Борисов се подмазва на русофилите за “Южен поток”

На 13 август 2009 г. новият премиер Бойко Борисов похвали от сърце бившия финансов министър Пламен Орешарски, че е откликнал на поканата да се срещне с новия финансов министър Симеон Дянков. Борисов, който изгради изборната си победа върху негативната кампания срещу своите предшественици в управлението и спечели протестния вот срещу тях, направи едно единствено голямо изключение за Орешарски и го закичи с думите „отговорен” и „ истински мъж” за награда, че го е уважил.

Днес, на 27 април 2014 г.,когато открива предизборната кампания на ГЕРБ за евроизборите, Борисов вече е прозрял, че Орешарски е „нула експерт”. Така го оцени този път.

За сметка на това по отношение на суперексперта си Симеон Дянков, който фактически управляваше икономиката на държавата до самия предсрочен край на мандата на ГЕРБ, Борисов мълчи. Мълчи гузно, защото Дянков се освети като руска подводница, изплувала в Москва, откъдето сипе русофилски закачки срещу Запада, обратни на обещанията му да „напляска руснаците” в качеството си на дясна ръка на Борисов в неговия кабинет.

Не мълчи обаче Борисов за общото дело на Дянков, Орешарски и лично неговата кауза: „Южен поток”. Този любим на Путин руски проект, замислен като наказание за Украйна, не просто отново беше похвален от Борисов в рамките на авторекламата на предизборната му кампания, но дори беше изваден пред скоби като нещо, което се бави.

Досега да бях го построил „Южен поток”, упрекна Борисов днешните си конкуренти за благоволението на Путин.

Честито на Европейската народна партия, която му направи компания при откриването на кампанията. Имат си чуден троянски кон на Русия, който се състезава със Станишев по руската писта и никакви забележки на Европейската комисия срещу сепаратистките действия през главата на Брюксел в изграждането на Южен поток не го смущават!

Честито на русофилите, в чиито недоволни от недостатъчния проруски хъс на сегашната власт души очевидно се цели „десният” Борисов със стрелите си, опитвайки се да превърне „Южен поток” в ахилесова пета на властта.

Не че Станишев е Ахил- стрелите най-много да го уцелят по червения заник при поредната му ( девета ли, не знам вече коя) изборна загуба. Той е доказал добелокожо, че може да понесе много такива убождания без да трепне. Но Борисов въпреки това се прави на Парис.

Да, определено става дума за пари(с)…

41 мнения за “Борисов се подмазва на русофилите за “Южен поток””

 1. Естествено е ББ да е съветски любител – спомнете си, че в далечната 1990г. напусна любимата си милиция за да не напусне любимата си БКП.
  Ако такъв човек може да бъде “десен”, тогава и Парис вероятно е от Москва.

 2. Не мога да разбера как все още има хора в ГЕРБ, които си мислят, че подкрепят дясно ориентирана и демократична партия.
  Преди години видях техния лидер, още главен секретар, да шофира чоплейки семки.
  След тази случка някак не мога да взема на сериозно този човек.
  В момента всички говорят за Бареков като палачинка, но да не забравяме как Бойко си сменяше позицията.

 3. Гледахте Алекс Алексиев във ВСЯКА НЕДЕЛЯ. Той също каза много ясно, че по основната тема (рублажийството) разликата между ГЕРБ и БСП е нулева.За пискливото кремълско човече Дянков-никога не съм имал никакви илюзии. Не издребнявам в комшийско-роднински обяснения за бекграунда, т..е-за червени лели с имена Сталинки, стринки, учинайки и т.н. ГЕРБ може да бъде кауза само за тип, лишен от всякаква кауза и от каквито и да е ценности. Сметище за секънд хенд провинциални (по манталитет) нагаждачи и тарикатски кариеристи, домъкнати на политическата сцена от мутренските офиси. Става дума обаче за прословутата експертност на Дянков. Не знам, но като чуя Световна банка и МВФ все едни човечета с разни тъмни роли във финансовото формиране на постсъветсктото пространство излизат у нас, все едни с мисии в Москва и прочие… А за групата “евродесни”, разни ЕНП-та и пр., която съфорумците знаят, че обобщавам като “путерингите”, нито има време, нито смисъл да се говори. Я да инсценирам разговор между Путеринг 1 (напр. Барозу), Путеринга 2 (например Ащън) и Путеринг 3 (може Дол, а може и самият Путеринг). Много вероятно е да звучи така:
  Путеринг №1
  -Как мислите, скъпа колега Путеринга №2,дали санкциите срещу онзи кремълски вагабонтин трябва да предхождат институционалния дебат по формулиране на предварителна позиция за механизма на политическо решение, съобразен с Директива 1234/за стратегическото партньорство с Русия в контекста на принципите на Гьотеборгскя самит, Лисабонската стратегия, Хелзинкската конференция и Баден-Гаденската резолюция?
  Путеринга №2
  – О, диър колиг Путеринг 1, наистина този Пютин се оказа вери ънплейзънт пърсон! Ъп енд даун е този живот, вие като бивш маоист ме разбирате, аз, когато лежах в палатките на Грийнън Комън, протестирайки срещу ужасния войнолюбец Рейгън, много колеги на този хорибъл,аррогант гай Пютин от КейДжиБи ми носеха консерви и шоколади, дар от съветските другари, много мили комриди… Аз смятам обаче, че координиращият дебат върху възможното налагане на евентуални санкции в хипотетично бъдеще трябва да залегне върху интегралните принципи на субсидиарната перцепция и легалистките категории на мултилатералната дипломация..

  Путеринг №3

  Прави сте, кдиър колигз, всичко трябва да се осмисли спокойно в духа на член 1423/ ал. 243, пар. 967, амандман 509 на Договора от Ница, но веч е време да обядваме, ланчтайм, а аз след това трябва да летя за столицата на България- Букурещ, ох!-сори!- все ги бъркам тези -ха-ха-ха!- София, за откриване на кампанията на нашата сестринска партия Джи И А Б…
  Ето отговорът на въпроса, защо на Путин не му пука от Путерингите!

 4. Борисов извърши пълна реставрация на социализЪма по време на непълния си мандат – защо да не заложи на печелившата българо-съветска дружба? На него умните не са му важни…

  Бъдещето на България в цивилизована Еврпа – хроника на една предизвестена смърт. Сега заради няколкото евродепутати, които ще им (ги) вкараме, все още не са ни подхванали мъжката, но след евроизборите и особено след като се разбере, че сме им вкарали евразийски депутати – край с дипломацията.
  Пеевски – евродепутат… Ама вие сериозно ли вярвате, че това ще ни се размине? А и то да е само това, здраве му кажи.

  Строителството (дори да не се ползва) на ЮП е много голяма далавера, а еврофондовете вече не са толкова сигурни източници на доходи. За нашите политици това е най-важното – колко пари ще падват през мандата. Никакви членства в никакви съюзи не са важни. Това ако не ви плаши, значи знаете нещо, което аз не знам за българските управляващи.

 5. Досега да бях го построил „Южен поток” – Тези думи могат и да са били казани и в ироничен контекст. Показва какъв тънък хитрец е Борисов, в зависимост от настроението, думите му могат да се тълкуват двуяко, та пред хората, пред които говори, да излезе, че е приятел с Барак, ама като го четем, да разбираме, че е приятел с Владимир.
  Ама той, човечецът, си го каза – аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме. Да не търсим под вола теле. За разлика от него, Станишев дори не умее да иронизира. Българският политически спектър е един цирк без конферансие, но с много клоуни.

 6. БОРЕТО,
  бъркаш годината, като по този начин косвено му придаваш на Тиквоний далновидност и смелост, каквито този тъпунгер и страхопъзльо никога не е имал. Годината е 1995.

 7. Интересно общество сме. Наистина ли нищо не харесваме в себе си и нямаме радостни теми? Не говоря естествено за генерал Тиквонеум. Но все пак за доказаните безпътници БСП и новопутинците от Атака не гласуват кой знае колко хора. Останалите явно търсят решение. Явно изобщо не се слушаме, не си говорим и не се интересуваме един от друг. Е защо другите народи да се интересуват от нас?

 8. Днес писах в един форум:
  Нещастието ви е, че гледате на света вече 70 години през кривия макарон на българските медии. Научете английски, френски, руски езици, и четете като мен и марксистко-ленинско-олигархични, но и сериозни икономически писания. Опитайте се и да мислите 🙂

  Така че аз няма да последвам съвета ти: “Гледай Либия, гледай Сирия, гледай Ирак, Тунис”, а ще разбера какво мисли образованият елит на тези страни за миналото, за премахнатите деспоти и за бъдещето.
  Също и за Украина

  Както каза днес един умен човек в “Неделя 150” по повод нецелесъобразността на “Южен поток”,
  “… Много трудно е да доказваш очевидното …”
  и добавям: “на хора, които нямат интерес от истината”

 9. Стамбо!
  Имате талант!

  Между другото: ‘България със столица Букурещ’ не е анекдот. Както и ‘България мюсюлманска държава’. Някои френско говорящи все още разглеждат старото издание на Larousse, в което снимката на София представя знаково джамията.

 10. Шшшт, тихо че да не събудим феновете на Тиквоча, които четат тук!

 11. @everyone elsе

  Благодаря сърдечно, знам тези класификации, аз просто използувах много често клише. Случвало ми се е и на мен да го чуя-мой колега, канадец, преди време ми честити възторжено победата на румънските футболисти. Като дискретно му намекнах гафа, той се заизвинява, вдигна кръвно, аз го успокоявах, че кой масов човек знае разликите между Мали и Малави например….

 12. Няма какво да се лъжем.Най големият източник на олигархично политически средства в следващите 2-3 години ще бъде Южен поток.Над 4 мил евро.Половината от тях ще останат в ръцете на политици и олигарси.България ще калкулира само загуби.Като се започне от догодина с пуска на Южен поток и спиране на год.такси от досега съществащ пренос над 40 мил. лв.Защо никой не казва какви ще бъдат таксите за пренос през Южен поток.Нито дума.Мисля,че редичката от клиенти за тези средства ще започват от Герб,ББЦ ДПС,АБВ и ще завършва с БСП и техните общи банки и приятели като Корп.кредитна банка,медии депутати и др.Вижте покрепата за Пеевски за евродепутат.Тя е в от същите партии само ,че в обратен ред.За това някой да говори.Вината си е в нас.Ние нямаме мисъл в главите си.Ние не анализираме.Съгласни сме с всеки който каже “долу комунизма”.Това не е достатъчно.Лошото е ,че те се прегрупираха и взеха почти целия политически спектър.Борбата ще е между тях си.Кой да е по верен на Кремъл и да бъде по близо до яслата.Дано им приседне.Не се знае.Животът понякога а и много често изиграва друга игра.Дано Господ ни помогне.

 13. P.S.
  Южен поток ще струва над 4 милиарда евро.Поправям грешката в горния пост.

 14. Напълно естествено е Борисов да защитава ЮП.Много добре знаем, че Златев го назначи за Мин. председател.Нали в хотела на Златев на морето получаваше инструкции в първите си дни на този пост.Помним и как гордо беше застанал до Лужков.Даде на Лукойл порт Росенец , т.е на руснаците, което ни коства Шенген, а сега с ЮП всичките управляващи и “опозиция”, ще ни извадят от ЕС.А и ЕС както пише Стамбо , е наникъде.Едно решение за санкции не могат да вземат, защото Сименс/най-корумпираната немска фирма/ щял да загуби милиарди.С една дума спукана ни е работата.

 15. Моите уважения към всички досегашни коментатори! Вие представяте едно своеобразно Народно Събрание, което е за предпочитане пред действащото. Действайте! Намерете по-ефективен начин на изява! Бог с Вас!
  П. с.: Аз съм на 71 години…

 16. …”Обещаното отлита, а избраните остават… в Брюксел”…
  Намерих това някъде в Кафенето, та си припомних как лисицата се чисти от паразити…
  Захапва един парцал и влиза в поточето. Бавно. Паразитите изпълзяват нагоре, бягайки от водата. Лисицата бавно отива към дълбокото.И все така. Бавно. Накрая остава над водата само муцуната и с парцала, вече пълен с паразитите. В този момент лисицата го пуска във водата, която го отнася… И излиза.
  Дано такава да е работата!

 17. Поздравления Стамбо, браво мойто момче!
  Извинявам се за обръщението, но за оправдание да кажа, че на тези “червени лели с имена Сталинки” съм им чичо.
  Да се надяваме, все пак в началото бе словото …

 18. Руснаците са твърдо решени да направят Южен поток. Ако България се оттегли от проекта, ще намерят алтернативен маршрут. Това ще оскъпи проекта, но няма да го спре. Дали това е добре за нас или зле не мога да кажа. Помня газовата криза от 2009 г. Хубаво е да имаме тръба, която заобикаля Украйна. Не вярвам скоро Киев и Москва да се разберат, което за нас е риск газовата криза да се повтори. Фатална грешка е, че не работим по проучването и разработване на находища на шистовия газ. Тази технология се развива и може да охлаби “братската” газова прегръдка, в която ни стиска Русия. Но как да стане това, когато нашите политици са с кокоши мозъци?

 19. [IMG]http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201404/20140428.sesvmhnjwt.jpg[/IMG]
  Истинската причина за въоръжения конфликт в Украйна
  http://www.blitz.bg/news/article/264352
  “Журналистите са направили собствено разследване на тайните на така наречения „Юзовски проект“, който неохотно е обсъждан и в самата Украйна, защото той предвижда значителни ресурси, които могат да променят енергийната карта на света. Обстоятелствата сочат, че в Донбас няма никаква борба за хуманизъм, федерализация, за защита на рускоезичното население, славянски патриоти и против митичните бандеровци и столичната хунта. Всичките те са измислени образи, които са създадени в кремълските кабинети и са вложени в главоте на редица местни жители, за да се скрие истинската цел на операцията на Русия.

  Експертите отбелязват, че запасите от газ в тази земя могат кардинално да променят енергетиката не само на Украйна, но и в Европа. „По последни потвърдени данни, обявени от американците, става въпрос за 3.6 трилиона кубични метра, които те без проблем могат да добият. Това е значителен обем, голям обем, защото ако Украйна увеличи добива на газ с 15-20 милиарда кубични метра, то тя ще се превърне в износител“, отбелязва генералният директор на центъра за изследвания на енергетиката Александър Харченко. “

 20. Бе, май нещо съм почнал да пророкувам… Вижте тази новина от преди минути! ВЕЛИКИЯТ КОНРАД АДЕНАУЕР СЕ ОБРЪЩА В ГРОБА!

  http://pik.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%BD%D0%B0-%D1%81-%D1%85%D0%B0%D0%BD%D1%81-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D1%82-%D0%BF%D1%8C%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%B2-%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%BB%D0%B8%D0%BD-news173980.html

 21. Стамбо, благодаря за линка, интересно мнение. Това е или поръчкова статия от типа всички са маскари, та ако не искате пут.ин, гласувайте за серГей или гоце, или т.нар. “Крайно десни” са толкова десни, колкото и ГЕРБ.

 22. В ранния следобяд на 25 април, спазвайки социалистическото правило, че петък е „ден на майстора”, видният царедворец Борислав Цеков е написал в блога си:
  „Въпросът ми към кандидатите за Европарламента е кой от тях ще прояви характер и национално достойнство и ще поиска гласуване на резолюция, аналогична на тази за “Южен поток”, само че за “Северен поток”, който обслужва Германия и Холандия.”
  И по-нататък е продължил не с числа да доказва българската изгода от „Южен поток”, а се е облегнал на сигурната опорна точка – бой по фашистите:
  „Прочее, г-н Йотингер е от германската десница – ХДС. По този повод и от любов към историческата памет само ще припомня, че ХДС и присъдружните им ХСС са партиите, амнистирали и приютили масово есесовци и висши нацистки функционери след войната и издигнали на министерски и други ключови позиции в кабинета на Аденауер…”
  Къде са числата бре, Цеков?! Ако не ги знаеш, тогава си трай!
  Ало, Стойнев!. И за теб се отнася. Кажи числата! И при двата варианта:
  а) закриване на трасето през Украина;
  б) съществуването на трите трасета – Северен поток, украинското трасе, Южен поток.
  Не знам каква е далаверата на Германия и Холандия при сключване на споразумението за Северен поток. Единствено знам, че тръбата е запълнена 43 % и съответно печалбата за 2013 год. достигнала до „умопомрачаващите” 50 милиона евро.
  Че 50 милиона евро годишно България печели в момента от транзита до Турция, Гърция и Македония по украинското трасе.
  За финал ще постна извадка от интервю с Alexei Khaitun на 26 септември 2011 год:
  “I don’t think Russia would profit from that economically. Look, say we ship 50 billion cubic meters of gas through Nord Stream and another 100 billion cubic meters to the south, bypassing Ukraine. This would cause Ukraine a 50% shortfall in terms of its gas transit income. But Russia won’t gain anything either because laying pipelines are expensive projects. Gazprom will not be the one to pay for the consequences – those who sign the agreements will.”

 23. @ Стамбо
  И друг път съм се изказвал че ми харесват коментарите и стила ти, днес ще кажа че съм във възторг !!!
  Надявам се някой ден да драснеш няколко реда в същия стил и за животното дето ни е шеф на Европейския парламент…
  За мен като европейски гражданин е унижение председателят на Европейския парламент да е полуобразован, изкарал курсове за библиотекар, без висше образование, несъстоял се футболист, имал проблеми с алкохолизма, с върхове в кариерата си както следва:
  • «книгопродавач и собственик на селски книжен магазин» и
  • «кмет на същото провинциално германско село Würselen»
  Въпросният виден песоглавски деец нееднократно бе охарактеризирван в самия европарламент като фашист, всички европейски народи го познават като необуздан наставник по “правилно гласуване”, неизменно преподаващ урока си при всяка европейска изборна кампания, дори го знаят и избирателите в САЩ, на които много подробно поясни че трябва да гласуват за Обама и в никакъв случай за Ромни.
  При мисълта че тоя ще ни стане председател на Европейската комисия ми се повдига…

 24. Извинете, чудя се за нещо просто, което обаче не разбирам … Що така все повтаряме, че ЮП е нерентабилен, заробващ, кършим ръце и скубем косите си и същевременно ЕС също казва, че ЮП е неприемлив и затова уж няма да се строи. Руснаците и нашите политически проститутки упорстват -е, хубаво да речем положат тези тръби, те могат да бъдат тръби към нищото, абсолютно безсмислени, и безумно нерентабилни, ако няма кой да получава газ след Сърбия -ако има енбарго в/у този тръбопровод. Питам се защо не се натиснат ултимативно Италия, Австрия и др. държави, които ще инвестират средства и казват че ще го строят,защо няма санкции и срещу тяхната подмолно -подла политика

 25. Моля Ви, не настръхвайте срещу мен, не е провокация, а искам да разбера и си блъскам главата -мисля ,че е смислен въпросът ми

 26. @Росен Йорданов

  Благодаря, драги Росене, ценя те високо и те чета с удоволствие-а и изявите на едно реално лице-психиатър, твой адаш, по медиите са много интересни, явно NOMEN EST OMEN! Прав си напълно- левичарският дедеермански ПЕСоглавец е типичен върл апаратчик. Зиро, нула, нищо, нихил, нихтс,натинг -извън соцкариеризма и чеп за баварско буре не става от него. Отдавна му се каня на този тип, но ти разбираш, че той е ясен, боят ми по псевдодесницата е напомняне, кое докара Еропа дотук и тревога какво я очаква в бъдеще.
  Жив и здрав!

 27. Чета коментарите и кой знае защо имам чувството, че се повтаряме…

 28. Благодаря на Васил Милославов за метафората!
  Между другото, християските теолози понякога се обръщат към тази тактика на лисицата, когато говорят за Исус, спасяващ света. Само парцалът е всъщност топка овча вълна, която лисицата грижливо свива.
  Свиването на топката овча вълна е друга интересна метафора.

 29. ХАХА за линка Борисов-Пьотеринг
  Стамбо, действително имате прекогнитивни озарения!

 30. Хрумват ми 2 възможни отговора ,но знам, че те не са достатъчни –
  1. “Дорде е мъничка змията… с крака да и строшим главата,свободни да се назовем”
  т.е. по-лесно се овладява и контролира процесът в началният етап-в случая, да не се допусне изобщо.
  2. По-трудно се управляват и следят парично – газовите потоци и при изграждане на европейска газова диверсификация не се знае чия газ се продава, и не е мн. сигурно къде отиват парите от продадената вече газ.
  Не знам дали не е тъпо хрумването ми

 31. everyone else | април 28, 2014, 17:43

  Притчата на (почти акрана ми) Васил Милославов по-скоро ме озадачи.
  Никога не съм обичал учителския въпрос – “а какво е искал да каже авторът?”
  Да припомня на обожателите на притчата на Милославов за лисицата и бълхите, че освен стари бълхи, има яйца, ларви, какавиди. (Така се размножава пущината)
  Това, че дъртата бълха (Сидеров) ще остане в Брюксел не ни спасява от бълхите. Болестта се пренася автомартично в столицата на ЕС. Освен това, Русия е посипала страната ни с яйца, ларви и какавиди.

  Така че, освен вода, е необходимо използването на пестициди.

 32. 500 S&W

  Точно това е манипулативният подтекст, приятелю! Започва се от най-наглата,най-безогледната,най-фалшивата фраза и теза- че атаките и пр. са “крайнодесни”. Горещо ти препоръчвам една убийствена книга на феноменален мислител на тази тема- има я на Пдф: Erik Von Kuehnelt-Leddihin „Leftism Revisited: From De Sade and Marx to Hitler and Pol Pot”.
  Поздрави на всички колеги, благодаря за вниманието към скромните ми редовце!

 33. Десни няма, всичко е рубладжийска пасмина, както справедливо посочват неколцина колеги по-горе. Битката в момента е за гласовете на русофили от различни цветове (знам, че звучи странно, но това е положението).

  Г-жа Савова добре е понапипала нещата. ЮП на територията на РъБъ струва около 7.6 млн. евро на км, докато чешкия газопровод ОПАЛ е под 2.2 млн/км, а ТАП – 1.73 млн/км (вж. тук: http://riskmanagementlab.com/bg/fileadmin/user_upload/documents/news/Presentation_Victor.pdf). Преведено, това значи – не само ще натъпчем гушите (сметките) на политическите паразити, но и ще финансираме петата колона на рАЗия от собствения си джоб. Не, Господ няма да ни помогне, г-жа Савова, Той дава, но в кошара не вкарва. Древната китайска мъдрост гласи, “Учителят показва кладенеца, кофата и въжето, но ученикът сам трябва да черпи водата”.

  Респект!

 34. Към Алеко

  Когато реагирах положително на метафората, реагирах повече на семантичния и потенциал, отколкото на това, как тя се активира в политически контекст, тоест, пренебрегнах референта на лисицата. Символичното тълкуване е винаги проблематично и никога изчерпателно.
  Износът на бълхи не ни прави небълхливи, а бълхоизвестни. Но лисицата ме разсмя извън контекста, има нещо церемониално в отнасянето на парцала по течението. Може би е заради това, че аз работя с образи, много по-рядко с думи.

  Все още ‘обожавам’ (както писахте) метафората. Би работила добре в контекста на едната лисица с безплодните бълхи. Реката да е Лета. Но не.

  Напълно сте прав сте за пестицидите.

 35. Така.
  Засега България според публикации в пресата е финаансирала около 500хил евро за участие в дружеството “Южен поток”и още 500хил евро за увеличаване на този капитал.Колко пъти ще се увелича този капитал никой не знае.
  Как ще се разпределят инвестициите от 4 милиарда евро;
  За Русия;
  -изработване на проект за изграждане на Южен поток включващ всички елементи на проекто-конт.работа
  -Доставка на машини и съоръжения като
  тръби
  арматури
  кранове
  помпи
  измерителни уреди и други
  -Монтаж на съоръжинията,специални заварки и др
  За България;
  -участие при прокарването на трасето на газопровода
  геодезисти,строителни инж. и техници,багеристи,трактористи,изкопчии мах 500 човека при средна заплата 1000 лв и работа за 10 месеца общо 5 милиона лева или 2,3мил евро.
  Ето това са според мен инвестициите за България за Южен поток.
  Забравих за участие на български специалисти по изготвяне на експертизите по ОВОЗ и подписване на акт 16 съгл. бълг.закони.
  А кой ще плаща цената на първокласна земеделска земя на частни стопани и държавата там където ще мине трасето?
  Ако има друго мнение ,моля допълнете ме.

 36. Ето и един друг възможен сценарий от КГБ лабораторията:
  Южен поток започва да се строи, още през юни на тази година. Независимо от заключителната декларация №28, независимо от протестите на Йотингер и на новият негов заместник от Полша. Два месеца след началото на строителството, някъде в края на юли или началото на август, скандалът със своеволието и предателството на България в ЕС е достигнал „точката на кипене“. България е пред „замразяване“ на членството й в ЕС или пред изключване от всички програми на съюза и налагане на „изолация“ спрямо всички договорености с останалите членове. В този момент правителството „спира строителството“ и обявява, че предвид създадените опасности от страна на ЕС се отказва от по нататъшно участие в проекта Южен поток. През това време обаче, са назначени над 3 хиляди души, от 48 например фирми, подписани са 567 договора за поръчки (примерно) по съоръжения, монтажни и строителни работи, доставки на материали и оборуздване и т.н. И най-важното! Започнало е изплащане на заплати на работниците, плащания към фирми доставчици, изпълнители и подизпълнители. И в този момент, точно в този именно момент, правителството спира всичко и обявява, че поради това и това, и това, и онова, идващо все от ЕС, не е в състояние да продължи! Тук разбирасе се включват с пълна сила и рев, негодниците от Атака, БСП, ДПС, Бареков и не знам още кой русоционалист, крещейки от „ярост и възмущение“ срещу несправедливите алчни и лоши ЕВРОПЕЙЦИ! Тези, които не дават нищо и ни направиха колониални роби и най-вече ОТБЛЪСКВАТ РЪКАТА НА МОСКВА, КОЯТО НИ ДАДЕ И РАБОТА И ПАРИ И НАДЕЖДА! Събират се тълпите на работещите по строежите, техните гладни семейства протестират, в страната се надига МАСОВО НЕДОВОЛСТВО ОТ АНТИБЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА НА ЕВРОПА!!! Националистите подкрепени от БСП, АБВ ДПС и Бареков искат незабавен референдум ЗА ИЗЛИЗАНЕ НА СТРАНАТА ОТ ЕС И НАТО!
  Бог да пази България! Но и ние трябва да направим нещо!
  ***Подобен сценарий бе споменат и от г-н Св.Малинов на скорошна среща с членове на РБ!

 37. RANGER, помислете над факта , че Путин си има достатъчно огромна империя, за него 1 или 2 млн.кв.км. земя повече или по-малко са едно нищо, за него е важно да има троянски кранти, с които да въздейства върху ЕС, НАТО, Китай ….. Това му трябва на Путин, не някакви си земи ,на които ще живеят паразитите , които сам си е отгледал преди евентуалното присъединяване към и без това огромната му империя.

 38. Г-н Инджев, моето мнение се различава малко от вашето относно протестният вот срещу тройната коалиция през 2009г.. Тогава самата тройна коалиция си отгледа ГЕРБ. Не се сетиха , че е мутра, не се се сетиха , че е прост, не се ……. А той точно по време на техният мандат си създаде партията, спечели избори ,които пък Станишев губеше постоянно. Той да е водил “негативна” “кампания”??? НЕ!
  Спомнете си клипа с Борисов ,който щял да доведе И.Костов на власт! Негативната кампания , ако въобще е имала такава се водеше само и единствено от БКП! И срещу ГЕРБ(която Станишев си отгледа), и срещу ДСБ, и срещу ……самата БКП. Станишев си направи АНТИкампания,срещу самият себе си и БКП , “благодарение” на “успешното” си “управление”, като премиер с чужд мандат и чужда коалиция.
  НО му помогна и Доган , който даже в последният момент , преди изборите от 2009г. направи така, че допълнително няколкостотин хиляди все пак да отидат до урните и да гласуват за ГЕРБ.
  Ето това е истинската “негативна” кампания, която помогна на ГЕРБ.
  П.П. Забрави да добавя и третият от НЕгативната триада в полза на ГЕРБ – пРЕЗИДЕНТА Гоце. Той пък прокара една много НЕгативна за БКП добавка за мИжоритарен вот, направена ЧАСОВЕ преди самите избори, в опита си да “осигури” НЕчестна изборна пАбеда на БКП на всяка цена!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.