Русофилите в България не оправдаха доверието на Путин

Русофилите в България са на път да свалят русофилското правителство заради недостатъчното му старание пред Путин. Това е основният извод от факта, че маршируващите под строй избиратели на БСП наказаха любимата си партия с въздържание от гласуване и така гарантираха разгрома й на евроизборите.

 

Да, за съжаление катастрофата на столетницата е резултат от (не)приятелския огън на заградителните отряди с картечниците, които стрелят в гръб срещу отстъпващите другари от правоверната по отношение на Москва антиевропейска линия.

 

„За съжаление”, понеже щеше да е по-добре поредната победа на ГЕРБ над БСП да е резултат от силата на гражданите за европейско развитие в България, а не да е производна от наказателната пасивност на вбесените русофили, които не могат да понесат дори и уклончивата позиция на управляващите спрямо руската агресия в Украйна ( агресия, ГЕРБ нито веднъж не нарече агресия, както я наричат в Европа и в Северна Америка).

 

Посланието е „ нито крачка назад, Москва е зад нас”!

 

Москва обаче се оказа в ролята на клекналия отзад играч, който препъва отстъпващи, без обаче да си дава сметка, че мечешката игра може да се окаже „играчка-плачка”..

 

БСП и „Атака” направиха тази крачка, препъвайки се след напъването в представянето си на европейския хиподрум като руски троянски коне. И понеже се препънаха, Бареков моментално ги нарита по време на пресконференцията си докато се гърчат на земята. Той дори прогледна за факта, че от „Атака” са руски националисти – нещо, което така и не „забеляза” досега, опирайки се до вчера на двете си русофилски патерици Росен Петров и Ангел Славчев, чрез които се заиграваше с русофилския електорат. Но се оказа, че поседналите на руския клон очаквания го прекършиха- накачулените на него маймуни преиграха с маймунските си номера.

 

Двамата руски кочияши, употребявани за пришпорване на русофилски вот, бяха изпаднали от неговата предизборна карета в нощта на голямото препускане с обяснения за резултата от изборите пред телевизионните камери. Уж са официално заместници на Бареков в партията му, но се оказа, че други седяха на техните места от двете страни на новоизпечения вожд в нощта на пресконференциите.

 

Поредното преобръщане на Бареков наистина е новина (повтарям, обръщането на палачинката, видно от израза „руски националисти” по адрес на „Атака”) е индикация за мълниеносно пренастройване на мимикрията на руската пета колона на вълната на провала на русофилския вот чрез разграничаване от победените му досегашни адепти. По стара руска традиция към дезертьорите (или просто към падналите) няма милост- заградителните отряди стрелят с картечниците в гръб на себеподобните си, проявили слабост.

 

Новината за автора на тези редове е, че този акцент, обясняващ развръзката на т.н. европейска интрига на изборите, най-после беше припознат като водеща тема от водещи политици, водещи коментатори, водещи на телевизионни предавания и какви ли не още водещи фактори, които буквално до преди някоя и друга седмица се водеха от правилото да не споменават очевидното, надявайки се да избегнат най-лошото.

 

Щом диагнозата е поставена, има надежди за начало на оздравителен процес.

 

43 мнения за “Русофилите в България не оправдаха доверието на Путин”

 1. Колкото и да се тика в световните дела, Русия винаги ще си остане една Периферия…

 2. Не може всичко да се обяснява през призмата на русофилството. БСП просто нямат повече избиратели. Те и толкова, колкото сега “гласуваха” за тях, нямат – покупката на гласове сред най-жалките слоеве на обществото и корпоративният вот ги дотътриха до второто място. Така че за никакъв отлив на гласове не може да става дума. Това е програма максимум за БСП при 36% избирателна активност. При 56% щяха да са в кома. Те се надяваха на нещо около 26, ама ей ги на… Параванката отмъкна малко дядовски гласчета, но това е всичко, което може донякъде да обясни очакваната трагедия. Иначе обяснението е в съвсем естественото заминаване на електората на БСП в един по-добър свят. След пет години БСП ще е мъждукаща партийка, крепена от романтици с бастуни и паркинсон. Православието, славянството, Русия и стокхолмският синдром не могат да преборят високата смъртност във възрастовата група на последните истински привърженици на БСП. Амин.
  ГЕРБ не спечелиха само заради липсата на подкрепа за другите. Никой не е вързал хората, че да не подкрепят другите… ГЕРБ все още са много добри в мимикрията, особено като се прицелят точно в жертвите си. В БГ няма политическа традиция, дясно и ляво са само интерпретации на лични симпатии, но не и на лични убеждения. Икономическата памет на хората е единствено архаично лява с дълбоки марксистки идеологеми. Дори митологизираният Костов провеждаше подчертано лява политика, преразпределяйки през държавата над половината от вътрешния стокооборот и извършвайки най-срамната приватизация, при която активи за милиарди бяха подарени на комунистите за жълти стотинки. Дори за улеснение на грабежа наложи като инструмент откровено левите от гледна точка на марксистко-ленинската интерпретация за справедливост… приватизационни бонове. За всеки поравно… О, Боже! И изобщо не е нужно да навлизам в икономически обяснения на основни понятия, за да докажа, че през последните 25 години държавата продължава да държи хората в силна зависимост, като им поднася напълно подменени понятия, а в университетите все още се преподават пълни глупости от пълни идиоти с професорски звания, раздавани за заслуги от ЦК. Не казвам, че ВСИЧКИ са такива или че всички хора нямат понятие, но общата картина е такава. Затова може да се каже, че хората припознават, според собствените си разбирания, ГЕРБ като наистина дясна. Щом е против комунистите, значи е дясна – това е елементарното, но работещо обяснение. Щом е в ЕНП, значи е дясна – това пък направо си е силен аргумент. И от тези тридесет процента поне две трети се дължат на тази заблуда. А останалата една трета е сбор от всички негативи на новия изборен кодекс, плюс някои заучени номера от стария. Но при висока избирателна активност процентът на ГЕРБ вероятно щеше да е отново най-висок. “Аз съм прост и вие сте прости…” обяснява много неща.
  ДПС напълно очаквано расте.Тук пък основен фактор е раждаемостта. Демографската картина в развитие е такава, каквато я видяхме тази вечер. Много млади българи с произход и вероизповедание, за които не е законно да говорим в негативен ракурс, подкрепят ДПС, а това трябва да се приеме много сериозно. Дали подкрепата е по убеждение или е поради силна зависимост – не мога да твърдя нето едното, нито друтого. Вероятно и двете имат тежест. Но подкрепата е факт и във времето тенденцията е неоспорима – ще се увеличава. Една специфична армия от млади, необразовани и склонни към фанатизиране на възгледите си мъже расте и получава достъп до властта чрез ДПС. Нищо либерално няма в ДПС, освен някои бегли анонси в ловката артикулация на пъпета Местан. Но ентическият и религиозен фактор в ДПС не могат да бъдат лесно скрити и тазвечершните резултати ни показаха притеснителната тенденция както в демографските, така и в политическите процеси на близкото бъдеще.
  За Барека нямам какво да кажа. Още един повод да ме е срам, че съм българин. Интересно ми е колко време ще му отнеме на тоя използван презерватив да отиде на крака при Бойко и да му се закълне във вечна вярност, облян в сълзи от откровение. Ще гледаме поредния катарзис, няма начин. Цв.Вас. няма да може да го издържа още дълго, та ще трябва да се правят предсрочни избори и ако може с един масраф да го вкара хем в Европарламента, хем в нашия Парламент. Ще видим как ще се развие тая гнусна работа.

  Реформаторите се радваха като малки деца. На какво ли… То само за едната евродепутатска заплата едва ли ще да е.

  Вече съжалявам, че участвах в този фарс, наистина.

  И всички се писаха европейци. “Ама каква Русия, ама моля ви се… Кой ви каза тези неща за Евразийския съюз, няма такова нещо, ние сме най-проевропейската, а ония дебили от Атака много се изложиха…”. Излъгаха го Волен, тъпанара му с тъпанар. Сега и в затвора може да го вкарат заради оная работа на летището, ако не слушка. Ама така е, като си тъп, то е завинаги.

  Грозна картинка.

 3. Ne barzai da se radvas Ivo. Sega komunetata ne speceliha, zastoto pensionerite i turcite ot Turcia ne glasuvaha za tiah. Niamase prazni obestania za socialni i visoki pomosti.No na parlamentarnite izbori ste glasuvat za lubimata si partiika.

 4. Сегашната акция на русофилите, въпреки Кобзон, не даде желаните резултати за посланикът Исаков. Тази акция донякъде бе направена с демонстрации по стадионите подобно акцията на посланикът Соболев преди много години. Тази демонстрация на петата колона на Кремъл, според спомените на Рибентроп тогава, преля чашата и година по късно немските танкове тръгнаха към Москва. Дано сега омаломощената пета колона да не предизвика подобна реакция и да накара Кремъл да погледне по реално на света. Ако се надява Китай да го спасява, както САЩ спасиха Сталин, съвсем трябва да е откачил. Но кой знае какви погрешни и глупави оценки и решения може да създаде този мозък изкривен и промит, както и същите мозъци на групата която го поддържа.

 5. това, че русофилските партии са извън избора на повечето активни българи, до някъде ме обнадеждава. но не мисля, че избирателите на бсп са се отдръпнали от нея по причина русия. просто си поизмира твърдият им(бетоноглав) електорат. и все пак – жалко за неразпръскващото се затъмнение на 10-11% от активните. или за наличието на толкова много продажни души. но от друга страна мога и да им съчувствам. бедността си е порок. не бих могла да ги нарека алчни, защото 50 лева не са онова нещо, поради което да погуби човек безсмъртната си душа.

 6. Признавам, от 1997 г. за пръв път имам някакъв скромен повод за по-ведро настроение след избори- обратно пропорционален на гробовните мутри на гоцэ сырышныка (Скверна му полотическа памят, Вълко Червенков да го прости, че си мязат по селските перчеми!) и волэн сыдэрав (Скверна му полотическа памят

 7. , Дугин и Рогозин да го простят!) пред тов. посол Исаков. Задъхвам се от екстатичен възторг пред много вероятния разговор тази сутрин на ул. НЕЗАБРАВКА. След напразните стенания на гоцэ и волэн, че ще обяват 7 ноември за БГ-национален празник, че ще организират състезания по лизане и изблизване на сапогите на Альоша, че ще агитират само на руски, че ще внесат в СОС петиция за преименуване на София в Путингород, че още сега искат пряко и без остатък да консумират всички биологични отпадъци от кенефите на Кремъл и Государствената Дума, а в близко бъдеще- и на цялата московска канализацияа, разговорът приключва с ледената реплика на тов. посол Исаков към гоцэ и волэн:
  -Ну, вы, ребята маху дали! Вы мне не нужны. Обмишурились. Пошли на х…й!

 8. Ако тази логика беше вярна, г-н Инджев, Атака щеше да спечели изборите.

 9. Към Милена:

  Тази логика се признава от самите червенокожи вождове ( тази сутрин и от Курумбашев, който постави акцента с обяснението за загубата тъкмо върху тази логика).
  Атака, забележете, качи резултата си след като вървеше към нулата преди изборите, но се въздигна с около 2 процента благодарение на тази логика. Друг е въпросът, че тази логика не се оказа достатъчна и в това отношение московските началници на Атака се провалиха.

 10. Дайте да не избързваме, според мен сценаристите са ни измислили следната “ловушка”:
  В сегашният парламент Дудука го играе голям демократ-народняк и “заради него” пада правителството на олигарски…
  Така менте-дудука на парламентарните избори успява да се нагуши с гласове от (неориентирани към краля -слънце) гербери, МВРО-ойци (разбирай “националисти”), в допълнение към купения циганско-турски-ковачки вот.
  И в следващия парламент, дудука ще свали свойта синя прашка, за да му лъсне путинката отдолу 😉

 11. Все пак има надежда.Радва ме че нещата се променят.Бавно и мъчително,но новото поколение гледа на Запад,а не на Изток.За съжаление най изостаналите се оказаха турците.Може ли спорен човек като Пеевски.срещу когото въстанаха над половин милион граждани да бъде избиран без да защити каузата с която отива в Европарламента?Срамувам се от тези мой съграждани.Добре,че сам се отказа за да не буни излишно хората.

 12. Очевидно Бареков добре е усвоил урока на Борисов – и той обръщапе палачинката по 3-4 пъти на ден. И все му се разминава!
  Явно българина обича лъжците. И обича да го будалкат.

 13. За сметка на това Надежда Нейнска оправда доверието и почти сигурно лиши РБ от втори евродепутат.

 14. И аз мисля, че има надежда.Бавно и мъчително, но нещата се променят.
  Каквито и тълкувания да правим, истината е,че не самоаз ,но и всички които отидоха до страните от Европа решиха, че е по добре да сме европейци, отколкото евразийци.

 15. До Борето
  Проектът Борисов и Франкенщаин Бареков съществено се различават.Чистите,честни души се срещат само в комунистическите евангелия.Надявам се те да не са ти настолно четиво

 16. Чудя се дали сега не е времето за проверка на това доколко са патриоти и европейци новите избраници на народа, а именно – кой от тях иска и кога най-после ще махне онова недоразумение в центъра на София размахващо Шпагин над главите ни?! Мисля, че Фандъкова може да помогне допълнително, основавайки се на решението на Столична Община

 17. г-н К.ГАНЕВ

  Поздравявам Ви !
  Наред с прекрасните анализи на г-н Инджев , Вашите коментари впечатляват.Браво !

 18. Не знам защо непрекъснато се тиражира мнението, че мнозинството от българите са русофили… Не е сигурно, че и всички социалисти са такива. А дори и да са русофили, това не значи, че автоматично са путинофили. Украйна показа путино-гьобелсовата пропаганда на Москва, заплашваща с “фашисти” и “бандеровци”, а “ТЕ” взеха 1-2% / Междудругото така наречените “фашисти-бандеровци” дали пък не се финансират от същите, които финансират “Атака”?…

 19. И на мен ми направи впечатление , че явните русофили при бареков, не бяха на почетните места, т.е. веднага хвана “вятъра на промяната” – типично по барековски.Сега ще се кълне в еврофилство, докато реши пак да смени боята.А паленето на европейското знаме и то пред паметника на окупаторите – бивши у нас и сегашни в Украйна – явно имаше обратен ефект.Само подпали чергата на станишев.Но по-голяма наглост от тези двамата , взети заедно, демонстрира “шефа на ДАНС за един ден”.Тази наглост само доказва ,че ДПС е основния лост на задкулисието.И въпреки победата на ГЕРБ, истинския господар на положението е ДПС.И при предсрочни избори, пак ще са на власт – това е основния ни проблем.А и аз се радвам, че все пак като народ сме за европейско бъдеще.Украйна също.2:0 за Европа срещу Путин.

 20. След 2001-ва, най после светлинка. Иззад разкъсващата се “купеста облачност” слънцето се показва с …иронична усмивка. Проясняването е безспорно, “господа съдебни заседатели”. Ето, че страшното бавно и полека се изражда в … смешно.
  А и тази УКРАИНА!!! Каква победа! Какво тържество! Току-виж, след време им издигнем паметник! На освободителите от руския империализъм /този път с основателна благодарност и с преклонение пред свидните жертви/!
  И какво – с този нов Президент на КИЕВСКА РУС /не на Украйна/, 2015-та – в ЕС! 2016-та – в НАТО!
  Да се готвят Грузия, Армения, Молдова и Беларус!
  И на всичко отгоре – този Китай!
  И този жалък гном – “горд” “завоевател” на Крим!
  Днес ще празнувам!

 21. Ох,густо, ох,кефффф…къв си го забиха руснаците….ако наистина има подписани договори, ще го издухат и те, и путлерчето им

  http://idvassilev.blogspot.com/

  Сделката между Газпром и Китайската национална петролна компания – от Ходорковски до Путин

 22. @ НИК
  Пък аз се чудех, защо нейните повелители я оттеглиха преждевременно…, мислех, че ще успее да изиграе старата пиеса “Разпад на дясното” или нещо подобно…

 23. Да, масква сменя изтривалките си в БГ. Изтривалка БСП се поизтърка доста от триенето на гионените подметки на Путин. Сега иде ред на изтривалка БГ без цензура и ГЕРБ разбира се, което е тайното оръжие на кремъл – сега почистено с малко нов грим и ето го отново готово да яхне БГ за благото на русия. Ех народе…

 24. В Европа бият националистите – в Англия, Франция и Гърция – а у нас по традиция все не сме като нормалните – нашите евроскептици не могат да се мерят по купуване на гласове и манипулации с победилите комуноидни партии ГЕРБ, БСП, ДПС, ББЦ . Затова В. Симеонов от НФСБ ще трябва да почака някакви по- добри времена .

 25. Към К.Ганев:Г-н Ганев, как може да участвате в “този фарс” и да съжалявате след това, като до тези доводи сте стигнали много преди 25.05.14, защото не вярвам да са Ви връхлетяли изневиделица на сутринта на 26.05.14. И още нещо: “А Исус каза: Оставете дечицата и не ги възпирайте да дойдат при Мене, защото на такива е небесното царство.”

 26. При толкова много потрошени пари за Цензура без България и при тази почти безпарична кампания на Реформаторите, разлика от 4% си е пълен провал за гюв..дията БарекОФФ. “Уникален артикул” е това перде, както вика д-ра Т. Филипов.
  Г-н Инджев, защо ме лишихте от удоволствието да се изгавря злобничко и с тържество с предателите – руски националисти. Още повече,че последната статия на г-н И.Василев е “разбиваща”

 27. Я, колко много и хубави статии и постове, благодаря на стопанина на блога и всички посетители.

  Боя се обаче, че се радваме малко преждевременно. Гласували са 30% от матряла. Хомякът се сгромолясва, защото червените бабички или не са разбрали за какво става дума, или част от тях (сравнено с 2013) вече са в отвъдното, или пък БСП е “наказана” заради недостатъчно твърдата си пропутинска позиция – не отхвърляйте и тази версия. Спомнете си как бе свален Виденов, след като отказа да даде земята под газопроводните тръби на ПутлерАЗИЯ.

  Другата смешка е, че червеният матрял масово е зачерквал “15” + “15”, та като така достена де лаверн може и да не влезе. Благодарение на високото комунистическо съзнание и природна интелигентност. Честито!

  “Националистът” сидараф също се сгромолясва, защото вече кьораво и сакато видя, че е националист за … ПутлерАЗИЯта. Съученикът му от рАЗИИската гимназия в Ямбол Валерий – също. Но вместо тях имаме нов играч, който с парите от Незабравка, препрани през доган и Цв. Василиевич, вкара в ЕС парламента двама чисто путлерАЗИИски депутати. Колкото и да мимикрира Бареков, той и ДСП депутатите са си чиста 5 колона на кремль в Брюксел.
  Добавете и факта, че ГЕРБ никога не заеха ясна пробългарска позиция по ред основни въпроси – Камчийски пясъци, Росенец, Нефтохим, че продължиха да плащат за Белене и продължават да искат да строят Южен паток. Чудя се дали на тези избори Владимир Висарионович Путлер не се сдоби с цели 17 свои депутати в ЕС?
  Като добавим големият успех на “националистите” на льо Пен и Фарадж (а половината от парите им идат също от касичката на Висарионович), много повод за радост няма.

  Добре че нещата в Украiна май потръгнаха. А и в РъБъ има една много добра новина – успешният младеж Пеевски са го отказали да ходи в Брюксел и вместо него отива професорката по писане и смятане, дето води Министерството на колтурата. Горканчо той, до последно искрено се дивеше в какво собствено го обвиняват! Чак ми строши нахалометъра (опс, това май е за под статията за неприличния филм, извинете ме).

  А ако матрялът все още е запазил следи от мисловна дейност, трябва да осъзнае какво става, когато не се гласува/или се гласува масово. Резултатът на ДПС е показател как относителната тежест на едни и същи абсолютни гласове могат да променят много неща.

  Респект!

 28. И аз гледам на изборния резултат като на надеждно начало на оздравителен процес в страната. А г-н Ганев споделя неща реалистични, но са прекалено песимистични, за да ги приема като неопровержима истина.
  Резултатите от изборите за Европарламента у нас пораждат основание за доста важни политически изводи за моделирането на държавното устройство. Надеждата е, че това може да се случи. Но първо трябва да се променят изборните правила. Които да изключват възможността малограмотни търговци да определят бъдещето на нацията. Да премахнат тези аномалии с бюлетини, протоколи и други изборни книжа и скапана техника във века на електронната комуникация!
  Дано най-сетне тръгнем към една нормалност в държавните дела. Въпреки малкото гласуващи. Важното е това да са гласовете на мислещите българи! Които знаят какво искат.

 29. Бъдещето е на евроскептиците , Zukermann, колкото и да остроумничиш !

 30. “Двамата руски кочияши, употребявани за пришпорване на русофилски вот, бяха изпаднали от неговата предизборна карета в нощта на голямото препускане с обяснения за резултата от изборите пред телевизионните камери.”
  Хем страшно смешно, хем страшно вярно! Благодаря Иво за този фейлетон! Супер е!

 31. таварищ СНОУДЪН, вие след като сте такъв пророк, и сте сигурен в “остроумната” си прогноза за “възхода” на “евроскептиците”, които се водят на отчет ,и на ведомост в Кремъл, както и вие самият, тогава изпророкувайте “бъдещето” евРАЗИйският сОюз!

  П.П. тав. СНОУДЪН, къде се намирате в момента? тав. Путин “повери” ви вече кагебиските си “шпионски” мрежи за подслушване?
  Доволен ли сте от новата си зарплата, като путински “топшпионин”???

 32. Тъжната извод от това което видях с очите си е, че другарския вот се разцепи към няколко партии. В секцията в която бях член нямаше глас само за партията наричаща се БКП. За всички останали “леви” имаше гласове които сумарно си бяха доста.

  @Сноудън

  Да, време е за нова голяма война. Много ни разглесиха тези има-няма 70 години…

 33. Мои думи

  РУСОФИЛСТВОТО Е

  – най-извратеното – филство, защото то започва с любов към големия – руския, от малкия – българския;
  – русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг – голям, чужд и руски;
  – русофилството е любов, обикновено всяко друго филство в България се основава на нечии чужди постижения – било германски в армия, наука, философска мисъл; било франкофонство – в музика, литература; било „имагинерно” и отвлечено – американско или англофилство покрай Адам Смит, банките и икономиката;
  – казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО -ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ! РУСОФИЛЪТ ОБИЧА, А „ЗАПАДНОФИЛЪТ” УВАЖАВА!
  – НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!

  С „ДВЕ ДУМИ”
  ЧЕРВЕНИ МАЙЦЕПРОДАВЦИ

 34. Г-н Ганев, бихте ли ни пояснили вашият вопъл – За всеки поравно… О, Боже!
  Г-н Ганев , г-н Костов не наложи грабеж чрез ПРИВАТИЗАЦИОННИТЕ БОНОВЕ, тези “бонове” бяха въведени от правителството на Ж.Виденов, и чрез тя ТРЯБВАШЕ да се проведе “МАСОВА приватизация”. Колкото за неясният “термин” – “МАСОВА приватизация”, какво би трябвало да означава?…. как да се проведе? …изобщо за “технологията” на тази “МАСОВА приватизация” никой и до днес НЕ може да отговори конкретно на тези въпроси, вероятно НЕ е намерен отговор нито ПРЕДИ да се пуснат “приватизационните бонове”, нито след това.
  Даже правителството на Ж.Виденов , пое курс на поредната “реиндустриализация”. Въпросът е :КАК се прави “МАСОВА приватизация” , докато правиш “реиндустриализация”???
  Защото срещу т.нар. “приватизационните бонове”, Ж.Виденов НЕ предложи реални дялове и активи от “държавните” “предприятия” и “заводи”, неговото правителство предпочете да ги “оздрави”, чрез “нов” “курс” към “реиндустриализация”, а част от тях(най-апетитните) бяха оставени в “забранителен списък” за ПРИВАТИЗАЦИЯ!

  Колкото до И.Костов, той също имаше програма за “МАСОВА приватизация” , НО чрез РМД-та, а НЕ чрез “приватизационните бонове”.
  Какво се получи от “МАСОВАта приватизация”, чрез РМД-тата? Надявам се,че всеки може да си отговори на този въпрос?!?!?
  Колкото до касовата приватизация, за която твърдите ,че е – “”най-срамната приватизация, при която активи за милиарди бяха подарени на комунистите за жълти стотинки””, вероятно имате право. НО не забравяйте , че след кризата от 1996-97г., България беше във фактически фалит, цената на “държавните” и частните активи беше спаднала драстично, продължаваха негативните последици от югоембаргото, “икономиката” оставаше нереформирана ПОвече от 7-години ,след 1989г.. Това доведе до загуба на ПАЗАРИ и инвеститори, довели до технологично изоставане, дори спрямо бившите соцстрани от СИВ, които освен всичко ДРУГО не бяха пряко засегнати от югоембаргото. Даже те се възползваха донякъде от привличането на ВЕРОЯТНИТЕ инвеститори , които биха инвестирали в България, ако не беше югоембаргото.
  Има и много други съществени фактори, довели до този вид на касовата приватизация от правителството Костов…….
  То и след него се проведоха даже по-големи “приватизации”, като – БТК, Енергото, Кремиковци …….., “заменките”,………….

  П.П. Г-н Ганев, и НЯМА нищо марксисто-ленинско в РАЗдържавяването на МОНОполният “държавен” КАПИТАЛизЪМ след 1997г.!
  Така ТРЯБВАШЕ да се възстанови СПРАВЕДЛИВОСТТА, потъпкана след “НАШИонализацията” от 1944-1989г., проведена от большевишката БКП, под диктата на Сталин.
  НО НЕ трябваше да се прави с “МАСОВА” и касова “приватизация”, защото тази “държавна” собственост беше ЗАГРАБЕНА от българският народ след 1944г., БЕЗ да бъде ОВЪЗМЕЗДЕН за този “НАШИонализационен” ГРАБЕЖ. Овъзмездяването трябваше да става под формата на акции от тези “държавни” “предприятия”, “заводи” и други материални АКТИВИ!
  Това щеше да превърне всички работници и ПЕНСИОНЕРИ в АЦИОНЕРИ, т.е. в КАПИТАЛисти! Което щеше да разруши изкуственият “държавен” МОНОполен КАПИТАЛизъм ,въведен от большевиките от БКП, чрез ГРАБЕЖ на същите тези български граждани през 1944-1989г.,продължаващ даже и след това, продължаващ до ДНЕС!
  Изводът е че НЕ трябваше да има “приватизация”, нито “МАСОВА”, нито “касова”. Трябваше да има овъзмеТИЗАЦИЯ ,за чудовищният большевишки ГРАБЕЖ.
  Как можеш да купуваш нещо, което ти принадлежи???
  И как можеш да “продаваш” нещо ,което НЕ ти принадлежи???
  При това на собственикЪт, от който си го оГРАБил???

 35. П.П.1. Г-н Ганев, внасям допълнително уточнение- ТРЯБВАШЕ да има НЕ “приватизционни” “бонове”,а ТРЯБВАШЕ да се заменят с “овъзмездационни бонове”, с които да се проведе МАСОВА овъзмездаТИЗАЦИЯ!

 36. Ще те разочаровам ,ДО СНОУДЪН !
  Аз съм млад човек , с две висши образования , бивш член на ДСБ, нямащ нищо общо с Путин и политиката му , с Евразийски сОюз, червена заплата или тролове . Просто чета , разсъждавам и искам най- доброто за страната и народа ни!

 37. Г-н Инджев,една дребна препоръка.

  На оснванието на Вашите дългогодишни изследвания и анализи на комунистическата власт в България,Вие издадохте книги,написахте стотици статии за комунистическата партия и нейните високопоставени функционери.Безапеационно доказахте и доказвате,че българските комунисти не могат да се откажат от техните приоми и манталитет.От доста време обаче наред със справедливата канонада,която насочвате към комунистическата партия,Вие не използвате адекватното определение на нейните членове като комунисти,а ги наричате “русофили”.Но тази дума няма политически и дори доктринерски характер,тя има само една незначителна емоционална и ретроградна стойност. Тези,които се определят за русофили имат къде-къде по правилно определение. Твоа са си същите комунисти,членовете на комунистическата партия БСП и нейните по комунистически казано “симпатизанти”.Комунистическата партия и нейните представители имат контрастно самоопределение по отношение на нормалните хора.Не бива да се вярва на новокомунистческата пропаганда,която се опитва да префасонизира комунистите като русофили.Дори и да им повярва някой наивник,че са такива,много по-важно е да се знае ,че са си неподправени комунисти и да бъдат посочвани точни като комунисти.

  Разбира се,само Вие имате право да ползвате каквито прецените категории към комунистите и хората,но аз само изразявам скромна препоръка да се ползва старото,добрепознато и античовешко название-комунист.Няма изгледи комунистите да станат хора,затова най-достойните антикомунисти се придържат към истинската название на тези получовеци.
  Иначе всеки,който се изяви като русофил,винаги може да каже на по-елементарните хора,че не е комунист. Но истинските антикомунисти не могат да им повярват,в никакъв случай. Комуниста си е комунист,не пет пъти да сменя названието на партията(бандата) си,ами и петнайсет пъти…..

 38. СНОУДЪН , може и наистина да е така, както сте ме репликирали?!? НО , обяснете ни, КАК тогава се съчетават ДСБ и псевдонимът ви – СНОУДЪН??? КАК?
  П.П. Е,вярно все пак сте БИВШ член на ДСБ.
  И защо сте БИВШ, а не настоящ???

 39. I men po-skoro me radvat izbornite rezultati, za6toto:
  – pokazvat, 4e mnozinstvoto izbirateli ne sa rusofili;
  – davat povod da pozamlyknat oplakva4ite na RB; i
  – ne6tata otivat kym predsro4ni parlamentarni izbori.

  Za izhoda ot predsro4nite pamentarni ne sam optimist(ka), no tova 6te komentiram drug pyt.

 40. Що за тъпизми са това “симпатизанска на ДСБ.
  Кажете го ясно открито-комунистка ли сте ,или човек.
  Оставете се тези симпатии и антипатии.Те не свалят комунистите от власт.Вие може да си симатизирате сто години на дадена партия,но това няма никакво значение и никаква полза.

 41. Г-н Инджев, просто има много повече вътрешнополитически съображения от любовта или омразата към Русия. Идеята, че русофилският вот ще натежи чак толкова на изборите беше силно преувеличена още от самото начало.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.