Столетницата е като Столевов на бял троянски кон

 

Тогава Столевов, наший генерал, ревна гороломно: “Стари опълченци, венчайте България с(ъс Сергей) лаврови венци!

На вашата сила Путин повери прихода,  войната и себе дори” .

Нещо подобно ми се върти в главата, но не по повод т.н. опълченци, както нашите путлерофили наричат неговите въоръжени остриета в Източна Украйна; не дори и по повод пълната мобилизация на българските русофили сред избирателите тук, а съвсем конкретно във връзка с последния напън на червенеещите социолози да прогнозират водачество на БСП на предстоящите евроизбори.

Когато един политик или публицист заеме позиция ( с камъни и дърве или инак) това е напълно в реда на нещата. Но за социолозите е задължително придържането към сухите цифри, а не присламчването към един или друг политически окоп. Нашите опълченци на социологическия приход обаче за пореден път дават да се разбере ( на онези, които все пак си правя труда да разчетат поведението им), че за тях тези правила не важат. И няма значение, че отново могат да понесат „синила от бича” на позора за неверните прогнози. Защото така иска от тях Столевов, техният генерал.

Това правят от агенциите “Афис”, “Медиана” и Института за модерна политика, когато вкупом се опълчват срещу всички останали прогнози и внушават, че на разкаляния терен имало вече предимство на БСП, докато наоколо цари униние и вразите са обречени да бъдат сразени.

Честно казано, тази артилерийски подготовка с далечно мерене ( на рейтингите и загубите от уж предизвестената победа) ми е скучна и безинтересна, защото не просто е предсказуема, но и отдавна е станала закономерна. Да заклеймяваш купените социолози, че са се продали, е като да се караш на продавачките на плътта си, които имат екзистенциален отговор: какво да се прави, трябва да се яде!

Този (порно)филм сме го гледали и няма интимна част от столетното тяло, която да не познаваме и да не ни е втръснала.

Значително по-интересна е свежата плът, вкарана в сюжета. Не защото ще научим нещо ново за ексхибициониста Бареков и поверения му проект без задръжки ( което всъщност означава „България без цензура”), а поради факта, че червенеещите социолози буквално потвърждават общото брандиране на уж чисто новия му проект, който вербално се репчи на столетницата точно като порноактьор, вкаран в сюжета като „младия жребец”. Чрез ерекцията на предполагаемия му голям успех платените стимулатори на обществените залитания към промотирания атлет издават неистовото желание на сценаристите на неприличния филм актьорът да постигне креватния подвиг на новопоявилия се в кадър участник в руската тройка на победителите уж за сметка на изтиканите турци ( „нивгаш невидели в едно да се бият живи и умрели” ).

Иначе казано, на онези, на които е платено да помпат столетната еректорална мъжественост, със същата фактура им заръчано да подсигурят и дублиращия вибратор.

Ето защо тъкмо трите агенции, които вещаят победа на БСП са обединени и по друг признак: издайнически се различават от конкурентите си като вкупом прогнозират висок резултат на „България без цензура”– съответно 6,7%, 9,8% и 7,5%.

Ами ако познаят, а останалите се окажат „посрамени? Е, тогава ще има голямо ликуване от тяхна страна. Но е по-интересна хипотезата как ще се оправдават ако сгрешат.

Отговорът е обезоръжаващо простичък: никак.

Защото победители не ги съдят. А те са предизвестени победители на всички избори, както стана на предишните, на които уж загубиха, но се оказаха управляващи.

Така ще бъде, докато в България не се роди единен автентичен прозападен политически субект, който да се противопостави на Кремъл. Ще бъде разпознат по това, че не заиграва пасивно в ложето на Путин, както ГЕРБ, които са напълно импотентни в реакцията си спрямо руската агресия в Украйна и обвързването на България с „Южен поток”, за който тъкмо гербаджиите ни ожениха по сметка, а в днешно време дори се бият в гърдите, че биха го построили по-бързо, ако бяха на власт ( т.е. биха нарушили европейската солидарност още по-брутално от сегашните управляващи- това означава репликата на Бойко Борисов „досега да бях го построил”).

Столетницата се чувства като Столетов на бял троянски кон и си го разиграва както си иска, защото така е решил Столевов, невидимият генерал начело на генералната битка на руските стратези за корупционно оседлаване на България.

16 мнения за “Столетницата е като Столевов на бял троянски кон”

 1. За всичко, което се случва през последните 25 години е виновен единствено избирателят с неговите очаквания, заблуди,невежество и т.н. (спирам за да не звуча грубо).
  Цялата кампания за Европейските избори мина под знака на флирта с избирателя с русофилски нагласи. Копнежите вероятно на немалка група от българите са за Евразийски съюз. Някои дори казаха, че става дума за избор между Европа и Русия.
  Затова ми е странно, че никоя от т.нар. проевропейски партии не се опита да спечели гласове като просвети средния гражданин и сравни статистически величини от ЕС и Русия.Например , съгласни ли са всички путинофили да живеят средно 69 год в крепостта на православието или над 80 год. в някоя от крепостите на европедерастията и тн.
  Затова политиците, медиите, социолозите т.н. са такива каквито са и им се позволява да бъдат. Огромната отговорност за всичко е на народа на тази страна, когото всички лицемерно считат за мъдър. И понеже за всичко се съди по резултатите, няма как да не твърдя обратното. Така че няма никакво значение какво ще бъде подреждането то е израз все на едно и също!
  25 г. българският избирател гласува за това утре или до 800 дни да живее по-добре. За тези пропуснати 25 г. можеше наистина вече да живее по-добре!

 2. ГЕРБ и мутрата ББ винаги са били другата страна на БСП – милицията им. Като ги събереш получаваш БКП.

 3. 🙂 )))))
  Независима Европейска прокуратура и съд са единствената земна сила, която може да ни извади от омагьосания кръг на генерал Столевов, че столевката да бъде занапред в ръцете на Алековци, а не на вечните досегашни продажни бай Ганьовци!!!

 4. О, те вече започнаха и направо на руски да агитират! Наивен бях да не предвидя това,но рекламата на кретенясалия кремльовски клозетолизец волэн сыдэрав за путинайкинските балалайкаджии любэ си е с руско ударение “Давàй, атака!”
  Сега вече остава да пуснат клип “Ний лижем с преданост, страст и любов/ кенефа и бидето на тов. Исаков!” Няма да ме учуди!

 5. Tези три агенции подреждат цифрите си според това какви опорни точки са им спуснати от червените им русофилистични собственици и ментори.Tе за рублите на столетницата са готови и майка си да таковат, камо ли едни прогнози да стъкмят!

 6. Кръговрат на парите става. Путин е направил схеми за обезкървяването на България. Обира ни с насилствените цени на газа и повсеместните си инициативи. След това плаща на определените подлоги /с нашите пари/да внасят разврат и поквара сред невежото население. До кога ще бъдем на станата на палачите? Нужна е просветна дейност, не истерии не шоута. Как да си вземе изпита народа, като има такива медии за учители и такива “самоизбрали се грабители”? Изселване на всички русохвали и русовзели-дали. Нека върху това да се фокусира ДАНС, ако са българи-юнаци!

 7. От телевизията току-що научих, че в българия са регистрирани три “автентични” комунистически партии:
  – БКП – българска комунистическа партия;
  – ПБК – партия на българските комунисти и
  – БРПК – българска работническа партия – комунисти.

  Според др. В. Коларов – председател на първата, БСП била “социал-либерална партия”
  Потрес!!!

 8. Здравейте,

  от няколко месеца събирам прогнозни данни за предстоящите избори. Винаги след провеждане на вота лъжливите социологически проучвания се забравят и никой не търси отговорност на манипулаторите.

  Преди няколко седмици създадох аматьорски сайт, на който могат да се проследят и сравнят всички прогнозни изследвания. След изборите ще се види кратко, ясно и в конкретни цифри: Кой социолог е пресмятал лъжливо и на кого може да се има доверие?

  http://suhidanni.eu/

 9. Безплатна предизборна агитация за колебаещите се русофили бе направена от Кримския анекс и безпристрасното потъпкаване на всички международни закони от руските троянски коне в уж независима Украйна. Безкрайно помръчителната вяра на русофилите че все някога, Горбачовата Русия ще се върне към Сталинско-Хрусчова такава, намира светъл порив в последно време. Тя изпълва сънищата им със светла вяра да получаваш пари без да работиш за тях нооо, мерцедеса втора ръка да не го пипат. Терзаят за онези времена когато получаваш подарък заводски апартамент, който ти, бе изплатил с трудът си няколко пътя.

 10. Дали някоя от таливизиите ще “успее” ако не да коментира, поне да обяви долната новина. Тя е толкова показателна от една страна и от друга толкова несписваща се в пропагандните усилия на сми, че хич не се и надявам.
  Кембридж. По време на концерта „Виртуозите на Москва”, който се е провеждал в Кембридж, е бил арестуван випускник на Харвардския университет, предаде УНН. Д-р Роман Торговицкий е бил задържан и глобен с 40 долара, защото е излязъл на сцената на концерта и е започнал да чете петиция в подкрепа на Украйна. Освен глобата, Торговицкий е получил забрана от университета в Харвард, да не се появява на територията му до края на живота си.

 11. явно сте си отговорили на въпроса. С какво се различавам от моите мишени. По нищо. Аз просто им служа на по високо ниво. Всички са маскари и за нас няма надежда. Да си жив и здрав. ама като гледам коментаторите май не съм единствения който е прогледнал. по точно липсващите коментатори.

 12. […] Иво Инджев […] Posted by Столетницата е като Столевов на бял троянски кон | Trophy Plus | Потресаващо съдържателен пост, чети внимателно, ако си възпитател! О, минало, незабравимо … (е моята добавка)!

 13. БКП винаги е била “многопартийна” и “ОФ-партийна” “партия”, за едни 100 години е станала СТОпартийна. Поредната “партия” от большевишката кохорта,няма значение дали се казва ББЦ , или пък Атака или пък …. само затвърждава тази “многопартийност” на БКП , приблизавайки я към заветната й цел – ТОТАЛпартийност!

 14. До Рафаел,

  Погледнете и другата страна на КНДР

  Проханов е платена проститутка на Россия 24

  http://www.usnews.com/news/blogs/rick-newman/2013/04/12/heres-how-lousy-life-is-in-north-korea

  http://content.time.com/time/photogallery/0,29307,1903919_1895468,00.html

  http://www.independent.co.uk/news/world/asia/the-secret-lives-of-north-korea-8468421.html

  http://www.theblaze.com/stories/2014/03/25/heres-a-rare-and-intimate-look-at-everyday-life-in-north-korea/

  Мога да продължа още

  Поздрави от Пиндустан :))

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.