Бареков вдигна залога, изкара на предизборната борса вицепрезидента Попова

В предаване на БиТиВи миналата седмица сравних поведението на Бербатов с това на вицепрезидента Маргарита Попова. Футболистът се възмути, че с името му е злоупотребено за предизборни цели, докато госпожа Попова явно няма нищо против Бареков да я вкарва в схемите си, щом не възразява срещу това.

 

Историята получи развитие днес и потвърди възникналите подозрения, че Бареков не случайно е подмятал досега името на Попова като „негов” кандидат за президент, а вече и за служебен премиер.

 

Докато се правеше на журналист в ТВ 7 Бареков непрекъснато обявяваше какви ли не местни величия за свои приятели. Явно му е в кръвта да се мазни на известните хора. Без разлика дали са от артистичния и спортния свят, или са „лъвове” от политическата джунгла, все му бяха „приятели” – от Ицата Стоичков, през накичения с нацистки символи пловдивски рокер Малено, до Вежди Рашидов и кой ли не от отбора на най-големия му приятелски тандем по онова време- тандема на Цецо и Бойко.

 

После Бареков обърна палачинката и приятели му станаха враговете на довчерашните му приятели и покровители. За оставащите месеци от своето върлуване от екрана на официозната ТВ 7 Бареков успя да покани многократно всички желаещи да наплюят предишните си политически началници и го направи с такава стръв, че днес мнозина поканени да се явяват от екрана на тази телевизия ( включително и авторът на тези редове, който изненадващо получи напоследък серия от покани), просто не желаят името им да се свързва с нея.

 

Със самочувствието на корсар, превзел не една и две потънали приятелски гемии, Бареков се нахвърли да целува без разрешение дори и украинския световен шампион по бокс Кличко. В разгара на протестите в Киев, когато Кличко стана двойна звезда, превръщайки се в център на световното внимание насред сблъсъците на киевския Майдан, Бареков се обяви за негов фен и по познатия начин се присламчи с твърдение, че имал нещо общо с партията му „Удар”. Но получи бърз десен прав удар в зъбите чрез резкия отговор на Кличко, че не познава такъв субект.

 

Това не обезкуражи храбрия шивач Бареков от ТВ7, който вече прилага натрупания опит на президентско ниво. Този път иска лично да „развежда” президентския екип в своя полза, заявявайки днес на вицепрезидента Попова, че трябва да стане служебен премиер. Това, заръчва Бареков, трябва да се получи, след като Попова предаде на своя „колега” Плевнелиев, че само трябва да подпише съответният указ.

 

Много пъти съм споменавал безграничното нахалство на този „нов политик”, но този път трябва да кажа, че дори вашият скромен хроникьор на наглостта му беше изненадан от тази двойна наглост.

 

Вярно е, че от човек, който се хвали с милионерски харчове по френски курорти като заслужена награда за собственото журналистическо трудолюбие, а след това предизборно скърби за мизерията на бедняците в България, може да се очаква всичко. Но дотук все пак имаше елемент на анонимност, когато се самопредлага за вожд на „пролетариите”, на „ работническата класа” и др. новооткрити от него категории българи.

 

Но да нареждаш на президента да тури печат на идеята ти и да си ходи, като за пощенски гълъб използваш вицепрезидента, е нов връх без цензура в българската политика.

21 мнения за “Бареков вдигна залога, изкара на предизборната борса вицепрезидента Попова”

 1. тази жена може да излезе на пиацата, там прекрасно ще се впише с изменчивото си поведение!

 2. Дудука никога не е бил друго освен конферансие. Беше телевизионно, сега е политическо и мечтае да стане троянско. Като гледам провала на Лупи, се надявам следващия да е Дудука. Явно хората поумняха. Бас държа, че ще получи най-много гласове във Варна – люлката на пирамидите, ТИМ и дпс ментите.

 3. Попова се дискредитира тотално !!! Вече не е проблем да си я подмятат !!! Така става когато човек стигне определено ниво в развитието си с протекции и почва да си вярва , че и “голяма работа” !!! Излагането на Попова започна още като министър на правосъдието и председател на ВСС . Никакви идеи,никакви действия за нормализиране на съдебваната система !!! Демонстрация на пълна зависимост от задкулисието !!! Сега е подадена на Бареков, както беше подадена на Борисов !!! ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ , ЧЕ СЛЕД 2001Г. НЕПРЕКЪСНАТО НИ ПРОБУТВАТ ЗА ВАЖНИ ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ ПОСРЕДСТВЕНИ И НЕКОМПЕТЕНТНИ ХОРА !!! ВЕРОЯТНО СА ЛЕСНО МАНИПУЛИРУЕМИ – Симеон , Станишев , Борисов , Орешарски ,Виденов !!! Как изпуснаха Костов за цели 4 години ??? Затова 12 години го сатанизират , но по-лошото е ,че в това участваха и участват и “приятели” и “съратници” !!!

 4. Съществото Бареков за пореден път потвърди всеизвестната истина че простотията и наглостта нямат граници и почивен ден!

 5. Баа-рекох не нарежда сам, по-вероятно предава нарежданията. Сега да си го носи на рамо Попова, ама пък той много надебеля…буквално и преносно. Но в нейната професионална гилдия носенето на всякакъв съмнителен багаж е ежедневие: ако мине-мине, ако не мине, може пък да изскочи все някакъв бонус, или по-правилно, кяр. Беше Маргарита Попова, сега е по-скоро клонинг на Нешка “Безгрешка”.

 6. За др. Попова-точно кадрово решение, но аз, не знам защо, се сетих и за Мадоната на “българското” евразийство- тов. проф. д.и.н. ст.н.с. 1 ст. нына дьюльгэравна. Поизгуби се напоследък по медиите, защо ли я няма и на някоя евролиста, терзаят ме тези тежки въпроси. Че и всякакви змии изпълзяха, кураж добиха бедните твари и самочувствие, като не я виждат, че ако ги плювне!…Едно е обяснението- в рубладжийското гъмжило не са могли да си я поделят като свръхценен кадър.

 7. Тези руски агенти така са се впили в родния медиен пейзаж, че той е заприличал на изцапан от нефтен разлив бряг. Изисква се много работа за да бъде почистен, но даже никой не забелязва отровата.
  Бареков е поредния лъжепророк подобен на Ж.Ганчев от Бизнес Блока и НВСимеон Втори изпратен да разсейва фокуса на народното въжделение. Да го приветстваме с две епиграми на Радой Ралин:
  КУКА НА КОНЦИ
  Политикът бе младеж,
  ала толкова зловещ,
  че зад него бяха скрити –
  палките на сто бандити.
  и втората –
  ВРЕДНО СЪМНЕНИЕ
  И тази ли тиква
  напред ще подтиква?

 8. Изключително душевно нечистоплътна твар.
  Необяснимо ми е,че смятани досега нормални
  хора отиват при него и му коленичат.Горко му на тоз смачкан народ.

 9. “…храбрия шивач…” – mnogo dobro sravnenie – “sedem s edin udar”.

 10. бюреков е сравним само с някои руски луди “политици” – за такива като него си казваш, че биха били идеално наказание за някой евентуален парламент на евразийския съюз, още и като пеевски, сатанишев, волен – там им е мястото, но и от кварталните луди – изтърсаци на червената номенклатура/ЦК,дипломати,ДС,военни, АЕЦ-козлодуйци и др./, с които е претъпкан квартал “Изток”, съм забелязала, че те никога не се лепят едни за други, дори гнусливо се избягват, а гледат все с нормалните хора и общества да се закачат, където някой невинен трябва да изтрайва глупостите им до припадък.

 11. А бе тази жена безмозъчна ли е или си мисли,че ние можем да бъдем такива.Елементарното и политическо лъкатушене показва,че не разбира за какво и от кой е избрана на този пост.Как може да позволи Бареков да се гаври с нея- “нашият президент” сякаш е стока за “наши” и “ваши”.Мълчи и се радва.Лъсна поредната жертва на покупко продажба в България за чужди/Руски/интереси.Найстина само с Костов се излъгаха.В началото смятаха ,че е лесен.За това и първият перйод от управлението му смятаха за успешно.Но после като изгони руските шпиони и спря руските самолети да завладеят Балканите озлоблението мина всякакви граници от чужди и свой.Но той ще остане в историята като като най добрият политик на съвремието.Това е положението.Другото е рубли,чужди интереси,завист,безсилие,простотия.Каквото си изберете.Правото е ваше,но животът е наш.

 12. На Бареков очевидно Задкулисието е отредило ролята да казва на глас всичките нови хрумки на Задкулисиeто. Преди Волен изпълняваше тази роля, но той се разконспирира първо като турско, а напоследък и като руско мекере и приключи. Въпреки че никога не съм споделял/а нищо от неговите приказки, поне ми е интересен с диaболично-налудничавото си излъчване и с умението си да се изразява гладко и аргументирано.

  Докато с Дудука Задкулисието вече съвсем свали летвата. Този тип въпреки дългогодишното си висене на екран, си остана на ниво площаден викач. Трите му събеседника в последната “Панорама” го сложиха в джоба си, показвайки му колко е некомпетентен и неадекватен. Той затова и се цели в най-манипулируемите слоеве на обществото. Но през брътвежите му прозират опорните точки на Задкулисието. Cред тях очевидно фигурира и тази, да бъде изгонен Плевнелиев преждевременно от президентския пост. Мисля, че е редно да го подкрепим с подписка и протести, защото от управляващите в момента сал той остана да отстоява европейското бъдеще на България. Надявам се и Реформаторският блок да се включи, а защо не и да инициира такива действия в подкрепа към Плевнелиев.

  Колкото до целта на активирането на пешките Попова и Дудука по този казус: аз продължавам да мисля, че Задкулисието има отдавна идеята да подари президентския пост на Бойко Борисов в знак на благодарност за успешното узурпиране на дясното политическо пространство. Но това няма как да стане, без преди това Плевнелиев да бъде омаскарен и позорно изгонен от Президентството.

 13. Проблемът не е дудука Бареков, а това , че има толкова много тъпанари, които ще гласуват за такъв кретен!

 14. Попова каза това което беше намислила като оправдание .Високо платените и прехвалени (невиждано чудо на журналистиката) Цолова и Николаев не задаваха точните въпроси и оставиха сценарият на Попова да се развие до абсурдна степен .
  Вицепрезидента , който е девета глуха в политиката , да прави оценки и квалификации за действията на Президента , макар тези му действия да са видимо подкрепяни от по-будната , мислеща част от обществото и в синхрон с европейската политика .И не само това ,а и с виждането на западните правителства , изразени чрез посланиците.Какво повече е нужно, ако не си лицемер за да се признае това ?Много бяха въпросите , които не бяха зададени на Попова , но днес полу-журналистиката е на сцената.
  Според мен , в стремежът си да балансира и да се държи в рамките на допустимото политическо говорене и поведение , Президентът греши!
  Да търсиш разбиране и толерантност с мафията , е загубено усилие !Превръщаш се в боксова круша , ако не дадеш отпор.Остра реакция и публично искане на оставката на Попова е задължително действие !Президента не бива да прикрива кризата , с омекотяване ,поемайки ударите с мълчание, а напротив с изостряне , за да стане още по видимо бедственото политическо състояние в страната.

  Протестиращите граждани през миналата година , не прецениха каква безкрайна наглост стои насреща им!Грешката да не се възползват от подкрепата на БР , ГЕРБ и Президентската институция , се оказа фатална и даде на мафията пълен мандат, с вероятност за втори !

  Днес единствен изход ,да не се случи това е ГЕРБ извън парламента и на улицата с други политически сили , хората на улицата , Президента с остра позиция към мафията .Няма кой друг да ни върне държавата !

 15. # ОГНЯН ГЕОРГИЕВ | МАЙ 20, 2014, 10:31
  Напълно подкрепям написаното от вас.
  И аз, както повечето тук съм фен на “В десятката”.
  Така и ще гласувам – с No10!

 16. БР да се чете РБ, допусналсъм грешка !
  Разбира се с бюлетина Nо 10 !
  Още по-добре щеше да е ако тези избори имаха някакво значение за вътрешното политическо състояние!За съжаление нямат , заблуждават ни . Потоп да стане властта няма да дадат без усилен натиск .Техните правила са други ,а морален кодекс нямат !

 17. Един крадец от острова (MacShane)написал референция за друг крадец от континента(С. Станишев) Голем смех Ви думам:) Разликата че, първия полежа 6 месеца в затворът а втория стана мек евро-диригент на хорът който, трябва да бъде в затвора.

 18. ЕВРОИЗБОРИ 2014
  Баракудата опънала съветски мрежи да лови балъци…

 19. В интерес на истината,е че електората когато следи поредните изборни студия и вниква в по-
  сланията ако има такива,а та са доста елементарни-“ревове,благодарности за подпомагане на
  бедните от партията на волен болен”,от искате ли нов министър председател да ви оправлява
  с “нови-стари” лица-Любен Дилов син,Каракачанов и т.н.,с по друг път /абв/ с пресъидиняане
  към евразия-другия път и не мисли преди да пусне бюлетината със сивото си вещество,ако има
  таково нешата ще бъдат трагични и ще трябват още много години да ходим в пустинята за да
  дойдат новите необромени лица и променят статуквото.Избора е много лесен,нашия домакин воде-
  ше едно предаване-В ДЕСЯТКАТА ,естесвено е бюлетина с номер 10.ПО ЗДРАВ!

 20. Силно се надявам, колкото се може по-малко хора да гласуват за това ПЕРЕКЕНДЕ-Бареков!Той просто надмина всички по наглост и гьонсуратлък.Жална майка България с такива политици!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.