Флиртът с водката ражда свастики и управленски “симбиоз”

Над общината в Севлиево е закачено знаме със свастика

Флиртът с водката ражда свастики

Новина в OFFNews: “Над общината на Севлиево се вее знаме със свастика

Вчера споделих, че в България реалността е добутана до една новина, която да е едно изречение и да разказва всичко. Казах го по повод на новината “Йордан Цонев ескортира свещения огън”. Днес България е видима в една снимка. Една снимка от Севлиево. Град, в който уж имаше инвестиции. И сякаш (явно сякаш) картината бе “по-добра”.

Ирония на съдбата и абсолютна в случайността си игра на съдбата е факта, че в деня когато съм се родил (от вечните 365 възможни дни) се е родил и Адолф Хитлер. Уникален социопат, неслучил се човек и един от най-страшните диктатори, живели на земята. Не казвам “най-ужасният”, защото в “класацията на злото” има много кандидати.

Както винаги – на дата 20 април винаги има изстъпления по света. Днес света “дойде” в България. За да илюстрира по “най-добър” възможен начин объркаността на днешна България, разделяна, противопоставяна, делена и насъскана, копнееща в неграмотността си и объркаността си – България (една малка, миниатюрна част от нея) дават “прекрасна”, ужасяваща илюстрация

И за да бъде пълна гротеската – знамето се вее до името на една водка. С измамното в “красотата” си име Флирт.

Флиртът с водката води до свастика – очевидно животът е по-силен от пропагандата и ни показва дигнозата “България” пак през поредната си картина на безумието, сътворено от безпросветността, която бе цел с искани и постигнати “резултати”.

Плодовете на “демокрацията” се веят над общините вече.

Наздраве, България! Флиртът продължава.

Допълвам заглавието на автора Юрий Йорданов, който репликира една новина от България. Защото темата има пряка връзка с пропагандата в Русия и нейното ехо у нас, която се опитва да прехвърли проблема с антисемитизма от руската глава на украинската.

Опорната точка на Путин за “фашисткия характер” на украинската съпротива срещу корумпирания ( включително лично от Путин с опит за подкуп от 15 милиарда евро) режим на Янукович е сред най-отвратителните манипулации на Кремъл . Не защото в Украйна и сред активните участници в съпротивата от Майдана няма антисемити, а поради факта, че тази вековна болест и днес залива Русия както никоя друга европейска държава.

Ако подходим по подобен начин към руските сепаратисти в т.н. Донецска република, ще трябва с много по-голямо основание да обобщим, че са фашисти ( или по точно- руски нацисти). Защото една от първите им прояви след като превзеха местната администрация в Донецк беше да разгласят антисемитизма си, призовавайки евреите, за чиито началници се изживяват вече, да се регистрират официално като евреи- ехо от нацистката окупационна практика.

Същевременно в България управляват социалисти с подкрепата на фашизоиди, но и едните и другите, освен по въпроса за тяхното правителство на Орешарски като голямо завоевание на парламентарния им “симбиоз” , се състезават за любовта на Русия и гласовете на русофилите в България.

Цяло чудо е, че смъртта на Сталин на 2 март 1952 г. осуетява подготвения вече план за депортиране на десетки хиляди съветски евреи в Сибир в рамките на поредната “чистка” на диктатора. За “няколко десетки хиляди евреи, които с ужас очакват да бъдат преселени в Сибир”, пише Станислав Белковски в книгата си “Путин: цялата истина за стопанина на Кремъл” ( Белковски, Станислав, “Путин:цялата истина…”,Сиела, София 2014 г., стр. 52).

И днес в руската политика участват световно известни с антисемитизма си политици, като Жириновски, Рогозин и т.н. Свастиките, комбинирани с разни символи на православието и Русия, са част от руския политически пейзаж. Някои изявени антисемити, като собственикът на антисемитския вестник “Завтра”  Александър Проханов ( наричан от Белковски “харизматичен антисемит с комунистическа окраска” ( пак там., стр. 87), дори предизвикват опозиционно властелина Путин още от самото начало на неговата кариера в Кремъл през 2000 г. Путин редовно тика в ареста и в затвора всякакви свои противници- от пънкарките от “Пуси райът”, през дръзналия да подкрепя опозицията олигарх Ходорковски, до бунтарите на левичаря Едуард Лимонтов, но не посяга на подобни “харизматични” противници.

Защо ли? Не задължително да им е сто процента съмишленик в техния антисемитизъм. Достатъчно му е да знае, че антисемитизмът в Русия е по-популярен и от комунизма. Тази руска болест е като заразата на русофилството в България- не почива на факти в своята “аргументация”, но се предава от поколение на поколение заради търпимостта, проявявана към нея.

 

 

 

 

11 мнения за “Флиртът с водката ражда свастики и управленски “симбиоз””

 1. “Антисемитизмът е ракът на социализма”
  Радой Ралин

 2. Приятели на Украйна, ДА ПОДКРЕПИМ С ПИСЪСТВИЕТО СИ започващата на 24 април 2014г. в Дома на киното – Седмица на Украйнския филм !!!

 3. “Роднина евреин звъни в Одеса и казва: Идвайте веднага ще ви приемем всички разбрахме, че цяла Украйна е завладяна от фашисти.
  -Защо цяла Украйна, само Крим.”

 4. Здравейте, г-н Инджев,

  Честито В. Хр. !

  Срамно ми е, че в България се народиха такива извратеняци, които от училището и родителите си нищо истинско не са научили за нацизма, антисемитизма, да не споемаваме дори и за комунизЪма.

  Позволявам си да попитам :
  Бяхме учили, че тов. Сталин е починал на датата 05.03.1953 г. Или всъщност в горния текст, вкл. и във Вашата част е вписана истинската дата, а другарите са криели три дни голямата новина.
  Ако е така, моля разяснете ни. Или поправете датата в текста.

  Привет

 5. Демокрацията е като хората. Пъстра, цветна, наивна и допуска грешки. Но винаги намира начин да ги поправи.

  Безгрешни са само Адолфо-Путиноидите.

 6. В България никога не е имало сериозен антисемитизъм, тъй като еврейската диаспора е сравнително малка и не е вземала съществено участие в обичайната противобългарска дейност на националният елит. Поради своята близост до елита, еврейската диаспора във всяка страна е била използвана както за национално подтисничество, така и за отдушник на етноцентристки настроения под формата на антисемитизъм. В Русия еврейската диаспора е голяма и влиятелна, но също служи на националния елит. Ако последният увеличи икономическите тегоби върху руското население, антисемитизмът може да приеме застрашителни размери поради обичайният етноцентризъм. Фактът, че Путин разчита на експерти и олигарси от еврейски произход, означава че средният руснак живее на поносимо жизнено равнище.

 7. Към Valpet:

  Моля?
  Путин разчита на олигарси от еврейски произход? Като..

  -Като Гусински, чиито медиен бизнес унищожи в зората на своя възход като едноличен шеф на Кремъл?
  – Като Березовски, когото докара до разорение и самоубийство в Лондон?
  – Или като Ходорковски когото сблъска с Абрамович,който наистина е любим олигарх на Путин, но забележете – да си олигарх на Путин означава да му служиш, а не обратното…

 8. “В нас социалистите са зараза, щом поискат да сеят социализъм на българската неблагоприятна почва. Ние съветваме нашата младеж да се пази от тия болни хора, за които отечество не съществува. От българската интелигенция се изисква само едно: да пази тя своята земя от всякакви чужди доброжелатели, да се стреми към запазванието свободата и независимостта на България и да поддържа и насърчава онова правителство и ония деятели, които са доказали вече своя патриотизъм. А който иска подкладки, освобождение на „труд” и социализъм, нека иде да продава краставици в Русия, Англия, Франция и др.

  България няма нужда от такива ципори.”

  http://www.atlas-bg.eu/sotsializmt-v-blgariya.html

 9. >[..] тази вековна болест и днес залива Русия както никоя друга европейска държава.

  Русия не е и никога не е била европейска държава, нищо че винаги много им се е искало 🙂

 10. VALPET,ето един цитат от вашият пост по-горе, който е добре да си разясните преди да ги посвате, може би под нечия(чужда) диктовка:

  “В Русия еврейската диаспора е голяма и влиятелна, но също служи на националния елит.”

  – VALPET, след като еврейската диаспора СЛУЖИ на расссийският НАЦИонален “елит”, то ГЛАВНАТА вина “национално подтисничество” в Расссия се носи от този т.нар. НАЦИонален “елит”, и в много по-малка степен от еврейската диаспора, която “изпълнява” диктата на “НАЦИоналният елит”!

  П.П. VALPET, ще ви бъда много благодарен ако ни предоставите имена на “изявени” еврейски помешчици и барини още от времето на Иван Грозни , та до днес!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.