Стойнев изкопа пропагандна дупка в морето

На изнесено заседание във Варна министърът на енергетиката Драгомир Стойнев се опита за пореден път да удави в казуистика очевидната „услужливост” на кабинета спрямо руския натиск на всяка цена да бъде осъществен стратегическият проект на Путин за заобикаляне на Украйна, известен с кодовото си название „Южен поток”. Според Стойнев Москва не диктувала на българския парламент ( как да финтира европейското законодателство), а тук ние сами сме се сетили ( за този трик). Ставало дума само за предложение, превърнато в законодателна инициатива на българска почва.

Който иска, да вярва…Във всеки случай световни скептици, като лондонският „Файненшъл таймс”, не вярват на софийските сълзи и ги разобличават с убийствена ирония в статията от 28 април тази година, озаглавена

Битката на България за “Южен поток” най-вероятно няма да успее

„България… разчита да се възползва и от подобряването на енергийната сигурност, и от такси за транзит на газа, продължи да подкрепя “Южен поток”, дори чрез законодателна словесна гимнастика, което би било забавно, ако залогът не беше толкова голям, посочва “Файненшъл таймс”.

На 4 април българският парламент гласува българският участък от “Южен поток“ да бъде определен като “газов интерконектор”, а не като газопровод, което на теория позволява проектът да заобиколи европейското законодателство за свободната конкуренция. Идеята е, че новото законово определение на “Южен поток” като конектор, което е разширение на съществуваща мрежа, ще означава, че Газпром няма да бъде длъжен да отвори ключовата българска част от газопровода към трети страни по силата на така наречения трети енергиен пакет на ЕС.”

Днес Стойнев реши да хване бика за опашката, бягайки от рогата на европейските санкции и се опита да представи за пореден път чрез въпросната словесна гимнастика проблема като някаква измислица на вътрешнополитическите си противници, които нападна от „патриотични позиции”- сякаш Брюксел няма нищо против опитите на София чрез промененото законодателство да измами европейската солидарност.

С доста поохладен ентусиазъм, спрямо горещите клетви за вярност от последните дни към Путин ( по отношение на „Южен поток”) Стойнев задълба в обичайната посока – пробва да прехвърли проблема от болната правителствена глава на „глупавата”, обяснявайки нахалното упражнение с публичната измама на европейските партньори като запълване на една „дупка”.

“Тук става единствено въпрос за една дупка в нашето законодателство относно газопровод в морската му част. Тъй като ние досега не сме имали”, каза енергийният министър в специално изявление, за което са повикани телевизионни екипи край морския бряг.

Ефектът е една класическа пропагандна „дупка в морето”.

Усещането за празнотата и безсилие в правителствената логика само беше подсилено от позоваването на Стойнев на руски медии, които през октомври миналата година написали: “Газпром клекна на София”.

Както отбелязват от „Файненшъл таймс”- щеше да е забавно да повярваме в сълзите на „крокодила Гена”, че бил клекнал пред Ганьо, ако не беше толкова важно да си дадем сметка за залога. Защото за ЕС именно запазването на общата позиция спрямо руския енергиен шантаж е най-важният елемент от голямата битка в кризата, възникнала след откритата руска агресия срещу Украйна.

Горчивият смях обаче продължи да се лее от морското изявление на Стойнев. Защото той предлага следното:

“Но от тук нататък трябва да започнем да работим за диверсификацията”.

Това е като предложение на пожарникар да оставим къщата да изгори (като за последно), след което да започнем да гасим пожара с още руски газ, „диверсифициран” чрез „Южен поток”.

18 мнения за “Стойнев изкопа пропагандна дупка в морето”

 1. С тези идиоти не можем да живеем повече заедно. Техните предложения обиждат ушите ни!

 2. Безродниците в парламента и правителството трябва да бъдат съдени за държавна измяна. Те са изменници в БГ и герои в русия – страната на която служат. Гнусни твари!

 3. Нужен е план Маршал за България на всички нива.Руските импланти така са се окопали и прикрили и само чакат знак за поредния саботаж. Така не може да де живее. Западът трябва да дотира мощна просветна вълна, защото имплантите използват невежеството за да сеят измислени манипулации и лъжепредстави за Цивилизования свят.
  Няма регламент, няма постамент. Книгата “Руски окупационен фонд за създаване на зад Дунавска област” трябва да присъства във всеки дом.
  Обикновените хора трябва да са наясно с истината и да спрат да се кланят на митичния идол за руското освобождение на България.

 4. Комунистите (и днешните, и вчерашните) са толкова некадърни, че не могат и рушветите да си заработят. Свикнали са едно да говорят, друго да вършат и да карат през просото, защото така нареченият български народ си е гламав и ги оставя да си разиграват коня. Но не всички хора по света и в Европа са гламави. Елементарните словоблудства на путьоновците не могат да заблудят никой, който малко пползва главата си по предназначение. Какво остава за хората, които разсъждават, не вярват на пропагандата, а на делата, както и да ги завоалират влстниците. На Стойнев празните приказки са за вътрешна и руска консумация. Както и на носителите на “георгиевски” лентички като Таско Ерменков и на другаря му Куюмджиев. Сигурно си въобразяват, че са направили нещо с дявола във въздуха, но се заблуждават. Елементарните им трикове не могат да излъжат никого!

 5. Кой ще плаща за яйцата снесени от Кукувичата коалиция? “Тя търси гнезда на други, по- малки от нея птици като червеношийката и коприварчето. Отстранява едно от техните яйца и го заменя със свое. Кукувицата снася яйцето си в чуждото гнездо, докато стопаните ги няма. Наложително е това да стане много бързо. Яйцата имат изключително здрава черупка, за да не се счупят, когато падат в гнездото. Яйцата и са малки за птица с нейните размери и оцветяването им е твърде сходно с яйцата на другата птица. Ако това не беше така, другата птица би ги изхвърлила. Малкото кукувиче се излюпва по- рано и избутва другите яйца от гнездото. То постъпва така, защото скоро ще наедрее много и ще има нужда от всичката храна, която носят осиновителите му(wikipedia)”
  Главната цел са подписването на червеноугодни заробващи договори( в зависимост от получените рубли) и промени в законовата база с цел последващо обезпечаване на недосегаемост от нормалните държавни практики. Работи се бързо и на калпак защото яйцата трябва да излюпят нови последователи на кукувичата доктрина. Малки птички, които да са годни след година две за затворяне новият имагинерен кръг “полет над кукувиче гнездо”
  Е.Пелин:
  “Кукувица кукна пак
  във зеления шумак,
  конче врано стегна
  весел млад юнак.

  Майка праща сина
  в далечна чужбина.
  — Ой, не плачи, майко,
  няма да загина!…

 6. Прави впечатление колективното мълчание на медиите по това разкритие, което РБ оповести.
  Възмутително!

 7. E-e-e-e-х, ако Цацаров беше поне малко родолюбив, честен и почтен, колко много истинска и държавнозначима работа щеше да има….
  Но той явно предпочита да си следва спуснатите опорни точки, заради които е и “назначен” на поста си…

 8. До СИ МИНЬОР:
  Само че, пропускате предвид, че План МАРШАЛ е бил предхождан от ПРОГРАМА ЗА ДЕНАЦИФИКАЦИЯТА НА СЛЕДВОЕННА ГЕРМАНИЯ!

 9. Ама другарю Стойнев, при Галата около газопровода виждам само море. какво да кажа като ма попипат?

 10. Това със запълване дупките на БСП, не беше ли специалитет на коалиционния партньор? Само питам.

 11. “Нужен е план Маршал за България на всички нива.Руските импланти така са се окопали и прикрили и само чакат знак за поредния саботаж. Така не може да де живее. Западът трябва да дотира мощна просветна вълна, защото имплантите използват невежеството за да сеят измислени манипулации и лъжепредстави за Цивилизования свят.
  Няма регламент, няма постамент. Книгата “Руски окупационен фонд за създаване на зад Дунавска област” трябва да присъства във всеки дом.
  Обикновените хора трябва да са наясно с истината и да спрат да се кланят на митичния идол за руското освобождение на България.”
  Posted by Си Миньор | май 17, 2014, 22:53
  Да, безспорно. Аман от тараканната логика на рашките. От тараканната им пробивност! Наистина време е за тараканен отговор! Бам, и да бъдат СМАЧКАНИ!

 12. Освен “Южен поток”, от Брюксел трябва да измислят как да блокират и този северо-източен корупционен потоп, който залива държавицата ни, от който няма отърване и от който скоро може горчиво да плачкаме!

 13. Сигурно е мой пропуск, но откъде все пак беше планът за диверсификация на газовите доставки и на каква цена се очакват?

 14. Явор и Таско, които в престараването си да се подложат на Путин, се окичиха като глупаци с георгиевските лентички, трябва да бъдат дадена на прокуратурата като национални предатели. И да бъдат осъдени за национална измяна.
  Какво чакаме още? Тези родоотстъпници трябва да бъдат дискредитирани и презрени.
  Това са днешните предатели на България. Трябва да ги освиркваме, където и да ги видим.
  На съд изменниците!

 15. към Си Миньор:
  Къде мога да намеря “Руски окупационен фонд за създаване на зад Дунавска област”. Ето още една книга по темата за руското робство:
  Българската независимост и Русия – изтегли прикачения файл BG_RUS6.pdf [9.12 MiB] http://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=27&t=403

 16. “Файненшъл Таймз” добре ги реди, но дали там помнят специалната си кореспондентка за Юго-Източна Европа, др. Джуди Дъмпси? Същата, която бе на личната хранилка на таваришч Луканов Андрей Карлович, който я наричаше умилително “нашата Джуди”, и който се грижеше щото тя да пробутва “материали с позитивен заряд” за РъБъ, сигурно напълно безкористно и от любов към РъБъ?

  Сега ми пишат как битката за Южен паток най-вероятно няма да успее. Тази битка няма да успее (най-вероятно), защото изобщо не е на България, а на шайка алчни за комисионни същества, които отдавна нямат нищо българско и управляват РъБъ от името и в интерес на путлер-джугашвилската клика.

  Денацификация, казва г-н Тинков, браво, отлично дори, но моментът за това бе 1989-1990. Тогава и британските, и американските таваришчи избраха в РъБъ да ги представляват тъкмо Карлович и Петър “Дамаджаната” Тошевич Младенов, плюс модерно продължение на принципа “10% на 90%”. За сравнение, когато снабдяваните с коминтерновско оръжие комунистически шайкаджии в Гърция на Георгиос Сянтос през 1946 г. опитват да завземат столицата Атина, Великобритания и САЩ пращат на Гърция ген. Скоби, 17 специална бригада на САС и модерни самолети с напалмови бомби. Де двоен аршин, де! Проруските сепаратисти в Мариупол се изпариха след (финансовата) намеса на металургичния олигарх Ринат Ахметов, един от тези, които само за април загубиха 10% от състоянието си заради действията на алфа-джуджето ( http://www.mediapool.bg/separatistite-izcheznaha-ot-mariupol-news220288.html )

  Маймуни с трици не се ловят, трябват банани. Петоколонниците с увещания не се чистят, трябват инвестиции. И съм сигурен, че има все още много достойни българи, които ще помогнат в това начинание.

  Само тогава Стойнев и подобните му същества ще получат заслужения (червено)тиквен медал с посребрена дупка.

 17. А съм за “новите” “управленски” идеи на личните “експертите” на Станишев в “експертният” “кабинет” на Олигархски! Какво “експертно” “развитие”, каква “експертно” “израстване” , и то само за една година, като министър. КрАсАта! Предлагам на туристическият “експерт” в енергетиката и икономиката, да предложи от “свое” име за разглеждане в миниСТЕРСКИЯТ съвет проект за ТУРИСТически ВЪЗДУШЕН, РЕЧЕН , ОСТРОВЕН, ПОДЗЕМЕН, ОКЕАНСКИ ,ПОЛУОСТРОВЕН , КОСМИЧЕСКИ …….и т.н., и т.н. “интерконекторен” газопровод.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.