Островите Кук и руския кукиш за нас

Само Островите Кук отмират по-бързо от България, а страните, които губят население си са само от бившия соцлагер плюс няколко екзотични островчета.

Това показва демографска карта, направена от икономиста на “Блумбърг” Майкъл МакДоноу. В нея са извадени страните, които отбелязват спад в броя на населението си от 1990 г. насам.

Населението на Островите Кук е намаляло с драстичните 44%. Втора в негативната класация е България, чието население през последните години е спаднало с 21%.

На трето място е Естония (-19%), следвана от Латвия(-18%), Молдова (-17%) и Украйна (-14%). В челната десетка се нареждат и Босна и Херцеговина, Армения, Грузия и Албания.

Западната ни съседка Сърбия е наредена на 11-о място в класацията, като според статистиката, нейното население е спаднало с 7%. (OFFNews)

Такава е оптимистичната за нас статистика- има поне една негативна класация в света, в която не водим. Защо обаче затихваме като нация чак на второ място след тихоокеанските острови Кук?

Това е почти куриоз. Защото островите са заобиколени на хиляди километри вода и тамошните туземци няма накъде да бягат. Докато у нас изтичането става по суша. Улеснено е от факта, сме заобиколени от Европа, а тя неудържимо привлича българите. Би трябвало да водим пред островите Кук.

Но да оставим дреболиите по въпроси, по които имаме всички шансове да наваксаме изоставането.

По-важното е, че именно бившите лагерници от соцлагера линеят и западат демографски.

Оказва се, че Путин е напълно прав да се бори с всички (ядрени) сили да възстанови под нова форма лагера. Защото по времето на лагера лагерниците са се размножавали по-добре в човешката люпилня. Оставени без грижите на звездочели човековъди и мъдрите указания на Кремъл, бившите лагерници боледуват.

Освен това самите руснаци се топят като сняг на кримското крайбрежие и е време да им върнем услугата с двойното ни освобождаване, като не само се присъединим към тях доброволно, но и от русофили да се напишем за статистиката направо руснаци.

В Русия обаче, както е видно, не приемат бежанци ( а и никой не се натиска да бяга там). Ето защо ще трябва да се присъединим заедно със земята си, както се полага на крепостни селяни по традиция.

Основания за подобна просба е нашата бедност и изостаналост, за която в Русия са не просто загрижени, а са направо покрусени. Желаещите да се убедят в искреността на тази тяхна мъка могат да намерят лесно в интернет филмчето „Българска чушка”, в която липсата на такава в България се обяснява с европейското колониално робство.

Авторът на филма Аркадий Мамонтов не случайно започва тъжния си разказ „ с имало едно време” ( погребва ни, демек) на фона на пустеещата днес сграда на някогашния Съвет за икономическа взаимопомощ ( СИВ), създаден по думите му да служи на такива като нас, на които СССР изливал блага почти безплатно, а пък ние сме се отблагодарявали с чушки.

Българската чушка днес не била като едно време, а е станала и тя жертва на европейското иго, страда Мамонтов, който е наснимал в клетата малка България де що види пустееща фабрика, клошари край кофи за боклук ( с които разговаря на руски), благодарни за освобожденията ни от Русия пенсионери, неблагодарни за еврофондовете кметове ( като перничанката Росица Янакиева, която съжалява за еврочленството ни) и всякакви други недоволни българи, каквито наистина има в изобилие у нас.

Но да ги събереш в едно филмче като представителна извадка (без каквато и да било друга гледна точка) е като да направиш документален филм за едно семейство със скрита камера в клозета му. Ще бъди ли вярно онова, което ще покаже? Разбира се!

Мамонтов не пропуска на вплете исторически „истини”, като твърдението за дадени от Русия 200 000 жертви във войната с Турция за нашата свобода ( при общо 178 000 офицери и войници руска армия на Балканите). За повече обективност авторът прави рядкото за един руснак признание, че в двете световни войни България е била срещу Русия. Но ние след това въпреки това обичаме българите, послъгва Мамонтов, който споменава включването на България на страната на Германия през 1914 г. , но „пропуска да спомене”, че две години по-късно руски войски падат Добруджа и биват разбити от българската армия.

Хайде пред Първата световна ни обичат само с някоя и друга дивизия в Добруджа, но през Втората направи пристигат при нас с половин милион обичливи червеноармейци и остават като окупатори ( на българска издръжка) цели три годи, а след себе си оставят продукта на любовта си- толкова влюбен в СССР режим, че час се самопредлага като 16-та република.

Пак ще кажа: не е въпросът за съревнованието с островите Кук, а за руския кукиш.

15 мнения за “Островите Кук и руския кукиш за нас”

 1. Мамонтов е мамутов (с извинение към паметта на древното величаво животно, имах предвид само качеството “изкопаемост”). Това го съобщават кореспондентите Куроедов и Курникова от агенция Курили.ком в другата си новина “Курс на “Курск”-к..р за каПутин”. На тези игрословици Иво е майстор!

 2. Колеги, вижте една добра новина:

  http://www.mediapool.bg/ruskata-duma-skastri-balgarskoto-vanshno-ministerstvo-news219752.html

  Мен обаче живо ме интересува кой е поканил тая ушанка? Русия- и парламентаризъм?! Това е все едно (ако людоедите Бокаса и Иди Амин бяха живи) някой да ги покани като почетни оратори на Международна конференция на вегетарианците!

 3. Малка добавка-причината за това драстично намаление на населението ни е съветската агресия срещу България през 1944г. Ако не ни бяха нападнали и окупирали,констатацията по-горе нямаше да е така негативна. Всички народи,които са били окупирани от Съветския Съюз са зле,но ние най-зле,защото най-силно го обичахме

 4. У нас българите се топят като сняг през пролетта, но в замяна на това, един дъжд от руснаци не е спирал да се изсипва над територята ни…

 5. Г-н Инджев,толкова правдиво отразявате нещата,че само мога да Ви се възхищавам!
  Но по повод на чушките искам да допълня нещо.Поколението което произвеждаше българските чушки беше интернирано в така нареченото социалистическо творение-ТКЗС.От тъмно до тъмно за жълти стотинки,като една част получаваха на края на годината,ако градушката,сушата или международното положение не ги е изяло (по точно другарите си ги разпределяха като премия за добре свършена работа).Когато си спомням това време ме обзема такава мъка…,че ако го разказвам ще заплача. Това поколение,вече е в отвъдното или е грохнало за да произвежда чушки.Земята е в ръцете на латифундистите,за които чушките не носят бърза печалба, а и да плащаш заплати, осигуроки и т.п. други разходи не ги устройват.Затова товарищ Мамонтов,ще съжалява за вкусните и евтини български чушки.А младите отиват някъде,където гледайки чушки ще им платят подобаващо.И още нещо за:”Учи мама за да не работиш!”Защото когато си впрегнат в един хомот, който е по-жесток и от великата инквизиция,ще гледаш да спасиш децата си поне от него.Милата ми майка,знаеше какво ме очаква, ако не уча.

 6. Какво пък толкова? Русия може да е виновна и за отмирането на островите Кук. Като е гарга – рошава да е.

 7. Настровите Кук правени ли са ядрени опити? Демек облъчвани ли са?

 8. Статията е перфектна. Както обикновено. Демографският срив в екссоцлагера и частност България показва още веднъж, че няма случайности. Има просто неопознати закономерности. В конкретният случай г-н Инджев абсолютно точно ги е показал.
  Само една дребна поправка. Годината на включването на страната ни в ПСВ е 1915г.
  “Участието на България в Първата световна война включва бойните действия на Царство България в Първата световна война. То e наричано Освободителна война и обхваща периода от 14 октомври 1915 година, когато Царство България обявява война на Кралство Сърбия, до 29 септември 1918 година, когато със Солунското примирие страната капитулира.”

 9. За съжаление не само се топим като нация, а и се озлобяваме, оскотяваме.Как може да посегнеш на семейство с 6 деца?На какво учиш своите собствени деца?А сирийците бягат от ужасна война, за да спасят децата си.Гл.прокурор е длъжен да потърси отговорност за ксенофобски прояви.

 10. Не му е точно тук мястото, но е важно:
  ето последната версия на АнтиУкраинските Опорни Точки, директно от Москва:

  https://docs.google.com/document/d/12M7ukPwQEsYGJri-KCoPs9v72Oj7d_fC7VQ_cHCV9sA/preview
  “События уходят, забываешь, где брать аргументы. На словах – неубедительно. Используйте данный сборник.
  Кроме того, здесь содержатся некоторые советы по освободительной борьбе.
  ДОБАВЬТЕ В ЗАКЛАДКИ, ЧТОБЫ ПОТОМ НЕ ИСКАТЬ
  АДМИНЫ САЙТОВ И ГРУПП В СОЦ.СЕТЯХ – добавьте в список рекомендуемых ссылок.

  Бандеровцы усиливают потоки тупой лжи. Бесполезно пытаться это всё опровергнуть. Закопаетесь.
  Оставляйте инициативу за собой: делайте упор на слабых местах хунты: насилии, нацистах и надвигающейся разрухе. Не отвлекайтесь на ложь или ругань.”

 11. Поздравления за новия облик на сайта! Страхотен е!

 12. Нали Горбачов ни искаше да сме 4 милиона. Местните другари полагат стахановски усилия и той вероятно ще доживее да види распоряжението си изпълнено.

 13. Демокрадор | април 30, 2014, 17:38

  Клипът е комбинация от парад по случай 9-и май, а е озвучен с агитката на Металург Донецк (от някакъв мач). Демек, представлява шарж.
  Докато празнуването на День победы през 1939 г. (от по-долния линк) си е неподправен акт.
  С което поздравявам Valpet.
  http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D0%B2%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4_%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%85%D1%82%D0%B0_%D0%B8_%D0%A0%D0%9A%D0%9A%D0%90_%D0%B2_%D0%91%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5_%281939%29

 14. GEORGI NIKOLOV, все пак през 1918г. капитулираме , макар почти отвсякъде да сме заобиколени от врагове, без малката част от българо-османската граница,след над три години тежки боеве.
  През 1944г. капитулацията е БЕЗусловна, макар и да не сме воювали срещу Сталин, и да не сме под вражески обръч.
  Така че , г-н GEORGI NIKOLOV, през 1918г. капитулацията е при определени УСЛОВИЯ, а това е означавало много за оцеляването на България като самостоятелна държава след тази тажка и за нас война.

  П.П. А колкото за “огромната” “услуга” на СССР да ни “изкупува” чушките, то защо са го правили, да са си ги КУПУВАЛИ на СВОБОДНИЯТ световен пазар, за да “подбият” нашата “скъперническа”,”лютива” и “ПИПЕРлива” цена на този зеленчук.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.