Опорните нашистки точки по нашенски

Днешната новина, че Германия се е изкачила на второ място в света по привлекателност за емигриране след САЩ ( абсолютния шампион по този показател от вече „незапомнени времена”), ме провокира за малък спор с някои от любимите опорни точки на байганьовската ни червендалеста пропаганда, която не просто борави с клишета, но най-вече жонглираща с тях избирателно.

 

Да започнем от там, че Германия е обратното на България по драстичен начин от гледна точка на имиграционната си политика. По-точно ще бъде да се каже, че тук такава няма, ако не се брои борбата да не допускаме , камо ли да привличаме имигранти.

 

Германия, също като България, страда от ниска раждаемост, но обратното на България не само не вижда заплаха в притока на имигранти, но ги поощрява да идват и да работят. У нас от парламентарната трибуна наричат вкупом сирийските бежанците от Сирия ( една от близкоизточните страни с най-образовано население) „канибали”. И това изобщо не е екзотично мнение, защото то се култивира от търпимостта към него.

 

Политиците от различни бои се надпреварват тук да се харесат на стресираното от „канибалската” заплаха дълбоко провинциални хора,  каквито сме ние в голямата си част. Същите тези политици, особено в левия и т.н. националистически ( а всъщност рускопоклонически) сектор се скъсват да хвалят Германия, когато им изнася по някоя друга тема.

 

„Германия” изскача най-често с хвалебствия от устата на лобисти за налагане на руския енергиен интерес, вонящ на корупция. Оцветени във всички нюанси на червеното и кафявото другарки и другари сочат за пример един през друг осъщественият главно заради германския енергиен глад руски газопровод „Северен поток” . Всеки от примиращите си за вкусни руски подкупи спекуланти с тази тема вижда себе си като един малък български Герхард Шрьодер, който се продаде публично и демонстративно на Путин и бе награден с милиони, за заслугата си Полша да бъде заобиколена от „Северен поток”.

 

Същевременно обаче Германия напълно изчезва от радарите на другарите, колчем стане дума за ядрената енергетика, която е друга огромна корупционна хранилка на руския монопол в захранването на българската енергетика със суровини. Защото Германия рязко зави от намеренията си да развива тази доказано опасна от стрес тестовете в Чернобил и Фукушима ядрена технология- веднъж на 50 години да гръмне поне един реактор нейде по света, последиците са за милиони години и за милиони хора.

 

Но ако някой изобщо се одързости да посочи германския пример като повод да си вземем поука в България ( а такива храбреци в България просто не се допускат в публичното пространство- уви, дори и десните политици не смеят да предизвикат ядреното лоби и предпочитат да разсъждават за ползата от други, неруски технологии), лобистите веднага сменят германския пример с френския.”Е, хайде сега, България не може да се сравнява с Германия”, изведнъж се снишават големите германофили.

 

В нашата провинция, разбира се, малцина дочуват разгорещения дебат, който се води в същата тази Франция, водеща по зависимост от ядрените мощности в Европа. Франция си остава любима индулгенция за нашенските хамелеони, седнали на атомната корупционна трапеза.

 

По същия начин Франция от най-любима, защото е изобретила в Европа забраната за добив на шистов газ ( и българските слуги на „Газпром” просто преписаха френския закон и го наложиха тук с кампания от едва 6 месеца от юли 2011 до януари 2012 г. с преференцията дори да си забраним проучването), веднага се превръща в „това е друг случай” , когато се поведе спор за електронното гласуване. Защото Франция е доста напреднала по този показател, а у нас господарите на задкулисието вадят от 9 кладенци вода, за да не им се мъти статуквото с гласовете на будните българи, потърсили по-добър живот на Запад ( и предполагаемо попили вреден за нашите другари и другарки начин на мислене).

 

И така- до безкрай…Дори и омразната на путлеристите във всичките им проявления тук Америка им служи избирателно за тоалетна хартия, когато трябва да забършат кафявото от Путин.

 

Написал един американец, че е на страната на Путин за анексирането на Крим и сякаш останалите стотици хиляди статии, коментари и мнения в обратната посока, изразени в САЩ, вече нямат значение: другарите примират от радост и започват усилено да тиражират версията на путинолюбивия американец. И не само в името на „плурализма”, а направо в името на „истината”. Ако не им уважиш настояването непременно да публикуваш в блога си това екзотично творение, моментално те обявяват за платен от американците драскач ( защото собственият им опит е такъв с руските подкупи и смятат, че всички са като тях).

 

Същевременно в Русия продължават да мачкат с руски размах алтернативното слово, което и без това е натикано предимно в пустата американска ниша интернет. Но и тя вече е обявена лично от властелина Путин за пъклен заговор на онези, които имат нахалството да не затварят телевизии, да не забраняват вестници, да не закриват кореспондентски постове на големи чужди медии, да не ликвидират физически неудобни журналисти и дори да приютяват на своя територия руски пропагандни телевизионни центрове, в които Кремъл инвестира с настървението, с което Хрушчов преследваше химерата да закопае Америка икономически.

 

Днес, когато от Украйна идват лоши новини за путлеризма, неговите пропагандатори у нас пак ще трябва да обръщат палачинката.

 

Украинските власти в Киев разбиха любимата кремълска опорна точка, сглобена от намеци за някакви платени външни (разбирай- американски пак!) убийци на украинските демонстранти на Майдана през февруари. „Оказва се”, че вече 7 от тези убийци са доказано разпознати и са си местни униформени касапи, ще рече- защитници на путлероподобния режим на Янукович. Друг е въпросът, че май повечето от тях се крият в анексирания в Крим или другаде под крилото на Путин.

 

Същевременно в сърцето на проруския сепаратизъм в Донецк се състоя впечатляваща проукраинска демонстрация под формата на автомобилно шествие ( а пък от вчера в интернет се върти клипче, на което се вижда, как храбри местни жени гонят от Краматорск въоръжени до зъби „храбреци” от т.н. руско опълчение).

 

На война, като на война- само дето путлеристите прилагат предимно мръсни методи в нея и българските им адепти тук нямат нищо против за пореден път да се овъргалят в червено-кафявата им кал. Не им остава нищо друго, освен да се нагаждат всеки път, когато фактите ги опровергаят и по този начин им изкарат съответното мръсно бельо.

 

Оцапаните обаче не се тревожат- врътват го още веднъж в кремълската пералня и се продължават да се държат като чистофайници, клепайки опонентите си като „ американски подлоги”. Веднъж са с Германия, после са против…Веднъж се позовават на френския опит, но са готови да се отплеснат по друг повод наопаки…Веднъж ( и почти винаги ) са срещу всичко американско, само не и когато по изключение някой американец хвали Путин. А в крайна сметка не се е чуло и видяло поне един от лъжците да си е посипал главата с чернобилска пепел, разчитайки на забравата на принципа „тури му пепел”.

 

Впрочем Путлер е в Китай, където където след10 години усилия му се получи споразумението за алтернативни продажби на газ, с които да шантажира Запада ( първите сведения от Пекин говореха за вероятен провал на преговорите за газа). Тук пропагандаторите обичат да дават за пример икономическия възход на комунистическо-капиталистическия Китай до статута на световна сила ( с пет пъти по-малък брутен продукт от САЩ на глава от населението).

 

По този повод имам предложение: на агитаторите в полза на китайския капитализъм с комунистическо лице да им бъде дадена възможност да поработят година – две при същите робски, условия, в които са поставени китайците: 6 дни в седмицата, без право на профсъюзна защита и възмущение от условията на труд и (мизерно) заплащане. След което съм готов да продължим дискусията с обогатените по този начин с лични впечатления другари.

P.S.

Kafene.net

Защо Русия внезапно отстъпи пред Китай?
 21/05/2014

Русия сега се нуждае от Китай повече, отколкото Китай от Русия. Притисната от европейските санкции заради Украйна, единствената опция на Москва е да гледа към Китай.

DW.de

Путин и Си Цзинпин

 

Повече от десет години Москва и Пекин безуспешно преговаряха за газопровод. Сега обаче всичко изведнъж потръгна бързо. По време на посещението си в Китай Владимир Путин подпиca милиардно споразумение за доставки на газ. А то несъмнено ще има отражение и в Европа.

 

Газопровод от Русия към Китай – години наред това беше проект, на който не се виждаше края, със стандартните уверения и успокоения от страна на Москва: “Още не сме подписали договора, защото не сме се споразумели за цената. Но проблемът ще бъде решен”, заяви например руският премиер Дмитрий Медведев миналата година.

 

Китай явно също не бързаше много: “Готови сме да се съобразим с руските искания, но цената не бива да е по-висока от тази на нашия газ от Централна Азия”, заяви също миналата година представителят на китайската страна Пан Чан.

 

Сега и двете страни очевидно са готови на споразумение. Планира се газопровод, по който от 2018 година нататък от Сибир към Китай ще текат годишно по 38 милиарда кубически метра газ. Договорът е за 30 години. Бързо растящ Китай спешно се нуждае от енергия. Освен това страната иска да намали зависимостта от въглища.

 

С огромните си газови находища съседна Русия е на пръв поглед най-подходящият доставчик. Ho преговорите се проточиха повече от десетилетие. Проблемът винаги е бил в цената, но и в дълбоко залегналите взаимни предубеждения на двете страни, както и в наличието на исторически конфликти и конкуренция за влияние и власт в Азия. Москва е обезпокоена от шеметния възход на съседен Китай с неговото милиардно население.

 

Как се обяснява внезапното сближаване на позициите за газа?

 

Руският газ към Китай ще потече през 2018 година

 

“Китай и Русия говорят за газопровода още от 1997 година”, казва Джефри У от хонконгския мозъчен тръст Тианда и добавя: “Bинаги досега е имало пречки. След кризата в Украйна, която доведе и до нов конфликт между Русия и САЩ, много руснаци преосмислиха отношението си към Китай. Украинската криза помогна за новото газово споразумение.”

 

Западът реагира на украинската криза, въвеждайки санкции срещу Русия. Според преценки на Европейската централна банка, от Русия вече са се оттеглили около 160 милиарда евро. Освен това Европа се опитва да постигне по-голяма независимост от руския петрол и газ в средносрочна перспектива. В подобна почти безизходна ситуация за Русия, Китай е нещо като спасителна сламка. А това, несъмнено кара Москва да направи някои отстъпки в преговорите с Китай, включително по отношение на цената на газовите доставки.

 

От началото на кризата Пекин е в по-силна позиция от Москва. Докато Русия е в международна изолация, Китай разширява мрежата си от връзки. Дори по отношение на газовите доставки китайците отдавна са си осигурили алтернативи и не са зависими от Русия. Чрез свой газопровод Пекин се снабдява с газ от Туркменистан. Миналата година беше завършен и газопровод от Бенгалския залив през Мианма до Китай. “Китай продължава да диверсифицира енергийните си източници и не залага само на една карта”, казва Джефри У.

 

В Пекин очевидно ще се говорят възторжени слова за тясното сътрудничество между Китай и Русия. Само че междувременно Пекин е в по-силна позиция от Москва и със сигурност няма да пропусне да го демонстрира.

15 мнения за “Опорните нашистки точки по нашенски”

 1. “от вчера в интернет се върти клипче, на което се вижда, как храбри местни жени гонят от Краматорск въоръжени до зъби „храбреци” от т.н. руско опълчение”

  Иво, може ли връзка към клипчето, моля?

  Що се отнася до Китай, искам да напомня на българските другари, че Китай практически не изплаща пенсии, така че възрастните другари, които искат да се покитайчат, ще трябва да се откажат от, макар и мизерните, но все пак съществуващи, български пенсии.

 2. Към YouTube-маниак:

  Линкът беше даден в БЛИЦ.
  С две думи: няколко разгневени жени на чист руски език наругаха и прогониха цял микробус “храбреци”, макар че ги заплашиха в един момент с оръжие- “хайде, стреляй в мен”изкрещя една от жените на един бабаит, който си подви опашката и се върна обратно при другарите си. Жените им казаха им да се махат и да ходят там, където ги приемат . През цялото време една от тях диктуваше демонстративно номера на микробуса на местната милиция, която така и не се появи, преди въоръжените да се ометат.

 3. Путин няма какво да предложи на Китай, защото цените на газта, които могат да задържат конкурентноспособността на икономиката му са поне два пъти по-ниски от нашите. Но пък такава ниска цена на газта ще разори Путин, тъй като той е ноконкурентноспособен дори за свободният пазар. А за разчитащият на ниските цени на суровините и работната си сила Китай, такива цени са абсурд, защото от световна сила, може да се превърне в евРАЗЗЗИйска “сила”, под диктата и скиптъра на еврАЗЗЗИискиЯт цартрап. Освен това докато Китай ПРИВАТИЗИРА, Путин….. НАЦ(Ш)ИсоЧиализира, т.е. има противоречия в визиите за бъдещето.

 4. Пропагандаторите путьоновци като Волгин вече славословят въпросната сделка между Русия и Китай. Със сигурност каквото и да са подписали в Китай политагитпропите на Путин ще подскачат от радост, че Европа “щяла да го закъса” като фашиста Путин насочи газа си на изток. Дай Боже по-скоро и съвсем на изток да го насочи.
  Като безочливи пропагандисти никога няма да си отворят очите за истината – точно както заклеймяваха преди години пълните витрини на прогнилия капитализъм. Тези хора, оцапани в кафяво в пряк и косвен смисъл не ползват главите си за разсъждения.

 5. Разбира се, че няма да му се получи на Путлер договорът за газопровода с китайците, щото от 30 години даже разбрах(самият путлер от 10 години се мъчи да ги впримчи), се договарят за този тръбопровод Русия и Китай и все не го подписват.
  Явно китайските преговарящи не кандисват на изнудване и извиване на ръце от рАЗЗИЯ, а и с тези цени на руската газ, Китай няма да бъдат повече световният производител – жизненият стандарт на населението, и китайската икономика ще изпаднат в черна дупка

 6. Ако не е закрита темата за това как украинки и рускини от Краматорск заедно наритват зад.ниците на “опълченци” с маски и “Калашници”, ето го:

 7. Да ходи Путлер в Китай , да види как се договаряш с азиатци.Това да не са европейски или американски фирми, които работят по правила.Тъкмо добре дошло за Китай да си догпворят ниска цена на газа, та поне малко да си намалят смога.Запътилите се за Китай да си носят маски, че и въздуха е кът в Китай.Освен това руските подлоги да не забравят, че Китай няма да подкрепи референдума в Крим.

 8. Да..дотук добре…ама / винаги има “ама”…не намирам смислено обяснение защо Дмитриевич е “капо ди тути капи” на социалистите …разликата е Балкан…2 Балкана…единственото разумно е, че са си напазарували от КГБ-то като Шриодер …някаква по разаумна идея ?

 9. Браво на тази лелка от клипа!! А “нашата лелка” г-жа вицепрезидентшата, тъй като защитава интересите на всички граждани, подкрепя тези, които одобряват действията на руските терористи и окупатори в Украйна.

 10. “Германия се е изкачила на второ място в света по привлекателност за емигриране след САЩ ( абсолютния шампион по този показател от вече „незапомнени времена”)”

  А пък Швеция (кралство!) беше най-успешната социалистическа страна в света, според другарите.

  И капитализЪма и социализЪма все на запад…

  Е нема справедливост! 😀

 11. С падането зависимостта на Зап. Европа от руския газ, Кремъл ще трябва да го продава някъде. По тази причина Путин бърза – Китай е единственият алтернативен пазар. Но-о … Китай казва “по цена по-ниска от тази на Централна Азия!”
  И “ти да видиш” – Путин, след 10-12 годишно кремълско инатене,изведнъж кляка и е съгласен. Май след гАза ако се наложи и гЪза ще даде.
  А Китай е ясен – както казват сърбите: “С едната ръка дупе глади, с другата …. вади.”
  Междувпрочем мисля, че Европа в отношението си към Русия има какво да научи от Китай.

 12. Сега вече Русия “си намери майстора”…щом се е съгласила да продава на по-ниски цени, време е и ЕС да поиска същото и да направи необходимото, за да не бъде изнудвана.

 13. @ ROUMEN
  По повод въпроса, който задавате:
  – някои наблюдатели, като “поръчковия” Антон Тодоров, който получава “специални” поръчки да набива в неумните глави на българското природонаселение мантрата “всички са маскари”, обслужваща идеално комунягите, твърди, че поста на СерГей Дмитриевич е предплатен от баща му – Димитър Станишев, който като завеждащ външнополитическите връзки на БКП и член на политбюро е издействал сериозна финансова подкрепа пред българските власти тогава за кампанията на Ханс-Дитрих Геншер, впоследствие външен министър на ФРГ, все още много влиятелен в Германия. Както казваше един италиански следовател – когато става въпрос за мафия – следвай пътя на парите!

 14. Китай ще приложи любовна хватка на Русия от засада лекичко отзад.Но няма как да не си намери майстора.Просто е въпрос на време.

 15. И една друга гледна “точка”

  УБИЙСТВОТО НА “ГЕРМАНИЯ” – ДЕМОГРАФСКО, КУЛТУРНО, А ВЕЧЕ И НРАВСТВЕНО Е В ХОД, ЗАЩОТО:

  ГЕРМАНСКОТО ЗНАМЕ ЧЕРНО-ЧЕРВЕНО-ЖЪЛТО ЗНАЧИ:ОТ МРАК КЪМ СВЕТЛИНА-ЧРЕЗ КРЪВ!!!

  “Германия”-няма такава “държава”-
  Държава в столицата на която има бетонен мемориал на еврейте
  Държава в която нямат право да се гордеят с нищо след 1813г. и 1815г.
  Държава в която има паметници на кирилица на армията която изнасилва-Съветската
  Държава в която се пускат филми като горкия редник Райън в които чужди избиват германци по „германски” телевизии
  Държава в която театрите се правят от чужденци, държава в която всичко което е негерманско се протектира и изтиква напред
  Държава в която водят децата от малки в концлагери да им внушат чувство за вина-да ги възпитават в срам, колко зли са били дедите им!

  КАКВО Е ГЕРМАНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

  – РУСКИЯ НИ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР II ВСЪЩНОСТ Е ГЕРМАНЕЦ ПО МАЙКА
  – ПУШКИН Е 1/4 ГЕРМАНЕЦ И Е ПОСВЕЩАВАЛ СТИХОВЕ НА ГЕРМАНСКА ПРИНЦЕСА
  – ГЕРМАНЕЦ Е И ТОТЛЕБЕН – ПРЕВЗЕЛИЯ ПЛЕВЕН, ГЕРМАНЕЦ Е И ДИБИЧ-ЗАБАЛКАНСКИ
  – ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА Е ГЕРМАНКА, ЕЛИЗАВЕТА СЪЩО И ОЩЕ НЯКОЛКО “РУСКИ” ИМПЕРАТРИЦИ, ВПРОЧЕМ ОГРОМНА ЧАСТ ОТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ И СТАРИНИТЕ В НЕГО СА СТРОЕНИ ОТ ГЕРМАНСКИ АРХИТЕКТИ
  – ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!
  – ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ПОД КОМАНДВАНЕ НА МАКЕНЗЕН БАЩА ГАЗЯТ РУМЪНИЯ НА СЕВЕР ПРЕЗ КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮГ
  – ПАК ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ ЧАСТИ НАСТЪПВАТ ОТ СЕВЕР В СЪРБИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ИЗТОК
  – На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир, а именно:
  ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ… ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.
  От bolg: Всъщност още в англо-руското споразумение от 30 май 1878г., сключено преди свикването на Берлинския конгрес, за княжество България се е предвиждало да заема територията между Дунав и Стара планина, Софийският санджак е на юг от Стара планнина и е трябвало да остане в Румелия. Бисмарк е посъветвал Шувалов да се позове на труда на Хохщетер, според който Ихтиманските възвишения и планините южно и югозападно от София имат еднакъв скален състав с този на Балкана и са част от него. Затова Софийския санджак трябвало да се числи към земите между Дунав и Стара планина. Това си звучи направо нелепо, не знам и дали наистина е съществувал този геолог Хохщетер и ако е реална личност, дали изобщо се е занимавал със скалния строеж на българските планини, но все пак, колкото и странно да звуяи, този довод постига целта си пред англичаните (headbang) И добре, че е станало така.

  КАКВО Е РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

  – избиването на десетки хиляди волжки българи от войските на Иван Грозни и направата на пирамиди от черепите им
  – потапянето и убиването на български кърмачета в ледовете с главите надолу в направените за целта дупки в леда
  – изселването на волжки българи и наричането им татари, както и омесването им с такива
  – Русия беше против акта на българското Съединение
  – Русия подкрепи и подскокороса Сърбия да удари България в Сръбско-Българската война
  – обстрела на Балчик и Варна през ПСВ от руския имперски флот и жертвите сред цивилно българско население
  – на България е обявена война от СССР-Русия на 5 септември 1944г., Жуков в спомените си говори за победа над българите и дори това е отпразнувано със салют в Москва
  – след ВСВ СССР гласува със съюзниците си от Запад България да е в лагера на победените
  – с одобрението на Москва, сръбски и български комунисти беше създадена фалшивата македонска нация и беше откъсната от България тази наша земя и народ
  – пак в Москва беше създадено ДПС с участие на български комунисти

  Апропо в световен мащаб:
  – РУСИЯ ВЛАДЕЕШЕ 136 НАРОДНОСТИ
  – БЕШЕ ИМПЕРИЯ МНОГО ПРЕДИ ЩАТИТЕ ВЪОБЩЕ ДА ГИ ИМА
  – НАЛОЖИ КОМУНИЗЪМ НА ПОЛОВИН ЕВРОПА
  -СЪВЕТСКАТА ВОЙСКА ИЗНАСИЛИ 2 МИЛИОНА ГЕРМАНКИ, ХИЛЯДИ УНГАРКИ, ПОЛЯКИНИ СЪЩО И ДОРИ Е ПОСЕГНАЛА БЪЛГАРКИ
  – ПАК СЪВЕТСКА РУСИЯ СЛЕД ВСВ ЗАГРАБИ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ-ИЗТОЧНА ПРУСИЯ-РОДИНАТА НА ФРИДРИХ НИТЦШЕ, ИММАНУЕЛ КАНТ, ФРИДРИХ ВЕЛИКИ…
  КАК СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ИЗНАСИЛВА ГЕРМАНСКИ ЖЕНИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО 8-ГОДИШНИ МОМИЧЕНЦА СЪМ ПИСАЛ ПО-НАДОЛУ В ОПИСАНИЕТО НА ПРОФИЛА!

  ВЪПРЕКИ ВСИЧКО-ВИНАГИ ПОКЛОН НА РОССИЯ И РУСКИЯ ВОЙНИК (СЪЩО ФИНЛАНДСКИЯ, ВОЛЖСКОБЪЛГАРСКИЯ, РУМЪНСКИЯ, ПОЛСКИЯ ВОЙНИК) ЗА ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.