Двете прасенца и сламената им медийна ко(н)чина

Кой? Кой обезвреди вестниците?

Как кой – онези които си ги напазаруваха и от инструмент за „убиване на политик” ги превърнаха в салфетка за бърсане на собствените си лиги, потекли от лакомията да налапат де що видят за продан под формата на стока, наричана днес с чуждицата „активи”. Макар че ставаше дума за живи журналисти ( например).

Вековното правило от зората на вестникарството, според което политик се убива като муха- най-добре с вестник, днес се е изродило в България до пълния абсурд спряганите (не без основание) за големи медийни властелини да се опитват да използват медийните тояги за разчистване на сметките помежду си, но ефектът от това е като на бой в детски кът с надуваеми пластмасови бухалки.

Боят е истински, злобата и омразата са на лице, но ударите попадат в памука на недоверието, което изградиха същите тези вкопчени днес в смъртоносна (според Пеевски) схватка плетачи на мрежи за влияние.

И защо? Ами защото така пожелаха самите купувачи на влияние. С бруталната си намеса в медийната свобода успяха да превърнат в бутафория медийното влияние върху публиката, за чието внимание и реанимиране сега отчаяно се борят.

Цветан Василев, по-умният от двамата, прозря и косвено призна провала на опитите да си купиш медийно влияние и да разчиташ да не ти личи. Това стана ясно от интервютата му в чужди издания, чрез които се опита да си прокара посланията за пред българската публика. Така си призна косвено, че да се разчита на „авторитета” на медийните инструменти в България, които отдавна лъснаха като ментета, е ялова работа.

Цензорът Пеевски, известен като такъв на журналистите от неговите медии заради пряката му ангажираност в аранжирането на вестникарските страници до най-малки подробности ( например колко прекрасна трябва да е поредната снимка на Бойко до главата на водещото заглавие- в периода, когато Делян и Бойко се обичаха публично), днес се опитва да си изпроси състрадание със сензационни твърдения в неговата бухалка „Уикенд”. Били обещавани половин милион пари за неговия безценен живот от страна на урода Василев. Обаче кой ли ще повярва на лъжливото депутатче и неговото вестниче… Няма кой, дори и да е 100 процента вярно!

Сега преди очите ни се разиграва приказката „Двете прасенца”.

Построили си те медийна империйка от слама и съчки, но дошъл недоверчивият сив читател и дори не си направил труда да духне, за да я разруши. Просто я презрял и тя рухнала.

Двете прасенца се затичали към каменната къща на третото, но се оказало, че няма такава…

Краят на тази трагедия със сламената ко(н)чина предстои.

 

 

 

12 мнения за “Двете прасенца и сламената им медийна ко(н)чина”

 1. G-n Indzev komentiraite ako obichate interviuto na R.Ovcharov pred Z.Rizova dnes sled obed./za dvete prasenza…./

 2. Тия нещастници и акъл как да крадат и манипулират другите нямат тръгнали империи да правят.Клоуни , които трябва да изметем от България

 3. Ами едното прасенце сега се опитва да си направи нова кочинка,че да не му се налага да се моли за паричките на другото…но не иска да върне отмъкнатото досега,защото няма да има даже и за вратичка на новата кочинка.

 4. Интересното е, какво ще стане и какво ще се получи в кочината (или нужника) на Дудука, след като му спре “кранчето” за съществуване!
  Ще му се изчерпат “личните спестявания” от “закуските”(разбира се, че не от напитките и кебапчетата)!

 5. Чудя се дали ще се намерят разследващи журналисти, понеже прокуратурата и другите институции спят, да опишат генезиса на явлението Пеевски. Доколкото ми е известно, знаменитата му майка Ирена Кръстева е дъщеря на висш офицер, дали не беше и генерал, от държавна сигурност. Ако се разрови по-надълбоко ще излязат доста интересни взаимовръзки. Така че поне едното прасенце не е обикновено прасенце, а вероятно и другото.

 6. г-н Инджев, от няколко дни във Фейсбук се подвизава един профил – Русофобски Лумпен(https://www.facebook.com/profile.php?id=100007785917086&notif_t=friend_confirmed), който е с Ваша снимка за аватар.
  Понеже статусите ми се видяха твърде нетипични за Вас ми се струва, че някой е злоупотребил.

 7. Г-н Инджев,
  Страхотна статия!Кратко,ясно и точно сте обрисували медиините им хитринки за печелене на влиание,което ги показва в друга светлина и сами си показват голите задници.Можеш да излъжеш един път,два пъти ,но постоянно да си на пангара няма начин да не си покажеш истинското лице.Това да е за назидание на останалите.Тези вече са пътници.

 8. Към Сия
  Прасенцата не са случайни те са ясни от какво прасило са.Да се готвят следващите .От същата кочина.

 9. Ето нещо интересно:
  “За онези, които са разтревожени от растящото влияние на Кремъл в Европа, основният заподозрян отдавна е България. (…) Руското присъствие в сенчестите светове на българските банки и на финансирането на партиите отдавна предизвиква загриженост.”
  Това пише британското списание “Икономист” в новия си брой, в който разказва как българското правителство “страстно подкрепя “Южен поток”, пренебрегвайки правилата на ЕС за обществени поръчки и либерализиране на енергетиката”.
  Изданието припомня избухването на конфликта между София и Брюксел на 3 юни по повод газопровода и посочва, че спирането на десетки милиони евро от фондовете за регионално развитие и неофициалната заплаха за замразяване на още средства са ударили Движението за права и свободи, което смятало за своя сфера разпределянето им в България, и го е противопоставило на БСП, която е най-яркият поддръжник на “Южен поток”.”
  Ето защо се скараха.Спряха им фондовете, т. е. кражбите.Цв. Василев им спря кредите и войната между прасенцата започна.

 10. Обаче кой ли ще повярва на лъжливото депутатче и неговото вестниче… Няма кой, дори и да е 100 процента вярно! ————————————
  Повечето четящи този сайт сме съгласни ,че е така,но за огромно съжаление има кой и изборите го доказват….

 11. Така , така ,…. Нека ман..те и местановите башибозуци ни потопят отново в тъмнина и демагогия.Нека отродните ни комунисти , продажни до мозъка на костите си ни предават отново и отново .Нека фашистката партия на беловласия сифилистик, отново заграчи в истерия.

  Така ,така нека са същите муцуни , със запазените си билети за цирка -парламент .

  Пирински –заяков , млад янаки дето от години в парламента все ги клати , агента Павел , ментата ,измекяра камен , вземете си и слугата орешко , блъско , тошо , иван бакалина , явор и дружката му волгчо , пиргавата демагожка , разбирасе прасето саш , героите жаблян и ташко белия бъбрек , бат сали да не забравите ,Плъхчо го пратете за комисар – та абсурда да е пълен , за рупори си сложете райчо-колевите-кънчовци , агента Димитър Киркор-кеворкиров , мъжагите Ив и Патраш , вземете си и курви за тамазлък, има ги бол при беловласия фашизоид, също и от къщата на изгряващото слънце премиера Барчо, там има и калинки и нова мода кокони .А … бе…. курви да искаш .. и мъжки и женски … бол .
  Всичко това и още подобни екземпляри , го вкарайте отново в цирка-парламент, и те ще ви оправят.

  Яхнати сме от продажна политическа върхушка, чиято цел е да не пуска властта и да ни владее до безкрай.Това е територия , владяна от политическа мафия във вид на партии , уникално по своя вид BG неокомунистическо творение със световен принос в престъпността .
  Водени от невежите, посредствените и глупавите , с определящ голям масив от неграмотни и полуграмотни ,BG-тата чупят рекордите по кражба , деградация и разделение.
  Кой ще развива икономика и иновации за да храни горните ?
  С какъв интелектуален потенциал (имат ли го изобщо ) BG –тата , могат ли да са конкурентни в ЕС?

  “След 20-30 години това България шъ е наше !“- с този ли ?

  Ако BG-тата бяха членове на азиатски съюз, то щяха да са едни от най-цивилизованите общности в него , но за европейските стандарти са твърде изостанали в мисленето си.
  “Успокоителното е” , че с етническата партия начело на държавата и изкуфелите комунистически кратуни , заедно с националистическата руска партия на беловласия, вървим уверено към Азия .Шведите си внасяха мургави оплодители за цвят , скоро BG-тата ще си внасят шведки за изсветляване !

  Чудно е, как тази тъмна балканска държава , нямаща нищо общо с европейските ценности е член на ЕС!
  Ами ето как !Случайност е !

  През 1994 година държавата на BG –тата стана 4-та на Световното по футбол .
  Голяма радост , голямо тупане по гърдите , болгар …болгар !
  Само че , светът видя грозния футбол на BG-тата.Измъчената ритни-топковщина , обърка и силните отбори и ги оваля в посредствеността .При този показен бабаитлък, плацикането в басейните и плещенето на простотии в алкохолно опиянение , лъснаха за кой ли път голите задници на BG-тата .Виждате ли , преяли и препили бием германците , кои са те ……айн цу цвай цу драй.. дрън.Дрънчат и до днес празните глави на BG –тата гълтащи пушека на германската икономика и стандарт на живот .А германците все така , задават стандарта на световната футболна класа , на всяко футболно първенство !.
  След класическото падане от Нигерия 3:0 , всички видяха резила на мача срещу Швеция , срам, голям срам и обезличаване , само BG –тата си затвориха очите , и продължиха да се хвалят с видимата си посредственост!Днес не се чудете ,че жалкия орешко им е премиер !
  Не дай Боже да ги посети французин , глупавите BG-та , няма да пропуснат да го питат за отношението му към гола на Емил Костадинов, изсмивайки му се ехидно !
  То какво им остава , нито Нютон , нито Моцарт е било възможно някога да се родят по тези земи !

  Та и днес BG-тата живеят с измъчената си политическа ритни топковщина , промушили случайно ,топката с ръка във вратата на ЕС.Нищо че , нямат нищо общо нито с Швеция нито с Швейцария на Балканите.Но BG-тата са все така губещи с 4:0 и последни от последните .
  Много автоголове си вкараха BG-тата през последните години , и продължават да го правят, а играта им прилича повече на ръгби Не отбор ,а грачеща , разгащена политическа чалга опитваща се да пробута националния куц кон Плъхчо- N15 в европейския сборен отбор .
  От два дни BG-тата са се разбрали да не се ритат вече помежду си , а само да се плюят и щипят .Но още на следващия час скъсаха договорката и се заритаха отново , както са си свикнали . А някой от радост ,прилагат и номера на Киряков ,ползвайки средният си пръст ,забоден в ануса на поредния автоголаджия .Подобни заплахи за реваншизъм и замеряне с телешки пържоли ,идват и от лагера на Батеборисов, основен донор на BG –националите .След техни мачове хората се палят от радост ,шепнейки името на шефа.
  Добър съвет дава бившият заместник посланик на Германия !Да ни изпратят треньор и основни играчи от ЕС, щото иначе това нашето не е футбол ами кеч! А с кеч на европейско по футбол не се ходи !Щото както се вижда BG-тата не знаят основни правила на играта , и хващат топката с ръка редовно .EC cъдийте се скъсват да им свирят фалове и дават картони , а BG-тата продължават както си знаят.
  Май целият отбор от BG-та е за гонене от стадиона ЕС !

  Колко дълго ще ги търпят да калят терена на ЕС с такава игра и скоро ли ще им връчат билета за връщане в кочината с аутсайдерна цигания , предстои да видим.

  В ЕС се играе демократичен футбол, което значи отборна екипна игра с цел победа в името на спорта , красота и майсторство.
  А какво е при BG-тата?
  Първо, както знаете собственик на BG-рия е доктор Сава .Така ,че той определя кой и как ще играе футбол на територията му .Павлето се води за собственик на отбора , а пък Плъхчо за треньор.До 33 тата си година Плъхчо не беше чувал за футбол , а какво остава да е гледал или ритал някога топка.Но въпреки това той много се натискаше да стане треньор и накрая доктора склони и го направи срещу правото на собственост над Родопите и Добруджа и правото да си купува безпрепятствено фенове .И така Плъха взе да си мисли , че е голяма работа , като Павлето му беше поставен за надзорник , да му направлява действията. Единствено в ВG-рия има професия комунист, на друго място по Света такова нещо няма,защото обикновено навсякъде се работи здраво.Завършилите комунистическата школа обаче , биват наричани за по-кратко –на галено “търтеи “ защото през целият си живот обикновено за 5 стотинки работа не свършват , заети главно с лалане .Ако питате дали Плъхчо имаше някакаво образование в областта на спорта , не нямаше , неговото образование беше комунистическо .Завършил с отличие комунистически лицей Чавдар основан от главорези през 1945 година, с което много се гордееше. Но Изобщо и целият му екип помощници бяха отличници комунисти .Комунистическото образование се състои главно, обучение в лъжа и кражба .Завършилите бяха ненадминати демагози и циници .Дори по телевизията 7 собственост на доктора има една игра да казват обратното на истината , и ако успеят им дават пари .Колкото по –малко истина кажат , толкова повече пари им дават.Доктора тестваше всичките си слуги с тази игра и чак тогава ги слагаше на келепирджийски постове .Имаше си и дедектор на истината, и тестваше слугите си за по високите постове с него , примерно орешко беше минал този тест с отличие , нищо вярно не беше казал , Плъха също , но накрая поиска да замени орешко и доктора го посече набързо .Той раздава порциите , и който посегне без разрешение го изпраща при бисера .Така хората на Павлето , Плъхчо и беловласия сифилистик ,бяха обучени да представят всяка загуба като победа .

  Резултатът беше потресаващ.Докато при атака другите отбори напредваха задружно към вратата на противника , водейки топката, то при BG-тата атака с топка не се забелязваше.Ако се говореше за някаква атака , то се разбираше псувни ругатни и хвърляне на тапи по публиката.Когато топката беше в отбора , те вместо да ритат нея , ритаха противника и съотборниците си , ставаше меле .Дори някои от отбора на BG-тата крадяха фанелките на противника и ги слагаха за заблуда , други пък направо си сменяха отбора и играеха срещу своите .Едни от BG-тата бягаха към вратата на противника , други към своята , имаше които бягат и по тъч линията , изобщо бягаха във всички посоки .На всеки кръгъл час , някои играчи сваляха ъгловите флагчета , постилаха ги на земята и започваха с теманета да се молят .Бяха видели от французите как пускат петел по терена , те пък пускаха прасето Саш по терена , да не останат назад .То прасето от страх се понасираше ама BG-тата са свикнали и с това .После пък Волгчо , по тръба от Волга носеше фекалните води на братята уж да измие терена , а той се разкалваше още повече!

  Хиеновидните медийни коментатори , разпалваха страстите и се радваха на всяко нарушение , а пък ако имаше и бой , ставаше съвсем добре .Дори коментаторите призоваваха към по твърди действия , като чупене на кости , глави и престрелки .За тази цел те наостряха публиката да влезе на терена и да започне масов побой и палежи .Е…….тогава какви преки репортажи се получаваха …. Рейтинг ..рейтинг до небесата .

  Съдиите на терена изглеждаха също странно , дори съмнително .Вместо да бягат и да следят играта , те седяха в центъра и по краищата на терена на столчета.Повечето от тях са въз дебелички , с гушки и коремчета.Под сурдинка публиката ги наричаше шебеци .Имаше и още нещо биещо на очи , но BG-тата си премълчаваха от години , съдиите бяха на терена с големи черни сакове .В тях играчите слагаха банкноти преди и по време на мача .В зависимост от сумите шебеците свиреха я фал , я дузпа.За по големи суми даваха жълт или червен картон.А пък за още по големи суми направо записваха служебен гол и победа .И публика и играчи знаеха , че правилата в BG-рия са такива .Накрая доктора казваше кой е шампион в зависимост от сумата.

  Ееееее… какво знаете вие за футбола в BG-рия, уникално майсторство , нечувано и невиждано !Да ти е кеф да го гледаш, само да не си на терена !

  То в BG-рия , цялата работа е като футбола им !

 12. Vreme e tezi dvama “junazi” da vljazat v sudebnata zala, no kak tehnite hora da gi osudjat?
  Choraput zapochna da se razplita i nishkata shte dovede do “svinarja” na dvete prasenza, t.e. Dogan.
  Za jelaeshtite da prosledjat razvitieto okolo “Bulgartabak” s obslujvashtite firmi “Livero Establishment” i vsichki drugi, za koito v. “Kapital” naposleduk informira, eto link kum turgovskja registur na Switzerland i Lichtenstein http://www.moneyhouse.ch i http://www.moneyhouse.li
  Dano postignem neshto positivno i da pometam tazi sgan, i da si hodjat koj otkudeto/zakudeto e – edni v Sibir, drugi v zatvora….
  Inache Bulgarija bjal den njama da vidi….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.