Проруска България е на път да роди феномена президент дисидент

Както е тръгнало, скоро ще се прочуем с президент дисидент.

Дисидентът е самотник в противопоставянето срещу статуквото на тоталитаризма.

България не е единствената държава ( в Европа) , в която има разминаване, противопоставяне и дори противоборство между президент и парламент; между президент и правителство. Но все повече нашата проруска губерния се очертава като страна, в която се води уникална политическа война по всички фронтове срещу държавния глава и главнокомандващ без реално политическо противодействие.

Поради което българският президент търси на запад подкрепа за декларираната прозападна ориентация на страната ни.

В рамките на един ден на президента Плевнелиев му беше отнета властта да назначава най-висшия полицай в републиката, какъвто е главният секретар на МВР. Също така му спретнаха парламентарно разследване по инициатива на едни парламентарно представени фашизоиди, подстрекавани от БСП и подкрепени от ДПС.

Парламентарното большинство не просто им угоди да разпитват президента защо се бил срещал с чужди бизнесмени, но и за да бъде унижението пълно повери ролята на главния инквизитор на една жена със съмнителна репутация ( по стандартите на класическата демокрация).

И защо е всичко това?

Ето с какво Плевнелиев вбесява руската пета колона.

„С президента на Германия споделяме общи притеснения от по-непрозрачната и агресивна политика на Русия. Това заяви българският държавен глава Росен Плевнелиев след разговора си с президента на федералната република Йоахим Гаук двореца “Белвю” в Берлин. Плевнелиев е на двудневно работно посещение в Германия и основна тема на разговора му с Гаук е била кризата в Украйна. “Споделяме общото виждане, че в Европа трябва да се върнем към основните фундаменти на външната политика, такава каквато я познаваме след Втората световна война, а именно – всеки се придържа към правилата, всеки уважава върховенството на закона”, каза президентът пред журналисти. “Не може граници в Европа едностранно със сила да се преначертават. Това, което се случи в крим е неприемливо не е нормално и ние сме длъжни много ясно да посочим своята позиция. Обясних за Консултативния съвет по национална сигурност в България, който взе своето категорично решение, както и моята позиция като държавен глава”, допълни Плевнелиев.

Българският държавен глава каза още, че с германския му колега Йоахим Гаук споделят виждането, че дестабилизация в Украйна може да доведе и дестабилизация в по-широк план. “Нека не забравяме, че политиката, която днес се пропагандира от Кремъл е политика от стотици години назад в миналото. От времена когато се говори за великите сили които се разбират за това, какво ще се случи в периферията”, заяви Плевнелиев. “Това ни отвежда назад в миналото и е много опасно. За справка – това което се случи на балканите 19 и 20ти век”, допълни той.

Според Плевнелиев всяка страна, включително Русия и ЕС, трябва да работят, за да се даде шанс на украинския народ да изгради своето бъдеще с честни и почтени избори и да реши дали държавата ще поеме път към федерализация или централизация например.

“Решението не е дестабилизация, изолация и игра на периферия и велики сили, решението е в подкрепата и засилването на трите двигателя на европейската интеграция, а именно, демокрация, пазарна икономика и интеграция”, подчерта президентът”.(Дневник)

 

19 мнения за “Проруска България е на път да роди феномена президент дисидент”

 1. Zsravejte, g-n Indjev! Va6 fen sum otkakto se pomnq i za purvi put vijdam tolkova ednostran4ivo razvita statiq! Nikak ne e v stila Vi na golqm jurnalist! Prostete kriti4nostta mi, vupreki golqmoto mi uvajenie kum rabotata Vi!

 2. Трябва да призная, че в началото имах известни съмнения относно политическите позиции на господин Плевнелиев. Днес, след толкова много доказателства за проевропейската му, националноотговорна политика, с увереност мога да заявя – ТОВА Е МОЯТ ПРЕЗИДЕНТ! ГОРДЕЯ СЕ С НЕГО!
  Той е единствената властова фигура, отстояваща без колебания и условности кредото на демократично мислещите българи!

 3. Преди най-големия враг на комунягите беше гласността. Днес за своите цели използват лъже-политически и лъже-исторически мантри с които покриват истината и я задушават.Колко от тези, които се наричат патриоти познават истинската история на България. Колко от тях са запознати с постоянните руски набези за съсипване на младата ни държава.
  Истерико-онанисти, като Волен Сидеров нямат умора да сеят плевели
  в невръстната душа на по-примитивните ни съграждани.Мантрите, че циганите ще ни новоднят, че чужденците ще ни изкупят земята, че Турция ще ни погълне и тнт. имат само една цел – да отклоняват вниманието на хората, “РУСКОТО ИКОНОМИЧЕСКО РОБСТВО”

 4. “…Ако руската дипломация, ако чиновническа Русия да не плащаше богата-богато и не подържаше всичките вагабонти и предатели в България, то селото би било мирно.”
  повече в:
  http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=385:————1887–&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61

 5. Статията отразяваща поведението и действията на Президента във външнополитически план е много точна. Вярно е, и той имаше своите зиг-зази вкл. и необмисленото намирисващо по-скоро на лаизъм “гостуване” на българските олимпийци в Сочи но след него позицията е повече от последователна. От краткото разстояние на времето ръкостискане с цар Пут.ин може да се преглътне. Наедро. Слава Богу не се превърна в поредният знак издаващ рубладжийски мирис. Както е при всички останали властови фигури, вкл. и при лидера на най-голямата “опозиционна” партия.
  Спокойно, с днешна дата може да се заключи, че Росен Плевналиев е еманципиран. Не случайно дори от кумова срама не среща подкрепа от ГЕРБ. Нещо повече, ухапванията на вицепрезидентката до степен дори соцевросвинчето Александър Симов да е припознае като “своя” показват само едно. Във времето разделно което живеем, Европа или Азия маските масово падат.

 6. С есин куршум два заека, хем вдигат шум срещу президент, който ги дразни отдавна с европейската си ориентация,хем изместват вниманието от договорите с Газпром за ЮП, писани под руски диктат, ставайки не само национални предатели, а и директно подронващи ЕС.Браво на Реформаторския блок за изнесените данни по засекретените договори за ЮП, които напрво ми приличат на договора между Молотов-Рибентроп в началото на друга война, защото и сега става въпрос не само за руско политическо влияние , а и за териториално влияние в България, като част от ЕС, на руската държава, налагайки собственост върху трасето на потока и съответно елеминирайки възможността за достъп на други достсвчици.

 7. Към г-н Руси Господинов
  По повод “едностранчиво развитата статия”: Моля Ви, скицирайте накратко другата страна, която според Вас не е показана от г-н Инджев.

 8. Въпреки , че от година територията е окончателно завзета от политическата мафия , то
  опълчването срещу нея е желателно , не че ще доведе до някакви промени , но просто за тренировка , колкото цирка да продължи и светлините на манежа да не бъдат окончателно загасени !

  О тази гледна точка , Президентът е твърде мекушав , както в говоренето , така и в действията си !
  Малобройната гражданска общност , отхвърлила категорично днешните политически престъпници узурпирали властта , би подкрепила усилията на президента още по-категорично , ако и той застане съвсем ясно и без уговорки до тяхната кауза , оставка на правителството и парламентарни избори !
  Президента ,трябва да изговаря ясно и категорично тези думи , заемайки видимо позицията на малобройната демократична , мислеща общност от българи !
  Той вече не трябва да балансира, а да повежда и изразява чрез президентската институция ,реализацията на действия водещи до оставка на това престъпно , антибългарско правителство правителство !
  Още от миналото лято изразявах мнение , че Президентът трябва да е един от водачите на протестите , защото друга , незавзета институция няма !
  Няма какво да се усуква , за да се постигне оставка на , това посмешище на министър председател , е нужно остро противопоставяне !Нужна е ясна видима, обявена война между президентската институция и политическата клика !

  Президентът трябва да знае , че има кой да застане до него , и че в тази отчайваща обстановка на погазване на всякакви принципи и правила , на загиващата и малко останала надежда за демокрация в страната , неговата роля в този момент е уникална като политическа и иституционална намеса , и трябва да е почти революционна от гледна точка на правата му !

 9. Президента остана единствения глас срещу агресивната политика на путинска Русия, чъпреки неговата неадекватност.

  Останалата руска глудница, която повтаря плоската руска демагогия и пропаганда се състои от парламентарно представените клики. И те заглушават гласовете на антипутински настроените хора. Медиите за окупирани от жалки путьоновци мънкащи нелепици, но заливайки публичното пространство с кухи пропагандни клишета.

 10. Още по-зле е, проруска България си има народ дисидент.

 11. До ОГНЯН ГЕОРГИЕВ:
  “опълчване”,”просто за тренировка”, “колкото цирка да продължи”…
  “малобройната гражданска общност …би подкрепила усилията на президента още по-категорично…”
  “оставка на правителството и парламентарни избори …Президента трябва да изговаря ясно и категорично тези думи…”
  “Президентът трябва да е един от водачите на протестите…?
  “Президентът трябва да знае, че има кой да застане до него…” /вероятно “малобройната гражданска общност” и лично Огнян Георгиев – БМ/?!
  “Президентът е твърде мекушав…” /Друго си е да имаш теглото на Делянчо-мама и мускулите на бат Бойко, и ако може да си малко по космат, и да викаш гръмогласно и наперено като Сидеров-БМ/!
  Я, малко по-кротко, че се оливаме!
  🙂

 12. Споделям напълно мнението на Павел Тинков. Не съм гласувал/а за Плевнелиев (а за Кунева), но му свалям шапка за плуването срещу течението, за което май никой не го смяташе способен. Ако не се огъне би бил достоен за бъдещ общ десен кандидат за президент втори мандат. Моя глас го има.

 13. Всъщност, ако има все още нещо, поради което да не се червя от срам, че съм българин и съгражданин на “европейците” пеевски, сыдараф, станишеф, сымаф и гоцэ, това е поведението на президента Плевнелиев.

  Бобовдолският рубладжия и компанията му бавно ни влачат към рАЗИйския съюз, от който дори Беларус се дистанцира. Срам!

 14. Президентът си е на мястото. А
  жалките путьоновчета вият на умряло защото се вижда краят им колкото и да не им харесва

 15. Президентът Плевнелиев показа колко е лесно да си европеец. Просто не си измамник на хранилка при Газпром. Червенте чугуни няма да простят на бабаита от Банкя, че ги прекара с този избор. То и той мига на парцали и една добра дума не е казал за избранника си отдавна.
  Но не е вярно, че РП е самотен в позицията си. Реформаторският блок отстоява същия български интерес.
  Колкото до народът дисидент – малко се съмнявам при избирателната активност и апатията. Дано прозвучи смешно:
  У нас гласуват само микро и макро лапачите.

 16. Павел Тинков

  “опълчване”,
  ”просто за тренировка”,
  “колкото цирка да продължи”…

  За да се учим да се борим и да тренираме , защото свободата не сме си я извоювали и не умеем това !Ако го умеехме , като чехите и поляците , нямаше да ни управлява етническа партия и фашизоиди !
  Цирк има и той е ежедневен, всички са под купола !

  “малобройната гражданска общност …би подкрепила усилията на президента още по-категорично…”
  “оставка на правителството и парламентарни избори …Президента трябва да изговаря ясно и категорично тези думи…”

  Гражданската будна общност е малобройна и това се вижда на всички избори !
  ГЕРБ, БСП, ДПС, ЦЕНЗУРА,АТАКА , останалото е малобройната будна общност , заедно с негласуващите , защото и това е позиция!
  При това разпределение ,вероятността да се промени нещо в близките години е нищожна !

  “Президентът трябва да е един от водачите на протестите…?
  “Президентът трябва да знае, че има кой да застане до него…” /вероятно “малобройната гражданска общност” и лично Огнян Георгиев – БМ/?!
  “Президентът е твърде мекушав…” /Друго си е да имаш теглото на Делянчо-мама и мускулите на бат Бойко, и ако може да си малко по космат, и да викаш гръмогласно и наперено като Сидеров-БМ/!

  Да водач на протестите , защото ситуацията е извънредна , прегазени са всички бариери и задръжки , разделени са хората , какво по-лошо от това !Че ние сме в тиха война , коварна , изпиваща бавно и сигурно умовете !
  Обществото е в истинско бедствие и съсипия!

  При тази обстановка въпреки малките шансове за освобождаване от зависимостите , усилия са нужни , дори само за тренировка !
  Президентът много им мълчи , а трябва да раздава ритници на глутницата ,която го напада !Думите са силно оръжие !

  Гн-Тинков , бъдете реалист, за да не оставате разочарован от несбъднати надежди !
  Какво искате е едно , а какво е възможно в даден момент , е друго !

 17. Към Zukerman:Вие сте само съгражданин на българските граждани: “европейците” пеевски, сыдараф, станишеф, сымаф и гоцэ, и ТОЛКОВА!.В България има доста български граждани, но в България има и БЪЛГАРИ,които се гордеят, че са такива независимо кой е министър-председател или президент. Може би, точно те с упорита си и всеотдайна дейност за независимостта на Отечеството си накараха сегашния ни президент да защитава БЪЛГАРСКИТЕ интереси, а не руските. И не разчитайте на Беларус-лукашенко заяви, че евразийския икономически съюз ще бъде факт на 29.05.14г.

 18. Glasuvah za prezidenta i pakshte glasuvam.Vinagisam viarvala v negovata pravolineina poziziya za evropeiska Balgaria.Balgarite im dai Peevski, Barekov-na megdana da kre6tiat, da laziat,da skandalizirvat navsiakade kato Siderov i sie,zashtoto sme robski dushi, vse oshte ne razbirashti 6to e svoboda,demokraziya.Plevneliev e po harakter vazpitan,uvazitelen,s izrazeni dominirashti semeini zennosti koeto e mnogo vaznoaq tova ne se haresva na ovzete-a ovze v Bulgariaq-bol, triabva im kuche da gi lae, da gi goni i kato stado da im opredelia kade e vratata-a Ple3vneliev ne e tova,toi prosto ne e tozi tip za balgarite no dano prodalzi da izraziaqva otkrito poziziyata i evropeiskata si orientiraziya i ako e doshal momenta da ni povede i shte go posledvame na mnogohiliaden nazionale3n protest i svalim tova pozorno pravitelstvo, koeto sled tolkova robstva veche ne go zasluzavame.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.