България, подобно на Украйна миналия октомври, е на ръба на съдбовен избор

Шефът на „Газпром” Алексей Милер, цитиран от агенция РИА „Новости”, заяви днес ( от името на България), че Брюксел не може да забрани на Русия да стои „Южен поток” в България. Той обеща (от името на България) през 2015 година да потече газ през територията на България.

 

По този повод съм упълномощен да заявя вivo.bg ( от свое име), че България ще престане да съществува като самостоятелен субект в международните отношения, ако не вземе отношение по тази демонстрация, с която Москва се произнася от името на София.

 

Наближава моментът, когато българските власти, подобно на украинските миналия октомври, трябва да декларират окончателното си решение за ориентацията на своята държава. Тогава президентът Виктор Янукович избра да приеме подкупа на Путин за Украйна в размер от 15 милиарда евро, за да се откаже в последния миг от дълго обещаваната от самия него европейска интеграция на страната си.

 

Явно подкупът на Путин в България е изплатен предварително, както се вижда от мълчаливото съгласие на българските управляващи. Те трябва да се определят дали ще останат част от европейската политика, или вече напълно открито ще застанат на руската антиевропейска политика.

 

Последиците от подкупа на Путин в Украйна, който детонира протестите там, днес са известни.

 

Предстои да видим как ще постъпи търпеливият български народ, обработван от десетилетия да понесе „спокойно” поредната руска намеса в съдбовен за страната ни момент.

 

Изглежда, че срещу руския неоколониализъм няма друго средство за съпротива, освен организирането на Българско националноосвободително движение с всички позволени за един поробен народ средства. За целта преди всичко трябва да бъде отстранена от властта руската пета колона.

25 мнения за “България, подобно на Украйна миналия октомври, е на ръба на съдбовен избор”

 1. Да очакваме днешната българска власт да се противопостави на наглостта на Путин е все едно да очакваме от мъртвец писмо!
  Лошото е, че българинът няма достойството на украинците така, че не очаквам и майдан да си направим за да принудим властта или да защити националния интерес и европейската ни интеграция, или да си отива.
  Въпреки, че протеста, който направихме миналото лято е обнадеждаващ! Но само толкова…

 2. ГУМАНИЗМЪТ НЕ Е ХУМАНИЗЪМ
  или ХУНТАТА НА ПУТИН
  Русия, която иска да докаже своята изключителност, но нямайки постижения в нито една творческа или икономическа област, се възвеличава, като обявява САЩ и ЕС за безбожници и варвари. И Другарят – уважаем *, управлява несменяем…/оня със зелените чорапки/
  Руснаците освен, че са открили топлата вода, изработили са също и най-бързите часовници в света, са шампиони по международен рекет и бащи на анонимната война…
  ПРИПЕВ:
  Много невинни застреляха вчера – Путин пак с ново костюмче ще се появи…

 3. @антикомунист

  Писал сте ми нa 28.05.2014: “Що за тъпизми са това “симпатизанска на ДСБ.
  Кажете го ясно открито-комунистка ли сте ,или човек.
  Оставете се тези симпатии и антипатии.Те не свалят комунистите от власт.Вие може да си симатизирате сто години на дадена партия,но това няма никакво значение и никаква полза.”

  Отговарям: Г-н АНТИКОМУНИСТ, и аз бях само антикомунист(ка) като вас, само че преди 25 години. Тоест знаех само против кого съм. Днес за щастие съм няколко крачки по-напред: знам вече не само ПРОТИВ кого, но и ЗА кого съм. Дано имате и вие някога това щастие, уверявам ви, че е много приятно. По-здрав!

 4. Гледах днес Явор Куюмджиев в TV BG on air как ехидно се хилеше и повтаряше непрекъснато ,че ЮПоток ще се строи и е в наш интерес и,че ЕК не може да спре строежа и сега щели да дойдат експерти от ЕК и на тях щели да им обяснят колко всичко е
  според Европейското законодателство .Събеседник му беше абсолютно неподготвен депутат от ГЕРБ (синът на конст.съдия Ненков),който повтаряше мантрата на Борисов,че те са за ЮП но спазвайки Евр.закони.
  Струва ми се,че ни се готви нещо страшно.
  Дали не са купили някого от ЕК .Станали са отвратително нагли и няма кой да им се противопостави експертно при дебат.Ненков беше жалък.

 5. Щяхме ли да имаме днешна БЪЛГАРИЯ, ако не беше СЪЕДИНЕНИЕТО? СЪЕДИНЕНИЕ ни трябва днес и нищо друго. Съединение на всички демократични сили. Да простим за несправедливите и незаслужени думи, да забравим за пропуснатите възможности и време, да простим грешките на другите, да забравим за мъките и трудности, които изтърпяхме и търпим до сега и да се обединим. Всичко друго е каприз, снобизъм и чист егоизъм.Предателство пред ОТЕЧЕСТВОТО. Всички допуснахме грешки, защото бяхме идеалисти и смятахме, че демокрацията сама ще се утвърди стига само да я поискаме. Не знаехме с кого си имаме работа. Но сега, когато много добре знаем с кого си имаме работа вече нямаме оправдания за бездействието си, апатията си, очакването някой друг вместо нас да свърши това.Да видим гредата в очите си, а не треската в очите на другите. Как ще направим БЪЛГАРИЯ такава, каквато ни се иска, като при всяка трудност или отчаяно се молим или я напускаме? Стига с това наше безволие, наивност и неграмотност. Трябва да престанем да бягаме от реалноста, а да застанем срещу нея. Това е битка! Битка за БЪЛГАРИЯ.Битка на БЪЛГАРИЯ срещу русия, на демократи и патриоти срещу защитниците на руските заробващи интереси у нас, които нашите Възрожденци и национали герои, дори основателя на социализма у нас Д.Благоев, наричат национални предатели, изменници и безродници. Аз бих включил в това определение и безбожници. Дедите ни тръгвайки от Памир и Хиндукуш са знаели верните път и посока. Независимо от несравнимо по-трудните обстоятелства спрямо днешните, те не са се лутали дори и за миг. Същото направиха и нашите Възрожденци. За нас остава много по-лесното, да изпълним завета им. БЪЛГАРИЯ завинаги в Европа, завинаги сред европейските народи. Защото, както никога досега в нашата история, ние имаме съюзници, на които можем да вярваме, на които можем да разчитаме, че в лош за нас ден те ще ни покрепят и защитят. Но и да не забравяме съвета. Помогни си сам, за да ти помогне и БОГ. Ние вярваме в БОГ, а щом той е с нас, кой ще е против нас? Остава крачката. Крачката, която ще ни освободи от робството и ще влезем в свободата. Тя е трудна знам, но е единствено правилна и истинска, защото прави роба човек. Гледайки в очите на децата си, никога да не забравяме предупрежденията, делата и саможертвата на националните ни герои. За разлика от националните предатели и изменници (хора на миналото), ние сме във времето. А времето е Национално Освободително Движение (НОД). С Книгата и Кръста да просвещаваме, освещаваме и обединяваме.Всички демократи и патриоти в единен съюз, в един блок! Тогава кой ще ни спре? русия и нейните агенти-подлоги? АБСУРД! Така че, твърдо и неотклонно по този път. Здраве, вяра и сила за всички БЪЛГАРИ-демократи и патриоти. БОГ с нас!

 6. Малко допълнение към предния ми пост.
  Куюмджиев намекна,че има заинтересовани страни (Италия,Австрия,Унгария),които могат да спрат евентуално решение на ЕК за спиране на строежа на ЮП.Наглеца само не каза,че нашите рубладжии са готови на същото.

 7. Само дано България, противно на Украйна, не тръгне в обратната на ЕС посока, защото, освен 1 евродепутат от Реформаторския Блок и 1-2 свестни от ГЕРБ, не виждам друго европейско присъствие по високите места.

 8. Такъв е езика, който трябва да се говори днес.
  С уважение към Вас г-н Инджев.

 9. България е в ЕС и всяка дискусия от която може да се допусне,че самите българи се съмняват в това е огромна услуга на тези от Запада,които с удоволствие биха се разделили с нас като негов член,така и за самата Русия.Трябва работа,има ли някой от сините лидери ПЛАН какво да се преви при опит за преврат,защото и това е възможно.Всеки вариант трябва спешно да се отработи СЕГА!, консултирано с посланици, разгърнато в цялата държава.Пък дано не се наложи..

 10. Господин Инджев, общо взето, Русия или по-точно политиката на Путин е бита карта. Това, че Путин си разиграва коня, е благодарение на това, че в Белия дом седи един краен левичар. Икономиката на Русия върви към колапс и Путин много ясно го знае. Русия спечели Крим, но загуби Украйна. А щом Русия губи Украйна, значи губи Европа. За Русия остава Азия, а там царува Китай. Русия е на път да се превърне в държава парий. Това го знаят и нашите рубладжии, но за тях няма изход, макар и да са плъхове, не могат да напуснат кораба.

 11. Аз пък надигам глас в защита на Русия, Путин, Кобзон, Лубянка и всички скъпи на русофилското ми сърце ценности! Крайно време беше- а то се случи вчера-онзи ден- садистичните по своята жестокост и разрушителен ефект санкции срещу Русия да бъдат прекратени! Слава Богу, вече един от Путерингите (моите читатели знаят за коя категория политически фигури става дума) обяви, че повече никакви санкции няма да има! Маладец! Че то какво беше, какви сърца имаха тези евролидери коварно да планират и безмилостно да въведат такива ужасяваши санкции! В резултат от тях в Русия драстично спадна производството на окачалки за вратите на обществени тоалетни,макар и “Сдялано в СССР” по това перо да е само 1%, останалото е “Made in China”! Успокоих се вече, сипвам си чаша русский квас, дето си купих от Берьозката, разгръщам последователно “Русия днес”, “Дума”, “Земя” и Атака, пускам си любэ на грамофона, докато стане време за среща на кварталнатата общественост със Светлана Шарэнкова…

 12. Дано българите, които не са продажници и предатели, да гледат с широко отворени очи и да разбират какво става в Украйна и на в Крим.Сепаратистите убиват хора, грабят магазини,всяват дестабилизация.На п-в Крим Путин забрани украинската гривна даже.Оснавната валута е рублата.Всички западни фирми бягат от района.Украинското право не съществува, а докарват руснаци които да упражняват руското “право”. Образованието на хората в Крим няма значение вече, защото е украинско.Слушат само одобрените от путин медии.Въобще никаква икономическа дейност. Нашите продажници ни тикат към путин, а самите те бягат в ЕС.Станишев, който гледаше как палят европейското знаме пръв се затича в Европа.И ако този път ПЕС го лансира на мястото на Свобода, лично аз ще им пращам всеки ден снимки на запаленото европейско знаме и станишев на фона на развятите червени знамена.

 13. С годините се убедих, че отърсване от комунизма без “Майдан” не става! И друго – мирен “Майдан” с бял роял няма!
  Колкото до ролята на Запада – той ще ни помогне, колкото помогна на украинците днес, на унгарците през 56-та и на чехите през 68-ма – ни повече, ни по-малко!
  Страшно е, защото курбан в такива случаи стават млади хора, а не ние – непотребните, носещи вината на миналото!

 14. Г-н Инджев, ако създадете БНД/ Българско националноосвободително движение/ , аз съм първият записал се РЕДОВИ участник в него.Наистина, крайно време е в РБългария да се чуе ясно гласът на осъзнатия европеец от български произход. Време е сами да се освободим от поробителката ни – сибирската мечка Русия. Райската градина България може да бъде съхранена от лапите на лакомия до безумие мечок Путин единствено, ако се грижим за нея “въоръжени” с европейско познание, демократични принципи и любов към самите нас . Бог да пази България.

 15. Брилянтно точно! Само се чудя дали истинските българи сме повече от промитите мозъци и корумпирани продажници-русофили или те ще ни предадат за пореден път на поробителска Русия.

 16. @ БУРМОВ
  Напълно съгласен за създаването на БНД. Все някога Желювата нежна революция трябва да се признае за вредна за РБ и авгиевите обори да се изчистят. Тогава не умряхме на денят и сега умирама всеки ден помалко. Кой е петата колона и къде живее голямата и част от нея? Няма БЕЗПЛАТЕН обяд, нагушените милиарди трябва да се върнат под формата на услуга. Все пак, има нещо гнило в Дания(София)и миризмата от южночерноморския вилает упоява петоколонниците за добре свършена работа. Върхът на сладоледът, диамантът на короната е разделянето на РБ на южна и северна част с помоща на Южната река или галъовно “малкия Крим” и това е последното смъртоносно цакане с козът скрит в ръкава на Кремъл. Веднъж стъпал на малкия Крим последващото ядреналинене е детска играчка с която РРБ(руска република българия) ще остане далеч от пределите на Европа. Те, европейците не казват не, не прави това или онова, те, просто спират да те търсят и помнят.

 17. Изцяло споделям мнението на Павел Тинков.Не е възможно при центробежните сили в ЕС спрямо Русия- Путин и артикулираното от Обама пред курсантите на Уест Поент отхвърлящо активно действие на САЩ при кризи от рода на тази в Украйна,респ.спрямо влиянието на Русия върху поведението на страни като БГ и Кипър.От друга страна,анализирайки резултата и профила на избирателите от последните избори,не остава големи надежди за решение на демократичните проблеми на България от нейните граждани.Доста безнадежна,поне за мене,ситуация и добра бъдеща перспектива за държавата ни!

 18. Защо спим, защо допускаме руснаците да се гаврят така със страната ни!!!

 19. Всъщност, има ли някакъв краен срок за българското правителство поставен от руската страна?Питам сериозно.

 20. Каква съдба я очаква страната ни,когато тя се решава от 2/3 население с промити мозъци ?!

 21. ДАРИ: “ако този път ПЕС го лансира на мястото на Свобода, лично аз ще им пращам всеки ден снимки на запаленото европейско знаме и станишев на фона на развятите червени знамена.”
  Защо “ако този път”? Защо на ПЕС? То вече се случва, а гарван – гарвану…
  Тази снимка може да се използва и точно за тази цел, за която се пали знамето на ЕС! Зависи кой, как, къде и на кого ще обясни ставащото…

 22. Всички на МЕГДАНА, иначе ще изпълнявате предсрочно ПЛАНА !!!

 23. Тоя путински пудел- Алексей Милер, явно не може да осъзнае , че европейските правила и закони са със императивна сила спрямо българските, и че договорите в ЕС са с по-голяма сила спрямо двустранните “договори” , които е подписвал с платените си марионетки в България.
  Докато ЕС не се убеди ,че Южен паток е проектиран, и ще се експлоатира според ЕВРОПЕЙСКИТЕ правила от Третият енергиен пакет, няма да има ЮП, а най-много да си получим санкциите в аванс, и със лихвите!
  А Милер да ходи да си продава драгоценната газ в Китай, както наскоро ни уверяваше!
  Той не може една тръба ,която минава през Украйна да запълни, а иска да строи ДУБЛИРАЩ тръбопровод през Черно море. Излишни разходи, за едно и също нещо. Да се бракува съществуваща тръба само ,за да се правят огромни разходи за нова – това е пълно безсмислие!
  Утре Путин може да иска да построи трета тръба, четвърта , пета ……., за ЕДНО и СЪЩО количество газ! Безумие,присъщо на тръбошевика Путин!

 24. До Тервел
  Уви, не мисля че идеята Ви за днешно обединение на българите е възможна! Днес ни се внушава, че има много опции за мразене: лекари, полицаи, учители, съдии и прокурори, миньори, земеделски производители, металисти, чалгари, Левски срещу ЦСКА, красиви и умни срещу грозни, селото срещу града; все друг е виновен за всичко, решенеието е: напсувай човека срещу теб. Една нация, в която простака и мутрата са еталон от доста години вече. Да изреждам ли още? И това не е случайно, а част от имперската политика “разделяй и владей”. Хайде българи, мразете се, казват ни всевъзможни министърчета, множеството напазарувани медии, платените тролове в нета. Защото иначе сме сила, защото рубладжийската пета колона изобщо не е толкова многобройна и силна, колкото ни внушават! НО САМО ДА СМЕ ЗАЕДНО! Беше прекрасно усещане за силата ни в онези първи часове и един-два дни, когато изскочихме на Ларгото срещу безумието Пеевски. Буквално се наср…а от страх продажните ни управници! И колко бързо школуваните КГБ-кадри започнаха противопоставянето! Ето това днес е най-трудното: КАК да се върнем към морала, честта и достойнството, КАК да се обединим и да преодолеем действията на професионални манипулатори с власт? Този блог е едно от местата, откъдето започва това обединение (моите искрени уважения г-н Инджев), но един будител и приятелите (така ви възприемам наистина), които не познавам лично, не сме достатъчни все още. Дано не ни се наложи да се обединяваме след трагични събития.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.