Пехотинецът Плевнелиев отказа да настъпи мината Попова и я задействаха дистанционно

Днес вицепрезидентът Маргарита Попова окончателно потвърди, че лично се е „развела” с президента Росен Плевнелиев, макар да няма нищо против да споделя институционално с него уютния юрган на президентската власт. При това го е направила отдавна тъкмо поради позицията му в подкрепа на гражданските протести, предизвикани от назначаването на депутата Пеевски на най-важния пост в системата на националната сигурност на 14 юни миналата година.

Опазването на националната сигурност е най-важното „служебно задължение” тъкмо на главнокомандващия. Не случайно единственият надпарламентарен форум за обсъждане на извънредни ситуации в държавата се казва Консултативен съвет по националната сигурност при президента на републиката. Свиква се от главнокомандващия по негова преценка.

Но на президента Плевнелиев не само не беше зачетена преценката за назначаването на Пеевски, но просто го финтираха, пренебрегнаха, неглижириха точно както и всички „обикновени” български граждани с онзи фарс на светкавичното обявяване и гласуване в парламента броени минути след номинирането на скандалната му персона начело на ДАНС.

Сега Маргарита Попова ни съобщава, че води тихата си война срещу президента, прерастваща вече в шумен скандал, именно защото бил на страната на гражданите, които за разлика от нея защитиха здравия разум с протеста си. Признанието, че е било „грешка” да се назначава Пеевски беше направено от всички най-видни съзаклятници- от Орешарски и Станишев, до Местан, който дори поиска прошка от парламентарната трибуна.

Оказва се, че тъкмо и единствено Попова не таксува като грешка онова решение от 14 юни, а смята за неправилна оценката на президента Плевнелиев, с която в крайна сметка бяха принудени да се съгласят гореспоменатите другари съзаклятници благодарение на възкръсналото гражданско общество.

Маргарита Попова срещу всички?!

Това да ви напомня на един новоизпечен в корпоративната тухлена фабрика политик, който обърна палачинката и много се гордее с това, пледирайки да разбие статуквото с картеч от обвинения, квалификации и обиди във всички посоки с претенцията, че воюва срещу статуквото и говори от името на недоволните от него?

В интервю за Нова телевизия Попова отрече днес да има нещо общо с партията с безсмисленото име „България без цензура”, но не стигна до откровението да признае, че няма нищо против същата партия да я ласкае като алтернатива на Плевнелиев, който трябва да бъде свален от власт предсрочно в нейна полза. Тя лично не целяла това. Но явно няма нищо против да бъде използвана за тази цел от Бареков и онези, които му дърпат конците.

Когато иска да бъде рязка, Попова знае как да го направи- би могла да използва тенекиените нотки в гласа и изказа а не да ги употребява само срещу президента. Да сте я чули да се е възмутила от онези, които имат реалната власт в страната? Очевидно ги смята за съвършени, щом като острото й чувство за справедливост нито веднъж не е забило копието си в тялото на изпълнителната власт и не е задействало медийната й алармена система срещу тях, а вие само и единствено срещу държавния глава.

Нима една толкова независима персона, която войнствено държи да демонстрира собственото си мнение срещу човека, с когото е избрана заедно в екип, би позволила името й да бъде спрягано в предизборната кампания без да наложи цензура на тази незаконна (зло)употреба?

Гръмна още една противопехотна мина, заложена от кадровиците на прехода. Интересното е, че пехотинецът Плевнелиев упорито я заобикаля и отказва да я настъпи. Но тя си има срок на годност. Поради което мината Попова избухна, задействана дистанционно. Ефектът е като от онези ракети за разпръскването на облаците над Червения площад в Москва за целите един парад. Ако не друго, настъпи проясняване.

39 мнения за “Пехотинецът Плевнелиев отказа да настъпи мината Попова и я задействаха дистанционно”

 1. Никак не е случайно, че напоследък толкова много си спомняме за Блага Димитрова! От дистанцията на времето осъзнаваме колко фин и деликатен човек беше тя, и в същото време – човек с безкрайно чувство за справедливост, честност, и достойнство! Качества, които са пълен оксиморон с БЕЗличността Маргарита Попова!

 2. Сигурно тук вече е проличала работата на партия ГЕРБ?!

 3. Честно казано, мислех си, че след “политици” като БЮреков, Доган, Местан, Йордан Цонев, Пеевски и Сидеров трудно ще се намери жена-политик, която да я поставя в тази компания. Даже и едни червеношийки като Мая Манолова и Корнелия Нинова не събуждат в мене погнуса…
  Но ето, че вицЪТ ( не е грешка! ) Попова доказа, че един политик никога не е късно да стане за резил!
  Защо Борисов не излезе и да каже кому е направил услуга ( или е платил сметката ) с избора на Попова ? Защо ми се струва, че и Цацаров е предложен не от Бойко Борисов ? Кой, КОЙ ???????? ОТ КОГО ???

 4. “Мина” според речника на българския жаргон е екскремент.

 5. Др.Попова,като не е съгласна с президента, да си подаде оставката!
  Аз пък му вярвам, че е български президент и отстоява позициите на България, а не на кремъл.
  Днес г-н Плевнелиев има рожден ден затова му желая да е жив и здрав и да завърши мандата си като достоен българин и президент на България!

 6. Г-н Инджев, коментарът ви е точен. Освен с казаното от г-жа Попова, интервюто днес сутринта ме потресе и с посредствеността на “водещите” го. Нямаше кой да ѝ зададе на Попова въпросите, които напират в главите на всички нас – нормалните хора. Благодаря на хора с влияние в обществото на НОРМАЛНИТЕ (като вас, Иван Бедров и др.), че реагирате и задавате тези въпроси.

 7. Днес е един хубав дъждовен пролетен ден, ден в който окончателно лъсна маймунския червен задник на още една маймуна (вицепрезидентска), изкачила се достатъчно високо, за да я видят всички , и естествено да нямаме никакви съмнения.

 8. Магарита, Магарита… за колко петро-долара на Путлер?

 9. Силно ми мирише на нещо като “Боянски ливади-2”, с тази разлика, че тогава целта беше да се бламира едно цяло правителство, а сега целта е да се бламира един цял Президент! Гнусно, жалко и пошло!

 10. Дали като бивш министър на правосъдието, щеше да остане в управляващият екип на БСП? Сигурен съм че не. Дали като министър на правосъдието щеше да свърши нещо полезно та да отпаднат упреците към съдебната система? Сигурен съм че не. Дали сега като вицепрезидент е изгодна другимо освен на БСП/ДПС/Атака? Пак не!
  Питам се, дали си дава сметка, как изглежда отстрани позицията и поведението й? Дали ако постъпи както е достойно – да подаде оставка в знак на несъгласие, ще влезе в следващото състезание за президенствато дари като вице, в отбора на БСП? Със сигурност не! Тогава? Значи целият панаир е за да угоди и вероятно получи някакви облаги от БСП/Атака/ДПС. … После се чудим, защо хората имат толкова резерви за толкова много висши магистрати.

 11. И като министър въпросната персона си беше само едно плямпало с крайно неприятен глас, което ме караше да преминавам веднага на друг канал, щом я зърна на екрана. И в качеството си на такъв нищо смислено не сътвори.
  Но поведението й от самото начало на встъпване в новия пост, със сегашната си кулминация, са просто отвратителни. Съвсем ясно е кой и защо задейства в този момент настоящата й “свръхактивност”.

 12. Няма по синекурна длъжност от вицепрезидент на Републиката България! Излишен разход и разкош за данъкоплатеца, който създава само проблеми! Не е имало президентска двойка досега, която да не е скърцала. И защо е двойка? Кому е нужен този вицепрезидент???

 13. Изгледах интервюто с Попова и ще се постарая да не изляза от добрия тон, но надмина Миглена Ташева – водещата не можа да си зададе въпросите и за много кратко време изговори куп глупости. Май наистина си е повярвала, че ще стане Президент и няма търпение та помага колкото може в дискрефитирането на Плевнелиев. Направи ми впечатление новия израз “нашата институция” – да се разбира, че тази институция е и нейна, делят си я с Президента. Тя нещо се изживява като морален съветник на Президента та му дава съвети да ходи да говори “достолепно” пред някаква измислена комисия с председател великолепната М. Ташева, дето щяла да контролира Президента. Това лелче Попова не знам за каква се мисли, но си мисля, че си дава сметка, че яко е настъпила мотиката. Кампанията по дескридитирането на Президента на РБ е в пълн ход, предвождана от вицето. Нямат търпение хората.
  Попова трябва да си подаде оставката, ама не вярвам да се намери капката достойнство за този работа.

 14. Две противни амбициозни дами с тенекиен глас които без съмнение обичат България чрез путинова Русия и самоотвержено воюват за унищожението на България:
  Мая в Парламента
  Марга при Президента

 15. Явно г-жа Маргарита Попова (a.k.a контра-вице-президент) се изявява като поддръжничка на контрапротестиращите: като г-н Петното; Нина (П.пката); човеците, които вдигаха бодро портрета на Йосиф Сталин, горяха знамето на ЕС, “пазеха” Волен срещу парче пица и т.н. Е, щом й допада тази компания…

 16. госпожата гордо подчерта, че за рождения ден на президента му е подарила “записки по българските въстания” не рабрах дали книгата й е пречила и е смущавала съня й? тази жена определено не я е чела. Президентът би трябвало да й я поднесе днес обратно като подарък и с една бележка – “да вземе да я прочете”.

 17. Когато някой не е съгласен с началството си в политиката обикновено подава оставка. Само припомням един подобен случай от миналото в българското президентство…

  Но от известно време политическата действителност в България е много далеч от нормалността и наистина ще е връх в тази посока Николай Бареков да получи поста вицепрезидент на РБ, със солиден шанс при изгонване на титуляра да мръдне и левъл нагоре. И всичко това без да е минал дори през избори. А за президент гласуваме всички и то мажоритарно!?

  Дано не съм прав в опасенията си, разбира се!

 18. Г-н Инджев,

  Извинете за off-topic-а, но не открих публикацията за палежа на ЕС флага пред МОЧА пред очите на сэргэй дмитриевич, затова си позволявам да пиша тук:

  http://www.mediapool.bg/hanes-svoboda-osadi-izgaryaneto-na-evroflaga-na-proyava-na-bsp-news220276.html

  Май още един пирон в ковчега на “младия син на Партията”…

  Респект!

 19. Vijte i se porovete za vrazki na Ershov s ruskite slujbi i zavzemaneto na Petrol, kakto i kakvo e bilo po tova vreme stanovishteto na vaprosnata viceprezidensha kato ministar na pravosadieto.
  Ta v tazi vrazka dali ne e tam prichinata niakade che tova stava sled tavardata pozicia na prezidenta za Ukraina,

 20. Днес в предаването на Милен Цветков Явор Дачков каза за Попова,че е на “дълги позиции”,а Божидар Димитров я нарече амбициозна жена-съберете две и две!Изводът сам се налага!

 21. Топ – магистрат, България,- с генетиката не може да се спори. Прокобата на продажните гени засега е отминала само омбудсмана. Дано да греша и сега да ме поправи някой с цял списък неподкупни професионалисти от вида “висш магистрат”

 22. Чудесен анализ! Призовавам всички тук от този форум да напишем мнението си до Нова ТВ. Как можаха да се изложат с това “интервю”? Аз бих искал да я питат М. Попова кога ще даде отчет за броя на помилваните осъдени и каква е връзката между заплатите в България и броя на тези помилвания.И какво друго ще прави тя, ако президента й отнеме тези функции.

 23. Тази невзрачна женица е и един доста невзрачен политик,който се появява само в случаите,когато са засегнати интересите на столетницата.Много жалко поведение

 24. Не е по темата! От вчера се разиграва “драмата” с “хакнатата” поща на г-н Иво Прокопиев, издател на в-к Дневник и Капитал на тема “отнемането на лиценза на ЕРП-тата”. Др. Драг. Стойнев, др. Серг. Станишев и др-ката Майя Манолова вече се упражниха върху темата, като нарекоха кореспонденцията задкулисие и едва ли не подривна дейност срещу правителството, сиреч държавата. Ще се радвам да прочета коментара на г-н Инджев по тази тема.

 25. Битката е да ни изкарат от ЕС и да ни вкарат в трета глуха -Азиатския на Путин.Скандала с Попова става в момент на мега скандала ЕРП/БЕХ/НЕК , намесен е и Прокопиев.Не случайно сега осветиха Попова в това интервю, като троянски кон в Президентството.Ето какво неотдавна написа Ил.Василев “В енергетиката се атакуват на практика всички западни инвеститори, за да се отвори място за руски инвестиции, дегизирани като местни. Чрез генериране на дългове или компрометиране приходи от продажби, в това число и чрез инициирани от Русия грандпроекти на практика се подчини българската енергетика. Очакват се само финалните акорди на конверсията дълг срещу собственост. Заявката вече е направена, но истината се спестява от българските управляващи на обществеността.”
  Така, че как да не изкарат от ръкава си и асото маргарита попова, наложително е.Дано ЕС да даде отпор и да ги смачка, че ни е спукана работата като държава.

 26. Контрапрезидента не защитава контрапротестиращите, а Делян Пеевски. С какво я държи дебелака?

 27. Грозна картинка! Комунистите са обещали на М. Попова, че ако импийчнат президента, тя ще му довърши мандата и евентуално ще я подкрепят и за следващ и сега тя е готова и по корем да лази, но да дискредитира Плевнелиев. Не й прави чест,меко казано.

 28. Да не си помисли някой,че тази ж.лка женица пее в хора на БСП,АТАКА,ДПС и БАРЕКОВ ЗА ПАРИ И ОБЛАГИ.Отнюд.
  ГНУС !!! И ОСТАВКА НА вицепрезидентката. В момента ТЯ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ.
  Да се яви на следващите избори с ОПОРНИТЕ ТОЧКИ НА СТАНИШЕВ,БАРЕКОВ,СИДЕРОВ и КОМПАНИЯ. Па да видим КОЙ ЗА КАКВО ЩЕ Я ИЗБЕРЕ.

 29. Кремъл е в цайтнот. Нещата в Украйна не са много на път да поемат предварителните планове и това прави алфа-гнома Путлер нервен. Той изпусна духа от бутилката и не знае как да го управлява сега. Вижда се че изборите в Украйна ще се проведат независимо от неговата планова-крещяща пропаганда. Санкциите (по-силни от страна на САЩ или по-слаби от страна на ЕС) започват да действуват и нови се задават ако кремълското джудже не се умири и не започне конструктивен диалог а не пяно-бликаща словесна диария по всички канали на медиите, Думата и правителствените чиновници.

  Затова призивът “нажимай газ до дна по всем направлениям” се усеща навсякъде и особено в България. Времето им е ограничено и в бързината национал-комуно-фашистите правят много грешки. (например изгарянето на знамето на ЕС н 9-ти май в Деня на Европа точно преди европейските избори)

  Затова сега е императивно важен моментът да се забравят всички разлики между ГЕРБ и РБ и всички десни или клонящи към десни сили за да се даде отпор на тази разбесняла се комуно-фашистка татарска орда, която вижда че дните им са преброени и печеливши решения в политически аспект са непосилни за тях. Змията хапе преди да умре най силно

  Поздрави

 30. М.Попова е поредното лице за поставяне на целият политически елит на България в услуга на руските интереси.Тя е избрана на този пост с гласовете на десните избиратели-антикомунисти за достойно членство в ЕС и НАТО,за премахване визите и сближаване с САЩ,противопоставяне на руските олигархични нтереси на Путин за превземане на страната ни.Как така най върлите й защитници днес са хората на проруската партия Атака и БСП.Тези които палят европейското знаме и ни тласкат към Русия.Какво ще каже за това. Щяла да обединява нацията -в интерес на какво -на Русия.Къде се намира това недоразумение Попова.Кого лъже с приомите на определен етнос от родният й край.И ние трябва да мълчим и да се съгласяваме,както се съгласяват определени журналисти и не й задават провокативни въпроси.Ние мълчахме когато Желев правеше Боянски ливади и върна България 10г назад,мълчахме когато Симеон 11 беше избран с гласовете на десните и назначи синовете и внуците на бивши комунисти и висши офицери на ДС на държ.постове и отвори широко вратите на руските проекти мълчим за Сидеров,когото вкарахме в политиката за П.Стоянов и Бареков.Стига вече.Накрая ще закарат България в руските степи с гласовете на десните.Попова вече открито и без да се свени от измамата и лъжата се приобщи с проруските елементи В началото си спомням как като циганка вретенарка се въртеше около Плевневлиев като с едната ръка го потупваше майчински ,а с другата сякаш искаше да му открадне портофела.На тези нищожества трябва да се протипопоставим с всичка сила.Спомнете си как 3-пъти комунистите се опитват да унижтожат България- през47-год приобщаване към Титова Югословия,през-60–80 год към СССР.Моля ви да не забравяме тези неща.Попова трябва незабавно да си подаде оставка или Плевневлиев да й я поиска щом не е съгласна с водената от него политика.Вън националните предатели.

 31. Крайно време е според мен, хората които имат трибуна да сложат край на спекулата “обединител на нацията”. На природонаселението простичко и на висок глас трябва да се повтаря, че става дума за поредната измама от инструментариума на червената пропаганда. За поредната глупава безсмислица от рода на “пролетарии съединявайте се”, “равенство, братство, свобода” и “съединението прави силата”.
  Никой човек, бил той идеолог,експерт, политик, президент… не би могъл да обедини нация! Общност от хора,в т.ч. – нация, може да бъде обединена САМО ОТ ОБЩА КАУЗА!
  Много са причините за това, но една крещи със своята очевидност.
  Нацията е съвокупност от огромен брой личности, с разнопосочни, често взаимноизключващи се интереси и въжделения. Всред тази многомилионна общност има хора почтенни и добронамерени, но има и /немалко/ подлеци и престъпници; има патриоти и национални предатели, радетели на истината и робуващи на лъжата, има най-после провиждащи същността на нещата и верния път кам просперитета на същата тази нация и други – ментално ограничени, заблудени, зомбирани, които заемат погрешната позиция и тласкат нацията към провал. Абсолютно невъзможно и дори ВРЕДНО И ОПАСНО е да бъдат полагани каквито и да било опити тези индивиди и групи да бъдат обединени. Дори Христос не си поставя подобна цел! Напротив, казал е:”Защото дойдох, за да разделям…” /Мат 10:35/ и още: “И всички народи ще бъдат събрани пред него, и той ще раздели хората едни от други …” /Мат 25:32/. Защото не може да смесиш в едно “вода и масло”.Дори на другарката Попова /с извинение – вицепрезидент/ не е по силите.
  Зрящите трябва да изяснят на племето, че го мамят червените шамани. Президентът НЕ Е ОБЕДИНИТЕЛ! Президентът е ЛИДЕР /водач/ и като такъв е длъжен да РАЗДЕЛЯ “зърното от плявата”, да сочи грешките, да заклеймява вредителите и да ВОДИ нацията по ВЕРНИЯ ПЪТ към възход и благоденствие!
  Обратното е комунистическа пропаганда, измама, капан!

 32. Маргарита Попова, с извинение, пък и без извинение, е гнусна, продажна … Това същество няма място в президентството. Няма ли механизъм да бъде разкарано от там или трябва да търпим лицемерието му през целия мандат?

 33. Мдааа, наистина споделям мнението, че България вече не е нужна, като троянско магаре на Путя в ЕС и НАТО и в операцията по анексирането й от рАЗИЯ са “засветили” всички съветски резиденти, нелегали, агенти и всякакви други помияри

 34. Някой се готвят за избори , а други използват всеки ден за да изпълнят антиевропейския южен потоп.

  Ето каква информация излезе днес:

  Започва първият етап от реализацията на европейския газопровод „Южен поток”. Голяма част от съоръженията, необходими за изграждането на подводната му част, ще бъдат доставени и съхранявани в терминалите на „БМФ Порт Бургас” ЕАД.

  Източник: Бургас – днес и утре

 35. Една жена, не получи ли от мъж щение,
  той веднага ще получи отмъщение…
  Радой Ралин

 36. И друго се забелязва в интервюто на госпожата. На ДВА пъти тя наблегна, че занапред ще се появява, обажда, изказва ВСЕ ПО-ЧЕСТО И НАВСЯКЪДЕ. Не говори ли това, че някой/и си е поговорил с нея. Явно ще се иска от нея тя да се старае все повече.
  Както се казва : “Сещай ся снао”.

 37. Каква р
  етроградност-спомен от времената на пролетарската диктатура.Дежа вю.Платен партиен секретар заклеймява директор на предприятие,дръзнал да кривне от правилния път трасиран от Партията-майка.Евтин фарс с махленски привкус,поднесен предизборно от внедрена къртица ,действаща според бартерна сделка.

 38. твърде фриволно говорене на др. Попова по тв – изненадах се неприятно от махленския й стил – като селска клюкарка “накисна” президента – пълен игнор занапред.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.