Българска европейска евтаназия на път към Евразия

Европейският съюз даде днес месец на българските власти да се определят дали България е лоялен член на тази ( доказано мечтана от мнозинството българи) организация.

 

Тава е смисълът на днешното писмо на Европейската комисия, според което София трябва да се определи дали да продължава да нарушава разпоредбите на организацията в заиграването си с Москва за „Южен поток” или да рискува България да бъде подложена на наказателна процедура от Брюксел.

 

Детайлите в спора около безспорния факт, че Кремъл се опитва да наложи своя проект срещу правилата на ЕС, оставям на осведомения читател, който може да намери тези подробности навсякъде в интернет.

 

Тук искам да акцентирам върху една единствена страна от пропагандния арсенал на войнолюбивите съветофили, които по стар болшевишки навик се крият избирателно ( дори) зад западния гръб, когато трябва да обосноват слугуването си на Москва .

 

Както много често се случва, доказателството е на първа линия. Само трябва да бъде откроено за желаещите да го забележат на общия заслепяващ фон от словесни илюминации.

 

Факт е, че Европейската комисия не заплашва днес Италия, Австрия или която и да е друга държава от схемата на крайните евентуални потребители на руското корупционно изкушение „Южен поток”.

 

Заплашена е България не само като очевиден руски диверсант в ЕС, но и като шлюз на въпросния „Южен поток”. Ако му бъде позволено да се отприщи в черноморското начало, замисълът на Путин да накаже Украйна чрез заобикаляне на нейната територия ще стане необратим.

 

Повтарям: всички пропагандни приказки за прикритие, според които България била само една от много европейски държави с еднаква роля по трасето на „Южен поток”, не струват нищо пред реалния факт на изключителното значение замисълът на Путин да бъде спрян на изходната му точка: на входа на България.

 

Открай време слушаме българските политици да се упражняват по въпроса за необходимостта България да се възползва от географското си положение на кръстопът между Азия и Европа.

 

Настъпи моментът на избора.

 

С приемането на България в ЕС изборът беше в ръцете на европейците от клуба на богатите. През 2007-ма можеха и да ни разочароват, като ни откажат членство и ние нямаше да можем да направим нищо, освен да си бършем сълзите. Не ни караха, натискаха или молеха- ние бяхме просителите.

 

Днес ни предупреждават, че от нас зависи дали искаме за себе си повече Азия или повече Европа.

 

България в момента е Босфора между Изтока и Запада. Решението кой бряг да предпочетем сами е именно цивилизационен избор.

20 мнения за “Българска европейска евтаназия на път към Евразия”

 1. Европейските избори не доказаха ли Избора на повечето българи? Нали рубладжийската пропаганда отврати дори хората на БСП?

 2. “Да предпочетем”?
  Кой да го предпочете?
  Аз или оная, която не вижда по-далече от Кюстендил?

 3. E sega veche doide vreme da vidim ima li grajdansko obsthesvo koeto da se protivopostavi na komsomola

 4. Всеки културен народ, воден от Светото писание, възпитава децата си на християнските ценности. Една от тях и може би най-важната е “ЧОВЕК НИКОГА ДА НЕ БЪДЕ НА СТРАНАТА НА ПАЛАЧИТЕ”! Гражданите на България трябва да си “ТАТУИРАТ” на челото това мото и тогава Путин,този Педя-човек, Лакет – брадва, ще започне газ да пикае. Той може да се крие зад анонимните си поръчителства и медиините илюминации.Може да си поръчва клакьори и саботьори, но трудно ще ни заблуди. Защото на челата ни пише: “Никога да не бъдем на страната на палачите”.

 5. Ако чакаме това правителство да направи избора, повече от ясно е какво ще избере.
  Искам ние да направи избора чрез предсрочни парламентарни избори!

 6. Дойде Видовден.
  Знаех си, че този ден ще дойде. Колкото и да бележиш карти, да раздаваш козове под масата, все някога Фортуна ти изневерява. България е в сюжет на “Перфектна буря” с главни действащи лица БСП и народът български.

 7. Отдавна от евросъюза трябваше директно и безапелационно да кажат на продажните съветофили заробващи България за години напред, че това решение в полза на Путин е НИЩОЖНО. Според законите и директивите приети и от България като членка на съюза.
  Българските путьоновци разбират само от директна реч и тояга. Тук дипломацията няма почва.

 8. Сега ако се отстъпи от позициите за Южен поток в полза на Кремъл свършено е с България.Аз така го чуствувам и разбирам.Как може в хилядолетната ни история сега да имаме този шанс да бъдем с най-напредналите държави и ние да го проиграем в полза на чужда държава-изостанала,феодална,агресивна без бъдеще за развитие.Когато видя по телевизора лика на националният предател Коюмджиев/българите да запомнят това име на национален предател/да защитава позициите на Кремъл и да се прави на загрижен за България ми идва да го заплюя.Да каже защо руснаците го закичиха с Георгиевски кръст-за предателство на интересите на България.Проклети да са!

 9. Настъпи разделното време.Време,в което трябва силно да се разграничим и ясно да се самоопределим.Време,в което трябва да поискаме точна сметка от тези, които пълнеха и продължават да пълнят бездънния си джоб с рубли,загробвайки България и нейното бъдеще.Топката е в нас и повече не бива да чакаме,защото България-това сме ние.

 10. Ако се заинатят нашичките червенотиквеничета и не реагиират на заплахата на ЕК от санкции и продължат да путинофилстват, мисля, че всичко ще загубят.Защото ще има санкции не само за входа на Патока , а и за изхода му – т.е. няма да има такъв.А да видим, дали Милер ще си строи патока напук на Европа.И с цялото си нахалство Станишев искал пост в ЕС.И колко тъпо ще е от страна на Шулц, ако му го даде.Мерзко е да уреждаш себе си , а да унищожаваш държавата си.Червените май взеха да го разбират.

 11. Къде е авторът на “Време разделно”да вземе становище?

 12. Съгласен съм с Евгения Попова. Сега е момента да изразим нашата позиция ,че не желаем връщане към нашето минало.

 13. (продължение:) Всеки за себе си!

 14. Има два варианта .

  ЕС даде финансовата си подкрепа на Гърция и Испания , когато те бяха затруднени.

  Днес е видимо за всички , ние имаме политически затруднения и не можем сами вътрешно да ги решим.Ние сме държава без правила и правосъдие, и ако има някаква имитация на такива то те са единствено в служба на прослойка управляващи страната .
  Този факт е напълно несъвместим с членството ни в ЕС, с тази съдебна система какво правим изобщо в ЕС и как ни търпят ?
  Кое да дадем като фрапиращ пример , купения Конституционен съд или “Председателя на парламента “, стараещ се властта да не идва от народа , а от властващата клика .
  Това състояние е пагубно и води до разпад с неизвестни последици , сигурно е обаче , че пълен или частичен фалит ще има .За близо 20 години откакто е фиксиран лева , научният потенциал на света изведе на ново ниво производствените сили .Светът върви напред , вложи познания и предприемчивост за това време ,а ние си стоим на дрейф над водата цапайки нескопосано .Ние сме напълно технологично изостанали и нямаме никакъв научен ресурс и изобщо никакъв ресурс вече , човешки също.
  Вижте заводите на Тесла и ще разберете , колко сме назад .
  Видно е , че потъваме , и ако те EС , виждат потенциал в нас трябва да издухат на мига това престъпно управление .И не само това , вместо да пишат доклади за съдебни реформи , поставят срок и ултиматум за изключване .

  Вторият вариант е да ни изключат , и когато ни дойде акъла , да почукаме , че сме готови .Това е честното отношение , иначе така разкрачени с полумерки е провлачване във времето и взаимно надхитряване.Това си е наш български стар подход , вършим я некачествено ,тарикатим се , а после кърпим до безкрай .Куци сме от към правосъдие, пробити сме от към пазара и остава да сме само прислужници на богатите страни .
  Разликата в стандартите , от Сърбия на запад е естествената финансова граница , която прескачат само способните , останалата паплач ще си сто в колибите , заробена от собствените си феодали курумбашите .
  Курумбашите , които имат бизнес тук , а ще живеят и харчат там .
  Много скоро ще се види този процес на изнасяне от държавата на артистите ограбвали ни 25 години .

 15. Очакваше се отдавна. Никой няма нужда от троянски коне. Нито от магарета. Или от троянски овце. Това съобщение сигурно е повод същества от рода на Черганов масово да ликуват. Да тропнат я някое хорце, я някой казачок. Да пеят “Ширака страна мая радная” в землянката на “Позитано” и кварталните “клубове по интереси”. Тези зомбита отдавна са мъртви, а децата и внуците им отдавна са в чужбина с част от откраднатото. И не в рАЗИЯ, а в ДРУГАТА чужбина.
  Дошъл е моментът т.нар. РъБъ “политици” да спрат да се упражняват по въпроса за необходимостта България да се възползва от географското си положение на кръстопът между Азия и Европа и ясно да се определят. В смисъл за Европа ли са. Или за рАЗИЯ и кремльовските комисионни. Май моментът отново да излезем на площадите е дошъл. Преди това може да затрупаме МС и Позитано с протестни писма. С копие до представителството на ЕС на “Московска”(защо ли още не е сменено това именце?) Бойкотът и неучастието са много по-силни от палките и автоматите. Махатма Ганди така изгони британците от Индия.
  Всичко зависи от нас.
  Сега.
  Днес.
  Утре може да се окаже късно.

  Респект, г-н Инджев, и всички колеги в този блог!!!

 16. Всичко сте казали, Иво и скъпи колеги – съмишлщеници.Разбрахме колко струва наивната надежда “ех, веднъж да влезем в ЕС, те комунягите няма къде да мърдат, и на тях, пък хеле на дечицата им е по-хубаво там!” Азиатщината вече лъсна и завоня зад версачетата, протоколните европейски лафове и ролексите на тези негодници. Явно е, че с бели рояли и пърформанси на площада няма да ги изметем.

 17. Наистина с рояли и пърформанси нищо няма да стане. Аз съм от Русе и мисля, че вие в столицата сте ни длъжници, защото само в София може да се постигне нещо, в провинцията не може – няма кой да ни обърне внимание. А вие си гледате кефа и си пишете из форумите – това е идеално за бандитите-управляващи. Така могат да изкарат още един мандат.

 18. @ СПАС
  “Да предпочетем”?
  Кой да го предпочете?
  Аз или оная, която не вижда по-далече от Кюстендил?

 19. Stanishev,Kuiumdziev,Yermenkov,Stoinev,Kurumbashev i vsi4ki v edin chuval,speshna pratka, s obratna razpiska za sigurnost i na terminal 2 za “Bratska Russia’.Da im se vzemat pasportite,zabrana za vlizane v B-a i ES.

  Sega Stoinev kazva:Yuzen Potok ne e balgarski-toi e evropeiski proekt naglost kakto vinagi, zatova pak po4na otnovo da zaekva-gorkiyat!!

 20. Не знам дали можем да се организираме на протест срещу Южен поток но една още по-категорична и ефективна позиция от страна на ЕК би ни помогнала много!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.