Станишев даде шанс за прегрупиране на руската пета колона

„D Day” за путлеризма на БСП настъпи днес след като ДПС откри вчера втори фронт на евросоциалистическия бряг, на който дебаркира в гръб на коалиционния си партньор.

Хипотезата, че това е било договорено, беше приоритетно опровергана днес от Станишев Направи го именно с пояснението, че между него и Лютви Местан е имало среща преди пресконференцията на ДПС, на която Лютви Местан практически оповести края на това управление.

Станишев определи „вчерашната позиция на ДПС” като „изненада”, която изключително много затруднява работата на правителството. Иначе казано, Станишев побърза да прехвърли вината за предизвестената смърт на кабинета изцяло на ДПС, макар да започна днешната си пресконференция с признанието за слабото представяне на БСП на изборите.

Едва ли някой е очаквал от Станишев самокритика и оставка- това е все едно е да чакаш с писмо да бъде възкресен умрял, което е още по-невероятно, отколкото от умрял да се получи писмо ( нещо, което се е случвало хиляди пъти по време на война).

Превръщането на изборите в „пазар” изисква радикално решение, продължи да подгрява очакването за бомбата си Станишев по време на пресконференция и добави, че е „време е всеки да си поеме отговорността”, говорейки в първо лице за „анализа, който си направих”…Т.е. каза, че е време за развод на дългогодишния брак с ДПС, който е сред основните причини за отлива на червени кръвни телца от катетрите, впити по традиция в електоралните вени на столетницата.

Очевидно Станишев е взел решението си без одобрението на колективен партиен орган. „Смятам да потърся подкрепа” за сериозна промяна към масово участие на изборите, каза той в първо лице единствено число, потвърждавайки изтеклия в кулоарите на парламента слух, че е изненадал тази сутрин елита на съпартийците си с идеята за задължително гласуване ( с което би се намалила тежестта на вота за ДПС ).

Използвайки дедуктивния метод на Шерлок Холмс Станишев изключи избори догодина, както и избори „веднага”, говорейки за решението си да има ( все пак) нов парламент. При това положение той остави като единствена възможност предсрочните избори да се състоят до края на годината и то толкова рано, че новият парламент да има време да гласува съответния нов бюджет.

На(д) пресконференцията на Станишев обаче висеше отсъстващия фактор: руският натиск за „Южен поток”, който практически раздруса дървото на властта. Под неговата орехова сянка се криеше досега удобно проруския триумвират на социалистите, националистите и техните доказани на изборите за европарламента триумфиращи кадровици на това управление.

В отговор на този натиск Станишев е изправен пред необходимостта да отговори спешно на въпроса дали наистина е европейски политик след ултиматума на Брюксел към София да се определени по въпроса. Станишев, посъветван на чист руски език най-вероятно, реши да избяга от отговора и даде възможност на Кремъл за тактическо отлагане на газовия руски десант в България чрез пренареждане на петата си колона в окопите на българската политика.

Сред десетките въпроси на журналистите на пресконференцията, на която Станишев обяви курс към предсрочни избори, само веднъж се дочу намек за значението на „Южен поток”. Станишев не дочака да му подадат топката и сам си взе думата – при това след като вече беше обявил край на пресконференцията припомняйки колко му е важен „Южен поток”. За целта той прибегна до любимата опорна точка на „Газпром” да се надсмива над яловите опити на запада да създаде алтернативния газопровод „Набуко”, което едва ли не прави „Южен поток” неизбежна алтернатива.

Да, „Набуко” наистина се оказа европейска опера с драматично несъгласни помежду си примадони, както се подиграват от „Газпром” ( от позицията на монополисти, за които няма проблем да лансират всякаква своя идея без страх от опониране и опозиционна съпротива). Но и военният евроазиатски марш „Южен поток” , свирен досега толкова триумфално от кремълските йерехонски пропагандни тръби, придобива днес статута на оперета, в която соловият фалцет на Путин се натъкна все пак на европейско о(т)свиркване.

Българската карта на Путин се оказа все пак бита. Само незрящите ( поради глупост, лицемерие или пълно самоотстраняване от действителността) не са забелязали, че Путин подкупваше на порции петата си колона в България, за да я използва в решителен момент за своите налудни мегаломански цели да диктува правилата си на Европа.

Разликата между опита му да си купи за същата цел Украйна е само в това, че там той оповести публично готовността да добави 15 милиарда към руските подкупи. У нас сумата, разпределяна от години за руската агентура, остава неизвестна величина и това я прави по-трудна за осъждане от българите. Тя е най-дълбоката тайна, от чието разкриване московските кукловоди се боят най-много, защото знаят, че най-прекият път към дискредитиране на когото и да било в България е да му извадиш показ забогатяването.

Провалът на Путин на българските евроизбори предопредели днешната новина за спешната необходимост от пренареждане на силите в България. Гражданите на европейска България получават шанс да потвърдят проевропейския си глас на предсрочни парламентарни избори.

31 мнения за “Станишев даде шанс за прегрупиране на руската пета колона”

 1. Прекрасен анализ, г-н Инджев, може би дори на “Позитано” ще го прочетат по-внимателничко, има защо. Един велик наш съвременник

 2. Жесток анализ, г-н Инджев, но все пак евро-вотът е криво огледало. Защото 70% от матрялът не гласува. Иначе за парите на съветската агентура сте в десетката на десетката. Покойният съдия следовател Джовани Фалконе казваше, “Направете мафията бедна”, затова го взривиха. Пътят на РъБъ към Европа задължително трябва да мине през лустриране и прекъсване на рубладжийските потоци, които захранват РъБъ мафията да работи на ползу Путлеру. Иначе и внуците ни ще гледат и четат разни шаренкови, митю гестаповци, ангел славчевци, гареловци, боковци, кеворкяновци, симовци и каква ли не още утайка.
  Респект!

 3. Бащите им бяха негодници и национални предатели, но се подчиняваха на идеологическата повеля на тяхното време – модернизация, индустриализация, настигане на Запада в основните аспекти на развитието. Провалиха се – защото в основата на тази претенция стоеше примитивния потенциал на една недодялана и сурова цивилизация – тази на руския комунизъм. Провалиха се, защото бяха прислуга на чужди великодържавни интереси. Когато искаха да защитят своите интереси срещу имперските – правеха го със самоунижението на слуги: с поклони в кръста, лъжи, ласкателства и селяндурски хитрости. Те нямаха лично достойнство, затова създадоха поколения на една самоунижаваща се нация, готови заради хляба си да си стъпят на сурата… Оставиха една внушителна по количество и примитивна по качество индустрия, която синовете им съсипаха в две десетилетия на брутален грабеж…

  Синовете им… Те наследиха

  неумението и нежеланието да създадат национален елит с чувство за достойнство и амбиция за суверенно национално битие

  Но деградираха до статута на бандитска групировка, готова да продаде страната си, децата си, майка си, заради възможността престъпно да се обогати. Българските болшевишки синове се оказаха по-нищи духом и от съветските си другари. Московските наследници на комунистическата империя не бяха способни да създават каквото и да било. Те се закачиха за необятните богатства на Сибир и надминаха в паразитизма си търтеите начело на петролните монархии… Светът се труди, изобретява, открива, върви напред. Руската мечка лежи на печката, смуче ракия, развратничи и пропилява бъдещето на един велик народ. Когато духовният елит на този народ излезе на улицата – кремълските дегенерати вадят сопата.

  Българските им братушки са още по-уродливи. Творческото усилие на немногобройната българска интелигенция и градска средна класа да осигури членство на страната в клубовете на цивилизования свят – ЕС и НАТО – днес нагло се пропилява пред очите на всички ни от наследниците на българските комунисти. Синчетата на Политбюро са стерилни като национален елит в същата степен като бащите си. Техният бизнес е да продават българското национално бъдеще за паница леща на московските си господари. Но за разлика от бащите си те не се нуждаят даже и от идеологически смокинов лист – индустриализация, развитие, имитация на развития свят.

  Пред очите на всички ни те продават Родината ни за унизителни жълти копейки

  които ще им позволят да останат малко повече на власт – и още малко да продължат да грабят, когато цивилизованият свят окончателно ги отхвърли.

  “Южен поток”…

  Защо на Кремъл му трябва “Южен поток”?

  Защото Украйна доказа, че е нация с достойнство. Тя ще предоставя тръбите за газ на своя територия на “Газпром” по правилата на свободната търговия в съвременния свят. Това не устройва Москва – путиноидите са робовладелци, подобно на всички свои предшественици в многострадалната руска история. Затова Украйна трябва да бъде заобиколена. На неразумно висока цена – по дъното на Черно море, за да се спаси робовладелския контрол на Империята над Централна и Югоизточна Европа. Но някой трябва да плати цената на арогантното безумие “Южен поток”. Ако проектът бъде построен по правилата на европейската търговия, тръбата трябва да бъде достъпна за всеки доставчик на газ на пазарен принцип. Но пазарът убива най-ценното достояние на Кремъл – монопола. “Газпром” трябва да има монопол върху “Южния поток”, за да може да продава газ на двойни и тройни цени в един свят, в който новите енергийни технологии рязко свалят цената на този ресурс. Нещо повече –

  газовият монопол трябва да произвежда политически монопол на Кремъл над Източна Европа

  Точно тук на помощ идва дребната алчност и предателството на управляващите български братушки. За дребен – гнусен рушвет те ще продадат на Кремъл възможността да наруши европейския закон и да изнуди Централна и Източна Европа още веднъж. Цената вече е ясна – изхвърляне на България от Европейския съюз.

  Днес ние правим избор, който е по-съдбовен отвсякога. Европейската ни принадлежност, бъдещето на децата ни и народа ни е в ръцете на най-безскрупулните продажници, някога управлявали България. Ако ги оставим да извършат предателството “Южен поток – морски газопровод” и да вземат 30-те си сребърника губим всичко, включително остатъчното си достойнство на граждани на една все още европейска страна.

  Днес не е достатъчно да протестираме – ние просто трябва да ги изхвърлим – този път окончателно.

 4. Ех, ако наистина имаше шанс за задължително гласуване…
  НО има много “но”-та.
  Първо, надали.
  Второ, ако все пак, то тогава ще е по-български – задължително но неподкрепено от стимулация, за да се случи.
  С една дума пак: надали.

 5. Обама , дойде и ги натиснаха !
  Ултиматума явно е директен , категоричен и ще им стъпят на шията с цяло стъпало , добре че ги има .(Бисеров беше подобно малко боцване )

  Цяла година тези тирани пречупваха волята на будните българи с полицейските си слуги , ЦАЦНАтите си служби и медии .
  Натискаха главите на хората по жълтите павета , гонеха студентите , презираха интелигентите , държаха ни заложници на тяхната некадърност , алчност и продажност.
  Една година им беше нужна да признаят очевидното .

  Жалък , много жалък е слугата Орешарски ,къде е мярката на падението и наглостта ?

  А сега …. Накъде ?

  Бррррррррррр……..бррррррррррррр…..бррррррррррррр…

  Смущенията са от празнодумното недоразумение станишев.

  На извадените от калъпа комунисти , винаги им е било трудно да са нормални , а за българските комунисти това е невъзможно .Заразени от комунистическият спин в ранна възраст те боледуват цял живот .Добре, че както Калигула, Нерон ,Сталин така и те са смъртни !

  888888888888888888888888888888888888888888888888

  Благодарствено изявление на раята .
  До доктор Сава

  Благодарим ти доктор Сава !
  Ти отговори с действие на нашето отворено писмо .

  Вслуша се в желанието на твоите слуги , и нека алах наспори годините ти , дълго време още да ни владееш, Путин да надживееш .
  Ама твоя Павле как изненада за пореден път Плъхчо и го заряза като долна курва .
  Докторе ти надмина глупавите си създатели , които все се удрят в сапа на една и съща мотика на продажността .
  Изплю се надменно и над болгарската национал-социалистическа Сидерастия и червената шизофрения , както само ти можеш .

  Докторе сега остава да забършеш следите от твоята власт с парцала Орешко , да го хвърлиш в коша с мръсно бельо и да започнеш на чисто следващата си игра.
  Крупието и играчите са вече на масата и те чакат !

  Купи ни докторе , купи , заедно с Бареков ни купи , ние сме твоите слуги !

 6. “Тя е най-дълбоката тайна, от чието разкриване московските кукловоди се боят най-много, защото знаят, че най-прекият път към дискредитиране на когото и да било в България е да му извадиш показ забогатяването.”
  За съжаление, това не се отнася за 238629 избиратили, гласували за ББЦ. В кривото огледало на тези избиратели това е по-скоро повод за гордост.
  А и като се замислим колки чалга песни, включително на Слави Трифонов и подобни “звезди” възпяват мутрата, забогатяла от престъпен “бизнес”.
  Според мен проблемът е доста дълбок и се отнася до тотално обръщане на ценностите.

 7. Днес е денят, в който за 5 минути няма да псувам по БСП. Това беше единственият правилен ход на Станишев от дълги години. Качи ДПС и ГЕРБ на пързалката. Доган е разстрелян. Дано Станишев задържи поетата линия, която всъщност от този момент не е путинова, а е проевропейска. Това е вторият политик в България, който застава директно срещу Доган – проклятието на България. Първият е Иван Костов. Изминаха 18 години преди БСП да разбере тези думи.

 8. До кога над страната ни Бащина,
  ще вилнеи таз страшна руснащина…

 9. към Марина
  Много хвалебствия, мн. нещо.Къде видяхте това величие на Станишев, че чак го издигнахте на пиедестал – държал видите ли проевропейска позиция???
  Мисля, че това лекенце Станишко просто си отмъсти на ДПС, като ги заплаши с масово гласуване. Къде видяхте тук чест и достойнство?! Ако обаче в отмъстителността си стигне толкова далеч,/защото тъй и тъй той губи/ ще е добре за България ,но аз лично не вярвам да посмее чак толкова – имат мн да губят и няма да му позволят

 10. @Peter Hristov

  Петре, и аз много харесах този текст на Огнян Минчев от МЕДИАПУЛ!

 11. Малко извън темата на този блог , но ми се иска да видите изказването на посланик Марси Рийс по отношение на “Южен поток” , което е другото име на корупция и мафия made in Russia.

  Изказване на посланик Марси Рийс

  В отговор на действията на Русия в Украйна Съединените щати включиха Стройтрансгаз и нейните клонове в Списъка на САЩ за налагане на санкции срещу определени лица, публикуван на 28 април т.г. Тези санкции забраняват всякакви бизнес отношения от страна на американски граждани със Стройтрансгаз и замразяват капиталите на тази компания в Съединените щати.

  Санкциите са част от по-широките усилия от страна на международната общност да държи Русия отговорна за нарушаване на териториалната цялост и суверенитета на Украйна.

  Ние сме дълбоко загрижени от скорошното решение на България да предостави изграждането на газопровода „Южен поток“ на Стройтрансгаз.

  Моментът не е подходящ да се работи с Русия по обичайния начин.

  Съветваме българските фирми да избягват да работят с фирми и лица, санкционирани от САЩ. Фирми или физически лица, които предоставят материална подкрепа на Стройстрансгаз, могат също да се окажат под ударите на санкции от страна на САЩ.

  Важно е Съединените щати и ЕС да продължат да работят заедно, за да покажат ясно на Русия, че нейните действия в Украйна ще продължават да имат последствия.

 12. Оттатък океана се събудиха! От утре САЩ налага санкции на всички български фирми, колабориращи с ГАЗПРОМ по изграждането на ЮП. Ще се замразяват сметки! У нас, глутницата петоколонна се изпозахапа. Давят се не на шега. Проф Близнашки, в участие по ТВЭвропа, ни изненада с подготовката на нов изборен закон, даващ право на участие само при налично основно образование. Плъхчето обърна палачинката и се пребоядиса в привърженик на задължителното гласуване. Инициативният Комитет за референдума го контрираха с електронното гласуване зад граница…
  Чакаме посещението на тримата командировани от Сената /и особено единия от тях/!
  Не било толкова трудно /и катастрофално-съдбовно, и непреодолимо, и едва ли не безизходно/.
  А представяте ли си ако наистина им спрат парите /рублите/, какво ръфане ще настане?!

 13. Сега мутро-комуниста ще се чуди по какъв начин да осуети задължителното гласуване.

 14. Пеевски (който е кукла на конци на Доган)е спрял да обслужва кредитите си на стойност 400 млн.към Корпоративна банка и резултата е ,че сваля и правителството(на Цв.Василев)т.е. ние виждаме ,че:Сергея и Местан са се “поскарали”.Всичко е много смешно и жалко в Бг политиката,защото се върти само около групировките.Сега ще е много интересно да видим ,как новото правителство (след изборите)ще заработи със съответната групировка т.е. Може да има “обръщане на палачинката”.

 15. @ VIVA PETER HRISTOV, VIVA!
  Споделям на 100% казаното от Вас!

  @МАРИНА
  По точно – “ДПС Е ПРОКЛЯТИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ” – са думите на И Костов. Има разлика, и то съществена.

 16. до МАРИНА
  -учудвам се на мисленето ти. Точно с този си ход сатанишев показва пропутинизма си и отдалечеността си от проевропейското. май единствената проевропейска партия в България е ДПС. и сериозно се замислям, ако реформаторският блок(за който гласувах) продължава с вътрешните интриги, единственият избор на българофилите остава турската партия. пълен абсурд. но неизбежен, на фона на бойковите и сатанишеви (в добавка абв и националсоциалистически)хиенски ръмжения. пазителите на европеизма са ДПС. единствените заедно с реформаторите.

 17. Да, да, ама, не! Орешарски е подписал договорът за стройтелството на потока се разбира от пресата с унижаващи клаузи и с организация персона нон грата за западния свят. Радвай се българино, снесоха отровните яйца и путиновата карта е в действие. Сега пропутиновци могат спокойно да подадът оставка. Кукувицата снесе яйцето и е време да отлети – бушонът на путин да изгори но за всеки случай за да е пълна пушилката дръпна 3 милиарда за зор заман и всеки следваш кабинет да започне от (-)безкрайност.

 18. Петата колона на Кремъл в България винаги и била финансирана с долари. Още Георги Димитров лично ги е раздавал. Никой от тях не работи за рубли. Но нека да направим една малка сметка, която сигурно знаещите в Москва познават много по добре и не се знае как ще реагират. Сега може да няма Политбюро, но има значителни интереси, които Путин би трябвало да пази. Путин похарчи 50 милиарда за Сочи, за да се покаже, че е “световен” човек. Всичката тази реклама отиде по дяволите с Крим. Сметките за полуострова се плащаха от Киев и Путин си го имаше безплатно. Сега той трябва да плаща сметките. Южен Поток щеше да мине лесно през България и щеше да му донесе други приходи, разбира се за сметка на собственото население, което още съвсем малко му е възможно да използва газ. Сега пречките се издигнаха. Скъпо ще му струва да ги преодолее. Военните действия срещу Украйна, предизвикват да се прекъсне снабдяването му с нови технологии, което ще му отреже промените, които стават в света с формите за водене на сила. При това петите му колони навсякъде ще искат още пари, защото положението им се стяга. Още една загуба. Той успя да ограничи и разпилее способните хора, които му даваха умни съвети, и сега в неговия кръг ръкопляскащите царедворци са главна сила. Образа на Путин като разсипник и самовластник отрезвява много хора. Изворите на западна валута се отрязват и потоците към него намаляват. Всичко това се вижда и от хората от неговата пета колона и те почват да се колебаят. Сега ако няма сладко, за какво да го крепят. Положението на Путин се клати в Европа и света, но също така и в Москва и София, въпреки перченето на някои. Но има и не малко, които не могат да видят нещата по далеч от носа си и вярват в таласъми.

 19. @Хайде Холан Никъде не съм говорила за “чест и достойнство”. Вменявате на Станишев прекалено много положителни черти. Казах какво мисля, а докрая на деня се доказа, че е така. Станишев се обърнал и срещу свои и срещу чужди. Настъпан и предаден от всички имаше два хода. Днес направи единият. С цената на потапянето на БСП може да потопи Доган. Тази алтернатива е за мен най-доброто , което може да се случи на България. Това, че не желаеете да видите различна гледна точка и се нахвърляте е странно, особенно на тази страница.
  @Живко Боев Така е прав сте. ДПС е проклятието на България. Това пък от своя страна трябва да отрезви Кали и отново да си помисли колко проевропейска партия е корпорацията ДПС. Дали избира европейските пред руските пари, или изборът за нея е само в количеството? РБ, ако продължи да подкрепя ГЕРБ с надежда да влезнат в коалиционно правителство ГЕРБ+ДПС+РБ ще се срине. Всяка партия докоснала се до Доган и ГЕРБ се е самоунищожила. ГЕРБ не си дават сметка, че от дослука им с Местан ще оцелее именно ДПС.

 20. @Кали Можете да се учудите и на мисленето на д-р Семерджиев. Това обаче не го прави по-малко значим в българската политика.

 21. Чудя се, наистина ли някои от вас мислят, че въшкавата ни държавица е ключа към ЮП. Нима наистина смятате, че от нас зависи изходът на глобалната битка между Запада и руската азиатщина? Или, че САЩ и ЕС разчитат България да спре енергийната инвазия на руската мечка?
  Убеден съм, че ЮП няма да се осъществи или поне не според замисъла на Кремъл. Това дори и Путин знае. Според мен кремълската камарила няма полезен ход и се опитва да печели време. А у нас – у нас боричкането на червените гадове е за едни пари. Много пари за мащабите на пършивата червена пасмина и наобиколилите я всякакви хиени.
  Събитията ще следват своя логичен ход:
  – ще има шистов газ и нефт;
  – ще има обща енергийна политика на ЕС;
  – кремълската шайка ще бъде поощрявана да гради екстензивна икономика на суровинен придатък, до пълното разсипване на Русия и евразийската й измишльотина;
  – ЮП ще бъде забравен или построен по модел и замисъл, продиктувани от Запада;
  – Украйна, Молдова, Грузия, Армения и Беларус ще станат членове на ЕС и НАТО;
  – Русия, свита до нормалните си граници, неизбежно,бавно и мъчително ще започне да се демократизира.
  По същото време човечеството вече ще колонизира Марс.
  И накрая – една лоша прогноза – България, предвид качеството на своето природонаселение, ще продължи да се управлява /да бъде ограбвана/ от продажните си “политици”, докато от Запада не й бъдат наложени политически и правен /съдебен/ борд или управлението й не се поеме от западен префект.

 22. Този русколюбящ плужек Станишев е решенн да загроби България с този Южен поток. Според любимата сентенция на всички лакоми лапачи “кръв повръщам пари не връщам” човекът без грам човешко достойнство (Станишко) не се свени да положи на ложето на руската агресия и мерак България.
  Южен поток е обречен – въпросът е дали ще успеем да се откачим от него преди изобщо да “излезе” от Черно море, или ще са необходими години за да проумеят всички живеещи на тази територия, че този поток си е потоп.

 23. “Станишев даде шанс за прегрупиране на руската пета колона”
  Това е най-вярната оценка на ситуацията.Едва ли ДПС е срещу ЮП, след като става въпрос за фирми на пеевски, които да участват в строежа му.ГЕРБ също не е.За БСП и АБВ да не говорим.За бареков и сидеров е ясно.Те са килимчето, по което стъпва задкулисието, да не се изцапа.Така, че всички действия са насочени точно към прегрупиране на силите , за следваща битка в голямата война на Путин/КГБ/ срещу цивилизования свят.По какво в момента се различава Путин от Асад или някой друг сатрап.Жалко за Европа, че не подкрепи САЩ на срещата на Г7.Европа е разглезена – от една страна САЩ я дундуркат с НАТО, от друга страна готови ресурси от Русия.Да не забравят обаче, че първите трасета на газта, бяха прокарани по времето на Брежнев, когато съветския лагер е бил в агония.Русия сега не се е променила, но издържа само за себе си, а не за цял блок от страни, включително и военен съюз.Битката е важна за Путин и няма лесно да отстъпи.Европа да се стяга.Браво на Марси Райс и респективно на Обама.

 24. Г-н Инджев, направили сте прекрасен анализ за което Ви благодаря. Много бих искала да ни кажете как виждате ситуацията с евентуалните предсрочни парламентарни избори и с пазарлъците, които се разиграват и ще се разиграват в бъдеще. Според мен Станишев ще направи всичко възможно да ги отложи във времето, защото ще иска време да разреши проблемите на кариерата си в Брюксел.
  Зная, че написаното от мен не е по темата, но тези неща вълнуват и бих искала да зная вашето мнение, което ценя високо.

 25. Г-н Инджев, днес са Ви “преписали” и в “Пеевски Иска да Каже (ПИК)” Предполагам без Ваше знание?

 26. При това положение фашизоида може да им свали правителството на вота и да им излезат криви сметките.
  Той вече загуби , поне да им го върне, щом е дошло време за разплата, да е с нож в гърба, както му е реда при тази паплач !

 27. Към Хараламби:

  Публикували са една от статиите ми от блога ми (не за първи път)както и много други сайтове правят, защото не съм оповестявал изрична забрана за препубликуване от ivo.bg. Това не ме прави съгласен с политиката на сайта.
  Обикновено реагирам само тогава, когато има посегателство върху съдържанието на моя текст ( най-често чрез “редактиране” на някоя игра на думи)или ако той е употребен срещу мен като елемент от някаква разработка ( както направиха от “Уикенд”, когато направих грешката да им дам писмено интервю, от което отпаднаха важни части, но пък беше добавена обилна доза лъжи по мой адрес, преписани от блога на един болен от антиинджевизъм човечец).
  Ако случайно някой сайт ми поръча екслузивна статия, тя би трябвало да бъде обозначена по съответния начин. Но това не се случва, защото отказвам да спонсорирам с екслузивни статии когото и да било- писането по поръчка от редакцията трябва да се таксува като извънреден труд( това е въпрос на елементарно самоуважение), а не като изява на общественик, който се ласкае от честа да бъде прочетен някъде си.
  Моят германски зет не може да се начуди, че участвам безплатно като коментатор ( търсен, а не натрапил се) в телевизионни предавания. Няма логика- не съм журналист на заплата нейде, нито политик, който да си рекламира партията, нито политолог или социолог, който да представя агенцията си и да има интерес от публичност. Как да му обясня, че тук е България и да те “муфтят” ( и то при положение, че много добре знаят на какво дередже е журналистът на свободна практика, свободен да пасе в парка заедно със семейството си), е просто задължително.

 28. Пресконференциите на ДПС и Сергей ми припомниха начина на кореспонденция по социалистическо време: На Ваш №… отговаряме с наш №… :).

 29. Преди евроизборите Лютви Местан заяви, че ако БСП+ДПС имат по-малко гласове от ГЕРБ+Реформаторския блок, ще трябва да се отиде на предсрочни избори. Сега се налага да си сдържи обещанието, защото за ГЕРБ+РБ има подадени 14500 гласа повече, отколкото за БСП+ДПС.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.