяка антисъветска инициатива.
  Време е и българското образование да обърне вниманието си с повече часове за историческата истина. Да извади демагогията и пропагандата за всякакви освободители от учебниците и да се изучават фактите.
  Само така може младите да понаучат що за освободители са руснаците и да поискат да се освободят от кърлежите с които проруската пропаганда ги е налазила.

 2. Г-н Инджев , цар Борис III е казал нещо малко по-различно: Винаги с Германия , никога против Русия!
  Но , както знаем, Третият райХ е провел превантивен удар срещу Сталин, за да не му позволи той да го изпревари, въпреки подписаният със негова благословия “мирен” пакт МОЛОТОВ-Рибентроп. Тоест, НЯМАЛО е как да сме заедно със двамата тирани едновременно, след като те самите водят ТОТАЛна война помежду си.
  А ,колкото до Симеон и неговите ИМПРОВИЗАЦИИ а ла монархо-соЧиализъм, то заслугата е изцяло на цартрап Путин, и едва ли имат много общо с цар Борис III.

 3. Писмо до Ванка с танка
  Радой Ралин
  Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
  Помниш ли кагда пришол със танка?
  Беше млад, но се държеше мъжки.
  Зарази семейството ми с въшки…
  Взе на мама златните пендари
  и дори галошите ми стари.
  Помниш ли, как кушаше картошки?
  Наконец забърса три кокошки.
  После си преспал със какa Сия
  и изпил си всичката ракия.
  А след време чухме и мълвата,
  че си гръмнал тате във главата!
  Длъжен бях да те обичам, Ваня.
  Даже кръстих дъщеря си Маня.
  Залъкът си давахме насила
  на Русия – тая дива сила.
  После цели девет петилетки
  грабихте уран и руди редки.
  Грабихте и жито, папироси…
  Зарад тебе ходим голи-боси!
  Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
  Ние всички хранехме танкиста.
  А пък ти ни пазеше със танка
  и ни взе последната луканка…
  Пазеше и немците, и чехите.
  Ние тук възпявахме успехите.
  С паметник стърчиш ни на главата
  и скверниш небето и земята.

 4. (Запис)

  “Спокойно требва да се гледа на нещата, Инджев, разумно, да не избързваме, като му дойде времето след 800 дни, те в нецивилизовани страни така, нали, некои правят, магнифицират с несменен чип нещата, съветски танкове, нали, не требва да се махват, институции требва да се уважават, хайде сега, тези танкове и на дедо ви Цар по некоя рубла са донесли, така и Петко Славейков с брат му Пенчо ще ви кажат, нали, единият рекъл,че Русия ще ни докара до дередже на свои полудиви азиатци, другият пък-че в Москва властва кнута и черносотническата нагайка, но магнифицирали са нещата малко,не са гледали спокойно…Къде е, апропо, ниня доня Доллореса дел Простакесса е мия Метресса, че Фернандес го нема днес, кой ли чука Долорес?”

 5. На всяка цена трябва да се махнат паметниците на позора.Все едно сега да издигнат в Крим паметници на маскираните руски войни.То така и пише на паметниците в България- в чест на незнайния воин Подкрепям идеята за подписката срещу окупаторите, каквито май завинаги ще си останат руснаците.

 6. Г-н Инджев,
  Прекрасно предложение, гласувам с две ръце в подкрепа, но… кой ще го чуе? А и който го чуе, ще се направи, че не го е чул. Затова към него предлагам Анекс 1 – за да не се заглуши доброто, разумно и основателно ваше предложение от джафкането и воя на малката, но шумна шайка русофилистични койоти, да прочистим глухите уши помощта на добрите стари дрянови тояги. На първо време мисля, че 10,000 в ръцете на 10,000 български шопи ще свършат работа. После ще видим, по реда им…

  Респект!

 7. Do Vladimir Petrov. Nima nito edna TV v BG nemoje da izlachi tozi zapis ARTE?

 8. Подкрепям всичко което се предлага и прави срещу Русия.Трябва и на наше пристанище да акостират американски бойни кораби както в румънското пристанище.

 9. Идеята е чудесна! Това е малка вратичка към отварянето на общинско и правителствено ниво темата за решение най-сетне да се преместят тези грозни и унизителни монументи от площадите и парковете. А шанс наистина имаме! Сега му е времето и мястото, така че да започваме!

 10. И аз подкрепям предложението! Дано ни чуят!

 11. Твърде закъсняхме с махане на тези позорящи Българиа паметници.А никак не е трудно.Трябва едно решение на Народното събрание и изпълнение на това решение.
  Спомняте си как беше бутнато азиатското теке на националният предател Г.Димитров наречено Мавзолей.Три дни булдозерите риха и го премахнаха.Никой не посмя да каже нищо. Премахнаха “позорището”,където от невръсни деца до зряла възраст минавахме на така измислените празници да се покланяме на господарите.Премахна го Е.Бакърджиев,когото всички ние не харесвахме може би по други причини.За премахване на позорището обаче трябва да бъде поздравен.Ако не беше дошъл московскиат агент “дедо цар” ние отдавна да сме зобравили за този проблем. Но…. не би.
  В това Народно събрание твърдото ядро на десницата няма представителство.За това допринесе и Надежда Неийнска,която на 10 май 2013г. заби последният пирон в ковчега на десницата.Но този пирон остана в моето тяло.Над 150000души не бяха преставени в Народното събрание точна толкова колкото я избраха за евродепутат.Една от тези избиратели бях и аз.Затова сега с пълно право мога да й търся сметка.Когота миналото лято ние обезумели се щурахме по жълтите павета и там срещнахме много бивши,настоящи,и бъдещи политици но нея я нямаше да ни подкрепи.Тя беше в Брюксел.С голяма мъка споделям това.Сега отново надига глас.Но аз вече съм предадена .Мен ме няма а и тя също.Жалко.
  Предполагам в новото народно събрание да присъствуват автетични десни партии и от нас зависи да поставим пред избраниците си изискваниата за премахване на лъжливите паметници.Това ще бъде и тест за депутатите колко са истински.След положителното решение махането може да бъде изпълнена от неправит организацие или сдружение без да се чака решение на правитлство.Това трябва първият акт на новото Народно събрание.

 12. ПОДКРЕПЯМ ВСЯКА ИНИЦИАТИВА СРЕЩУ ЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ РУСИЯ И ИЗКРИВЯВАНЕ НА ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА ЗА ОСВОБОДИТЕЛНАТА РОЛЯ НА РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ!

 13. Винаги с Германия,никога против Русия.Липсва задълбочен анализ на икономическите отношения на България и Германия в периода 1910-1944г.Всеки журналист би трябвало да знае от история на българската журналистика(има ли такъв предмет във Факултета по журналистика?) за създаването на двуезичния(българо-немски)вестник на Бернард Кон(евреин),който да улеснява българо-немските икономически отношения.Кон остава 20 години в България и работи неуморно за навлизане на немски капитали ,както и за износа на български стоки за Германия.Говорим за 1939г.когато България е сред развитите европейски страни,нека не забравяме,че това стана възможно с помощта на Германия.Сега сме най бедната страна в ЕС,колко много ни помогна българо-съветската дружба?

 14. Неочаквано неправилен анализ на Иво Инджев.

  Царство България подписва Тристранния пакт,с единствена цел да допусне преминаването на войските на Вермахта през българска територия в кампанията им срещу Гърция и Югославия,наречена “Марита” с цел да се притече на италианските войски.Българските власти не са знаели,че само след два месеца и половина Германия ще нападне своя съюзник Съветския Съюз.
  България не се е готвила нито политически,нито военно за военни действия срещу която и да е страна и коалиция.България обяви война на САЩ и Великобритание по същата причина както не се противопостави на Германия и както не се противопостави на Съветския Съюз през септември 1944г.Бълхгария не е нападала нито една съседна страна и подържаше невероятен полоитичеки,военен и дипломатически баланс с двата воюващи агресор-Германия и Съветите.

  Фразата “дружба с Германия” е неадекватна и неприложима за Българо-Германските отношения,както и за добрите отношения между Бългаия и Съветския Съюз.

  Н.В. Цар Симеон поруга Българската монархия и царската династия.Включително своите най-близки родственици.Той затвоа беше изолиран от европейските дворове и му беше обръщано внимание само по протокол.Оказа се агент на съветските тайни служби.
  Не бива за му се приписва нищо “монархическо”.Той поруга и паметта на десетките хиляди избити негови съграждани-цасрки поданици.Неговия цинизъм е възможно най-гоилемия в съвременния политически живот на страната.
  Определянето на Българо-Германските отношения като “национална катастрофа” е меко казано невярно.Никой разумен излседовател не може да определи възвръщането на изконни български земи в състава на старната като катастрофа.Само погрешната политика на американците и британците доведе нашите останали земи да не се върнат обратно.

 15. Хайде пак царя виновен! А това, че съветският дикташор без никаква причина обяви война на 3 септември, пак ли царят е виновен? (той вече от една година е покойник). И това, че многохилядната българска армия не взи живота нито на една опиянчена съветска муцуна си има причина. Българското общество още не е изпитало тежестта на азиатския военен ботуш. Колко руски войници има загинали през това време, аз бих казал-доста. Причините са генетичен алкохолизъм, мародерство и престъпно нехайство. Ако маршал Бирюзов беше жив щеше да разкаже такива ужасни истории, от които да ни побелее косата, вкл. разстрел на български правоверни комуняги. Къде го има това нещо? Може би само в бивша Югославия-над 100 хил. обезчестени жени и девойки. Какво да пиша повече-където е стъпиил руският ботуш, там трева не никне. Само звучи познатото “Наздоровье!” Да ви е сладко, русофили идиотски!

 16. Здравейте,

  Казвам се Мария Ценова и съм част от екипа на SmartiGraphs. Екипът следи постоянно Вашите публикации с голям интерес. Пиша Ви, защото вярвам, че нашите проекти имат общи цели и бихме могли да работим заедно.
  SmartiGraphs e проект, реализиран от група млади ентусиасти, които искат обществото да бъде по-информирано за протичащите политиччески и обществени процеси в страната. Смятаме, че традиционните методи са объркващи и неразбираеми. Затова ние използваме по-атрактивен подход, а именно чрез инфографика. Инфографиката е визуално представяне на информация чрез илюстрации, диаграми, снимки, анимации и др. Повече информация относно екипа и неговата дейност можете да намерите на нашия сайт http://smartigraphs.com/about-smartigraphs/
  Инфографиките, които разработваме, засягат теми с политически контекст. Например, анализирали сме изборният процес за 41-во Народно събрание, засиленият мониторинг отстрана на Европейския съюз спрямо България, както и процеси за развитието на политическия живот в страната. Най-мащабната ни кампания до тук е свързана с Парламентарните избори 2013. Тя събра аудитория от над 10 000 души и бе отразена в две онлайн медии – Капитал и Актуално (http://smartigraphs.com/tag/%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8-2013/)
  Следващата кампания, която подготвяме, е свързана с предстоящите Избори за евродепутати. Чрез нея искаме да информираме обществото какво е Европейският съюз и как функционират неговите институции, какъв е изборният процес, как нашият глас ще окаже влияние при формирането на следващия Европейски парламент, работата на евродепутатите и други важни теми.
  Ние виждаме взаимна полза да работим заедно в рамите на тази кампания, защото и двата проекта имат за цел да формират гражданско общество, което действа и мисли критично, умее да анализира случващите се събития и взема решения индивидуално.
  Ще се радваме да обсъдим детайли на съвместната ни работа.

  С уважение:

  Екипът на SmartiGraphs

 17. АНТИКОМУНИСТ, Фразата “дружба с Германия” , не е ли тъждествена с -Българо-Германските отношения, които възвръщат изконни български земи в състава на старната???….

 18. Дружба е емоционално название ,което е пуснато в употреба от комунистическаата пропаганда. Както и “братски отношения” между дадени страни.Както и “приятелски” отношения.
  В културните и сериозни страни,се ползва само думата отношения,или международни отношения.

  До днес много хора,дори и антикомунисти не могат напълно да се отървват от комунистическата фразеология.
  Беше публикувано преди известно време интервюа бившия служител от Българската редакция на Радио Свободна Европа Душко Петров,който въпреки че е несъменн антикомунист,употребяваше комунистически фрази.

 19. Още нещо до “ДО АНТИКОМУНИСТ”.

  Кога започва ‘Българо-Германската дружба’?
  Кога завършва ‘Българо-Германската дружба?

  Както и Българо-Съветската дружба?
  В момета има ли Българо-Руска дружба?

  Кога започва борбата на Съветския Съюз срещу “германския фашизъм”?Като край на борбата комунистичедската пропаганда и всички наивници по света считат Капитулацията на Германия на 8 -сми май 1945г.Но всички задруно забравят да посочат началото.Ето сега руските чекисти отново се готвят да празнуват на 9-ти май. Но какво точно?

  P.S. Отговорите на всички въпроси са негативни.

 20. АНТИКОМУНИСТ, дружбата при большевиките НЕ съществува, това е едно от клишетата използвани в тяхната пропагандна лумпенизация ,кухи фрази, за да скрият зад тях “режолюционната” и същност!
  Но когато дружиш с някого, можеш да си върнеш изконни земи. Не винаги , и не задължително, даже напротив, но и това се случва. Иначе по другият начин няма как да стане.

 21. Да, напълно сте прав в първата част от коментара. Но повтарям пак, в международните отношения има стриктен протокол и традиции. Колкото “близки” и “топли” да са отношенията между държавите, те не се определят като ” дружески”. Тази дума няма правен характер.

 22. АНТИКОМУНИСТ, аз затова ви казвам ,че който говори за “дружба” има нещо съвсем друго предвид. Един КРЕЩЯЩ пример за КРЕЩЯЩА “дружба” е пактът МОЛОТОВ-Рибентроп.
  Но да оставим “дружбите”, какво е вашето мнение относно твърденията на Хитлер за расовата непълноценност на руснаците, тъй като вие също твърдите ,че всички руснаци са виновни за сегашният им хал, а не само кагебистът Путин и цялата останала кагебистка сволоч?
  Прав ли е бил Шикългрубер?

 23. Русия като цяло е погрешна,неправилна държава,след болшевишкия преврат. Тази нагла,агресивна,и унищожителна държава обезличи и обезформи и своя народ.Руския народ е деморализиран и деформиран,въпреки наличието на невероятни качества. Твърдението на Адолф Хитлер трябва да се възприема като твърдението на съветската комунистическата пропаганда,че Съветския Съюз е велик,непобедим,нерушим и неделим.А той въобще го няма на политическата и геограгската карта на света.
  Това са елементарни пропагандни фрази на двете диктаторски страни.

  Бих Ви помолил да не ползвате комунистическото название на Съветско-Германския договр от 23 авг. 1939г.(Договор Рибентроп-Молотов)

  Той има официално,представително и дипломатическо-правно название:

  ДОГОВОР О НЕНАПАДЕНИИ МЕЖДУ ГЕРМАНИЕЙ И СОВЕТСКИМ СОЮЗОМ.

  Който ползва други названия на този,може би най-показателен договор е или комунист,или подвластен на комунистическата пропаганда.

 24. Антикомунист | април 18, 2014, 21:52

  Абе, терикат:
  Що не разгледаш ей това:
  http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D0%B2%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4_%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%85%D1%82%D0%B0_%D0%B8_%D0%A0%D0%9A%D0%9A%D0%90_%D0%B2_%D0%91%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5_%281939%29

  Мързи ме да ти търся из нета поздрвителното слово на Вячеслав Мол;отов за превемането на Белгия.
  Аман от комунистически “антикомунисти”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.