Чии трупове чакаме да минат край брега на Южен поток

Докато русофилска България се чуди как да услужи на изпадналия в изолация Путин без да бъде напъдена от ЕС и НАТО (все пак!), „русофобските” ни бивши сълагерници от съветския лагер Румъния и Полша вървят напред в развитието си с темпове, за които само можем да мечтаем, клекнали с руски знаменца на брега на корупционния Южен поток, по който чакаме да минат труповете на нашите евроатлантически приятели ( обратно на онова, което съветва мъдрият Конфуций за враговете, които можем да надживеем с търпение).

 

Това са двете държави от разпадналия се съветски антураж в Европа, които демонстрират безапелационно независимостта си от Москва и нейния наказателен отряд „Газпром” чрез дързостта да разработват газовите си находища без да съобразяват с руския газов диктат, осъществяван не само чрез купени политици и цели партии у нас, но и чрез широк спектър от действия на руската пета колона.

 

Колкото по-слаба е тя в дадена бивша съветска европейска колония, толкова повече просперира тя в днешно време. И обратно- както всеки може да види тук от прозореца си и да чуе в посланието на крясъците „ Путин, Русия, дружба”, които прозвучаха в центъра на София тази седмица, където горди съветофили се разходиха по жълтите павета с руското знаме и гориха европейското.

 

Полша и Румъния в момента се състезават кой да поведе европейското хоро по темпове на развитие на икономиката. Полша не просто доби самочувствие на водеща държава в неофициалния отбор на декомунизираната част от нова Европа, но и вече дава тон на т.н. нова Европа. И в коя ключова област? Именно в енергетиката, предлагайки общи действия срещу руската енергийна война спрямо Европа.

 

На Румъния, където стандартът на живот вече привлича румънците в България като евтина дестинация за туризъм и пазаруване, скоро ще й дишаме пушилката- особено газовата. Но вече дишаме изгорелите газове от ауспуха на автомобилната им промишленост.

 

Обърнете внимание как се рекламира румънската марка „Дачия”- като най-успешната кола по продажби за 2013 г. в България. Вероятно става дума за определен сегмент от пазара, но успехът на румънската автомобилна инвазия е видим с просто око по българските пътища. Превземат ни по най-цивилизования начин докато се превземаме как да услужим на руските забрани да се развиваме самостоятелно, което ни се обяснява с нашата цивилизационна привързаност към Големия брат.

 

Обърнете внимание и на политическата карта на нашия регион и ще видите, че най-бързо развиващата се в момента икономика, румънската, принадлежи на държавата, която най-остро се противопоставя на руската агресия в Украйна. Нещо повече, Румъния се очертава като единствената регионална крепост, която не приема подкупи от Москва, а на Кремъл заплахите реагира категорично.

 

В същото време Станишев се хвали по предизборни сборища, че не сме като Полша и Румъния, защото имаме исторически причини да обичаме Русия.

 

Ха сега, яжте история, би трябвало да каже някои на неговите слушатели, обаче не го виждам този „някой” ( освен самотният Плевнелиев, когото дори ГЕРБ не смее, не може или не иска да подкрепи в острата му евроатлантическа позиция срещу руската агресия спрямо Украйна).

 

Закъснели опити да обърнат внимание върху истината за връзката между нашето изоставане и руската връзка правят реформаторите и „Синьо единство”, които са противници на изборите, но имат насреща си дружен фронт на обединените борци за русофилския вот, за който се състезават неофициално дори и от партията “за европейско развитие на България”.

 

Скоро устойчивата тенденция българите да емигрират на запад може да получи нов акцент с пренасочване към държави като Полша и Румъния. И тогава Станишев може да престане да се мъчи да говори български, а направо да премине родния си руски в обръщенията си към избирателите, останали в неговата Болгария.

А някои от нас, които русофилите наричат „русофоби” заради нежеланието да се впишем в тяхната картинка, ще трябва да се борим за правото на българския език като втори в държавата.

 

 

24 мнения за “Чии трупове чакаме да минат край брега на Южен поток”

 1. Да, но родните комуняги, сегашната пета колона на Москва, трябва да са наясно, че те са само мост, по който ще се докарат у нас натуралните руснаци-потомци на бащата на народите Сталин, защото местните продажници, колкото и да се пънат да се натягат да декларират принадлежност към Кремъл срещу пари и да продават националните интереси, винаги ще са под подозрение някой прекрасен ден да не би да се изметнат и изведнъж да надделее българско-селският им манталитет и самите им туловища да ги задърпат към старите им навици и тертипи, дакато натуралните руснаци винаги ще си бъдат нещо като военни зомбита – точно такива, каквито са нужни на властелина, намерен да завладява нови и нови територии, без оглед на местното население!!!

 2. Румъния и преди 1989 г. е имала самостоятелна политика спрямо Москва.Не познаваме нито историята й /която в дадени периоди е на кръстопът с нашата/,нито културата й,нито съвременните темпове в развитието й.Много малко или изобщо се спестява всякаква информация за развитието на бившите соц.страни.И,мисля,че това е съзнателно.Румъния не само се развива с бързи темпове,но има и отстоява европейското си самочувствие и бъдеще.

 3. Румъния отдавна ни задмина… За съжаление

 4. руснаците са способни само на едно – да пият като за последно и да творят зло. Ето какво пишат украински СМИ за действията на техни петоколонници в Мариупол: “Напомним, воспользовавшись ситуацией безвластия и отсутствием противодействия со стороны милиции, сепаратисты занялись грабежом в Мариуполе. Они разграбили ювелирные магазины, магазин оружия, магазины бытовой техники, воинскую часть. Автосалоны были эвакуированы. Грабеж регулярно сопровождался пьянством и возгласами “Россия!”.

 5. руснаците са СКОТОВЕ, а много българи се родеят с тях. това ли са наследниците на Аспаруха? хлебарки да ги наречеш, комплимент да им направиш.

 6. Да Румъния върви с бързи темпове, защото имат и съдебна система която за по-малко от един месец осъди на затвор при строг режим, бивш премиер и двама министри, заради ролята си в корупционни афери.Това означава, че има върховенство на закона, т.е. има държава.А у нас всички крали в огромни размери политици и обръчи от фирми, са оправдани.Не може да има икономика там където липсват двете най-важни институции-правосъдие и независими медии.Ето например договорите на сегашното правителство за Южен поток, са нарущаващи правовата ни система , в угода на чужда държава.Ще има ли някой подведен под отговорност?Не вярвам.А Полша е пример за целия ЕС.Още един път показва колко вреда нанесоха на България проруските правителства.

 7. Преди малко, докато пътувах чух по новините, че руският вицепремиер е заявил по повод отказът на Румъния да пропусне самолетът му над територията си във връзка със санкциите, че следващия път щял да прелети над Румъния с тежък бомбандировач ТУ… Румънското правителство е реагирало остро и е поискало обяснение от Руското външно министерство. Реакцията на Румъния е абсолютно адекватна, но ако някой ми беше казал, че руският вицепремиер е направил подобно изявление щях да го приема като лош хумор. За съжаление от тези хора може да се очаква всичко. А вчера рупорът на пепата колона Петър Волгин пак клеймеше американските и европейски империалисти като главни виновници за трагедията в Украйна, обясняваше на слушателите си как целият свят вече бил прогледнал и намразил Америка и ЕС. И това става по Българското Национално Радио. Радио на страна членка на ЕС и съюзник на САЩ. И няма кой да изгони от там този национален предател и проводник на чужди интереси.

 8. Как мислите,този народ беше облъчван 45 години,че и повече-НАТО и американците са най-големият враг на социализма.Знаем как рисуваха “пияните” американски войници с шише кока-кола в задния джоб на дънките.Знаем как беше забраняван джаза,рок`н`рола и всичко идващо от Америка.И как тези,които гласуват за проруските партий у нас не зададт въпроса на техните лидери,къде се учат и къде живеят техните деца и внуци?Не,българинът ще си остане вечен невежа и беден по душа!

 9. Mда-а, не искам да прозвуча като екстремист, но русо-съветофилите панимают само от хубав ракетно-бронетанков шут в зъбите. Украинците дадоха хубав почин – ЧЕМАДАН-ВАКЗАЛ-рАЗИя. Няма по-добра рецепта за родните, РъБъ съветофили. Само че не виждам как матрялът,треперещ от страх, оскотял от чалга, риалити и домашна гроздова, ще приложи горната рецепта. Не, той, матрялът чака друг да му свърши работата, да го “оправи”, а той, матрялът, да направи разбор. И това се нарича “българска мъдрост”…

  Впрочем, може и да греша, оня ден една позната от години съветофилка трето поколение се вайкаше, че ни не вземат в Шенген (щерка й живее в Германия). Продажниците може и да изберат по-добре снабдения супермаркет…

 10. Реакциите при обявяването на гласовете на Евровизия са много показателни. Двете рускини се видяха в чудо когато те се радват, получавайки максимален брой гласове от Азербайджан, а залата ги освирква.

 11. До Стамбо
  Статията е абсолютната истина за това, което ни чака.Но волгин , бареков, сидеров имат национални трибуни,платени включително и от нас, а Ил.Василев и Иво Инджев – не.Имат си нас, дано да сме достатъчно.

 12. Привет,Иво!Ще ти спестя суперлативите и признанията от кога чета книгите ти и личния ти блог.За мен си безалтернативен в тази задушена и отровена от корупция,бандитизъм и цензура територия-кочина наречена България.И все пак да споделя тъжната истина.Мойсей е водил умишлено в кръг из пустинята 40 години сънародниците си докато ги заведе в Обетованата земя,за да умре и последният от тях роден и израснал в робство.Ерго,за да се изгради новата държава Израел от свободни и необременени от египетското робство хора.А ние на какво се надяваме?Минаха почти 25 години от дворцовия преврат на червените касапи,а за жалост не се вижда изход следващите 15 години,за да се надяваме да се случат нещата както в Библията.В твоя блог,а и в цялата държава сме шепа ентусиасти,които се мъчат с глава да разбият комунистическата стена.Не това е най-отчайващото.Най-ло-ото е,че монолитен бетон се разбива по много начини,но бетона в главата на българското безпросветно природонаселение не може да бъде разрушен.Този невеж,оскотял,необразован,лесно манипулируем и чалгализиран човешки подвид наречен българин е аморфна,апатична,безволева желирана маса,коятоне се трогва от нищо освен от собственото си егоистично спасение и оцеляване,предизборни лъжи гарнирани с бира кебапчета на корем и някоя мизерно подхвърлена банкнота.Популация от нискочели шаяци,чиято житейска истина се гради на ,,Аз акъл не ща-ти на мен пари ми дай!”Бабаити на две ракии в кръчмата и вечни житейски неудачници,на които все другите(народи най-вече)са им виноявни за мизерията,в която тънат.Няма друг такъв народ по света толкова инертен,неамбициозен,който живее ден за ден лишен по собствена воля опт смислени цели и перспектива за своето и на децата си бъдеще.Колчем,говорейки за Левски,Ботев и останалите не повече от една дузина наши национални герои,нека не забравяме,че цялото им дело и саможертва са били осъждани,отричани и охулвани от по-голямата част от българите.За българсите предатели в цялата ни история да не говоря.А то от тях до българските национални предатели петоколонници,които неуморно,сладострастно,настървено челопреклонно лижат миризливия кремълски ботуш разстояниети е(за жалост)една ръка.И,когато учим децата си(защото имам син на 14 години,когото от втори клас уча на истината за българския комунизъм и цялата ни фалшифицирана от азиатските варвари и кремълската им прислуга у нас българска история)нека им кажем и още нещо много важно,когато ги карат да рецитират пред черната дъска ,,Де е България”-скъпи наши,все още непокварени чисти детски души,България е в нас,не и в истинските мисли и въжделения на доказано салонен творец-русофил като Иван Вазов,макар и по-късно осъзнал от историческите обстоятелства своята заблуда по отношение на Русия.Съжалявам стана малко дълго и доста песимистично,но мисля,че е точно по темата.

 13. До Стамбо,
  Прав сте Стамбо, статията е “убийствена”. И на г-н Инджев статията е “убийствена”, като я четеш, води до отчаяние!
  Но нека се замислим, само ние ли сме виновни?? Защото е известно, че демокрация се прави с пари, с много пари!!!
  Едни компании наемат “цяла армия от топ юридечески консултанти за борба срещу ЕС”, …. а ЕС не може да набере други “топ консултанти”!??? Сигурно няма кадри?…. Или не иска, просто иска ТАКА да е, както се очертава да се случи!
  “Руските инвеститори се били дегизирали като местни”- да така е, то навсякъде по света е така. Питам обаче, защо НЯМА дегизирани западни фирми ИНВЕСТИТОРИ??? При положение че над 2 000 000 българи емигранти вече поколения са на Запад, защо западът не ги използва??? Защо не ги дегизира и не ги използва??? …..Или не иска, просто иска ТАКА да е както се очертава да се случи! А да, забравих, изпратиха един, Дянков, който сега се оказа преподавател в някакъв “институт” в Москва, т.е. пак помогнаха на “врага”??!! Пък един наш “външен министър” си го прибрахав в САЩ, и той оттам продължаваше да се бори “яростно” с онези, които остави тука, след ред “кръгли и полукръгли маси”.
  Колко банки отвори “западът” в БГ, райфайзен, тя е отворила от зародиша на “демоса”, и май там бяха пък и са “червените” пари, все пак БКП фирмите се регистрираха основно в Австрия. Не беше ли банката австрийска??? Тя май и АлианЦ е австрийска. Предполагам! Той нали и Южен поток, сега в последният момент се бил отклнил към Австро-Унгарската “империя”. Интерсна става битката за “газ” в гъсто населена европа?? А забравих банка УНИ, тя май че е на ЕНИ, която пък участва в създаването на Южен, голяма корпоративна банка!
  Но нека оставим европейците, те са ясни, няма как да се спогодят, всеки дърпа чергата с величието си!
  Къде са Америка и Британия?? Знаем че имат силно присъствие в Полша, тя затова и Полша е “добре”!
  Но къде са американските банки??? Сити банк има “офис” в София, ама тя работела “само с корпоративни клиенти”. Клиентите и били корпоративни, но корпорациите не са се регитрирали още! Освен инвестиции в “мариците” и в добива на злато, няма нито една западна американска или канадска фирма отворила производство!!! А в Полша са доста!!! Проверих!!!
  Сидеров се “оля” по хотелите на Европа! За “нашата полиция е ясно къде е”, но къде е тяхната полиция??? Или къде са техните журналисти??? Ако аз “замервам” с капачки или тапи сервитьорка в обикновен бар в САЩ, веднага съм арестуван!!! Или може би на европейските сервитьорки им е било приятно да ги замерват, затова и не са се оплакали???? Или “боса” на хотела им е казал да мълчат, виждайки в Сидеров и неговите хора бъдещи евродепутати??? Предполагам е “второто”?!
  Казват, КГБ е навсякъде в БГ, а къде е тогава ЦРУ, защо го няма, или имат кадри за другите, но не и за нас????
  Знаеш ли, като си дойда в БГ, имам “познати”, които карат само мерцедеси, но са готови да отидат “доброволци” и да защитават Русия! Да, невероятно но факт! Защо обаче е така?
  Защото “запада” в БГ просто липсва, липсва в онази си форма, която го прави да просперира, а именно бизнеса, парите на западните ценности липсват в БГ.
  Тука идват само “западни утрепки” да се напият и да разиграват “дамски гамбит”! И това е проблема на запада, използване на дестинацията, нещо като Мехико за САЩ. ………. Иначе ние членският внос си го плащаме редовно!

 14. @KARADASH

  Разбирам патоса ви, но от него прозират два типично български недостатъка: къса памет и настояване някой да ни свърши нашата, българска работа. Доста западни инвеститори имаше в България в началото на нулевите години и тенденцията беше възxодяща до Станишев, след което се разбягаха заради невижданите корупционни практики, които се вихреха по време на неговото управление (които доведоха и до спиране на парите от еврофондовете). Нима мислите, че от Станишев насам България е станала по-сигурна дестинация за западни капитали? Никой не е луд да сипва парите си в брашнян чувал; и руснаците не биха го правели ако не си купуваха по този начин политическо влияние у нас, за да ни поробят отново някой ден. Нима обвинявате Запада, че няма такива интереси и апетити към нас?

 15. Напълно се солидаризирам с „карадаш“! Напълно! Ужасявам се от мисълта, че „Ялта 43-та“ се повтаря отново. Наистина ли пак са ни „продали“ на „мечката“, заради собственият си хаир!? В последно време този въпрос го задавам направо, без заобикалки и без никаква „дипломатичност“, направо си ги питам, западняците. Защото фактите говорят точно това. Руснаците били си купили, политици, телевизии, вестници, радия, курорти и незнам си още какво. И това го напазарувала тя- бедната Путинска Русия. Русия, която има едва 2,2 трилиона $ БВП! Срещу 16,7 трилиона БВП на ЕС и 16,2 трилиона на САЩ!? Е, при толкова богатство на „запада“, как не се откъснаха и няколко пършиви милионни части от процента – равни на „разходите“ на Русия по гореспоменатите „покупки“!? Равни, не в повече, но поне равни. Защо пършивата лумпена партийка „Атака“ има ТВ, има реклами по всички останали ТВ канали, има билбордове, платени статии в сайтове, платени тролове, платени журналисти и т.н. и т. н. , а един РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК е беден като църковна мишка!!! Няма си нищо, НИЩО! Ходят по страната и събират на сбирките си кои, ами нас, техните симпатизанти, за да ни кажат, това, което ние не по-зле от тях си знаем, за да ни мотивират да направим това, което и без това си го правим вече четвърт век. Но това сме си ние – една шепа останали, в 90% „някакви интелигенти“! Ние НЕ ПРАВИМ ИЗБОРИТЕ! Правят ги онези, от масовката, дето слушат чалгата, дето се бият по мачовете, дето псуват по кръчмите и дето с неоправдана агресивност и простотия крещат „България на българите“!!! Да, тези същите без да щат, слушат Волгин, гледат Сидеров, ядат кебапчетата на Станишев и Бареков, вярват на червеният боклук Страхил, че Русия щяла да им направи бензина 50 стотинки и да им намери работа за 800 евро и т.н. А богатите и демократични западняци, не искат да дадат и пукнат цент за едно вестниче, за едно ТВ каналче, от които да обяснят, как живее вече чехът, полякът и испанеца, а как реално „го духа“ руският мужик!? Е, кой да ги даде тези няколко сребърника, кой!? Аз ли, ми нямам ги дявол да го вземе! И Плевнелиев ги няма и Иво Инджев ги няма и Костов и той ги няма! А Путин!? Той ги има! Има и за рубладжийте по форумите, има и за Таско и за Коюмджиев има, и за Сидеров и дори за мангалите в Стлипиново се оказа, че и за там има. Затова бих помолил с болка, с ужасна болка, г-н Малинов например, защото знам, че чете този сайт. „Г-н Малинов, моля Ви, попитайте ги тези там в ЕНП, попитайте ги! Дали не са ни вече „отписали“ от играта!? И също ги попитайте, дали са си направили добре сметката, а именно!? Колко ще им струва една „изгубена“ България, вече като сателит на агресивната Русия!? Дали няма да им струва повечко от сумата необходима България да бъде „спасена“ като член на ЕС????“

 16. ДКД, тоя тъпанар рогозин никога не се отличавал с особен ум и способност да говори пред външната общност извън рАЗЗЗИЯ! Не случайно путин го е избрал, те са от едно котило и имат сходни интелектуални възможности.
  Колкото за примитивните им витлови ТУ, то дори и остарелите изтребители на Румъния, още от времето на Чаушеско могат да ги “приземят” успешно тези “летящи” рогозки на рогозин.
  А пък новите противоракетни комплекси , с които ще бъде въоръжена Румъния , могат да “приземят” рогозин още преди да е излетял от Масква!

  Путин не вярвам да му разреши да използва от екзотичните му реактивни ТУ , защото , току-виж останал и без един единствен екземпляр от няколкото , и тогава няма да може да се фука пред корупционната си флора и фауна с нещо по-така, за собстеното му/й “удоволстие”!

 17. KARADASH, СССР как рухна???
  Отговорете си на този прост въпрос!
  Не трябва да се прави нещо по различно от това ,което е правено преди 25 години.
  Путинският райХ е копие на СССР.
  Но то пък какво ли може да се очаква от “въображението” на един кагебист, който е бил на доста ниска длъжност в КГБ. Най-много да продължи с директивите ,които е изпълнявал докато е обслужвал прищявките на начальниците си от КГБ!

 18. @Karadash @Rander: Аз също изцяло споделям написаното от вас, обаче не съм само аз. Подобно безпокойство прозира и в написаното от Илиян Василев, още по-категорично в тази насока се изказаха преди няколко седмици и Бойко Ноев /в mediapool/ и Соломон Паси /в “Панорама” БНТ/.

 19. Г-н, Г-жо, Г-це “симпатизант/ка на ДСБ”,
  Искам да ви известя, че “руска класика” не чета /too boring/ , няма как да използвам “патос”, но щом вие сте го уловили, нека така остане. Виждам, че повлияни от усвоеният “патос” отваряте дума неизвестно защо за Станишев. ОК!
  Има една телевизия в САЩ, казва се НЕТФЛИКС, която евросъюза побърза да ограничи/демократично/ в Европа. Това е интернет телевизия и най бързо развиващият се дистрибутор на “канали” на доста ниски цени и перфекно качество. Там има един филм, казва се “House of cards”. Трябва да го гледате!

  Но да се върнем на Станишев!?
  Зад Станишев, колкото и да не ви се иска стоят големи европейски пари. Разбирате ли, за да стане зам шеф на най голямата партия в Европарламента, се иска зад него да застанат лобисти с много ама много големи пари, европейски пари. Защото когато са го избирали, той вече има заложена мисия, която мисия ще им варне и поне утрои парите. Освен Станишев наистина да е много умен и да ги изиграе!! Той е бил проучен, гледан под микроскоп, и одобрен. Случайности на такива “нива” няма. Аз примерно не знам кога, къде и кой избра Станишев за шеф в ПЕС! Вие знаете ли? Това е много труден въпрос, на който аз не мога да отговоря! Както не мога да отговоря и на “простият” за някои българи въпрос “как СССР рухна? За мен това изобщо не са прости въпроси!
  Ето това е първата мистерия около Станишев, и то е мистерия, понеже опаковката е много скъпа!!

  Другата мистерия около Станишев е неговата гражданска самоличност! Той е бил роден в СССР, съветски гражданин, след определена “уседналост”, става БГ гражданин, и тази уседналост му даде право да стане премиер! Прилича ми много на случая с “царя”, където някои, вие знаете кои, му простиха “уседналостта”, защото бил прогонен! Но понеже аз помня, тогава и цялата европейска монархическа система се задейства да лобира за нашият “цар”, и ТЕ успяха, “царят” разписа асоциирането ни.

  Виж, на други, много по-достайни хора, също прогонени, уседналостта не я “простиха”, просто ги изхвърлиха от листите! И всички “демократи” в БГ мълчат стоически! Мистерия! Защо?? Ето, и на този въпрос не мога отговоря!

  Но на последният ваш въпрос, ще отговоря- да аз обвинявам запада, но не в това, което вие се опитвате да ми вмените че съм си “мислел”, а в онова, което съм описал в коментара си!!!!!!!

 20. KARADASH, аз не искам да отговаряте: “и на “простият” за някои българи въпрос “как СССР рухна?”!!!
  Отговорете на себе си, ние не искаме вашият “сложен” отговор!!! Отговорете си на този “сложен” за ВАС въпрос!!!
  Колкото за ГЛУПОСТИТЕ ви , че зад Станишев стоят “големи европейски пари”, то представете ДОКАЗАТЕЛСТВА, защото има много индикации , че Станишев сам си е купил поста в ПЕС, чрез корупция на някои негови ръководители!
  Не вярвам той да го е направил по свое “височайше прозрение”, и най-вероятно пак е изпълнявал нечии североизточни заповеди, откъдето са и “големиТЕ европейски пари” , с които е станал шеф на ПЕС!
  Каква полза “големиТЕ европейски пари” от издигането на Станишев в ПЕС???
  Полза от това имат само големиТЕ еврАЗЗЗийски пари!

 21. Не разбирам защо в отговор на моето писане ме занимавате с личността станишева. Единствената причина, поради която аз го споменах, е че по негово време, и по-точно казано, през 2008 г. започна масовото отдръпване на западни инвеститори от България.

  Колкото до лидерския му пост в ПЕС, това е една синекурна “длъжност”, за която нямаше никакви други кандидати, ако си спомняте. А на Станишев тя му трябва само за да се прави на голям европейски социалист за пред българската публика. Ако си мислите, че в Германия или другаде в ЕС някой знае кой е председателят на ПЕС или на ЕНП, много се лъжете.

  СССР рухна, защото беше колос на глинени крака, който икономически се провали. За лесното рухване допринесе, разбира се, и фактът, че представляваше насилствено събрани народи в една държава без никаква спойка между тях.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.