Станишев бяга от трудни въпроси и обещава управление на всяка цена

Цели три пъти беше попитан днес и точно три пъти не отговори Сергей Станишев на въпроса защо пенсиите са увеличени от това управление с „цели” 5 лева, а депутатските заплати скочиха по същото време със стотици левове. Защото на такъв въпрос не може да измисли замазващ отговор дори и лидерът на Европейските социалисти, който трябва да е блеснал с особено остроумие, за да бъде издигнат на такъв пост след серията от изборни загуби в България.

Станишев изкатери върха на провала си обаче когато от екрана на най-гледаната телевизия в страната се изяви като говорител на пенсионерите в България , които били доволни ( заради индексациите на пенсиите, швейцарското правило и вдигнатите им пенсии по времето, когато тройната коалиция беше на власт).

За сметка на това Станишев беше войнствено категоричен в интервюто си за Би Ти Ви днес, че т.н. програмен кабинет ще продължи да управлява и след изборите, чиито резултат отказа да прогнозира.

Иначе казано, каквато и (поредна) загуба да претърпи БСП като мандатоносител, Орешарски и правителството ще пребъдат. С това обещание да се управлява на инат Станишев за пореден път показа, че е наследник на принципа от времето на официално управляващия комунизъм, според който „партията е права дори и да греши”.

Към абсурдите в логиката и поведението си Станишев добави твърдението за подобряване на медийната свобода ( ден след като “Фрийдъм хаус” отбеляза новото й пропадане в световната класация), съчетавайки неадекватното самохвалство с нападки към водещия на предаването Антон Хекимян, обвинявайки го в наивност, в неподготвеност за интервюто и дори в лична враждебност към височайшата му персона. За контраст Станишев посочи като “много добър журналист” Александър Симов от в. “Дума”, с когото заплаши самия Бойко Борисов- Симов щял да го разбие, ако Борисов се съгласи на дебат, предположи видният социалист в стила на посредниците за уреждане на улични боксови побойща, хвалейки своя претендент.

Ретро изявата на др. Станишев напомни още веднъж за онова минало, когато се шегувахме горчиво за формулата на успеха в НРБ : „чрез нахалство към прогрес”!

29 мнения за “Станишев бяга от трудни въпроси и обещава управление на всяка цена”

 1. Странна птица е Дървенишев. Излъчва незряла инфантилност, примесена с болшевишка злоба и гьотференска наглост. Бих се радвал да го видя в и след турски затвор.
  Дърева и Драгойчева ми се покриват с образа му. И все ме сърбят ръцете.

 2. Станишев е срам за Европейските социалисти. Шампион по нагло лъготене. В България полуидиотския популизъм – да обещаваш пари на бедните без да имаш и най-бегла идея откъде ще ги вземеш – върви. И още как върви – от 25 г. постсоц. 20 г. управляваха пишман социалистите от БСП / и НДСВ – либерал социалисти /.Народ – толкова знае, толкова може да мисли. Но факта, че това Херсонско паразитно образувание бе избран за “водач” на ПЕС е подигравка с Европейските ценности. Или май Европейските социалисти се отдалечават от тях.

 3. Ами при такава алтернатива за избор и аз сигурно щях да се чуствам безсмъртен 🙁

 4. Единственият политически хамелеон, който според мен би могъл да се конкурира по безпардонна наглост, дебелоочие и евтин популизъм, ама от най-баналният и познат ни до болка още от Алековите произведения, това е Николай Бареков. Във вчерашните новини, гарнирани накрая с платена реклама от поредната му изява в малък провинциален град, бях изключително неприятно изненадан от елементарният му маниер за привличане на лумпенския вот, по начин,

 5. Единственият политически хамелеон, който според мен би могъл да се конкурира със Станишев по безпардонна наглост, дебелоочие и евтин популизъм, ама от най-баналният и познат ни до болка още от Алековите произведения, това е Николай Бареков. Във вчерашните новини, гарнирани накрая с платена реклама от поредната му изява в малък провинциален град, бях изключително неприятно изненадан от елементарният му маниер за привличане на лумпенския вот, по начин,по който мислех, че никой политик не би се опитал да го прави, защото звучеше ужасно политическо демоде, изтъркано и жалко – чрез ГОЛИ ОБЕЩАНИЯ за безплатно образование, медицинско обслужване и т.н. и т.н. подобни космически глупотевини, които в пакет с изхвърлянето му, че щял да въведе и терминът “работническа класа” или нещо подобно /цитирам по памет/, направо ме втрещи, но за съжаление в едно е уцелил – точно такива омайни слова ИСКА ДА ЧУЕ мат’риалът!

 6. За да съм честен, опитах се да го гледам сутринта и не успях да го издържа повече от 2-3 минути.

 7. @Schopenberg, ами той ще процъфти в турския затвор, може и да върже.

 8. Комунист ли е-вари го печи го- за нищо не става!Изпочупиха тъпомери,глупомери а сега и др.Станишев дефектира нагломера!

 9. Ivo stiga sme polivali bofila Stanishev !! Ako mu obarnem grab , to toy e kau!!! Kato za martvite, nito dobro nito nishto !!!! I drugite boklutzi kato atakite , da ne gi kaniat po vsichki mediy !!! Ayde, de !!!

 10. Ако не друго, сегашната ситуация прекрасно разкрива кой какъв е. Лидерът на ПЕС не е изключение и след дълго мълчание, явно невъздържайки се вече, започна да ръси опорните точки на Кремъл. Дето се вика – лъсна му червения з….к, колкото и да го бърше с псевдо проевропейска тоалетна хартия. Маските паднаха и ми е много интересно как ще реагират съпартийците му от ПЕС на подобни изказвания.
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/05/03/2292857_stanishev_za_subitiiata_v_odesa_vlastite_v_kiev_da/

 11. ДПС и БСП са си самодостатъчни да си изкарат мандата и с право се чувстват безсмъртни. Докато не се обедини дясното да събере достатъчно гласове, това ще е дереджето. Нашите гласове се разпиляват, някои даже не гласуват и ДПС и комунягите ще си управляват докато не остане никакъв българин тук. Още от сега се срамувам как ще се затресат телесата Делянови из европарламента. А какво ще плямпа Воленчо не искам да си представя. И как да не се срамуваш, че си българин?

 12. Този път комунягите са бесни и ги чака тотален регрес, заради жестоките международни санкции към руската мечка, в чиято козина се въдиха толкова години!

 13. @cepгэй станъйшэв

  чемодан – вокзал – россия

 14. Експертният кабинет – казва Станишев – ще продължи да управлява и след евроизборите.
  Разбира се!
  Гласуването за ЕП няма нищо общо с управлението на България.

  Управлението на Орешарски ще е пълномандатно, защото РБ е парламентарна република, пък в Парламента “заседават” само клонинги на бившата БКП. И четирите – както свикнахме да ги наричаме – парламентарно представени партии са препълнени от комунисти.
  Чак такова чудо не е било и по комунистическо!
  Преди 89-та в НС имаше 3-4% земеделци и няколко безпартийни доячки и тъкачки.
  Сега комунишкото присъствие е плътно и непоколебимо.
  Кой от тях ще иска предсрочни избори?
  И защо?

 15. Ами след такова нагло поведение дано пенсионерите да не гласуват за БСП.Станишев освен това и високомерно скочи и срещу прокуратурата, като защити Дивизиева, шефкта на кабинета на Орешарски, обвинена за корупция и търговия с влияние.Според него такива трябвало да бъдат всички държавни служители.Отдавна си мисля, че и европейските социалисти са като председателя си, доколкото още не са се разграничили от него.И нещо тревожно- за сега не е официално потвърдено – готви се тайно подписване на договор за АЕЦ Белене , за да се изпреварят евентуални нови санкции срещу Русия.Станишев настоявал за спешна среща с Путин по този повод.

 16. да, такава е комунистическата ‘способност за съждение’, която роди трагичната наука кривометрия, правдиво постулираща лъжата:
  ‘всяка крива, успоредна на априлската линия е права линия’.

 17. Откакто НДСимеонВтори се завърна като премиер се зароди у мен усещането, че политиците все по-малко се обръщат към мен и все повече към БеСеПаро-ГЕРБеро мъдрия, Сидеротолерантния и Розовогостоприемния български народ. Както заяви днес докторът на пожарникарските науки ББ :”И овцете ще ви кажат, че …”.
  Отхвърлянето на глупаците, за съжаление ни прави само наполовина умни! 🙂

 18. Простете г-н Инджев, (Иво),
  но днес ви намирам изклчително дипломатичен (soft), някакси ? Изненадвате (ме)! Как е възможно, описаното по-горе да е “нахалство” ? Ами, то на най-чист български език си е гьон-сурат(лък), вие – нахалство. Айде, холан !(би казал дядо ми, ако бе жив).

 19. Аз,също си признавам,че не го гледах-Станишев.Безочието му няма граници-превключих канала.За ме изходът е,да се обединим в дясно и да гласуваме.Зная,че можем и ТРЯБВА!

 20. Напълно подкрепям мнението на Здравка.Тези се чувстват спокойни и лъжат безнаказано защото няма истински силна опозиция. Ще изкарат мандата си, а и още един може да ни мъчат. Единственият изход е обединението на всички десни в една партия с ясна програма и с желание да управлява. Това ще изиска време, много работа и добра воля, но според мен, вече е напълно наложително да се направи. Само тогава ще имам някаква надежда за бъдещето. Иначе- терминал 2!
  В никакъв случай не подценявам РБ и считам, че все пак начало е поставено.

 21. Към Здравка и всички срамуващи се, че са БЪЛГАРИ:
  И за миг не си помисляйте, че имате нещо общо с БЪЛГАРИТЕ, затова не говорете от тяхно име. Вие не ги познавате, но ако изпълните незабавно посланието, което отправя Симпатизант/ка на ДСБ към сергэй станъйшэв,със сигурност ще се почуствате “велики”.

 22. Колкото повече го гледам , толкова повече го намразваам.

 23. Здравейте,

  Наскоро прочетох решенята взети по време на техеранската конференция – 1943 година. Любопитно ми е как другаря Станишев и останалите “русофили” биха коментирали решениe 3 ( споменавам и 2 за да е по ясно ):

  2. It would be desirable if Turkey should come into war on the side of the Allies before the end of the year.

  3. Took note of Stalin’s statement that if Turkey found herself at war with Germany, and as a result Bulgaria declared war on Turkey or attacked her, the Soviet Union would immediately be at war with Bulgaria. The Conference further took note that this could be mentioned in the forthcoming negotiations to bring Turkey into the war.

  Предполагам, че тогава съветите и в частност Сталин също са гледали на нас като на “братски” народ.

  Източника е статия в wikipedia базирано на записки от кофенрецията публикувани на history.army.mil

 24. За съжаление друг изход освен Терминал 2 не ви остава. Мечти за обединено дясно ще си останат само това – мечти, илюзии за да останете един ден или един мадат повече. Единственото наказание за наследниците на БКП е да си остана сами с ченгетата си, пенсионерите и ромите.
  Българи които се срамувате или ще се срамувате да се наречете българи – еднопосочен билет е единственото ви спасение, поне аз направих това преди седем години и не съм съжалявал нито за момент.
  А иво.бг ще си го четете от чужбина, повече от очевидно е, че тези истини които четем тук не променят нищо, поне за момента, казано с респект към автора за всичко публикувано от него, но достигащо само до едно малцинство..

 25. Към европеецъ:
  “Единственото наказание за наследниците на БКП е да си остана(т) сами с ченгетата си, пенсионерите и ромите”
  Ти затова ли избяга, за да избегнеш наказанието или са те лишили от наследство и затова дращиш сега от чужбина,за да получиш отново благоговението на създателката ти-бкп.Само че, всичките ви усилия са напразни, защото сте хора на миналото, случайни хора.Бъдещето принадлежи на СВОБОДНИТЕ ХОРА.БЪЛГАРИЯ рано или късно отново ще бъде на БЪЛГАРИТЕ!

 26. Към TERVEL – Радвам се, че и някои хора като Вас четат споделеното тук. Четете, четете и може би все нещо ще влезе в празната глава и ще вденете за какво става дума. Е, не веднага, но все някога…

 27. Идиотското е, че Станишев е (меко казано) недолюбван дори в собствената си партия, първо защото й беше НАТРАПЕН, и второ заради темерутския си характер. Но БСП е принудена да слушка Кремъл и да козирува, там зависимостта е пълна. Затова ми е толкова кофти, че опозицията на тази отвратителна националнопредателска секта не може и не може да се обедини. РефБлок наистина е едно добро начало и се надявам да набере сили до следващите парламентарни избори, които за съжаление продължавам да мисля, че няма да са преди 2017 г., защото мафията инвестира прекалено много пари и усилия в опорочаването на последните, за да се откаже така лесно от резултатите им.

 28. Kолеги някои се чудят на нахалството/гьонсуратлъка на таваришч станишэф сэргэй дмитриэвич. Ама хора, недейте така, в коя страна комунистите/социалистите не са нахални, полуграмотни или напълно неграмотни диваци, варвари и продажници? Ами вижте един днешен лидер на “европейските социалисти”, книжар (който се е самообразовал в книжарския склад), футболист без образование (2 години “колеж”), но с шеметна партийна кариера; човек, който извън “партията” не става и за продавач на банички, но кандидат за “европейски лидер” – http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Schulz

  Че на всичко отгоре също фатмашки син (е, не милиционерски, но разликата е незначителна). Бог да пази Европа!

 29. Към Tervel: избяга? Наследство? Създателите ми БСП? Момче, толкова безсмислени неща на едно място отдавна не бях чел, май пак не си си пли хапчетата. За твоя информация – свободата е нещо индивидуално за всеки и е независима от територии и народности и е индивидуално чувство. Относно: “България рано или късно отново ще бъде на българите” – рано това няма как да се случи, късно ще да е.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.