21-вата причина да обичаш Америка през 21-ви век

Много пъти написах и казах, че да лекуваш България от абсолютната й газова зависимост от Русия с още повече газ от Русия е като да гасиш огън с нефт ( дори не с огън, защото в пожарогасенето има такъв метод). Сега, когато тази логика най-после беше призната за легитимна, се чудя как още веднъж да го обясня на „изненаданите” от спирането на „Южен поток”. Изглежда, че ще трябва да им припомня метафората с тоалетната, на която ни оприличи чешкият авангардист Чорни.

 

Да не „разбираш” значението на „Южен поток” като руски инструмент за диктуване на руската политика на Европа е все едно да настояваш, че имаш право да си прокараш мърсен канал през холовете на съседните апартаменти в панелката, за да си инсталираш тоалетна насред кухнята, която си е твоя и няма да се съобразяваш с това на кого му мирише нетърпимо ( на корупция).

 

Много пъти съм прогнозирал, че „Южен поток” няма да има. И никакъв американски натиск не е имало на хоризонта, когато съм писал и казвал това.

 

Сега, когато „Южен поток” най-накрая беше затапен след посещение на американска делегация в София, воят на антимериканизма в корумпираната глутница е гарантиран . Той вече започна. Но кой съм аз, че да му опонирам?

 

Давам думата на един безспорен авторитет, наложен систематично като крякащ медиен „южен паток” откакто това правителство е на власт в София, за да обясни в 20 точки защо Америка трябва да бъде обичана. Напомням, че авторът на тези опорни точки днес е сложен начело на пропагандната глутница да вие точно обратното на онова което е написал година преди България да бъде приета в ЕС ( вероятно отново под „натиска” на Америка?).

Обърнете внимание колко голяма ще да е била любовта на журналиста от “Дума”, яростния днешен русофил ( от движението “Русофили” на руския фундаменталист и издател на “Дума” Николай Малинов от БСП), че блога си не пише “понеделник” и “април”, а ” monday” и ” аpril”!

 

Monday, April 10, 2006

20 причини да обичаш Америка


1. Това е страната дала на света гражданското общество. Това е велико. САЩ може да не са велики с Буш, но са велика с Декларацията за правата на човека. Невероятен документ написан в мрачни времена. Прочетете го. Тогава ще разберете, че статуя на свобадата трява да има точно в САЩ!
2. Холивуд. Каквото й да ви разправят, това е вълшебно място. То е формирало и формира повечето от модерните хора. Холувуд е задл моделите за любов, тъга, бунт, отчаяние, дори секс. В това няма нищо лошо. Нека да се наслаждаваме!
3. Памела Андерсън. Коментар е излишен. Тук ценноста се усеща на пръв поглед.
4. Великата американска литература. За всички, които смятат, че американците нямат култура. Вие сте в заблуда. Американската литература е с няколко класи над българската. Те са родили автори като Джек Лондон, Стайнбек, Драйзър, Мелвил, Вонегът, Стивън Кинг, Пол Остър, Чък Паланюк, Джек Керуак, Буковски, Мейлър…
5. Усещането за успех. Това усещане може и да е измамно. Важното е, че държавата САЩ дава на всеки свой гражданин усещането, че ако бачка и е късметлия няма начин да не успее. Аз по-добро средство за сплотяване на нация не познавам.
6. Радикализмът. Тук ще ви цитирам мисъл на един френски философ Режис Дебре. Той казва: “Америка е единственото място, където можеш да говориш срещу имперската политика на САЩ, без да те вземат за изкукал комунист”. Нима не е прав?
7. Небостъргачите. Култура, която е родила феноменът небостъргачи е култура загледана в небето. Култура, която не признава граници, защото разбира колко дребно понятие са те в небесния смисъл на търсенето. Небостъргачите са символ на необуздан стремеж да задминеш себе си, а това е прекрасно.
8. Свободата на религиите. Ако искаш си атеист, ако искаш са в църквата на джедаите, ако искаш вярваш във Вишну и никой не те закача. Още една степен на велика свобода.
9. Американската журналистика. Тя е велика.
10. Просто това, че САЩ са САЩ и, че светът има нужда от тях. Те не винаги са перфектни, не винаги мъдри, но винаги са полезни.
11. Гостоприемството. Това са най-милите хора в целия свят. Напоследък е трудно да влезеш в държавата им, но иначе са перфектни и мили хора. българското гостприемство вече е мит. Американското не е.
12. Американската вътрешна политика. Ние в България почти нямаме представа какво представлява тяхната вътрешна политика- тя е основана на борбата на икономически идеи. Всеки проклет процент в програмата на кандидат-президент на САЩ се изразява в някаква полза за определени групи от населението. Това е една утопична политика в която гласоподаветелите гласуват за себе си, за собствения си просперитет и наказват жестоко всеки, който не изпълни техните желания. Ох , защо нямаме щастието и в България да е така…
13. Американските библиотеки – магични места, които работят нон-стоп. Ако видите такава библиотека ще се убедите, че американците четат много. те се вълнуват за своя свят. Може за не са информирани за външните политики и държави перфектно, но познават своята държава. А това е най-важното. И са уверени в държавата си, а това е още по-важно, защото тази държава никога не ги предава. Вместо да плюем по това, нека да си пожелаем и един ден България да е същата.
14. Светът има щастието САЩ да са най-силната държава сега. Вярно е, правят грешки – те не са божества, а хора, мама му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Северна Корея, не ми се мисли направо. Или пък Русия. Не че Русия е държава, която заслужава презрение, там просто никога не са зачитали достатъчно правото на всеки да има собствен живот. Или пък свят в който талибаните бяха взели надмощие. Кошмарно! САЩ стават симпатични в сравнение с техните алтернативи.
15. Отново и отново – СВОБОДАТА. Каквото и да си говорим САЩ винаги ще са символ на свободата – тази свобода, която предоставя живота ти в твои ръце и само от теб зависи какво ще правиш с него. Има и безпогрешен начин да се ориентираме в тази свобода – всиччки техни инстутиции, вестници, медии са ориентирани към съдбата на отделния човек. Именно той е ценност. Тук ние си говорим за институции, държавност, българщина, а никой не мисли за обикновените хора – те изчезват зад подобни бетонни клишета.
16. Блясъка и лукса. САЩ били консуматорска нация. Че какво лошо има? Защо да не живеят добре. Техният живот кара мнозина други по света да се надяват, че и те ще живеят така. Това е надежда. Можем да им завиждаме, че живеят добре, но това не е причина да злобеем срещу тях. Най-малко американците са виновни за това, че ние живеем зле.
17. Американската култура! И до днес щом чуя, че видите ли проклетите янки нямали никаква култура ми идва да се смея дълго на глас. Всъщност американската култура е мощна и интересна. Вероятно не допада на всеки, но говорим за нещо субективно. Аз не виждам нищо лошо в техните филми, ако не са те светът щеше да е ебати скучното място. Не върви да гледаме само Бергман, нали? А и те си имат силно кино, такова каквото ние отдавна вече не правим. А нима е само киното – от САЩ тръгнаха блуса и рока, джаза и техното…
18. Вежливостта. Представяните ни за тъпанари американци всъщност са едни от най-вежливите хора на света. Цитирам думи на обикновен българин срещнати във форум за чужду страни – “Така и не видях случай някой от тях да се блъсне в друг човек и гороломно да изреве “Абе, кретен, що са буташ бе!”. О, не, точно обратното – тези тъпи янки всъщност постоянно се извиняват един на друг, не си позволяват грубости и всички са усмихнати. Когато се запознаваш с някой той проявава толкова искрен интерес към житието ти, че веднага ти става симпатичен” Очевидно сред американците има добри хора.
19. Пак Памела Андерсън. Сега ще ви обясня защо. Тя е красива жена. каквото й да си говорим парчето е секси. Но нека да оставим това настрани. Памела Андерсън е доказателство, че в Щатите едно обикновено девойче с канадски произход може да достигне зведният блясък. Тя не блести с интелект, но и никога не е заявявала претенции да има професорски познания. Андерсън е жена, която използва това, което й е дала природата за успее и с това тя се превръща в символза възможностите които имаш в САЩ. затова й се възхищавам.
20. И сега да подходя чисто географски. Щатите са невероятно красива страна – всеки щат е своеобразен по своему – от белият пясък на Флорида през слънцето на Калифорния до снежните простори на Аляска.Аз казах “Хау”!

Александър Симов

30 мнения за “21-вата причина да обичаш Америка през 21-ви век”

 1. Терапевтичен съвет към тов. алэксандр сымов-да посамоблудства над собственото си (вярно) писание за хубавите неща на САЩ, да си пусне йосыф кобзон и любэ, да опъне една бутилка ПУТИНСКАЯ и да преброи заработените досега рубли…

 2. СТРАХОТНО!! Нямам дори запетайка в повече към написаното.

 3. коментарите под въпросната статия на симов също си заслужават прочитането. искам да кажа, че нещата не са черно-бели. нито щатите са жадуваният “рай”, нито пък русия прилича на такъв. съвременният свят не е като във филмите или приказките – борба между доброто и злото и доброто в края на краищат да победи. в момента се борят две злини. и да хвалим едното зло или да корим другото – не си заслужава.

 4. Днес на пръв поглед изглежда така, сякаш е добър ден за българската демокрация. Дано няма нова налудничава идея на шайката на Путин и не измислят още нещо, след като удариха греда с АЕЦ Белене и Южен поток. Тогава може прозападните ни политици да запеят Катюша и да свършат в гащите от умиление по времената, в които хората са работили за нищо и са получавали нищо.

 5. Доктор Сава , Доктор Сава …. Ние сме раята !
  Пишем ви отново … спрете … не колете прасето Саш!
  Видяхме , че прасето е ранено по главата , може би сте го гонили да го колите !
  Спрете….. ,не го колете…. , угоете го още и го заколете по Коледа !
  Тогава , докато другите се правят на набожни и празнуват раждането на Христо , ние ще цвърчим пържоли с вино , пък нека ни е зле !
  Докторе сега е добре да скопите белия бъбрек ташко, заколете и Жаблян като добавка към мезето .
  Жабешките бутчета пържени са удачни за бирено мезе , а пък “белите бъбреци “)), са деликатес с бяло вино, идва лято все пак , мезето трябва да е леко и хлъзгаво като пързалката по която пуснахте Плъхчо !
  Тези двамата са много нагли ,заколете ги за страх на другата червена паплач , че здраво ни набутват с дългове !Дори ташко каза ,че изборите изтощават обществото и не са нужни , много нагъл циник е този ташко,заслужава си да му ги отрежете ….. !

  Докторе , научете мухльото Орешко как да се гръмне, щото е срам за нас !
  Ще чакаме вести да го викнете в сараите и като излиза от там да се гръмне , той вече не ви трябва , и преди това го пребъркайте за тефтерчета , да не стане издънка !
  Така ще имаме един убит и един самоубит премиер за историята на прехода !

  За днес това са желанията на раята , утре пак …!

 6. Добрата новина е, че и Сърбия спира Южен Паток, дори без подсещане от американски конгресмени.
  :http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4129002
  Играта на нашите комуняги е много елементарна. Те са взели част от рублите предварително, а след това показват демонстративно на Раша как са безсилни да се противопоставят на “гнилия запад” за спирането на патока.
  Любопитно ми е сега какво ще стане с предчувствието на Орешарски за това, че ще загубим арбитража за АЕЦ Белене?

 7. Да-а-а-а !Няма какво да се каже.Изключително съм доволен от посещението на сенатор Маккейн в България.Има все пак някакава надежда ,че за сега няма да ни изгонят от ЕС.

 8. С изключение на декларацията за независимостта и американската литература, ни е представена картината на бездуховната кичозност и интелектуалната посредственост Светът в който властват Памела Андерсън, Дарвин и Чичолина.
  А относно свободата, смешният стремеж към щастие, който днес се проявява в секуларизирана форма на някоя религиозна секта, както и дългът за успех, нямат нищо общо с нея. Свободата е нещо по-драматично, за нея се борим, за нея страдаме, нея я понасяме, тя няма нищо общо с щастието. Свободата или хлябът, мизерното земно щастие и властта е вечната дилема на всеки човек. По-пошла реклама на Америка не съм виждал. Моля за извинение.

 9. “1. Това е страната дала на света гражданското общество. Това е велико. САЩ може да не са велики с Буш, но са велика с Декларацията за правата на човека. Невероятен документ написан в мрачни времена. Прочетете го. Тогава ще разберете, че статуя на свобадата трява да има точно в САЩ!”.

  Ако прочетете внимателно как тов. алэксандр сымов е написал на български думата “свобода”, по-горе, веднага Ви става ясно, че тавагишчът вече е бил латентен носител на “синдрома на Кутев”, изразяващ се в силни русофилистични позиви от неизвестен произход.

 10. Не е по темата, но мисля че е спешно:

  Защо разни НПО -сайтове натрапват за служебен премиер все РУСКИ възпитаници????
  Защо разни НПО -сайтове натрапват за служебен премиер все РУСКИ възпитаници като Фандъкова или любимецът на Путин бургаски кмет Димитър Николов, „ коректорката Маргаритка” или направо етнически руснаци като кметът на Варна Портних, който е бил с руско гражданство до 2011 г., зам.кметът на Плевен и т.н.?
  Ето какво правят тези руски кметове :
  Руски училища с отделни входове само за руските деца (като най- аристократичното у-ще “Димчо Дебелянов” в Бургас, което руснаците СА СИ ИЗБРАЛИ заради близостта с Морската градина и домовете им).
  Руснаците претендират за руски училища , защото не искат да плащат такси за българските учебни заведения, чувствали се дискриминирани и вече съдят държавата ни, че потъпквала човешките им права, (а те като доказани демократи много държат на правата СИ навсякъде!) и защото българските дипломи били непрестижни за тях.
  В ход е оформянето на още руски колонии по модела на тези в Поморие, Созопол, Бургас, следва руско представителство в местните общини, за което „братушките” от доста време повдигат въпрос, яко корумпират, и сигурно скоро ще го получат, следва гласуване в общинските съвети руският език да бъде считан за втори официален език (първо само в „техните” общини, накичени с руски флагове, после и в цяла България, за по-демократично),
  следва двойно гражданство за руските граждани с имоти у нас с право да гласуват на избори в България (те вече са повече от 500 000 официално, а неофициално колко са?),
  следват Руски партии в България, руски медии ( ще се нароят нови ПАТРИОТИЧНИ медии, още СКАТ-ове, Алфи…), още една партия –„балансьор” в българския парламент. След това (колко му е ? ако ще и милиард, бълха ги ухапала, когато става въпрос за стратегически цели)с купен вот ще станат най- голямата парламентарна партия.
  И марш обратно в ЕвроСИБИРСКИЯ съюз. Този път ЗАВИНАГИ!
  Поздрави от
  кака Сийка, бургазлийка

  Четете тези линкове, ако се съмнявате в прогнозата :
  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2363629

 11. After Yasen Boyadjiev, exact citation:
  Независимо кога ще са следващите избори вече е ясно – управлението на БСП, ДПС и „Атака” си отива. Защото те имали само аритметично мнозинство, но не и реално доверие – затова нямало ефективно управление, а само “стратегия и режим на оцеляване”. Освен това идеята за пълен мандат не била път към стабилност, казват още управляващите днес.
  Всичко това обаче беше съвсем ясно и преди година, когато чрез парламентарни игри с кворума те взеха властта. Още повече, когато само за 15 минути избраха Делян Пеевски за председател на една от най-важните институции в държавата. Точно същото тогава казаха и после повтаряха месеци наред хилядите протестиращи. Времето доказа тяхната правота.
  Кому тогава беше нужно това „оцеляване”?
  Зависи от гледната точка. То очевидно имаше смисъл за управляващите и техните задкулисни патрони и съдружници, вкопчили се за властта на всяка цена, за да я „оползотворят” в свой интерес. От гледна точка на обществения интерес обаче, изминалата година е безсмислено пропиляно време. Единствената полза ще е, ако този отрицателен и скъпоплатен обществен опит накара повече хора да осъзнаят, че така повече не може. Защото страната се нуждае от дълбоки и последователни реформи.
  Може някои от отиващите си министри да са имали достатъчно компетентност и искрено желание за промяна и да са вложили много усилия за решаването на някакви всекидневни проблеми. Като цяло обаче отиващото си управление не искаше и не можеше да отговори на нуждата от реформи, защото бе замислено и конструирано с друга цел.
  С какво ще ги запомним?

  Вярно е, че то получи в наследство много, отдавна залежали проблеми. Но не направи почти нищо за решаването на нито един от тях. Напротив – задълбочи ги и създаде нови. Така че оставеното от него наследство ще е още по-тежко, а цената за преодоляването му – още по-висока.
  Ще запомним това управление с нищоправенето в редица, крайно нуждаещи се от реформи, публични сфери – образованието, здравеопазването, съдебната система. А в пенсионната система започнатата макар и плаха реформа даже бе върната назад.
  Ще го запомним и с баналния му опит да си купи доверие и подкрепа чрез прехвалената си социална загриженост. Както показаха резултатите от последните избори, този опит не успя. Надеждата е повече хора да са разбрали, че не галещата ухото популистка реторика и не дребните подаяния на „добрата” държава ще ни измъкнат от бедността, а добре работещата икономика.
  В обратна посока
  Икономическата им политика обаче бе насочена по-скоро в обратната посока. Държавата продължи да налива пари в издъненото корито на губещи фирми вместо да ги преструктурира и приватизира. Добре че засега поне не успяха, и дай боже да не им стигне време, да загробят още пари в тъй наречената „реиндустриализация”.
  Успяха обаче да забъркат каша с популистките си опити „в интерес на потребителите” да регулират банките и търговските вериги, ефектът от които за самите потребители ще се изрази в по-недостъпни кредити и по-високи лихви и цени. И с прословутия си мораториум върху продажбата на земя на чужденци.
  „Шедьовърът” на икономическата им политика обаче безспорно е чудовищният батак, който сътвориха в енергетиката, докато сваляха цените на тока и преразпределяха икономическо влияние в нея. Катастрофалната цена на този батак тепърва ще плащаме всички. Това ще е и поредният болезнен урок за голяма част от населението – че няма нищо безплатно, че евтиното в крайна сметка винаги излиза по-скъпо. И че гаранция за по-високи доходи и повече работни места могат да бъдат само правилно функциониращите пазари. Енергетиката, впрочем, е пример и за друго, с което ще запомним това управление – подетата от него война с чуждестранните инвеститори.
  То (също като предишната „тройна коалиция”) успя някакси пак да забатачи еврофондовете. Едновременно с това влезе във война и с Европейския съюз, защитавайки на живот и смърт интересите на Русия и нейния „Южен поток”. При това в момент, когато тя с експанзията си в Украйна постави на карта мира и стабилността на континента. Така това управление подхрани и без това силните съмнения в трайността и устойчивостта на българската евро-атлантическа принадлежност.
  Моделът, който прави развитието невъзможно
  И накрая – това управление затвърди пагубния за България модел на срастване на политическа и икономическа власт, при който държавата и нейните институции са в плен на олигархични интереси. Моделът, определен тези дни от Лешек Балцерович като политизиран или връзкарски капитализъм, който е не само несправедлив, но и неефективен. Без неговото премахване развитието на страната и нарастването на благосъстоянието на българите са невъзможни.
  Единственото хубаво в тази ситуация е, че „благодарение” на отиващото си управление този модел стана по-видим, а истината за него – по-разбираема за повече хора.
  Сега те трескаво, като за последно ще се опитат да „оползотворяват” остатъка от пребиваването си във властта. А през това време задкулисно ще изчисляват и договарят следващата парламентарна комбинация, за да възпроизведат статуквото. За целта вече си произведоха и пуснаха на сцената следващите си фалшиви играчи. Сметките им могат да бъдат объркани само от хората, които са осъзнали, че така повече не може. Дали обаче техните гласове ще са достатъчни?

 12. Към Кали,

  Е, все пак често се налага да се избира между по-малкото зло в не-черно-белият свят. Точно затова не е черно-бял ? И в този ход на мисълта, САЩ са определено по-малкото такова.

 13. Според вашата теза остава да заклеймим силните държави, все едно ние сме светци и пазители на вечната истина и правда (което дори и да е така, с нищо не оказва влияние върху черно-белия свят, дето всички ние живеем понастоящем). И в крайна сметка ще оставим по-голямото зло да си разигравя коня в нашия двор. Май не това е целта ?

 14. И го е написал добре г-н Малинов! Това е естествения ход на живота: Променят се хората и комунистите !!

 15. И още няколко линка, които нещо изчезнаха в първия пост:

  http://www.burgas.utre.bg/2014/03/05/213228-valyat_signali_ot_ruski_grazhdani_i_direktori_za_taksite_v_uchilishte
  http://www.burgas.utre.bg/2014/03/02/212661-4000_rusnatsi_s_zhilishta_v_burgas_na_15_septemvri_otvaryat_rusko_uchilishte
  http://burgasnews.bg/burgas/obshtestvo/64162-otkrivat-rusko-uchilishte-v-burgas-diplomite-mu-shte-badat-priznati-i-v-rusiya
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2121921
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2121886
  http://www.flagman.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/50177/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%B2-%D0%91%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81
  http://www.dnes.bg/stranata/2013/09/08/rusnaci-iskat-da-otkriiat-svoe-uchilishte-v-burgas.198651
  http://flagman.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/36177/%D0%91%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8-%D0%B2-%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D0%A1%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB
  http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&ved=0CFsQFjAI&url=http%3A%2F%2Fburgas-reporter.com%2F2012%2F07%2F%25D1%2582%25D0%25BE%25D0%25BD%25D0%25BA%25
  http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&ved=0CGMQFjAJ&url=http%3A%2F%2Fburgas-reporter.com%2F2012%2F12%2Fkvartal-v-pomorie-veche-e-izvesten-kato-%25E2%2580%259Emalkata-moskva%2F&ei=aGqVU4SMJY7M0AWz94CADg&usg=AFQjCNEIeAdpdhmFGA2XMsNs4XBqcE8cSw&bvm=bv.68445247,d.bGQ
  http://burgas-reporter.com/2012/07/%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%80/
  http://burgas-reporter.com/2012/12/kvartal-v-pomorie-veche-e-izvesten-kato-%E2%80%9Emalkata-moskva/
  http://news.burgas24.bg/441511.html
  http://frognews.bg/news_56321/
  http://bg-patriarshia.bg/index.php?file=zograf_diocese.xml
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2234774
  http://novinar.bg/news/intrigi-i-loshi-usloviia-propazhdat-monasite-ni-ot-aton_MjYwOzM5.html

 16. ‘Палач’инките родината обичат
  мекиците след тях вървят.

 17. A be , tia PROSTI KRETENI BALGARI ne razabraha 70 god. , che BKP/BSP e POGROM za BG !!!!!!!

 18. Заради струящият от тях фалшив патос, тези грижливо пронумеровани 20 причини ми приличат на опорни точки.Интересно ми е по какъв повод и по чия поръчка този меркантилист е сътворил това блудкаво писание

 19. За тези хора (по вънпни белези) не е проблем едно да говорят, друго да мислят, а трето и четвърто да правят.

 20. Статията е добър отговор на тези които 70 години ни учат как да мразим Америка с огромен склад от лъжи.
  Но главният въпрос е обичаме ли България?
  Нека да направим една проста сметка съвсем явна и без нужда да си ракетен специалист, за да се разбере. Имаме една цяла пропиляна година с огромни финансови и най важно загуби на доверие към управляващите в България. Всичко това бе извършено в противоречие на закона с фалшивия донос на Мая Костинбродска и нейните “прокурори”. Гласът на мнозинството бе зачеркнат. Огромните манифестации на протестиращите бяха напълно пренебрегнати. Вместо бандата, която предизвика тези огромни загуби за България да влезе в затвора, на Мая бе дадено най ценното място в парламента, а как са наградени “достойните прокурори” е скрита картинка. До кога ще поддържаме тъпотата на този народ, за да разбере как го въртят на пръсти си и го обират по сред бял ден. Нямаме ли малко смелост да ги ритнем. Ще разберем ли как да гласуваме или все още ще поддържаме корена на злото, което ни преследва 70 години. Кога ще се събудим от дълбокия сън в света на лъжите? Кога ще махнем капаците които са закачени на очите ни? До кога ще плащаме с мизерния си живот огромните разхищения и кражби?

 21. Историята днес тече бързо…вече имаме съдебно решение по случая Политковская…

 22. В една своя песен Борис Гребенщиков имаше следния текст, за двама колхозници “единия с Жан Пол Сартър в джоба лилеял в кармане а другия със “Сантана” и “Уедъри порт”…та не знам дали това момче е Юесофил или Русолиб, май си е чиста проба ръкоблуд…

 23. Oт както разкриха инернет тролите на БеЗеПе (без зъбата старица) ефира на коментаторите е станал рядко ведър:
  Ето два коментара по повод новината за покачването на цената на ремонта на АЕЦ с 200 милиона евро.
  http://www.mediapool.bg/rusiya-oskapi-i-sakrati-dopalnitelniya-zhivot-na-v-i-v-blok-news221267.html

  stoyang3 -Колкото по бързо се откъснем от влиянието на тези мародери,толкова по добре ще става в България!

  aston 7- 21:49 | 09.06.2014
  Съответната реакция на България би трябвало да бъде: Увеличение на цените по всички хотели на черноморието само за руски туристи, спиране издаването на визи за руски граждани и…задължително ползване на български или английски език на всички пребиваващи руснаци в България и ЕС (но без всякакъв акцент!) 🙂
  И аз се подписвам под тези послания!

 24. С този пост на Симов, директно препечатан тук, Иво Инджев затри, както му се и полага, кандидата за евродепутат от листата на Коалиция за България. Няма по голямо размазване от това да те размажат със собствените ти думи коренно противоположни на онова което днес говориш и пишеш – и то в Дума или в Галерия. Браво На Инджев – няма по-голямо размазване на хлебарките, сами да им апокажеш колко са влачещи се и гнусни!

 25. @БРАМИН

  Один Жан-Поль Сартра лелеет в кармане,
  И этим сознанием горд;
  Другой же играет порой на баяне
  Сантану и “Weather Report”.

 26. До КАЛИ:
  Абе, направо си го кажи /както си го пише в опорнете точки/:
  “Всичките са маскари.”
  “А те защо бият негрите?”
  “Ние ще си обичаме Русия, пък другите… не си струва.”
  Само дето си сбъркал/а/ блога. Ние сме от тези 2-3 млн българи, които ВЕЧЕ /отдавна/ са направили своя избор в полза на “страшното зло”, което живеят хората в САЩ и ЕС. Не искаме да живеем като мужици!

 27. Може да имам симпатии към “американската мечта”, ама този се е олял! Егати гъзолизството! Чак ми се доповръща. Какво прави в “Дума” тогава???

 28. Ето и повод на др.Симов да напише статия за причината/ите, които са го накарали да заобича рАЗЗЗИЯ. Причината по-скоро е една-ЕДИСТВЕНА, но нека самият таварищ Симов си я сподели……..

 29. малко уточнение за #3 Памела Андерсън от Wikipedia:
  Anderson was born in Ladysmith, British Columbia, ако господинът не знае, това е в Канада 🙂 това че се снима в американски филми не я прави американка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.