Червено+кафяво=Розово

Мога да се съглася с всички констатации за грозната картинка с прогонването на сирийски бежанци с 6 деца от казанлъшкото село Розово, но не и с изненадата от тази проява на колективна фашизоидност. Тя си има дори парламентарно представителство и говорители, които призовават гръмогласно от медиите и от парламентарната трибуна да бъдат прогонени сирийските „канибали”. Какво има да се чудим!

Прекарвам със семейството си доста голяма част от годината в едно прекрасно балканско село. Но (почти) всеки, който е чувал за него, когато го спомена някъде из България, ме поздравява с избора да летувам там със следното възхищение: „ о, чудесно село, в него няма цигани”. Направо е прочуто с този предизвикващ възторга на сънародниците феномен.

Правил съм опити да споря или да възразя, но се натъквам ( в най-добрия случай) на неразбиране, ако не и на агресия.

Знам всички аргументи за „циганската престъпност”. Слагам я в кавички не за друго, а защото етническото обобщение не само поставя под обобщаващ знаменател циганите изобщо, но защото също така „пропуска” щадящо българската престъпност- онази с белите якички на първо място.

Кой се е „прославил” по целия свят например с майсторските кражби на пари от креди карти или с разбиването на сложни защити срещу кражби на автомобили и др. подобни високо интелектуални прояви на престъпното мислене, ако не чистокръвният български гений?

Към българската престъпност мнозина гледат с премрежен поглед на гузни съучастници. Малцина са сънародниците, които не са извършвали престъпление по веригата на корупцията от една от двете й страни. Нещо повече, на твърде много граждани и селяни в нашата държава направо им текат лигите от завист към белите якички, които крадат с милиони. „Ех, де да можех и аз”, си казва доста често нашенецът и сменя политическите си предпочитания на всеки 4 години от яд, че пак едни крадци са го надцакали. И нашенецът иска да дойдат други. После пак остава с празните обещания и с празни ръце , от които се очаква да пуснат поредната бюлетинка в касичката на поредния измамник.

Защото нашенецът не гласува за принципи и някакви си платформи, а за …личности. Да, противно на широко разпространеното мнение за липсата на мажоритарен елемент в гласуването в България, нашенецът се ориентира според лидерите и познатите му физиономии. Не рядко има и личен мотив с надеждата да се облажи от съучастието си в евентуалната политическа победа.

Какво е общото между политическото нагаждачество и прогонването на сирийските бежанци, предплатили 1300 лева за (тихото, без никакви регистрирани ексцесии) обитаване на една къща в село Розово?

Общото е в трайното настаняване на лъжата в общобългарския дом. Тя систематично прогонва истината от наше село с помощта на дългогодишната пропаганда в полза на лъжливи идеологии като комунизма и неговите разклонения чрез популизма и национализма от рода на атакизма.

В много отношение лъжата дори не е напускала за миг нашите земи, защото голямата лъжа за несвободата като източник на социалистическо благоденствие не беше изкоренена чрез разобличаване на причините, поради които съветският комунизъм рухна, стовари се върху малката клета  България и я затисна на европейското дъно. Сега възраждащата се фашизоидна руско-евразийска лъжа за светлото бъдеще долита като ехо от Изток. Руската пропаганда се подиграва на България като пример за пострадала от европейската интеграция страна и го използва да плаши с него украинци, грузинци и молдовци, както и самите руснаци, за да не си помислят да стават европейци.

В репортажа, излъчен тази сутрин по Нова телевизия от село Розово се видя и чу колко много лъжа са попили протестиращите срещу беззащитното многодетно сирийски семейство нашенци. При това не са провокирани от нито едно действие на хората, които са си платили предварително за престоя. Само че нашенците вече са „чували” , че има опасност новодомците да ги заколят, да им посегнат на жените, децата и т.н.

Сред всеобщото одобрение на селяните и селянките, за една от които сирийците били „по-лошо и от циганите”, един от местните пожела да му пратят от Русия украинки. Интересно, за какво ли му трябват и дали ще предпочита да му ги вържат предварително, че да не му се дърпат много?

Жалко, че репортерите не се сещат да поразпитат тези суперпатриоти от казанлъшкото село, дали си падат по русофилското ядене на кебапчета със съветско-руска музика за фон край язовир Копринка край Казанлък, където всяка година едни незнайни големи пари събират от цяла България с безплатен транспорт хиляди нашенци, за да засвидетелстват любовта си към Русия. Щеше да се получи интересно преливане на  цветовете.

Червеното+кафяво= Розово.

 

 

36 мнения за “Червено+кафяво=Розово”

 1. Голям срам за България.Да изгониш хора избягали от война, по време което самите българи търсят мястото си по света.А ако нас ни подгонят от чужбина, какъв ли вой ще се нададе?

 2. Напълно Ви подкрепям г-н Инджев и се срамувам да живея в такава червено-кафява дивашка държава!

 3. Срам за България! Тези “потриотарски” изверги да им се напомни че преди 136 години, десетки хиляди българи са били в същото положение като сирийците. И са започвали живота си на ново във Влашко, Молдова, Бесарабия, Австрия-Банат, Унгария, Украйна…. Никаде, дори в Румъния, която е официално васал на Турската империя и притискана за приемането на българи, не се чуват гласове и няма ексцесии “да се гонят хъшовете, българи”.
  Когато в Европа репатрират някой друг крадец,или незаконни емигранти, лицемерно се подхвърля , че “те не ни искат”. Милиони ( 1 или 2) наши сънародници сега са гурбетчии. Преди имаше не малко емигранти. Никаде не са ги обсаждали местни граждани да им крещят “връщайте се”. И нито една институция, не се раздвижи за да постави на място нарушителите на закона. Нарушава се договор за наемане. Нарушават се човешки права, проповядва се расизъм… Все неща уж незаконни…….
  Загубили сме историческата си памет, загубили сме чувство за справедливост, милосърдие, човещина. Загубили сме институциите си, дето трябва да охраняват хората. Загубили сме достойнството си, на хора.
  Срамно!

 4. Според мен след като в с. Розово не искат бежанците, трябва да ги преместят в село в което ги искат.

 5. Онази мантра, колко толерантни били българите, напълно доказа несъстоятелността си в Розово. Историята е потресаваща и ме кара да се срамувам, че съм българка. Ужасяващото е, че повечето хора имат мисленето и поведението на жителите на Розово.
  Бях много неприятно изненадана, когато един ден детето ми на 4 год. каза нещо за “лошите цигани”. Оказа се, че учителката в детската градина, в центъра на София, обяснила на децата, че циганите са лоши. Това ме притеснява, аз вкъщи обяснявам, че те са хора като нас, добри и лоши има, а в същото време институции като градини и училища насаждат омраза в децата ни. Това поведение и мислене е примитивно и много опасно за развитието на българското общество. А най-лошото е, че е легитимирано от медиите и обществените институции.

 6. Да, българите крадат, циганите крадат, но това е нищо в сравнение с милиарди пъти повече откраднато от комуноидите. Всъщност правилния израз е “Краде като комунист!”

 7. Pozdravlenia za statiata G-n Indzhev!

  Sramna teritoria (BG ne e durzhava) sus sramen narod, tova sme nie dnes!

 8. Г-н Инджев, защо не ги приберете у вас тези ”бежанци” ? Имате опит все пак сте баща на 5 деца , какъв е проблема да гледате още човека Така ще дадете и отличен пример , а да ви видим

 9. Резултатите от последните парламентарни избори в с. Розово са числово потвърждение на формулата “червено + кафяво = Розово”
  От 1044 човечета (в избирателните списъци) са гласували 616 розовчани. Добра активност – 59 %. (Абе, “будни” хора са розовчани.
  За червеното:
  -БСП 159 социалисти, или 26,19 %;
  -ГЕРБ – 195 бойковисти, или 31, 8%;
  За кафявото:
  -НФСБ – 47 “патриоти”, или 7,7%
  -Атака – 46 “други патриоти” или 7,5 %
  Подробности
  http://results.cik.bg/pi2013/protokoli/27/1200081.html

 10. За съжаление, случилото се просто потвърждава единственото вярно прозрение на банкянския ерудит – за качеството на “мат’ряла”. Същият мат’рял, който докара него самият на власт, преди него обещаващият да ни “оправи” за 800 дни хитрец, после тройната комбинация, матрялът, изпратил Сидеров на балотаж, осигурил 2 президентски мандата на агент Гоце, а сега подготвящ за парламента и странното образувание “Цензура без България”. Друг е въпросът кой и как успя да докара за 45+20 години въпросния “мат’рял” до това полупримитивно мислене, но това е друга тема…

 11. След поредния изпитан позор етнически да бъда част от това варварство, “политически некоректно” цитирам Стамболов в един от миговете му на отчаяние: “Срам ме е от този народ! Циганин да се бях родил!”

 12. Новината от Розово ме отврати повече и от тази-вземете препазни хигиенни средства, защото тук не става дума за някой си източноевропейски кремълски клозетолизец като волэн сыдерав, а за…

  http://www.mediapool.bg/bivshiyat-germanski-kantsler-shryoder-praznuva-rozhdeniya-si-den-s-putin-v-razgara-na-ukrainskata-kriza-news219682.html

 13. Браво за смелата позиция, г-н Инджев! Аз постоянно се срамувам от подобни коментари по българската телевизия. Моето село е “чисто българско” и вече ни разбиха къщата, зашото никой не живее постоянно там.

 14. Благодаря за този текст г-н Инджев.
  Дълбок, и много тъжен като истина.

 15. Едно допълнение =- за по-голяма яснота по формулата “червено + кафяво = Розово:

  Резултати от изборите за президент в Розово:
  – за Първанов – 338 гласа
  – за Сидеров – 124 гласа

 16. И аз се срамувам! Картинката беше изключително грозна и варварска, и за жалост постоянно се натъкваме на подобна бруталност в отношенията помежду ни. Всичко това ме плаши и принуждава да стоя далеч от хора, институции и даже лекари. Всъщност особено ще подчертая лекари, които в съзнанието ми изглеждат на чудовища, уви.

 17. Рапонът | април 29, 2014, 15:28

  Рапон, ти можеш ли да четеш?
  Бежанците са се настанили в къща,за която са платили наем на собственика на къщата.
  Ако се бяха настанили в къщата на Инджев или на когото и да е друг, такива като теб щяха да ги прогонят.
  Аман от червено-кафява чума. Отровихте всинца ни, без да имаме вина.

 18. Само едно дете каза “не може да са толкова лоши” и майката се срамуваше от това, че дето разсъждава като нормален човек.
  Именно на тези наши заблудени сънародници трябва да им се помогне да прогледнат и малко извън границите на Розово. Именно затова са и партиите, а не само да си стоят в София и по- големите градове.
  Да новината е отвратителна, държанието е на на хора без капчица човечност и желание да помислят. Но това е България и тази и част също трябва да се промени ако искаме да няма Пеевски и Бареков, Бойко и Станишев, Волен и други подобни.
  И всъщност това е най- голямата вина на БКП/БСП – унищожи човечността.

 19. Много ми е интересно, защо супердемократите от ЕС ни връщат тези изстрадали от войната хора, не се смиляват от злощастната им съдба, защо хелзинкските им комитети не им държат сметка за ксенофобията? Защо аджеба, германците изявиха готовност да приемат 5000 от тях, но забележете – християни! Вярва ли някой, че джигитите от Афганистан или бандидите от Сомалия са дошли да работят по 8 часа на ден? Вярва ли някой, че тези измъчени хора са съгласни да се интегрират в обществото, или ще потърсят начин да се самоуправляват по законите на шериата? Защо във всички смесени бракове с арапи, българките (смесените бракове са еднопосочни, защото шериата не позволява мюсулманки да се омъжват за християни) са безгласни “букви”, а децата всички са с арабски имена? Когато си отговорите на тези и други въпроси, предоставянето на територията на страната на … тези бягащи от войната хора няма да ви се струва толкова оправдано действие.

 20. Браво , Росица, аз съм лекар и ти благодаря за квалификацията, която ми правиш!

 21. Боже и в този форум на хора с претенции се изказа някой, дето царя щял да го “оправи”. Ами това е материала и всеки е част от него!

 22. Хей, РАПОН,
  сам ли си избра ника или някой ти помогна?
  От рапони страната ни е на това дередже.

 23. Отвратен съм от мисленето на селските “граждани” от Розово. Че защо тогава в моя квартал циганина Пешо е сто пъти по-читав от половината българи дето живеят в него? И доста често предпочитам да споделям бирата си с него, отколкото с българина Пешо.

 24. Браво. За съжаление наистина “рейтинговите” БГ медии трайно настаняват лъжата и стъпка по стъпка се пробват да подменят ценностната система на масовия консуматор. Все още се надявам че го правят от некадърност.

 25. “Вярва ли някой, че тези измъчени хора са съгласни да се интегрират в обществото, или ще потърсят начин да се самоуправляват по законите на шериата? Защо във всички смесени бракове с арапи, българките (смесените бракове са еднопосочни, защото шериата не позволява мюсулманки да се омъжват за християни) са безгласни “букви”, а децата всички са с арабски имена?” Ами, защото тези жени така са решили, ето затова. Съмнявам се, че са се съгласили на това с бой. В България има много жени мюсюлманки, омъжени за християни, и мъже християни, женени за мюсюлманки. Никой не е приел религията на другия. Не съм убедена, че имаме капацитета да приютим бежанци за дълго време, нито да ги интегрираме. Дано България и Румъния не са предвидени да се превърнат в бежанския лагер на Европа. Все пак, не съм експерт и не разполагам с никакви данни.

  Нямам нищо против хората и съм сигурна, че не са опасни.

  А българските лекари, тези “много добри специалисти” действително са обществено опасни. До един страдат от Божи синдром.

 26. Грешка: има и мъже мюсюлмани, женени за християнки

 27. Тоновете на цвета се създават, когато сивоа(засветляване на тъмното) се добавя към цвета. Добавяне на сивото в цветовете създава по-малко интензивни версии на чисти цветове.

  Розовото е промяна на “тона” на цвят червено! Получава се де факто с добавяне на сиво към червеното, което от своя страна е промяна на “тона” на черното!хаха!

  Излизайки на светло червено-черният(за справка всички знаци, знамена на хитлериска Германия) фашизъм се превръща в розова…свиня!!! 😉

 28. Очевидно е, че като резултат на половинвековен съветско-руско-азиатски комунизъм, са настъпили генетични увреждания на нацията. Получовеци като Ташева, Сидеров и много други червени боклуци, въобразили си, че са хора, проповядват чевоконенавистни чувства и антиморал. В крайна сметка се достига до рецидиви, като този в Розино. Срам ме е от това, което се е случило.

 29. От прагматична гледна точка, България няма полза от сирийски бежанци. Друг е въпроса доколко дадено семейство сирийци са наистина бежанци от гражданската война. Отделна тема е че България няма материален и морален ресурс да интегрира дори традиционните за нащето общество малцинства като цигани и турци, да не говорим за нови малцинства. Колкото и да съчувстваме на сирийските бежанци, истината е че тяхното присъствие е просто пореден пирон в демографския ковчег на татковината. Интеграцията на подобен демографски елемент е добра идея, но само че за някой друг. А най-добре е ако може сирийците да си се върнат в родината. Всякакви други твърдения са поза и маниерничене по западно-европейски тертип. Да не забравяме че населението на Сирия се е утроило за последните 30 години, докато това на България се е преполовило. В дългосрочен план, българите сме реално застрашени от изчезване, а не сирийските араби. Затова в случая сантиментите и съжалението са насочени в грешната посока. Това е същото като да караш болен от рак да помага и поддържа болен от грип. “Грипа” на сирийската гражданска война, макари тежък в момента, ще отшуми. Докато българските демографски проблеми ще стават единствено по-зле и по-зле.

 30. МАДАМ ПОМПАДУР
  няма МНОГО, има МАЛКО, или почти никак омъжени жени мюсулманки за мъже християни. Може и да има някоя парясница туркиня, която е отхвърлена от тяхното си общество, но такива помисли там се наказват жестоко. В Иран обикновено ги пребиват с камъни на публично място… Но да оставим екзотиката. Нека си отговорим на въпроса: Като дойдат тези подгонени от войната хора и семейства с по шест осем деца и великодушно получат статут и пълни граждански права, за сметка на кое перо от бюджета ще им се изплащат детските надбавки? Или няма да им се изплащат, а ще се изплащат само на българите, щото са зле демографски… Може би ще си ги изработят, защото са носители на иновационна и технологична сила. Обикновено търгуват с цигари без бандерол и внасят авточасти втора употреба като скраб, ощетявайки бюджета.

 31. Да-а, тъжно, грозно и даже гнусно! Но след 65 години комун-милиционеризъм какво друго може да се очаква? Ползата е, че рухна поредния мит – този път за “прочутото българско госпотприемство” и “прочутата българска етническа толерантност”. Всяко зло за добро.

 32. От ден на ден оптимизмът ми за България се стопява. Такова варварство, такива низки и недостойни прояви на хората…
  Имам чувството, че краят на нацията е неизбежен и все по-близък. На 32 години съм, а все по-малко остават надежди.
  Не знам какво мислите вие, но аз смятам, че време за губене не остана. Лошото е, че голяма част от мислещите напуснаха. Останаха плюскащите край останките от трапезата на вечно ненаядените алчни, безскрупулни и нямащи грам човешки добродетели същества. Поголовно е настъпило гнусно присламчване към поредниЯ политик-крадец, от който може чрез блюдолизство да се изкопчи някой я пост, я подизпълнителски договор по обществена поръчка.
  А това, което не осъзнават гореспоменатите подобия на човеци е, че след само 30 години няма да има кой да изработи БВП, ще останат само тарикати и ще изгубят есрествената си среда…
  Жалко за всички нас нормалните, които се надявахме да видим и нещо хубаво по нашите ширини.

 33. Една малка идея за заглавие г-н Инджев.Не червено+кафяво а национализъм+социализъм=националсоциализъм.

 34. Г-жи и г-да…, Проблемите са в нашата “мила” “демократична” “рОдина” са си в самите нас. И демографията е забила тотално надолу още от “зората” на “социализЪма” , поне тази на “чистите” етнически българи. За “НЕчистите” и “НЕбългарите” е друг въпрос! Там нещата са други , а и даже противоположни.
  НО не забравяйте , че БКП заедно с “решаващата” “освободителна” роля на “БРАТушКИЯТ” большевишки СССР, веднага след 1944г. първо използваше с предимство и с предоставяне на привилегии на “НЕчистите” и “НЕбългарите” , за да изтреби своите “ВРАГОВЕ” от “чистите” етнически българи. Това продължи , докато имаше видими проблеми с “ВРАГОВЕТЕ” сред “чистите” етнически българи. След това , БКП използваше “чистите” етнически българи , за да изтреби своите “ВРАГОВЕ” от “НЕчистите” и “НЕбългарите” , които толерираше преди това.
  Така че ИСТИНСКИЯТ проблем с демографията и “перата в бюджета” е видим от 70 години, трябва действия срещу него.
  Вярвам , че и съселовият “рапон” ще се съгласи с мен???

  П.П. Г-н Инджев , вие твърдите ,че българинът гласува за “личности”. Къде са тези личности? Ако говорите за “личностите” , които служат за параван на тези другите “личности”, които ги командват зад този параван, то нито едните, нито другите са личности, макар и едните да са на открито, а другите на закрито. Положението в “милата” ни “рОдина” го доказва.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.