Сидеров успя да се изложи дори и в любимата си Москва

Ментелитета на дребнавото грандоманство роди нов “бисер”, достоен да бъде добавен към към огърлицата от фалшификати на “атака” и лично на нейния племенен, пардон- пламенен вожд Сидеров.

Руският орден на Сидеров изглежда не е съвсем орден

Снимка: БГНЕС photo of Руският орден на Сидеров изглежда не е съвсем орден
  • 25.04.2014

Волен Сидеров не е бил награждаван с държавно отличие от Русия. Оказа се, че орденът „Звезда Отечества”, който националистът получи в Москва при откриването на кампанията на „Атака” за евроизборите, е обществена награда.

Сидеров получи „Звезда Отечества” от руския космонавт Борис Волинов. В прессъобщението на „Атака” беше казано, че орденът му е присъден от Горната камара на руския парламент (Съветът на федерациите) за принос в развитието на отношенията между Русия и България.

В свое разследване обаче предаването на Нова телевизия „Господари на ефира” показва интервю с говорител на Съвета на федерациите. В него той казва, че Съветът няма право да връчва ордена „Звезда Отечества” и че не е възможно руски космонавт да го прави. „Само Съветът на федерациите и негов представител могат да връчват руско държавно отличие”, заявява говорителят.

Освен, че не е официален държавен орден, „Звезда Отечества” може дори да се купи и по интернет, показа справка на “Господарите”.

От „Атака” отвръщат, че материалът на „Господари на ефира” е предизборен компромат.( Actualno.com)

 

37 мнения за “Сидеров успя да се изложи дори и в любимата си Москва”

 1. Малко допълнителна информация. Слава богу, днес имаме интернет. Проверката на историята с ордена отне няколко минути. Първо, в официалния списък на държавните награди на Руската федерация такъв орден няма. Оказа се, че орден “Звезда на отечеството” е учреден и се връчва от руска структура, горе-долу нещо като стопанска камара. Нарича се орден, но в Русия така е прието, ордени връчва кой ли не, а не само държавното ръководство. Присъждан е на стопански ръководители, строителни предприемачи, директори на предприятия. Защо е връчен на български партиен водач, няма обяснение. И още – връчилият го космонавт Волинов е един от старите космонавти, в момента е на 80 години и явно му възлагат подходящи за възрастта задачи. Кратко и не съвсем ясно.

 2. Купувайте подаръци и сувенири от Silver Deco!
  Искате орден? –
  Изберете си от нашия каталог-
  »ПОЧЕТНЫЕ ЗНАКИ И МЕДАЛИ”

  За всеки вкус и бюджет.

  Избрали сте орден «Звезда Отечества»?
  Хороший вкус!
  Орденът е изготвен от сребро висока проба – 925. Тук таме в ордена има и златце, конечно. Но, ако желаете може да добавим брилянти, рубин или цирконий. Но след Вашата изрична поръчка.
  Цялата наша наградна продукция се произвежда само по поръчка. За Ваше улеснение по Интернет.

  (Побързайте, докато Интернет не е станал „Чебурашка” по решение на наша ГосДума.)
  Адрес:
  ://www.silverdeco.ru/product/pochetnyj-znak-zvezda-otechestva/

 3. Да ме прощавате за езика, ама аман от руско-български политици лайнояди като това нещо на снимката!

 4. Към ulian :да ме прощавате за езика ама аман от руско-български лайнояди и лайномети-те са двупосочни,като това нещо от снимката.Егати продажника и нещастника.Лошото е че са толкова арогантни и нагли ,че не им пука какво хората мислят за тях.Единственото което ги интересува е собствената им гуша.Толкова жалка картинка.

 5. Оказа се ,че и руснаците не ценят предателите.Даже истински ордени не им дават.

 6. Браво на “Господари на ефира”. Показаха на всички Медии за Масова Дезинформация (ММД) в България, как трябва да се разобличават лъжите и лъжците!!

 7. Какъвто и да е орденът, Волен Сидеров е преди всичко индикатор за това, какво е изгубено в България с напускането на толкова много сънародници и, най-вече, какво точно е останало и колко му струва шапката. Защото “огненото” слово Сидерово достига безпогрешно до съзнанието на частта от онези българи, които:
  1. Останали са в България поради мързел и некадърност, което представят като героична защита на националната ни идентичност (със средства от пропагандата на Путин);
  2. Русофилстват, възхитени от “мъжествеността” на джуджето от Москва, чийто пример, ако се последва от също толкова “мъжествения” Ердоган в Разградско и Кърджалийско, окончателно (и много трагично) би показал цялата несъстоятелност и абсурдност на Сидеровия “национализъм”, което ще рече неговото (абсолютно престъпно) заиграване с “тежненията” на нарастващата простотия с цел ясно каква! Както и да е, противоречието между 1. и 2. ясно показват какъв ефект постига фактически Сидеров, за което е и получил ордена (или каквото е там).
  Стратегията на “възстановената” колония България е пределно ясна – БСП с ретроградността си създава условия кадърните българи да напуснат страната, върхушката на ДПС, водена от ДС лидери с връзки с турските “каналджии” от миналите соц години, осигурява необходимите олигарси за зловеща картина на “демокрацията”, Атака зомбира останалата в страната простотия и я прави про-руска (бъдещо про-руско “опълчение”), ГЕРБ пък, като “десни”, изопачава негативите от необходимото и крайно закъсняло обновление на страната и ги изобразява образно като практически непреодолими. Забележителното е, че въпросната стратегия идеално е съчетана с алчността, лакомията и произтичащите от тях интереси на ангажираните лица. Забележете, че “интендантството” (ДПС) изобщо не е излизало от властта, открито или явно.
  Трагедията е, че вече сме в примката и едва ли нещо може да се направи – бъдещето ни е нещо като окръг от Приднестровието! Дано тогава т. нар. десни най-после да намерят общ език!

 8. До Georgi Georgiev
  Господин Георгиев, много на ангро обобщавате останалите в България. Цветовете имат нюанси,не бъдете толкова праволинен. Все ми се струва, че г-н Инджев има други причини, аз също съм извън вашите 1. и 2.

 9. Браво за коментара на Георги Георгиев. С едно само, уточнение, че т.н. десни са дим в комина. Не може да си десен след като си член на партия създадена от лицето И. Костов, за което с времето става ясно, че също е част о „структурата“ за обезлюдяване на България, че всичко синьо с което се е боядисало се превръща в мораво т.е. смес между синьо и червено. Колко може да бъде една Пръмова синя ?

 10. Гледай ти. В т.н. косервативна и дълбоко православна Бабушка, космически дедушки раздават ордени на порнографски звезди. А отпечатък от продажния задник на манежния площад предвижда ли се? Милите великоруси, до какви фекални мижитурки опряха. Джудже до джудже, маняк до маняк.

 11. Varzali li mu tenekijka na Sharo i toj zamahal s opashka i zaposkachal stastliv.

 12. Не всичко е изгубено,

  Дайте на 2 милиона българи в чужбина право да гласуват и ще видите че нещата могат да се променят
  Дори и само 1 милион от тях да гласуват против путинизацията и евразийството пак ще е от полза. Това във всички случаи ще са хора живяли на запад и имащи представа какво е реална демокрация а не псевдо-червена протоплазма, вършееща в политическите кулоари в момента и плещеща отровни глупости в медиите и парламента и представляваща една шепа мръсници организирани в отявлена шайка плутократи подобно на украинският бивш президент Янукович.

  Но е абсолютно необходима партия или коалиция от партии която ясно да се разграничи от мафиото-евразийската ориентация на путинската 5-та колона

  Поздрави от омразната на всички путьоновчета Америка

 13. Г-н Инджев,Вие и Вашия сайтаса определено сериозни фактори в публицитиката и анализ на политическия живот в комунистическа България.
  Г-н Сидеров и неговата дейност съвсем не са сериозни фактори и нямат никакви допирни точки с Вас и Вашите читатели.Той служи на инересите на комунистическата партия .сиреч във противовес на Вашите принципи.
  Вие сте избрал определна кауза-открита,обективна и в определна степен предвидима(футурологична).

  Г-н Сидеров не е избрал никаква кауза и природата не му е отредила възможността да избере и служи на каквато и да е кауза.

  Имам скромното предложение да не обръщате внимание на това момче докато се оформи като зрял и открит политик.Дотогава игнорирането му от Ваша страна ще бъде изключително хигиенична мярка към читателите и електронно-графичните страници на Вашия сайт.
  За да бъда правилно разбран-използвам думата предложение,а не изискаване.Приемането му е само Ваше индивидуално право.

 14. Woland,то хубаво да гласуваме ама как?Ей го тука в Германия,Rathaus-са изпраща писма до всички граждани на ЕС да се регистрират за изборите и толкоз.Ясно и просто,само дето трябва да гласуваме за немските кандидати.какво направи нашето консулство?От моя опит нищо не направи.Да не говорим за Америка,още оп-голямо нищо по отношение на гласуването.Иначе сте прав,ако Българите в чужбина гласуват нещата ще са различни.

 15. FEROL.
  г-не,сложили сте в един текст от 2-3 реда напълно в стила на комунистическата пропаганда различни внушения които нямат нищо общо с реалността.България тръгна към съвременият свят от дъното.Съсипана от хиперинфлация и затворена за целият свят.Спомням си опашките пред немското посолство на които съм стояла с дни за служебно пътуване.Само за 3г благодарение на синьо правителство начело с Костов България излезе от този ад и беше призната от света.Преместена беше на други релси към ЕС и НАТО-Това са фактите,а когато те говорят и комунистите мълчат.Комунистите,тяхната мафия и офицерите от ДС спънаха България махнаха с всички сили Костов и продължиха да доограбват България и да я връщат в орбитата на Русия.Жалко за БЪЛГАРИЯ.Историята ще покаже кой е прав.Но ако Костов имаше още един мандат всички щяхме да спечелин в т. ч. и Вие г-н FEROL

 16. До Georgi Georgiev
  Съгласен съм с Вас , и аз мисля така!
  Не ги слушайте , написаното от Вас не е черно-бяло , черно-бяла е действителността(разделение, осезаем контраст в стандартите на живот 10/90 бананова България) , с преобладаващо черно !
  Който иска да се заблуждава , но това не помага за излизане от блатото !

 17. Две неща признавам със завист на Русия, освен културата,създавана от някои гениални хор в нея ВЪПРЕКИ НЕЯ-коварна дипломация и ненадминато майсторство в унижението на нй-верните лакеи. Забелязвате ли, колеги, една закономернст- пред лидери и личности като КАРЛ МАНЕРАЙМ и дори Тито (колкото и слаби да са държавите им) Сталин -хайде пак да го напиша,че не е кой да е това, ами-Сталин!-подвива пъзливо опашката. И то във върха на световното си могъщество! През 1948-49 г., когато всички му се кланят. С лакейски отрепки като нашия Жоро Мастиката сатрапите в Кремъл правят каквото си искат. Мерзавецът волэн сыдэрав е от тази категория.

 18. Към Антикомунист
  Сидеров е едно от най уродливите явления в нашия политически живот.Не стига ,че служи на интересите на друга държава ,а и демонстрира това.На всичко отгоре този държава се гнуси от него и освен вероятно рублите които му дава му подари като на туземец нищо не струващи дрънкулки-ордени.За заслуги.Интересно какви.Нека видят и другите политици какво ги очаква като тръгват по неговия път.Стават за посмешище на комични предавания като Господари на ефира.Браво на тях.А г-н Инджев е винаги в час да отрази нови и нестандартни събития позорящи нашият живот.

 19. Нормално е /струва ми се/ хората с десни убеждения в България да са с крайни разбирания по повод събития и лица от т.нар. бг-преход /незнайно в какво/, предвид ненормалната ситуация да нямат истинска дясна партия, която да представлява интересите им, НО
  именно този талибански подход за възвеличаване на определени хора и анатемосване на други, този маниакален инстинкт за месианство и говорене на “истини” от последна инстанция, това фундаменталистко роене на костоваци, сугаревци, желевци, неинци, пръмовци и н’ам още кви си отблъсна и продължава да отблъсква избирателите, които не могат се припознаят в нито една от партийките им.
  Ето затова, поради “глада” на обикновения българин за автентично дясно представителсво го накара да гласува за подставени псевдо десни групировки, като ГЕРБ, Атака и все остальние сволочи

 20. Напълно съм съгласна с г-жа Савова. Дори и година след като се оттегли от политиката, комунистическата пропагнда продължава да бълва глупости срещу Костов.
  Не съм съгласна обаче, че ако българите в чужбина гласуват масово, резулататите ще са много по-различни. Вижте резултатите от секциите в чужбина от предишни избори. С изключение на тези от Турция, другите повтарят процентите от гласуването в България. Живея в чужбина и мисля, че е мит това, че едва ли не само умни и красиви българи са емигрирали. Вся

 21. Продължение…

  Българите в чужбина са същите, като тези останали в България. Познавам хора, които живеят по 10-15 години ‘на Запад’ и още милеят за комунизма. Така че не е важно само да имаш очи, ами и да можеш да виждаш. Напоследък се оказвам в абсурдната ситуация, като се върна в България, да обяснявам, че тука не бием негрите, не спим под мостовете и не се друсаме с Кока-Кола. Това в кръга на шегата, ама уж вече няма информационно затъмнение и хората има интернет и могат да се информират и от чужди сайтове.
  Колкото до Сидеров, за него няма какво да кажа. Явно е бита карта щом и фалшив орден са му дали. И по-добре… една отрепка по-малко.

 22. към Стамбо
  Прав сте – никой не уважава предатели и умилкващи се продажници, защото и те самите могат да бъдат предадени и “продадени”.

 23. Napisah istinite.POSLEDNATA INSTACIA E ISTORIATA
  tIA CHTE SE PICHE SLED 50 G.
  NE E NUGNO NIAKOI DA SE KAZVA KOSTOV.NUGNO TOZI NIAKOI DA IVEDE STRANATA NA PREDNI UVAGAVANI POZICII V EVROPA KAKVITO ZASLUGAVA BALGARIA PAK NEKA TOZI NIAKOI DA SE KAZVA I STANICHEV

 24. До R.Winford
  На страницата на ЦИК (cik.bg) ще се намерите информация по въпроса, който Ви интересува.

 25. Иво, не мога да не споделя с тебе добрата новина от днес. Извинявам се за малкия оффтопик. То всъщност не е съвсем оффтопик.

  Евразийския съюз е практически мъртъв още преди да се роди, вечна му памят. Назарбаев, Лукашенко и Путин не успяха да се договорят, съответно не успяха да подпишат нищо и всичко си остана само на приказки. Щели да го направят, ама към 2025 година ха-ха-ха.

  Подробности на руски – тук: http://www.rosbalt.ru/exussr/2014/04/30/1263418.html

 26. към Стамбо:
  по отношение на руската култура прочетете това и зависта ще спре да Ви гнети –
  Калинка-малинка и културата на подражанието
  Бедата на Русия е, че нейната имперска политика е изградена върху нейната паразитна култура на подражанието, която няма да ги отведе далеч –
  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4868519,00.html

 27. @ Тодор Тодоров

  Линкът не работи при мен, но не мисля, че проблема е в ip адреса. Моля ви, споделете ключови думи или заглавие, за да потърся статията, която предлагате.

  Изобщо нямам чувството, че Стамбо го гнети завист.
  🙂

 28. Савова,провокиран бях за моето мнение,след като гледах предаването на Слави Трифонов с участието на Г-н Инджев.Точно той каза ,че е добре да се води дискусия с равнопоставени фактори.Незабавно беше потвърдена валидността на мисълта му. Цялата група от седящи до него и срещу него демонстрираха пълна отнесеност и глуповатост. Те не можаха да му импонират.Езика им беше наивен и до известан степен неграмотен. Интересно защо г-н Кулеков участваше в този скеч,а е умно момче.

  Имаше едно време един филм “На учителя с любов”.

  Перифразирайки названието му бих казал “На простака с презрение и мълчание”.
  Сидеров не само че няма допирни точки с грамотни хора,той няма и пресечни точки…..

 29. До ANTIKOMM

  Вие в България ли живеете или в чужбина?

  У нас след като дойдоха комунистите се самосъздадоха антикомунистите като противовес на комунистическата тирания.
  Това е началото на антикомунизма.
  Но никога не е имало хора с “десни убеждения”,защото никога дъражавата и партията(БКП) са били “леви” фактори. Кога са се създали тези “хора с десни убеждения” и по каква причина?

  В България има само две категории-човешка и комунистическа.Като последната е античовешка.

  Вашите “хора с десни убеждения” комунисти ли са ,или антикомунисти?

  Дясно и ляво може да съществува само в отсъствието на комунистите.А у нас те не само че не отсъстват,ами тотално присъстват-навсякъде и засега завинаги.

 30. Е, то проектът Сидарав отдавна стана ясно, че върви към закриване. Иначе идеята българите в чужбина да гласуват масово и така да премахнат червено-турскосиньото ДС-изкривяване на резултатите е похвална. Но – технически никой не ще да я осъществи, панятна пачему, (резултатът наистина може да се окаже убийствен за част от политическите лапачи). А и всяко стадо си има мърша: познавам един “българин”, който от 1989 е в Холандия, но ВСЯКА година си идва, за да отиде на Бузлужда или на Копринка. И си има пълните събрани съчинения на правешкия простак в библиотечка в хола. Това е положението!

 31. До Петя, и Zukerman

  Съгласен съм с Вас че българите в чужбина отразяват пропорционално вота в България, и че има и такива екземпляри които препрочитат писателските полюции на Правешкия сатрап, но само донякъде.

  Смятам че от всички 2 милиона официални емигранти поне ч милион са с отворени очи достатъчно за да гласуват против статуквото и по сърце.

  Въпросът е в организацията им. Oт cik.bg, е ясно че съвсем малко количество заявления са постъпили от чужбина за участие в изборите, и това трябва да се промени. Тромавата система на заявления и отваряне на избирателни секции в чужбина (според мен напълно съзнатело организирана по този начин) трябва да се промени със интернет “proxy” гласуване. Някой ще кажат “това е кощунство”, “как може”, “ще се манипулира вота”, всичко това са евтини заблуди.

  Б Америка съществува система за proxy-vote за притежатели на акции (shareholders) на определена компания които искат да гласуват на общото събрание на компанията. Тази система работи почти безупречно и продължава да се използува повсеместно и до ден днешен. Системата е основана на специални дву-ключеви кодове, които съвпадат когато shareholder-а гласува. Нещо подобно трябва да се приложи и за емигрантите по света а може и в България.

  Позволявам си да мисля че на нашите “отговорни политици” им е твърде богохулно за да позволят подобна система на гласуване, която не може да се манипулира лесно както сегашната с помощта на “кебапчета”, “костинбродски бюлетини” и “Бюрековщини” и на всичкото отгоре позволяваща на голямо количество гласоподаватели отвън (виртуално неконтролируеми) да волеизявяват правото си на глас.

  Въпросът е този парламент и тази върхушка дали са способни на подобно нещо??? Нещо като “Параграф 22”. Парламента трябва да смени системата която ще смени парламента 🙂 Но надеждата крепи човека.

  Благодаря за вниманието

 32. Аз гласувам в Германия – до пред година в Бон, понастоящем още по-далече – във Франкфурт на Майн. Гласуването ми отнема цял ден (защото пътувам нататък и обратно, чакам и минимум три часа да ми дойде редът да гласувам) и ми струва пари (за пътуването). Иначе казано, българските власти добре се грижат гласуването извън България (освен в Турция) да е максимално затруднено.

  По политически пристрастия желаещите да гласуват българи на Запад като цяло са пъстроцветни; поне половината гласуващи чакат да чуят от близки и приятели от България за кого да гласуват. Единственото, което е сигурно относно вота на българите на Запад е, че е анти-БСП в огромното си мнозинство.

 33. Понятията “статукво” и “гласуване против статуквото” са доста далече от българите, които живеят извън България. Не се съмнявайте, че от чужбина ще постъпят гласове например за ББЦ от избиратели, които са твърдо убедени, че гласуват срещу статуквото.

  На България й трябва задължително гласуване. Поне докато мнозинството български граждани се научат по избори да ползват сивото си вещество, а не стомашно-чревния тракт.

 34. Не може да се сравнява смешника Болен Лидеров с големия български пианист Георги Димитров получил престижните прякори Жоро Мастиката и Жоро Тарабата. Успехите на Георти Димитров в пианизма са световно признати – прославил се е пред съветските ръководители и Гестапо и е бил уважаван от западните служби за тези си успехи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.