Руският Медвед(ев) взе да мърка

Русия никога не е гарантирала териториалната цялост на Украйна, затова за нарушение на международни договори не може да се говори, заяви руският премиер Дмитрий Медведев в интервю за телевизионната програма “Новини в събота”, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Коментирайки меморандума от Будапеща, на който западните партньори често се позовават във връзка с кризата в Украйна, премиерът отбеляза, че гаранциите на Русия се отнасят за ситуации, при които суверенитетът на Украйна е заплашен отвън.

“Гаранции за териториалната цялост на една държава може да даде единствено самата държава, нейния народ и нейните власти”,

заяви Медведев.

Руският премиер допълни, че Москва е готова да обсъди с Украйна графика на изплащане на дълговете ѝ, ако Киев започне да се издължава. Дмитрий Медведев определи като “шантаж” искането на Киев преди да започне изплащането на дълга, да бъде договорен нов график за вноските.

Медведев призова европейските държави да “седнат и да сметнат с калкулатор” откъде им е по-изгодно да внасят природен газ.

Според него американският газ би струвал с 40 – 50% по-скъпо на европейците.

“Нашите газови отношения с Европа са нетленни. Ние много държим на тях, защото това за нас е много голям и много важен пазар”, допълни руският премиер.

Той увери, че въздействието на западните санкции върху руската икономика е минимално, но подчерта, че според Москва те представляват “ехо от Студената война”.

БТА, цитирана от Vesti

Има няколко (ак)цента в тази измъчена тирада на Медведев, който успя за известно време да играе ролята си така, сякаш е либералното лице на путлеризма в Русия ( ivo. bg си признава, че беше между умерено заблудените- в края на краищата ставаше дума за руски театър, класика!)

Преди всичко е видно, че Путин отново слага на амбразурата телцето на своя властови двойник, за да се опита да запуши с него пробойната откъм западния корпус на потъващата му подводница. Но се получава нещо като скимуцане с претенция за ръмжене на сибирски тигър, който си въобразява, че ще уплаши страховитата перспектива за американски внос на газ в Европа.

Сценката се разиграва буквално часове, след като се разбра как китайският дракон уреди партерна сделка с руската мечка за природен газ- фиктивна, хипотетична, най-вероятно неизпълнима химера, чийто зародиш е нищо и никакъв меморандум ( за намерения).

Руският газов колос на глинени крака, който издържа само денонощие в режим на заплашително зъбене срещу запада с китайската карта, залепена на изпотеното чело на Путин, явно бърза да се дотътри обратно в европейския уют след преживения ужас на преговорите с безмилостния китайски удушвач.

С гласа на Медведев на практика Путин, който вчера клекна пред перспективата украинците да си изберат на 25 май президент въпреки неговата досегашна забрана, шефът в Кремъл моли за примирие, ако не и за помирение.

Може и да го получи, но по начина, по който му се наложи да приеме в Пекин всичко, което отказваше досега на китайците като цена и условия по сделката за газа от 10 години насам, избирайки да я финализира във възможно най-неизгодната за Русия ситуация по геополитически причини ( недостатъчност на международна подкрепа за Москва), а не заради някаква руска икономическа изгода.
Медведев, безпомощен да каже нещо смислено в тази ситуация, реши да повтори клишето за опасността от нова студена война- при това на фона на днешното прозрение на Путин, че такава няма да има, защото никой няма полза от това ( къде остана довчерашното перчене на Путин срещу западните санкции?!)
Връщането на студената война, за което взе да се вайка Медведев, обаче е само част от проблема, създаден от руската агресия в Украйна. Защото политиката на Кремъл върна времената от преди студената война- напомни за навечерието на Втората световна война, когато хищниците Хитлер и Сталин си поделяха Европа от позицията на силата.

 

Добрата новина е, че днешният Путлер няма партньор, с когото да си дели европлячката ( дори в лицето на Китай с капиталистическия му комунизъм, който никак не се трогва от затрудненията на путлеризма и безжалостно си преследва интереса за сметка на изпадналия в беда руски авторитаризъм).
 

 

10 мнения за “Руският Медвед(ев) взе да мърка”

 1. В момента съм на 10000 м над САЩ и летя от един щат към друг. Около мене има всякави хора различни по цвят и религия и още би сексуална ориентираност. Случайно се заговорихме и стана дума за Русия и Украйна. обикновените хора не могат да разберат Путиновата логика.
  Ако Русия не може да гарантира териториалната цялост на Украйна и влиза със свои войски за да гарантира референдум, жалко за обикновените руснаци.
  За нашите тролове е трудно да разберат, че не става дума за исконно руски територии, а за избор между нормалното цивилизовано поведение и дивашкия подход на самозабравил се диктатор, който дори открито заявява, че в Русия демокрацията в общоприетия и вид не може да съществува.
  Срещнах се с едни руснак, избягал в САЩ, не се е връщал от повече от 20 години в Русия и той не можеше да повярва какво се случва в Русия и благославяше деня, в който е решил да емигрира.

 2. Относно предходен пост да се чете ” и още би селскуална ориентираност”, като ” и може би различна сексуална ориентация”

  Съжалявам за грешките, ако откриете още, но в следствие на турболенцията може би са се получили доста странни словосъчетания.

 3. Путил и Мердведев са се захванали усилено да укрепват своя пясъчен замък на брега на прииждащото море. За мен е по-интересно да прочета хипотетичен анализ, какво трябва да направи Русия, когато Путил си замине.

 4. Путин се нахендри здраво! Примката бавно и безвъзвратно се стяга около вратлето му. На руснаците им предстои изтрезняване. Махмурлъкът им ще бъде доста тежък и продължителен.

 5. Европа трябваше още при първите признаци на авторитаризма на Путин, не да го канят в Г8 (където Русия няма място заради жалкия си брутен продукт и икономическа изостаналост, но най-вече заради имперските си амбиции, които бяха изписани на челото на болшевика кагебеец). А след спирането на газа от 2009 година трябва вече технологично да е решила тази зависимост от енергийните източници на Сибир.
  Путин и Русия ще плащат за анексирането на Крим и политиката си на агресия. За съжаление те отвориха вратите на ада, и по-важния въпрос е как от тук насетне международната общост ще (си) гарантира отсъствието на путьоновци занапред. В която и да е от световните сили – сегашни и бъдещи.
  А Путин е в историята – с поразиите, които нанесе на руския народ (въпреки еуфорията на този многострадалец), който ще започне да изтрезнява с лишенията, които ще му се наложи да преживее. и срамът, че е родил и поставил на власт болни хора като Сталин и Путин.
  Да не забравяме, че макар и да не получават гласност в Русия има много опоненти на тиранина.

 6. Светът даде шанс на руския народ да намери правилният път. За съжаление те не са готови за промяна и това ще затвори вратите на свободният свят. Светът неможе да не ползва суровинната база на Русия и затова са измислени начини как това да се прави. Примерно: Даваш газ на Китай а ситемата си прибира печалбите от руския газ чрез Китай. Не даваш руска газ на Европа, системата компенсира загубите като увеличава всички видове лицензни такси банкови инструменти и всичко което води до парите прим, за сметка на брутния вътрешен руски продукт. Този гейм системата познава много добре и винаги не само е оцелявала но дори винаги е печелила войната с кратковременните играчи. Минавайки край общината на Милано преди няколко години видях съобщение. – Общинския съвет разглежда планът за развитие на общината за следващите 50 години.Това е Европа , лялката на цивилизацията, всички я хулят но всички желаят да живеят тук в нашата Европа. Дано четящите тук,блогът с червени очила разберът че, мимолетните напъни да откраднеш нещо от системата е равно на самоубийство на нацията.

 7. “”Русия никога не е гарантирала териториалната цялост на Украйна, затова за нарушение на международни договори не може да се говори, заяви руският премиер Дмитрий Медведев в интервю за телевизионната програма “Новини в събота”, цитирано от ИТАР-ТАСС.

  Коментирайки меморандума от Будапеща, на който западните партньори често се позовават във връзка с кризата в Украйна, премиерът отбеляза, че гаранциите на Русия се отнасят за ситуации, при които суверенитетът на Украйна е заплашен отвън.””

  Горният цитат само доказва що за “президент” е бил Медведев. Който даже не може да си обясни(на себе си!):ЗАЩО е бил нужен меморандума от Будапеща,и имало ли е въобще такъв? При това формално се води юрИЗТ, и трябва да е запознат с този меморандум.
  Освен това суверенитетът на Украйна е заплашен ОТВЪН, а Медведев не предоставя никакви гаранции, за неговата защита. Така обезценява подписа на президентите на Русия под какъвто и да е международен документ.И този подпис вече не струва дори ,колкото мастилото и хартията върху , които е поставен!

  П.П. Чудно как ли ще реагира Медведев, ако Украйна се откаже от този меморандум и излезне не само от Договора за НЕразпространение на ядреното оръжие, но и от този за НАСТЪПАТЕЛНИТЕ СТРАТЕГИЧЕСКИ ядрени оръжия???
  Или пък поне за някаква компенсация НАРУШИ споразуменията и договорите за СТРАТЕГИЧЕСКА ПРО???

 8. Странно, всички тук, вярват ли си в това което пишат…:)

 9. АНКОР, в КАКВО трябва да вЕрваме според теб? в КОЙ? и ЗАЩО? в КОГО?

  КОЙ от всички ,които са пИсали тук, не би трябвало да си повЕрва?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.