(За)слугите на Путин

Путин успя да унижи външния си министър Сергей Лавров, който заяви пред целия свят отрицателното отношение на Русия към планираните за 25 май президентски избори Украйна.

“Ще бъде необичайно организирането на президентски избори в Украйна, докато правителството е изпратило армията срещу собствения си народ”, обяви руският външен министър Сергей Лавров след заседанието на министрите на външните работи на Съвета на Европа.

Дипломат №1 на Москва заяви, че провеждането на нов кръг международни разговори за Украйна в Женева ще бъде като въртене в кръг и напредък би могъл да се постигне единствено на такива разговори, на които представители на рускоезичните райони в Украйна също участват, предаде Ройтерс.

“Докато представители на Юга и на Изтока не участват, ние няма да постигнем напредък по прилагането на каквото и да е споразумение”, заяви Лавров, цитиран от ДПА.

Буквално часове по-късно днес Путин се отметна от тази позиция, на която увисна обесения авторитет на Лавров. Самодържецът Путин обяви за изненада на целия свят, че президентските избори в Украйна са „стъпка в правилна посока”.

Само самодържец може да си позволи подобен рязък завой и само държаният от него слуга може да издържи унижението да бъде бламиран по този начин без да си вземе ушанката.

Слугите в България никой няма дори да забележи. Поради което отбелязвам, че слугата Страхил Ангелов, депутат от БСП, прогнозира тази сутрин в българския телевизионен ефир, че няма да има избори в Киев на 25 май.

 

 

 

 

 

17 мнения за “(За)слугите на Путин”

 1. Този Страхил бесепарските лидери го пускат да говори глупости, когато те самите не смеят да ги изрекат. Беше много жалък в опитите си да надговори Иво Божков без аргументи, без ясна мисъл, с някакъв втренчен поглед.

 2. Иво както винаги, с прозрението си вижда отрезвяването на Путин, продиктувана от разум, или стандартната дезинформация на обигран кагебист. Лавров е най върлият пропагандатор на анти американските, анти западни стремежи и мисли в Русия. Той е наравно много често с самоопределените “мюсюлмани” от АлКайда и всички подобни политически пълзящи растения наторявани щедро от Москва. Путин не може без тях, защото сам по себе си надали ли може да съществува. Хора чувствително по умерени като Медведев го поддържат умело, но за него най страшните плашила са най ефективни. Надали ще успее да преодолее силата на тази малка, алчна и кръвожадна шайка, колкото и да разбира към каква черна дупка на азиатски деспотизъм го тласкат. Може би като неговите предшественици, той ще се разправи с най злите, както някога с Ежов и Берия, с очакване да получи поддържането на хора мечтаещи да си отдъхнат от терора и да приемат по малкото зло от по голямото.

 3. Констатацията е абсолютно точна и не може да се каже нищо повече,но аз искам да кажа как аз видях на екрана “слугата Страхил Ангелов”(абсолютно путлерче).Когато говореше,той гледаше високо над камерата,но в същото време изглеждаше като дълбоко мислещ.Това ми напомни зубрачите от петдесетте години на миналия век когато бях ученик в прогимназията и гимназията,които се страхуваха да не пропуснат нещо от запаметеното.За мен той е типичен случай на новото поколение “дълбокомислещи” представители на БСП.Смях се с удоволствие на визията му.

 4. и с боковите слуги се случваше същото…
  Червенкондев дори в ефир боко го накара да си смени позицията за АЕЦ “Белене”…
  Пази, Боже, от близост до диктатор!!!

 5. След като Путин се изсили с 55-60 милярда долара в Сочи, след като си надяна воденичния камък Крим, след като повече от три месеца подържа повишена бойна готовност на значителни военни части, след като рублата се срина с 8%, след като няма да има прираст на Руската икономическа за тази година, Путин започна осезаемо да усеща икономическите и политическите санкции и рязко смени тона.

 6. Стъпката назад на Путин не е случайна. През празничните дни е бил на остров Атон да раздава дарения, но за да си получи дарът е бил привикан Орешарски. Няма нито една българска медия, която да е отразила дълбоко пазената тайна. Напълно съзнавам, че без доказателство звучи като ЕЖК, но има бъларски монаси на Атон, които би трябвало да потвърдят за срещата, ако милеят за живота на хората независимо дали са руси или украинци.

 7. Цитирам един Знайко, може би това е обяснението.
  “4 мая. В воскресной программе GPS (CNN Channel) US Treasure Department Deputy Secretary в ответ на прямой вопрос ведущего Фарида Закариа дал понять, что курируемый им Office of Terrorism and Financial Intelligence имеет точную и исчерпывающую информацию о банковских счетах и активах, контролируемых В. Путиным и его ближним кругом.
  7 мая. После встречи с Президентом Швейцарской Конфедерации В. Путин предложил отложить назначенные на 11 мая референдумы в Донецке и Луганске и выразил убеждение, что выборы Президента Украины, назначенные на 25 мая, – шаг в правильном направлении.”

 8. надали има народен представител в българския парламента който да не работи в услуга на путин. Че са народни тези представители в парламента спор няма, само че не са такива на българския народ, а на руския.

 9. Когато диктатор сменя водената политика, той сменя външния си министър.
  Когато диктатор не сменя външния си министър, а говори коренно различни неща от него – това е стандартната игра на “доброто” и “лошото” ченге. Разбира се за диктатора се отрежда ролята на “доброто” ченге.
  Но ченгето си е ченге. То е обучено да мами като “дърт руснак”. Боя се, че и вчерашното изявление на диктатора е измама. На Украина изобщо не й се е разминало.

 10. Дали Путин е самодържец или е лицето на група жестоки и цинични геймъри-военолюбци,които изпитват наслада от гаврата ,на която подлагат света,заради комплексарско отмъщение.За тях плебса/към, който спада и коментираният БСП-ар/е рекламата фонът,пушечното необходими за реализацията на игрите им.

 11. А дали това не е поредната безочлива лъжа на Путин? Вярва ли му някой, че руските войски се изтеглили от украинската граница???
  Мисля, че трябва да очкаваме военна офанзива на путьоновците, па макар и “преоблечени” като местни отряди за самоотбрана.

 12. В днешния “Стършел”пише, че в Източна Украйна има огромно газово находище, което ще се разработва от западна компания.
  Сега Русия иска да вземе този район – да не слушам пропагандата, а да следя потоците пари…
  ВЕКО

 13. Веселин Колев | май 8, 2014, 15:46

  Истината пише “Стършел”.
  Участъкът се нарича Юзовка.
  Спечелилата търга западна компания се нарича Шел.

  За повече подробности:
  http://s07.static-shell.com/content/dam/shell-new/local/country/ukr/downloads/pdf/booklet_20130325-1.pdf

  Като разглеждате картата на Юзовския участък, отбележете къде са Славянск и Краматорск – огнищата на “сепаратистите”.

 14. Едва ли някой вярва на Путин, даже и самият той не вярва в това ,което е обещал или ще обещава. Не и след погазването на основополагащият ядрен дАгАвор за Украйна от 1994г., след анексирането на Крим, след Абхазия и Чечня. И слугите НЕ му вярват, освен когато си плаща за тази “услуга”. Колкото си плаща, толкоз е и “вярата” им.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.