Станишев се надява на чудо с къс срок за избори след късото съединение в БСП

Ако някой е водил статистика колко пъти мандатоносителката на това правителство БСП е обещавала чрез свои говорители настоящият кабинет да си изкара мандата, ще може документално да потвърди колко пъти е излъгала столетницата ( само по този въпрос) в рамките на една календарна година. Но и без точната бройка отговорът със сигурност е: много пъти!

 

Лично на Станишев му трябваха 365 дни, за да проумее и приеме искането на хиляди пъти поисканата от хиляди демонстранти оставка на Орешарски.

 

По ирония на съдбата, чиято рожба поначало е Станишев като премиер ( без трудов стаж преди) и мандатоносител след това ( без да е печелил избори), днес нацупен чичко насрочи оставката на Орешарски практически за 14 юни- точно година, след като България беше взривена от необясненото и до ден днешен вероломство срещу здравия разум за шеф на най-мощната тайна служба в България да бъде назначен абсолютно неприемлив тъмен депутатски субект, известен повече от легендите за задкулисното му влияние, отколкото от каквито и да било публични негови изяви в качеството на народен представител.

 

Искането на Станишев от днес за супер бързи избори ( до края на юли) е плод на мисленето на бавноразвиващ се политически субект. Трябваше му година да проумее онова, което беше ясно на хиляди километри наоколо, поради което кабинетът на Орешарски (и лично едноименният премиер) попаднаха незабавно в международна изолация от първия ден на своето безславно властване.

 

Както и да се развие невъзможният за удовлетворяване пореден каприз на Станишев, ясно е едно: трябва си в паника, за да искаш от златната рибка да ти изпълнява желанието, без да си я хванал.

 

Още във вторник на 17-ти юни на Консултативния съвет по националната сигурност, свикан вече от президента Плевнелиев по повод насрочването на извънредните избори, това ще стане ясно. Както е ясно отсега, че опитът на на Станишев да смае публиката с някакъв нестандартен ход е поредното доказателство, че се надява да надхитри смъртта си като лидер на БСП и носител на мандата на това мъртвородено правителство с процедурни хватки, а не с полагащата се за целта собствена оставка, която би съхранила поне спомена за него като за човек с адекватно на провала му поведение.

 

В момент, когато в собствената му партия се осмелиха да му поискат оставката Станишев предпочете да прехвърли ехото към своя бушон Орешарски. Чака го обаче късо съединение, което определено не прави силата- нито в Народното събрание, нито в силово командваната от него БСП.

 

16 мнения за “Станишев се надява на чудо с къс срок за избори след късото съединение в БСП”

 1. Чудото за Станишев е вече ясно. Дори доскорошният му съпартиец Румен Петков го разобличи.
  http://www.dnes.bg/politika/2014/06/10/vot-prez-liatoto-shte-byde-v-interes-samo-na-stanishev.228505
  Надявам се президентът да действа адекватно и да спре този театър. С изказванията си за кризата в Украйна даде да се разбере, макар и с цената на милион подигравки от българските русофили от кварталната кръчма до националните телевизии, че е един от малкото политици, които имат топки да се изправят срещу кръга БКП-ДС-КГБ. Дано да успее да го направи и сега.

 2. Държавата на BG-тата е уникален пример за мафиотско образувание .
  Уникалността и идва от това, че е член на ЕС , а е с видимо разпадната държавност.
  Правилата са игнорирани напълно , и всичко е в ръцете на комунистическата номенклатура и техните производни. Некадърното управление е в съдружие с хаоса и безпорядъка и е показател за обичайната позната посредственост на сменящите се едно след друго правителства с нарастваща деградация и издигащият ги на власт политически сбиршляк.Сменящият се или постоянно пребиваващ във властта така наречен “политически елит” ,голяма част с по 4-5 мандата в НС , е съвместил интересите си да е несменяем с прослойка чиновници в държавните институции имащи същите интереси , да са близо до фондовете .Семейното уреждане е добре напаснато вече и прелива и в частното предприемачество.Създала се е обвръзка,паяжина от интереси почти неразбиваеми и усложнени с трудно проследими преплитания .
  Към тези затлачили се като в блато интереси на политици, чиновници,частни и семейни прослойки, се добавят и невежите полуграмотни и неграмотни , купени , заблудени или принудени “привърженици” .
  Погледната отстрани държавата на BG-тата е жалка гледка, а за някой дори неразбираема .

  На живелите през комунизма , качества като крадливост и лоша , много лоша организация (на труда , и на каквито и да е общи действия в които участва повече от 1 човек ) не са изненада.
  И днес те се проявяват в пълна сила и са гаранция за провал на всяко начинание .
  В държавата на BG- тата, провалът не е случайност , а закономерност и това се осъзнава от всички .Ето един пример как се опорочават нещата измислени другаде( в ЕС) ,но приложени от BG- та .

  Всички сме чували за поетапно въвеждане на мощности от зелена енергия до 2020 година .Това според плановете на ЕС е редно да става плавно до покриване на плануваните мощности.
  Какви са целите .
  1.Да се даде шанс за развитие на екологично чист добив на енергия.
  2.Да се практикуват и развият технологиите в тази посока, чрез плавното им поевтиняване и достигане до рентабилност и конкурентност.
  3. Да се даде шанс за ползване на тези технологии от малките производствени единици и от битови потребители , чрез създаване именно на тези стимули.Те както развиват технологията , така и имат финансова изгода в по дългосрочен план.
  4.Да стане масово потреблението и добива на зелена енергия ,като това се превърне в поведение , начин на мислене , култура на потребление .Преход към все по-масовото ползване на зелена енергия от все повече навлизащи технически средства.

  Каква е техническият замисъл на този подход.
  1.Земята и обливана с пряка енергия от Слънцето , самата планета произвежда топлинна енергия, всичко това ако не се използва се преобразува в друг вид енергия .
  В момента няма и процент да се ползва пряката слънчева енергия от това което облива Земята.
  2.В интерес на монополите е да се изгарят енергийните залежи и трансформации на тази енергия , изгарянето на които замърсява атмосферата и природата,парников ефект.Не е в техен интерес развитието на електромобилите и подобни технически средства, докато не изтискат максимална изгода и зависимости от горивата.
  3.Какво се случва ако започнеш сам да добиваш нужната ти енергия – ставаш независим , автономен , няма да вземат от теб принадена стойност всеки ден.Ще загубят контрола над популацията от хора.
  4.Лъжат , че няма енергия , тя е навсякъде ….
  Контролират чрез , ядрени горива , газопроводи , нефтопроводи ,за да владеят енергийната зависимост и стандарта на живот.

  Представете си един соларен парк от 1 MW примерно във Видин.
  Представете си 10 соларни парка от 100 Kw на различни места в полето.
  Представете си 100 соларни парка от 10 Kw разпръснати равномерно.

  – На първите енергията се трансформира и пренася до потребителите в цялата мрежа , примерно и Малко Търново.Ползва се мрежата за пренос и има загуби .Натоварва се пиково системата и трябва да се регулират други мощности.
  – Вторите подобно на горните недостатъци, но в по-малка степен .
  -Третите са кооперации и частни лица , те ползват добитата енергия директно за свои нужди на , място , не е нужна трансформация и пренос.
  Примерно слънчев горещ ден , добивът на енергия се ползва за охлаждане с климатик.
  И понеже всички ползват климатици в този горещ ден , товарят системата , а локалния добив не я товари.Избягва се регулиране и пускане на допълнителни мощности.

  Кои са първите , те са едрите капитали , банки ,Курумбаши , 180 депутата и всичко от горе описаната паяжина на обвързаност.За тези риск няма никакъв , защото те са си създали правилата и могат да ги променят както си искат.И го правят , всички виждаме.
  ТОВА НЕ СТЕ ВИЕ , НЕ МОЖЕ И ДА БЪДЕТЕ !
  Това са кредитни тарикати , решили наготово да ползват ударно ценовите преференции и да печелят.
  Кои са вторите , Някакви кредитни предприемачи , опитвайки се и те да печелят от нещо, но до голяма степен на свой риск.Те са порязаните от първите .

  Кои са третите .Тях ги няма в BG !
  Обикновените хора със соларна инсталация на покрива , за които е създадена ценовата преференция.В другите държави ги има тези хора , но тук зелена енергия вече е мръсна дума .

  Некадърната и алчна управляваща номенклатура унищожи и този добър замисъл.

  Давам примера със зелената енергия , защото се вижда много ясно , как българина дори от най-добрия замисъл , прави тарикатска измама, а в белите държави това го няма и се контролира .
  Вижда се защо живеем така !Когато едно нещо не се прилага с правилата и не следва целите с които е замислено , то става вредно, а не полезно .Опорочава се !
  Това се случва в целия обществен живот на BG-тата и затова сме бедни .

  Опасно е да се дава на BG-тата да си играят с ядрени , централи , защото ще ги гръмнат рано или късно !

  Пълен фарс са и днешните събития !
  Ужасяващо е ……… какви кретени управляват държавата !

 3. Уважаеми, господин ИНДЖЕВ!
  Простете за отклонението от поставената тема!
  Моля за информация, относно представянето на книгата Ви на 16, т.м. Много бих искал да дойда пред МОЧА, за да участвам в събитието, а това е свързано с подготовка и пътуване.

 4. Станишевите кьор фишеци нямат край. Миналата седмица- задължително гласуване, днес- избори в края на юли. Как се органират избори за месец и половина, които да се проведат в разгара на отпуските и гласуването да бъде задължително!?!?!?

 5. А за кой ли път, всъщност, ги гледаме посрани, осрани и насрани? През 1989 г., когато падна тарторът им, през 1990-когато се криеха като плъхове от озверелия гладен народ, през октомври 1991, когато един от тях ми казва най-сериозно, “ама, моля те, заклевам те,е кажи на твоите седесари сега да не почват като нас с лагерите!”, през 1992 – за някой друг месец, когато се гласуваха първите нормални закони,през 1996/97 когато пак озверелият от глад народ ги помете, а на сиришничкият цървул му беше клюмнал перчемът…сега… Колко още ни трябва? Колко ни струваше отказът от тотална лустрация, декомунизация и-най-важното: ДЕСЪВЕТИЗАЦИЯ!Колко млади и качествени хора-емигранти, колко мизерия, деградация на обществото, криминализация на политическата система, опростачване на културата, израждане на медиите? Комунягите не са нищо повече от сярна киселина срещу живота, шайка на най-големите мръсници, мерзавци и некадърници, които не могат един пирон свястно да забият, банда, тероризираща собствения си народ не само в интересите, но и ОТ ИМЕТО на вечния български враг и рушител на България- Русия. Няма ли поне сега да ни дойде акъла?

 6. Страхливият зъл и лоясал гризач наистина е в пълна паника. Освен че е без ден трудов стаж преди премиерството си, той не става и за чеп на каца със зеле. Специалисти по униформи на чекистите в СССР и ролята им в повдигането бойния дух на същите напоследък нещо не се търсят. Да не говорим, че и другарката Станишева-Йосифова-Люински печели повече от него (вж. http://economymagazine.bg/bg/index/31326-Monika-Stanisheva-spechelila-poveche-ot-sapruga-si.html )

  В паниката си гризачът обаче не е успял да фокусира добре лупите, види се. Защото кога да са предсрочните избори се определя ясно в Конституцията и Изборния кодекс, а именно: ” Съгласно Конституцията, при оставка на правителството президентът трябва да насрочи избори, но едва след като всички партии се откажат да съставят кабинет в рамките на сегашното Народно събрание. Ако всички политически сили се отказват от мандат, процедурата може да бъде максимално съкратена и да мине да един ден.
  Дори и тази процедура да бъде максимално съкратена и да стане за един ден, държавният глава разпуска Народното събрание. В същия акт насрочва дата за нови избори, които трябва да се състоят в следващите 60 дни, какъвто е и срокът в Изборния кодекс. След това президентът съставя служебен кабинет, който има за основна задача организирането на предсрочните избори.”

  Ето какво казват професионалисти по въпроса:

  http://www.mediapool.bg/stanishev-i-kragat-okolo-nego-reshavat-problemite-si-za-smetka-na-bsp-i-stranata-news221314.html

  Тънката сметка да прави избори, докато матрялът от големите градове (що най-малко “фили” БКП и рАЗИЯта на Станишев) плажува очевидно няма как да стане. И дори бушонът Орешарски да изгърми, токовият удар за гризача е неизбежен. Ще му се фризира не само бръснатото олисяващо перчемче, но и рамките на гюзлюците. Ха честито, другарки и другари!

  Респект, г-н Инджев!

 7. Много бързо петата колона се окопити от удара, който й беше нанесен с Южен поток. Сега, чрез своето правителство, ни гласи избори през юли-август. Империята ще отвърне на удара,няма да се откаже просто така, но мечтая да си отиде завинаги и да ни остави да дишаме свободно.

 8. За Стандришев властта е като луканката, иначе всяко нещо си има край, само луканката има два края.

 9. Повече от 2 години чета написаното от г-н Инджев и коментиращите.След 12 часова дневна смяна и една бърза бира реших,аджеба и аз да пропиша.
  Обръщам се към многото дясно мислещи тиквеници,какъвто съм и аз.Защо се пънете бе хора?Защо ви е демокрация?Не ви ли увряха главите,че т’ва е адски тегаво и трудно нещо.Това е отговорност. Отговорноста е страшна работа.Изпива те.А колко е лесно да я носи друг и ти да мърмориш и да псуваш от страни.аз съм на 28 години и още не съм живял в истинска,нормална демокрация.Баща ми е бил на толкова,когато ни докараха фалшивата такава.Аз знам,че ще живея в истинско демократично общество някой ден.Просто искам и баща ми да го види.Ужасявам се че голяма част от поколението на родителите ни е “програмирано” и убедено,че демокрацията и свободата са нещо лошо и страшно.Горките не осъзнават,че въобще не са ги виждали.
  От нищожните ми познания по истинска история съм разбрал,че истинската свобода не се постига с протести,а с камъни и барикади.Макар и за малко.

 10. чудо ще е от украйнски хомобандит творение от баща КАМАНИСТ крадец и и еврейка двамата грабели с пълни шепи от народната енергия и пари да върнат същото реципрочно на пострадалите….от педал еврейн при това каманист нищо социално не чакай а поредните лафове сега слоугъни модерно СПОЛУКА зА БЪЛГАРИЯ….кастрацията е хубавият метод на родените престъпници въпреки че има спор дали социума го създава или се раждат такива ПЕДАЛИ крадлива като тоя ..А най смешното е дали на ГОЦЕ ТРИПЕРЧЕТО му направиха вътрешна тоалетна да не хвърля фекалиите си в двора в Сирищник…ГОЛЕМ ШЛЕМ А

 11. На 16 юни Представяне на новата книга на Иво Инджев -“Течна дружба 2”
  Да Го почетем и после – прочетем!
  /Иво Инджев = ЕДИН е НИЕ/

 12. Бедни ми, бедни Македонски…Станишев, защо не умря при Гредетин…Пеевски връх. Изнуди си депутатите, да се орезилите с гласуването за Пеевски – шеф на ДАНС, че иначе падало правителството… После скандалът се проточи, не стихна. Господин Данс За Един Ден се принуди да се скрие в евролистата на ДПС. Трябваше да се разкара елегантно в Брюксел, че политиката му е фикс-идея. Без политическо влияние империята му е незащитима. Обаче от сайта Биволл.бг осветиха преуспелия младеж тъкмо в Брюксел и там стана мегаскандално. Пред перспективата да го подхванат, чак докато го захапят партньорските служби – справка – Христо Бисеров, Пеевски се отказа от европейска кариера – искал бил само …да се изчисти името му. Да, ама не – той е точно онзи генетичен материал, който трябваше да послужи за зачеване на правителството, а остана замразен. Ето го и отмъщението от колбата. При предишния си мандат изнудиха Станишев да създаде ДАНС заради Алексей Петров. Мина му номерът, после се осрами на изборите. Сега го подхлъзнаха с Пеевски. Днес главният социалист у нас и в Европа изглежда лаик, с истерични реакции, глезен и слаб. Какъв да е – кукла на конци, пробутана някога на Първанов, за да бъде разигравана, когато му дойде времето. А те май пробутват не просто мераклии, а тежко зависими мераклии…Кукловодите обаче не са могли и да си представят разцвета на електронните медии, за блогове и фейсбук не се е предполагало тогава… Да, бяхме им, ако не Северна Корея, поне Беларус. Да можеше поне да ни изключат от Евросъюза…Откъде им дойдоха до главите тези технологии, тези нещастия , да им отнемат електората. От пустите американци. Мъка… А Пеевски – и той е лаик и глезен, иначе щеше да се поучи от случая с Алексей Петров и да стои в миманса с мамините милиони. Сега едва ли ще го оставят да ги множи, електрониката го изхвърли от политиката.

 13. Прав си СТАМБО! Отново са в цуг-цванг. Отново са в агония. Те самите виждат края си. Поведението им е неадекватно. Ходовете им са истерично-хаотични. Толкова е лесно. Толкова малко усилия са необходими,но … “трябва и акъл”. На ход е отново природонаселението!

 14. Аз пък му се кефя на Станишко. Толкова уверено води БСП към разгром, че мога само да му се радвам и да му стискам палци да успее. Дано само това обаче да не е за сметка на всички ни. Дано и междувременно да не е сключен някакъв потаен договор за Южен поток, и след няколко години Газпром да ни съди за нови милиарди евра за неизпълнението…

  @Огнян Георгиев, чудесно сте го написали! Наистина,сякаш по тези земи добрите идеи, вместо да израстнат и да дадат плод, се разрастват като бурени и паразити…

 15. като гледам как вървят нещата, струва ми се природонаселението може да е само наблюдател. “другарите” продължават да си играят своите игри. дпс и бсп продължават да са “бойни” “партньори” в интерес на капиталите, които ги гоят. а и герб не са по-стока. просто битки между хиени, които не са съгласни с разделянето на плячката. а плячката си стои отстрани и продължава да припява – “няма никога повече да гласувам”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.