“Газпром” ни клати с помощта на местните си джелати

Знаете ли защо в България не е водеща медийна новина разкритието, че „Газпром” си е поръчал на българския парламент да финтира европейското законодателства за „Южен поток”?

 

Защото това е закономерност като градушката – неизбежно зло при сгъстени облаци. Нещо като природно явление, обичайно за географските ни теснини.

 

Новината, по дефиниция, е нещо ново ( извинявайте за простия изказ, който може да обиди интелигентността на читателя).

 

За България не е новина „Газпром” да ни диктува каквото и да било.

 

През януари 2012 г. „Газпром” продиктува на ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака забраната България да се откаже със закон да знае дали е потенциално богата със залежи от газ, за да остане зависима от „Газпром”. Едва 6 души, последни сини депутати, гласуваха против.

 

Отломки от сините ( от „Синьо единство” или от реформаторите) показват днес воля да се противопоставят на руската връзка в България, която е по – правилно да бъде наричана прим(ам)ка. Или пари-прим-примка. Но доста закъсняха. Проспаха шанса да въоръжат избирателите си с тази кауза преди светът да се ужаси от руската агресия в Украйна.

 

Съветската връзка продиктува конституцията ни –в частта да празнуваме като национален празник 3 март, деня на коронясването на руския император Александър Втори ( по повод събитие, в което не е бил поканен нито един българин).

 

След като тази примка е допустима тук, какво да се чудим, че днес „Газпром” ни обгазява със задушаващата си бесилка на въжето на монополните цени, на което ни клати с помощта на местните си джелати.

15 мнения за ““Газпром” ни клати с помощта на местните си джелати”

 1. Единствената ни надежда е в Реформаторския блок, но трябва да бъдат прекъснати опитите на Кънев за сближаване с ГЕРБ, като веднага му бъде поискана оставката.

 2. Не е ясно кой се отказа, но от няколко дни Южен Поток вече ще свършва не в Италия, а в Австрия, трасето е променено, изкарани са от архивите старите договорки с Австрия да се развяват пред публиката. Освен това ето какви големи глупости на още по-големи търкалета се пишат, че Австрия ще поеме половината от капацитета на Южен Поток !!!???
  South Stream is designed to have a total ability of 63 billion cubic metres per year, adequate to meet about 13 percent of EU gas consumption, and the Austrian territory would have half that capacity, OMV and Gazprom said.

  Ето и статията:
  http://www.reuters.com/article/2014/04/30/gazprom-southstream-italy-idUSL6N0NM6ZY20140430
  Причината за завоя на ЮП била че в Италия консумацията спадала. Не се казва обаче че в Италия има най-амбициозната LNG програма в Европа, насочена да увеличи настоящия ѝ капацитет от 16 милиарда м3 ре-газификация с още 44 милиарда общ обем на вече утвърдени 5 завода и някои от които в процес на строителство. Към тях още 6 завода са в процес на проектиране за още толкова капацитет. Получават се общо над 100 милиарда м3 само от LNG, да това е за в бъдеще но е доста повече от сегашната консумация на Италия която се е свила до 77 милиарда м3.
  http://it.wikipedia.org/wiki/Rigassificatore_(GNL)

  А консумацията на газ на Австрия е 9 милиарда м3 – ето линк:
  http://www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=au&v=137

  Как ще стане това увеличение на австрийската консумация до повече от 30 милиарда м3 разказвачите на сказки от Gazprom не обясняват.
  Напротив има ПЛАНОВЕ И ТО СЪВСЕМ РЕАЛНИ за насищане на вътрешноевропейските страни като Австрия с LNG по речното трасе Рейн-Майн-Дунав от Ротердам до Галац и Констанца. Но тия планове не са на Газпром.

 3. Възмутително е това лакейско поведение на българските рубладжии! Тази територия изглежда няма да роди необходимия брой население, което да иска само да решава съдбините и бъдещето си! Руските интереси винаги са поставяли над българските въпросните лакеи! Защо да се учудваме на слугинското поведение по свирката на поредния руски такъв – Газпромския интерес да няма конкуренция.
  Свободата по тези “географски теснини”, по Иво Инджев, е само куха дума, изпразнена от съдържание. Робът не знае какво да прави със свободата си! Робът иска “сигурността” на робското си битие. Изглежда не случайно сме се радвали 500 години на “турско присъствие” на тези “географски теснини”! И вече повече от 135 години на руско такова във всичките му красоти – руско, съветско, православно-славянско…. Отврат!!! Всички тези наведени гръбнаци пред государя?!? И водени от шефа на Европейските (???) социалисти! Човек не знаещ какво е достойнство, унижаван от всеки руски “началник” независимо дали е министър-председател или обикновен идолопоклонник на съветската напаст в новите православно-славянски дрешки! ОТВРАТ!!!

 4. ОФФНЮЗ
  Как ДПС и БСП пазят Атака (стенограмата на ЦИК)

 5. Когато разбрах, че вчера са палили знамето на ЕС си спомних как арабите навремето палеха американското знаме…? В путлерийска Русия сигурно има закон срещу поругаването на местния флаг, но чуждите може.
  Днес видях предизборен плакат на “Атака” с № 20. Станала е някаква грешка! Среърниците не бяха ли 30.. ?

 6. Много сте прав Г-н Инджев, в БГ новината че Газпром ни клати не е новина а закономерност. Позор за нас. Всички паметници на окупаторската съветска аримия у нас трябва да бъдат УНИЩОЖЕНИ. Това ще е началото на раздялата с насадения ни руско-съветски модел.

 7. Не вярвам някой сериозен човек да приема Австрия сериозно. Та тя е руска пералня с пропагандно-шпионска центрофуга от Войната до днес.
  Тя е и модел на лицемерно целуване/цицане на руския грандомански задник от нашите безнравствени чугуни.
  Реално симпатията към Кремъл се заражда след изгарянето на Романови, и оргията с пропиляването на несметното богатство от шепа КРИМинални мародери.

 8. И какво? След изборите вместо “Европейски парламент” щял да бъде “ЕвроПеевски парламент”? Резил!

 9. Причината за завоя на Южен поток от Италия към Австрия е отчаян опит на Кремъл да го спаси. Това там е добра “опорна точка” за краен пункт на газопровода. Да напомня – едва към 1960 год. Хрущев изтегли от Австрия окупационните съветски войски. Междувременно изградената КГБ-мрежа си е останала да действа, та и до днес. Българските политбюро-величия и отрочетата им първо във Виена се измъкнаха веднага след м. ХІ 89-та година.

 10. Ne ot den na den a ot chas na chas nasheto polozenie stava vse po-otchaivashto.Razbira se che tozi stream gazov shte svarshi v Avstria, tam za kadeto parvo se opatiha nashite cherveni sled sabitiyata ot 1989,no kade sa reformatorite?-zashto malchaha tolkova vreme?…edva sega se setiha da predprie3mat neshto, kogato mislia, che vsichko e hubavo izpecheno…Zalko, zalko i vse po-zalko za balgaria-6te sme robi infinitivno vreme,palno otchayanie… izgleada tova e nashata sadba i prokliatie…

 11. @ ХАЙДЕ ХОЛАН….
  Велик, по-велик, Илиян Василев!

 12. Към neda: Вместо да леете потоци от сълзи и да плачете на чужд гроб вземете и свършете нещо хубаво и полезно. Научете БЪЛГАРСКАТА азбука.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.