Станишев бере малотрайни цветя

Някой е дал поредния глупав предизборен съвет на Станишев да търси символика в една визия, която работи срещу логиката.

На предишни избори, които загуби, го пързаляха по нанадолнището с допотопен трамвай, в който в последния момент скача спасителят на БСП по емоционално-носталгичната ретро линия  “бате Серго”. Сякаш искаха да докажат, че са сами по нанадолнището, но смело продължават напред по старому.

Сега подобен е случаят със снимката как Станишев бере алени макове. Идеята явно е прякото внушение за китката червени гласове, които иска да събере.

Истината е обаче, че макът е най-малотрайното цвете в природата. Веднъж откъснато, то моментално вехне.

Да бяха му казали да коленичи и да мирише алените макове в естествената им среда- хем на колене пред онези, на чиито гръб паразитира върхушката на БСП, хем послание към здравия разум, повеляващ да не късаме цветя, които веднага умират.  А можеше и на любителите на опиума да се хареса в тази поза!

Обаче къде ти такива прозрения в една рожба на резиденциите за богоизбраните в НРБ и на луксозния партиен живот, който хабер си няма от истинските неща в природата!

Снимка : Клуб Z

28 мнения за “Станишев бере малотрайни цветя”

 1. Всички паметници на окупаторската съветска армия на територията на България трябва да бъдат премахнати. С това започва истинското национално освобождение от комунизма и неговото наследство!

 2. Stanishav e CHERVEN IZROD, no nie sme teleta i go tarpim!!! Nego i tazi komunistisheska stalinska paplach BKP/BSP!!! Aman !!!!!!!!!!!

 3. Преди имаше една комунистическа песен в коята се пее : “Ален мак самотен нейде, в зелена нива е разцъфнал…” Демек, че останалото население е неузряло. Нека на 25 да се види до колко сме узряли за света. И да се види процента на обгазените от руския газ и “българските” медии.

 4. Като говорим за символика – този тъпанар, поне да беше влязал всред житата 30 метра зад него или пет метра по-напред всред лайкучката/със сигурност и там има макове/, а той клечи насред бурените. Сигурно го е било страх да не си изцапа чепиците – зер кога друг път е влизал в нива.
  🙂

 5. Не искам да повярвам, че още има хора, които им се връзват на червената символика с цветята, като всички ги знаем, че не са цвете за мирисане.

 6. Станишев изглежда невероятно гротескно на снимката, приклекнал, сам, по риза под знойния пек, насред полето, а глобусът му е изгорял под силните лъчи на слънцето. Загрижен съм за него. Липсват само колхозникът и колхозничката и би се получил идеален афиш за нови пропаганден филм на СССР. Или може би, отсега нататък, вместо колхозника и колхозничката, ще имаме Станишев.

 7. Бере ги момчето да прави шербет.Знай си той-голяма работа е подсладената заблуда.Най хваща декиш!

 8. Има и една друга символика: маковете растат върху телата на загинали войници.
  Дали пасторално раираният берач на души знае за нея?

 9. Станишев на този етап е абсолютно безинтересен. Въпреки уверенията му, че няма да отиде в Брюксел, нeсъмненo ще отиде, предоставяйки реализирането на червените кремълски идеи, големи членове и прочее комунистически гадости на гоцэ, когото таваришч шаренъкaва ненапразнo ще да е направила лице на течната дружба между Болхария и РассИя.

  Вчера гледах последното преди изборите предаване “Юруш срещу Реформаторския блок” по Босфор-ТВ7 и искам да поздравя и благодаря на таваришч эмил кашлюкав за добре свършената работа. Не, че досега съм имал/а някакви съмнения, че само тази политическа формация заслужава гласа ми, но от вчера съм почти окрилен/а да пропътувам няколкостотинте километра до най-близката ми избирателна секция.

  В този ред на мисли не мога да се въздържа да съобщя на Надежда Нейнски, че посредством нейни тв участия като вчерашното при кaшлюкaв сама си дaва червен картон за бъдеща съвместна дейност с бившите си партнъори – обединенитe реформатори.

  Ако Нейнски беше десен политик на място щеше да влее “Синъото единство” в СДС, веднага щом шайката на Кабагайдов беше изметена от там. Но не би: Нейнски предпочете да се прави на партиен лидер, макар реално “Синъото единство” да се състои само от ръководството си. И не пропусна да се обиди, че не тя, а Кунева води листата еврокандидати на РБ, което e най-естественото нещо при положение, че ДБГ получи най-солидна подкрепа на последните парламентарни избори (на които Нейнски не се яви!). Аз като симпатизант/ка на ДСБ приемам пуул-пъзишъна на Кунева, без да роптая и за разлика от Нейнски съвсем не съм на мнение, че трябва да й осигурявам мястото в Европарламента до пенсия при всякакви обстоятелства. А след изпълнения като вчерашното й при кашлюкав пък хептен.

 10. Много малко макове,на тази нива бе другарю Станишев.

 11. Ще ги полива с водица, да не омекнат (хем минерална). Ааа, смях се до сълзи, после ми стана гадно……..

 12. Икономиката е пари,
  парите са медии,
  медиите са политика,
  политиката е власт.
  Икономиката(парите) е власт и това не е само у нас.
  Не е вярно, че поради демократичността си(че се отчитат пред избирателите си) западът не инвестира в България и българската демокрация. Пиночет, Сомоса , Виетнамската война, талибаните, широкомащабното подслушване и какви ли не диктаторски режими, финансирани от САЩ и американските данъци са показателни. Показателно е и, че не демокрацията е водеща, а устойчивостта на капитализма и финансовите изгоди.
  Истинската причина западът да не се инвестира в българската демокрация е, че така е по-евтино – нито сме пазар, нито сме конкуренция, нито се източник на суровини, следователно няма финансова изгода, затова ни оставиха на мутро-олигархията на БКП-ДС-КГБ и плебейската ни простотия.
  Както сгрешиха с талибаните, така грешат и с Източна Европа, в частност с България и един руски газопровод изотзад се надявам да им покаже колко много грешат.
  Като видите американския посланик, може да и кажете, че не всички в България пасат трева …

 13. Много малко макове бе, другарю Станишев.Ами така е като на един господ/Путин/ служите с Волен,Бареков,Местан и така нареченият независим кандидат Виктор Папазов-то бива слагачество на Русия,ама чак пък толкоз.Слушах го в неделя при Кулезич.Готов е за георгиевски кръст заедно с Куюмджиев и другият мерзавец забравих му името.Достойни национални предатели.Историята ще ги запомни.Следващите 50 год ще купуваме газ на високи твърди цени определени ни от Кремъл.Нява мърдане.Приносът е на националните предатели Ерменков и Куюмджиев-лауреяти на геаргиевският кръст на Русия.

 14. ImBlack:
  За огромно съжаление сте изключително прав/а!

  Оказва се, че за Запада винаги ще си останем доведеното дете, нито желано, нито нежелано, стига да не създаваме проблеми, било чрез някакъв вид конкуренция, било чрез икономическа емиграция и т.н.
  Оказа се също, че разните му там прехвалени западни политици, финансисти, банкери хич не са гнусливи, когато прибират париците на червената престъпна олигархия от цяла Източна Европа и в частност от България…

  Всъщност точно алчността на западните политици откъсна опашката на гущера, ако ме рабирате…

 15. Не знам дали знаете, но макът е един от най-разпространените плевели при житните култури, който се отстранява трудно. Е, много бих искал българина, който е земеделец по произход и природа най-сетне да запретне ръкави и да го отстрани, за да има хляб за децата му. Нека да започнем от 25 май!

 16. До ImBlack
  ImWhite. САЩ няма да помага на Гергов, а на ДС въобще дали. Първо БГ-на требе да си свърши работата и след това всеки ще му помогне. То и Онзи е казал – помогни си сам за да ти помогне и Господ чадо…Амин. Гледам тук на снимката и не вервам…гражданя, берат нещо и незнаят че, то е збъркано още у тотема на значката на ревера. “На Цола давах червени ружи увехнали като макета и тя ми рече – тез макета са мноо харни бре танасе”

 17. До Луков.
  То и бездействието,докато Гергов си препираше имиджа със сапун “Мърдок” си е сериозна помощ, на половин България още и стоят сапунисани очите.
  Пожелавам ви успешна работа през следващите 200 години в неравната битка със съветската пропагандна машина и КГБ. Пък пра-пра-внуците ви може и да доживеят свободна и демократична Ромалестанска Народна Евразийска Федеративна Република.
  Ако Труман и Машал бяха оставили Европа да си “свърши работата сама” сега цяла Евразия щеше да пее “Води ни, Партийо любима, под бойките си знамена!” и да строи социализЪма и комунизЪма, а “1984” на Оруел щеше да ни се струва бледо подобие на реалността.

 18. IMBLACK , КОЙ искате да “инвестира” в НРБ?
  Ето, за да ме разберете “правилно”. поинтересувайте се КОЙ и ЗАЩО инвестира, и КОЙ и ЗАЩО НЕ “инвестира” в ЧССР,ГДР,ПНР,УНР,СФРЮ, Грузинската ССР, Естонската ССР,Литовската ССР, Естонската ССР….?

 19. До до IMBLACK,
  Аз лично бих се радвал ако Европа има общо европейска медия на български език в българския ефир, изградена на и над световните стандарти за свободна и политически независима журналистика, за да достигат новините и цялата истина за Европа и за България такива каквито са и до обикновените прости български граждани, които са денонощно облъчвани от медиите, социологическите агенции и редовите агенти манипулатори на едни или други българо-руски олигарси, маскирани зад офшорки от знайни и незнайни места. Медия, която да популяризира европейските ценности, политика, икономика и култура, както беше навремето радио “Свободна Европа” за НРБ между другото.
  Не е много, не е всичко, но би било добро начало и пример за европейска държавническа политика.

 20. IMBLACK, това което предлагате е правилно,, НО инвестициите трябва приоритетно да се насочат към създаването на общоеврАЗЗЗийска медия с глобално покритие по всички възможни информационни канали. Това трябва да помогне на всички зомбирани от путинската пропагАдност руснаци да погледнат на света с друг поглед . Една нова медия – Свободна евРАЗЗЗИЯ ,би била точният отговор за това .

 21. Много ми допадна статията – точно, ясно и абсолютно вярно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.