Коалиция на (же)лаещите пеликани

България къкри на газов котлон, при това руски. Що за реотан трябва да имат българските депутати в това Народно събрания, за да загреят ?

 

Беше покъртително да се гледа и слуша на днешния 13-ти петък така нареченият парламентарен спор по въпроса за това как точно е правилно да бъдем вкарани в руската газова камера- веднага, бързо и необратимо или необратимо, не съвсем веднага и бавно.

 

Формално последното издихание на 42-то Народно събрание беше посветено на 5-тия вот на недоверие към правителството на Орешарски, но дори съотношението на времето за обсъждане и гласуване на този въпрос спрямо няколко пъти по-дългите препирни около „Южен поток” показа каква формалност наистина е тази власт. Тя е брошка на ревера Путин, истинският властелин на това положение, чието име никой не посмя да спомене в пленарната зала.

 

Неизкушените в терминологията на търговската казуистика, макар и търпеливи зрители и слушатели на пререканията, едва ли разбраха нещо кой знае какво от многочасовите пледоарии. Защото сред тях нямаше нито една дума против руския проект, замислен в Москва като изолационистки инструмент за непослушната Украйна. За него Путин, разпореждащ се с богатствата на руската земя като със своя бащиния, не жали средства и насъсква помежду им накацалите край корупционната хипотеза „Южен поток” южноевропейски пеликани.

 

Видяхме ги и днес да се джавкат. Да, точно така: джавкащ пеликан. Има такова животно и то гнезди в днешното Народно събрание, където се е загнездила псевдодемокрацията ни, деградирала до положение, в което на практика няма опозиция по най-съдбоносния въпрос за България за нейната ориентация в постоянното мигриране на боричкащите се лобита между изтока и запада. Ето защо дебатът е заменен от караница кой да обслужи по-ефективно корупционни обещания на Кремъл, заложил на няколко подизпълнители на руската воля в България, вкопчени помежду си за по-добра позиция в ловуването на руските мръвки.

От Брюксел ясно заявиха, че тази срамна сценка трябва да бъде прекратена. От Вашингтон подкрепиха тази позиция нагледно с делагацията на Маккейн. От Букурещ дори се погнусиха от боричканията в полза на Путин и срещу европейските интереси, които кипят в София. Само тук спорът за това как най-добре да се случи руският мерак Европа да бъде обгазена с повече руска газова зависимост продължава с нестихваща ярост.

 

Такава истината за управляващата де факто в момента коалиция на (же)лаещите пеликани.

15 мнения за “Коалиция на (же)лаещите пеликани”

 1. Покъртително !
  Държат се като чужди завоеватели , не българи !
  Това което сме вкарали в парламента е криминална банда !
  Няма как да се получат нещата в България , ако ни управлява такава паплач !

 2. Путинаците (моето предложение за замествване на израза “русофили”, с което те се кичат) ни мислят за глупаци!:(

 3. Май стигнахме момента, в който трябва да изнесем (изметем) настоящата власт и да започнем на чисто. Колкото и да вярвам и подкрепям, че това трябва да стане чрез нормални избори, явно другарите комунисти няма да се дадат. Последния шанс, който трябва да им дадем да кажат дата за изборите е вторник, ако няма дата явно народа трябва да я определи, но това няма да мине безболезнено.
  Сега е момента ясно политическите партии подкрепящи реформите да застанат на предните редици, ако искат народа да ги подкрепи на изборите.

 4. Отчайващо вярно! Просто ме е срам от управляващите! Както е казал Огнян Георгиев по-горе – Това което сме вкарали в парламента е криминална банда ! А Орешарски не трябва да подава оставка когато той реши или му наредят, а да бъде прогонен далече от България от всички здравомислещи хора и то веднага!

 5. За съжаление и опозиционните партии , визирам Реформаторския блок, заговориха, че ЮП може да се строи, но по европейски закони. Последният им евровойн от позиция против Южен поток я промени на “за”, но по европейски. Кошмар!!!

 6. Вече доказана катастрофа!Ако и сега не се вдигнем…

 7. Агонията е видима и краят на тази престъпна шайка идва. Само че, АКО ЗА ЦЕЛИЯ РУШВЕТЧИЛЪК ПО ТРЪБАТА НЯКОЙ КОМУНИСТИЧЕСКИ НЕГОДНИК НЕ ОБЛЕЧЕ РАИРАНИЯ КОСТЮМ-ще имаме пак като 1997 г. при пълна власт…амчи, тогаз едно национално помирение изгласувахме, че другаря Овчаров да си дипли милиончетата и да ни се хили нагло!
  Виждате сега и какви хубави имцета се зъвъртат като служебни премиери. Дъ й дукарами къкто трябвъ ТиКиЗиСарския дийълйект лелйъ ви Мутика Плугчиивъ нъпримйер. Чи що й толкуз низъминимъ при сички рижими инъ дубруджанскъ лисувъткъ и лисничейкъ с приличън гимнъзиълйън нйемски? Хич нйи знам, мъ съ дусйещъм. Не саму щоту й кумунискъ, нас съдя кумунисти ут разни дисйени нъ упръвлявът, мъ шъ дъ имъ нйещу пукръй Швийцърийъ, дет имъ ини хубъйи банки, пък ф тях имът тъбийет дъ си държът пърити ини хубъйи хора.
  Та, пак се почва…

 8. ” За съжаление и опозиционните партии , визирам Реформаторския блок, заговориха, че ЮП може да се строи, но по европейски закони. Последният им евровойн от позиция против Южен поток я промени на “за”, но по европейски. Кошмар!! ”

  Кощмар е България да извлече геополитически дивиденти ? Набуко приключи защото Турция намери изгода в Трансадриатически газопровод …откровено политизиране е обвързването от ЕК на преговорите за ЮП със ситуацията в Украйна , която в момента си договаря изгодна цена за руски газ ( толкова лош и заробващ 🙂 ) …а ние тъпчим отново на място

 9. Противни са руските дупедавци и дупелизци – като почнеш от Гоце, минеш през Станишко, рекетьора Бойко, фашизоидния кресльо Болен Сидеров, оттам през Волгин, Вацев…. безброй путьоновци готови да обслужат мерака на неофашиста Путин.
  Демагогията им е елементарна като тях самите и като трудноподвижните им мозъци.
  Проблемът е, че така нареченият български народ си иска да го мачкат руснаците. Обича да го тъпчат – къде руснаковци, къде турци, къде кой където го хване. Затова и 5-тата руска колона има толкова благодатна почва по тези географски ширини.

 10. Г-н Инджев, поклон за поредната
  великолепна,брилянтна статия!
  Уважение и благодарност за всичките Ви статии, за предаванията Ви и коментарите от много години насам.
  Много бях впечатлен и от скорошната Ви статия за Горби и”кьостерицата”,
  а с усложняване на обстановката на Укр. майдан и събитията февр.-март и досега Вашите статии са моя духовна храна и жизнена необходимост.Гордея се, че има българи като Вас и още малкото автори и коментатори,за които се сещам – със сериозна и задълбочена позиция и истински патриоти – между които поставам мнозинството от коментаторите във Вашия блог!
  Благодаря и здраве,постоянство и успех на всички!

 11. Великолепна статия. Дължим много на Иво за добрите думи. Но може би хиляда души да я прочетат, докато поне един милион покорно ще маршируват до урните и пак ще ни докарат същите от които не може да се отърсим вече 70 години. Кога истините на Иво ще могат да влезнат в поставените в железни рамки мозъци?

 12. До СТАМБО:
  Има и по-лош вариант от “Мутикaтъ” – Сталинка Кристалинова. Ама какво да се чудим – то май светът полудял – готвели Иринчето /щерката на оня Боко, дето бесел буржуите за червата им/ да я правят шеф на ООН-ето. Ще речеш: “То, едно ООН …”, ама не е тъй.
  Остава ни сал надеждата да се осланяме на последната дума на Превнелиев /и на тези, дето му шепнат на уше/.
  Bye, до понеделник, 18.00.

 13. @Прав си ПАВЛЕ и за хлъзгавата кариерна тьотка др. Сталинка (там вече отърване няма!) и за др. Лайнарова (просто превод на името й от турски!), аз наблегнах на по-текезесарския вариант за служебен премиер!
  До понеделник!

 14. Силна,много силна и точна статия!Иска ми се да бъде прочетена от много хора,които могат да мислят-с главите си ,разбира се!Удоволствие за мен е да чета написаното икоментарите ,към него ,в блога.Благодаря Ви,че Ви има. С уважение:Марга

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.