Думерангът на BarekOFF

“Chestit praznik na bulgarskite slovo i duh! Grajdansko sdrujenie “Bulgaria bez zenzura” Vi chestiti nai-svetliya bulgarski praznik”,

Този латинобуквен авторекламен поздрав в деня на българските букви изпрати новият политик, бивш т.н. журналист Николай Бареков. После започна да се оправдава точно като в предаването „Панорама” на БНТ, когато стана ясно, че дори не знае името на „най-добрата германска журналистка”, която му беше доведена да го подкрепя в кампанията му: „ ами аз не знам немски език”.

Ами да беше го научил! Как можа др. Георги Димитров да го научи в германския затвор ( според легендата), защитавайки се сам? Нима гениалният му последовател др. Бареков, който пледира за възстановяването на НРБ, на казармата от онова време и изобщо жалее за др. Живков и комунизма, е по-малко талантлив от др. Георги Димитров?

Всъщност – да. Не търсете сложни обяснения за електронните му предизборни поздравления на латиница в деня на българската азбука. Просто е: въпрос на елементрана глупост! Никакви корпоративни пачки, насипани върху нея, не могат да я прикрият.

Глупостта, както е известна, ходи по човеците. И в този смисъл Бареков надминава Човека от народа ( др. Живков).

“Исках да поздравя хората за празника. Все пак съм учител и съм завършил българска филология”. Това коментира за OFFNews Николай Бареков по повод изпратените SMS-и за 24 май.

“Изпратих съобщенията на латиница, защото българските оператори и много телефони не позволяват кирилицата. А и нека не забравяме, че Кирил и Методий са измислили глаголицата. Дори исках да изпратя SMS-ите на глаголица, но пък тогава изобщо нямаше да бъде разчетено”, коментира още Бареков.

Гражданско сдружение “ББЦ” разполага с мобилните номера на поздравените потребители от софтуерна фирма, която се занимава с мобилни технологии.

На въпроса защо само абонати на “Виваком” са получили SMS-а Бареков отговори, че по договор с фирмата потребителите на трите мобилни оператора трябва да са получили съобщението и да не “търсим под вола теле”.

Медиапул:

Неприкосновеността на личните данни

Не е ясно на какъв принцип Бареков е разпращал съобщенията. Мобилният оператор “Виваком” е собственост на фирми, свързани с основния акционер на Корпоративна банка Цветан Василев.

 

През февруари Корпоративна банка поиска пълен достъп до ЕСГРАОН – системата с данните на населението, която е под контрола на Министерството на регионалното развитие. Ведомството на министър Десислава Терзиева нямаше нищо против да ги предостави с цел по-бърза реализация на проекта за саниране на жилищата, който реално все още не е започнал, но Комисията за защита на личните данни не разреши.

 

На въпроса защо само абонати на “Виваком” са получили SMS-и, Бареков отговоря, че по договор с фирмата потребителите на трите мобилни оператора трябва да са получили съобщението и посъветва журналистите да не “търсят под вола теле”.

 

Партията на Бареков направи най-скъпата предизборна кампания, като по данни на сайта “Отворен парламент” е пръснал над 600 000 лева.

ЦИК – има нарушение

Според съобщението на ЦИК Бареков е нарушил чл. 182, ал. 4 от Изборния кодекс, който гласи, че “не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден”.

ЦИК указа на оператора и на сдружението незабавно да бъде преустановено изпращането на въпросните съобщения.

И всичко това се случва на същото главно действащо лице по т.н. „костинбродска афера” от последния час преди изборите миналата година, когато то беше задействано като алармена система на аферата с (уж) подготвените за фалшифицирането на парламентарния вот неправомерно отпечатани бюлетини в едноименната печатница.

Рецидивизмът му придоби формата на думеранг.

 

 

 

 

6 мнения за “Думерангът на BarekOFF”

 1. Миналата година номерът му мина и за награда му връчиха чисто нов партиен проект, защо сега номерът да не мине? Гласуваш за ББЦ, получаваш Бай-Барековщина ( по Ал. Констатинов)

 2. Боклуков е барек.
  Увпех на Реформаторския блок!

 3. Както и друг път съм споменавал във Вашия блог г-н Инджев, кулководите на Бареков си хвърлят парите на вятъра. Бездарник, който на почти всяко изречение подскачаше, че това (му) било новинадокато водеше сутрешния блок на бТВ не може да надскочи собствената си неграмотност. По всичко личи, че тези, които наливат парите (си) в неговата кампания не са ги заработили със собствени труд и мисъл.
  Лошото в цялата история е, че България е рая на некадърниците ала Бареков.

 4. Защо главния прокурор не излезе сега, както на предишните избори и не покаже на всички “чесността си”, като обяви нарушението на Дудука.Как тогава обяви на всеуслушание съмненията си за манипулиран вот, а сега при доказано нарушение, мълчи.Тогава е ясно, кой спечели изборите за БСП, ДПС, Атака и Дудука през 2012-та.Сега главния прокурор си мълчи, осигурявайки им пак преднина.

 5. Тъжното е, че в РэБъ остана много матрял, благодатна почва за бареков и барековщината. Вчера напр. ми казаха познати, че по повод на това, че един ритнитопкомски клуб бил, видите ли, станал “вековенъ”, от моста на “Графъ Игнатиевъ” до Орловъ мостъ се били подредили по канала запалянковци в шпалир по брега на канала, за да, сещате се, правилно, да източат изпитата в чест на юбилея бира. А днес на сайта на БНТ същите тези потни, попикани примитиви масово гласуват събитие на седмицата да е тъкмо юбилеят “вековенъ” ритнитопковски. Ква Европа, кви избори, ние си искаме да сме мръсни, прости, да пикаем където завърнем, и ни е много гот.

  Отчайващо, но това е положението, все пак се надам 2-та милиона български деца, които избраха Европа, UK и Америка пред рАЗИЯ, да гласуват за РБ, а не за свободното пикаене по рАЗИЯтска маниера.

  Респект, г-н Инджев!

 6. По данни от “сигурен изчочник” повече от 10 хил. абонати на Глобул са получили този СМС. Не са само на Виваком.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.