Путлеристи с хитлеристки поздрав

Не знам дали сте забелязали, но руската имперска пропаганда постепенно позагърби “славянската” опорна точка в опитите си да обясни агресивната си претенция да “обединява” под президентския скиптър на Путин всякакви околни народи ( именно околни, периферни-  като с наслади ни обясняваше от телевизионния екран какви нещастници са украинците като “окрайна” на великата му Русия Божидар Димитров, директорът на главния ни музей, голям приятел на Бойко, шефа на уж проевропейския проект в България).

Славяните, каквито българите на всичко отгоре май не сме, биват всякакви, а някои дори ненавиждат по исторически причини баш претендентите за главни славяни от Московията, тормозили от векове съседите си със завоевателните си мании. Как да ги обединяваш по славянска линия!

Само едно православие е останало в арсенала на руската имперска пропаганда и тя го размахва с настървението на съветската тоталитарна машина, която се опитваше да уеднакви по свой образец със сърп и чук мозъците на народите от Владивосток до Елба и Дунав.Местните слуги бързо учат новия руски урок и се опитват да го налагат дори в собствения ми блог със заплахи към личността ми, заподозряна, че не служи достатъчно смирено на “православието” ( забележете също-те говорят за “православие” като политическа доктрина, а не за “православна вяра”, спазвайки каноничните указания на путлеризма).

Славянофилството възниква в Чехия през 19-ти век и едва след това е прегърнато като част от руската имперска пропаганда. Именно славянофилството привлича в нова България много чехи ( сред които и моите прародители от Прага) . Но с типичната си безпардонност московците си присвояват “заслугата” на откриватели по същия начин, по който “забравят” основополагащата заслуга на България и българите за християнизацията на Киевска Рус и на войнственото езическо московско царство.

 

Историята е известна на просветените българи и на миниатюрна част от образованите  руснаци. За западните славяни тя е отдавна “прочетена”книга. За тях е повече от банално да се спори по въпроса за славянството като компактна маса, загубена за каузата на насилствената русификация още след зверствата на генерал-губернатора на Варшава Гурко при потушаването на варшавското въстание преди близо 150 години (малко преди Гурко да развее освободителното си знаме над София и с това тук да се възцари нестихващата руска претенция българите да бъдат благодарни завинаги, каквото и да им причинят от Русия).

С проблемите на България, която наистина се оказва периферия на Европа, но в центъра на руския натиск срещу нея, рядко се занимават в бързо развиващите се, дори проспериращи ( вече!) западни славянски общества. Там са ни отписали като безнадежни полуподаници, доброволни заточеници в руската балканска провинция България.

В този смисъл фактът, че в полския всекидневник “Речпосполита ”  се появи статия за руския натиск върху България, подобна на тревожните коментари в западния печат, не е чак събитие, но по-скоро е индикация доколко успяваме да се прочуем дори и там, където не искат да чуят за нас.В края на краищата за поляците Гурко е синоним на касапин на жени и деца, а у нас русофилите наскоро му вдигнаха поредния паметник в София.

Статията в полския вестник е схематична като за публика, която не би си дала труда да прочете нещо по-задълбочено за субекти, които не представляват интерес. Но сайтът Кафене.нет, откъдето я препубликувам, е гарнирал превода с неотразима по своята декларативна същност снимка на български  путлерист с изпружена в хитлеристки поздрав ръка, че само по тази причина си заслужава вниманието на просветената публика.

Жечпосполита: България подкопава политиката на ЕС и НАТО


Все повече и повече гласове на Запад изразяват загриженост, че проруските симпатии на българите подкопават политиката на ЕС и НАТО на Балканите, съобщи полският вестник “Жечпосполита”.

България се възприема почти като троянски кон на Русия, пише всекидневникът.

Българските връзки с Русия се дължат на близостта на езика, на общата православна традиция, както и на факта, че Русия има основна роля в освобождението от турското робство през 1878 г.

Може би затова и до днес, много политици , особено левите , смятат, че България има повече общо с Русия, отколкото със Запада.

Тази близост се използва от Москва за засилване проруските настроения. Руският посланик в София дори предположи, че България трябва да обмисли присъединяването си към Евразийския съюз, съобщава “Жечпосполита”.

Сигналите, които идват от София през последните месеци потвърждава загрижеността.

През април българския парламент гласува законови промени, които позволяват на Газпром да заобиколи регламента на ЕС за инвестициите в енергетиката на Балканите (по отношение на газопровода Южен поток).

Европейската комисия отбеляза, че някои от гласуваните точки са дори в пряк интерес на Газпром и предупреди България, че могат да последват наказания.

Независимо, че в началото на конфликта в Украйна българското правителство официално подкрепи териториалната цялост на Украйна , след анексирането на Крим от Русия, социалистическият председател на парламента Михаил Миков изпрати поздравления на колегата си в руската Дума, пише вестникът.

12 мнения за “Путлеристи с хитлеристки поздрав”

 1. Господин Инджев, според вас дали тези екземпляри на снимката са чули дори за КРИВОславният “развод” на цартрап Путин?
  Дали са въобще са чули ,че Грузия е ПРАВОславна държава, много преди Първият Рим, Вторият Рим ,”Третият” “Рим”, и Путинският кРИМ?
  Дали освен рублите , конвертирани разбира се в западна валута, са запознати с религията на голяма част от украинците?
  Не , Путин НЕ е ПРАВОславен ! КаГеБистите могат да бъдат най-много – кРИМославни большевики!

 2. Самият Путин твърди, че намира повече прилики между православието и исляма, отколкото между православието и католицизма. Поне в това частично съм съгласна с другаря Путин – и според мен руското православие е фундаменталистко- също като фундаменталния ислям – и няма нищо общо с православието в България, Гърция и Румъния (от тези страни имам впечатления. Това, което мен ме притеснява, е че нашите висши духовници все повече са продукт на руската школа.

 3. “/…/ славянофилията на 19 век в действителност неосъзнато е внесена от Германия и Франция. Славянофилите внасят концепцията на национализма, премахвайки всичко, сочещо страната източник. След това те продължават и създават славянофилската „идеология”, като я обръщат срещу Европа. По този начин се стига до изграждането на измислена действителност, измислена история, измислена религия и измислена политика във всякакъв аспект.”
  Ален БЕЗАНСОН

 4. И имат пълните основания да ни критикуват.Не троянски кон, а направо си ни договарят /путлерчетата/, както ТЖ на времето за 16-та република, а сега за 4-та в евроазиатския . Имам предчувствието , че вървим към нашия Майдан.

 5. Ето потвърждение на предишния ми пост
  “Становището на ръководството на БСП е, че трябва да проявим характер и да доведем докрай изграждането на “Южен поток”, заяви зам.- председателят на партията Димитър Дъбов след заседание, което обсъжда причините, довели до изборния провал на социалистите.

  По думите на Дъбов на заседанието на партийното ръководство днес е бил отделено доста време на проекта, който според управляващата партия трябва да бъде изпълнен на територията на България най-вече с оглед на диверсификацията на пътищата на доставките.

  “Помним 2008 г., когато газът беше спрян и “Южен поток” трябва да се строи независимо от санкциите, каза Дъбов.”

 6. Не е права западната преса, не може да говориш само за България, като за троянски кон, а да си избираш Станишев за шеф на ПЕС. Какви са тогава другарите от ПЕС след като са си избрали за шеф русофила Станишев?

 7. Стъпи ли ТРЪБАТА на родна земя.
  Утре ще изпратят тяхната войска.
  Хора ще убиват с безрезервен срам
  длани ще потриват за залъка голям.
  Но като ги почнем с Колев-генерал
  до крак ще ги прогоним в руската им кал.

 8. Овчедушният, “този, така наречен народ” няма моралната сила и кураж за СВОЯ майдан в София! Все пак векове сме подбирани само за мегдан, а едни 45год. за площад (площадь), ако ме разбирате какво искам да кажа.

 9. Трябва да си изключително нагъл човек, като Путин например за да се представяш за православен. Няма как един КаГеБист влезнал в църква за първи път преди 15 години, дори имам големи съмнения че изобщо е кръщаван някога, да се прави на православен, защото само предизвиква насмешка и неприязън сред наистина вярващите православни. Няма как човек който дори не знае с коя ръка се кръстят православните да бъде някакъв пример за тях и да иска да ги обединява чрез “православието” си.
  http://video.yandex.ru/users/row-het/view/126/

 10. Нацистки поздрав до християнски кръст, тези хора имат ли нещо в главата???
  Г-н Инджев, според мен подценявате Путин. Чета, че “Православието” на Путин е мимикрирало в “Християнски ценности” като част от “общи ценности” при Льо Пен във Франция, т.е. сега Путин е не само обединител на православните, а и на всички християнски народи!

 11. Доста им е повърхностно разбирането на журналистите от “Жечпосполита” за случващото се в страната ни. То няма нищо общо с близостта на езика, православието и руско-турската война.

  Като пишат за про-руски симпатии у българите явно не отразяват факта, че тях (нас) ни управлява съветофилска мафия, а и едва ли са си направили труда да проучат в дълбочина нагласите на българите. Да, да, със сигурност повечето хора имат положително отношение към Русия, но каква връзка има това с подкопаването на политиката на ЕС и НАТО на Балканите?!

  Отделно пък, самите поляци много добре би трябвало да знят, че единна политика на ЕС не съществува, най-силните в ЕС — Германия, Великобритания и Франция доста се дърпат за подобаващи мерки срещу руската агресия. Меркел и компания много много много ги е страх да не си накърнят икономическия растеж и други такива (като че ли най-силната евроикономика не би могла да понесе малък удар), Камерън открито се е поставил в услуга на Ситито.

  Прав е Путин да разглежда европейците като интересчии. Нашите рубладжии просто са най-лошите такива.

 12. Поклон, господин Инджев!

  България е пълна с имена на улици и площади с руски “приятели” на България – “…всеки успех на България е смъртоносен удар за Русия…” Аксаков, а за паметници /които един ден ще преместим в музея на КомКича/да не говорим.

  А по отношение на “славянството”, проучванията на швейцарския институт по генетика iGENEA, ясно показват, че дори И руснаците не са “славянски” народ, защото имат под 50% славянско ДНК –
  Urvölker in Russland –
  Slawen 42 % –
  Kelten 30 % –
  Wikinger 12 % –
  Juden 8 % –
  Spezialfall 8 % –

  , а гърците са почти два пъти по-славяни от нас.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.