Руската формула в “европейските” ни избори: телевизия-пари-прим(адона)

Банален пролог към днешната пиеса „европейски избори” в България за руски цели в Брюксел:

Имаше едно време НРБ, където нищо не можеше да се случи без одобрението или заповедта на Москва…

Инженерно-техническите напъни България да бъде превърната в умален милитаристичен модел на СССР се провалиха икономически и технологично. В непрекъснатото догонване на вечно препускащия западен капитализъм изоставането не само не беше преодоляно, но и се увеличаваше до момента, в които самият Съветски съюз рухна като гладен динозавър, изтощен от недохранване в рамките на ледниковия период на студената война.

Днес тази истина изстина някак си. Да, тя е банална, но не престава да е актуална. Обаче няма много желаещи да я припомнят отрезвяващо.

Върху руините на ръждясалото съветско командорене в България руските политически инженери се опитват да компенсират технологично-икономическия провал на своите експерименти в България с политическо инженерство. Те са далеч по-успешни.

Когато през 2011 г. описах в книгата си „Течна дружба” как руските служби създават тук своя проект „Атака” извън кръга на читателите практически ( почти) никой не сподели моето „откритие”. Дори и десните политици щадящо мълчаха за руския произход на този продукт, макар в книгата да бях дал доказателства за достоверността на данните до степен, че посочих част от темите, обсъждани в руското посолство при посещение на ръководството на „Атака” след изборния й триумф през лятото на 2005-та.

Днес вече не само никой не подлага на съмнение руската връзка в тази схема за торпилиране на българска демокрация, но дори и русофили, като Андрей Райчев, се чувстват длъжни да признаят очевидното, макар и не като произход, а като някакъв свършен факт, дошъл сякаш от нищото. Защото Сидеров не само престана да крие руските си корени, но и най-предизвикателно ги демонстрира вече с руски акцент в изкрещяването на своята позиция.

Макар и амортизиран, успехът „Атака” послужи като първа степен на руската ракета-носител, чиято задача е да надгради сега завладяването на българския демократичен микрокосмос с втората си бойна глава, замаскирана с нищо не означаващия надпис „България без цензура”.

Втората бойна глава получи първа космическа скорост по схемата, която изстреля „Атака” с цели 8 процента в търбуха на българския парламент преди 9 години: телевизия-пари-прим(адона).

Примадоната Бареков е подоб(р)ен вариант. Тя е ГМО (Ганьовски модифициран продукт): по-млад, по-висок, с излъчване на фи(т)нес като за провинциални шарани от женски род и още по-нахален от Сидеров в ръсенето на неизпълними обещания.

От опита с „Атака” стана видно, че в българското блато има достатъчно риби, готови да скачат обратно на течението на елементарната логика в политиката, където с отворена уста ги чака руската мечка.

Апетитът на мечката порасна, а и методите й в лова станаха по-рафинирани. И Сидеров мяташе кюспе под формата на пликове с пари за някой и друг бедняк, за да бъде използван после благодарния му поглед за партийна автореклама. Бареков е проектиран с много по-голям размах по отношение на персоналните въдици, които пуска.

Сидеров практически се провали в пазаруването на известни имена, които избирателят е виждал по телевизора. Малцината от тях, които попаднаха в мрежите му, избягаха от сприхавия му авторитаризъм. Бареков обаче е упълномощен да смени подхода и упорито, човек по човек, започна да изкушава всеки, които не се гнуси особено да продава своята известност, започвайки кампанията по купуването и продаването на чужд авторитет още по времето, когато играеше ролята си на телевизионен властелин.

За да не заблудя обаче някого, че смятам това за плод на лична политика, все пак предлагам всеки да се замисли, дали един Бареков има капацитета сам да изобрети хитроумните (като за „верващите”) фокуси с купуване на вносен чужд авторитет. Както се видя, Бареков дори не може да запомни името на доставената за рекламната му кампания известна (бивша- като него самия!) германска журналистка Сабине Кристиансен. Но това не го смути ни най-малко да реагира, като обясни незнанието си в „Панорама” по БНТ с факта, че не знае немски: светкавична реакция на галопиращата глупост!

Някой може да е забравил, но случката е буквално повторение на гафа му с доставения при официалното провъзгласяване на проекта „България без цензура” американски генерал Уесли Кларк, който с военна хландокръвност закопа Бареков с предварителното обяснение, че просто не познава учредителя на тази партия ( но въпреки това се явява на масата на учредителите- срещу какво ли?). Да не говорим, че Уесли Кларк е е сред най-известните в света лобисти за добив на шистов газ, който грейна на екраните покрай смълчания „антишистов революционер” Ангел Славчев- левичар от най-тъмночервен вид, пришит пришит като дясна ръка на шефа Бареков.

Сега резултатът от операцията без задръжки, каквато е „България без цензура”, се очаква от всички наблюдатели като главната интрига на предстоящите избори, в които обаче се разиграват руски пари, за руски цели, от руски подставени лица, борещи за русофилския вот.

На това му казват тук европейски избори. Подмяната е толкова брутална, че руските инженери на фалшивата конструкция наистина могат да се поздравят със своя усмихнат Франкенщайн, възкръснал от руините на съветския колониализъм.

Крайно време е ние, зрителите на този филм, да се замислим как ни вкараха в него и дали с такива хубавци начело целта не е да ни изкарат от западната орбита. Защото на този етап ругаещите ЕС кандидати за евродепутати създават впечатлението, че по-скоро от тях се иска да играят троянския си казачок в Брюксел.

Но каква ще бъде следващата инструкция на Кремъл след евентуалния успех на операцията по внедряване на свои български агенти ( извинете, но тази дума употреби най-сетне самият шеф на ЕК Барозу по адрес на „някои политици” у нас)?

Финалът е отворен и отровен от очакванията за най-лошото. Защото най-хубавото за руската агентура тепърва предстои, ако не й окажем противодействие, преди починът на Сидеров да открива ругателната си антиевропейска кампания за европейските избори в Москва да прерасне в епидемия, която да роди без цензура нови и нови подобни „освободители” на България от „европейското иго”.

 

 

 

15 мнения за “Руската формула в “европейските” ни избори: телевизия-пари-прим(адона)”

 1. Господин Инджев, опасенията ми се крият в това, че май няма политическа сила без внедрени руски агенти в момента. Колкото и да е тъжно, с годините дясното политическо пространство в България се уби и алтернатива на КГБ в момента не се вижда.

 2. Скъпи г-н Инджев,
  Всяка ваша дума в тази, както и във всичките ви предишни статии, е камбана! Моля се само – дано отекне в повече хора.

 3. Страхотно! Това с ГМО за Цензура без България на Капут Дудучев Бюреков е невероятно попадение. ГМО(Генно Модифициран Отпадък).
  Поредното изборно преброяване на баламите у нас е на ход.
  Боже, колко мъка има на този свят, Боже!

 4. Добър анализ, господин Инджиев.
  Позволете да добавя нещо и за т. нар. военни експерти на Бареков. Единият се казва Люцкан Люцканов, о. з. генерал и бивш командващ на Сухопътните войски. Люцкан завършва военна академия в СССР и става генерал през 1989 г., точно преди промяната, понеже пее нежно на ухо и прави дълги маси за тогавашния шеф на сухопътните войски Понката – генерал Панайотов. След 1990 г. се прави на демократ, издига се в кариерата и се сближава с Дим. Луджев, когато Митьо е министър на войната. Заради тези игрички е уволнен от комунистическото правителство на Беров. Наречен е синият генерал в СДС. В правителството на Иван Костов става заместник-министър на вътрешните работи. Уволнен е през 1998 г. по сигнали за корупция. Преминава към “Нов избор” на Д. Луджев. После се примъква към Бойко Борисов и се представя като основател ГЕРБ в София. Преди два месеца официално напуска ГЕРБ поради “несъгласие с ръководството на партията” и веднага скача във файтона на Бареков. Сега е сред “експертите” на Дудука. Генерал за чудо и приказ!
  Предлага да се върне наборната войнишка служба, а през 2007-2008 г. твърдеше точно обратното.
  Сега настоява да се възстанови в името на войската “народна” армия, а през 1990 г. пръв приветства отмяната на тоталитарното название на Българската армия.
  “Паре ке ми даеш, маймун ке се сторвам!”

 5. Превъзходно,г-н Инджев!!
  Но за съжаление не го четат тези,които трябва,а ние четящите този блог си го знаем,защото сме МИСЛЕЩИ!!!
  Отново адмирации.

 6. Бареков е толкова некадърен, че кукловодите му си хвърлят парите на вятъра! Но точно там е и мястото им!
  По-големия проблем е, че медиите дават трибуна на тези кресльовци, повечето неграмотни и глупави, като не канят като противотежест и другата гледна точка. По този начин в публичното пространство се чува предимно тяхното крякане.

 7. Цветан Василев се хвали пред приятели:
  – Имам страхотна картина на Бареков.
  – Той не е ли политик?
  – Когато кажа – рисува.

 8. мдааа, руските инженери най-умните инженери във вселената – политик дудуков е живото потвърждение!

 9. КаГеБистките какво друго могат да “сътворят” освен да направят копи-пейст на путинското ОФ – Едина евРАЗЗЗИЯ! Българското копие едва ли ще се различава много от путинският “оригинал”!
  Бареков даже няма смисъл и да го коментираме, какъвто е “журналист”, такъв ще е и “политик”,подобно на Сидеров! Куха фасада и безцензен популизъм!

 10. Е как да се противопоставяме като – в българското блато има достатъчно риби, готови да скачат обратно на течението на елементарната логика в политиката, където с отворена уста ги чака руската мечка.Много е трудно рибите да мислят,четат и разсъждават.Затова вечно ще ги пържат на скарата

 11. Защо Цацаров се хвърли смело на амбразурата в деня за размисъл, да разследва уж фалшивите бюлетини, а сега не разследва Бареков и компания за произхода на парите , пръснати за ултра скъпата агитация.А приликата с финансирането на “атака” е очевадна.Изграждат се центрове по места – клубове със съответните структури – доста скъпо удоволствие.За представленията по градове и паланки да не говорим .А купуването на персони – е, поне си знаят за колко по 30рубли се продадоха.

 12. “Бареков – Курво” така скандираха многохилядните участници в многосезонните протести против триглавия змей -ДеПеСе-БеСеПатака, когато минаваха покрай офиса на руската телевизия ТV7. Името му идва от “бара” което значи малка река. От там и сранната фамилия “газибаров” означава гази в рекичката. (ако е дълбока вода, тудно е човек да джапа- ще потъне). Та хората преплуват Ламанша, а родният невежа в една бара ще се удави на 25…

 13. Питам се вече дали бай Ганю Бареков не си е купил някакво благоразположение на шистовото лоби, та затова ген. Кларк да се мъдреше на учредяването му? Не че има толкова акъл, но може пак същите кремльовски политинженери да са му го подшушнали. Поне за пред матряла-избиратели и поне до изборите. Щото се видя отдавна, че това същество не познава такива неща като скрупули, съвест, морал или чест. Въобще съвършен продукт на кремльовката политическа инженерия…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.