Борисов се издаде

Бойко Борисов, който ме е канил да споделя славата му при учредяването на партията си в края на 2006 г. ( но се натъкна на презрението ми), „ухажвал” ме е с екслузивна информация за АЕЦ „Белене” в опит да ми се подмаже ( за да не „му ям кокалите”, както се изрази в телефонен разговор по негова инициатива като премиер на 28 март 2012 г.), а година по-късно, вече в оставка, искаше чрез посредник да се сдобряваме ( но отново получи отказ от мен), днес най-накрая се отказа да ме обезврежда. Нарече ме пред многохилядната аудитория на Нова телевизия „идиот”.

 

По липса на други аргументи да ми опонира на информацията, че е бил посъветван именно от Делян Пеевски да напусне премиерския пост на 20 февруари миналата година, както и много други мои опоненти, Борисов се съсредоточи върху личното ми оплюване. Надмина обаче Георги Първанов- тайния си сътрапезник от времето, когато деляха порциите на лявото и дясното в България (за когото Борисов никога не е придирял по отношение на агентурното му име). Първанов се задоволи „само” да ме нарече „безобиден журналист” от яд, че съм му провалил една далаверка през октомври 2006 г.

 

Далаверата на Борисов днес обаче е много по-голяма. Засилил се е да се връща във властта и изобличаването на задкулисните му контакти го вбесява. Съответно вдига мизата на оплюването и мерника на приносителя на лошите ( за него) новини с истерично поведение и изразни средства, които изобличават още веднъж каруцарската му същност и то в момент, когато уж големият му враг Станишев взе да го ласкае като „държавник”.

 

„Държавникът” Борисов прави мили очи на Путин, съобщавайки , че бил в отлични отношения с него ( в момент, когато Путин е прикован на стълба на позора в целия свят). Същевременно Борисов го привикват в САЩ и явно не е много за разправяне какво са му наговорили там, щом като този път не се хвали колко си е близък с американците.

 

А дали пък американските му събеседници най-после не са послушали съветите ( каквито скромно и моя милост е давал), да не позволяват на Борисов да се перчи като техен човек, защото един ден това ще струва скъпо на дългосрочните американски интереси в България?

 

Всъщност не е изключено Борисов да е вбесен много повече от репликата ми, че се опита да заблуди публиката с подмятането, че преди оставката си на 20 февруари 2013 г. е говорил по телефона с Путин, с което всъщност искаше да каже на руската пета колона в България, че и по тази линия лично „кара влака” с подкрепата на бащицата от Кремъл като негов съветник.

 

Ето с такъв „великан” моя скромна милост се сблъсква челно.

 

Защо Борисов не можа да преглътне, да понесе, да подмине едно журналистическо мнение, както много пъти е правил преди? Нима тъкмо Борисов не е доказал многократно, че е (кару)цар да се подиграе, да нехае, да се прави на малоумен, когато нещо не му изнася?

 

Доказал го e и го доказа отново в рамките на същото това интервю по Нова телевизия, когато си позволи „неточности”, като определянето на разследвани хора без доказана вина като „убийци” ( на Делян Пеевски), и почти сензационно обяви за арестуван „ един изпълнителен директор на банка”. След възраженията на водещите се оправда като хванат в незнание двойкаджия, че бил пътувал много тези дни и може да не е разбрал кого точно са арестували от прокуратурата в рамките на скандала между Пеевски и банкера Цветан Василев ( който не само не е арестуван, но и е в чужбина).

 

Разбра се само, че Борисов намира за верни твърденията на Пеевски за арестувани негови „убийци” ( защото и Пеевски ги нарече така). От което пък се разбра също, че близостта ( и единомислието) между Пеевски и Борисов май избива на повърхността дори на подсъзнателно ниво- кой на кого влияе, те си знаят.

 

Изригването на Борисов по мой адрес още веднъж го сродява с Първанов. Той също истеризира след въпроса ми от 8 октомври 2006-та година дали е получил два мезонета подарък от свой спонсор. С което се издаде. А вътрешният му министър Румен Петков го закопа ( без да си дава сметка) допълнително, изпращайки на адреса с мезонетите полицейска охрана да не би някоя медия да се престраши да провери истината. Така той потвърди косвено, че въпросът ми е бил напълно основателен.

 

Сблъсъкът с Първанов, който поименно ме атакува с декларация, четена в централните новини на БТВ като присъда над един журналист без право на отговор в собствената му телевизия, ми струваше работата.

 

Днес Борисов няма откъде да ме уволни и в безсилието си ме нарича „идиот”. С което се издава точно като Първанов. Щеше ли иначе да се държи идиотски невъздържано, напомняйки с агресията си срещу водещите Анна Цолова и Виктор Николаев позабравеното време на неговата медийна диктатура в рамките на тандема му с Пеевски?

 

Явно съм го уцелил в десетката.

55 мнения за “Борисов се издаде”

 1. Който е забравил, какво представлява Борисов, нека чуе интервюто му с А. Цолова и В. Николаев! Не палачинка, а пуканка, която подскача, върти се и не докосва нищо, което може да докаже вината му за днешното състояние на страната. Нека го погледнат и новите му обожатели от Движ. 22 -Сугарев и Михайлов! Бъдещо правителство с премиер – Борисов, не би донесло на България нищо положително. А той, скромния не вижда по-способен от себе си. Грандомания с каруцарски диалект!

 2. Г-н Инджев,
  с удоволствие чета Ваши публикации и слушам медийните Ви изяви, когато сте допуснат до екран. Искам да Ви поздравя за ясната , точна и категорична позиция. Споделям същите убеждения и се надявам, да не обръщате внимание на дребните човечета, които се опитват да Ви заглушат.Радвам се, че синът ми, също Ви чете. Това ми дава надежда,че не всичко е загубено.
  Бъдете здрав!

 3. Bullseye, г-н Инджев (макар че въпросният господин ми изглежда на магаре повече). Добре е че предизвикахте тази реакция, че да св види наново що за индивид има претенции да управлява България. При това и маскиран като десен. Често се чудя кой ми е по-противен , бсп или герб, и в повечето случаи герб води (особено като си представя мутрите не бб и цц), бсп някак си са ясни от толкова много години. Даже си мисля че е по-вреден, защото като че ли разми всякакви критерии и еднозначни оценки с взаимнопротиворечащите си глупости и култ към личността, колкот и мизерни да бяха преди това. Някак си окончателно разпредели вота на таксидижии, фризьорки и подобни.

 4. все повече ще се издава и вбесява, а такъв резултат, като на Евровота, няма да види повече, след решението на една опасно опитна част от досегашните му подръжници да си направят самостоятелна партия – “Движение 22 септември”. И тях не може да уволни – нищо не може да им направи, няма власт над тях. Те го подкрепиха, но сега искат да са негов равностоен и ефективен коректив и ще бъдат! Тепърва ще наблюдава как му се изплъзва властчицата и ще ръси разни обидни квалификации по отношение на много по-възвишени – като ценз, морал, опит и харизма – и по-способни хора от него!

 5. Наскоро разбрах, че комуниста от СИК си е поръчал учредяването на нова партия, която да го подкрепя и да го легитимира в дясно – “22 септември”.

 6. Не ме интересува една поредна лична БГ-кратуна.Да му мисли централнобалканското туземно племенце!Знам го като КРАТУНА отдавна,още от самото начало,знам го като такъв и сега,за мен нищо ново и интересно няма..Но идиотското е че такива КРАТУНИ са вождове на една земя и народ?! Всъщност това е традиция ,бележеща вече 70 години вървеж, а една най-лична и рекордсменска беше на един влашки циганин,дерибействал над 6 петилетки по същата тая земя!От такова племе- такива вождове и такова “развитие”! Над двумилионен бОлгарски народ е щастливо оженил се за оная другата,Горната земя! Толкоз!

 7. А, Буда се е изказал. Ясно. Предполагам,че ще трябва да доказва твърденията си, нали?

 8. Дай Боже повече “идиоти” като Иво. Последните дни, де що политиканстващ боклук има, всички са запяли рефрена на Главния чалгаджия на републиката “Нема такава държава”. Ами нека най- сетне такива “идиоти” като Иво Инджев да се чуват по-силно.Има една теория разработена през 70-те, Теория на хаоса, най елементарно казано във всяка строго подредена система рано или късно настъпват процеси на дезорганизация,ентропия и хаос. Вярно е обратното – във всяка хоатична система рано или късно започвот процеси на подреждане, организиране и извеждане на правила.Сега в строго подредената мафиотска система на БСП и ДС в постсоциалистически преход настъпва хаос. Държавата не съществува като изразител на интересите на своите граждани, парите и свършват, самите продукти на тази система се опълчват срещу съдатяля си. Последната стъпка ще бъде да гръмнат валутния борд и хаосът ще е пълен. После пак “спасител”, пак грижи за хората и така до края на света, там-татам, малка червена звезда.

 9. Браво Иво.Достоен отговор даде на това нищожество.

 10. Разликата между Иво Инджев и Бойко Борисов е като между Алеко Константинов и бай Ганьо. Няма как бай Ганьо да не изпитва озлобление към човека, който толкова добре го обрисува пред цялата нация!

 11. Ехх Иво… Тъп и прост милицонер да те нарече идиот… това е голям комплимент. 😉
  Б.Б както винаги ни разсмя !

  На него цяла България му казва Тиква но той вместо да си седи в Банкя и да рита топка, решил пак да прави шоу.

 12. И конярите са ставали императори,политика по начало е манипулатор добре описан от Макиавели,а и нищо ново не се случва,само имената и физиономиите се сменят.Ако е възможно да има независима съдебна власт,(не знам как)тя би принудила всеки да спазва законите,добри или лоши и да търси на виновния сметка.Да не трябва да се мълчи ,но никой не дава решения, само анализи,които са без значение.

 13. Борисов даде на “ТИМ” Зеленчуковата Борса в Слатина.В момент, в който тя си е печелившо държавно предприятие! ТИМ първо вдигнаха наема на търговците с 200% и след два месеца с 400%.
  Не се чудете защо всички зеленчуци са толкова скъпи. Търговците на едро оскъпяват стоката за да покриват НАЕМА. Кой даде на ТИМ прилежащи собственности на Летище София като хотел Плиска и др.
  П.С. Защо Румен Овчаров не е в затвора за денонсирането на договора за транзит на газ през 1998г.Вижте повече на : /http://www.mediapool.bg/komisionnite-za-yuzhen-potok-tryabva-da-se-vrashtat-ako-vzelite-gi-iskat-da-ostanat-zhivi-news221555.html

 14. Лошото е ,че корумпираните и умствено ограничени гербери начело със Сикаджията- осъден в Страсбург за акцията с гранатомета и наркодилър на амфетамини Б.Б. имат подкрепа от местното туземно население в размер на 500 000-750 000 гласа от разпалени негови кудкудякащи почитателки, кръга Котараците , таксиджии и други умствено ограничени от природата същества.

  Нима Алтернативата е един пожарникар със средно образование, който не може да върже и на български 2 изречения или Барекофф , който говори на развален английски пред Джефри Ван Орден.

  КОЙ? КОЙ? КОЙ? да стане лидер?
  Посочете един.
  Радан Кънев го е страх от сянката му, а Кунева и Корман Исмаилофф му дърпат килима.

 15. Толкова злъч се изсипа от устата на др. Борисов тази сутрин по Нова, което е недопустимо за политик от неговия ранг.
  Информацията на г-н Инджев може и да не е вярна, но да се нарича журналист “пълен идиот” е страшно. Също така др. Борисов си позволи да се държи и арогантно спрямо екипа на Нова.
  Има две тези:
  1. Г-н Борисов е напълно невинен и информацията на г-н Инджев е лъжа породила “справедлив” гняв.
  2. Др. Борисов излиза от кожата си, защото някой най- после казва истината.

  За мене лично действията на др. Борисов подкрепят втората теза.

 16. За държанието на Буда няма обяснение-освен че истината боли.Не се притеснявам,че ще дойде на власт като министър-председател-в българската история това е бил само Кимон Георгиев.Буда е на милиарди светлинни години от него.Ако българският народ иска още 4 години глад,мизерия и обиди-да гладува за Буда.Но от тиква диня не става,както е казал народа.

 17. В днешния ден е истинско щастие някой (нарочно казвам някой) да те нарече “идиот”, а върховенството е, той да е бивш министър-предстедател.

  Оскотяването и чалгазирането на елита (средна и горна средна класа) не прощават на никого. Не бива да вините (или да “обожествявате”) ББ – колкото толкова, жалко за членската маса на ГЕРБ и техните последователи, тяхната хаотичност, обърканост и псевдоразбирания за свобода и демокрация.

  Хубавото е, че естествената тежест на простотията, необразоваността, слагачеството и лъжата, рано или късно водят към дъното, естественото място на утайката.

 18. Интересно защо мутрата не се представя с агентурното си име БУДА, след като държи Вие да се представяте с Вашето агентурно име. При това Вие си признахте сам и то преди години, докато “държавника”-милиционер си правеше оглушки по въпроса, както ментора му ГОЦЕ.

  Не мога да се начудя на българските журналисти! Този самозабравил се, неграмотен болшевик с “десни дрешки” си позволява да се гаври с тях, да им се кара, да се държи гаменски с тях, а те продължават да го питат и да слушат простотиите му!?! Ако оставят този самозванец и не го търсят, ако го прекъсват и те, както той прави, ако не му позволяват да се държи нецивилизовано и веднага прекъсват разговора си с него при подобни изцепки, тогава съм сигурен, че много ще внимава как се държи пред камерите. Това самовлюбено недоразумение примира да бъде център на внимание.
  По същество – да, вярно е, че с агресията си и с невъздържания си просташки език той де факто подтвърди Вашета информация. Че двамата “политици” – Бойко Борисов и Делян Пеевски са от едно котило е лесно забележимо. Крайно време е да им дръпнем паничката – да им спрем плащанията за партиите от нашите данъци!

 19. Иво,
  така правят твоите опоненти = като не могат да изкарат аргументи, започват с лични нападки. Бойко няма какво да го коментираме, той толкова си може. Същото направи и Иван Такев по време на съвместната ви изява в “Тази сутрин”. Като не можа да изкара аргументи срещу твоите доводи, че в България се управлява по модела на Путин те обвини, че си “пристрастен” към темата. Ами това е средата в която трябва да вирееш. След като твои колеги-журналисти се държат така, какво очакваш от ББ, който все повече ще се изнервя, което е добре, иначе няма как да му се изкарат на показ кирливите ризи.
  Скоро попаднах на Цветанка Ризова пред Волен Сидеров, който обясняваше как България била “колония” на Америка. Другите “дежурни” на екрана са Вежди Рашидов и Татяна Дончева – да не би да са вече на щат по телевизиите.
  С две думи – явно си на прав път, радвай се на късмета си и да ти е яка клавиатурата!

 20. Със смелоста на “клавиатурата”, “смели” Misho, обвинявате Радан Кънев в страхливост? Мислите, че на него му е лесно и ако не му “дърпаха килимчето” всичко щеше да е наред? Кой? И Господ да слезе на земята, пак няма да е достоен за “местното туземно население”, към което принадлежите и вие! “Всички са маскари”, ама друг път, Мишо!

 21. Аз все пак искам да гласувам!Г-н Инджев,моля напишете статия-За кого да гласувам?Ако всички са маскари,то тогава кой да подкрепя?Аз съм средно статистически българин,не принадлежа към никоя партия,но не харесвайки дпс,атака и бсп,какви алтернативи бих могъл да имам за да упражня правото си на глас и да очаквам промени към по-добро?Кой,кой да избера,кой?Моля помогнете ми!

 22. Нервите на много хора не издържат, и с извинение, че не е съвсем по темата, но много близък пример:След гласуването на последния вот на недоверие изказването на Сергей Станишев беше доста емоционално. Неговото „ГЕРБ няма морално право да внася вот на тема фискална политика“ стана заглавие на доста публикации. Но почти никой не обърна внимание на малкия му лапсус. Облекчен от това, че неговата необявена „коалиция“ успя да запази правителството, му изигра тази шега и той не намери българската дума „предвкусвайки“, която някои от медиите редактираха в публикациите си, а други пропуснаха. Може да е маловажно за някои, но за мен е показателно как мисълта на този политик тече на руски – та нали това е майчин, роден език Да не забравяме, че той и много дълго време беше и руски гражданин.
  А ето и линковете:
  http://bnt.bg/predavanyia/po-sveta-i-u-nas/po-sveta-i-u-nas-emisiya-12-00-13-yuni-2014
  от 2‘51‘‘
  “Гласувах и против, защото вчера и завчера чух изявлвнията на Вашия лидер на партията ГЕРБ от САЩ ,много интересно наистина,(б.а. обръщайки се към депутатите от ГЕРБ), защото той каза на българските граждани, ПРЕДВКУШАВАЙКИ (3‘04‘‘) (б.а. придружено със жест на пръстите „пари“) новото си управление, макар че се е забързал предсрочно, че българите няма какво да очакваме от него. Нищо хубаво не обещава. И това е истина. Затова правителството не падна днес, защото няма основание да бъде подкрепен този вот на недоверие. Мисля, че и вие самите разбрахте, че внасяте няколко вота точно за най-слабите политики на вашето управление и дадохте добър повод българите да си припомнят какво правехте вие. (3‘39‘‘)
  http://www.bsp.bg/bg/novini/view/sergej-stanishev-gerb-nqma-moralno-pravo-da-vnasq-vot-tochno-za-fiskalna-politika/5301
  „Много интересно наистина, защото той каза на българските граждани, ПРЕДВКУСВАЙКИ новото си управление, макар че се е забързал предсрочно, че българите няма какво да очакват от него. Нищо хубаво не обещава. И това е истина. Затова правителството не падна днес, защото няма основания да бъде подкрепен този вот на недоверие”, каза той. Обръщайки се към ПГ на ГЕРБ Станишев каза: „Мисля, че и вие разбрахте, че внасяте няколко вота точно за най-слабите политики на вашето управление и дадохте добър повод българите да си припомнят какво правихте вие”.

  http://www.dnes.bg/politika/2014/06/13/gerb-niama-moralno-pravo-da-iskat-vot-za-finansi.228858

  „Много интересно наистина, защото той каза на българските граждани, ПРЕДВКУСВАЙКИ новото си управление, макар че се е забързал предсрочно, че българите няма какво да очакват от него. Нищо хубаво не обещава. И това е истина. Затова правителството не падна днес, защото няма основания да бъде подкрепен този вот на недоверие”
  По публикацията работи: Петя Шекерлетова

 23. Към Тодорова:

  Абсолютно вярно наблюдение- канех се да пиша за това, но съвпадна с доста много други приоритетни задачи. Хубаво е, че все пак остава за “протокола”, защото подобни “дреболии” допълват истинската картина на нашата губерния…

 24. Г-н Инджев следя от няколко месеца насам блога Ви заедно с ЛУР на г-н Костов и искам да Ви благодаря за това, че въпреки перманентния натиск, на който сте подложени продължавате да отваряте очите на искащите като мен да се събудят от розовия сън сътворен и поддържан от последните четири антибългарски правителства. Поздрави от Кюстендил!

 25. Много странни неща се случват в тази даржава! Буда бивш слуга (под прикритието охрана на Т.Живков), слуга на монархо-социалиста Симеончо (явен агент на КГБ), “бивша” мутра (Ипон), престъпник осъден в Страсбург (за убииството на Чората), пласьор на анфетамиени и редица още престъпни деяния, “приятел” на агент Гоце, Сава,Димитър, Николай, Виктор, Павлов и още много знайни и незнайни агенти, се опитва да уязви агента (даже не си спомням агентурното му име и който не е имал властови позиции, а се е борил само с таланата на словото си) г-н Инджев, поради това, че го показва в истинската му “светлина” (мрачна)! Жалкото е, че мнозина не могат или не желаят да видят истинското лице на този “десен” политик! Тук един задава въпроса за кого да гласува? В момента истинската алтернатива е Реформаторския Блок. Всичко друго е камуфлаж и запазване на статуквото (власт на мутрите и на КГБ и ДС).

 26. Г-н Инджев,

  В подкрепа на питането от Стас, но от друга гледна точка ми е интересно всъщност Вие за коя (или каква) от съществуващите политически сили сте “за”?

  Питах ви преди време и не ми отговорихте, но аз пак си питам…

  Надявам се да имате такава позиция и да я споделите.

 27. Банално е, но е истина:Какъвто народа,такива и управниците му.Какъв просперитет може да очакваме, на какво истинско,а не фасадно да се надяваме,когато държавността ни е смачкана от победоносно шестващите /под звуците на чалга/ рожби на червеното знаме- продажна посредственост ,простотия и простащина.

 28. “За кога да гласувам?” – въпрос породен от отчаяние или заинтересованост? Ако е от първото не бихте следили този блог. Тогава не сте ли разбрали смисъла на прословутата приказка за Неволята? Спомням си отговора на подобен въпрос на един от коментаторите тук (не дословно а по смисъл): “Какво сте се разревали? Членувате ли в някоя партия?”. Та така драги ми питащи. Вие по-какъв начин участвате в политиката? Очевидно само с гласуване не е достатъчно.

 29. Бате Иво, не му се коси на Лойко Ларисов. Защо ме уволни неговия министър от Летището? Нима не знаеха, че съм преследван от ДС и не са ме допуснали до Висше образование. В същото време, пак бе приложен двоен стандарт. Оставиха на работа други хора, които също нямат Висше образование.

 30. Иво,
  изгледах го въпросния телефонен коментар на Б. Борисов. Малко е да се каже, че беше нервен; направо си беше бесен. От това по-ярко доказателство, че е настъпан по мазола, здраве му кажи. За мен интересното е, че Коритаров също нещо подхвърли за топлата връзка Борисов – Пеевски, а Я. Дачков я развива с още по-големи подробности. Можеш ли да ги заподозреш тия двамата, че просто за да те подкрепят захващат тая тема. Много е нервен Бойко след като се върна от Щатите. Май ще се окажеш прав, че там яко са му набили канчето. По-големият проблем е другаде. Днес говорих с една приятелка, която много искрено и убедено ми каза, че Бойко е ходил на инструктаж в Америка и Америка е виновна за състоянието на България. Явно приказките на Волен Сидеров мътят главите на много хора. Това, явно извън темата, го казвам за да ти кажа да не обръщаш внимание на лаещите, че се занимаваш с дреболии или издребняваш. Прави каквото правиш, правиш го чудесно и даваш кураж на много хора. Не е твоя работа да усигуряваш комфорт на управляващите или на тези, които искат да управляват.
  Бъди здрав.

 31. ГЕРБ са най-голямото постижение на БСП за целия период на посткомунизъм! Каква по добра подмяна на действителността от това, да изкараш на повърхността като алтернатива на коминтерновците една милиционерска партия, мимикрираща като дясна?! Обединена при това около харизмата на една мутра с тъмно минало и контролирани зависимости. И “този нака наречен народ” се прави, че не вижда реалността, че с каруцари за никъде, че “и аз съм прост и вие сте прости…” макар да ласкае самолюбието на нЕкои хора, не може да реши проблемите в икономиката или здравеопазването…

 32. Още Ботев го е казал: “Свестните у нас считат за луди” (Борба). Таа… нищо ново под слънцето у нас. И още малко от стихотворението: “Тъй върви светът! Лъжа и робство на тая пуста земя царува!”

 33. Защо само г-н Инджев,та ние всички сме идиоти според Б.Б.Що се касае до агентурните имена то ние всички и без аген.име работехме и изграждахме комун.строй.Иначе просто нямаше да бъдем живи.Я по добре да каже Б.Б .какви срещи е провел заедно с петоколонника на квадрат/заради потеклото си/С.Дянков в САЩ и уведоменили са службите в Кремъл за тези срещи .Защото ние нищо не знаем.С политици ли се е срещал,сенатори,бизменсмени -какви? Или тези срещи са тайна.Само за посветени Разказал ли е за тях на приятеля си нашият посланик в Москва.Това да каже на избирателите си.А ние какви сме с Иво Инджев не интересува и не вреди на никого.

 34. Голямото българско любопитство! В Германия например никога няма да получите отговор на въпрос, колко получаваш, за кого гласуваш, какви кредити имаш и други въпроси от лично естество. А ако някой ви каже нещо по тези теми, без да сте го попитали, то няма да е случайно.

  Важното е, че знаем за кого никога не е гласувал Иво Инджев!

 35. Към Васил
  Кой може да ви каже за кого да гласувате.Запознавате се с платформите на партиите или отделни депутати,следите тяхните изяви,становищата им по значими за страната проекти/като еврочленство,предложения за членство в Евразия,проекта Белене,Южен поток,корпоративни интереси,защита на бизнес интереси за сметка на данъкоплатеца.Следите дали тези пяртии са последователни в своите послания или непрекъсната сменят посоката като Бареков или Б.Борисов.Винаги има за кого да се гласува.За евроизборите според горните позиции имаше 4-5 депутати които отговаряха на мойте критерии,но аз избрах по сигурните,че ще спечелят.Това е. Винаги има избор.

 36. Първо-извинявам се, че съвсем непредвидено пътуване ми попречи да бъда на премиерата на ТЕЧНА ДРУЖБА 2! Ще преследвам автора за автограф обаче! А сега-нещо за четене- интелектуална опаковка на путлеристката доктрина, която трябва да познаваме съвършено.

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/06/17/2325213_moskou_taims_dori_dostoevski_predvidi_che_bulgarite/

 37. Държавата се тресе от скандали.Прокуратурата си направи шоуто и след това потоп.А банкянския хитрец скочи срещу Иво Инджев.защо не скочи срещу драмата с ЮП.Защо не търси сметка на прокуратурата за безмислените и действия.Защото не смее да вземе страна в разпрата кой да тласка държавата към разруха.Явно е обвързан и с Пеевски, но и с Василев.И си намери отдушник – нападна журналист.По какво се различава от циганина Киро,удрял журналисти при скандал, предизвикан от него.А е нервен, защото се говори за едни 300 милиона, които Боко е взел от КТБ и не е върнал.

 38. към Тенко,
  Не е убедителна и основателна препоръката да станем членове на някоя партия,защото не можем да бъдем всички партийци! И като станем, какво? Не е ли достатъчно, че гласуваме за определена партия, аз в случая за РБ, че сме готови да помогнем с каквото можем – най-често просвещение на близки и познати, въпреки че често ме гледат, като изоглави, като ме видят каква страст влагам в желанието си да ги приобщя. Успях дори абсолютно мнителен и тежко аполитичен скептик, да го спечеля за каузата, но толкоз…Другите ???? Явно имат нужда от още една национална катастрофа, за да грабнат сопите

 39. А по въпроса за ГЕРБ- просто се отвращавам да коментирам истинския мегапроект на Кремъл. Да си послужа с медицински сравнения – ГЕРБ е тумор в тялото на България, атака и ббц са циреи, БСП-парализ, а ДПС-сифилис.
  Предполагам, на десните лидери им е ясно, че съкровена цел на ББ е не да си партнира с нормалната синя десница, а да я деморализира с подхвърлянето на 2-3 формални средновисоки поста, да я прилапа за повече легитимност навън, да я унижава и накрая да я затрие. Защото тя е истинската алтернатива на герб, не атака, ббц и бсп- електоратите са им едни и същи и взаимно се преливат безпроблемно. ГЕРБ е партия на средна ръка простаците в България, обитаващи селищните системи от градски тип.Просто за десния проевропейски българин не може “Бяла роза” да е химн, Цеца-икона и Тодор Живков- кумир! Толкова! А, както знаете, разни семейства на Европейски народни партии и пр. са последното политическо нещо на света, което ме интересува.

 40. Иван Костов:”Бойко Борисов е чудовищно некомпетентен”
  Трайчо Трайков: “Бойко Борисов е уникален политик с неповторим стил”
  Збигнев Бжежински: “Бойко Борисов е най-знаковият бг политик след 10 ноември 1989г.”
  Бойко Борисов и Сергей Станишев искрено и неистово се мразят защото и двамата са мързеливи и некомпентни. И двамата дълбоко и “непоправимо” ненавиждат стопанина на този блог. Те са назначени от задкулисието за “лидери” на двете крила пръкнали се от БКП. Олигархно-десерското и мутро-милиционерското. И “ловко” като за матрияла си прехвърлят топката и разменят местата си според текущото положение играейки го на доброто и лошото ченге.
  Много моля да не се приемат буквално за положителни квалификациите на Трайков и Бжежински. Те са максимално обтекаемите но интелигентният читател лесно разгадава подтекста в тях.
  С две думи. Мутрата агент Буда е само политик от епохата на Човека, Интелектуалеца,Журналиста и Съвеста на съвремието ни Иво Инджев.
  Бог да го пази!

 41. Г-н Инджев,
  Поздравления за новата Ви книга!Благодаря за откритата Ви позиция,непримиримост,последователност Ако истините във Вашите анализи и коментари,стигнат до повече хора,има надежда да прогледат.Болезнено е,когато някой /в случая Вие/разголи истини,от които боли и предизвикват огън и жупел Не се смущавайте,мълнията пада върху високите дървета.
  Денят ни започва с Вашите коментари,в тях търсим истината сред потоците от лъжи и дезинформации.Благодаря Ви,здраве и издържливост!

 42. ….И един мормот завива шоколад.
  Фредерик Бастия: Когато Законът и Моралът си противоречат, гражданинът се изправя пред жестокия избор или да се откаже от представата си за Морал, или да престане на спазва Закона.
  …Преди да питаш за коя партия ще гласуваш се запитай – Знам ли законите или поне най-главния, Конституцията? Законите са написани за теб и комшията а не само за него. Да бъдеш тих и скромен не е спазване на законите. Законно е да изискваш другите да спазват законите, което в смисълът на твоята отговорност ще открие общественната взаймовръзка между субект и общество и моралноста като неделима част от горната асоциация.
  Правото на глас в България не е Божа даденост, извоювана е с много кръв и сълзи на предците ни.Обезличаването му в предпоследния век не е предпоставка за приемането му за отживелица а напротив този акт на свободен избор трябва да бъде вярата че, дедите ни са загинали за да се радваме на бъдещето на България.

 43. До СИЯ:
  “С две думи – явно си на прав път,радвай се на късмета си и да е яка клавиатурата ти!”

  Чудесно пожелание и отличен коментар!
  Наистина ми прави впечатление нарастването сред “здравите сили” и др. псевдопатриоти на пропагандата за “западните и особено САЩ конспирации” да ни колонизират,да са виновникът и да поддържат у нас “мизерия с цел да ни контролират”,че ни ползват само като пазари и въобще “не им пука” за нас.
  На фона на това съм по-оптимистично настроен заради факта,че хора като Иво Инджев имат напоследък достъп до публичното пространство!И надеждата, че”Европа няма да ни изостави”!
  Защото трудно се излиза наглава с Тикви,Чугунени кратуни,путлероиди,/Чичо/Пейчовци и Мутрочалгаджии.
  Оше веднъж пожелание за Иво и компания:
  Да сте живи,здрави и енергични и
  “да ви е яка клавиатурата!”

 44. Най-накрая някой да спомене вероятната връзка, липсващото звено.
  Той великия и независим Б.Б който за почти 4 години ни представяше спектакъла “правене на нищо по въпросите за диверсифицирани доставки на газ”.
  Той който някак си много усложливо тихомълком пригласяше на БСП,ДПС, но само на дела. Иначе на приказки, той им е най-големия враг!!! 🙂
  Темата е дълга.
  Само една интересна връзка Бареков-Пеевски-Б.Б -искам да спомена тук.
  Мои приятели и познати журналисти, попадали някога в кабинета на Барека, споменават, че преди 4г Барека е бил върл фен на Б.Б. То не били плакати, то не били визитки в кабинета му, то не били снимки заедно и т.н
  Вероятно Бареков е чакал нещо от тиквата. Но тиквата е много добър стратег, истински тарикат!!!
  Все пак гореописаното е един вид доказателство за скрита връзка по линията Бареков-Б.Б – Пеевски!!!

 45. Ivo, vazhishtavam se na smelosta ti i iarostnoto ti kritichno otnoshenie kam vsichki!! NO….., v TOZI moment ne se zaiajday s Borisov!! Toy ne e angelche, no ti nnne dokazvash nishto!!?? Bla-bla-bla!! Pravsi v mnogo otnoshenia, Borisov e plod na gnilia prehod( to pa edin prehod??!!) Ti obache s tvoita pozitzia vlizash (bez da go mislish)v bandata na idiotkata Patrashkova i kretencheto Iavor Dachkov!!?? A TOVA ne e dobro za teb , a i za VSICHKI NAS sredni mizernitzi !! S POCHIT !!

 46. Към Хайде холан, разбира се че има и други начини за участие в политиката но чрез партиите пътят до управлението е най-директен и контролът най-голям. Поне така би трябвало да бъде ако членовете са активни и отговорни. И това се е случвало в почти всички от партиите в ОДС. В момента нещата са малко обърнати и инициативата идва от ръководствата а не от самите членове. Това важи и за партиите от РБ за съжаление.

 47. Т.нар. “интервю” беше позор от всека гледна точка. Все пак един политик, бивш премиер и прочее не може да си позволява в национален ефир подобни словоизлияния. Това беше прекалено дори за подобието на държава, в което живеем. Но, г-н Инджев, в коя държава полицаите и комунистите не са диваци и варвари? Бил ви нарекъл идиот – че от устата на любимеца на фризьорките и продавачките това си е направо комплимент. Нещо като сертификат за качеството на вашата журналистика.
  Респект!

 48. Когато критикувате глупак и му казвате истина в очите единственото което се случва е въпросният глупак да почне да ви мрази и обижда,докато ако критикувате интелигентен човек то същият ще бъде благодарен за това ,че някой му помага да види и другата гледна точка и евентуално да преосмисли позицията си.С други думи интелигентният човек е способен на промяна.Не може да очаквате това от Б.Б. , просто липсва сиво вещество което да спомогне за този процес ,така че нищо ново под слънцето.Жалко ,че Б.Б е бил министър председател на България.Това си е живо нещастие откъдето и да го вземеш.Дай Боже всичката тази помия да се измие скоро от България , но това може да стане единствено ако се противопоставяме на тази пошла паплач на която цял свят и се смее и презира.Българите не заслужаваме това и благодаря на г-н Инджев ,че изразява мнението на толкова много хора , които проста искат един достоен живот.Благодаря и за куража Ви г-н Инджев и надявам се да знаете ,че имате много приятели , които биха Ви подкрепили и помогнали във всяко едно начинание.

 49. В това просташко интервю Боко казва и нещо, за което от първа ръка знам, че е лъжа, а именно, че никога не бил казвал на медиите какво да пишат за него. Лице, което познавам, е било през 2008 г. в офиса на Тошо Тошев, когато Боко му се обадил по телефона, за да му се скара, че в някаква статия във в-к “Труд” образът му не бил обрисуван в достатъчно красиви краски. Куриозното е, че Тошев хич не се стреснал от гнева на кмета-Слънце, напротив – направил го на пет с`тинки, като го посъветвал да престане с поученията как да си върши работата и напомняйки му, че от седем години му “пази гъза”.

  Борисов явно не може да зацепи, че когато си дълго време публична личност, особено пък такава, която зависи от доверието на симпатизантите си, трябва да внимаваш с лъжите, защото прекалено много хора те познават и много лесно можеш да бъдеш хванат. Добре поне, че 3,5-годишното му премиерстване му дойде толкова байгън, че никога вече няма да заеме този пост.

 50. Към D.Savova,

  Благодаря Ви, и съм съгласен с Вас, но аз не това попитах – друг попита за кого да гласува, аз любопитствах за позицията на г-н И.И.
  Защото, според мен, позиция “против” е сравнително лесна, може да бъде насочена към всяка политическа сила и се харесва винаги на много хора, по културни или други причини. Цялото общество все е против. Докато ясната позиция “за”, с аргументи, е друга работа…

 51. До Васил
  Не смятате ли, че е неуместно да питате и да очаквате публичен отговор от г-н Инджев, за коя политическа сила гласува. Нали си давате сметка, че като независим журналист, това на което г-н Инджев най-много държи е независимостта и свободата да е обективен и критичен към всички, което предполага еднаква дистанцираност от всички, поне публично. Не ми е работа аз да говоря от името на г-н Инджев, но това се предполага и деликатното му мълчание по въпроса го доказва.

 52. dobre,che mi otvori ochite. biah zabluden rusopfil,no s tazi 130 godishna propaganda,niamashe kak da e drugoiadche. gospod zdrave da ti dava.

 53. @ Васил:
  ако четете редовно блока на Иво Инджев, не би трябвало да задавате този въпрос. Никой тук няма да Ви каже за кого да гласувате и се пазете от хора, които ви казват за кого да гласувате. Направете сам своя избор. Как ли? Ами ако човекът е направил нещо, например една барака и тя не се е съборила след него, може и да става. Ходете на всякакъв вид сбирки и събрания, където говорят политици и слушайте какво обещават. Задавайте въпроси, какво, как и кога ще направят това, което обещават. Вижте ги как живеят, с кого си пият кафето и какъв бизнес имат, какви принципи следват и дали тези принципи съвпадат с вашите собствени. Вярвайте на шестото си чувство, дали може да дадете доверието си на този човек. С две думи, преценете дали този този човек може да раздели на две магарета сламата. И когато си го изберете, кажете му, че ще гласуате за него и ще го държите отговорен за действията му. Повярвайте ми, не всички са маскари и не е вярно, че няма за кого да се гласува. Както казва Бакалов, не можем да очакваме Анжелина Джоли и Брд Пит да се появят в избирателните листи. Повярвайте ми, напълно съм искрена в това, което казвам. Ей, бога ми, и до ден днешен не мога да разбера, защо мъдрият български народ реши, че Бареков § Джамбаски ще бъдат по-добри евродепутати от Й. Чобанов, Н. Нейнски или Румяна Угърчинска. Вие имате ли обяснение.
  Бъдете здрави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.