Препънаха Алекс, маргинализираха Надежда, а дясната ръка на Бойко се надсмива от Москва

Русофилска България не можа да преглътне един рядко доказал се като антикомунист български патриот и същевременно космополит ( да , възможна е тази комбинация!) да „прави агитация” като кандидат за евродепутат. Препънаха Алекс Алексиев с тоягата на бюрокрацията, защото не отговарял на правилото за уседналост, което е свързано с някакъв определен бой дни усядане на българска земя.

С бюрокрацията не може да се спори. Тя си има тояги за онези, които не са уседнали в усоите й. Не и за своите. Те са уседнали здраво и нямат намерение да стават.

След свършения факт обаче искам да кажа нещо на онези, които го обвиниха, че играе някаква игра, за да цепи гласовете на десните. И стигнаха дотам да го подозират като …продукт на КГБ, защото нямало начин да избяга от България по времето на комунизма, без това да е работа на ДС. Имаше такива коментари…

Сега доволни ли са тези коментатори? Няма да им цепи гласовете човекът, който не цепи басма на Путин и неговите адепти в България. Поне веднъж някой в нещастието си ( ако наречем така неуспехът му да каже нещо в рамките на предизборната кампания) да натрие носовете на претендиращите да са по-антикомунисти дори от онези, които с целия си дълъг житейски път са се доказали толкова ярко на това поприще, че би трябвало с биографията си поне да запушат устите на „праведниците” в дясното пространство у нас. Щяха ли да го препънат ако беше вярна безумната диря на КГБ в този сюжет?

А още по-лошото е, че отговорът на въпроса ми е най-вероятно „да”. Доволни са. Както са доволни от прогонването на единствения оцелял от братоубийствата в дясното пространство действащ политик от времето на прозападното правителство Надежда Нейнски, която нито веднъж по никакъв повод не е отстъпила от онази прозападна позиция на българското управление ( 1997-2001 г.), благодарение на която се приютихме в НАТО на завет от сибирската вихрушка. А можеше и Надежда да се изкуши от офертите на Сакскобугготски, който разби дясното и на Борисов, който го профанизира.

Излиза, че от отстраняването на Алекс и маргинализирането на Надежда печелят всички- и доволните левичари и удовлетворените (кой знае защо) десни сектанти. Недоволно са само онези, които разбират, че малцината изявени, доказани и калени в битката за прозападната ориентация на България противници на петата колона в България са политически капитал, който няма с какво да бъде заменен.

А после се чудим, че нямало за кого да гласуваме и се налагало да подкрепим Бойко, защото го приемали за десен в Европа и останалото било разпиляване на гласове. Става дума за същия Бойко, който три години и половина управлява с дясната си ръка Симеон Дянков. Същият цъфна в Москва и се подиграва на Запада,че нищо не може да направи на Путин с някакви си санкции.

А помните ли каква антимериканска омраза генерираше „малката пица”, както го наричаха презрително заради ехидния му пример с постната пица, която обещаваше на българските граждани в период на затягане на коланите? Този сатанизиран от русофилите финансист беше хорово призоваван да си ходи обратно в Америка, която била истинската му родина. Сега русофилите доволно мълчат- както за отстраняването на Алекс Алексиев.

Дянков: Санкции срещу Москва? Най-много за руския балет

„Мащабни икономически санкции срещу Русия са невъзможни, защото тя заема твърде важно място на световната икономическа арена, заяви Симеон Дянков.

Бившият финансов министър, който сега е ректор на Руската икономическа школа, даде интервю по темата за руската телевизия „Россия 24“.

Според него е възможно изказванията за икономически санкции срещу Москва да имат политическо значение за ефекта върху настроенията на населението на САЩ и Европа. Мащабни икономически санкции спрямо такава крупна икономика като Русия обаче просто са невъзможни, дори политиците да искат да ги наложат, подчерта Дянков.

Някой може да си спомни миналото и примера с Куба, но Куба е един много малък остров, който изнася банани, а банани могат да се купят от Салвадор или Коста Рика. И при нея налагането на санкции беше възможно. А сега, ако бъдат наложени санкции, откъде западните страни ще си купуват стоките, които сега купуват от Русия?“, попита риторично ексминистърът от кабинета “Борисов”.

Поради това една такава страна може да наложи културни санкции, заявявайки например, че повече няма да кани руския балет на своите сцени“, пошегува се Дянков. (Dir.bg)

Медиапул припомня:

„След като напусна българската политика Дянков стана ректор на висшето Руско икономическо училище (РЭШ) и бе предложен за член на Надзорния съвет на втората по големина руска банка Внешторгбанк (ВТБ).

Проруската позиция на Дянков не е изненада и може да се обясни с поста му на ректор на престижното за Русия висше икономическо училище, което както всяка структура в Русия не може да съществува без протекцията на централната власт. Не толкова отдавна обаче като вицепремиер на страна членка на ЕС Дянков имаше значително по-резки и остри позиции към Русия. Преди по-малко от две години (през септември 2012 г.) той обяви в София, че “ще напляскаме руснаците”, “ще ги разбием в съдилищата” по повод на АЕЦ “Белене”, че неведнъж са губили арбитражни дело в Европа и т.н. Поводът бяха руските реакции на колебливите и променливи позиции на правителството на Бойко Борисов по отношение на проекта за втората атомна централа.”

 

 

 

 

74 мнения за “Препънаха Алекс, маргинализираха Надежда, а дясната ръка на Бойко се надсмива от Москва”

 1. Да не забравяме, че Дянков е втория бивш финансов министър от “демократично, дясно” правителство с висок пост във ВТБ. Първия е М.Велчев. В чий интерес са работили като министри?!
  Много трябва да внимаваме да не се превърнем от Троянски кон на Троянски бронетранспортьор на Русия в ЕС.

 2. Дянков съвсем се е профанизирал в “меката на икономиката” – рАЗЗЗИЯ! След като беше в САЩ дълги години , той заемаше някакви постове в световните икономически центрове, но след РЭШ и КГБ(ВТБ)банк, едва ли ще може да се кандидатира даже за министър в Куба, дори и без последната кримска “авантюра” на господарят му Путин.
  Особено голяма глупост е изтърсил с израза :”откъде западните страни ще си купуват стоките, които сега купуват от Русия?”.
  Дянков сигурно вече е забравил че рАЗЗЗИЯ няма никакви стоки , които да предложи НЕ само на западният пазар , НО и на пазарите от Третият и Четвъртият “свят”, като Куба , Коста Рика……………
  Нефт и газ могат да се купят и от други дестинации, защото те не са продукт на някаква технология, това са суровини , от които се ПРАВЯТ стоките, които рАЗЗЗИЯ така и НЕ може да произвежда!

  П.П. Г-н Инджев, кандидатурата на г-н Алексиев нямаше да доведе до влизането му в ЕП, важна беше предизборната му кампания, където той щеше да постави въпросите за продажната путинска менажерия и фауна , която се готви да ни “представлява” в ЕП.
  Но не всичко е загубено! Г-н Алексиев може да окаже предизборна подкрепа на реформаторите!
  Също ,както и г-жа Нейнски!
  И най-накрая , г-н Инджев, моето мнение е ,че нито Сакскобурготски , нито Борисов са ной-големите виновници за “разбиването на дясното”. Трябваше г-н Костов да изгони не трима руски шпиони, и да арестува трима “български” ятаци, ТРЯБВАШЕ триста и трима да проводи там където им е мястото – при господарят им Путин! ТАМ!
  Вижте и обкръжението му – къде се позиционирало? както и разногласията с г-жа Нейнски.
  Изборите се губят, особено когато си управляващ, защото причините са в теб , или обкръжението ти! Другите само се възползат от това!

 3. Извършеното спрямо г-н Алексиев е позорно продължение на убийството на баша му, големият журналист Райко “Фра дяволо” Алексиев. Няма да се уморя да повтарям имената извършителите – Георги Боков, бъдещ гл. редактор на “Работническо дело”, татко на алкохоличката Ирина Бокова, сега в ЮНЕСКО, и “поетът” Крум Кюлявков.

  А Дянков е поредния “полезен идиот”, които Кремль си купува в ЕС, като напр. Герхард Куртович Щрьодер, бивш канцлер на Германия. Даваш ректорски пост в едно измислено “икономическо” килийно училище – РЭШ, и получаваш бивш финансов РъБъ министер,с добри референции от световната банкерска шайка (и не само), и той вече съвестно си заработва рушвета.

  Отстраняването на Алекс Алексиев от евронадпреварата става възможно благодарение и на европейските петро-газо евра и долари. Това са живите пари, които крепят икономиката на кремълския алфа-макак. В РъБъ той има твърди поне 200,000-300,000 русофилитици-петоколонци. Ще има и мин. 30 бъдещи евродепутати от “братска” балхария.

  Единствен изход е ЕС да чуе гласа на разума и колективния компромис, с който към него се обръща Доналд Туск, и да преодолее корпоративния егоизъм – стига и за 1 месец. Никакви газови покупки от рассея, никакви плащания. Иначе жална ни майка. На всички европейци, вкл. и филещите рассея български такива.

  Респект!

 4. Грешка: Пърданов и пърдянков.

 5. Ама вижте сега колеги,
  “Пляскащият руснаци” от “hard-working clerk” в Световна банка, опитващ се да води порядъчен американски начин на живот (съпруга, деца, яко бачкане и себедоказване всеки Божи ден) Батя ви Бойка за една нощ го “превърна” в …министър!!!, па ако ще да е и в Минсъвета на България!!!
  И се почна един нов живот, този път па русский стандарт!
  То не бяха подкупи, то не бяха простит…ъъъ пардон пиарки, на това “бедно” счетоводителче му се завъртя глъвътъ, бе!!! И те така, дянковчето въобще не се и замисли, да тегли една майна на америката с нейната постна пица, да бие шута на консервативната си американска женица и да прегъне дядя Путя, който знае хубавичко да раздава блажни пирожчици…

 6. Все още има за кого да се гласува и всеки трябва да си даде сметка, че това е най-важното. Че имаме избор. И той не може да се профуква. Едно време хората са гниели по затворите за правото си да гласуват. А ние си търсим хиляди причини, за да не го практикуваме. Истината е, че през всичките години на тежкия ни и объркан преход винаги е имало за кого да се гласува. Хората обаче предпочитаха да не го правят. Или да вярват на месии. Е, тогава да не се чудим защо сме вилает на Москва. Не защото нямаме политици и лидери и т.н. Защото имаме народ, който е в кома, под наркоза, може би и в психоза. Затова. А Алекс Алексиев можеше да си оправи адресната регистрация, за да не разочарова хората, които искаха да гласуват за него.

 7. На времето сина на Георги Боков – Филип изрече един цинизъм, който се превърна в мантра на комунистическата, безродна общност.На въпроса КОЙ ЩЕ ПОЕМЕ ВИНАТА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ? Отговорът на Филип Боков бе, че “Поемал Вината с мезетата”!
  Да, имаме теза, антитеза, остава само синтезата /епиграма от Радой Ралин/

  “Той винаги поглъщашеВината с мезетата,
  които е изял.
  Бащата бе престъпник, сина е канибал”

 8. ЗАЩО НЕ СЕ КРИМИНАЛИЗИРАТ ИЗЦЕПКИТЕ НА КРЕМЪЛСКИЯ КЛОЗЕТОЛИЗЕЦ волэн сыдеерав КАТО ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ?

  Сидеров в Москва

  Лидерът на “Атака” Волен Сидеров откри кампанията на партията за евроизборите в Москва, където бе награден и с руския орден “Звезда на отечеството”.

  Отличието е било връчено от космонавта и два пъти герой на Съветския съюз Борис Волинов, съобщиха от пресцентъра на “Атака”, откъдето разпространиха и снимки от събитието.

  Отличието на Сидеров е присъдено от Горната камара на руския парламент “за принос в развитието на отношенията между България и Русия”.

  “За мен като български политик, е голяма чест да получа ордена “Звезда Отечества”. Всъщност с това събитие аз откривам кампанията на нашата партия за евроизборите. България ще изпрати 17 депутати в Европарламента. Аз и моите двама колеги Десислав Чуколов и Магдалена Ташева водим листата на нашата партия и ще бъдем гласа на тези българи, които смятат, че ЕС е структура, която трябва да се промени или да се разтури”, е заявил Сидеров.

  Той е коментирал още, че “ЕС е марионетка на САЩ и на това трябва да се сложи край, а България трябва да е неутрална във военно отношение и да не членува в НАТО”.

  “Убедени сме, че България и Европа трябва да развиват приятелски културни и икономически отношения с Русия, а не да враждуват с нея”, казал Сидеров.

  Той отново е заявил позицията на партията в подкрепа на референдума на Крим и против санкциите срещу Русия.

  “Това се разминава с официалната позиция на правителството на България, но затова пък, когато у нас има правителство на “Атака” и аз съм министър-председател, България ще излезе от НАТО и ще върне пълноценните отношения с Русия, която смятаме за братска страна…Скъпи приятели, приемайки високото руско отличие, искам да ви предам братски поздрави от преобладаващата част от българския народ, който обича руския народ и който помни, че от турско иго го освободи не Европейският съюз, а братска Русия. Благодаря за честта, желая успехи на руското държавно ръководство в укрепването на държавността и на братския, православен руски народ”, е казал още Волен Сидеров

 9. Аз бях от тези,които резервирано посрещнаха кандидатурата за евродепутат на Алексиев.
  В интервю при Кеворкян преди няколко месеца на дежурния въпрос към всеки удобен събеседник “кой е най-омразния политик на прехода” Алексиев отговори “Иван Костов”.
  Нека всеки да прецени кой крив ,кой прав!

 10. Да, единствения, който говори против Русия, против ВЕИ, против разрастване на държавните кражби и един от малкото, насочващи внимание към религиозните проблеми, макар неговата собствена позиция там да не е читава. По буквата на закона го орязаха, да видим дали ще протестира и ще поиска спазване на духа на закона, защото той има реална уседналост в страната (от 2006г.).

 11. Shapka Vi svaliam za tozi tekst, G-n Indzhev. Eto v tova e tragediata na nashia taka narechen bezkraen i bezploden “prehod:” Щяха ли да го препънат ако беше вярна безумната диря на КГБ в този сюжет? А още по-лошото е, че отговорът на въпроса ми е най-вероятно „да”.

  Za interesuvashtite se shto za persona e Simeon Diankov shteshe da e dostatuchno da porazpitat kolegite mu v Svetovnata Banka a to e na mnogo nechitav chovek (makar i dobur expert v opredeleni napravlenia bezsporno). E, edna choveshka otrepka kato nego beshe dostoen chlen na utrepania ekip s koito oshte po-utrepania BB se pravi na DESEN za radost na maloumnoto BG naselenie i neveroiatno naivnite kakto izglezhda chlenove na Evropeiskata Narodna Partia koit go priemat za takuv.

 12. Da IVO, prav si !! Prodajno pleme i kurvenski mantalitet !! Oshte 250 god. minimum za da se promeni neshto !!

 13. Aма Манчо, човека си е отговорил вярно на въпроса. Не го питат, кого мрази, а кой е най-омразния. Защо сте резервиран към кандидатурата?

 14. Aма Веско, защото и най-мразеният, и най-омразният политик на прехода е Ахмед Доган.

 15. 1. И на мен ми се искаше да има само един десен кандидат.

  2. И на мен ми се искаше Алекс Алексиев да не го препоръчват Сотиров и Д. Иванов, а например – Филип Димитров.

  3. И на мен ми се искаше Алекс Алексиев да не е душеприказчик на Кеворк Кеворкян.

  Ама кой ме пита – аз съм “сектант” и за червени и за жълти. Оказва се и за принадлежащи към сините.

 16. Г-н Инджев,

  Защо Вие не се кандидатирате за евродепутат? Или е късно вече? Сигурна съм, че като независим, щяхте да имате много поддръжници.

 17. Та как ще допуснат интилигентният син на Райко Алексиев за кандидат -депутат за ЕС, та нали той ще каже много истини по време на кампанията, а това не в угода на управлявашите Жалко, много жалко

 18. Ако някой е приемал Дянков за сериозен икономист, който знае как стават икономическите процеси, си е наивник според ммоето скромно мнение. Спомнете си безумните му решения докато беше финансов министър. Спомнете си мазната му усмивка и клакьорство на мачлетата на рекетьора премиер. Спомнете си глупостите, които правеше и говореше. И това беше само до преди година и половина!

 19. Марина е права, време е блогът на Иво да стане основа на по-видима и активна общност от съмишленици около един авторитетен публицист и смел гражданин. Иначе-бухаме по клавиатурите, събираме се от време на време пред МОЧА, “пием, пеем буйни песни и се зъбим на тирана”,дето го е казал Ботев! Не казвам партия, формата може да се обмисли. Ясно е за кого гласуваме, но пък и тези, за които гласуваме, да се вслушват в автентични мнения.

 20. Алекс Алексиев: „Напълно спазвам всички закони. Моето постоянно местожителство по лична карта е в България, в „Лозенец”, в къщата, която дядо ми е построил. Знам, че дори и чужденци, които са временно пребиваващи тук, имат право да избират и да бъдат избирани. Съдът ще реши, ако е необходимо, ще отида в Европейския съд, но няма да го оставя така”

 21. Дняков е същият като батко си Бойко-фурнаджийска лопата.Върти се в посоката от която идват парите.
  Докога разни гастрольори като него ,Симеон,Велчев и др.мародери ,ще ни яхат?Явно е ,че това човеченце Дянков,е пълен гьонсурат.

 22. За тези от нас, които не одобряваха и не одобряват Алекс Алексиев поради отказа му да се асоциира с Реформаторския блок, искам да припомня, че поне в няколко свои интервюта г-н Алексиев заяви ясно своята причина да не го прави: РБ частично се финансира от Ердоган, чрез партията на Касим Дал и Корман Исмаилов. Към политиката на Ердоган съществуват основателни критики.
  Същевременно в България има твърде малко специалисти по ислям и ислямска култура, които биха могли да проведат разговор с Алекс Алексиев за ‘малък’ или ‘голям’ джихад и техните съвременни интерпретации.
  Тези от нас, които нямат тези познания, няма как да се отнесат смислово критично към мнението на Алексиев, който счита политиката на Ердоган за опасна за България.

  Застопоряването на тъпото и упорито ‘не ми харесва, че разцепва гласовете на РБ’ не ни дава особен шанс за повече разбиране.
  Същевременно, разбирам болката и донякъде правотата на тази реакция.

  Бъдете здрави и благодаря за думите ви.

 23. Пропуснах да спомена, че се надявам един ден да въведат ЕЗИКОВ ИЗПИТ за кандидатите за евродепутати.
  Тогава всички ще гласуваме за Алекс Алексиев. Огромната част от политическа маса може единствено да поръча кебапчета на английски. Само слагат едно ‘s’ накрая: ‘KEBAPCHETAS’.

 24. Оставете за миг тежките теми, вижте тази новина от другата обичана, скъпа и истинска родина на гоцэ сырыщныка, сэргэй станышэв, волэн сыдэрав, ивайла кальфын и техните шайки, като не забравяте да демонстрирате презрение към тези мерзавцы и да пишете имената им с малки букви и руски добавки! Тъй като случаят обаче изисква друга писменост- ето ви ги и на северокорейската версия на хангила, но, разбира се, с руски добавки: ㅐㅒㅔㅖэ( това е гоцэ) ㅘㅙㅚыㅝㅞㅟㅢ (станышев) ㄱьㄴㄷ(кальфын) ㄹㅁㅂㅅыㅇㅈㅊㅋㅌㅍㅎ(сыдерав). Както е тръгнало, май ще се наложи д я учим! Ха-ха-ха-а-а-а!

  http://www.mediapool.bg/frenski-kolezh-otkaza-da-uchi-severnokoreitsi-kak-da-pravyat-sirene-na-kim-chen-un-news219581.html

 25. Благодаря на МАRINA, че зададе този въпрос (желание), който е и мой.

 26. АЛЕКО, ставаме двама.
  4. И на мен ми се искаше Алекс Алексиев да е избираем кандидат, ама не е.
  5. И на мен ми се искаше Алекс Алексиев като един Давид да пребори “Голиата” на шайката станишево-калфино-сидерово-барекбаши-делянова ама не би.
  6. И на мен ми се искаше да можеше да се отнеме властта на комунягите с един-двама мажоритарни много яки юнаци, ама не става – става с ПАРТИИ, които да убедят и увлекат плебса /електората/.
  7. И на мен ми се искаше политиката да е изкуство на желаното, ама тя не е. Казват, била на възможното.
  8 И на мен ми се искаше…
  Бъдещето ще покаже кой бил крив, кой – прав.

 27. Може би това е знак – г-н Алексиев да основе родолюбива дясна партия?
  Мисля, че ще има много хора, които бихме го подкрепили!

 28. Наминаващ 21:02 | 25.04.2014
  Вярното куче беше нахранено и почесано зад ушите.
  andrei 19:26 | 25.04.2014

  Отговор на: Коментар #33
  Какви собствени възгледи – да изкарва България от НАТО собствен въглед ли е? България собственост ли е на въпросния?
  случайно минаващ 19:22 | 25.04.2014

  Отговор на: Коментар #33
  Собствени възгледи този предател отдавна няма! Сидеров няма нищо против да го залива помия, ако в нея плуват и парични знаци.
  Златко 19:09 | 25.04.2014
  Лидерът на “Атака” Волен Сидеров защитава собствените си възгледи.

  А на платените по-долу “драскачи” не им стига помията, с която го заливат.

  Kiril Kovatchev 19:07 | 25.04.2014
  Нацианалния предател Сайдеров е позор за българската политическа сцена, колкото и да е нехигиенична тя. Още по-голям позор за България ще е ако се намерят низши духом душици да гласуват за предатаеля на следващите избори. Както поп Кръстю предаде българското дело на османлиите, така и Сайдеров предава българското дело на сибирските варвари.
  В и К 18:03 | 25.04.2014

  Труден въпрос. Ако му предложат по-добра оферта, може и китаец да се пише.

  Nicole 17:48 | 25.04.2014
  О неразумни и юроде! Сидеров е срам и позор за България. Срам и позор за България са и всички негови избиратели. И има наглостта да лепи на други етикет “марионетка”, когато получава орден от чужда държава! Този слуга, който за жълти стотинки подмива поредния си господар!
  Майтапчия 17:37 | 25.04.2014
  “За мен като български политик, е голяма чест да получа ордена “Звезда Отечества””. Всъщност за кое Отечество иде реч ?
  tondy 17:01 | 25.04.2014
  Сидеров е пил една или две водки путинки преди да го наградят, така поне изглежда от снимката. Дано да не забрави своите послушни душички от форума и да ги награди по щедро, допълнително с две или три руски копейки. В едно трябва да бъдете сигурни, че спи със зареден патлак и е в тежка перманентна алкохолна параноя.
  В и К 16:31 | 25.04.2014
  Национален предател е този незадоволен нагѫзидеров.
  бакърджиев 16:03 | 25.04.2014
  Що не вземе да си остане там. Да не срами България.

  andrei 15:52 | 25.04.2014

  Отговор на: Коментар #22
  не сте разбрали коментара ми, може би ме бъркате с някои, които бяха опитали да откраднат моя ник.Ако искате, прочетете го отново.Не аз пожелавам възстановяването на СССР, в Русия в момента има такива очевидни тенденции.Казвам точно обратното, че България трябва да се предпази от нова съветска експанзия.
  Борето от София 15:42 | 25.04.2014

  Отговор на: Коментар #19
  И всичкото това с одраните от нас пари за парно, ток и други енергии. Пардон, щях да пропусна и телефоните 😉
  Boriana Boneva 15:41 | 25.04.2014

  Отговор на: Коментар #10
  уби ме. С благопожеланията за възстановяване на СССР. Няма нужда бе умнико. Дали че е Руска империя, СССР или Руска федерация тая страна си е все едно и също нещо- империалистическа. Името си мени, политиката- не. Това е политическата й идеология от преди Петър първи до дне.
  Борето от София 15:41 | 25.04.2014

  Един пък по-предишен се прекланяше пред личността и делото на последния комунистически диктатор Тодор Живков. Управлява вече тринадесета фатална година.

  Въобще – все отбор юнаци, все (про)руски юнаци…

  Борето от София 15:40 | 25.04.2014

  Един открива предизборната си кампания от столицата на чужда държава, която ни е окупирала за има-няма половин век.

  Друг ще връща прилагателното “народна” в името на страната. Не уточнява дали само името ще променя по старому или ще връща и стария манталитет в управлението.

  Цяла орда милиционери пеят по вестници, радиа и телевизори колко добри и кадърни били те самите от бившата Държавна сигурност. Ако въобще “бивша” е уместно понятие в случая!

  Boriana Boneva 15:37 | 25.04.2014
  боже каква п…. усмивка. Добре са му натъпкали джобовете.

  Борето от София 15:32 | 25.04.2014
  Според мен е много важно да се разбере (от електората), че именно този електорат си ги избира тези.

  Не може да си нормален и да гласуваш за политик, който твърди, че е националист, докато междувременно иска българите в Украйна да се присъединят към Руската федерация, а това пък няколко месеца след като подкрепи ДПС и социалистите за властта, което пък е още няколко месеца след като четири години подкрепяше правителството на ГЕРБ. За капак днес иска вече всички българи, в това число и
  Българофил 15:29 | 25.04.2014
  Орденоносеца отдавна е започнал кампанията за излизане и от ЕС, не само от НАТО. Тази изцепки с културното аташе на Франция, пиянските оргии в ресторантите на Брюксел, побой над длъжностни лица!.. Е…Свърши каквото можа… Сега е ред на този който е набелязан да го смени – Бюреков, който пък ще връща отново ,,народна” пред Република….

  bobyhranov 15:26 | 25.04.2014

  Не печели и няма да печели с такива крадливи управници. Задавал ли си си въпроса защо ние сме най- зле от всички страни които влезнаха в Европейския съюз /вкл. комунистическа Полша, комунистическа Чехия, част от бившето СЕСЕСЕРЕ -Литва и пр/. Виж друго ще си е да сме 16-та република или Задунайска губерния – тогава си е друго, окупатора е приятел.
  aahasfer 15:25 | 25.04.2014
  маймуната колкото по-нависоко се качва по дървото,толкова по и лъсват нЕкои червени части……

  USA 15:25 | 25.04.2014
  Ето така изглеждат предателите на България и нейната независимост! Гащи – долу !
  Арабаджиев 15:24 | 25.04.2014
  Цирк по време на чума…
  перо 15:21 | 25.04.2014
  а на № 7 може да му се изкрими усмивката и да запее “сонг,сонг блу”!

  перо 15:18 | 25.04.2014
  Драга Анита,може би ЕС ще ти каже кога трябва да идеш до “едното” място?
  andrei 15:15 | 25.04.2014
  Няма да има излизане нито от НАТО, нито от ЕС! Нека руснаците си възстановяват Съветския съюз, те никога няма да са демокрация.Това, което нас ни интересува е никога повече да няма световна социалистическа система, СССР да не експортира комунизъм в Източна Европа,България никога повече да не е съветски сателит.Гаранции за това дава само двойното членството и в ЕС, и в НАТО.
  Anita Mihaylova 15:11 | 25.04.2014
  Къде е ЕС в тази ситуация?

  andrei 15:09 | 25.04.2014

  Няма ли да е по-правилно да си сложите руското знаме? И руски ник?
  Sonq Smile 15:03 | 25.04.2014
  Дано успее господин Сидеров, българския народ не печели нищо от членство в НАТО, искаме по-тесни връзки с Русия и излизане от ЕС.
  eks 14:55 | 25.04.2014
  Този мрази всичко българско!
  Kitko 14:50 | 25.04.2014
  Национален предател и продажник!
  Apostol 14:49 | 25.04.2014
  И той е като онези заслепените или добре платените от края на 19-ти век, които са правили русофилски преврати и бунтове, а един от тях дори се прекръстил от Светослав Сапунов на Миларов, защото на руски сапун било мыло.
  Apostol 14:47 | 25.04.2014
  Волен, като не признава ЕС, защо се кандидатира със своите хора за евродепутат?

  Sin 14:22 | 25.04.2014
  Яко му плащат от КГБ. Нищо ново в българската история. Продажници и предатели – с лопата да ги ринеш.
  Обаче към гласоподалците на това кученце на Путин изпитвам истинско съжаление. Нима нормален човек би дал гласа си за една очевадно платена марионетка ?

 29. Сидеро – тук, Сидеро – там!
  Само свалете го “please” от екран..

 30. Към Пенчо Питанката:
  Използвам да се бърна към всички желаещи да се нахвърлят персонално към споменатите от мен Алекс и Надежда- няма да им ставам нито говорител, нито искам да съм платформа за тяхното оплюване.
  Молбата ми е към желаещите да се занимават с тях, да намерят друг начин да им предадат лично, без моето посредничество, своята омраза- например да си създадат блог и да ги удавят в нея.
  Изобщо, ако някой не е забелязал, имам претенциите да съм всичко друго, но не и пропагандатор на определени партии, дори и да им симпатизирам.
  Партиите си имат сайтове, пиари и т.н.
  Моля, обръщайте се към тях, когато искате да агитирате за тях.

 31. До всички, които все още не са наясно какво става и какво ни чака, нека си припомнят един емомент от един стар филм.Нека си припомнят как всичко е започнало и как е свършило. Този път песента ще е на руски

 32. Ще добавя само старата истина, че който забравя миналото е обречен да го преживее отново!
  А ето и същата песен, този път на немски,да не би червените путински тролове или госпожица Дърева да си помислят, че това е някой американски фашист/националсоциалист/ от Алабама или Тексас
  http://www.youtube.com/watch?v=fQyGBinRB04
  Моля Господ да не я чуем на руски защото както съветският болен е най-здравият болен и съветските микропроцесори са най-големите микропроцесори, така и руският фашизъм/националсоциализъм/ ще е най-хубавият и най-справедлив фашизъм /националсоциализъм/

 33. Не е ли собствено недоглеждане от страна на Алексиев да се кандидатира за евродепутат, без да се e запознал с формалните изисквания за това? И на мен много ми се иска да стана кмет/ица на София, но предвидливо съм се осведомил/а, че нямам шанс, щом от години живея в чужбина 😉

 34. Към уважавания от мен Иво Инджев

  Поставяте на обсъждане съжалението си за липсата на подкрепа към Нейнски и Алексов, които според вас я заслужават. Като личности навярно никой не би го оспорил. Но като политически лидери с печеливша избирателна позиция са нули, както и легендарния Костов. Нека напомня. Обстоятелствата изведоха Костов на гребена на изборната вълна 97-ма и по инерция Стоянов, наложен лично от него стана президент. След това Костов не спечели нито едни избори. Нито едни. Политическият ни живот бавно и корумпирано започна да потъва в руско влияние. Достатъчно доказателство е самоотвержената защита на фетиша в Княжеската градина ПСА/МОЧА.
  Днес имаме една слаба политическа надежда – Реформаторския блок. И една гражданска основа – #Оставка.
  Нека ги подкрепим !
  Да защитим европейския си избор и чрез него помогнем на Украйна.

 35. Към Schopenberg:

  Уважаеми Шопенберг,а и уважаеми други коментатори,

  Налага се да обърна внимание на следната неравнопоставеност: поставен съм пред невъзможността да избирам между премълчаването на многобройни антитези на моята солова теза ( в случая по отношение на външния министър на България ( 1997-2001 г.)и на бившия съветник на единственото друго дясно правителство на България ( 1991-1992, няма и година ). Излиза, че след еднократното споменаване на две имена в положителна светлина трябва да изтърпя безкрайното им оплюване или да застана в ролята на техен адвокат и говорител.
  Повече от нелепо е да превърна блога си в средство за безкрайно очерняне на двама души, които уважавам. Излиза, че не съм ги поставил на обсъждане, а на осъждане.
  След като уважаемите коментатори нямат чувството за мярка сами да разберат в каква ситуация ме поставят, не ми оставят избор, освен да откажа точно чрез мен да се извършва публичен линч над личности, които уж съм споменал с добра дума, но всъщност съм завързал на стълба на “позора” за желаещите да се гаврят безнаказано с тях.

 36. За мен беше огромно удоволствие да се насладя на участието Ви с Георги Котев в сутрешния блок, по темата “Чернобил и ядрената мафия”!Благодаря Ви! Дано са го гледали повече “заблудени овце”. Отново бяхте неотразимо съкрушителен.
  Продължавам да се питам защо хора като Иван Иванов /нищо лично!/ трябва да защитават позицията ни относно Козлодуй и Белене, а не тандем Инджев/Котев!Що за дясна кадрова политика е това?

 37. Чета Ви редовно, г-н Инджев, но никога не бях чела внимателно кометарите. Това, което ме плаши е че навсякъде хората се хващат за име, не за начин на мислене. Не знам как може да се обясни,че дребните клюкарски ежби и нападки не помагат, освен на тези които желаят да не се мисли в тази страна.Напълно Ви съчувствам и разбирам последния Ви коментар. Алекс Алексиев е моят кандидат. Важното е че той продължава кампанията си. Истината и различното от популисткото бръщолевене, с което сме свикнали не е на почит. Искрено се надявам, че той няма да спре само с тази си кандидатура. Мислите ли, че нямаме нужда от едно ново гражданско движение, казвам ново заради “старото”? Ге съм убедена, че у нас има гражданско общество, заражда се може би нещо такова.

 38. Логиката на Дянков е потресаваща, понеже Русия има безкрайно много ресурси, дай да ни ги закачаме, а да ги оставим да правят каквото си щат. Да оставим (пак) руската мечка да се наяде. Руснаците може и да имат ресурси, но нямат интелектуалния потенциал, и потенциала да привлекат такъв. А Дянков да не е луд да хапе ръката, която го храни. Има хас да каже, че мерките срещу Русия са правилни. Ще изгърми като бомба, ще загуби поточето си от рубли, а може и да му се случи и нещо по-лошо. Ето още един идеален организъм, подкрепящ Дарвиновата теория за оцеляването. Лани работеше в САЩ и едно приказваше, сега се е приспособил към новата обстановка. Според мен, редно е Бареков да го покани в партията си, и да му предложи да стане финансов министър.

 39. На фона на целия проруски джурасикпарк,който се кани да превземе европарламента,Алекс Алексиев е единствения,за когото бих гласувала безрезервно.Дано да успее да докаже по законов път правото си за тази кандидатура.

 40. Действително отговорът на Г- н Алексиев за ” омразния политик” е потресаващ. Недопустимо е такъв ерудиран човек да се хваща на примитивните въпроси- провокации на комуниста Кеворкян. В истинската политика има стил и поведение, протокол. В културните страни не се задават подобни въпроси. Кой е мразен и кой е обичан политик. Г-н Алексиев е трябвло да откаже отговор на въпроса.
  Емоциите и симпатиите в политиката не са важен фактор. Ако се следва логиката на Кеворкян, може да се зададе и обратния въпрос- кой е най- обичания политик по време на прехода.

  А да не говорим, че след като комунистическата партия е на власт сега и да се говори за преход е доста весела приказка.
  Интересно коя партия щеше да е на власт ако въобще не е имало “преход”.
  Изводът е лесен- с преход или без преход, комунистите са си все на власт.
  Но има и лесен въпрос- защо ни бяха толкова гласувания?-комунистите в близките години няма кой да ги свали от властта……….
  Е, да продължаваме ли да гласуваме и в името на какво?

 41. g-n Tinkov
  za iadrenata mafia g-n Indgev i G.Kotev napisaha edna prekrasna kniga *IADRENALIN*.Imam ia v bibliotekata si.Iv.Ivanov e prepodavatel v Teh.institut.Dva mandata toi e deputat za kogoto cam dlasuvala.Sledila sam negovite iziavi.Ako toi ne otgovariache na moite iziskvania nikoga niamache da glasuvam za nego.Vinagi e zastitavl tezite koito zachtitam az i sa otrazeni v gornata kniga.Dage se e pozovaval na knigata bez da citira avtorite.Neka ima pove4e takiva hora.
  Bih iskala kogato glasuvm za sledvachtite isbori v listite da badat Ivo Indgev i G.Kotev .Tova zavisi ot tiah

 42. Не е важно г-н Костов дали е най-мразеният или не а защо остана сам,защо изгуби подкрепата дори на еднаквомислещите..тежки реформи ? масивен черен PR ? вероятно но има много други фактори,като се почне от долнопробните,посредствени хора в местните структури на СДС ,докопали се до власт , с типичен партизански манталитет…не познавам лично тогавашния син елит , приемам думите на г-н Инджев , че заслужават уважение но просто не се справиха а и едва ли бе по възможностите на някой без общество готово да защитава определени ценности…

 43. До госпожа Д.САВОВА:
  Здравейте!
  Нима се съмнявате, че не притежавам посочената от Вас книга? Или, че не съм я чел?
  Споделям всички изложени от Вас позиции.
  Просто, в сравнение с тандема ИНДЖЕВ/КОТЕВ, уважаваният от мен господин Иванов сериозно отстъпва по отношение на: харизма, популярност, авторитет, богатство на изказа/риторика, арсенал от аргументи и похвати,борбеност и ако щете мъжественост. Да не забравяме, че в случая е единствено важно въздействието върху аудиторията.
  Нещо като кандидатурата на господин Беронов преди време – стойностна фигура, но … на сто процента неизбираема /от потенциалния електорат/.
  С уважение!

 44. И стигнаха дотам да го подозират като …продукт на КГБ, защото нямало начин да избяга от България по времето на комунизма, без това да е работа на ДС. Имаше такива коментари…-И.И.

  Да ,действително има подобни коментари.

  Но всякакви подобни коментари могат да се отхвърлят,ако се знаят точни факти от биографията на всеки политик,или кандидат за политик.

  Ние тук сме обикновени хора,някои неща знаем,но повечето не знаем.Има обаче неща,които твърдо знаем,особено които сме по-възрастни.

  Нека да се върнем заедно във времето на строителството на мира и социализма.

  Най-качествените строители бяха “работниците” от ДС .Те всичко знаеха за всеки,както в страната,така и зад граница.

  За г-н Алексиев в различни материали съществуват следните квалификации за появяването му в Западна Германия.
  -напуснал страната
  -избягал от страната
  -емигрирал от страната.

  В тези три фрази има поне 33 неизвестни,казано малко енигматично.

  По първия начин,”напускане на страната”(легално излизане извън страната)можеше да стане по следните параграфи:
  -дипломатически служител
  -служебна командировка-наука,концерти,конференции,спорт,религия,циркови трупи,обслужващ персонал на български представителства и др.
  -по здравословни причини
  -по линия на разузнавателните служби ,обикновено с друга самоличност и фалшив паспорт -имитиращ българско гражданство,или на друга страна
  -по хуманитарни причини-разделени семейства и деца на емигранти,обявени за невъзвращшенци или с отнето българско гражданство.По този параграф ДС разреши на дъщерята на Д-р Г.М. Димитров да напусне България в началото на 60-те години.Става въпрос за Г-жа Анастасия Димитрова.Има данни,че и майката на Г-н Алексиев е напуснала страната по този начин.На сестрата на Стефан Груев и майка му и племеника му ,комунистите също разрешиха да напуснат страната и се заселят в САЩ-Флорида
  – напускане с “открит лист”,който се издаваше по повод на съборите на Българо-Югославската ганица

  Г-н Инджев,Вие сте акуратен журналист и държите изключително много на фактологията и точността.Ако имате възможност,доберете се до конкретна информация по този повод и провокации не може да има.
  Ако някой знае,дали Г-н Алексиев е “напуснал страната” по посочените начини,нека да сподели това на електронните страници на Вашия блог.Вие говорите за втория начин на напускане на стрната-бягство.Ако е така,потвърдете го,ако обичате.

 45. По отношение на втория начин на “напускане на страната”-бягствата през граница,нещата са най-разнообразни ,но и най–рисковани,често със смъртен изход.

  -бягство през силноохраняваната граница с Турция и Гърция.Там имаше гъста мрежа от гранични застави,съоръжения от лъжлива гранична бразда,минни полета,телени заграждения-кльонове.Стотици българи са били убити,плюс граждани на ГДР.
  -бягства през границата с Югославия-там охраната беше не толкова сериозна,но и там загинаха много бегълци,както и граждани на ГДР.Кльонове имаше само в нисковисочинните участъци на границата.Обикновено източногерманците оставяха колите си близко до границата и по топографски карти от времето на Втората св. война,отпечатани в Германия пресичаха границата.В Югославия по линия на Червен кръст и с помощта на посолството на ФРГ те емигрираха предимно в Западна Германия
  -през морето в посока Република Турция.За пръв път в нет-простанството,а може би в историята на печата и медиите ще споделя невероятно интересен случай на бягство.През лятото на 1974г. трима спасители от морския плаж в курорта “Камчия” излизат на “риболов” в открито море,след като са убедили у почерпили с водка пазача на лодките.Те са били приятели с него и той не е допускал какво намерение имат “риболовците”.Малко след това,те изхвърлят веслата във водата,за да не тежат на двутактовия мотор на лодката,наричана моторница.Свършва горивото в резервоара,те обаче имат две туби по 20л. и доливат бензин в резервоара-86 октана. Но след няколко минути двигателя спира. Въпреки многократните опити да го стартират отново,резултатат е нулев. Тогава някой се сеща,че са забравили да направят двутактова смес от бензин и масло,но са имали и масло.По този начин сегментите “запичат”.След тридневно носене от вълните,тримата достигат турския бряг,но лодката им е обърната от сторм на 3 км. преди брега.След 8 -месечен престой в лагера за бежанци в Истанбул,те получават емигрантски визи за Австралия и заминават.
  -бягство през р. Дунав в началото на “общата” граница с Румъния и Югославия.Става въпрос за най-северозападната точка на страната.Този вид бягство за пръв път е реализирано от туристи от ГДР.След няколкодневен престой на брега на Дунав от нашия бряг,те разузнават контролирането на реката с катери от страна на българските и румънските гранични патрули.Тръгват една сутрин на “риболов” и в граничната зона се приближава от румънския бряг катер,но германците вдигат малко флагче с българското знаме. Румънците считат,че това са българи и се връщат. След около 20 минути от българския бряг се отделя граничен катер,но източногерманците вдигат ръмънско знаменце и българските граничари помислят,че това са румънци.Влизайки в югославски териториални води,те насочват лодката към брега и се предават на югославските власти.

  -отвличане на самолет-имаше няколко случая,но похитителите бяха върнати от Гърция и Югославия.
  -бягства с товарни камиони,след уговаряне със шофьори на западни старни.
  -бягства чрез скриване във влакове
  – бягства чрез фалшиви паспорти-обикновено,югославски,италиански,австрийски,немски,швейцарски и др.През средата на 70-те години ДС разкри група от български емигранти в Австрия,които осигуряват такива бягства. Бяха внедрени служители от ДС,които убиха с пистолет трима от тях-двама мъже и една жена.Убийството стана в апартаментт във Виена.Властите в Австрия бяха потресени,а българския печат представи случая като криминален.

  Засега не е публикувана никъде информация,че Г-н Алексиев е приложил някой от посочените начини на “бягство зад граница”.Бегълците се определяха от българските комунистически власти като “нарушители на държавната граница” и “изменици на Родината”.

  Изразявам съжаление за оф-топика,но съм убеден,че любознателните читатели на сайта не биха останали разочаровани от поднесената информация.

  И остава любезната покана,ако някой знае нещо повече,да го сподели на всички.Преди всичко истината……..

 46. Към Антикомунист:

  Имам молба: да се представите с подробна биография, за да има равнопоставеност и да имате основание да изисквате нещо подобно от когото и да било.
  В противен случай заяждането с един човек, когото познавам от четвърт век ( за разлика от Вас- дори и име нямате),го слагам в графата на същите тези подозрения, които толкова напоително лепите по хора, застанали обаче в цял ръст пред всички нас.
  И много моля да не ми отговаряте, че не сте кандидат за политик ( и не сте длъжен да имате име )
  – достатъчно е да не сте подставено лице, провокатор и т.н., което да удостоверите с разкриване на личността си. Иначе защо ще се криете?
  А като си кажете името, ще питам читателите, дали не знаят нещо гадно за Вас.Може пък да научите нещо за себе си, което не подозирате.
  Преди това бъдете така добър ( добра), да напуснете личния ми блог.

 47. След днешната, поредна изява на Алекс Алексиев във “Всяка неделя” съм убеден/а, че България вече е напълно узряла за новия си месия – и този път възрастен, но болнав и без стоманените мускули на последните двама. НДАА (=”Hационално Движение Aлекс Aлексиев” с главен идеолог и знаменосец Димитър Кеворкян) звучи малко странно, но колко му е да свикнем. Нали сме българи…

 48. Иво, обърни внимание на кебапчийския котарак Найден Зеленогорски. в Плевен на местно ниов всички структури на РБ са преминали към Бареков, провеждат се тайни срещи с Бареков, действа се заедно с Бареков, а хора на Зеленогорски оглавиха пшартията на Бареков в Плевен. Действат заедно срещу дясното. найден Зеленогорски е един мишок предател и кебапчийски котарак – той обича явно кебапчета. Гарантирам, че всичко това е вярно. Веднъж предател, завинаги предател. А дясната ,му ръка един дискредитиран адвокат се обажда само и единствено и вика специално тв 7, никой друг.

 49. Гледам градусът на коментарите се покачва и започва да прелива приличниятон. Бих искал да ви напомня приятели, че сме гости в личния блог на г-н Инджев, а не в предизборен форум на една от медиите. Нека сме почтени към изцяло личната му позиция. Отнася се и за мен, разбира се.

 50. Господин Антикомунист, a каква е всъщност целта на вашето писане?
  Написали сте по-горе:
  “Е, да продължаваме ли да гласуваме и в името на какво?”

  Горенаписаното (а и ненаписаното) от вас ме кара да мисля, че би било етично да си спестите ‘анти’ пред името. Освен ако не търсете същността си ‘апофатически’.
  Както и да е, останете си със здраве.

 51. Към Г-н Иво Инджев!

  Бих искал да изразя задоволствието си от факта,че се обръщате лично към един непознат за Вас ,Ваш читател и абсолютно добронамерен коментатор,доколкото мога да допълвам Вашите материали.Преди всичко искам да Ви обясня защо Ви чета и защо изразявам съгласие с може би повече от 90% от Вашите идеи,разбирания,анализи,изводи и др.

  Причината е прозаична и реципрочна-защото повече от 90% от тях съвпадат с моите идеи,разбирания,анализи ,изводи и др.
  Разликата обаче между моята и Вашата личност е много голяма.Аз съм напълно непознат и неизвестен човек в нито едни среди,кръгове,партии и др.С други думи,аз съм кръгла нула-от никого не завися и никой не зависи от мен.Както и почти всички Ваши читатели.Вие обаче сте легенда( в най-добрия смисъл на думата) в българската история като журналист,публицист,писател,коментатор и пр.Аз и такива като мен ако сме на Вашето ниво,нямаше да коментираме тук,а щяхме и ние да отворим свои сайтове. Нали се досещате,че във всяка област на живота има сила,публицитет,ниво и пр.Пак с други думи-Вие и Вашата дейност не могат да бъдат приравнени с такива хора като нас-Вашите читатели.Ако следите кой и по колко пъти отваря Вашия сайт седмично може лесно да се досетите,че това са само две категории-хора,които силно Ви вярват и разчитат на Вас и хора,които се опитват да Ви иронизират,разобличават и провокират.Кълна се,че не съм от втората група.Десетки са моите близки,на които съм препоръчал Вашите книги и сайта.
  Повече информация за личното ми отношение икъм Вас може да се намери в сайта на Георги Ифнадиев,който се опитваше да Ви презира и разобличава. Срещу моите коментари преди две-три години във Ваша защита не можа да се противоостои никой,дори самия той.Човекът е силно мислещ,силно интуитивен,но и силно примитивен.Ако имате време,отворете сайта му,ако все още съществува и лесно ще откриете моите коментари по фразеологията и стила им.
  Повтарям-искрено уважавам Вашата личност и дейност,плюс пълната липса на долни игри и провокации.Това също лесно можете да откриете в твърдите ми коментари.Може би не ги четете внимателно,но само бих Ви припомнил една препоръка към другите посетители на сайта. Тя беше свързана с книгата Ви “Течна дружба”. Може ли да допусне такъв човек като Вас,че някой,който убеждава някого да я РАЗУЧАВА-ИЗУЧАВА ,може да е недобронамерен към Вас ,или провокатор.Не просто да я чете,а да я изучава…….Колко читатели или Ваши познати са използвали този глагол?
  Що се касае за моята биография,ще дам допълнителен коментар.Напълно е безлична,както и на мнозинството от хората.

 52. Какво лошо има в това да се интересува човек как Алексиев е избягал от България? В Германия излязоха тонове книги за различните начини, по които хора са се измъквали от бившата ГДР, отчасти съвсем куриозни. Нали уж искаме от политиците прозрачност, или това искане типично по български го отправяме само към политиците от противниковия отбор?

 53. @ Сипатизантка на ДСБ

  Няма нищо лошо, само дето е наздравословно за всички нас да продължаваме да се киснем в мнителност и свръхинтерпретации.
  Така че, можете да попитате г-н Алексиев лично
  http://alexalexiev.eu/?page_id=66

 54. Г-н Някой друг, не е нужно никой никого лично да пита за нищо, особено по важни въпроси. Не е необходимо да търсим аналогии далеч,само ще дам пример с домакина на блога. В безброй интервюта и директни предавания той е предоставил толкова лична и служебна информация за себе си, че едва ли има човек, който да каже че Иво Инджев крие , или премълчава нещо за себе си. Ако не ми вярвате, разровете се по сайтове и медии и намерете факт от неговия живот, който той е скрил или не обръща внимание на въпроси, зададени му от всевъзможни доброжелатели и недоброжелатели. Включително по въпроса за ДС. След като такива хора излизат пред публиката без маски , на тях може да им се вярва. Друг въпрос е дали всеки има същите разбирания или не като неговите.
  Вземайки за правилни мислите на Симпатизанката,действително няма нищо смущаващо всеки да прояви интерес към всяка публична личност, особено към значителни фигури като Г-н Алексиев. От Вас и мен и такива като нас , абсолютно никой не се интересува и няма да се интересува, но кои сме ние?Статисти и наблюдатели. Кой ще гласува за нас?Ами никой. Личността на г- н Алексиев е емблематична по много въпроси и затова е редно по- добре да се познава по – добре. Колко са българите, които са служители в държавната администрация или сериозни институции на САЩ? Въпроса за “напускането ” му на НРБ не е обиден и дори важен. Да, някои не се интересуват от такива въпроси, но някои пък се интересуват. И няма нищо смущаващо всеки да избере някоя от тези две групи хора. Ако Вие искате да научите нещо за някого, трябва ли друг да Ви иронизира. С истината и добронамереността е по-лесно да се стигне до доброто.

 55. Няма лошо и да си мнителен. Известна доза мнителност даже е здравословна. Аз съм голям/а фен/ка на Йошка Фишер, чиято биография съвсем не е безупречна, но всичко се знае и тъмните петна в нея никога не са ми пречели да го смятам за голям политик. А в нашето, българско политическо пространство сме се нагледали вече на толкова уродливи явления, че не мога да не проявя мнителност към никое ново лице. Особено пък такова, което Димитър Кеворкян упорито ухажва и пpомoтиpa.

 56. Господин античен комунист,
  Ако действително искам да науча нещо за някого и имам късмет човекът да е жив и достъпен (както в случая е г-н Алекс Алексиев)то тогава се обръщам директно към него формулирайки ясно въпроса си (наричам това респект).
  Други комуникативни поведения (слухтене, подхвърляне на реплики, мърморене и т.н.) са възможни, за съжаление. Вероятно са били култивирани с дълги години четене на вестник ’24 часа’ и ‘Труд’.
  Бъдете здрав. И превеждайте имената по-правилно.

 57. Г-н Всеки друг,аз не говоря английски и действително не съм превел правилно ника Ви. Но Вие допускате ли, че в някоя английски говоряща страна , читател на сайт ще ползва славянска азбука и български псевдоним. Ениуей, продължаваме.

  В живота и политиката има етика , протокол и традиции. След като известен политик, особено емигрант и съвсем особено представляващ две държави поради факта , че е поданик на Република България и САЩ не съобщава начина на напускането на своята родна страна, значи той има сериозни съображения за това. Не съм забелязал и информация за семейния му статус. Може и да съм пропуснал това. Но нека отново да се обърнем към нашия домакин. Иво Инджев е публикувал всевъзможна информация за своите родители, брат, съпруги, деца, дори фотографиите на децата му и съвсем дори имената и възрастта им. Нито някой го е молил, нито убеждавал и провокирал. С две думи той казва “ето ме” и моите най-близки. Потайност?- никаква.
  Препоръчвате ние обикновените хора да звъним на някого и да му задаваме лични въпроси. Това не се счита за изискано. Известен човек трябва предварително да се представи пред публиката.

  Не ми е ясно ако действително сте истински антикомунист , да ми поставяте ироничната квалификация “античен антикомунист”. Ако не помните кои бяха специалисти по квалификациите налага се да Ви припомня- българските комунисти.

 58. Отговарям и на репликата Ви по въпроса за гласуването.
  Когато през 1990 г. комунистите ни разрешиха да гласуваме, всички антикомунисти започнахме да гласуваме срещу тях. Гласувахме до полуда, стачкувахме срещу комунистическите издевателства съвсем истински и убедително и какви са резултатите?????
  България си е комунистическа страна. Антикомунистите у нас няма за кого да гласуваме за да се отървем от комунистческата паплач. Ако Вие имате друго мнение, кажете го

 59. Рано тази сутрин реших да продължа с коментара към евентуалното напускане на страната от г-н Алексиев. Всичко,което ще кажа е принципно и няма личен характер.

  Появяването на г-н Алексиев може да е станало като предварително е бил в някоя от съседните страни на България.
  1.Ако действително е избягал преминавйки границата с Турция,задължително е пребивавал няколко месеца в лагера в Истанбул и има два варианта да се добере до Западна Германия по законен път:
  -по линия на Червен кръст му е било предложено убежище в З.Германия ,или
  -е направил лично молба до Посолството на ГФР в Република Турция.

  Неприемлив е варианта да е напуснал Турция нелегално и нелегално да е влязъл в Западна Германия.
  Засега няма потвърждение на този вариант.
  2. Бягство в Гърция като лагерите бяха в Солун и Атина.Имаше и един по-специален до Кавала.Процедурата за легално влизане в Западна Германия е абсолютно същата.
  Няма потвърждение за използване на този вариант.
  3. Бягство в СФРЮгославия.вариантите са следните:
  -нелегално повторно преминаване на границите с Италия ,или Австрия.
  -пряко поискване на политическо убежище в псолството на ФРГ,както рпавеха източногерманците,преминали съшата граница
  -имаше бюро на Червен кръст,който имаше подобна дейнсот както в споменатите Турция и Гърция.Особено много се възползваха от него бегълците от Румъния.

  Комунистическите власти в Югославия често връщаха българи,които се обявяваха против комунизма,но не връщаха таквиа,които лично бяха против Тодор Живков.Имаше практика,като се съберат много бегълци,югославските власти да ги прекарват с автобусу до италианската граница и по договореност преминаваха в Италия.Няма информация,че Г-н Алексиев е бил в някой от лагерите в Италия-Триест ,или Латина(Рим).Малка е вероятността някой да напусне нелегално Югославия от Адриатическото крайбрежие,въпреки,че е имало и таквиа случаи на българи,които са бягали от македонизирането ,провеждано от българските комунисти.
  Напълно неразумно е някой да отиде в Албания и после на запад.

  Информация за пребиваването на Г-н Алексиев в Югославия засега не е пубикувана.

  Посочените два начина на бягство през морето към Турция и през река Дунав в Югославия г-н Алексиев със сигурност не ги е използвал.

  3. Бягство чрез транспортни средства-тайници в коли,автобуси,ТИР-ове,влакове ,или шлепове по Дунав бяха много рисковани.
  4. Бягство с фалшив паспорт чрез международен полет от Аерогара София.

  С тази информация се изчерпват начините на бягство.Не се знае засега дали г-н Алексиев е избягал сам,или с други приятели.Засега никой никъде не е публикувал подобен вариант и да каже “аз избягах заедно с Александър Алексиев”.

  За легално пребиваване от 4 години в Западна Германия е нужно влезлият в страната чужденец да подаде молба за политическо убежище.Така той става кандидат за легален емигрант.Повече от сигурно е,че му е било разрешение за пребиваване в тази страна.Но поданик(гражданин) на Федерална Република Германия,г-н Алексиев не е могъл да стане,защото са нужни поне 8 години да живее в страната.

  Заминаването му в САЩ от ГФР е могло да стене по много начини,след като е бил със законен статут в ГФР.
  Легализиарено му в САЩ и получаване на гражданство би могло да стане след като той е подал молба за статут на емигрант.Очевидно той е спазил тази процедура и му е била дадена “Зелена карта”.След петгодишен престой(разбира се и излизане извън страната),всеки емигрант има право да получи и американско гражданство-“ситизеншип”.Кога е аплайвал за този статус го знае единствено той.Така Г-н Алексиев е получил “Сертификат за натурализация” като напълно легитимен(законен) гражданин на САЩ.За което е трябвало да положи “Клетва за вярност”-“Оут ъф алиджънс”.

  Това знам ,това споделям с читателите на сайта и разбира се с любезното позволение на Г-н Инджев.

 60. Съзнателно или не се пропуска РБ, като действително единствена, при това реална и доказана, с минало и бъдеще в политиката, вкл и ЕП, алтернатива на задкулисието и кремълските сценарии. Оставям настрана нападките, базирани върху лъжи към него от страна на на г-н Алексиев, което най-малко подлага на съмнение експертността и почтеността му.

  Оцеляването на Надежда Нейнски е заслуга на нейно решение, а не някаква успешност. По същата причина можеше да „оцелее” един много по-именит и заслужил от нея, който обаче предпочете да не товари с името си , с оглед на родната народопсихолигия, процесите по спасяване на България. Видно е, че и това се оказва недостатъчно—комплексите и ирационалната злоба към него са достатъчно устойчиви, за да се прехвърлят автоматично към неговите следовници.

  Логиката, че г-н Алексиев е бламиран от мафията, като заплаха за нея работи по същия начин, с обратен знак, по отношение на Кеворкян, / както и лицата от инициативния му комитет / който в този случай се явява радетел и застъпник на промяната. Веднага правя уговорката за вероятност А.А. да е подведен , колкото и нищожна да е, предвид рутината му.
  Реакцията към въпроса – абослютно коректен и принципен–на „антикомунист” оставям без коментар, от уважение към домакина.

 61. Дени,
  Подкрепям напълно мнението Ви .За съжаление личните симпатии и антипатии битуват по нашите земи.А от истините боли.

 62. Господин анти комунист,

  Няма как да защитите понятието ‚обикновени хора‘. При все, че разбита се, имате своето основание да го използвате. Представянето пред публика изисква публика, която е способна да слуша, пита и настоява за отговори. Не публика, която пита сама себе си, в някаква самоизяждаща се нервност.
  Можете да рекламирате етични действия чрез демократичен диалог между смисловоправещи субекти, а не ‘обикновени’ и ‘необикновени’ хора.

  Мисля, че отдавна сме станали изключително досадни на читателите на блога.
  Останете си със здраве.

 63. Колкото до моите лични убеждения (симпатии и антипатии):

  Уважавам изключително много Иван Костов. Обикновено това се счита за лудост.
  Разбирам как, и защо беше сатанизиран, с огромната помощ на българските медии.

  Ще гласувам за РБ.
  (не защото е нещо прекрасно)

  Искрено се надявам г-н Алекс Алексиев да успее да се кандидатира. Ценя неговото публично настояване, че хората трябва да бъдат настойчиво алармирани по отношение на зависимостта на България от Русия, и че за България няма добро бъдеще извън ЕС.
  Познавам много хора, които биха гласували за него в този момент и разбирам защо.

  с уважение

 64. Досега съм гледал няколко интервюта на г-н Алексиев и мога да споделя мнение само върху тази
  основа. А то е, че по отношение на външната политика господинът има най-адекватните позиции
  ,които съм срещал досега (поне в публична изява). Вътрешно-политическите коментари (малко на
  брой) ги отдавам на липсата на информация – нещо съвсем разбираемо за неговият бекграунд.
  Биографията му е достатъчно впечатляваща, ровичкането в нея ми се струва лишено от смисъл. Та, ако се абстрахираме от личността и се вслушаме в думите му, може само да спечелим.

 65. Г-н Всеки друг, мисля,че сте прав по принцип с малко изключение за мнението Ви по отношение на ” обикновените хора”. Това понятие съществува извън политическия процес. Във сяка страна във всяка област на живота има водещи фигури- известни, способни, силни, влиятелни…. Останалите са(сме) мнозинство. Непознати,слаби, неизвестни, невлиятелни. Такива ще си останем. И трябва да се примирим, пък сме се и примирили.
  Нашия народ като цяло е несериозен, слаб и наивен. Нали четете как се надяват силно толкова хора да изберат достоен представител в европ. парламент. Но хич не ги интересува, че Българският парламент е комунистически. България не може да придобие европейски облик докато комунистическата партия е толкова голяма и силна.
  Видя се че по пътя на гласуване за различни партии резултатът е все един и същ-печелят винаги комунистите. Надявам се да знаете , нашата страна е все още комунистическа. Кога ще се освободи от комунистческите бандити никой не знае и вероятно никога.

 66. Г-н Инджев, преди около десетина дни в “Господари на ефира” по НоваТВ изобличиха “орденоносеца” Сидеров. В предаването показаха, че този т.нар. “орден” – “Звезда атечества” може да се КУПИ по Интернет от някъв руски сайт, като можеш да си поръчаш “всякакви” допълнители “екстри” към основното тенеке. Освен това такъв орден НЕ се връчва от Държавната дума, защото не съществува. Може би е някакъв тенекиен сувенир , с който някакви познати на Долен са го “възнаградили” ?!?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.