Кебапче в палачинка- рецепта на Обръщалник.кум

Кебапчета вместо книги

Честит ден на книгата. Това е, спокойно може да се каже, събитието на днешния ден. Денят, наречен, така да го кажем, на най-голямото човешко достижение. На инструмента, който определя света.

Книгите са висшата форма на човешката еволюция. Защото те съхраняват и разпространяват знанието на хората, те са двигател на новите идеи и новите неща, които подобряват живота ни. Те са най-силното оръжие за формирането на човешкото съзнание. Истинското писано слово остава – и магията му винаги удивлява, защото когато нещо стойностно е написано, то автоматично става по-видимо, по-авторитетно, по-истинско. А чрез книгите хората разширяват мирогледа си и стават по-добри експерти в работата си – независимо каква е тя

След два дни започва официалната предизборна кампания за вота за Европейски парламент. Досега поне аз не видях някоя от по-големите и по-малко големите партии, която да подеме агитация, основана на подобряване на образованието. Или поне да го посочи като един от приоритетите си. Разбира се, все още има цял месец, в който официално партиите да се представят. Но едва ли има и един човек, който да се сеща що е то книга не само на днешния ден, който да вярва, че някой по-известен политик или по-голяма партия у нас ще отвори и дума за двигателя на прогреса – образованието и книгите.

В два поредни дни Actualno.com публикува материали какво е отношението на държавата към интелектуалния труд. Отношение като след сношение. А образованието и интелектът трябва да са на първо място. Защото иначе ще гледаме непрекъснато по новини и сутрешни блокове как едикое си семейство гладува, мизерства, кара без ток. Както днес, когато беше показано семейство, живеещо без електричество почти три години. И накрая на репортажа майката каза, че е готова да работи, но нещо, което не изисква квалификация – хигиенистка например. Да, от такива хора има нужда. Но когато имаме цяла държава такива хора, вече положението е страшно. И я имаме, защото целенасочено и упорито политиците ни разрушиха образователната ни система, вместо да я подобряват. За да си имат овце, а не хора насреща, които да ги принудят и да изискват да работят, а не да крадат.

До евроизборите останаха месец и два дни. Това е времето за избор. Искрено се надявам, че ще видя поне една партия или един независим кандидат от 27 политически субекта да представи стратегия за образованието в България, тази стратегия да е поне малко смислена и да е основата на кампанията му. За такъв човек/такава партия ще гласувам без да се замисля. А на другите, които ловят маймуни с кебапчета, просто ще помахам жизнерадостно с ръка. Може и с определена конфигурация на пръстите. (Actualno.com)

——————————————————————————————-

Вижте сега кво…Некви се заяждат с обръщача на палачинки Бареков, че почнАл да обръща кебапчета.

Че то само с палачинки живее ли се? Още Мария Антоанета е казАла,че и пасти трябва да се ядат.

Освен тва, аре да си говорим философски. Нали човека има право да се развива? Щом може човека, що да не може и Барека?

Палачинката има само две страни и най-много  Барека да я обърне два пъти. Изток-Запад и Запад Изток.

Докато кабапчето е многополюсно. Връткаш го отсекъде, а то цвърчи и става все по вкусно.

Още Галилео Галилей е забелезал, че земята се върти на слънчевото барбекю, а не обратно- па ако ще и на шиш да го въртат.

В този нАучен смисъл откритието за кебапчето като нов, по-висш стадий на палачинката, си е за нов сайт: Обръщалник маймунка.кум (да не казвам кой му беше кум на Бареков)

А, да не забравя- долна черта ( ама адски долна по подразбиране- като в пловдивска механа) да има между Обръщалник и маймунка.

Кебапче в палачинка ми се чини най-добър вариант в предизборната чиния на корпоративната лакомия.

Ха, наздраве!

P.S. Из интервю на Николай Бареков за в. “Труд” на 25.11. 2009 г. (след като го гонят от БТВ по необявени и до днес причини)

– Кой трябва да ви наследи в сутрешния блок?

– Нямам никаква представа. Би било неспортсменско от моя страна да давам съвети на колегите. Със сигурност аз оставям разработен сутрешния блок, най-гледания в историята на България.

Затова в следващите 6 месеца маймуна да сложат да подскача на екрана, сутрешният блок ще бъде все толкова гледан. Той стана най-влиятелният в държавата благодарение на моя труд.

9 мнения за “Кебапче в палачинка- рецепта на Обръщалник.кум”

 1. Бюреков е генно модифициран политически организъм.Казано по житейски-една нула,напълнена с въздух,тоест въздух под налягане.Една изхабена майна,който вече не е интересен,дори е досаден.Скоро ще стане безинтересен и на меценатите си и ще му бият шута…

 2. Преди време целокупното “обществено мнение” грозно се обиди на чехския авангардист Черни, че изобрази страната ни, като клекало. Някакво модернистично, опасано с цветни тръби, но клекало. Иначе казано кенеф.
  Днес имаме партия-кандидат за ЕП начело с Дудук и изписвана за любознателните европейци Bg WC*.
  Чудя се Черни ли беше прозорлив или Бареков зае поза клекнал, увит в целуфан.

  ————————
  * Bulgaria Without Censory

 3. Чудесна статия г-н Инджев, респект ! От начина по който пишете си личи, че сте прочели с един вагон книги повече от повечето български политици.

 4. Спомням си в казармата какъв смут преживявах, когато разрбах колко насериозно се вземат разни старшинки и прочие. По принцип си мислех, че е някаква игра, нещо така наужким… Те ни учат да маршируваме, да залягаме в калта и да си натискаме парцалите при всякакви ситуации – за това им плащат. Ние се правим, че се стараем – казармата си върви. Обаче в няколко случая, какъв шок бе това за мен, осъзнах, че повечето от военните съвсем серизно си мислят, че Турция и Гърция ще ни нападат и нас те, с цялата си патриотична и интернационална отговорност, ни подготвят за тази война. Ужас!!!
  По онова време не даваха да се слуша радио в казармата. Имаше радиоапарати в димитровската стая, но на тях нямаше копче за настройка на станциите и те бяха просто радиоточки, настроени на Хоризонт. Поне така беше при мен в Плевен. (В интерес на истината през втората година от казармата слушахме и гледахме само сръбска телевизия без никой от офицерския състав да се прави дори, че забранява). В ротата ни имаше цял взвод висшисти – завършили университет и чак тогава отслужват. Та измежду тях имаше мъже, които бяха учили в Германия, Гърция, Китай и къде ли не. Трудно беше да им се затворят устата, но все пак си мълчаха за някои работи. Гледаха с известно снизхождение на военните и техните истерии.
  И все пак веднъж един от тях не издържа и на ежедневната политическа беседа, на която ние, младите, си отспивахме, попита защо няма копче на радиото. Майорът отначало не разбра въпроса. “Защо няма копче за настройка на радиото?” попита вече съвсем ясно … май се казваше Табаков някой си. Той беше учил иконоимика в София и след това година и нещо бил във Виена на стаж уж. Беше як връзкар, но и много готин пич. Не знаех, че може да е сериозен – все се майтапеше, дрънкаше на китара понякога и разказваше невероятни лакърдии за мадами и изпити, взети с преписване… “За да не въртите и да не слушате пропаганда от съседните страни, с които се очаква да воювате. Те ви пълнят главите с глупости. Затова няма копче на радиото.” Нещо такова отговори майорът, като допълни, че не иска повече да слуша въпроси извън темата. А Табаков каза, че въпросът му е точно по темата (не помня темата в този ден, те винаги бяха като днешните опорни точки) – защо да не може да обсъдим някой ден какво казва врагът, попита с лека успивка Табаков, всеки ден само нашата гледна точка ли ще обсъждаме… Настана нещо като торнадо, майорът се разпени и се закани да счупи проклетото радио и да разхвърля парчетата по цялото таквоз. Той обикновено заменяше половината съществителни в изречението с таквоз, таквиз и т.н. Обаче Табаков си беше дебел връзкар и лицето му не трепваше. Майорът му изкреща “стига си се хилил, Табаков”, на което тоя образ отговори “съвсем не се хиля, на мен такава ми е физиономията”. Голям смях. Пропадна цялата политагитация.
  Всичко си остана само на думи. Понеже стана скандал и всички се заслушахме, после питах Табаков защо си навлича неприятности, а той ми каза – и на вас ще ви писне някой ден от идиоти. Този забавен млад мъж събра цялата концепция на социализма в едно изречение. Да ти писне от идиоти.
  Разказвам тази история, защото днес всичката политическа кулинария е със социалистически, тежко носталгичен и откровено реставрационен вкус. И съветски послевкус… Мислех си вчера що за идиот трябва да е човек, за да гласува по убеждение за бюрека, стани-шиш, конграчулейшъна,лютив или (о, Боже) за сайдера. Но си спомних за военните и тяхната дълбока и непоколебима вяра в победата на социализма по всички земни кълбета. Има хора, много хора при това, които наистина вярват на тези глупости. Не ги виня и не мога да ги променя – те са нелечимо болни хора с право на глас. Спомнят си, и те като мен, за своята младост и се радват, когато нямой им обещае да им я върне.
  Съветската образователна система, нереформирана и до днес, създаде достатъчно голям брой идиоти, на които сега се крепи фасадната ни демокрация. Плюс това, като добавим и цялата армия от постсоциалистически, диспилинирани в тотално покорство и имунизирани от свободна мисъл “труженици”1 а също така и немалкия брой продавачи на гласове – картинката не е оптимистична.

  Спасявайте децата!

 5. Внесла е нашата фирма
  тонове чушки от Бирма
  и занзибарски домати
  само за шопски салати.
  Складът на едро работи
  в бивша книжарница “Ботев”.

 6. Burekov e platen ot KGB-to za rushene na vrazkite na BG s EU!! No v BG ima i misleshti hora i shte sprat tozi rushitel na demokratiata !!!

 7. Като чета листите за евродепутати просто се ужасявам.Какви хора ще изпратим в Европарламента.От БСП,ДПС,АТАКА,ББЦ всичките до сега са показали проруски и антиевропейски възгледи.Единствено за сега от Реформ.блок и по специално Св.Малинов има по различно мнение .И в известен смисъл преставителите на Герб.За съжаление Нейнска и Алекс Алексиев няма да могат да влезнат,а само ще разпилеят гласовеСлушах Румяна яуягърчинска независим кандидат.Написала книга за атентата срещу папата.Защо няма нищо в тази книга за убийството на В.Коцев шеф на 1-во Главно на ДС по това време,когото познавам.Защото отзад ще излезе грозното лице на КГБ съпричастно с тези убийства.Ето затова не й вярвам.

 8. Към D.Savova:
  Румяна Угърчинска не написа книга за атентата срещу Папата, а че по никакъв начин комунистическа България няма каквото и да било общо с това- защо изобщо беше нужно, нали си го знаем от “Работническо дело”. Дори държавната БНТ, чрез излъчения снощи документален филм, все пак оставя акцент на финала, че няма ДОКАЗАТЕЛСТВА за участието на комунистическа България в атентата, а не че е НРБ е ДОКАЗАНО невинна.

  И ОЩЕ НЕЩО: Моля, да не ме вкарвате в обяснителен режим за любимата на някои омраза спрямо Надежда, например. Няма да влизам в този разговор.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.