Дългата ръка на Москва разчита на късата ни памет

Слушах тази сутрин двама апологети на Путин в две телевизии ( единният доста неизвестен, но цял професор, а другият доста известен бивш ключов играч в политиката от началото на 90-те години). И си казах: „Колко много бисмарковци се обозначиха днес в нашата клета малка България”.

 

Силният човек на Европа от края на 19-ти век Бисмарк води „реалполитик”, обединявайки Германия както си знае. И ето че този приложен многократно именно от СССР и от Русия принцип на промяната на границите от позицията на силата, се превърна в основна опорна точка на съветофилите.

 

Подчертавам: от позицията на силата! Защото нямаше прилагане на сила никъде, освен при разпада на бивша Югославия, където силата беше на страната на въоръжения до зъби Милошевич и се наложи слабите босненски мюсюлмани и косоварите, реално заплашени от физическо изтребление, да бъдат защитени от армиите на едни държави, никоя от които не си е помисляла да краде чужда територия, както вече няколко пъти направи Русия в своите покрайнини за няма и десетилетие. Русия и тогава беше на страната на силния- на своя човек Милошевич и направи всичко възможно да предотврати спасяването на слабите, като блокира механизма на ООН за справяне с катастрофалната ситуация.

 

Силата на Европа е в това, че привлича с успеха си цели народи ( да не говорим за магнетичната сила на САЩ, единствената държава, която разиграва на лотария мечтата на стотиците милиони да живеят на нейна територия), на един от които обаче Путин реши да попречи първо със силата на гигантски подкуп, а след това с военна сила.

 

Хората по света не изпитват желание да живеят и работят в Русия. Обаче Русия е магнетично привлечена от териториите на своите по-слаби съседи, които вече за трети път си присвоява от 2008 г. насам.

 

И понеже фактите, каквито ги създава в Украйна путлеризмът, изнасят на Путин в опитите да дестабилизира непослушната Украйна, съветофилите съветват да не се дърпаме и да признаем въпросните факти такива, каквито били.

 

Добре, да прием като „свещен факт” правото на народите на самоопределение ( погазено от самия Путин в Чечня с цялата мощ на руската армия срещу сепаратистите), както многократно натърти тази сутрин от екрана на Би Ти Ви Димитър Луджев, подхвърляйки кремълската пропагандна лъжа, че случващото се в Източна Украйна било същото като в Киев през зимата.

 

Сякаш не видя целият свят, че МИРНИТЕ огромни демонстрации в Киев бяха предизвикани от бруталния, направо невиждан като размер опит за подкуп от страна на Путин срещу отказа на украинските власти в последния момент да изпълнят дългогодишното си обещание да започнат преговори с ЕС за асоцииране.

 

Сякаш мирните демонстранти не бяха зверски и системно пребивани по заповед на проруската власт в Киев, преди да се радикализират ( тогава съветофилите тук се бяха умълчали, просто нямаше как да извъртят истината).

 

Сякаш може да се сравнява изначално въоръжената офанзива на руски бойци срещу местните власти в Източна Украйна с ръкопашния отпор на невъоръжените протестиращи на киевския площад срещу тежко екипираните и накрая- стрелящи на месо обучени убийци.

 

Сякаш някой, който не е зомбиран от кремълската пропаганда, вярва, че маскираните диверсанти, превзели Крим през март ( и признати в крайна сметка за руски войници от самия Путин след опит да излъже света), са различни от също така маскираните и снабдени дори с противовъздушни ракети бойци в Източна Украйна.

 

Сякаш е същото да протестираш седмици наред на Майдана с политически искания и да се перчиш с картечници на ръба на руската военна намеса, демонстративно дрънкаща десетки хиляди оръжия отвъд близката граница.

 

Колкото до декларацията, че подобно нещо вече се било случвало многократно „след 1989-та” като „самоопределение на народите”, това вече определено е спиращо дъха нахалство в българския контекст. И е особено отблъскващо, когато се проявява от Димитър Луджев, един от кроячите на нескопосаната ни, но все пак приземена на завет в ЕС и НАТО демокрация.

 

Нима този ключов участник в преговорите за трансформирането на тоталитаризма в нещо по-приемливо като държавна уредба не знае, че българският народ не се „самоопредели”, а мястото и ролята му бяха определена пак от Москва. Кроенето приключи с конституция, в която за национален празник ни определиха главната опорна точка на руската пропаганда от 136 години насам. Луджев демонстрира днес, че дори по отношение на такива „десни” политици това никак не е било случайно.

 

Припомням, че прогонването на Луджев от кабинета на Филип Димитров в началото на лятото на 1992-ра отприщи масираната атака на обединения фронт на „Подкрепа”, ДПС с „депесарския шут” на Доган, на президента Желев с неговите Боянски ливади, на явната намеса на тайните служби начело с Бриго Аспарухов и не на последно място- с предателството на отцепниците от СДС, възнаградени след това я с вкусен оръжеен бизнес, я с друго нещо. Всички те вкупом се нахвърлиха яростно върху прохождащия опит да се реформира разгромената от 45 години съветски колониализъм България. Опитът не просто беше стъпкан, но и за две години на власт беше инсталирано откровено мутренско управление на всемогъщата по онова време проруска групировка „Мултигруп”.

 

Да не забравяме, че Луджев отговаряше за най-деликатните тайни в държавата по линия на отбраната и сигурността. Познайте колко са били „тайна” за Кремъл, който той днес вече обслужва без да се крие – напълно в стила на Сидеров- и той по преценка на Москва е дискредитиран като български инструмент и е активиран да играе автентичната си роля на руски шовинист.

 

Ако преди съм имал изобщо колебание за онова съобщение на БТА ( на която по онова време бях главен директор), с което беше разкрит скандалът на Луджев с премиера Филип Димитров и така му се наложи да подаде оставка като министър на отбраната и вицепремиер, днес мога само да се поздравя със задна дата за скромния си принос в опитите да бъде удължен животът на онова обречено първо демократично правителство на България.

 

А колкото до стандартната насмешка относно дългата ръка на Москва, както се вижда, тя се проявява в цялата си дължина не само в пространството, но и във времето.

29 мнения за “Дългата ръка на Москва разчита на късата ни памет”

 1. Тоя Луджев дали се САМоопределил, или НЯКОЙ САМ си го е определил?

 2. “Лидерът на Партията на Европейските социалисти Сергей Станишев отбелязва 9ти май с изгаряне на Европейското знаме и руски флагове. В коя държава живеем?”
  От профила на Саша Безуханова от facebook придружен от снимки.

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=855456841134916&set=pcb.855457497801517&type=1&theater

  Честно казано не мога да преценя дали това е от същото събитие. Но смятам, че г-н Инджев може да стигне до истината.

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=855456841134916&set=pcb.855457497801517&type=1&theater

 3. Ако искаме да си обясним днешния разпад , то нека си припомним онези времена на първите предателства , прохождащите все още плахи лъжи и манипулации, на уж чистия ни порив да строим демократично общество !Тогава само заради слух , че някой искал да преговаря за оръжие, набеден неоснователно и …….. правителството пада .
  Пада защото имаше все още хора с благоприличие и възпитание , все още имаше и някакви правила, задръжки , достойнство , мъжество !А именно , не можеш да управляваш с малцинство , не можеш да провеждаш политика , когато те предават !Фактите бяха очевидни , но дори и тогава почтеността и моралният жест беше окалван вероломно , така като комунистите и техните протежета (турската етническа партия )винаги са знаели как да правят. Изгряващата тогава етническа партия с гарантиран непоклатим брой електорат , с възможността си да обръща , спъва , прекатурва политиката на цяла държава , днес ….. управлява държавата , а правещото се на сложно мислещ оратор ченге е поставено да я управлява , подигравайки се на глупостта ни !
  Много бяха тогава Луджевците и Кошлуковците предаващи бавно и сигурно възродените надежди на днешните 50 годишни , днес дори един читав пишещ се за десен от това време трудно може да бъде посочен !
  Да предателството започна от тогава и продължава до днес без да е прекъсвало !
  Венец и олицетворение на предателството във всичките му проявления през тези години е днешното подобие на министър председател , позор , голям позор за всички нас !
  А предателите , предателите около нас не намаляват , а се роят без спир , нахлуват от екраните нагло ,за да тровят умовете ни !
  От тук комунизмът никога не си тръгвал !

  Представете си 10 литрова бутилка от минерална вода !Представете си , че е пълна с вода ,метафоричен образ на населението в България !И за да е още по –реално ,все пак нищо не е идеално , наред с чистата вода има и мръсни примеси!Една част от примесите се утаяват , но друга плува като пяна !По средата сякаш водата изглежда най- прозрачна , а и заема по-големия обем.
  Сега си представете , злосторник ….. (примерно ….доктор Сава , Плъхчо , или пък Жаблян , който на това отгоре е пуснал и жаби вътре ) , надупчил корпуса на тубата с пирон .
  Скоро ще забележите , че течността намалява бавно , но сигурно .Част от утайката също излиза под формата на кал , наред с подчиняващата се на гравитацията избистрена вода от средните части .Дали поради въртенето на Земята , но и калта и водата изтичат само в западна посока .На някои места калта дори запушва или забавя изтичането(слагат бариери на крадците ни ) , но това не помага, а вреди повече , защото скоростта през другите отвори се увеличава и започва да пръска дори .Отгоре пяната си плува и нехае , като оказва изтласкващо налягане заедно с горните слоеве .

  И така наблюдателят забелязва как течността(населението ) намалява , а отгоре бутилката се пълни с въздух- глупост . Колкото повече течност изтича , толкова повече глупост заема нейното място .Този въздух –глупост се оказва със специфични свойства , така че да оказва двойно и по-високо налягане отколкото само гравитацията .И това ускорява още повече изтичането , дори калта излиза по-лесно вече и залива околността с кражбите си.

  В един момент изтеклата течност е 2500 милиона работещи навън , в бутилката са 2200 милиона работещи вътре , а отгоре глупостта и пяната натискат ли натискат още !

  В задачата има две посоки на решение и се пита :
  1.Как ще запазите бутилката пълна и с преобладаващо чиста вода ?
  2.За колко време ще се изпразни бутилката , ще се напълни ли цялата с глупост и какво ще стане когато на дъното калта и пяната се смесят, а чиста вода вече няма ?

 4. Рубладжийската пета колона действително става все по-активна от ден над ден. Боя се, че това не е само поради късата ни памет и калпавия матрял, а просто защото наглостта се мултиплицира многократно при липса на отпор, плюс финансовите инжекции от Незабравка.

  Има обаче надежда, и тя е в пресъхването на финансовите инжекции. Ето какво е положението в петък при затварянето на европейските финансови пазари:
  1 GBP=59.4287 RUB;
  1 E =48.7641 RUB;
  1 $ =35.0343 RUB.

  Само за 1 месец, от 12 април насам, рублата се е обезценила спрямо основната валутна тройка средно с 10% (срещу паунда дори с 12%).(Данните са по руския сайт http://kurs-segodnya.ru/rublya/). Някой ще каже, е, не е много. Но ако аз съм руски олигарх с 10,000,000,000.00, значи за този месец съм загубил цял един милиард! Е, при това положение ще си помисля много дали продължавам да любя все така безрезервно своя любимъй президент Путин!

  А Крим, източна Украйна, др. Шрьодер, нашистите, поръчковите хвалебствени статии в световните медии – всичко това гълта всеки ден МНОГО пари.

  Най-хубавото е, че обезценката не може да се спре въпреки масивните продажби на валута от руската централна банка. А българските рубладжии са всичко друго, не и идеалисти, спре ли “сухото”, и те млъкват веднага.

  Вярно, ще ми се нещата да се случваха по-бързо, но това е положението.

 5. На Димитър Луджев е обърнато внимание и в статията на Отечествен вестник “Досиетата, това е властта в сянка” от 2 ноември 1992 г., която може да се види тук:

  http://georgimet.wordpress.com/2013/06/18/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5%D1%82/

 6. Искрени поздравления, г-н Инджев!

  Една неоценена личност, в нашия объркан български живот, е личността на Филип Димитров. Колцина са тези, които си спомнят обругаването на този високоинтелигентен и достоен човек. Опорните точки, чрез които беше дискредетиран Филип Димитров, бяха абсолютно същите, които сега русофилистиците използват за дискредетиране на Евросъюза.
  Колцина си спомнят последната реч на Филип Димитров пред НС, в която предупреждаваше какво ще се случи в България.
  Колцина си спомнят, че Иван Костов е избор на Филип Димитров.
  Със сигурност аз поне си спомням всичко това.
  Както и си спомнян отчетливо периода 1997 – 2001. Защото съм активен участник в събитията през този период.
  А не читател на Труд или зрител на Слави Трифонов.
  Само че ме определят като сектант. Майната им на кръстниците ми!

 7. Иво и колеги, кой има сили,имунитет, здрави нерви и хигиенни щитове, за да прочете докрай и да коментира ТОВА?:

  http://www.mediapool.bg/ansambalat-na-ruskoto-mvr-s-vechniya-yosif-kobzon-na-turne-iz-bulgaria-news220085.html

  Все пак, допусках, че пред вид ситуацията може и да се поотложи турнето на тумбата от НКВД и мафиотското грацало йосыф кобзон (пиши го с малки букви,много ясно). Лъгал съм се.

 8. Точен, абсолютно точен в анализа и оценката на хора от онези години-90-те, когато с хилядите пеехме “Развод ми дай…” “45 години стигат-времето е наше”, “Последен валс”,, Аз не съм комунист” и др. и се оказа че голямата част от лицата на трибуните са предатели- начело и с Желю Желев, Димитър Луджев, Маргарит Мицев, Чукохвъргача-забравих му името,Румен Воденичаров–“Избрахме го “Румен”, а той се оказа “Червен”,А. Каракачанов, Стефан Гайтанджиев, Йордан Цонев, Христо Бисеров, Стоян Ганев-/Бог да го прости!/ и още толко много други, които в момента не мога да напиша. Мисля си, че тогава хората от площадите искаха Петър Дертлиев за президент-беше много по пламенен. А какъв излезе – и Емил Кошлуков от когото в онова време се възхищавах , сега е на топличко в телевизията и още други.
  Продължавам да обичам обаче онова СДС с лъвчето и с лице -говорител Лияна Панделиева.Продължавам да обичам и много от хората -тези които не подписаха конституцията и др. Едвин Сугарев, Йордан Василев, Блага Димитрова, Филип Димитров, Йосиф Сърдчажиев, Богдана Карадочева и др. др.Харесвам и обичам, разбира се този начетен супер журналист-ИВО ИНДЖЕВ. Боли ме физически , че и един от тези които харесвам много , не е вече в политиката-Иван Костов, най вече затова, че не пусна руските самолети в Прищина и изгони други руснаци от България.А сега за кого да гласувам? За РБ ли?.Само, че не за комунистическата кукувица. а за Светослав Малинов. И какво е написаното дотук – “жалба за младост”.Колебая се дали да пусна коментара.
  Забравих-очаквам с нетърпение книгата ти -втората част.

 9. Още на времето, когато Луджев се правеше на “фронтмен” на младата ни демокрация, бай Радой Ралин написа: “Имам един луд шеф, кара ми се често. Казват, че Димитър Луджев – бил от 6-то”

 10. Сега трябва да се зададе въпрос на предишния и на настоящия кабинет – защо провалиха изграждането на алтернативната газова връзка със Сърбия!! А пари имаше – и то европейски. Първо беше предвидено да се прави по оперативна програма “Регионално развитие” и имаше заделено финансиране. По времето на Борисов – през 2012г. проектът бе прехвърлен към оперативна програма “Конкурентоспособност”, пак бяха заделени пари и пак той не беше задействан. Това мирише на саботаж на най-високо ниво. Просто и двата кабинета са обслужвали други корпоративни или национални интереси, но не и българските. Ако има независими разследващи журналисти в България, нека се заемат със случая.

 11. @ Йончо Йончев
  “Това мирише на саботаж на най-високо ниво. Просто и двата кабинета са обслужвали други корпоративни или национални интереси, но не и българските. …разследващи журналисти в България, нека се заемат със случая.” Напълно сте прав, че мерише. Но ако знаете колко много такива случаи се достига до “грешки” на някой дребен експерт. Или “неправилно предаване на информацията между ведомства и и нституции”… Висшите или междинни ръководители, работещи за такава очевидно предателска кауза – неизготвяне на интерконектори,винаги са се обезопасили с “бушони” да носят отговорност при разследване. Преди дни м-р Стойнев , отявлен привърженик на необходимостта от Южен поток (логично на липсата на интерконектори) В ТВ твърдеше че ще строи спешно!?!? интерконектори. За да прави такава изява, очевидно в противоречие с целите му, значи са взети достатйчно мерки строежа да се движи като костенурка или да не завърши.
  Затова сте прав, че разследвания трябва да се искат! Дори да са без успех, ще попречат на бъдещи съботажи.

 12. Формулировката на геостратегическата задачка е за първолаци и изглежда по следния начин:

  Гладната за ресурси Европа (и по-специално Германия)е достатъчно развита технологически за да разработи намиращите се в Русия 52% от световните енергийни ресурси. Но, Европа и по-специално Германия все още не е достатъчно еманципирана (т.е. независима) за да си позволи да се договори с Русия по въпроса. САЩ е разбира се съвсем еманципирана и технологично способна, но е географски твърде далече и не особено гладна за ресурси (има си ги по-наблизо и навсякъде по света). От друга страна САЩ намират опасно за своята световна хегемония, Русия и Европа да се договорят. Затова САЩ държи на НАТО и непрекъснати намеси в Европейските работи (Югославия, Украйна и следващите)с оглед недопускане на пълноценно Руско-Европейско партньорство. А Русия просто си пази кокала, който са докопали руските царе през последните 500 години. Това е простата и грозна истина. Останалото е елементарни последствия.

 13. Брилянтно казано, г-н Инджев! Поглъщах ред след ред с огромно удоволствие написаната от Вас чиста истина.
  Дали някога ще дойде ден да блика масово и от екраните български.

 14. Valpet | май 12, 2014, 16:53

  Забавлявам се с Вашето самочувствие на всезнаеща анализаторка. Определям Ви в женски род, поради характерологични признаци на речта.
  Ала, въпреки самочувствието Ви, пишете елементарни тъпотии.

 15. към СТАМБО
  Въпреки всички поощрителни награди :))),дето му връчват кремълските подлоги тук, надали има нормален човек, който би искал да загуби и прекара времето си, присъствайки на кобзонов концерт. Сигурно за да не е унизително и да му осигурят някаква, макар и каква да е публика, водят под строй пенсионерските клубове и разни сенилни “естети” съгласни поне на това безплатно развлечение. Абсурдно е – за нормален цивилизован човек трябва да ти плащат, че и животът ти да е под “угроза”, за да отидеш на тази “културна” помия.

 16. Valpet, така написаното от Вас е наистина като за първолаци, но моля не ни обиждайте- ние четящите тук не сме първолаци. И хайде стига с тези наивни приказки за лошите САЩ и миличката Русия дето само се защитава от тях и няма друг избор освен да тормози по- слабите- тези ги разправяйте на първолаците.

 17. Kak една по една падат маските на фасадните български демократи,хора унижили се да имат за работодател ,авангарда на БКП-ДС,хора изгаврили се с желанието на хиляди да погребат тоталитаризма и авторитаризма.И такова човешко падение има нахалството и арогантността,изтръсквайки от себе си нафталина да се появи отново в светлината на прожекторите. Какъв човешки позор!

 18. VALPET, КОЙ “пречи” на Германия да се “договори” с Путин???
  КОЙ ви е “подшушнал”, че САЩ се “страхуват” за своята “хегемония”, и пречат за “пълноценното” ви Руско-Европейско(евРАЗЗЗийско) “сътрудничество”???
  КОЙ се МЕСИ в европейските работи, като анексира Осетия , Абхазия,Крим…???
  КОЙ проточи гражданската война в Югославия близо ДЕСЕТ години, като в случая с Косово и милионите бежанци вероятно щеше да стане от гражданска в поредната , но този път ГОЛЯМА Балканска война – Турция,Албания…..и т.н…..???
  За Молдова и “другата” “близка чужбина” няма смисъл и да започваме…..
  КОЙ използва Газпром за политически цели ….., КОЙ…???
  Сигурно не е САЩ?!?
  Тогава КОЙ?……………….

 19. Алеко,
  ако ще съдим по “характерологични признаци на речта”, вие би трябвало да се самонаричате “стрина Ганьовица”. Въпреки напъните ви, много сте далече от истинския Алеко.

 20. към Valpet, с уважение

  Не обичам да цитирам, но един цитат ми идва наум: ‘Тези, които са твърде умни, за да се ангажират пряко с политика са наказани да бъдат управлявани от по-тъпи от тях’.

  към Алеко, чиито коментари ценя: разведрихте ме с тези ‘характерологични особености на речта’
  🙂

 21. Valpet | май 12, 2014, 17:46

  Оказва се, че и сте невъзпитана! Определяйки Ви като жена, изобщо не съм искал да Ви обидя. Според мен, жените са по-добрата част от човечеството. Поне, защото раждат и продължават рода.
  Без да се засягам от нервните Ви изблици, ще Ви помоля да имате по-голямо уважение към числата.
  Когато ги използвате, моля давайте някакъв линк.
  Когато се опитвате да правите исторически аналогии, моля постарайте се да научите поне елементарни неща по историята на народите.

 22. Паметта е действително къса. Не помните ли как в миналото тези които най се натискаха да служат на Кремъл завършиха с куршум, въже или мавзолей. Същото ще стане с глупаци, като Сидеров и Бареков, които ще бъдат между първите жертви, когато вечната БКП отново се качи на престола и реши да проведе редовната си “чистка”. Такива въртящи се, днес на една страна, утре на друга, са били най-опасни за тях.

 23. Напълно съм съгласен. Вече няколко пъти тази госпожа си позволява да критикува президента. Все едно Байдън да критикува Обама.България сега, за разлика от последните два мандата на Гоце, има достоен президент, убеден демократ, отстояващ политическата ни ориентация към свободния западен свят, олицетворяван от ЕС и НАТО. Време е да си подаде оставката!

 24. В своите речи призовава
  Той към Запада с разправа.
  че били различни, значи –
  всеки със своите задачи.
  Тъй другарят уважаем
  управлява несменяем.
  несменяем, несменяем-
  несменяем несменяем
  как ще свърши всички знаем…

 25. Алеко действително е прав,Валпет е със сигурност жена,който факт не я прави по-различна от дугите,само че е изпила хапчето на комунистическата пропаганда и не може да застане на реални позиции.

  След като комунистическия блок беше разглобен и разформирован,Запада и Щатите не допуснаха,че комунистите са се старали много отговорно преди това да посрещнат разпадането на техните творения-СССР,Варшавския пакт,СИВ и др. комуноидини органицации.

  Те не допуснаха,че комунистите са изключително ерудирани и информирани.Тази грешка е повторение на грешката,когато САЩ и Англия застанаха на страната на Съветския Съюз ,след започване на Германо-Съветската война.Тази грешка те я разбраха в последния период на войната,като за голямо учудване първите,които откриха грешката бяха висшите военни чинове от американската армия. Ръководството на държавата го разбра по-късно,а през 1946г. всичко беше уточнено и установено,но със голямо закъснение.

  Какво стана през 1989-1990г.? Нямаше нито една служба(орган) в Щатите и на запад,която да беше поне приблизително предвидила тоталния колапс на комунизма.По този начин,американците отново изостанаха и инициативата беше отново в ръцете на комунистите.

  Те подготвиха трансформирането от диктаторска власт в демократична,но управлението не го изгубиха.Властта си остана в техни ръце.

  В БЪЛГАРИЯ НИКОГА СЛЕД 1990 ВЛАСТТА НЕ Е БИЛА В РЪЦЕТЕ НА АНТИКОМУНИСТИЧЕСКА ОТГАНИЗАЦИЯ.

  Комунистите подмамиха антикомунистите с поставени лица,партии и др.Кой български антикомунист през 1990г. е допускал,че българските турци веднага ще започват да обслужват комунистическата партия,дори до днес.Дори има определен брой комунисти,които се противопоставиха на комунистическата партия,но при турците няма подобно нещо. Почти 100% те гласуват в интерес на комунистите.Точно комунистите пуснаха партенката ,че ДПС е турска и етническа партия. Нищо подобно,тя е комунистическа формация и няма никаква значени дали в нея членуват хора от турската народности и др. народнисти.

  Логиката задължава всеки разумен човек да допусне,че и другите партии са псевдоантикомунистически и резултатите са ясни.

  Комунистите доведоха от емиграция българи,които са техни протежета-Барев,Куртев,Цар Симеон,Жорж Ганчев и мн. други.

  На този етап не съществува дори минимална теоретическа вероятност комунистите да бъдат свалени от власт.

  Дори е неприлично да се мисли,че това може да стане.България е обречена да се управлява от комунистите.

  Няма никаква индикация,че скоро може да се създаде истинска антикомунистическа партия,която да победи комунистите в вентуални избори.

  Комунистите може да бъдат свлаени от власт само от аникомунисти.

  Тезите за сини,леви,десни,фили,фоби и др. са пълна демагогия.Комунистическата пропаганда е подела силна кампания за десни и леви,но не говори за комунисти и антикомунисти. Това се прави нарочно,за се внуши на хората,че комунисти у нас няма и ако има нешо лошо,то не е направено от тях, а от някакви измислени категории.

 26. г-н Инджев,
  Като гледам събитията в Украйна, все повече си давам сметка, че нещо подобно се е случило в България през 1944 г. Легитимното правителство е било обявено за фашистко и руската армия е навлязла в страната за да ни “спаси от фашизма”. Изтрепали са всички читави хора като “фашисти” и са си създали пета колона. Методологията им не се е променила и до сега. Те са фашисти, които проектират собствения си фашизъм върху своите жертви, или, както казва народната поговорка, крадецът вика “Дръжте крадеца!”

 27. Още нещо: всичките тези русофили, които шестват из телевизиите и облъчват хората от телевизионния екран по въпроса за правото на самоопределение на народите, ако им се каже, че турците в България искат да се самоопределят и присъединят към Турция, веднага ще обърнат палачинката.

 28. Благодаря на Борис за “Имам един луд шеф, кара ми се често. Казват, че Димитър Луджев – бил от 6-то”.
  През 1992 г. служех в КСВ (Щаба на Сухопътните войски) и членувах в легия “Раковски”. Тогава червените генерали се страхуваха от нас, защото бяхме доста народ и обединявахме повечето млади офицери от бойните поделения. След като Луджев стана министър на отбраната, смятахме, че няма да имаме проблеми около дейността на организацията, защото и г-н Луджев се декларираше като антикомунист и член на СДС. Стана точно обратното. Др. Луджев се огради с червени подлоги и с ченгета от ВКР, отмени споразумението на МО с легия “Раковски” под предлог, че бил подписан преди неговото идване, когато имало “неразградени тоталитарни структури в армията” и започна да ни преследва. Червените генерали си гледаха рахатлъка. Началник на Генералния щаб беше комуно-джуджето Любен Петров, което се кълнеше, че ще хвърли пагоните си, но няма да се раздели с партийния билет от БКП.
  Луджо-Бабата беше и председател на правителствената комисия за търговия с оръжие. Без знанието на премиера Филип Димитров бе подписал разрешение цял кораб, натоварен с оръжие, да тръгне за Боливия или Колумбия. Щом узна това, Ф. Димитров поиска оставката на Луджев. Той почна да се крие, да дава объркани изявления, истерично да посещава военни поделения, сякаш предстоеше война. Покани на среща и ръководството на легия “Раковски”. Поиска да излезем с декларация в негова защита. Отказахме. Срещнахме се за малко, говорихме си общи приказки с лекето Луджо, но вече знаехме кой е.
  След година имах неофициална среща с бившия премиер Филип Димитров. Попитах го защо е взел в кабинета си комсомолеца-изменник Луджев. “Доган ми го наложи, отговори Ф. Димитров. Каза, че ако Стоян Ганев и Луджев не са министри, ДПС ще събори кабинета”.

 29. Иванка допуска кардинални грешки.

  Малки корекции;
  1.България е обявена за “фашистка държава”още през 1922г. Преди юнския преврат от 1923г. Той също е наречен фашистки. Следващите преврати през 1931 и 1934г.също са наречени фашистки.Много страни са наречени такива,вкл.Финалндия и Полша.По този начин съветските болшевики си вменяват задачата да се борят срещу “световния фашизъм”.И създават много рано Комининтерна като “световна организация за борба срешу капитала,империализма и фашизма”. Но не срещу нацизма,той е бил несъществуващ тогава.Определйяйки го за междунарона комунистическа организация. А всъщност това е най-бандитсакта организация в света и съвсем не международна,защото представителите на комунистическите организации от различните страни не са били юридически лица и не са представлявали официално страните си.
  2. Груба грешка госпожата прави като казва,че съветските власти са обявили Българското правителство на К. Муравиев за “фашистко”. Няма такова нещо,тогава пропагандната болшевишка машина не е провеждала пропагандна дейност,защото не е имало време за това,пък и двете страни са били в дипломатически отношения.Това се потвърждава от факта,че в Нотата на Съветското правителство за обявяване на война срещу България не е спомената никъде думата фашизъм.Мотивите за войната са съвсем други.

  3.Не е влизала “руската армия” в България,а РККА(съветската армия). Съветско-Българската война е кратка и без жертви.От 05.септ. до 28 окт. 1944г.
  Съветската агресия срещу България е имала само една цел-да се осигури военна и оперативна подръжка на готвения преврат от Съветския Съюз,който много специалисти дори го определят за “комунистически”,дори за “военен”.Самия преврат нито е комунистически,нито е военен.
  4. Безотговорно е да се определят съветско-руските комунисти за “фашисти”.Те са си оригинални комунисти по манталитет и душа,ако въобше комунистите имат душа.
  5. Определните от Иванка “всички тези русофили” е неправилно. Точната маркивровка на тези хора,че всички те са комунисти.

  И един изключително важен факт.Официалните съветски власти и държавните и партийните ръководители на СССР никога не са определяли Царство България за фашистка държава. Това го прави пропагандата на българските комунисти,под ръководството на Коминтерна и спецслужбите на Съюза.

  Сталин,Молотов,Берия,Жданов,Ворошилов,Соболев и др. никога не са изявили подобна квалификация към нашата страна.Особено пък Съветския посланик в България Александър Лавришчев.Той е имал пряка връзка с Молотов и Берия,тъй като хем е допломат-пълномощен министър,хем е офицер от НКВД-главен ръководител на всичките съветски разузнавателни резидентури на Блканския полуостров.Както лично той,така и неговите преки началници- Л.Берия и В. Молотов са били изключително доволни от добрите дипломаически отношнеия между двете страни-България и Съветския Съюз.Особено при фака,че България е подписала Тристранния пакт. Нашата страна се е считала от отговорните съветски институции като Троянски кон.Съветските дипломати и сърудници са били неограничавани в своята дейсност в страната и са били на пълна държаван издръжка цели три години,след нападението на Германия срещу Съветския Съюз.

  Под “носа” на германските дипломатически,впоенни ,полицейски и разунзавателни службив в София,съветските разузнавания и агентурни мрежи са събирали изключително важна информация за Ставката.За съжаление,сред съветските агенти са доста български граждани-генерал,полоквоници,офицери,белогврадейци,инеженери и някои политици.
  Първия министър-председател селд превврта на Девти. Кимон Георгиев е бил агент на НКВД.Както и неговия зет.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.