На червените избиратели трябва ясно да им се нарежда и изпълняват безпогрешно

Като гледам горещата новина в аванс ( преди да е потвърдено официално), според която Александър Симов, младият партиен любимец на Станишев и Димитър Иванов – Гестапото измества от четвъртото място безпартийния, но виден деец на червената кауза Петър Курумбашев в листата на БСП за Европарламента, не знам което е за „префернициране” ( предпочитане, но нали вече приехме да казваме преференция, вместо предпочитане).

 

Избирам да преференцирам напомнянето, че объркването на сметките си е объркване, но личната рекламна кампания в полза на Симов сработи както нищо друго в редиците на БСП. Избирателите на партията напълно се оплетоха в сложната за тях система с преферeнциите, но безпогрешно разпознаха лично похваления по линия на партията и ДС Симов, за когото докараха специално да пее любимата си съветска мумия Йосиф Кобзон. Как да не го преференцират другарите и другарките по села и градчета?!

 

Да сте чули някога Станишев да хвали пред строя Курумбашев без да са го питали да оценява в телевизионно интервю личността му? Или да сте видели това да прави Гестапото? Не сте. Но и двамата го направиха за Сашко ( както гальовно го нарече Гестапото).

 

Ето защо не е справедливо да се каже, че в БСП имало някакво неподчинение на началниците и нехаресване на курса на партията. Напротив- за когото им казаха ясно и без никакви преференции като алтернатива, за тогова и гласуваха, както се вижда от случая със Сашко.

“Не мога да кажа дали е вярно, чувам подобни неща, но още не смея да се зарадвам”, казва Сашко, цитиран в сайта в. “Труд” малко преди всъщност да бъде натъжен, защото самата другарка Мая Манолова, куратор на промените в изборния закон, беше мобилизирана по партийна линия. В  централните новини на БНТ  тя беше цитирана да успокоява червения енергиен олигарх Курумбашев с опровержение, че Симов не го измества.

Боричканията продължават.

Колкото до другия млад русофилски проект на БСП Ангел Славчев ( Че), внедрен като заместник на Бареков в „България без цензура” и на него явно му предстоят славни дела. Но за безславните му деяния и тези на началника му в партията без цензура междувременно се изказа един бивш негов съратник.

 

Не че някой се е съмнявал в корупционната схема на хранилката в тази партия, но Дончо Дудев все пак я разкрива в първо лице в писмо изпратено до някои медии.

ОFFNews

Едно от знаковите лица на февруарските протести от 2013 година Дончо Дудев написа отворено писмо до Николай Бареков след изборите на 25 май.

В писмото Дудев обяснява защо, за разлика от някогашния си съратник Ангел Славчев, е отказал да се влее в редиците на Барековата партия. Т

Публикуваме пълния текст на писмото:

До Николай Бареков от Дончо Дудев
Отворено писмо*

Няма да се обръщам към теб на Вие, защото се познаваме и най-вече защото не изпитвам уважение към теб!
„Майко, отивам на заколение…“ този твой цитат за пореден път предизвика у мен съжаление и тъга. Съжаление, защото смяташ, че по този елементарен начин ще се въздигнеш като герой в очите на хората и тъга, защото някои ще ти повярват.

Аз не ти вярвам, защото помня. Помня как се подмазваше на Борисов, помня как му носеше цветя, помня как обещаваше, че ще го вкараш в затвора, а сега го поздравяваш… Помня как обиждаше земеделците, които протестираха, а сега си ги слагаш като значка… Помня как ти и телевизията, в която работеше и управляваше, коментирахте против протестиращите от февруари, а сега и тях си слагаш като значка… Помня как скочи срещу Българите, които се опълчиха на олигархията в лицето на Цветан Василев и Пеевски, а сега казваш, че ще ги премахнеш…

Ти си лъжец! Казвам го най-отговорно! Николай Бареков е лъжец!

Ще запомня обещанието за безплатните лекарства, ще запомня и за таблетите и за всички други обещания, които даде пред Българите…

Сега имаш много значки, на земеделци, на майки, на протестиращи, на националисти… Не се свениш да използваш розетата от Плиска и то по безобразен начин, не се свениш да носиш лика на Левски и Ботев на гърдите си в които бие едно мише сърце. Бареков, ти никога няма да имаш „значката“ на достойния Българин, на неподкупния, на вярващия в идеали човек.

Ти каза в едно от многобройните ти словоблудства за „колегите“ на Ангел Славчев, че нямат характер и сравни него с нас. Това писмо е моят отговор!

Не приех твоето предложение за телевизионно предаване, не приех парите, които ти ни предлагаше и трябваше да отидат за офиси и заплати в страната и София, не приех да съм наблюдател на изборите за кмет във Варна с основен фаворит Бозов, не приех да участвам в политическия проект „България без цензура“ и да използваш името ми. Постъпих така както постъпих и преди години в гражданско движение „Сила“. Отказах и се махнах, след като тогавашните „свободни граждани“ се срещаха с Алексей Петров и Бойко Борисов. За сведение на хората, сега „Сила“ също е една от твоите значки.

Това е моят характер и се радвам, че не проявих характера на Славчев! Радвам се и съм горд, че Янко Петров, Йоанна Иванова и още много хора от протестите са до мен. Хора като тях ми дават сила и вяра, че България има бъдеще…

Помня! Дончо Дудев
Дата: 26.05.2014г.

*Заглавието е на редакцията на OFFNews

И още:

Медиапул

Над 80% от хората, които през февруари м.г. спонтанно започнаха да организират в различни градове у нас протестите срещу цените на тока, бързо преминали в масово недоволство срещу тогавашното управление на ГЕРБ, впоследствие са преминали на заплата към Николай Бареков.

Това обяви пред БНР във вторник Дончо Дудев, един от основните протестиращи, появяващи се в медиите покрай демонстрациите срещу електроразпределителните дружества и цените на горивата.

Той бе потърсен за коментар от държавното радио по повод на обръщението си към новия политик Бареков, което разпространи по-рано през деня в личния си профил във Фейсбук. В него Дудев предупреждава бившия шеф на свързваната с банкера Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски ТВ7, че ще следи как ще изпълнява многобройните си обещания.

“На 80 на сто от хората, с които се запознахме през февруари миналата година и организираха протестите в своите градове, им бяха осигурени офиси, съответно и заплата, което е абсолютно доказуемо. Всичко минаваше през “България без цензура”, уточни пред БНР Дончо Дудев.

По думите му заедно с останалите активисти от протеста, довел до падането на кабинета “Борисов”, те са получили предложение от Бареков “да влезем в политическия протест, да се използват нашите имена и ние да бъдем налагани като лица на този проект”.

“Беше ни предложено да направим продуцентска къща, която да реализира предаването в телевизионния ефир, да минават едни пари, които да отиват за офиси и заплати и изграждане на структури”, допълва Дудев.

 

24 мнения за “На червените избиратели трябва ясно да им се нарежда и изпълняват безпогрешно”

 1. Браво Дончо !

  На следващите избори Станишев трябва да е на място еднакво с номера на бюлетината , за да го изберат безумните му кратунени избиратели !

 2. О, много хубаво и човешко писмо!
  Помня как в разгара на протестите миналото лято крещях точно срещу тези тримата да не се мяркат пред парламента, да се махат с тяхната национализация на ЕРП-тата!
  Но … млади са, размислили са, да се надяваме, че са разбрали кой е монополистът в България…

 3. Izrodi kato Korumbashev mi sasipaha jivota !! Ivo, az sam po star i niamam tvoeto tarppenie!! Tuk kadeto sam horata sa s cherna koja , no s beli sartza!! Tuk niama cherveni boklutzi !! Tova mi e stimulat!!

 4. Според Мая общата гласовете за “новата звезда на БСП” Сашко Симов, това по агенция ПИК не стигат.
  Ако е верен слуха, на Курумбашев няма да се наложи да му връщат едно 100 000 евро с които е капарил “избираемото” място в листата. По друг начин стои въпроса със страстбуржоазката Достена Лаверн.
  Боже, колко мъка има на този свят, Боже!
  Червени боклуци. Хвани единият, удари следващият и после карай всички подред и питай за още.

 5. Относно ББЦ:
  Тази партия е регистрирала 30 000 наблюдатели (!), като според едно журналистическо разследване на всеки от тях са раздавани по 200 лева със задача да осигурят 5 гласа. Ето ви 150 000 гласа, на цена 6 милиона лева. Останалите около 60 хил. гласа са на ВМРО и обикновени наивници.
  Въпросът е, дали спонсорите ще са в състояние да извадят поне два пъти по толкова за парламентарните избори.

 6. ПЛАНЪТ СИДЕРОВ

  План: този път – увенчан!
  Преизпълнил: ОНАН!

 7. Хм, появи ми се “двойничка”… Да БСП загуби, но победата на ГЕРБ е пирова победа. И не мисля, че оставката на БСП ще промени нещо в политическото пространство и в управлението на страната

 8. Акулите в малко вода се изщждат една друга.Гьола на БСП пресъхва.Още малко и ще се мятат като риби на сухо.Апропо, браво на Яценюк, задраво настъпи Газпром.Заплашва ги със съд в Стокхолм, а нашичките пак им коленичаха и определиха фирмите за строежа на ЮП – кремълска и пет наши , коя на пеевски, коя на цв.василев.

 9. Аз лично, не вярвам в “прераждането”, както и това, че въпросният господин се “превърнал” в истински демократ и родолюбец!!??

 10. Дончо Дудев навярно има пориви към справедливост, но иначе си остава неграмотен и елементарен, смятам, 100% привърженик на Уго Чавес.

 11. Брей, да му се ненадяваш на Дончо Колбасарчето, какъв е принципен, а?
  Личното ми скромно мнение обаче е, че в момента в милиционер-номенклатурните редици просто се вихри поредното ритане кой да заеме по-добра позиция до копанята с цвик. Щото копанята все по-празна, а и рублите се обезценяват, въобще мъка.

  А на всичко отгоре високо-интелигентният червен електорат пак оплескал преференциите. И никому неизвестният др. Ников ще измести не само Станишев, олигарха Корумбашев, но и самата Достена Ангеловна-Лаверн, май?

  Но докато ритането по кокалчетата в червеното свинско стадо не секва, по-важната новина отново се стъпква на четвърти план. А тя е, че в Милиционерия лакомите червени прасета се тъкмят за ново голямо плюскане, и пак в енергийния сектор:

  http://www.mediapool.bg/kremalska-i-pet-nashi-firmi-poluchiha-porachkata-za-yuzhen-potok-news220753.html

  Злонравите червеног.ызи прасета от властовия “елит” на РъБъ все още не са не наяли. Пък аз снощи така се кефех на набитите до червено бузи на др. Станишев. Явно съм избързал. Явно всички се радваме без време.

  Тия няма да проумеят, че е време да си ходят, докато не опитат тоягата. Не съм екстремист. Но това е положението. Видяхме го на практика в Украйна. Утре е сряда, ден на вота на недоверие. Но вече не смея да се надявам. Понеже в РъБъ си нямаме нито Кличко, нито Майдана. Имаме си само Бареков, саша сымаф и оглупели червени бабички. Бог да ни е на помощ!

 12. Какво още е необходимо, за да се задейства “надпартийната”, “независима” ЦАЦАРАТУРА?
  КОЙ?
  ОТ КЪДЕ?
  осигурява парите?

 13. Г-н Инджев, извинявам се че е малко извън темата, но защо ли ми се стори, че снощи в “Часът на Милен Цветков” нещо много бързо затвориха дискусията след вашето изказване по резултатите от изборите. За да преминат към много по-важната тема за …??? канализацията на село дОРКОВО?!!!. Май темата за руските агенти, шпиони и прочее сволочь действаща в угода на Путин у нас още е табу в БГ? И Миленчо кършеше ръце от притеснение – ма моля ви се, ма недейте така… Плужеци рубладжийски…И поздрави за вашата непреклонност и точен анализ

 14. По същество никой не може да обори математическото тъждество ГЕРБ=БСП=ДПС=ББЦ=АТАКА= и на още много други формации и формацийки с общ корен, с един и същи сценарист.
  Аз изпитвам поне малко задоволство, когато виждам вътрешно партийните борби в партията-майка и единсвената ми (макар и символична) надеждица остава, че РБ ще влезе в следващия парламент (па макар и с Пръмова) и ще бъде някакъв коректив на управляващите.
  А колкото до дудука, той е боклук и всяка уважаваща себе си политическа формация, още повече ако е член на ЕНП би следвало категорично да се погнуси и разграничи от такива индивиди.

 15. Това писмо, изпълнено с лични и емоционални квалификации, си е чиста реклама за Баречето. В позицията, в която вече се намира, за него няма лоша реклама. Момчето Д с промарксистки възгледи не обича Барека – чудесно!! Ако и някой друг идиот не го обича, каква по-добра реклама от това?
  Барека може да бъде смазан за секунди в един нормален политически дебат по която и да е тема от дневния ред в нашата държава, но няма кой да предизвика такъв дебат. Няма и кой да го проведе, ако трябва да съм откровен докрай. Тръпки ме побиват, като си помисля какво чака бедната ни територийка, населявана от българи, ако правителството падне под натиска на Бареков, тоест на Цецо Мустака. Малко се краде в тая държава, щом още има за крадене.
  Лъжел Барека… Жив да не бях, как може такова нещо! Направо да се втрещи човек. Никога не съм си помислял, че български политик може да лъже…
  Констатации.

 16. Видяхте ли в ранните часове на деня, как “бабаита” ЧУК(ол)OFF почти се “разплака”, като младенец, на когото (незаслужено според него), “лошите” гласоподаватели (избиратели, или електорат) са отнели “играчките”, понеже са платили повече от неговата шайка! Господи, каква “трагедия” и липса на “справедливост”???!!!!

 17. За да не се бъркат червените избиратели законодателят, по чсяка вероятност ще им забрани преференциите за в бъдеще.

 18. Браво на Владо Йончев ,за този му коментар в оффнюз
  Пиргова победа

 19. Партията на Бареков е новият политически проект на олигархията,която наля в него големи пари.Целта е ясна – да се създаде нова /вместо “Атака”/ патерица на бандитите от БСП и ДПС.Впрочем днес Бареков си го каза:потенциален съюзник му е БСП – тя била най-демократичната партия.Както казва Моканинът: “Боже,колко мъка има на този свят,Боже”.Ами глупави избиратели, глупава държава.Спомних си за една от сцените във филма-мюзикъл “Чикаго”,където адвокатът /изпълняван от Ричард Гиър/ оперира с главната героина Рокси като с марионетка.Бареков е марионетка,която няма независимо поведение.Управляват го Цветан Василев и Пеевски и той ще прави,което те /и респективно руските им господари/ искат.

 20. Марионетка е, ами! Поредната руска марионетка – Буратино!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.